Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A birodalom visszavár
- Film Mánia, 13:05
A Quantum csendje
- Mozi+, 13:15
Óvakodj a törpétől!
- Film Café, 13:30
Gengszterosztag
- AMC, 13:30
Egy zsák liszt
- Filmbox Extra HD, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Macskanő - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Harold Fry valószínűtlen utazása aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Dreadnought hozzászólásai

Ugrás Dreadnought adatlapjára

1 2 3 4

Kecskebűvölők - Vélemények

2016-12-26 22:56.49
A kőkemény valóság. SAJNOS.
Merthogy az amerikai a Föld egyik legrosszabb katonája s ennek megfelelően agresszív, beszari és tehetségtelen, valamint aljas és bosszúálló. A Kecskebűvölők pont azt mutatja be, hogy kétségbeesésükben és a SW-ből lopott "jedi-lovagságukban" MINDENT megengednek maguknak. Merthogy az eszköz (jelen esetben az elme-fegyver) lényegtelen, csak az számít, hogy a Pentagonutasítására bárhol s bármikor benethető legyen.
PARANCSRA.
Na, amikor a filmben a Norm nevű hadnagy gyereket bedrogozzák LSD-vel és mezítelenül lövöldözik Braggben .. az udvaron sétáló legkevesebb 200 nyomorult zsoldos 600 felé fut (egyik sem próbálja elkapni..)


Istenek és katonák - Vélemények

2016-11-06 14:48.44
Hát, elég furcsa emberek írogatnak itt össze meg vissza.
Na, akkor menjünk vissza úgy kétszáz évet.
NEM liberális hülyegyerekek, mobillal a kezükben, hanem olyan fickók, akik VISELTÉK az Élet s Halál terheit (háznál születtek és haltak az emberek nap mint nap), többnyire háborúban is jártak (kötéllel fogott katonák).
És beszéltek, mert megválogatták szavaikat. Nem szóltak hiába, s akkor is csak szépet igyekeztek..
Egyszóval JOBBAK voltak nálunk. Az, hogy a filmben egy amerikai (végül is a jenki állam megszületéséről van szó) sziruppal leöntve tálalnak mindent, az természetes.
De tessék csak belegondolni milyen volt belerongyolni megpakolva egy szuronyrohamba úgy, hogy TUDOD: veled szemközt ágyúsor köpi a kartácsot és a vasgolyót, sortüzeket adnak le rád és ha nem érsz oda, menthetetlenül és nyomorultul pusztulsz el.
Persze, sok a nyáladzás, de hát MINDEN ember szereti a feleségét és a gyermekeit, pláne ha a halálba indul...
GONDOLKODTATÓ és HASZNÁLD a képzeletedet!


Gyaloggalopp - Bakik, hibák a filmben

2016-01-01 01:03.10
ABSZURD humor, ugyebár...
Ha hibákat keresünk, akkor az , hogy:
" ... a tél tavaszba fordult, a tavasz nyárba, a nyár újra télbe, a tél átugrotta a tavaszt meg a nyarat és egyenesen őszbe csavarodott!" - s mindezt azért, hogy a fa alatt heverő figurát leüsse a lombozat :) (animációs rész a Varázsló Timmel való találka előtt)


Rocksuli (2003) - Vélemények

2015-09-20 14:46.42
Százszor láttam (kis túlzással) és megnéztem százegyedszer is. Akinek nem tetszik az valószínűleg nem szereti a rockot(neki ajánlanám nagyferósan a "sziszikeeecs???"-stílusú, pop-féprap-tucik-okádékokat, mik mostanában mennek a diszkóban - vagy hogy is hívják a lemezlovas klubot? - köcsögöknek való hely!), én viszont IMÁDOM! És Jack Black egy igazi komédiás, egy amerikai jó-arc , aki nem szégyelli kifigurázni saját magát sem!
Ajánlom a Tenacious D filmet, ott még jobbak és teli van rockerekkel!


Az igazak - Vélemények

2015-08-30 21:57.07
Nos, akinek nem mániája a repülés vagy az űrhajózás az marhára unalmasnak találhatja!
De hát ez kifejezetten férfiaknak(azok közük is a magamfajta őrülteknek) szól a film. Természetesen a KÖNYV sokkal jobb!
No de a lényeg a VALAMI, ami minden szuperpilótában( harci-marcinak hívja Wolfe) megvan, s ami az ún Testvériséget, egy kimondatlan és piramisszerűen fölépülő, (egyébként jellegzetesen amerikai) s valójában csak virtuálisan létező szervezetet megalakítja! Mert ugye, Yeager (és a II.vh meg Korea ászai) és a berepülőpilóták alkották a korai és igen veszedelmes sugárhajtású gépeket megszelidítő [Wolfe-t idézném ismét: "ropogtatják a ládát"] elit klubot. Aztán jött arakétakorszak és tkp. arról szól a történet, hogy a Testvériség Piramisa miképpen helyeződik át a Yaeger(Muroc majd Edwards légitámaszpont) vezette Fijúkról az első űrhajósokra, a Hetekere, az Igazakra.
+ Szerintem a magyar fordítás még jobb is mint az eredeti amerikai mű. AJÁNLOM ELOLVASNI :)


Végzetes utóhatás - Vélemények

2015-06-17 19:41.16
Marha jó film!!!
Példásan bemutatja a nagy amerikai demokrácia katonai kísérleteit , ahol (szemeben a rohadt, diktáror sztalinistákkal) önként mentek a srácok az atomrobbanásba! Ameddig meg nem tudták MI vár rájuk .. :(


Aki bújt, aki nem... (2001) - Vélemények

2014-09-01 18:39.19
Szerintem jó. Persze én Freddyn meg Jason-ön nőttem föl, biztosan azért.
Nem tudom, a többieknek mi a baja vele - bár az igaz, hogy a cronenbergi sejtelmességet fönt lehetett volna tartani a börtönös jelenetig; mondjuk HA akkor húzza elő a szárnyait a DÉMON, addig meg higgye mindenki azt, hogy csak egy szimpla, kannibál gyilkos.
Az kifejezetten jó ötlet, hogy bizonyos időközönként elevenedik meg és a testéhez szükséges hús mellett némi páni rettegéssel is táplálkozik. Tinihorrornak nem nevezném, mert be van szarva tőle mindenki (még a II-ban a Ray Wise játszotta Taggert is). Nem legyőzhetetlen,csak éppenséggel a puska golyók számára nem halálosak + egy kis pótlást mindig tud ragasztani magára. (Európai stemmel miszlikbe vagdalni és elégetni, aztán megnézzük, mi marad belőle.) Amerikai, ám elég jól sikerült.


Fekete Vipera: Oda-vissza - Vélemények

2014-08-21 09:55.47
A világháborús az a Blackadder Goes Forth (89-90-ből), amikor a Haig tábornokot Stephen Fry, George hadnagyot Hugh Laurie játssza és egy I.vh-s lövészárokban szívnak.
Úgy tudom itthon nem is ment, csak a BBC Entertainment-en lehet hozzájutni


Zack és Miri pornót forgat - Vélemények

2014-08-14 17:23.31
A szokásos KEVIN SMITH-i romantika: ésszel és a köznapi (értsd: amerikai!) lélekkel is fölfogható mondanivaló egyszerűen zseniálisan teszi nevetségessé azt az undormányt, amely pornóipar néven hódít. Persze, vannak benne szavak és mondatok, amik nem egy gyermek fülének valók, de hát Jay és Silent Bob már csak ilyenek :)


Tom Savini - Vélemények

2014-08-14 17:05.32
Az Egyik HORROR-Ikon!
Nem véletlen, hogy 36 éve forgat
- persze "kicsit beteg"
és nem igazán ismerik el hivatalosan,
de MI tudjuk kicsoda is ő és szeretjük :)


Christopher Eccleston - Vélemények

2014-08-11 19:34.32
Az eXistenZ-ben csak öt percet ( na jó:tizet) játszott, de ott is megadta a módját!
Alig ismertem meg hajjal (Doctor WHO-ként kopter volt :)


A Postamester (2010) - Vélemények

2014-07-27 13:38.35
Igen, csöppet akciósra(látványosra) ugyanakkor történetileg akadozósra sikerült.
De azért PRATCHETT, illik megnézni!


A mágia színe - Vélemények

2014-07-27 13:35.40
JEEEEE!!! Éljen a KŐZENE!!! Hiopp, az a Gördüló Kövek (Suol Music) könyvben volt, de4 PRATCHETT-rajongóknál ez már betegség!
GEEK-eknek kötelező!


Varázsapu - Vélemények

2014-07-27 13:31.28
Mint minden rajongója én is kicsit őrült vagyok. De aki egyszer elolvas akármilyen Pratchett-könyvet, az menthetetlenül megmarad őrültnek :)
A film sem okozott csalódást! Valamelyik Viasat-on láttam (természetesen nem emberi időpontban) és lenyűgözött! Fantasztikus rendezés, kiváló színászi játék, élvezhető -ugyan hosszú egy kicsit- történet, valódi utódja a Monthy Pythonnak és a Galaxis Útikalauznak!


Az Európa-rejtély - Vélemények

2014-07-12 09:38.25
Nem rossz. Bár nem OLYAN jó, mint a 2001 vagy 2010 Űrodüsszeia - s valamiféleképpen azok koppintásának vagy kisebb költségvetésű folytatásának tekinthető -, továbbá nem nagyon magyaráz semmit de ÉPPEN ez a jó benne!
Sajnos a technikát nem turbózták föl (rakétahajtás helyett legalább ionhajtómű, valami JOBB, mint a mai kütyük, társadalmi szerepek - női legénység), szerintem legalább annyi új dolog kellene legyen benne, mint a Halálhajó /Event Horizon-ban.
A Sci-fi lényeg e ugyanis a jövőbeni technika
/Aki űrcsatás-lövöldözős-szörnyes izére készült, annak persze ez csalódás; nekik csak a Wing Commander-Starship Troopers kombo a megfelelő./


A tökéletes trükk - Kérdések

2014-06-14 07:31.33
Nem emlékeztet senki ez a családi csavar egy csöppet David Cronenberg 'Két test egy lélek' /eredetiben Dead Ringers/ című filmjére?
Jeremy Irobns a főszereplő és 1988-ban készült...


A tökéletes trükk - Bakik, hibák a filmben

2014-06-14 07:25.17
Tesla... nem távírót talált föl, hanem rádiót, mégpedig 1894-ben, minek eredményeképpen 1898-ban bemutatott egy rádiótávirányítású csónakot (teleautomaton).
ERRŐL a csónakról sokan azt állították, hogy trükk , csalás és/vagy telepátia és törpe vagy majom rejtezik a belsejében .. innen a Prestige!!
Marconi a tanítványa volt és egyszerűen ELLOPTA Nikola bácsi találmányát, melynek hosszantartó pereskedés lett az eredménye.'926-ban, majd végül 1943-ban döntött egy amerikai bíróság javára. Ettől függetlenül Tesla egy ERKÖLCSI zseni is volt, és pont ezért nem írta le találmányait, nem adta ki a titkait hozzá nem értőknek (ahogyan a filmben nem érzékeltetik és szerintem EZ az óriási hiba!), mert tudta, hogy a modern ember egy hullalelkű idióta. Ami be is bizonyosodik a Prestige végén.


A tökéletes trükk - Vélemények

2014-06-14 07:13.43
TÖKÉLETES. Ezt mondom még mindig. No, nemcsak azért mert(SZERINTEM) ez Hugh Jackman és Christian Bale legjobb filmje, hanem azért, mert David Bowie is játszik benne.
És nem akárkit!!!
Bizony, barátaim: a híres NIKOLA TESLÁT, akiről soha , de soha nem készült rendes mű cionvúdban! (Attól most tekintsünk el, hogy a Lugosi Béla-Boris Karloff vonal őrült tudósait róla mintázták)
Egyszerűen zseniális, ahogyan a MÁIG meg nem értett lángelme egyik találmányát felhasználják egy trükk kapcsán ÉS -mert EZ a lényeg! - :
ennek a találmánynak az emberi-erkölcsi kihatásait vizsgálják a modern ember életében. Sajnálattal kell leszögeznünk, hopgy a versengés és a jenki-típusú 'versenyalapú társadalom' IDE vezet, lehetetlenné téve mindenféle megértést és tudományos haladást. tesla azt mondta annak idején, mikor összeveszett J.P. Morgannal, a bankárral a vezetéknélküli energiatovábbításon: "Talán igaza van. A mai emberiség még nem érett a a találmányaimra".
Előre látta a mai gondokat.
És ez száz (100) éve volt.
Mentünk előre egy millimétert is???


Menekülő ember (1987) - Kérdések

2014-04-22 21:58.04
HELP! Mi volt az a francia film, mely majdnem a regény alapján készült (a valódi Running Man történettel, csak Párizsban)? Köszi, aki tudja :)


A legsötétebb óra (2011) - Vélemények

2014-04-22 12:24.47
Jó volt ez, a MAGA NEMÉBEN.
Egy idegenes-district-es (búrok vs. űrnégerek) vagy a szokásos "real american hero"-s megmentjük a világot (egyetlen űrjármű vagy irányítóközpont felrobbantásával) két-három óriási robbanás közepette vagy battleship-es óvoda helyett... TÖKÉLETES C-osztályú film. A forgatókönyv olyan, amilyen, de legalább ötletek vannak benne! Gép-zombik(amik legalább láthatatlanok és most nem futnak, hanem repülnek a szuperpáncéljukban!) kiknek semmiféle élet nem számít és kegyetlenül felszámolnak minden lélegző állatot és embert, mégpedig brutális hatékonysággal. Na, hát a színászek és az időhúzásos rendezés sokat rontott rajta. Ha félórás fan-film lett volna, sokkal jobban sikeredett volna.


A Barbár - Legenda a szellemharcosról - Vélemények

2014-03-22 10:12.12
A történet mint olyan egyszerűen NIINCS!
És itt a baj: próbáltak egy indiánokat sztároló eposzt létrehozni, csak nem sikerült. Tehát amikor a skandináv hajósok-telepesek megint káoszhívő szörnylovagoknak vannak ábrázolva, akkor beugrik a 13. harcos egyvelege... Pedig az alaptörténet egyszerű: Vörös Erik fia, Leif Eriksson és emberi telepeket építettek Vinlandon, a mai New-Foundland-en (nem véletlenül EZ a neve!) és a helyiek az algonkin indiánok elődjei, a skraeling-ek egy kicsit leöldösték őket.
EBBől a történetből sikerült az alábbi förtelem...


Én, Frankenstein - Vélemények

2014-01-22 12:46.16
Naneee- tényleg nincsen más ötlet a horror-akcióra?


Az operaház fantomja (2004) - Vélemények

2014-01-19 20:23.28
Ez a film egy tévedés! Schumacher maradt volna a Lost Boys színvonalnál, akkor nem kellett volna végigszenvednem
A Freddy Krügeres (1989-es), amit Ragályi Elemér fényképezett és maygar smikesek dolgoztak rajta a legjobb!


Az operaház fantomja (1989) - Vélemények

2014-01-19 20:08.48
Ó, énnekem még 1997-ből van egy VHS-verzióm (szigorúan a Duna tv hajnali műsorából fölvéve) és meglepődtem,mikor a Golan(Menahem) címke alatt kijött mert ugye ő amerikainindzsás akciófilmekre specializálódott. Ragályi Elemér fényképezte és nem az a nyálas "titanicfilm" lett, mint a musdical-es változatok. Külön érdekesség, hogy a színpadi munka zöme magyar legénységgel készült! És NAGYON jó az ANGOL hang is(eredeti brit, nem jenki krákogás..)


Az éhezők viadala - Vélemények

2013-11-27 11:07.32
A szereplők nem rosszak, a játékuk is eléggé jó.
A történet már más tészta: ellőtték az ilyesfajta poénokat már a Handmaid's Tale-ben(Natasha Richardson) vagy a Running Man-ben(Arnie) és egy kicsit TÚL tévés-valóvilágos lett a cselekmény.
Azért nézzétek meg, ifjak, mert érdemes!!!
(jobb, mint egy alkonyatos nyáladzás)


A szolgálólány meséje (1989) - Vélemények

2013-11-27 11:05.46
Én ráadásul először angolul láttam a TCM-en(ritka nalkalom). Utána megnéztem VHS-en. Egy irgalmatlanul kemény, 1984-BraveNew World-antipuritán utópia. Natasha(RIP) nagyon jó volt benne, de hát a Duvall papa sem semmi.
És a legjobb, hogy ezúttal NŐ kerül egy madáchi falanszterrel szembe:)


A Fekete Vipera karácsonyi éneke - Vélemények

2013-11-24 11:06.39
Az a hülye angol humor:)))
Nem tehetek róla, de imádom az angol színészeket és a valódi alakításokat! Ott még vágják, mit jelent a rendes ripacskodás, itthon meg már csak pénzkereset. Legjobb példa erre a Dr. Who-sorozat, ami 50(igen: ÖTVEN) éve megy és még mindig jó!
Nézzétek a BBC-Entertainment-et!


A világ legszebb története - Vélemények

2013-09-17 08:15.23
A farizeus az az ókori, cionista családok papi rendjének tagja, barátom. ezek minket, a kik nem héberek vagyunk egyszerűen "gój"-nak, vagyis"nem-embernek" mondanak
Amire te gondolsz, az a hitetlen.
Mellesleg nem meglepő,hogy keveseket érdekel, hiszen a biblia(Könyvek) keresztül kasul van hamisítva, ezáltal hiteltelen. A film pedig(bár a látványvilága csodás és a szereplők is a csúcson vannak!) közönséges, cionista propaganda a hatvanas évekből. Érhető, hogy senkit sem érdekel, ha már a csapból is a holokamu folyik...


2013-09-17 08:11.34
Ha igaz, akkor pártus vagy káldeai(a mai Irak) mágus családból származott, mivel Galilea=Galil Hag Gojjim!


2013-09-17 08:10.26
Köszönöm!Köszönöm! Köszönöm!
Végre valaki, aki ki merte mondani az Igazat!
Sajnos ez erről szól, mert egyáltalán nem hiteles a történelmi környezet(a filmet politikai megrendelésre készítették, hogy igazolják a cionista bábállam létét)sem az eredeti történethez nem ragaszkodnak!


1 2 3 4
Colonum béltisztító por komplex

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk