Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A pusztító
- Film+, 18:40
ZseniKém - Az ügynök haláli
- AMC, 18:50
Reszkessetek, betörők!
- Mozi+, 18:55
Vadászat
- HBO, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kate Hudson - Vélemények
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fekete percek aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Sister hozzászólásai

Ugrás Sister adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Alkonyat - Hajnalhasadás, 1. rész - Vélemények

2011-11-26 16:36.39
Szintén Spoileres lehet!

Én is teljesen így vagyok vele. A bevésődéses jelenet tetszett és az eleje. A vége horror. Én meg sem mertem nézni, mert nem rajongok a véres jelenetekért, Bella sikolyairól nem is beszélve. A második részre kíváncsi leszek.


A lány és a farkas - Vélemények

2011-10-08 21:15.41
A könyv is szenvedés volt, a film is... Soha többet.


Gyilkosság az Orient expresszen (1974) - Vélemények

2011-08-21 19:37.37
Ha nem láttam milliószor, akkor egyszer sem. Megunhatatlan klasszikus. :) A szereplőgárdáról valóban csak szuperlatívuszokban érdemes beszélni, főleg Finney-ről Karak hangjával. :)) A sejtelmes zene, a történet, a szereplők és az izgalmas végkifejlet garantálja a jó szórakozást. Most olvasom könyvben, és úgy is hátborzongatóan jó. Kötelező krimi. :)


Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2. rész - Vélemények

2011-07-17 23:28.51
Most jöttem haza a moziból, és nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok. Míg az első részét szépen felvezették, a másodikat szó szerint rohantatták. Mintha hajtaná őket a tatár. Az egész cselekmény kemény 1,5 napig tartott. Holott a könyvben jóval több telik el. Tudom, tudom, hogy ez nem a könyv, de azért nem kellett volna rohanni. Elvégre nem hajtotta őket a tatár. Volt egy évük, hogy tisztességesen megcsinálják... Az első nagyon-nagyon tetszett (még az apró változtatások ellenére is), de ez annyira nem. Beharangozták, hogy hű, meg ha, epikus befejezés... Elmaradt a katartikus élmény. Persze, azért akadtak jó jelenetek, pl. McGalagony csatatértbe állítja a lovagokat, vagy az egész Gringottsos jelenet, a Szürke Hölggyel való beszélgetés, Piton emléke. Volt, amin én is elsírtam magam, de összességében látványosabb befejezést szerettem volna. Nem a speciális effektekre gondolok, hanem a történetre. A zene viszont fantasztikus, Desplat-nak jár a kalapemelés! Ahogy Alan Rickmannak, és a többieknek is. Hiányozni fognak... :(


Rémségek cirkusza - Vélemények

2011-05-28 12:11.05
Én imádom a könyveket is (alig egy hete olvastam ki mind a 12 kötetet), és a filmet is! Független attól, hogy mennyi mindent megváltoztattak és lelőttek előre egy csomó fontos részt, nem tudok haragudni az alkotókra. A film egyáltalán nem olyan hangulatú, mint amire számítottam, hanem sokkal-sokkal jobb. Fiatalos, lendületes, friss, újszerű. A filmzene telitalálat. John C. Reilly meg isteni Lartennek. Én kicsit bele is szerettem... :) De kizárólag azért, mert ő volt az egyik kedvenc szereplőm a könyvekben.(Vancha mellett természetesen. :DD) A Darrent játszó színész nagyon ügyesen bánt a figurával, mindenféle érzelem tükröződött az arcán. A cirkusz is egészen mesésen lett kivitelezve. Madame Octa meg abszolút nem félelmetes. Inkább aranyos, főleg a kis rúzsos szájával. A könyvekhez képest akad jópár eltérés, de nem érdemes a hibákon rágódni. Inkább élvezni kell, hogy a hangulata magával ragadjon. :)


Az időutazó felesége (2009) - Vélemények

2011-05-28 12:03.24
Nekem tetszett, de mégsem volt olyan átütő, mint amire számítottam. Eric Bana & Rachel McAdams nagyon jó páros együtt, érdemes lenne máskor is összeállniuk. ;) A történet kicsit zavarosnak tűnt, de lehet, hogy azért, mert nem olvastam a könyvet. Tervbe van véve. :) A zenéje nagyon különleges volt, és a szinkron is szuperül sikerült. A könyv után lehet, hogy megnézem még egyszer, hátha akkor jobban összeáll bennem a kép. Mindenesetre a téma érdekes, és maga a megvalósítás is remek lett.


Arthur 3. - A világok harca - Vélemények

2011-04-01 17:37.02
Kicsit csalódás volt, jobbra számítottam... :( A poénok sem ütöttek annyira, a sztori meg egyenesen silány... Hogy lehet így befejezni egy trilógiát??
Kár érte, mert az első részt imádtam...


Gru - Vélemények

2011-04-01 17:35.19
Édes, szeretni való, szívet melengető történet, amit csak imádni lehet. :)) Kezdve Agnestől egészen Gruig. :) Na meg a minyonok...
Szeretnék még sok-sok ilyen aranyos filmet! 5*


A király beszéde - Vélemények

2011-03-09 18:07.40
Nagyon kíváncsi voltam már a Király beszédére, nem csak a seregnyi díj miatt, hanem a története is érdekelt. Az eleje elég nyomasztóan indult, már az első percekben együtt éreztem a beszédhibás herceggel, akinek egyik orvosa sem tudott megoldást találni erre a problémára. A történet szépen egyensúlyoz a dráma és történelmi film között, valamennyi szereplő életébe belepillanthatunk kicsit. Kiderül, hogy egy király sincs mindig kőből, Colin Firth hihetetlen őszinte volt VI. György szerepében. Mostanra ért be igazán, mint színész. Eddig is rajongtam érte, ezután is fogok. :) Helena zseniális a decens, de határozott feleség szerepében, de az igazi meglepetés számomra Geoffrey Rush volt. Eddigi filmes tapasztalatom csupán Barbarossa kapitány volt, ami hát... nem festett tökéletes képet a színészi kvalitásairól, de itt... Le a kalappal előtte! Nagyon sajnálom, hogy nem vihette el a mellékszereplőnek járó díjat, pedig többszörösen megérdemelte volna. Az egész ember lénye sugárzott egy fajta emberi jóságot, vidámságot, némi bohóságot (a színészi jelenetek a gyerekeivel :)), együttérzést. Az utolsó jelenet pedig önmagáért beszél...
Mindenkinek ajánlom, csodálatos film. 5*


John Powell - Vélemények

2011-02-02 20:49.50
Fantasztikus zenéket írt, nekem most is az Így neveld a sárkányodat c. mese dallamai mennek a fülemben. Nagyon-nagyon szorítok neki az Oscarért, mert ezért megérdemelné! :)


Így neveld a sárkányodat - Vélemények

2011-01-29 18:59.58
Fantasztikus film, teljesen elvarázsolt. :) Az elején kicsit untam a sztorit, de ahogy Hablaty megismerkedett Fogatlannal, beindult a történet, a végéről nem is beszélve! Fogatlan nagyon aranyos sárkány, főleg a szemei és a fogas mosolya. :)) Mondtam is a húgomnak, hogy egy ilyen sárkányt én is elfogadnék. :) A történet nagyon eredeti, ami viszont egészen magával ragadó, az a zenéje. Egész végig libabőr futott végig rajtam, John Powell valami eszméletlen munkát hajtott végre. Én is szurkolok az Oscarért!
A szinkron is találó lett, az egész film nagyon szerethető alkotás. :) 5*


Arthur: Maltazár bosszúja - Vélemények

2011-01-14 19:35.19
Nekünk is csalódás volt, főleg a végén a to be continued felirat... :S Az első rész fantasztikus volt, imádtuk a húgommal, legalább kétszer is megnéztük, de ezt valószínűleg csak egyszer. Nem is volt annyira vicces, ráadásul a cselekményt is rohantatták, hogy beleférjen abba a szűk másfél órába. És ezt adták el film címszó alatt? Röhej... A harmadik rész talán jobb lesz ennél, az előzetese mindenesetre biztatóbb... :)


Aranyhaj és a nagy gubanc - Vélemények

2010-12-28 16:36.43
Az előző hozzászólókhoz hasonlóan én is nagyon élveztem Aranyhaj kalandjait. :) Tök déja vue érzésem volt az egész film alatt, de jó értelemben. A hangulata hozta a régi Disney mesékét; romantikus, vicces, dalolós és sírós volt egyszerre. Maximus és Pascal csúcs! Ja, és Flynn Rider szívdöglesztő pasi, Aranyhaj helyében már az elején felfigyeltem volna rá... :)
A zenék fantasztikusak, Csifó Dorina, Náray Erika és Tokaji Csaba kitettek magukért. :)
A kedvenc részem a kastélyos-táncolós rész :)))
Mindenkinek ajánlom, 5* ;)


Egyszer - Vélemények

2010-12-21 14:04.17
Nekünk ma vetítette le az osztályfőnökünk. :) Ez is egy olyan film, amihez megfelelő hangulat kell. Kicsit drámai, kicsit édesbús, de nagyon szerethető alkotás. Nem nagyágyús színészek játszanak benne, csak egyszerű, hétköznapi emberek. Mint mi. :)
A zenék meg egyenesen fülbemászóak, egész nap a Falling Slowly c. számot dúdoltam... :))
Szerintem mindenképp érdemes megnézni, zenészeknek meg egyenesen ajánlott :)
A végén nagyon meghatott a zongorás jelenet...


Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 1. rész - Vélemények

2010-12-13 17:00.09
Csatlakozom! :) Szerintem is nagyon sokan húzzák le a magyar szinkront, pedig nem mindenki érdemelné meg. Magam is elismerem, hogy van javítanivaló, nem is kevés, de azért többségben elég jó a hazai szinkron. Van jó pár minőségi munka, és szerintem a Harry filmek kifejezetten azok. Én pl. nem tudom elképzelni Piton Tahi-Tóth L. nélkül, Bill Nighy is isteni volt Harsányival.
A múltkor megnéztem eredetiben egy részt a 6. részből. Hááát, nekem egyáltalán nem jött át semmi. Az anyanyelvemen hallott szöveg sokkal érzékletesebb, mint az angol. A miénk változatosabb és színesebb. Amit az angol két szóval mond, azt a magyar egy szóval is ki tudja fejezni. Én többek között ezért is szavazok a hazai hangokra. :)
Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy ezt mindenki érti az országban, nem kell a félhomályban bogarászni a szavakat...


2010-12-09 18:16.09
Én rendkívül elfogult vagyok a könyvekkel kapcsolatban, és olvastam hideget-meleget a 7. rész megfilmesítéséről, de még ez sem vette el a kedvem. Sőt! Őszintén szólva javarészt tátott szájjal néztem végig a filmet, maximálisan elégedett voltam. Nagyon sok vicces jelenet is színesítette a történetet (Minisztériumi kaland, a 7 Potteres rész, Ron beszólásai), de persze a film tükrözi a könyv hangulatát: ahol kell, ott nyomasztó, vagy épp félelmetes. Volt egy-két elég bruti jelenet, ezektől még én is megijedtem, de szerencsére nem vitték túlzásba.
Bill Nighy 5 perces jelenléte valami fenomenális :D Ezzel a hosszú hajjal teljesen Scrimegour beütését keltette, én is hasonló karaktert képzeltem magam elé olvasás közben. :) Ami még pluszpont, az a zenéje. Desplat nagyon odatette magát, varázslatos lett. Már tűkön ülök a folytatás miatt, szóval lesz mit várni júliusig :)))


Levelek Júliának - Vélemények

2010-09-25 14:15.05
Édes, szeretni való romkom, ami néha túlcsordul, de alapjában véve könnyen emészthető film. :) Nekem maga a sztori is tetszett, a zenék óriásiak és persze Olaszország most is tündöklően csodás. Csakis imádni lehet. Nálam 5*. ;)


Shrek a vége, fuss el véle - Vélemények

2010-07-10 16:03.14
Sajnos a legtöbb poént már az előzetesben ellőtték, ennek ellenére is okozott jó pár nevetős pillanatot a film. Nálam XXL kandúr vitt mindent :))
A történet némiképp lerágott csont, de akad benne egy-két újító fordulat. Rumpelstiltskin ahhoz képest, hogy fő gonosz, nem tűnt nagyon kiemelkedő szereplőnek. Kicsit sajnáltam, hogy az állandó gárda csak alig-alig kapott figyelmet... A zene kifogástalan, a történetből többet is ki lehetett volna hozni.
Nyilván nem tudja elérni az 1-2. rész színvonalát, de befejező (?) résznek nem volt rossz. Szerintem reális a 4 csillag. :)


Minden kút Rómába vezet - Vélemények

2010-06-12 16:42.50
Annyira nem estem hasra tőle. Sablonos, abszolút kiszámítható, ráadásul alig vicces. Nálam csupán néhány mosolyra futotta. Korában láttam a Görögbe fogadva c. filmet, esküszöm: sokkal jobban szórakoztam, mint ezen. Mentségére legyen szólva, Róma csodálatos, de ez semmit sem lendít a gyengécske forgatókönyvön és a béna alakításokon. Szerintem kategóriájának egyik legsilányabb darabja. Örülök, hogy nem adtam ki rá pénzt, mert nem éri meg....


Tűzbiztos házasság - Vélemények

2010-06-09 20:49.37
Érdekes film, nekem tetszett, csak a vége volt amerikai csöpögés, ezért a 4 csillag. A szomszéd bácsin én is sokszor nevettem. :) Egyesek fenntartással kezelik a vallási tartalmú filmeket, de ebben az volt a pláne, hogy nem billent ki a mérleg, abszolút lehetett azonosulni Catherine & Caleb problémáival. Bár még nem járok hasonló cipőben - egyelőre -, úgy hiszem, a tanácsok mindenkihez szólnak. Érdemes megnézni! ;)


Görögbe fogadva - Vélemények

2010-04-20 17:44.19
Nekem bejött, azt kaptam, amire számítottam. Habkönnyű, romantikus filmet, ami tele volt tűzdelve Görögország mesés csodáival, és kellemes görögös zenével. Jómagam is jártam már Görögföldön, Korfun nyaraltam egy hétig, és életem egyik legjobb hete volt. A görög emberek nagyon kedvesek, barátságosak, a táj zöld és friss illatú, a tenger csobbanásra hív... Nia Vardalost már a görög lagzis filmben megkedveltem, itt is hasonló karaktert játszott. A sofőrt játszó színész eleinte furcsa volt, de aztán róla is kiderült egymás és alaposan át is alakul... :) Kivételesen eredetiben néztem, és nem bántam meg. :) Szerintem szeretni való film, kiszámítható ugyan, de kellemes limonádé. ;)


Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 1. rész - Kérdések

2010-03-30 15:56.35
De hát mi a baj Nicholas Hooperrel? Szerintem ő is nagyszerű zenét szerez, akárcsak Williams. Nekem a 6-os score album az egyik kedvencem, a 4-es mellett. A fele fent van az mp4-es lejátszómon, nagyon szeretem. ^^ Ja, Patrick Doyle meg zseniális. Ha Alexandre Desplat lesz az első rész zeneszerzője, az óriási. A New Moon score-ja nagyon szép lett, kíváncsi lennék, hogyan boldogul a Harry világgal. :) (Amúgy meg mindezek mellett még ott a Coco Chanel, ami az egyik kedvencem... :))


A suttogó - Vélemények

2010-03-15 20:53.53
Simán végig bőgtem a felét, szóval ez szinte felér egy vallomással. :) Maga a film csodálatos, varázslatos, fantasztikus. A színészek szenzációsak, mindannyian. Scarlett Johansson már itt megmutatta, hogy mire képes, a többiek már szinte "veteránok" a szakmában, hozták az elvárt színvonalat. Ami igazán megfogott, az a zenéje. Fülbemászóan gyönyörű. Főleg a Montana nevezetű, miközben végigjár a libabőr. :)
Csak ajánlani tudom! A lovak is meseszépek. Az egész úgy, ahogy van perfekt.


Alice csodaországban (1951) - Vélemények

2010-03-12 20:47.12
Szörnyű, életem eddigi legrosszabb mese élménye. Az összes eddigi Disneyt imádtam, de ez pocsék. Vontatott, unalmas. A Burton féle verzió sokkal izgalmasabb! :)


Alice Csodaországban (2010) - Vélemények

2010-03-12 20:43.48
Ma néztem meg, minden különösebb elvárás nélkül. Kíváncsi voltam rá, hogy Burton úr mit alkotott ezúttal - kellően elvont volt, ahogy azt már megszokhattuk. :) Johnny Depp csúcs, mint Őrült Kalapos és Nagy Ervin nagyon eltalálta hozzá a "zakkant" karaktert. Helena ismét brillírozott, de ezúttal nem mint Bellatrix, hanem mint Szívkirálynő. Az Alice-t játszó színésznőt korábban nem láttam, de szerintem ígéretes tehetség. Ha így folytatja, kapni fog még jó szerepeket. Maga a sztori kicsit csapongó, de vigasztalásképp nem szűkölködik izgalmas és hátborzongató jelenetekben. Hogy legyen viszonyítási alapom, előtte megnéztem a Disney féle verziót, ami hatalmas csalódás volt. Ehhez képest egy vontatott, unalmas, harmatgyenge, középkategóriás mese. Burton mindenképp színt lehelt az egész sztoriba, új köntösbe bújtatta és a maga módján itt-ott kiegészítette, ami cseppet sem ártott neki, sőt... Én nem húzom le annyira, mint az origos kritika, szerintem érdemes megnézni, de mindenképp gyerek nélkül, mert nem nekik való. Különösen tetszett a Nyalka Nyuszi, a sünik és maga az ábrázolás is. Danny Elfman kitett magáért, a score is mesés. 4 csillag :)


Valentin nap - Vélemények

2010-03-01 19:58.22
Nem volt olyan rossz, egy délutánra vagy estére nagyon könnyed esti film is lehet. Nekem csak az nem tetszett, hogy a történetek nem voltak rendesen kidolgozva, így itt-ott hagyott egy kis keserű szájízt. A vége már nagyon klisés, lehetett volna frappánsabb, de hát ez egy közepes amerikai romkom, nem várhatok el tőle jobbat. A színészek többségével meg voltam elégedve, a szinkron is nagyon szuper volt. :) Egyszer meg lehet nézni, de nem ér fel semmilyen szinten a sokak által emlegetett Igazából szerelemhez. Ahhoz képest ez egy semmi, hiszen a konkurencia nem csak első osztályú színészeket hozott, hanem kedves és szeretni való történeteket kerekített ki. Még egy kis pozitívum: jó volt a filmzene is, abból meg is szereztem egy párat. :)


Trója - Eric,Brad vagy Orlando?

2010-02-20 10:06.24
Ez nem kérdés, naná, hogy Eric!!! :)


Elizabethtown - Vélemények

2010-02-20 10:05.20
Borzasztó film, kb. 2x ugrottam neki, de egyik alkalommal sem sikerült megérintenie. Ma újra játsszák, lehet teszek még egy próbát, de valószínű újabb meddő próbálkozás lenne a részemről...


Arthur és a villangók - Vélemények

2010-02-20 10:01.53
Nekem is nagyon tetszett, a húgommal minden percét élveztük. Nagyon helyesek voltak maguk a villangók is, főleg Tátombák :) Freddie Highmore egy nagyon tehetséges gyerek, már a Charlie-ban is bizonyított, többek között. A zene óriási, jól ötvözték a score-t és a soundtracket, remekül kiegészítették egymást. Luc Besson valóban jó rendező, habár én eddig csak a Taxi filmeket láttam, de ami késik, nem múlik... :) Kíváncsian várjuk a folytatást, addig is megkukkantjuk a Malthazár bosszúját is ;) Ja, az meg külön öröm, hogy Malthazár hangja Széles Tamás lett :))


A hullám - Vélemények

2010-02-18 16:30.16
javítás: JÜrgent :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk