Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hirtelen 30
- Viasat3, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00
Hang nélkül
- AMC, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Memento mori - A váci legenda aaaaa
Bradley Whitford aaaaa

 

L.andi77 hozzászólásai

Ugrás L.andi77 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

A klinika (sorozat) - Vélemények

2021-02-24 19:31.57
Sziasztok!

Meg tudja nekem valaki mondani a sorozat német nyelvű hivatalos honlapcímét?

Köszönöm előre is!


Napszállta - Vélemények

2018-10-18 08:45.35
És romlani is fog, igazából senkinek nem tetszik, akinek meg mégis, az nem ír ide véleményt.


2018-10-18 08:44.27
Örülök, hogy ne tartasz sem butának, sem tudatlannak amiatt, hogy nem jöttem rá kicsoda Kálmán és miért félnek tőle. Pedig szerintem magának az egész filmnek ez lett volna a kulcskérése, Kálmán a kulcsfigurája, hogy rájöjjünk ki ő. Ehhez képest a kérdés kérdés marad mindvégig a 144 perc játékidő után is ott tartunk ahol a film elején, nem jövünk rá valójában semmire sem. Nem tudom kinek készült a film, de valóban unalmas, hogy a szereplők félmondatokban társalognak, meg, hogy a kamera folyamatosan Irisz tarkóját mutatja.
Próbálom azóta is magamban összerakni a filmet, olvasok más fórumokat is a témában, de általában senki nem tudja ott se a kérdésekre a választ, tehát ahogy szoktam mondani " Nemcsak egyedül vagyok hülye". Ezért a nagy átlagnak kb. 85 %-nak nem tetszik a fil. Több helyen olvastam, hogy kijöttek a vetítések alatt, amikor én láttam ez azért nem fordult elő, mert az első vetítések egyikét láttam.
Nem tudom miért kell ezt a Nemes Jelest, ezt a látásmódot ennyire túl tollni.
Azért örülök neki, hogy legalább a forgatáson részt vettél, ha más nem de ez örök élmény marad a filmből, ezt sem mondhatja el mindenki magáról.


2018-10-09 15:33.34
Márcsak 2, levittem. Igazából annak szól a két csillag is, hogy mégiscsak a Saul fia rendezője csinálta, ami bár Oscar díjas alkotás, valamint a főszereplő Jakab Juli még érne is valamit, ha a sztori nem lenne ennyire kibogozhatatlan, valamint, amint már említettem, az adott kort a díszletek és a jelmezek visszaadják.


2018-10-09 08:37.58
Nem vagy egyedül, igazából nagyon fut vele a szekér és szerintem érdemtelenül. Ehhez képest nagyon nyomják vagy ma divatos szóval hype-olják ezt a filmet. A Facebook-on már hónapokkal előtte elkezdték reklámozni, hogy ez lesz az év szenzációja most is állandóan kidobja a gép, hogy hol és mikor vetítik, a város (Budapest) több pontján óriásplakátokkal jelzik a vetítést, szinte erőszakosan az arcunkba tolják az egészet, ehhez képest nem kapunk semmit, nézhetetlen két fél órát.


2018-10-09 08:31.51
Igen, valóban, ez sem jött le miért tilos oda lemenni nőnek, egyáltalán mit csinálnak ott a férfiak?? Valami titkos összeesküvésre készülnek?
A másik, nekem Írisz bátyja Kálmán személyisége sem jött át, ki ő valójában és miért kell tőle félni, kit ölt meg?
Neked ez lejött? Ha igen, segítst légyszi. Lehet, hogy csak én vagyok ennyire tudatlan vagy buta ehhez a filmhez, de nekem ez nem jött át.

Talán egy rejtélyre kaptunk választ, hogy Brill Oszkár valójában mit csinál a kiválasztott lányokkal, de ez sem akkora nagy szám, meg az ma is így van, régen is így volt sajnos, hogy egy kis üzleti haszon fejében az ember bármire képes.

Ami még hiteltelen a filmben, hogy ugye 1913-ban játszódik a film egy évvel az első világháború előtt, de ebből igazán semmi nem jön le a korhű jelmezeken kívűl. Semmi nem utal rá, hogy itt háború készül, ok, hogy ott vannak az anarchisták, látszik a forrongás lázadás, a végén megölik a negatív főhöst, de tulajdonképpen, ha nem írnák ki a dátumot és azt sem lehetne tudni, hogy VOLTAKÉPPEN MIÉRT FORRONGANAK, LÁZADNAK EGYÁLTALÁN???

Meg olyan az egész, mintha egész Budapest élete ekörül az egy kalapszalon körül forogna, ami ott történik azok a legfontosabb események. Az első világháború előestéje, a világ újfelosztása, a gyarmatokért folytatott harc, a monarchia szétesésének előszele mind mind smafu a Leiter Kalapszalon kálváriájához képest. Nem igaz, hogy 1913-ban ez a rohadt kalapszalon érdekelte volna leginkább az embereket a közvéleményt. Ok, nem erről szól a film, de néhány bevágással újságcikkel meg lehetett volna az akkori eseményeket, hogy jobban átérezzük az adott kort.


2018-10-03 09:05.05
A kort amiben játszódik a film, ugyan a rendezés visszaadja, a díszletek, jelmezek ruhák korhűek, valóban visszacsöppenünk kicsit az időben, viszont amit hiányoltam, hogy a nagy Budapestből, a fiatal, pezsgő világvárosból, amit Bécs kishúgaként aposztrófálnak, szinte semmit nem láthatunk, én vártam, hogy a Lánchídból, a Duna korzóból, a Pesti vigadóból,a Kisföldalattiból amelyek az akkori élet középpontját képezték mutattak volna legalább képeket, ha csak pár másodperc erejéig is,az ember legalább jobban beazonosítja, hogy hol is jár voltaképppen. És ugye nem kellett volna messzire menni a forgatás helyszíneként.
Ehelyett csak magát a Kalapszalont, a Kalapszalon körüli életet láthatjuk, illetve a sötét zegzugos utcákat, sikátorokat, de ilyen alapon játszódhatott volna a történet bárhol is. A villamos valóban századelős, Budapesten ez a típus szokott nosztalgiajáratként közlekedni, én már utaztam rajta, viszont túl tiszta, túl streil, látszik, hogy csak mutatóban használják.
Akkoriban azért egy napi közlekedésben lévő villamos nem így nézett ki, nem is beszélve arról, hogy sokszor kint az ütközőjén is lógtak emberek. Jó ez részletkérdés, nyílván erre az emberek nagytöbbsége nem figyel, sokkal inkább leköti őket a cselekmény, a szereplők játéka, vagy ez esetben ennek hiánya.
Mert a szereplők játéka sem igazán kifejező, nincsenek normálisan kidolgozott karakterek, talán ez alól egy kivétel Brill Oszkár a kalapszalon tulajdonosa, az ő jelleme némiképp kidolgozott, de a filmet ő sem menti meg meg.
Mindegyik szereplő mélabús, sehol egy mosoly, ha van is vicsorgató bájvigyor inkább. A párbeszédek kifejezéstelenek, mindenki csak suttog. A végén szinte nem tudunk meg semmit sem.

Kár erre a filmre szerintem időt és energiát pazarolni. A Kincsem és a Testről és Lélekről után úgy gondoltam van remény, hogy a magyar filmgyártás újjászülessen, most azt mondom, sajnos nem, legalábbis ebben a műfajban biztos nem.


2018-10-03 08:44.38
Meg vagyok lepődve, hogy az év szenzációjának kikiáltott filmhez eddig ilyen kevés hozzászólás született. Nem tudom, hogy ez annak tudható e be, hogy ilyen kevesen látták a filmet vagy ennyire nem érdekli az embereket ez a stílus, amit maga a film képvisel??

Nekem volt szerencsém látni, sajnos ki kell mondanom, hogy NEM TETSZETT!
Nem szeretem az olyan filmeket, ahol szinte szánkba adják a megoldást és nem gondolkodtat el minket, de az olyan sem, ahol minden kérdés megválaszolatlanul nyitva marad a film után.
A játékidő valóban nagyon hosszú, mint, ahogy ezt már lentebb leírták, ráadásul nemcsak hosszú, igazából cselekmény nélküli is szerintem. Mert az egészből nem látunk semmit, csak a nagy rohanást, a főhös Leiter Irisz menekül, de sokszor azt sem lehet tudni kik elől.

Számomra nyitva maradt kérdések:

- Ki valójában Leiter Irisz bátyja Leiter Kálmán, azon kívűl, hogy anarchista, miért rettegik a nevét, egyáltalán kit ölt meg?
- Ki okozta a tüzet a Leiter Kalapszalonban?
- Volt e köze Kálmánnak a kiválasztott Fanni nevű lányhoz?


A szépség és a szörnyeteg (2017) - Vélemények

2017-03-26 14:04.22
Egy egyszernézhetős gyerekfilm. Túl sokat ne várjon tőle az ember. Való igaz, hogy azoknak a gyermekeknek való leginkább, akik nem ismerik a Disney rajzfilmet, illetve magát a francia történetet sem, ők élvezni fogják.
De az idősebb 30-as, 40-es generáció, amelynek én is tagja vagyok, bizony nagyot csalódott benne.
Mi ugyanis nem tudunk elvonatkoztatni az 1991-es Disney rajzfilmtől, óhatatlanul is azzal hasonlítjuk össze, így azután ez nekünk csalódás.
Abban igazat adok, hogy az elvarázsolt óra, gyertyatartó, ruhásszekrény, zongora, kannamama és kis csésze valóban mulatságosabb és szerethetőbb lerajzolva mint filmen, úgy erősen erőltetett. Ráadásul ami még zavaró, az elvarázsolt tárgyak párbeszédei, szerelmi életei, amelyek szerintem fölösleges időhúzások, nem viszik előre a cselekményt.
Emma Watson azért nem jó választás, mert még mindig nem igazán nőtt fel erre a szerepre, inkább kislány mint nő, semmi nőies nincs benne. Valahogy még mindig nem sikerült maga mögött tudnia Hermione karakterét, ráadásul az elvarázsolt kastély még mindig erősen hajaz a Herry Potter feelingre. A szörny sem félelmetes, nem tűnik az első perctől sem gonosznak, Gaston pedig valóban ripacs, inkább buzis jellem. Egy ilyen karakternél érthető is, hogy a haverja inkább "úgy" van érte odáig. Nekem az első percben lejött a meleg szál, bár ezt egy gyermek még nem veszi észre és nem annyira hivalkodó, mint amekkorára felfújták (Bár van egy gyanúm, hogy ezzel is csak reklámfogást akartak a filmnek, ami nem jött be).
A dalok erősek sziruposak, sokat beletettek a rajzfilmből, pár új van csak, nem igazán tetszett, hogy a felesleges űrt énekkel pótolják. Tényleg úgy tűnt, mintha valami '50-es, 60-as évekbeli éneklő filmet néznénk, mondjuk a Marry Poppins-t. Valóban nekem sem tetszik, hogy a Disney még mindig az énekkel, tánccal próbálná eladni a műveit,amikor már ez szerintem is elavult és máshogy hat egy film és egy rajzfilm esetében is.

Ami viszont pozitívum a filmben, hogy egy kicsit megismerjük az elvarázsolt herceg családi életét, illetve Belle édesanyjának történetét, ez a szál ugye az eredetiből kimaradt. Valamint a képi világa lenyűgöző.

Az tény, hogy filmet, csak gyermekkel érdemes végignézni, akiknek már nem mond semmit a Disney mese, őket nyilván leköti a sztori.
De felnőttek szemében tényleg csalódás a film.


Szívek szállodája (sorozat) - Vélemények

2016-11-29 19:20.01
Valaki már látta az új részeket? Milyenek? Kíváncsi lennék rá, mert eddig a kritikusok jókat írtak róla.


Jane Eyre (2011) - Vélemények

2014-08-11 14:40.44
Nem értem miért kell ebből ennyi feldolgozást csinálni, ráadásul egyre gyengébb feldolgozásokat.
Valahogy komor sötét az egész film,de maga a cselekmény nem nagy szám, rengeteg minden kimarad belőle, a két főszereplő alakítása is feledhető.
Ahogy azt lentebb leírták, aki nem olvasta a regényt, valóban összevissza számára film.


A klinika (sorozat) - Vélemények

2014-08-11 14:34.56
Hát,hogy ki az a Borsdorf, nekem nem rémlik még az arca sem,írjátok itt, hogy Schübel helyére jött.
Ekkor már nem nagyon néztem a Klinikát, vagy ha néztem is, nem maradt meg már bennem semmi,ami érdekes lett volna.


2014-08-11 14:27.27
Igen arra emlékszem,hogy elég sok nő meghalt, Kathie a házvezetőnő is, Udo barátnője, majd a volt felesége is,talán az az utolsó évad, amire emlékszem a Klinikából.
Ez szerintem is egy kicsit sok,főleg két fiatal nő esetében, nem igaz,hogy máshogy nem tudták volna megoldani a kilépésüket.
Hogy férfi nem halt meg, ez valóban furcsa, de gondolj csak bele, a Klinika írója Helbert Trikrümfeld, rendezője: Hans Jürgen Tögel ( elnézést,ha rosszul írtam a neveket,nem valami nagy a német tudásom) mind a ketten férfiak,talán nem véletlen.


Szomszédok (sorozat) - Vélemények

2014-08-07 11:32.01
Köszi szépen, megnézem a linket mindenképp,most melóban vagyok, itt nem tudom a youtube-ot használni, mert le van tiltva mint ahogy a face is.
De kíváncsi vagyok rá nagyon,mert nekem csak a provokatív oldaláról hívta fel eddig a figyelmemet.
Ha megnéztem a linket,majd elmondom megváltozott e a véleményem.


A klinika (sorozat) - Vélemények

2014-08-07 11:28.24
Köszönöm,így már emlékszem erre nőre, csak a neve nem ugrott be.
Tényleg nem volt valami szép nő, a szerepe is felejthető, de azért csúnyán elbántak vele az alkotók,hogy ilyen véget szántak neki.
Valójában azért oldották meg így a kilépését, nem ki akart szállni, ezt nem tudod véletlenül?


2014-08-07 11:25.48
Ez tök jó,várom már a képeket,ha beszkenneled!
Egyébként erre a könyvre Magyarországon sikerült rábukkanod?
Ezeket a Klinika könyveket a HEIM féléket nem olvastad véletlenül?


Szomszédok (sorozat) - Vélemények

2014-08-07 08:31.00
Hát nem csíptem Oli úrt a meleg fodrászt.
Valahogy, olyan nagyon erőltetett karakter volt.
Érdekes amúgy, hogy Bajort ez a szerep tette országosan ismerté, ekkor ívelt fel a karrierje.
Amúgy Nyugodjék Békében!


2014-08-07 08:28.50
Köszi ezt a linket, nem is kell vagdalkozni, ez csak véleménynyilvánítás nem vagdalkozás,azt pedig szabad bárkinek.
Nem tetszhet mindenkinek minden,nem vagyunk egyformák,kinek a pap kinek a papné.
Köszi amúgy a linket,megnéztem sok igazság van benne, bár mondjuk Puzsért egyáltalán nem bírom, ő mindenkit csak megkritizál, mindenkinél okosabbnak, jobbnak hiszi magát holott ezen kivűl ő mihez ért tulajdonképpen?
Tud tőle valaki egyáltalán olyan jellegű újságcikket, vagy bármit hozni, amelyben mond valami értelmeset úgy,hogy nem bánt másokat?


A klinika (sorozat) - Vélemények

2014-08-07 08:20.49
Melyik Klinikás könyről beszélsz?
Ezekre gondolsz? [link] Valamikor a '80-as évek végén '90-es évek elején jelent meg,bár én még nem olvastam őket.
Wussow aláírásával egy kép sokat érhet.


2014-08-07 08:15.07
Köszi az infókat!
Elena Bach az ki volt?


A klinika - Húsz év múlva - Vélemények

2014-08-04 14:43.07
Meg az is elég hiteltelen, hogy Benjamin már főorvos, Udoéknak meg még mindig nem jött össze a gyerekáldás,holott Benjamin kb. 3 éves volt,amikor összeházasodtak.
Lassan pedig már ha ezeket az időeltolódásokat nézzük, Elke már is lépett volna a szülőképes korból.


2014-08-04 14:27.51
Most néztem meg nemrég újra,ezt a különálló filmet.
Nos valóban Benjamin volt a legnagyobb baki benne.
Ha Benjamin a régi sorozat szerint 1985-ben vagy '86-ban született,akkor a film készítésének évében 2005-ben 19 vagy 20 éves.
Tehát vagy éppen érettségiző vagy az orvosi egyetem első éveiben járó fiatalembert alakíthatott volna.
Még rezidensnek vagy kezdő orvosnak is túl fiatal lett volna.
Talán ha most forgatnák a Klinika folytatását már lehetne szakorvos.


Szomszédok (sorozat) - Vélemények

2014-08-04 14:11.24
Szerintem pedig hétköznapi szereplőkről mintázták annak idején a sorozatot, hogy azt a látszatot keltse,hogy itt élnek köztünk.
Ráadásul egy újságban olvastam, hogy a rendező Horváth Ádám kifejezetten olyan foglalkozásokat talált ki a karaktereinek, amelyen át a Kádár rendszer bugyrai ( mert 1987-ben kezdődött a sorozat) bejárhatók, pl: mentőorvos, kozmetikus, taxis, közértes. Ezért akár bármelyikünk is lehettek volna.
Bemutta pl a magyar valóságot, hogy mi mennyi mindenre nincs pénz az iskolában, ahol Vágási Jutka tanított, vagy a mentőknél, ahol Magenheim dolgozott.
Hát,hogy mit üzennek nekünk, egyáltalán üzennek e, az viszont jó kérdés?


2014-08-04 13:47.19
Nekem mondhat akárki,akármit a Szomszédok akkor is jó volt, rólunk nekünk szólt.
Nem voltak benne szappanoperás elemek, viszont igenis aktuális problémákat vetett fel.
Az egyszerű mindennapi emberek életét követtük nyomon, akik DOLGOZTAK és általában a mindennapi életben gyakran előforduló foglalkozásokat végezték, pl: orvos, tanár, taxis, pultos, kozmetikus, erdész. Ezen szakmák képviselőinek az élete akkor sem volt könnyű, most sem az.
Nem az volt, mint a Barátok köztben, hogy senki nem dolgozik,csak elvannak a Rózsa Presszóban egész nap mégis kőgazdag vállalkozók.
A díszletek is jóval egyszerűbbek voltak, mint utólag kiderült számomra, szerintem ezt is egy studió szobában vették fel, mert már gyerekként is feltűnt miért teljesen egyforma Vágásiék meg Magelheimék szobája, hát ezért...


A klinika (sorozat) - Vélemények

2014-08-04 13:46.17
Ezekre már nem is emlékszem,hogy Udot lelőtték, meg, a gyógyíthatatlan beteg embert.
Amúgy mi lett vele meghalt?
Ki volt az a Pressers doktornő?


2014-08-04 13:44.19
Nekem mondhat akárki,akármit a Szomszédok akkor is jó volt, rólunk nekünk szólt.
Nem voltak benne szappanoperás elemek, viszont igenis aktuális problémákat vetett fel.
Az egyszerű mindennapi emberek életét követtük nyomon, akik DOLGOZTAK és általában a mindennapi életben gyakran előforduló foglalkozásokat végezték, pl: orvos, tanár, taxis, pultos, kozmetikus, erdész. Ezen szakmák képviselőinek az élete akkor sem volt könnyű, most sem az.
Nem az volt, mint a Barátok köztben, hogy senki nem dolgozik,csak elvannak a Rózsa Presszóban egész nap mégis kőgazdag vállalkozók.
A díszletek is jóval egyszerűbbek voltak, mint utólag kiderült számomra, szerintem ezt is egy studió szobában vették fel, mert már gyerekként is feltűnt miért teljesen egyforma Vágásiék meg Magelheimék szobája, hát ezért...


2014-07-31 11:54.32
Köszi az összefoglalókat, érdekes volt, élveztem olvasni.
A Guldenburgok öröksége nekem sem jött be,valahogy olyan erőltetett volt,vagy nem is tudom. A Boldog családot szerettem és sajnáltam benne, amikor Maria meghalt,ha jól emlékszem,az már az utolsó rész volt.
A kiscsajt is bírtam benne, Tami volt a neve,mindig csinált valami idegesítő dolgot, amivel kiborította a szüleit. Azt nem tudtam amúgy, hogy Maria kiírásához is ez vezetett,sajnos.
A Borostyánt én se szerettem, amikor már nagyon átment mesébe, onnantól kezdve,hogy a halottnak hitt pasi visszatért,meg az volt furcsa, hogy a pasit Andreának hívták, mivel én is Andrea vagyok,de később persze rájöttem, hogy ez az olaszoknál férfinév.
A zenéje valóban szép, bár egy kicsit depressziós, érfelvágós szerintem, olyan világvége hangulatban kell lenni,hogy az ember meg tudja hallgatni.
A Rabszolgasorsot én is szerettem, bár mennyire hihetetlen ,érdekes volt. Nagyon sajnáltam,amikor Isaura első szerelme meg a keresztanyja azt hiszem bent égtek a malomban.
A csehszlovák sorozatoknál még én is kicsi voltam, akkor szerettem őket,de ma már nem biztos,hogy le tudnának kötni.


2014-07-30 23:24.35
Szegény,nagyon sajnálom,hogy ez történt vele!
Pedig jó kis sorozat volt,bár már nem emlékszem a végére, régen volt.
Ezért szívesen újranézném.


2014-07-30 11:05.01
Meg volt még egy francia sorozat a Chateauvalloni polgárok, az is nagyon jó sorozat volt, de az is csak 26 részt élt meg.
De szívesen újranézném azt is, de sajnos nem adja egyik csatorna sem.


2014-07-30 10:50.34
Akárhogy is nézzük, a Klinika az akkori német sorozatokhoz viszonyítva is sok részt megélt.
A Guldenburgok öröksége is jóval rövidebb volt,meg a Boldog család is, max 50 részes, de szerintem még annyi sem volt egyik sem.
Hogy a csehszlovák sorozatokról ne is beszéljünk, a Kórház a város szélén 15 részes volt, a Nők a pult mögött 12. Az olasz Borostyán 44 részes volt, de még a brazil Isaura ( az 1976-os Rabszolgasors) is csak 30.
Egyedül csak a Dallas szárnyalta túl abban az időben, de az ugye AMERIKAI volt, ne tegyük a kettőt össze.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk