Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pókember: A Pókverzumon át
- HBO3, 14:45
Rumlis vakáció
- Film+, 15:00
Pofa be!
- Moziverzum, 15:00
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények
szólánc tudósokkal
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A mélység kalandora aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Lamarca hozzászólásai

Ugrás Lamarca adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Jó estét, Mrs. Campbell! - Vélemények

2013-08-08 04:22.02
"Igazi régimódi szórakozás, a maga nemében hibátlan mozi, a jelen komédiakészítők akár tanulhatnának is belőle.."

Kellene, de nem fognak!


Donnie Darko - Vélemények

2012-08-19 08:59.21
Tökéletesen profi film.
Patikamérlegen adagolt misztifikum. Pontosan annyi, hogy még az olyan megrögzött realistáknak se legyen sok mint én.
Sötét, nyugtalanító film.
De vajon tényleg sötét, nyugtalanító film?
Mindenképpen. No persze nem mindenkinek ugyanazért. Mert ugye lehet ezt a filmet a tér és idő újraértelmezéseként felfogni és akkor nagyon sötét és nyugtalanító. Aztán van egy másik értelmezés, miszerint az önmagukban való cselekvések következményeivel való szembesülés erkölcsi dilemmája a film alapgondolata. Igen, valóban sötét és nyugtalanító a gondolat, hogy saját cselekedeteink következményeitől csak önmagunk elpusztítása révén óvhatjuk meg szeretteinket. Az ebben az alapvetésben természetszerűleg felbukkanó determináltság már önmagában is sötét és nyugtalanító.
És van egy olyan értelmezés is mely részben megegyezik az előzővel, mégis egészen más megvilágításba helyez mindent. Ha a cselekedet nem önmagában való, hanem konkrét környezetben, konkrét helyzetben konkrét formát ölt, akkor máris előttünk áll Donnie Darko, a magányos anarchista, aki komplex támadást intéz a fennálló Rend és Hatalom intézményrendszere, szimbolikája, manipulatív ideológiája és mindezek képviselői ellen. És akkor már egészen más értelmet nyer a Donnie-t irányító sötét erő is, hiszen kivétel nélkül minden Rend és Hatalom sötét erőnek tekinti a megváltoztatására, vagy egyenesen meghaladására irányuló valamennyi erőt. S mivel a hatalom önnön természetéből fakadóan nem képes megérteni ezt az erőt, ezért értelmetlennek tekinti azt. Ebben a megvilágításban két ellentétes álláspont dialektikájából következően természetszerűleg veszélybe sodorjuk a hozzánk közel állókat. A kérdés tehát az, hogy megmenthetjük e szeretteink életét a meggyőződésünk, azaz önmagunk megsemmisítése révén. A film ad egy sötét és nyugtalanító választ, de az sem lenne kevésbé sötét és nyugtalanító ha ezzel ellentétes választ adna. De ez már kiolvasható a film közben. Donnie ösztönös lázadó, mégha intellektuálisan alá is tudja azt támasztani. Jól leplezi ezt le az a jelenet, amikor tanárával a féregalagutakról vitázik. Amikor kijelenti, hogy nem áll fenn a veszély, hogy megváltoztassuk a múltat ha isten alagútját használjuk, s erre a tanára azzal válaszol, hogy nem folytathatja tovább ezt a beszélgetést, mert az az állása elvesztéséhez vezethetne, az nemcsak a korlátlan szabadság illúziójának ad egy megsemmisítő pofont, de egyben azt is mutatja, hogy Donnie nem képes levonni a végső
konklúziót, továbbra is abban a struktúrában gondolkozik amely ellen lázad.
Számomra ez is pokolian sötét és nyugtalanító.
Még annyit, hogy a zene tökéletesebben nem is passzolhatna a filmhez.


Mein Führer - A véresen valódi valóság Adolf Hitlerről - Vélemények

2012-07-15 21:08.49
Sok hozzáfűznivalóm nincs ahhoz amit Szamuráj a nyitóhozzászólásban írt. Legfeljebb annyit, hogy német rokonságom lévén számomra semmiféle meglepetést nem okozott az, hogy a németeknek a közhiedelemmel ellentétben van humoruk, méghozzá néha egészen kifinomult. De azért valóban lehetett volna húzni a filmből. A másik amit még megemlítenék, hogy a németek valóban szembe mertek nézni a múltjukkal. Elég sok németet ismerek, de egyetlen Hitlerimádó náci sincs közöttük. Ott van egy egyértelmű határvonal valahol a legreakciósabb konzervatív jobboldalon túl, aminek a külső oldalán vannak a neonácik, a másikon pedig mindenki más. És ezen a másik oldalon mindenki tisztában van, hogy ez a legfontosabb határvonal, minden más, ami jobb és baloldalt, dolgozót és tőkést, vallásost és ateistát elválaszt teljes mértékben alá van rendelve ennek az elsőszámú prioritásnak.
Végignézve ezen az országon, itt még igen kevés emberben fejlett ki a gerinc ahhoz, hogy ne csak egyénileg nézzünk szembe a múltunkkal.


Marty Feldman - Vélemények

2012-07-08 13:49.35
Démoni külsejű zseni volt. Az általad említett TV show-nak nem emlékszel a címére? A mai napi élénken emlékszem belőle az egyik jelenetre, amikor egy válogatott focimeccs előtt bemutatják a két csapat játékosait a királynőnek, s hogy-hogy nem, mindig Marty Feldmann bukkan fel soron következő játékosként. Fetrengtem a röhögéstől.


Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

2012-05-06 17:08.47
Ez sokkal jobban tetszett 40 éve Kádárral, Nixonnal és Brezsnyevvel. Mellesleg nem a kenu készült bőrből, hanem az eszkimó kajak. Régen rossz ha egy viccnél ilyenek ugranak be...


A leghülyébb szavak..xD

2012-05-03 22:22.32
Pénisz.
Ennek a szónak ugyanis a magyar nyelvben semmiféle értelme sincs. Volt annak idején egy szexualitással foglalkozó doki - vesszek meg ha beugrik a neve - aki kifejtette, hogy az nem pénisz hanem penész, ami köztudottan csak a katolikus papnak van.


Dohányzók vagy nemdohányzók

2012-04-27 19:28.17
Elnézést, kimaradt a lényeg. Helyesen:
No és melyik két országban volt ezer lakosra vetítve a legmagasabb az alkoholmérgezésben elhunytak száma?


2012-04-27 19:26.32
Ehhez csak annyit, hogy az 1920-as években a világon két országban volt totális alkoholtilalom, az USA-ban és Finnországban. No és melyik két országban volt ezer lakosra vetítve az alkoholmérgezésben elhunytak száma? Finnországban és az Egyesült Államokban.
Azt meg ugye senkinek sem kell ecsetelni, hogy a maffia hatalmának kiterjesztésében mekkora szerepet játszott az amerikai szesztilalom. És bár nem tiltás, csak egyszerű sarcolás, de a képtelenül magas dohányjövedéknek a hazai szervezett bűnözés megerősödésében betöltött szerepe is megérne egy misét.


2012-04-13 17:25.41
Én 10 éve egyik napról a másikra letettem a cigit egyszer s mindenkorra. Nem egészen önként, mert akkoriban komoly üzemzavar volt a szervezetemben. Kissé megijedtem, s ennek hatására sikerült azonnal letenni. Ez kizárólag csak így sikerülhetett. Azt megelőzően naponta két dobozzal is elszívtam, s hiába próbáltam korábban leszokni róla, egyszerűen képtelen voltam rá. Sose volt alkoholproblémám, mert bármikor képes vagyok tartózkodni tőle, akár hosszú időszakon át is. Egyszer úgy döntöttem, hogy egy teljes évig nem fogyasztok szeszt. Az sem okozott semmiféle nehézséget. A nikotin azonban sokkal veszedelmesebb méreg mint az alkohol. Az utóbbit szinte gyerekjáték kontroll alatt tartani, míg a dohányost némi túlzással a nikotin kontrollálja. Éppen ezért értelmetlen ez a drasztikus dohányzási tilalom. Ámbár ha ezt pusztán pénzbehajtási lehetőségnek tekintjük a kormányzat részéről, akkor talán nem is olyan értelmetlen. A dohányosok túlnyomó többsége akkor sem lenne képes örökre elnyomni a cigit ha ezt maguk is őszintén szeretnék.
Ez a törvény olyan képtelenségeket eredményez, mint, hogy pl. a munkahelyeken a dolgozók összecsinálják magukat, mert nem tudnak WC-re menni, azt ugyanis elfoglalják az ellenőrök elöl rejtőző dohányosok. Hogy csinálná össze magát az összes idióta, aki ezt a törvényt ebben a formában megszavazta!
Egyébként is hihetetlenül álszent minden ami itt történik. Nálunk a legnagyobb műhelyben a CNC gépek légszűrői 24 óra alatt feketék az olajtól és portól. Érdekes módon az ÁNTSZ szerint ez a levegő nem ártalmas az egészségre. Kabaré.
Míg volt dohányzó helyiség, azt a legnagyobb műhely közepén építették fel. Írd és mondd, összesen tizenkét négyzetméteres volt ez a szoba, amit a 600 dolgozó - akiknek 60-70%-a dohányos volt - reggel 8 órától 8 óra 20 percig vehette igénybe. Egy pillanatra sem vették őket emberszámba. Most mégis mit várnak tőlük?


Különben dühbe jövünk (1973) - Vélemények

2012-04-09 20:16.51
Kész vagyok bármikor elfogadni egy olyan újraszinkronizálást, ahol egy korábbi gyengébben, vagy csak átlagosra sikeredett verzió minőségi javítása a cél. De sok esetben már a nyers szöveg ismeretében, amikor még el se döntötték, hogy kik adják hangjukat egy filmhez, már olyan mérvű a rombolás, hogy abból egy kiválóan eltalált szinkronszereposztás sem képes kihozni a lehetőségeket. Sajnos eszméletlen sok elrettentő példát lehetne erre felhozni.


Lázadás a Bountyn - Vélemények

2012-04-09 20:02.56
Annak idején a film megnézése után az egyik cimborám kijelentette, hogy legelső teendőnk elkötni egy csónakot és elevezni Hawaiira. Habár ezt a lelkesedést vélhetőleg inkább a bennszülött lányok semmint a film egyéb értékei váltották ki, mégis jellemzőnek találom, mert ez a film bennem is folyton azt az érzést kelti, hogy szeretnék a történet része lenni. Hacsak nem vagyok csapnivaló emberismerő, bizonyára helytálló az a feltevésem, hogy nem vagyok ezzel egyedül. És ez már önmagában sem kis teljesítmény.


Különben dühbe jövünk (1973) - Vélemények

2012-04-09 17:12.30
Ezt az újraszinkronizálási lázat sehogyan sem értem. Tudom, hogy a kereskedelmi TV-k számára a művészeti és élvezeti érték abszolút lényegtelen tényező, de én semmiféle racionális (pénzügyi) okot sem látok ennek az ízléstelen rombolásnak az igazolására. A mélyben mégis valami filléres nyereségvágy bújhat meg, mert tömegesen követik el ezt a borzalmat.
Ennél a filmnél is a tökéletest próbálják meg silány pótszerekkel helyettesíteni.
És milyen alantas dolog az, hogy a néző számára egy vacak szinkronnal szürkítik el ezt a sziporkázó vígjátékot!


Csúfak és gonoszok - Vélemények

2012-04-09 02:08.35
Rossz szokásom, hogy vélemény nyilvánítás előtt elolvasom a korábbi hozzászólásokat, hogy lehetőleg elkerüljem a fölösleges szószaporítást.
Most talán nem kellett volna. Ennél a filmnél ugyanis kikerülhetetlen annak megemlítése, hogy milyen tökéletes lenyomata ez a társadalom peremére rugdosottak létének. Mert ez egy olyan világ ahol néha a puszta állati lét is misztikus és elérhetetlen célként lebeg a társadalom számkivetettjei előtt. Maga az ábrázolás tipikusan olasz, noha a jelenség a világon mindenhol jelen van. Az utóbbi 10-15 évben már itthon is találkoztam vele határmenti kisvárosok és falvak cigánytelepein. És újabban már az sem különösebben meglepő, hogy lecsúszott magyarokkal is találkozhatunk ezeken a helyeken. Az viszont már tényleg jellemzően olasz, hogy a kilátástalanság ellenére ezekben az emberekben kirobbanó életerő feszül, s nincs az életnek egyetlen olyan aspektusa sem, amit ne tudnának ironikusan - olykor esetleg bőkezűen adagolt öngúnnyal - felfogni. Ha viselnék kalapot, akkor ezért az alkotásért most megemelném Etore Scola előtt.


Kedvenc könyv

2012-03-23 21:17.33
Már nem emlékszem hogyan került hozzám, de az én könyvespolcomon is ott áll a genaralisszimusztól A leninizmus kérdései. Olvasni viszont igen keveset olvastam belőle. Míg a marxizmus klasszikusainál mély elemzésekkel és világos érvrendszerrel találkoztam, addig Dzsugasvilire inkább az isteni kinyilatkoztatás a jellemző. Nem hiszem, hogy a harmincas évek Szovjetuniójában hatalmas karriert futottam volna be, mert a legcsekélyebb meggyőző erőt sem érzem Sztálin fejtegetéseiben. Ami nem csoda hiszen folyamatosan saját szája íze szerint alakította át a klasszikusokat is


2012-03-23 20:57.10
Ha már Merle, akkor az Üvegfal mögött, és a Madrapur. De a Mesterségem a halál, Malevile és a Két nap az élet is kitűnő. Az utóbbiból készült filmben Belmondo bizonyította, hogy drámai színésznek sem utolsó.


Meztelen diplomata - Vélemények

2012-01-06 21:51.16
Attól tartok túl messzire kerültünk Rejtőtől, vagy éppen Krencseytől, de tény, hogy hírneves, sikeres tőkések szép számmal adtak hangot annak a meggyőződésüknek, hogy Marxnál jobban senki sem tárta fel a kapitalizmus működését. Én ugyan névtelen vagyok, sikereim sem igazán anyagi jellegűek, s ebből következően tőkés sem vagyok, ám mióta Marxot tanulmányozom - mintegy tíz éve - a véleményem tökéletesen egybecseng ezen urak megállapításával. Amiből persze csak az derül ki, hogy én milyen élhetetlen egy alak vagyok, mert nem akkor olvastam Marxot amikor ez még erény lett volna, hanem amikor mindenki kerüli mint egy leprást.


2012-01-04 21:17.03
Most újra látva csakugyan gyengébb mint emlékeimben élt, de nosztalgiából mégse pontozom le. Nem a film lett gyengébb, hanem én változtam. Azt meg a tükör úgyis naponta tudomásomra hozza. De ahogyan ezért a tükröt sem zúzom apró darabokra, úgy ifjúkori filmélményeimet sem írom át, a jelenhez igazítva azokat.


Major Tamás - Vélemények

2011-09-28 21:59.19
Engem már baromira nem érdekel, hogy annak idején ki jelentett rólam rendszeresen. Az is lehet, hogy már rég halott az illető. Mondjuk az már sokkal jobban érdekelne, hogy jelenleg kik írnak jelentéseket rólam. Mert azt csak nagyon naiv emberek képzelik, hogy a demokráciákban az állam nem kémkedik polgárai után. A besúgók eddig még sohasem voltak munkanélküliek. És ez nem valami magyar specialitás. Német rokonaim említették, hogy a német belügyminiszter nemrég beismerte, hogy tavasszal a német rendőrség több százezer telefont hallgatott le csak Drezdában, minden bírósági felhatalmazás nélkül, gyakorlatilag teljesen törvénytelenül. Szerencsére ma már szólásszabadság van, így aztán minden magyar sajtóorgánum mélyen elhallgatta az esetet. És azt se feledjük, hogy a kémkedés, megfigyelés, besúgók alkalmazása a jelenlegi rendszerben nem kizárólagos állami monopólium. Jogosult rá a munkaadó a dolgozóval szemben, a szolgáltató az ügyféllel szemben, a kereskedő a vásárlóval szemben, vagy éppen az egyik üzleti partner a másikkal szemben.


Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

2011-09-04 22:43.00
Mi honatyánk, Orbán, ki vagy a Parlamentben!
Szüntettessék meg a te neved! Lázadjon fel a te országod, s töröltessék el a te akaratod, miképpen a T. Házban, azonképpen itt, a földön is.
Mindennapi kenyerünket hagyd meg nekünk, és már megbocsáss, de mi nem tudunk neked megbocsátani. Ne vígy minket az államcsődbe, és szabadíts meg magadtól.
Mert nem a tiéd az ország, csak a hatalom, dicsőség nélkül, és remélhetőleg az sem soká.
Ámen


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2011-04-04 22:24.53
Hátborzongató amit írsz.


2011-04-04 22:13.59
Én élveztem amikor a fiaim elkezdtek lázadozni. Eszembe jutott amit apámék hajtogattak nekem anno hasonló koromban, hogy majd te is megtudod ha neked is lesznek gyerekeid. Úgy vettem, hogy no most el kell kezdeni törleszteni egy régi hitelt. Egyébként is született örök rebellis vagyok, furán vette volna ki magát, ha megpróbálom letörni a zendülést. A hisztit viszont én is utálom.


A kutya reggelije - Vélemények

2011-03-20 22:31.41
Nehezen értékelhető, mert a sztori alapján maga a forgatókönyv is csapnivaló lenne, ám a párbeszédek ragyogóak, olykor már szinte fájdalmasan ironikusak. Vagy ez csak a magyar fordítás érdeme? Kár, hogy ezt a szintet a film egyetlen más összetevője sem képes megközelíteni.


Formula1(: szereted? nem?mond meg h szerinted ki lesz idén av b és h te kinek szurkolsz!

2011-02-20 12:19.20
Lehet, hogy tévedek és ez mégsem egy magyar nyelvű fórum?


VÁLASZTÁS 2010

2011-01-26 22:13.03
Felhívnám a figyelmet arra az általában elhallgatott dologra, hogy a képviselők úgynevezett szabad mandátummal jutnak a parlamentbe, ami annyit tesz, hogy semmiféle jogi kötelezettségük sincs korábbi ígéreteik teljesítésére, elvileg minden ügyben saját lelkiismeretük alapján szavaznak. valójában tudjuk, hogy pártutasítás alapján. Sólyom megválasztásakor ez már odáig fajult, hogy a Fidesz képviselők egymást ellenőrizték, hogy valóban a pártutasítás alapján szavaznak. Tehát a rendszerbe alapból be van programozva a választók átverése. Nem véletlen, hogy a nagy parlamenti pártok valóságos gyűjtőhelyei a szélhámosoknak, és nemcsak nálunk.
Szintén szót kellene ejtenünk a pártok pénzügyeiről, amelyekről igencsak homályos ismeretei vannak mindenkinek. Nem véletlen ez a nagy titkolódzás, mert a nagy pártok hatalmas összegeket költenek apparátusukra és propagandára. Ennek a pénznek csak töredéke származik legális forrásból, döntő többsége állami, önkormányzati pénzek lenyúlásából, és egyes gazdasági, pénzügyi körök illegális juttatásaiból, nemegyszer konkrét korrupciós pénzekből származnak. És senkinek se legyen olyan illúziója, hogy az így kialakuló lekötelezettségeket nem kell megszolgálni!
Mivel mindez egyaránt érint valamennyi parlamenti pártot igen nagy naivitás kell ahhoz, hogy valaki azt képzelje, hogy az egyik résztvevő önszántából hirtelen kiszállhat ebből a mókuskerékből. Egyébként is miért tenné? Minden hatalma, előjoga ebből a helyzetből származik, ennek megváltoztatása öngyilkos lépés lenne.


Kedvenc könyv

2011-01-01 17:18.18
Ha már költészet, akkor Gregory Corso: Az utolsó gengszter.
Talán egy-két nagyobb könyvtárban, antikváriumban, vagy bolhapiacon fellelhető még néhány példánya.


Asszociáció

2010-12-23 19:30.32
opera


2010-12-06 20:50.23
óvóda


2010-12-06 20:48.22
jódli


2010-12-05 21:08.17
zöld


2010-12-04 23:24.38
ülőmunka


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk