Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elit halálosztók aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Vbacs hozzászólásai

Ugrás Vbacs adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Robin és Marian - Vélemények

2024-03-14 14:58.58
Igen, valószínű :D


2024-03-14 13:43.36
Igen? Én nem néztem ennek utána. De nem hinném akkor sem, hogy egy félszemű öregúr sikerrel eldobta a kezével 200 méterről és az így bele tud állni egy nyakba :D

A múlt században elég sokan értek el sikereket a botrányos alkoholizmusuk ellenére. Ma már sokkal jobban megszűrik ezt. Ebben a filmben 3 híres "nagyivó" is játszik egyébként.
Szerintem nem annyira alulértékelt a Shaw, igaz ma már tényleg kevesebbet emlegetjük. A korban nagyon népszerű és megbecsült volt.


2024-03-13 08:31.20
SPOILERVESZÉLY!

Szerintem nem az a baj ezzel a filmmel, hogy az alapkoncepció a jól megszokott, szinte etalonnak számító Costner-féle Robin Hood történet után, a főhős leszálló ágában (ha lehet így mondani) játszódik, hanem itt mintha semmi sem akarna megfelelően összeállni annak ellenére, hogy szinte minden elemében profi a film. Elsőrendű színészek, remek és sokszor ambíciózus fényképezés, hiteles jelmezek, aranyos filmzene és egyébként egy jól eladható történet. Van benne humor, romantika és akció is – amiből lehetne persze több is, talán itt lehetett a bibi.
Amitől én egyből vigyorogtam, az a szinte szavannai szárazságú „Anglia”, ami nyilván annak köszönhető, hogy a filmet Spanyolországban vették fel, ahol a vegetáció igen más jegyeket mutat, de ez még talán lenyelhető volt, ami viszont nem, azok az indokolatlan furcsaságok, például a „kézzel beledobunk egy nyilat Richard Harris nyakába”, amire azt se tudtam hogy reagáljak, vagy amikor Sean Connery tökön rúgja a sheriff emberét. Ezeket nem is értem, hogy a direktor hogy gondolta. Számomra ami a leginkább elgáncsolta ezt a filmet végleg, az maga Sean Connery és Audrey Hepburn, akik egyszerűen nem működtek ebben a filmben. Mind a kettő hatalmas nevű színész, számos alkalommal bizonyították már rátermettségüket, de se önmagukban, se együtt nem voltak jók ebben a filmben. Connery a film egészében alulteljesített, Audrey meg folyamatosan túltolta, viszont rajtuk kívül mindenki más működött. Denholm Elliotot jó volt viszontlátni, Richard Harrisnek és Ian Holmnak jó kis epizódjuk volt, Nicol Williamsont érdekes volt ilyen leszedáltnak látni tudván, hogy a 70-es években mekkora színpadi bikának számított, de a háttérben legalább szuggesztíven szupportálta a nála jóval kevésbé tehetséges honfitársát, Conneryt. A legkiemelkedőbb színész és talán a leghálásabb karakter ebben a történetben egyértelműen Robert Shaw sheriffje volt, aki lássuk be, kicsit megmentette a művet a jelenlétével. A film tetőpontja, a nagy párbaj kifejezetten realisztikus volt és izgalmas, a két férfinek jobb kémiája volt, mint bárki másnak ebben a filmben. Tovább nem is volt érdemes nézni a filmet, mert a két főszereplő haláltusája nekünk volt kellemetlen színészi szempontból. Williamson egy pillantásával több érzelmet tudott mutatni, mint Hepburn és Connery együtt véve 20 percnyi vergődés alatt.
Ezen kívül ami még hibának felróható az a túl sok „időkitöltés”. Igazat adok azoknak, akik a nyugdíjas tempót hibáztatják elsősorban. Több volt a felesleges merengés, sok olyan dialóg volt a filmben, amitől sokat állt a film, mert nem vitte a történetet semmilyen irányba.
Többek között nekem ezek a szempontok vették el a film élvezeti értékét, és egyúttal sajnáltam, hogy ebből a látszólag tisztességes költségvetésű, nagy produkcióból pusztán egy közepes végeredményű művet kaptunk.


Nicol Williamson - Vélemények

2024-03-08 08:23.00
Már nem is tudom hanyadik "elfeledett" színész adatlapjára írok első hozzászólást, ami mindig keserű szájízzel tölt el tudván, hogy az adott színész mekkorát tett le a maga korában az asztalra. Igaz eddig leginkább karakterszínészek védőszentjeként léptem fel, ami ez esetben nem lenne teljesen igaz állítás. Mr. Williamson lehet,hogy nem volt mindig főszerepben, de az angol színpadon határozottan az alfák alfája volt, akit nem egy, nem két ember kiáltott ki a valaha élt legnagyobb színésznek és ez nem kis kijelentés, pláne, ha a világ legnagyobb presztízsű színházával rendelkező Nagy-Britanniát nézzük.

Sajátos tragédiája ennek a derék skótnak, hogy a filmes karrierje nem nagyon indult be, ami a Filmkatalógusos adatlapjából is jól látszik. Talán az Excaliburból volt a legemlékezetesebb, esetleg a Visszatérés Oz birodalmába c. filmből, de szerintem sokan a Columbo kutyás gyilkosaként ismernék fel, ha mutatnánk róla egy képet. Nekem volt szerencsém látni tőle a Tony Richardson-féle Hamletet, amelyben címszereplőként mindenkit meghipnotizált vibráló és annál kifejezőbb kék szemeivel, esetleg angol filmeket kutatók rábukkanhattak 1-2 elfeledett főszerepére, a legjobb talán a The Reckoning volt, szorosan utána a The Bofurs Gun, ahol mindent elsöprő erővel tette feledhetővé minden más nagy színészt aki körülötte volt Ian Holmtól kezdve David Warneren át John Thawig, akik mind egytől egyig nagyobb nevet szereztek maguknak a filmiparban.

Azt, hogy nem ő a mai kor Anthony Hopkinsa, Ian McKellenje, Jim Broadbentje, lényegében önnön magának köszönheti, ugyanis ő egyike volt a kor nagy „hellraiser”-jeinek, ahogy az angol mondaná, azaz a legbotrányosabb, legproblémásabb színészek között tartották számon, akivel igen nehéz volt együtt dolgozni a kiszámíthatatlanságának és az alkoholizmusának köszönhetően, ami karrierje legvégén, a 90-es években, mondjuk a Spawnban és a Békavári uraságban már igenigen szembeötlően rajta hagyta a nyomát. De nem ő volt a kor egyetlen iszogatós, verekedős, veszélyes nehézágyúja, ebben kollégái voltak pl. Richard Harris, Peter O’Toole, Richard Burton, Oliver Reed, akik nehezen tudtak mit kezdeni hasonló munkásosztály származásukkal, heves természetükkel, egy oly végtelenül megszabályozott, elitista társadalomban mint a kor Angliája. Csak míg az imént említettek ennek ellenére – leginkább sármjuknak köszönhetően – mégis felépítettek egy dicséretes filmkarriert, a kevésbé sármos, de mindegyiknél jóval tehetségesebb Williamson erre képtelen volt. A ragyogó, már 20 évesen is mindenkit maga mögé utasító tehetségű Williamson 20-on évesen egyik napról a másikra hódította meg a színpad deszkáit és néhány éven belül minden olyan szerepet megkapott amiről a színészek 3/4-e egész életében vár Hamlettől kezdve Macbethen át Lennie-ig, Bezuhovig, az Egy őrült naplója őrültjétől a Coriolanus címszerepéig. Mindezt annak köszönhette, hogy a kor legeslegnehezebb színdarabjának, John Osbourne Elfogadhatatlan bizonyítékában debütált főszereplőként, ami hatalmas belépőnek számított tekintve, hogy nagyobb, híresebb színészek visszadobták ezt a szereplehetőséget mondván, hogy nekik ez túl nehéz. A 40 éves Maitlandet a legnagyobb neveknek szánta Osbourne, mégis a 28 éves, koraérett Williamson kapta meg és betonozta magát be örökre a 60-as évek „angry young man” mozgalmának kellős közepére. Maga a darab írója Nicolt a legnagyobb színésznek kiáltotta ki Marlon Brando mellett, de nem csak ő.

Most olvasom erről a végtelenül komplex és izgalmas emberről a második életrajzi könyvet, és meg kell, hogy mondjam, nagyon fájdítja a szívemet, hogy nem kaphatott a nagy közönség többet ebből az emberből. Aki egy kicsit is utánanéz, utánaolvas és felkutatja a morzsákat, amiket maga után szórt, láthatja, hogy mit vesztettünk személyében. Talán nem túlzok, ha Philip Seymour Hoffman és Joaquin Phoenix szintjére teszem őt, mint karaktertípust, aki folyton ki tudott lépni saját maga kereteiből és soha, egyetlen egyszer sem mutatta ugyanazt az arcát a közönség felé, egyszóval egy igazi kaméleonszínész volt, aki ha kellett állandóan külsőt, akcentust, hangnemet is játszi könnyedséggel váltott. Végtelenül hitelesen és tűélesen tudta ábrázolni az emberi gyengeséget, az emberi lélek minden sötétségét, nem is beszélve arról az érzelmi sokszínűségről, amit az arca mutatni tudott, amit nevesebb kortársai sárgulva irigyeltek tőle. Ez a fajta színjáték a 60-as/70-es években még bőven megelőzte a korát, akkor ezzel nem is tudott a szakma mit kezdeni, se nem kellően értékelni. Ma meg már mélyeket hajolunk ezek előtt a színészek előtt, akik nem félnek gyengék lenni a közönség előtt, sőt, ma ezekkel az alakításokkal lehet igazán nagyot szakajtani.
A tanulság: a tehetség nem elég, kell az alázat, a szerencse és a jó intuíció is ehhez a pályához. Hiába nősz mindenki fölé tehetségben, ha saját magad menedzselésére képtelen vagy. Ez lett Nicol Williamson veszte.


Major Tamás - Vélemények

2023-06-08 16:25.36
:D :D :D

Nem mondhatnám, hogy szeretem. Úgyhogy sajnos nem én vagyok a Nagy szerelem, úgy érzem :D Bár őszintén szólva én még sosem szerettem bele olyan emberbe akivel minden ízlésem egyezik...


2023-06-07 12:03.02
Majs ígérem megnézem, de emiatt nem teszek félre mindent :)

Hát akkor sajnos nem leszünk álompár kedves Elvis, mert a hörgősöket egy pontig elviselem, de az én lelkiállapotomhoz nem a legmegfelelőbb zene. Én ahogy öregszem egyre nyugodtabb zenéket hallgatok.


2023-06-06 22:10.13
A családomban többen nézték és egyébként már szemeztem vele, csak annyi sorozatot kéne megnézni, hogy már a fejemben sem tudom őket tartani. Szerintem mondtam ezt vagy 20-ra is. De mindenképp ránézek majd, ha nem is mostanában.

Az jó, én is sokfélét szeretek azért, bele hallgatok én mindenbe (kivéve hip hop) és mindenféle műfajból vannak favoritok. De ha zsánert lehetne választani ami mindig beválik az az előbb említettek.
Én a hörgős zenéket sose kedveltem. Még régen sem. Inkább a vokál.


2023-06-06 21:12.13
Legyen így :)


2023-06-06 20:49.30
Én amikor metalos voltam, sajna akkor sem ezeket az extrémeket szerettem. Inkább a gótot, szimfonikusat, power metalt, vagy folk metalt. Csoda hogy még ilyenekre emlékszem, metált már csak nagyon elvétve hallgatok. Az ízlésem ma már nyugisabb :D
Komolyzene, post rock, filmzenék. Ezekhez szeretek nyúlni leginkább.

Filmekből neked mi a NEM limonádé?


2023-06-06 20:47.29
Bennem megbízhatsz, ha főzésről van szó. Nincs olyan szar kaja, amit sok fűszer el nem nyomna :D

Tudok én jó tésztákat is csinálni meg sok levest, de mondjuk a paradicsomos húsgombóc is jól megy. Széles a paletta :D


2023-06-06 20:30.30
Ja persze, hogy nem azt jelenti. Én viszont az voltam, határozottan. Attól te még lehetsz kedves, sőt. A legtöbb metálos szerintem laza, jó fej.

Látom ez a másik kép kistestvére :D

A metálszeretet megmaradt?


2023-06-06 20:23.52
Én is ezt hittem. Nulla konyhatudással jöttem lakni egymagam, de itt szépen lassan belejöttem. Figyelj, követni kell a recepteket figyelmesen, ott részletezik általában, hogy hogyan kell megcsinálni (már ha netes recepteket nézel), de ha még így se megy, nagyon sokról van youtube tutorial videó. Az ember előbb-utóbb belerázódik. Én is így kezdtem, és már van némi rutinom, jobban ráérzek dolgokra és bátrabb lettem a konyhában. Mindenki akadozva kezdi, de annél jobb érzés nincs mikor megkóstolod, hogy milyen finomat hoztál össze magadnak. Énszerintem.
A legjobb benne, hogy te tudod, hogy milyen alapanyagokat raksz bele, és így könnyebben kikerülöd a mérgeket, amiket ezekbe az előre feldolgozottakba beletesznek. Sokkal egészségesebb. Mondjuk egy jó kis igazi májgombóc leves (magam kaparom a májat és csinálom a gombócokat) amit nagyon jól tudok csinálni ;)


Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?

2023-06-06 20:16.01
Apám is nagyon oda volt érte. Már Bordán Irénért. Ez valami korosztályos dolog lehet nálatok :D


Major Tamás - Vélemények

2023-06-06 20:14.27
Hát figyelj, semmi kompromittáló nincs ezeken a képeken, szóval miért ne.
Voltam én vadabb lelkű is valaha, de jókislányosodtam :D A régi metálos, fiús, bunkó énemet már ledobtam. Amúgy viccet félre téve páran már mondták nekem a kopasz fejet, de ahhoz erős smink kéne, hogy ne nézzek ki totál pasisan. És én nem vagyok egy nagy sminkpárti.


Amúgy a te képedet nem látom, mert nem nyitja meg rendesen a linket. Gondolom valami privátot osztottál meg, amit én nem láthatok.


2023-06-06 19:58.48
Ejjjj, időt kell szánni magadra, mert ennyit megérdemelsz.

Én hogyne. A leghasznosabb dolog az egyedül élésben az, hogy megtanultam magamra főzni, méghozzá elég jól főzök. Épp a héten bővítettem a konyhám egy minisütővel, mert csak rezsóm volt. Dicsérték már a főztömet. :D


2023-06-06 19:57.01
Noha kicsit kattant, úgy látom :D :D :D

Lásd kivel van dolgod, kapsz 3-at is :)

[link]

[link]

[link]


Ezek az archaikus képfeltöltési módok, de elfelejtettem már...:D


2023-06-06 19:39.47
Amúgy nem láttam a képet, vannak linkek melyekre azt írja a net, hogy "lejárt".


2023-06-06 19:39.19
Dehogyis középkorú. Az a középkorú aki annak érzi magát. Inkább ez lehet veled. A férfiak nagy része éppen 40 évesen kezd megtáltosodni, elválni, elvenni valami fiatalabb bigét, megvenni a jobb kocsit, a motort, a bőrdzsekit, a szexi napszemcsit és menni bele a vakvilágba még egyszer utoljára. :D
Amúgy minden plusz 30-cal lehet valamit kezdeni, megfelelően kell táplálkozni és kicsit mozogni. Ebből ha csak az egyiknek nekikezdesz, szépen lassan csökkenni fog. Én is szigorúan menedzselem magam, hogy ne hízzak el. Nem fogyasztok cukrot, mozgok és próbálok minél kevesebb előre feldolgozott ételt enni. Főleg ha facér az ember, oda kell figyelnie magára, hogy még kelljen valakinek :D


2023-06-06 19:26.20
Hamar elfajult a dolog kedves Elvis :D

Itt már a vidéki élet és gyermekáldás lehetősége is sikeresen elhangzott 3 hozzászólás alatt :D Ezigen. Ez nem rossz tempó :D


2023-06-06 19:25.25
Semmi gond.
Nem mondanám, hogy begubózok, csak épp szűkös a baráti kör és egyébként manapság nem olyan könnyű barátkozni. Neten igen, de személyesen már egyre kevésbé, a párválasztásról nem is beszélve. Azért nem panaszkodok 1-2 kérő mindig akad, akik nekem nem az eseteim :D


2023-06-06 19:23.02
Régebben olvastalak, de szerintem én akkor már kifelé jöttem a Filmkat-ról és kicsit kopott már a memóriám :D
40-hez közel? Hol középkorú az még, te? Ne idegesíts :D 42-59 az középkorú, de 40 alatti még fiatal ember, innen még bőven lehet jó irányba terelni egy életet. Szóval jóképű vagy, úgy érzed? :D


2023-06-06 18:13.59
Nem igaz, 2 napja sem kezdtem el ide visszanézni, de máris felajánlod magad nekem :D
Nem is szeretnék egyedülálló anyaként itt lenni egy albérletben, ez csak reményeim szerint egy ideiglenes állomás, de az ember azért 30 évesen kezd elégedetlen lenni az ilyen átmeneti állapotokkal.


No és mi akar lenni benned az "extrém"?


2023-06-06 16:52.25
Nos, ez nem én vagyok :D
Küszködő, lassan 30 éves nő, albérletben, sajnos gyerek még nincs, pedig már szeretnék, de egyelőre nincs hozzá másik fél :)

Rövidentömören :)


2023-06-06 16:42.54
Hehe, sajnos. Visszamennék abba a korba mikor még folyton itt lógtam és előttem volt még az élet :)

Látom azért sok felnőtt még mindig itt dekkol már 10-13 éve egyfolytában :D


Gobbi Hilda - Vélemények

2023-06-06 16:19.03
Méghozzá elég kerek évszám. Innen is veregesse meg a vállát a többi égi játszótárs és kínálják meg egy kis konyakkal :)

A tiszteletére megnézem majd időskori interjúit. Engem azok mindig felrepítenek a fellegekbe, annyira jók. Szeretem a kendőzetlenségét, és ahogy meg tudja az érzéseket szavakkal fogalmazni. Nem is beszélve arról, hogy még a halálfélelméről is milyen őszintén tudott beszélni, ami a régi hírességek interjúiban sosem volt jellemző.


Major Tamás - Vélemények

2023-06-06 16:15.50
Én is már csak ritkán nézek fel ide. Egyszerűen filmekre, sorozatokra is alig van időm, nemhogy erről fórumozni:)


Az Északi - Vélemények

2023-06-05 21:57.17
Robert Eggers, az A24 egyik legnagyobb üdvöskéje eddig egy majdnem hibátlan, szépen ívelő rendezőkarriert tudhatott magáénak - egészen eddig a pontig.
Ha megnézzük a korábbi munkáit, kész esztétikai hedonizmus amit láthatunk. A Boszorkány valami egészen új megközelítésű horrort adott a közönségnek, a Világítótorony pedig mint vizuálisan, mint pedig forgatókönyv szempontjából egy egyedi, megismételhetetlen mestermű volt. Nem csoda, hogy ezek után minden szempár az Északit leste, nem kis elvárásokkal. Erre valami olyat kapunk végeredménynek, amit nehezen lehet Eggerssel összeegyeztetni. Vizuálisan nem sok kivetnivaló volt a moziban, ellenben a forgatókönyv A-tól Z-ig hagyott némi kívánnivalót maga után. Kezdjük ott, hogy már a casting is furcsa lett, sőt, nem igazán jó. Mondjuk így. Nicole Kidman, Ethan Hawke és Willem Dafoe feleslegesen beletuszkolt húzónevek voltak, a két úriember 3-5 percet szerepelt és azt sem lehet pozitívnak értékelni, Kidman meg egyenesen rossz volt. Amikor az arcára néztem végig azon agyaltam, hogy plasztikai műtétei miatt az óvatos arckifejezéseivel modorosabbá tette magát a kelleténél, plusz nem illett egyáltalán egy viking közegbe. Skarsgard karaktere mindazonáltal, hogy a többieknél valamelyest jobban alakított egy teljesen érdektelen 2D-s karakter lett. Anya Taylor-Joy pedig pontosan ugyanolyan volt mint az összes többi szerepében. Nem éppen sokoldalú kisasszony.
De ami a leginkább irritált, azok a nevetségessé feszített „misztikus” és „barbár” jelenetek voltak, amivel Eggers valami ősi nyersességet próbált beletenni a filmbe, de pont az ellenkező hatást érte el vele, túl soknak bizonyultak, és néha kifejezetten bénának. Gondolok itt például a film első „rituálé” jelenetére. Minősíthetetlen volt.
Egyébként ahogy lejjebb is említették, látszott, hogy nem akar ezúttal valami mély pszichológiai és filozófiai drámát elénk rakni Eggers, mint a Világítótorony esetében és ezt el is fogadom, helyette egy modern Conan, a barbárt láthattunk, viking környezetben.
Lényeg a lényeg: az egyik legtehetségesebb és szépen felívelő fiatal rendezőről van szó Eggers személyében aki irányában magas volt az elvárás és ugyan a nívót alulról szépen súrolta a látvány és a hangulatteremtés terén, viszont minden más aspektusában mellé lőtt az Északival.


Major Tamás - Vélemények

2023-06-05 21:14.41
Százhalombatta mindig ott lesz mint szülői ház, de már egy 4 éve albérletben vagyok Pesten. De a szívem örökké battai lesz :)


2023-06-05 21:13.50
Angelikára gondolsz?

Sosem bukkant fel újra...


2023-06-05 21:13.05
Szia Lector! :)

Nagyon örülök a kedves szavaknak :)
Kijöttem már ebből a mélyelemző formámból, bár lehet, hogy csak egy kis gyakorlás kellene és visszazökkennék. Jártam egy kicsit filmszakra is, ott nagyon sokat tágítottak nemcsak a világlátásunkon, hanem, hogy milyen extra dolgokra legyünk figyelmesek ha filmeket nézünk. És ezt egy időben beépítettem a kritikákba, főleg ha magyar filmekről van szó.

Majorral egyébként tudok kritikus lenni, főleg mostanság. Látszik, hogy telik az idő és veszítem el a naivitásomat évről évre :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk