Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az Igazság nyomában
- RTL Három, 02:15
Apró részletek
- Paramount Network, 02:15
Chloe - A kísértés iskolája
- Filmbox Premium, 02:20
Törvények felett
- AMC, 02:35
A bátrak igazsága
- Mozi+, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Küsmödi bácsi hozzászólásai

Ugrás Küsmödi bácsi adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Haláli Juan - Vélemények

2012-11-14 13:08.14
Kaptok trailert is hozzá :)

http://www.youtube.com/watch?v=dOquktXvkT4


2012-11-14 13:05.39
Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem ezt a filmet, ugyanis egész egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy egy spanyol és kubai rendező brigád hogy tud olyan poénokat közvetíteni, amik nálam bejönnek :) Mondom ezt úgy, hogy tudvalevő, imádom a spanyol horrorokat, thrillereket. Hát az a helyzet, hogy óriásit csalódtam, pozitív értelemben! Ez a film nálam az év egyik felfedezettje. Sokat lopkod egyéb filmekből (Haláli hullák hajnala, Holtak hajnala, de nem csak horror momentumok köszönnek vissza), de igazából ezt szerintem nem is titkolja, egész egyszerűen azokban a szitukban nagyot ütnek. Horror téren is megállja a helyét, elég korrektek a trükkök, vígjáték terén pedig maximálisan rendben van, nálam a kubai politikai helyzetre történő utalások viszik a prímet :) A film végén a Sex Pistols - My Way feldolgozása + képregény kombó egész egyszerűen rohadt jól el lett találva
!
Nagyon szeretnék filmrészeket, párbeszédeket kiemelni, de tudjátok mit? Nézzétek meg magatok, ha már a film leírására tévedtél, nem állhat Tőled messze ez stílus!


Adam Chaplin - Vélemények

2012-11-14 12:57.02
Hát gyerekek, ilyet még nem láttatok, az tuti! Ez a film nagyon beteg, a szó jó, illetve rossz értelmében is. Nincs egy másodperce se, ami ne a mocsoktól, a fertőtől bűzlene. Pl. az összes statiszta színész se egy szimpla alak, vagy épp az orruk van betörve, vagy az arcokat borítják hegek. Adam Champlin új fogalmat nyit a brutalitás, erőszak terén, a Fűrész és újkor kaszabolást reklámozó társai sehol sincsenek ehhez. Nagyon el vannak túlozva a "kivégzések", vagy inkább mészárlások, de tulajdonképpen ez sokat dob a filmen. Gyomor kell hozzá, hogy megnézzük, nekem is 3-szori nekifutásra sikeredett csak, holott minden nap horrorokon "élek". Le a kalappan, az olasz rendező srác beleadott mindent, a trükkök is nagyon élethűek. A sztoriból nem mesélek, mert az egyszerű, mint egy bot, de jelen esetben nem is az a lényeg.
Valami nagyon morbid tiszteletből adtam a filmre 5-öst, de tulajdonképpen ezt nem tudom, milyen szempontból lehet értékelni :)
Nem is húzom tovább az időt, nézzétek meg a trailerét, döntsétek el, be tudjátok-e fogadni :)
http://www.youtube.com/watch?v=QuSL7JpyD-I


Az ördögűző - Dominium - Vélemények

2011-08-05 09:37.43
Az első rész műfajmeghatározásához tegnap hallottam egy remek kifejezést: teológiai thriller :)
Az újonnan kiadott dupla DVD extrás része igazi kincs, ott hallottam ezt. A forgatásról is rengeteg érdekes dolgot elárulnak. Ajánlom figyelmetekbe!


Kidobós - Sok flúg disznót győz - Vélemények

2011-07-08 09:33.16
Számomra csalódás a film, pedig imádom az ilyen paraszt filmeket. Vince Vaughn-t alapból bírom, pl. az Ünneprontók ünnepe, a Sulihuligánok nagy kedvenc tőle. Ez a film viszont nekem abszolut nem jött át, egyetlen egyszer se tudtam mosolyogni. A "poénok" fárasztók, a színészek 90 %-a totál ellenszenves. Pont a parszt poénok hiányoznak nekem, mert az, hogy minden percben tökön dobnak valakit, nem egy nagy humor. A villáskulcsos jelenet egyedül, ami tetszett :) A mögöttes kritikán kívül nem tudok a filmben mást pozitívan értékelni. A téma pedig nagyon jó lenne, eljátszottam a gondolattal, egy Will Ferrell vagy egy Jack Black mit hozott volna ki ebből :)
Így viszont marad a csalódás érzete. Sokkal jobbra számítottam.


Másnaposok 2. - Vélemények

2011-07-07 13:30.42
Tuti voltak nekik is ilyen kis kilengéseik :D
Pl. épp most olvasom Márai Füves könyvének sorait, ő is tudott valamit... :)
"Napközben nem inni soha, semmiféle szeszes italt, s ha már iszol, csak este, csak étkezés után, csak tiszta bort, soha máskor és semmi mást. Ha egy nap boroztál, huszonnégy rákövetkezõ órán át nem érinteni meg a borospoharat. Hallani véred zúgását, mikor õszinte vággyal akar elvegyülni egy másik test vérének ütemével. Elfordulni minden alkalmi kísértéstõl."


2011-07-07 13:02.29
Én azt is megértem, amit kifogásoltok, de szerintem ez úgy jó ahogy van. Írjátok a sok hasonlóságot az első résszel. A sportautót, az egzotikus állatot tényleg tényleg nem tartom vészesnek, ezek minden 2. filmben vannak.
Ezek viszont a klasszikus koncepció elemei:
"Alan megint rakott vmit a piába", "Bradley C. csaja megint zargatja őket hogy úristen mivan",
"a végén megint csinált valaki fotót a kalandról a telefonjára". Ezek szerintem kellettek a filmbe, az első rész után nem hagyhatták ki ezeket. Azért hozzáteszem, én megértem a rendezőt, hiszen ha elmegyek nagy ritkán bulizni valami másik városba, nálunk hasonló a forgatókönyv: Feleségem buli után felhív, hogy mi van, hol vagyok, élek-e még, stb., a buli után ilyen-olyan dokumentumok segítségével sikerül felidézni a dolgokat, fotók, felvételek, stb. :D :D Meglepően sok hasonlóságot véltem felfedezni a film szereplői és magam között, talán ezért is tetszik annyira :D
Azért hozzáteszem, az első rész nekem is jobban tetszett, de hát azt űberelni nem is nagyon lehet :D


2011-07-06 13:19.36
Ááááááá, ne már... Ilyen alapon az összes film folytatását fikázhatjátok... ez már a kákán is effektus :)
Mint írtam multkor, SZERINTEM a fő elemek alap, hogy az legyenek amik. Az meg hogy van egzotikus állat meg Stu arc meg verekedés... nem gondolom hogy ez "másolás" kategória :)


2011-07-06 12:59.52
Előző kérdésem elsősorban hozzád céloztam :)


2011-07-06 12:59.04
Akkor várom építő kritikáitokat, mivel másolják az első részt. Nem kötözködés, tényleg érdekel, Ti hogy látjátok!


Elveszett lelkek kútja - Vélemények

2011-07-05 15:07.30
Aj-jajj... egy újabb szenvedős film. Nagyon nehezen tudtam végignézni. Az ilyen semmilyen filmekre jellemzően kezdődik, tv-filmes zene, gyenge feliratozás. Ettől még lehetne jó film is, de ez már előrevetíti, h nem lesz az :) Sose láttam még olyan filmet, ami ilyen tré módon indulna, majd szórakoztató lenne.
A színészek nagyon rosszak, Guttenberggel az élen. Nagyon erőlködik, nagyon akar bizonyítani, de ez csak ront az egészen. A többiekkel kapcsolatban ugyanez elmondható. Az a legnagyobb baj, hogy alapjában véve lenne egy sokkoló történet, egy kisfiú, aki kútba esik és záros határidőn belül ki kellene menteni, de sajnos pont ő a legjelentéktelenebb szereplő a filmben, a színészek szerelmi kálváriáját erőltetik, aztán nagy ritkán kiszaladnak a kúthoz a kölyökhöz, ott meg előadnak egy hiteltelen és semmitmondó műhisztit. Én ott őrülnék meg ha a gyermekem lenne ebben a helyzetben, ezek meg egymással veszekszenek, okoskodnak, fapofával lesnek lefelé. Szegény gyerek meg ott figyel a kút alján, ezek meg egymást marják. Töltelékszínészek is vannak vagy hárman, kiemelném a csaj faterját aki a kerekesszékében fapofával a tűzoltó fazont dícséri állandóan: "jó gyerek" és egyéb jelzőkkel. Idegesítő.
A tűzoltókra kitérve meg annyit, ott vannak spéci cuccal, egy sima kútba nem tudnak lemászni a kölyökért, szóval számomra már itt elvágta magát a történet. Ilyen nincs, egy szimpla magyar tűzoltó lazán lemegy érte.
Nagyon gyenge film, már az becsülendő, ha valaki végig tudja nézni...


Másnaposok 2. - Vélemények

2011-07-05 14:47.15
Miért másolják le? Ha arra gondolsz, hogy itt is buli után magukon kívül ébrednek és elvesztenek valakit, akkor ere azt mondom, ez kötelező volt.
A poénok nem ugyanazok. Szóval nem értem a problémád. Szerintem neked egyszerűen nem tetszett és kész :)


2011-07-04 15:27.09
No, hát szerintem szét kell választani a véleményeket a szerint, hogy vannak azok, akik veszik a poénokat, mert erős párhuzamot tudnak vonni a filmbeli főhősök és saját maguk között, illetve vannak azok a filmnézők akik nem igazán éltek át ilyesmit, ráadásul még meg is botránkoznak a paraszt poénokon. Jelen sorok írója az első tábort gyarapítja :D
Tartottam tőle, hogy az első rész után le akarnak húzni egy újabb bőrt is a Másnaposok sikeréről (ami biztos így is van) és egy erőltetett valamit alkotnak, mindenféle nagyobb poén nélkül. Szerencsére nem így történt. Bár az első részt nem lehet túlszárnyalni, de ez a rész is alaposan megmutatja milyen a kőkemény bulizás és az azutáni szégyenteljes állapot :D Szerintem teljesen rendben voltak a poénok, annyi különbséggel, hogy itt azért befigyelt nem egy igazi mokány jelenet, ami szerintem dobott a filmen. Ha már lemegyünk aljasba, akkor ne aprózzuk el a dolgokat :)
A zenéje is passzolt az adott jelenetekhez, tehát ilyen téren sincs hiányérzetem.
Én egy olyan mozit kaptam, ami után elégedetten és vigyorogva keltem fel a székből. Megérte befizetnem a majdnem 2000 ft-ot a mozijegyre (ritkán mondok ilyet).
Biztos vagyok benne, hogy a 3. rész se lesz gyengébb az első kettőnél, részemről a várakozás adott :)
Maximálisan ajánlom a filmet!


Gyilkos mulatság - Vélemények

2011-07-04 11:50.32
Hát, összhatás tekintetében számomra még hasonló agybetegségek ezek a filmek: Tucker & Dale vs. Evil, Kabinláz 1-2, A dög 1-2-3, Slither, Haláli hullák hajnala. Nálam ezek a favoritok :)


Halálos adag - Vélemények

2011-05-28 14:12.23
Azt hiszem itt fatális tévedés történt, kicsit eltévedtél, a melegklub az más fórum.


2011-05-27 15:24.07
Ez az a film, amiről senki se beszél :)
Nem véletlenül... finoman fogalmazva nem okoz áttörést a horror szakmában. Ennek ellenére nekem kb. a közepéig tetszett, lekötött, aztán elindul egy se füle se farka történetvezetés, ami miatt a vége már számomra szinte érdektelenné vált.
Pedig nem rossz a kezdés. Pár környezetvédő bejut egy szupertitkos kísérleti objektumba, szabadítsuk ki az állatokat címszóval. Az avatott szemek itt már láthatják, tendál a film a ZS-kategória felé, hiszen egyrészt a látvány se grandiózus, másrészt az alacsony költségvetés azonnal szembetűnő (pl. semmitmondó párbeszédek, színfalak, stb.)a logikátlanságokkal együtt (pl. a szupertitkos laborban egy őr sincs, lazán bejutnak). Később újra lecsap a galeri egy újabb szuperlabor-kiszabadításos akció keretén belül, itt a helyzet ugyanaz, simán bejutnak, őr semmi...
Pro és kontra elég sz*rnak néz ki eddig, ugye? :)
Nekem ami tetszett, az a hangulata. Sötét, komor betonfalak között játszódik, totál kihalt, előjönnek a szokásos klisék, bezártság, konfliktusok, stb., de mégis mint írtam a film kb. közepéig működik. Ami azután jön, az egy hatalmas böszmeség... nem lövöm le a poént, nézzétek meg :)
Van benne 1-2 érdekes, véresebb jelenet, azok szintén rendben vannak.
Akik szeretik a ZS-kategóriás, de még nézhető filmeket, tegyenek vele egy próbát, most úgyis 500 Ft-körül lehet kapni mindenfelé, annyit megér.


Alien Vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2. - Vélemények

2011-05-20 12:17.41
Nekem az AVP második része jobban tetszett, mint az első. Szerintem szórakoztatóbb, véresebb, illetve sokkal látványosabb, mint az elődje. Épp ez a pörgés hiányzott az elsőből, nekem emiatt nem igazán jött az be.
SZPOJLER: már a film legelején kicsit meglepett, mikor az erdőben az apa és a kisfia meghalnak. Itt már lehet sejteni, ilyen téren paraszt lesz, ami be is következik, fröcsög a vér rendesen, illetve a szülőszobás jeleneten teljesedik ki, amit mellesleg kihagyhattak volna (kisgyermekek, terhes nők halála = utolsó szemét kategória)...
Azon abszolut nem akadtam ki, hogy a sztori olyan-amilyen, sok értelme nincs, hiszen nem azért nézünk ilyen filmeket :)
Nekem tökéletes elalvás előtt program volt (ha már Feleségem úgyis bealudt... :) ).
Jó kis film!


A zátony (2010) - Vélemények

2011-05-17 11:00.40
Itt meg tudod rendelni, most le van árazva 599 Ft-ra plusz raktáron is van!

[link]

Azért ne éld bele magad nagyon, nem a cápákról szól, csak van benne pár cápás jelenet is. Az összkép a fasza, cápákkal, sokkolással, mindennel együtt.


2011-05-16 10:08.47
Persze, igazad van! Nem azt mondom, hogy egy film nem lehet jó, ha egy hasonló filmet már láttál. Pl. nálam a zombis meg kísértetes filmek ilyenek, hiába ezerszer lerágott csont, ha jó a film akkor nagyon be szokott jönni. Ennél a filmnél viszont folyton a már emlegetett OW lebegett lelki szemeim előtt, a sok pozitív kritika (egyéb oldalakon leginkább) után többre, jobbra számítottam. Főleg, hogy előszeretettel hasonlítgatják a Cápához... Nekem így az összkép csalódás. Ez az én véleményem, de ettől függetlenül másnak még tetszhet :)


2011-05-13 11:26.48
Az Open Water egy sokkoló film volt anno. 2 fiatalt kint hagynak a tengeren véletlenül és elindul a kálváriájuk. Na, ott aztán folyamatos a feszkó adagolása, gyakorlatilag az egész szenvedésüket élethűen ábrázolják: van ott vihar, szomjaznak, jönnek medúzák, cápák, stb. Előtte tudtommal hasonló film nem nagyon készült.
Az Open Water sikere után a németek megcsinálták a maguk verzióját, bár más a sztori, de ugyanaz a lényeg: kint a tengeren hogy éljük túl. Na az a film egy nagy rakás sz*r, klisék tömkelege. Most jött ez a Zátony c. film, ami gyakorlatilag az OW-ra építkezik, annyi különbséggel, hogy még ott folyamatosan izgalmas jelenetek sora játszódik, itt meg unalomba fullad a víz alatti cápamutogatás, a jajveszékelés. Persze ez csak az én véleményem.
A Cápához hasonlítgatni meg tök felesleges, kb. olyan mintha a teszkós pizzatekercsre azt mondanád, van az is olyan jó mint az igazi olasz pizza.


2011-05-12 10:10.04
Húzzunk le egy újabb bőrt az Open Water-ről...
Aki látta azt a filmet, annak ez a film sok újat már nem tud nyújtani. Olvastam valahol, jobb mint a Cápa... hát a nagy fenéket. Rendben van, tényleg nézhető és szórakoztató is valahol, de a Cápához hasonlítani lehetetlen.
SZPOJLER
Azt hinnénk, a film egésze a cápa elől menekülésről szól, pedig nem. Itt a film több mint fele a szokásos baleset a hajóval, mit csináljunk a halál f*szán témáról szól. Elkezdenek úszkálni, a cápa csak ekkor jön képbe, mint írtam, már a film több mint fele eltelt. Ami tetszik, nem bábu cápát használnak, hanem eredeti élő cápáról vannak bevágások. Izgalamas, ahogy a búvárszemüveges gyerek sasol a víz alatt és egyszer csak jön a cápa, de egész film alatt ezt nézni már nekem unalmas volt. Sok cápatámadás nincs a filmben, ami van, az se látványos, tehát senki se várja azt, hogy majd nagytotálban mutatják ahogy a cápa bekapja az embereket. Nekem épp ez hiányzik a filmből. Ha már úgy ülsz le megnézni, látsz egy fasza cápás filmet, akkor igenis legyen benne sok-sok támadásos jelenet, idegőrlő zenei aláfestés (ez is hiányzik), egyéb csavarok (pl. begörcsöl az illető úszás közben, nagy hullámok jönnek, stb.), itt gyakorlatilag csak a cápától való rettegésre épít a film, de mint írtam, az se lett annyira eltalálva, mint kellene.
Nem rossz film, de a nagy előd, az Open Waterhez nem nőtt fel.


Menedék (2010) - Vélemények

2011-05-02 15:29.29
le = el


2011-05-02 15:29.04
Na, az utóbbi időkben ez volt az egyik legjobb film amit láttam.
Aki szereti a Letaszítva, A titkok kulcsa vonalat, annak telitalálat a film.
Szerintem teljesen jól kihozták belőle amit lehetett.
Az első fele totál leköti az embert, egy sima thrillernek indul, aztán átmegy misztikus dolgokba. SZPOJLER A második felében kicsit sok a megszálló szellem, egy idő után én speciel levesztettem a fonalat :)
Talán, a vége lehetett volna kicsit nagyobb poén.
Egyébként ezt leszámítva, izgalmas, misztikus, okos kis thriller.
Ajánlom!


Véres karácsony - Vélemények

2011-05-02 15:11.15
SZPOJLEREK
Egy újabb szenvedős "horror". Szenvedés a nézése.
Mostanában sorra adják ki ész nélkül a szarabbnál szarabb filmeket, holott sokkal jobb filmeket lehetne kipakolni a polcokra. Olyan érzésem van, mintha a kiadók sportot űznének abból, ki tud több rossz filmet kiadni.
Itt az újabb példa.
Adva lenne egy szimpla, ezerszer ellőtt sztori, megbolondulnak a gyerekek rejtélyes körülmények között. Az ok az kérdéses, de nem is baj, nem érdekes annyira, ha jó a film. Hát ez nem az.
Az első kb. 40 percben nem történik semmi. Idegesítő szereplők iszogatnak egy "karácsonyi víkendezés" keretei között, az anyuka idegesítő módon vinnyog fél pohár bortól. Itt ismét megjegyezném amit már sokszor leírtam, ezek a színészek még sose piáltak? Annyira hiteltelen az egész. Na jó, nem lehet mindenki olyan profi piás mint én :D
A gyerekek lassan bekattannak, vihogva rosszalkodnak késekkel meg minden kezükbe kerülő szúróeszközzel. A felnőttek meg be vannak szarva. Kb. 6-8 éves gyerekektől!!!! Nincs zombulás vagy ilyesmi, ami miatt kellene aggódniuk, simán le lehetne pofozni a hülyegyerekeket és bezárni őket egy szobába amíg megnyugszanak. Amit mások is írtak, a félelemfaktort sárga turha jelenti.
Amúgy is idegesít, ha a horrort nem tudják eladni máshogy, mint gyerekek szenvednek, halnak, betegednek meg, szerintem ez undorító.
Alapból logikátlanságok sorozata a film, pl. a szánkós eset... felnőtt ember fejjel előre szánkózik?! Vagy mikor a mászókáról le akarja varázsolni a szőke nő a kisfiát. Te felmásznál érte? Nem inkább aláállsz és leszeded? Megvan a módja...
De mondhatnám, hogy baromság az, hogy a gyerekek a saját szüleiket gyilkolják le, hiszen nekik a nagy világon a szüleik a legfontosabbak. Akármennyire is vírus, ez űberbaromság Ű(csakúgy mint a Kukoricákban vagy épp a Pusztulásban).
A film végén a kisgyerek halála aztán betette nálam a kaput.
Majdnem elfelejtettem megemlíteni a főszereplő emós csajt. A hisztizése és műmájerkedése szintén kikészített.
Azt hiszem, ez nem az én filmem :D :D :D


Én pici szemem - Vélemények

2011-04-14 09:14.52
SZPOJLER
Azon ne is legyünk fennakadva, hogy már a története nélkülöz minden valószínűséget. Ki az a hülye, aki pusztán egy ismeretlen "cégtől" származó felhívásra elmegy a világ végére egy valóságsó kedvéért, ráadásul úgy, hogy nem találkozott egy szervezővel se, nem írt alá semmit, nem nézett utána, van-e ilyen "cég" egyáltalán?! Ergó szólnak oszt megyek, mert az jó meg a végén milliomos leszek.
A történet szép lassan csordogál, igazából semmi érdemleges nem történik, a szereplők egymáshoz kialakuló viszonyának fejtegetése okozza az "izgalmakat"... jónak ígérkezik a film, ugye? :D
Mesélem tovább. Felvillan az "őrfény" néha, zörgéseket hallanak a házban, az egyik csaj múltjából a killer dobálózik pár dologgal, dobozokba mindenféle vicces dolgokat csempész, éjjel reggelre meglepit hagy a csaj párnáján, a csaj ezen ki van akadva.
A csavar akkora a végén, hogy azért üt, mert a film elején lehet tudni, hogy ki a hunyó a csapatban, de pont ezért nem számít rá senki, aztán mégis ő lesz az :)
Próbálnak belecsempészni egy kis kritikát a buta társadalommal szemben a naív emberek bemutatásával. Sokkal jobban ki lehetett volna aknázni ezt a ziccert.
Véres jelenet mint olyan a végén van egy kevés, úgyhogy ilyen téren se nyerő a film.
Pusztán azért adtam rá 2 csillagot, mert a film első felében van egy minimálisan elvárt hangulata, a sötét ház, a zörejek, a bizonyos csomagok és meglepik adnak egy kis várakozással teli alaphangulatot. Később, mondjuk az utolsó 35 percben már az ember inkább belepörget a filmbe, sok ez a feleslegesen elpazarolt 1,5 óra... Azt is pozitívumként értékeltem, hogy a vége nem happy. Na így egy gyenge kettes...


Megtorlás (2006) - Vélemények

2011-04-11 10:04.02
Számomra film pozitív csalódás, köszönhetően annak, hogy szépen lehúztátok, de számomra voltak benne pozitívumok, egyes részek megfogtak, jobban tetszettek, mint egy un. "mainstream" horror hatásvadász jelenetei.
Arra alapból számítottam, hogy több lesz benne a drámaiság, hiszen e nélkül a japán filmek, főleg a kísértetfilmek nem léteznek.
Nekünk, európaiaknak talán ezen filmek túlzott drámaisága, a viszonylagos lassúsága és a keszekusza történet az, amit nehéz megszoknunk, talán, lehetetlen is. Tehát nálam is adott ez a kicsit keserű szájíz, sokszor képtelen vagyok ráállni erre a stílusra. Arról nem is beszélve, itt is bonyolult a történet, nem igazán lehet érteni, ki kivel van, mik ezek a kapcsolódási pontok, ki a gyilkos, mi a szellemek nyűgje. Egy ideje ezen már nem is rágom magam, elfogadtam, hülye vagyok ahhoz, hogy a film minden másodpercére figyeljek és összerakjam a képet :) Itt s működik másképp, végig koncentráltan kell nézni, azaz magányodban mindenféle koncentrációt elvonó tényezőtől mentesen, család, alkohol, stb. sztornó :)
Azonban azt kell, hogy mondjam, nem sok ilyen jellegű filmben fog meg annak hangulata. Itt a félelemkeltés működik, főleg a film első részében, a kezdeti eseményeknél szerintem szenzációs a szellem jövetele, a csend, miközben halkan szól a pszichó zene és valamiféle jajveszékelés, az ablakon átszűrődő fény rajzolta női alak képe, a földrengés, a fényjáték. Nálam ütött, hatásos volt. Nem sok filmben tudom ezeket kiemelni, de itt tényleg le a kalappal. Mondható a film negatívumának a szellem "normál" emberi külsővel történő ábrázolása, de az a helyzet, hogy az ázsiai filmekben az amolyan megszokott dolog, mára már megszoktam ezt is.
A nyomott hangulat és a fasza első kb. 1/3 miatt adnék rá 4 csillagot, de a végére számomra érthetetlen a film és kusza. Így egy erős hármas.


Ringu 2 - A félelem - Vélemények

2011-04-07 14:38.11
Hasonlóan az első részhez, nekem ez se tetszett igazán. Szintén inkább a drámai szál ami dominál, nem annyira a rémísztgetés a lényeg. Persze, mint olvasom vannak nem kevesen, akiknek ez máshogy jön le és eléri a kellő hatást. Való igaz, van benn egy pár jelenet ami elég korrekt, de ez se hatásvadász, hanem inkább maga a látvány az, ami félelmetes.
Az a baj, hogy a hozzám hasonlók ha látták az amerikai Kör 1-et, ahhoz hasonlítgatják ezeket a Ringukat is, pedig nem szabadna, de mégis bennem is ott motoszkál a folyamatos méregetés. Lényeg a lényeg, nem találom kellően parásnak.


Fűrész 3D - Vélemények

2011-04-07 14:28.47
Amíg lesz rá igény, addig szállítják az újabb és újabb részeket. Már pedig nagyon úgy néz ki, hogy van rá igény... Hogy ez jó? Szerintem akinek eddig tetszett, annak a 26. rész is tetszeni fog, aki meg már a 2. rész után megunta, megutálta a Fűrészt, az még inkább értetlenkedik. Én pont félpályán állok, általában végig nézem, alapjában véve tetszik is, de nem sírnék, ha befejeznék az amúgy értelme nem sok folytatásokat.


A hírnök 2. - A vég kezdete - Vélemények

2011-03-30 19:47.09
SZPOJLEREK
Az egy dolog, hogy semmi köze sincs az első részhez. Bár a ház hasonló :) Az már sokkal nagyobb probléma, hogy egy értékelhetetlen szutyok ez a film. Horrorként legalábbis. Ha drámaként nézzük, akkor szódával elmegy. Ugyanis a filmben szinte semmi se történik. A faszi fasírtban van a nőjével, ráadásul, hogy tökéletesen összecsapjon feje fölött a fos, még a kukoricaföldje is elrohad plusz a varjak is rárabolnak. Itt jön képbe a madárijesztő! A helyszín és ez a madárijesztős téma nekem tetszik. De nem drámaként. Nem ártott volna kicsit a horror felé terelni a filmet, mert gyakorlatilag 1-2 kukoricásban hallható gyereknevetés meg egy rejtélyes halálesetet leszámítva nem történik semmi véres dolog. A film végére gyanítottam a terrort (haha), de itt még nagyobb volt a csalódás. A madárijesztő annyira gáz, hogy azt hittem a filmben a faszi skizofrén és beöltözött annak. De nem, az emberént mozgó, és kinéző figura az életre kelt szalmaember! Aztamindenkit! Brávó!
Ha mond nektek valamit a Mezsgye 1, kontra 2,3 közötti minőségbeli különbség, itt ugyanaz a helyzet a két rész tekintetében.
Filmnézési statisztikám: 3 nap alatt néztem meg, közben kb. 7-szer bealudtam.


A végső megoldás: Halál - Vélemények

2011-03-28 15:55.43
Inkább, mikor a film végén
Ripley belehuppan az izzó vasba :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk