Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
8 mérföld
- HBO2, 09:25
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tökéletes trükk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Jáspis hozzászólásai

Ugrás Jáspis adatlapjára

1 2 3 4 5

Örökkön örökké (1998) - Vélemények

2023-09-26 11:10.55
A Grimm-testvérek tekintetében tévedtem, mert ők a XIX. században alkottak.


2023-09-26 11:07.51
Már többedszerre láttam a filmet, ma reggel legutóbb a Moziverzumon. Szerintem gyönyörű és hibátlan alkotás, semmit nem veszített a varázsából, amely már valamikor az első alkalommal is elbűvölt. Ráadásul tökéletesen korhű, mert mind a szereplők (I. Ferenc, Henrik, Leonardo), a környezet (Amboise), a jelmezek (tökéletes ruhák minden társadalmi szinten, díszek, ékszerek, berendezés stb.) - és maga a híres festmény - tekintetében is valóságosan a XVI. század elején játszódik. Ez a Hamupipőke-téma nagyonis friss és ötletes újrafogalmazása a XVII. századi Perrault meséjének. Az ötletes kerettörténet szerint viszont a Grimm-testvérek fogják leírni a XVIII. században, természetesen a mesék természetéből fakadóan újabb változatban.
Nekem minden színész kivétel nélkül tetszett, mert éppen azt adták, amit a szerepük szerint kellett. Talán a herceg volt kissé halovány, de ennyit el lehet nézni :-)
Külön élveztem, hogy a film tempója, témavezetése nyugodt, minden részlet kidolgozott, igényes. Nincs rohanás, össze-vissza ugrálás a történet folyamán és van idő felfogni, pillanatra elidőzni a jeleneteknél,egyiket-másikat külön kiélvezni.
Talán túl naívan gondolom, hogy az életnek is ilyennek kellene lenni: a jók a megpróbáltatások hősies elviselése után megérdemelten győznek, a komisz, gonosz cselekedeteket elkövetők pedig megérdemelt, mégis irgalmas ítéletben részesülnek. Így is érthetjük a címet: Örökkön-örökké.


Kisvárosi gyilkosságok (sorozat) - Vélemények

2023-02-10 22:51.20
Amióta az új Barnaby szerepel a sorozatban, azóta egyre romlik a színvonal, meg a sztori. Siralmas.


Ripacsok - Vélemények

2023-01-13 23:56.49
Ez a második olyan magyar film, ami nemcsak azt mutatja, mint amit a laza, csapongó cselekmény láttat, sokkal többet. Azt is mondhatnám, hogy maga a történet a felszín, hogy neve legyen a gyereknek. Minden kockája tömény látlelet a 70-es évek végi Magyarország életéről.
Volt benne egyáltalán nappali jelenet? Nem emlékszem rá. Az a mesterkélt gondtalanság, "kötelező" vidámság, hiszen szilveszteri műsorra készülnek!
A szabadtéri jelenetek, mindig sötétség, reménytelen eső, lepusztult házak, lehetetlen családi kapcsolatok, színpadon nevető bohócmaszk, színpadon kívül üres, lehangolt, ideges, alkoholba fulladt, mindenhol iszonyatosan füstölgő emberek, nem is folytatom. A vidám felszíni máz alatt az a rettenetesen nyomasztó hangulat, ami annyira jellemző volt 10 évvel a változás előtt... Ha tudtuk volna, hogy tíz év múlva vége lesz, nem születtek volna ilyen filmek, mert nem éreztük volna azt a reménytelenséget, hogy soha nem lesz vége.
A film címe magát a kort nevezi meg, mert a színészek, vagy inkább Színészek tökéletesek voltak. Az a korszak maga volt ripacs. Aki nem élt egy kissé felnőttként akkor, nem csodálkozom, hogy csak 2*-ra értékelte a filmet, ellenben öntudatlanul is osztályozta azt a kort. Így másként ugyan, mégis reális az értékítélete. Nagy film.



Sellő a pecsétgyűrűn - Vélemények

2022-07-12 09:54.33
Helyesbítek: szombaton is a Duna World adja egyben.


2022-07-12 09:51.29
DunaWorld-ön csütörtökön és pénteken lehetetlen időben: 11:20-kor és a Dunán szombaton 1:30-kor adják. Ki ér rá ilyen időben filmet nézni?!


Gawain és a Zöld Lovag - Vélemények

2022-05-08 17:53.17
Annyira szerettem volna egy igazi, mondabeli történetet látni, de újfent csalódnom kellett. Miért? Miért nem képesek értelmes, szép, izgalmas, látványos filmet készíteni, pedig minden adott hozzá?
Egyet kell értenem Panyolaival, szinte minden észrevételével, kritikájával. Egyszerűen siralmas az egész, úgy, ahogy van. Külön szenvedést jelentett a gagyi szöveg és igen, a borzalmas, zenének nem nevezhető zajsorozat.
A két csillag is csak azért jár, mert a történet, bár a film szörnyen eltorzított formában adja, nemes és sok száz év után is izgalmas. A vadregényes tájé a második csillag és egyik-másik jelmez is tetszett.


Ötödik pecsét - Vélemények

2022-02-14 07:54.52
Mindenkinek, akit még most is érdekel a film: szerdán, azaz február 16-án 23:15-kor újra adja a Duna tv.
Frissen is lehet beszélgetni róla.


Belphégor, a Louvre fantomja (2001) - Vélemények

2021-12-29 16:03.03
Tévedtem a 3 csillaggal, kettő a valós.


2021-12-29 16:01.52
Sajnos nem tudtam, hogy az igazi Belphegor történetet 2001-ben is megcsinálták, így nagy örömmel vettem meg a DVD-t. Mit mondjak, álmélkodtam, amikor a XXI. századi technika megjelent a - úgy véltem, múlt századi - filmben! Gyanakodtam már az elején is, és hamar kiderült a svindli: EZ a film nem AZ a film!
Végignéztem ugyan, de olyan fáradt, lagymatag volt a hangulata, a színészek is mintha csak beugró amatőrök lennének, no meg az a néhány jellegzetes francia "manír" eléggé lelombozott. Egyszóval nem érte meg az árát. Nem sok, általam látott filmet értékeltem ilyen kevésre.


Ötödik pecsét - Vélemények

2021-12-14 14:20.52
Bocs, hogy csaknem egy év elteltével válaszolok. Megnéztem a filmet, még akkor. Szinte végig lenyűgözött, időnként szorítottam a fotel karfáját. Nehéz ugyan ennyi idő elteltével beszélni róla, dehát azt látom, hogy mindenki, aki értő szemmel-füllel-lélekkel látta, csak a legmagasabb elismeréssel szól róla. Jómagam is csak csatlakozni tudok hozzájuk. Alig hittem volna korábban, hogy ILYEN magyar film is készült, ami nem a kedves, romantikus, kalandos, játékos, mulatságos kategóriák valamelyikébe sorolható. Nagyon jó lenne többszor is látni, ha ugyan van szabad műsoridő-kapacitás a sok felszínes, tökéletlen, gagyi filmek mellett :-(
Lassan ott tartok, hogy nem is nézek TV-t...


Rigoletto (1946) - Vélemények

2021-04-01 22:34.48
Az ilyen jó operafilmet miért nem adják le? De mondhatnám még az Aidát is Sophia Lorennel vagy a Trubadúrt, de az még a Filmkatalógusban sincs meg :-(


Nanny McPhee - A varázsdada - Vélemények

2021-03-14 13:36.43
Először meg se akartam nézni, mert az angol humort - hm - szóval nem tartom kedvenceim között, de óvatlanul belecsöppentem és ottragadtam. Hú, a gyerekek komiszkodása elsőre engem is kiborított volna, de a varázsdada nyugalma, nevelési módja fölbátorított. Ahogy telt-múlt az idő, megszelídültek a gyerekek és csak a film végén konstatáltam, hogy Nanny közben egészen megszépült, amikor elment! Ez nagyon tetszik, hogy a "komiszság" a csúffal, a kedvesség, a "jóság" a széppel képileg is párhuzamos!
Az örök értékek így tényleg szinte észrevétlenül csöpögnek a gyerek lelkébe! Ez a célravezető nevelés lényege, mindenféle kényszer nélkül!


Mint oldott kéve (sorozat) - Vélemények

2021-03-13 20:45.33
Ma indult az M5-ön, holnap lesz a 2.rész.


Szegény gazdagok (1938) - Vélemények

2020-05-01 10:35.02
Jaj! Miért kellett kiteregetni a titkot, hogy Fatia Negra és Hátszeghy ugyanaz a személy?! Át kéne írni a tartalom szövegét, de ezt a filmváltozatot sajnos még nem láttam, anélkül pedig...


Ötödik pecsét - Vélemények

2020-05-01 10:14.25
Ma a Duna World adja teljesen jó időben: 21:35-ös kezdettel.
Még nem láttam a filmet, bár gimnazista koromban nagyon el akarták olvastatni velem magát a regényt (akkor még híre-pora se volt a filmnek). Minden '45 utáni alkotást - ami nem romantikus volt :-)-) negligáltam, amennyire tőlem telt. Most már tudom, hogy szenvedtem a rendszertől, emiatt gyakorlatilag válogatás nélkül tartottam távol magam minden, ebben az időben készült műalkotástól.
Felnőtt fejjel már az ember kezdi meglátni azokat a rendszerkritikus üzeneteket, amelyek sok akkori alkotás mögött voltak, de fiatalon ezeket még nem lehetett érzékelni, értékelni. Ma már valóban lehet értékelni, válogatni belőlük, mint pl. ez a film is, Az ötödik pecsét. Bár már akkor is volt bennem egy halvány késztetés, hiszen azt maga a cím sugallta (a Jelenések könyvéből való). Természetesen nem érthettem, amit ma már értek.
Ezért a mai napon meg fogom nézni a filmet,
Aztán remélem, tudok írni is róla.
Természetesen nagyon is méltányolom mindazok véleményét, akiktől mindig is szívesen olvastam kritikát (nem érdemes sorolnom, vagytok jópáran :-) ), igen kíváncsi voltam rá eddig is, de nem volt alkalmam megnézni. Tehát ma AZ ÖTÖDIK PECSÉT.


Gábor diák - Vélemények

2020-04-10 09:14.22
Vasárnap adja a DunaWorld 11:15-kor.🙂


Quo Vadis? (1985) - Vélemények

2019-12-27 20:06.08
Halovány visszfénye csak a regénynek, pedig sokkal többet vártam ettől az olasz alkotástól. A lengyel filmet nem tudja megközelíteni sem.


Pio atya - Vélemények

2019-12-26 22:10.40
Isten köztünk élő csodája volt Pio atya! A film valóban kiváló alkotás, minden tekintetben hitelesen adja vissza Pio atya életét! Köszönet az Alkotóknak!


Jézus élete (1979) - Vélemények

2019-12-24 21:09.24
Ma adja az ATV🙂


A rózsa neve (sorozat) - Vélemények

2019-12-20 22:28.54
Ez a film úgy gagyi, ahogy van. A XXI. századi ún. felvilágosult ember mérhetetlen lenéző elgondolása a középkori emberek hitéről, gondolkodásáról, életéről. Erőltetett és mesterkélt.


Sacra Corona - Vélemények

2019-08-23 18:31.46
Igazad van, újból megnéztem most 20-án és meglepődtem, hogy jobban tetszett, mint amikor először láttam. No nem minden pillanatára adnék 5 csillagot, de azok felejthetőek voltak. Összességében szerintem szép volt a film, javítom is a 3,75 *-ot 4,82-re :-) Örültem a nyugalmasabb képvágásoknak, a jól válogatott színészgárdának, a képekhez tökéletesen illő zenének, a kiváló filmezésnek (volt jópár kifejezetten szép, nemes és felemelő beállítás),és ami ugyan nem a film érdeme, de a reklámmentességnek (hajrá Duna TV!). Azért némely ún. történelmi állításnak én is ellentmondanék, de ettől eltekintve egészen hiteles képet kaphattunk országunk eme korai évtizedeiről. Én csak megköszönni tudom Koltay-éknak és a Tanár úrnak ezt a kiváló alkotást!
És csak ismételni tudom szavaidat: Jó lenne a magyar történelem sorsfordító eseményeiből minél többet megfilmesíteni.


80 nap alatt a Föld körül (1989) - Vélemények

2019-06-10 14:53.30
Tíz év után újranéztem a filmet és ugyanúgy lekötött, megnevettetett, elvarázsolt, mint amikor fölvettem, s éppúgy, mint annyi más Verne-regény (vagy egy-két jó filmadaptáció). No persze a rendező (és Verne is) egy kicsit karikírozta úgy az angol, mint a francia mentalitást, de ezt inkább kedvesen, megértően, mint csúfondárosan alakították a remek színészek. Kalandfilm a javából, mint az előttem szóló is jellemezte, egyetérvén vele a 10/10 besorolással. És hogy ez a film 30 éves? Verne pedig csaknem 150 évvel ezelőtt írta a regényt és a történet ma sem unalmas :-)


Az első lovag - Vélemények

2019-02-23 23:56.46
Majd' elfelejtettem a szinkront! Már valaki említette a mulatságos magázást :-) Gyanítom, hogy a szöveg fordítója nem pontosan értelmezte a kifejezést (bocs, nem ismerem az eredeti angol szöveget, csak érzem a fura magázódást akár a kora középkort, akár az angol nyelvet nézem). Pedig magyarul is szépen lehet visszaadni a tiszteletteljes tegező stílust!


2019-02-23 23:48.59
Sokan azt gondolják, hogy ez egy történelmi hátterű film. Nos, nem, ez nem történelem, hanem monda, rege, talán még a mitológia kategóriába is belefér.
Természetesen az eredetére gondoltam, mert a filmnek - amely egyébként szórakoztató, egészen jó produkció - nem túl sok köze van hozzá, csak annyi, amennyire az amerikai rendezők képesek bármely európai mondakörből merített témát némileg felismerhetően visszaadni. Amerikai módra teszik, ahogy ez a megfilmesítés is.
Ettől eltekintve is jó a történet, a színészek, táj, jelmezek, környezet stb. Elég sok a csata távolból és közelről szemlélve is - bár én az ilyen jelenetek többsége helyett szívesebben látnám a klasszikus görög tragédia hírnökét vagy kórusát. Sajnos ezt a megoldást nagyon nem szeretik választani a rendezők, mert a nézőnek sok képi izgalom, borzalom, vér és ne is soroljam, mi minden szükségeltetik ahhoz, hogy adrenalinszintje megfelelő magasságba szökjön. Ennek ellenére is elég jónak tartom a filmet, a 4* (némi töredékkel kissé több is) szerintem reális minősítés.


Csokoládé (2016) - Vélemények

2018-11-29 14:42.54
Nagy érdeklődéssel olvastam elemzésedet; nekem most adatik meg a lehetőség, hogy láthassam a filmet. Nagyon érdekesnek, elgondolkodtatónak tűnik. Végig csak pozitív az értékelésed, ezért érdekelne, miért csak négy csillagot adtál rá.


Hetedik - Vélemények

2018-08-21 02:32.34
Felfoghatatlan számomra, hogy az emberek miért nem a szépet, a jót, a kedveset keresik és értékelik... Miért a sötétséget, a félelmet, a bűnt, a gonoszságot stb. Mert ez izgalmas, a szép pedig megnyugtató?
Egyébiránt mindegyik színész kiválóan játszott, bár a megszólalásaik némelyike ugyanolyan visszatetsző, - hogy ne használjak erős szavakat - mint a gyilkosságok...
A bűn a kevélységgel (angyalok) és az engedetlenséggel (ember) kezdődött. Az összes többi mind ezekből fakad.


2018-08-21 02:14.27
Nos, ennek semmi köze nincs a történethez, márcsak azért sem, mert az Újszövetségi Bibliában ennél több halál van följegyezve. Csak említésképpen az első vértanú, István, aztán Ananiás és Szafira. Ugyanakkor a két lator név nélkül van említve az evangéliumokban...


Robin Hood (2018) - Vélemények

2018-07-06 22:48.48
Ó egek! nincs már semmi fantázia Hollywoodban? Kéne küldeni nekik néhány klasszikus regényt, hogy van még megfilmesítenivaló téma a világon, nem kell 101 bőrt lehúzni ugyanarról a százszor filmrevitt történetről. Tömény pénzpocsékolás.


A bakancslista - Vélemények

2018-01-30 12:05.05
Nem kívánom, csak eshetőség esetén ajánlom: nézd meg húsz év múlva, amikor tolószékben ülsz egy olyan autóbaleset után, amikor csak az életedet sikerült megmenteni...


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk