Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vér földje
- HBO2, 19:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Family, 19:35
A természet ereje
- Filmbox Premium, 20:00
A következő három nap
- Film4, 20:00
Nők földje
- Cinemax2, 20:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kis nagycirkusz aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Filmman hozzászólásai

Ugrás Filmman adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Fekete vitorlák (sorozat) - Vélemények

2015-05-29 19:13.23
Óriási pluszpont a sorozat készítőinek a Flint nevének eredetéről szóló történetért, remélem nem én vagyok az egyetlen, aki felismerte benne Joseph Conrad A titokzatos idegen című elbeszélését.


Saul fia - Vélemények

2015-05-27 16:54.29
Nos, a szinopszis olvasása után eléggé fúrja az oldalamat két kérdés. Egyrészt, hogy miért a leghírhedtebb koncentrációs tábort használják fel egy fiktív esemény bemutatására? Egy olyan kényes témában, mint a holokauszt, egy ilyen lépés számomra elég kiábrándító. Másrészt pedig, ugye a Soá valamilyen feldolgozása, legyen a filmvásznon, irodalomban, mindenhol kivétel nélkül tartalmaz (szinte szabályszerűen) valamiféle morális tanulságot, még Robert Merle sallangtalan stílusban megírt Mesterségem a halálában is, ami a másik oldalt mutatja be. A szinopszis ismerete után teljesen egyértelmű, hogy ebben a filmben az antigonéi alaptézist internálták Auschwitzba, a hazája elleni bűnt elkövetett halott helyett viszont csak egy olyan halott van, aki nem tett rosszat, megfűszerezve azzal, hogy gyermek. Érdekelne, hogy a Saul fia ezt a sokak által ismert történetet dolgozza fel kicsit másképp, vagy inkább fókuszál a sonderkommandósokra, akiknek a morális megítélése kényes téma, akárhonnan nézzük?


Oscar Díj 2015 - Díjszezon 2014/15

2015-02-23 03:06.45
A legjobb jelmeztervezés díjánál sikerült bekapcsolódnom. Valaki nem tudná leírni, hogy előtte hova mentek a díjak?


2015-02-23 02:26.58
Az a legnagyobb igényem, hogy ne akadjon be az adás minden második mondat után. :D


2015-02-23 02:14.40
Nincs másik link a PRO7-en kívül, ahol tényleg a most történő Oscar-gálát lehet nézni (esetleg az ad-hoc jelleggel megjelenő német karattyolás nélkül)?


Az útvesztő (2014) - Vélemények

2015-02-02 18:13.24
Olvastam a regényt, sőt a második részét is (a harmadikat még nem adták ki nálunk). Nem tudom, megnyugtat-e valamennyire, de a könyvből nem derül ki több, mint a filmből. És ez a második részre ugyanennyire igaz.


A hobbit - Az öt sereg csatája - Vélemények

2015-01-21 17:07.05
Egy rajongó The Hobbit - The Tolkien Edition címmel összevágta négy órába Peter Jackson három filmjét, erősen könyv alapúan. Érdemes rákeresni, azonban annyi SPOILERt beszúrnék, hogy a "Csöbörből vödörbe" fejezetet Azog filmbeli szereplése miatt kivágta.


2015-01-09 20:38.49
SPOILER




Nem tudom ki mennyire van otthon Középfölde világában, de amiről most írnék, ahhoz alaposan kell ismerni a Gyűrűk Ura könyveket. De hogy jön ez a harmadik Hobbit filmhez? Nos, a Tremors szteroiddal etetett földvájó férgei miatt, akik kiugranak egy pillanatra a földből, utána pedig többet nem látjuk őket. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akiben felvetődött, hogy Peter Jackson vajon milyen intuícióból tette bele ezeket a kukacokat. Vannak olyan elkapott kis részletek a könyvben, amikből meríthetett ötletet Jackson úr, azonban az irományom során ellentmondásokba, vagy legalábbis látszólagos ellentmondásokba fogok ütközni, ugyanakkor el lehet csámcsogni a dolgon.
Tehát, a könyvben van egy rész, amikor Fehér Gandalf elmeséli a balroggal vívott küzdelmét a háromfős közönségének, és említ egy olyat, hogy "[...]a világ gyökereit névtelen lények rágják. Még Szauron sem tud róluk semmit. Vénebbek, mint ő[...]". Gandalf ezeket akkor érezte, amikor lefelé zuhant a balroggal, olyan alagútban, amit nem a törpök, hanem ezek a névtelen lények vájtak ki. Egyesek úgy gondolják, hogy ezek az Arda teremtése után a föld alá száműzött ainuk, mások pedig azon a véleményen vannak, hogy ezek valamiféle ősállatok lehetnek. Mivel Szauron maia, és minden maia ainu, és minden ainu ott volt Ilúvatarral a világ teremtésénél, ezért a száműzött ainuk nem igazán lehetnének hagyományos értelemben véve vénebbek Szauronnál. Viszont az ősállat koncepcióból feltételezhetnénk olyat, hogy ezek a névtelen lények akár Jackson nagyra nőtt kukacai is lehetnek, hiszen a egyetlen szerepük a filmben, hogy alagutat vájnak. Ugyanakkor, ha Szauron már a kezdet kezdetén ott volt, akkor nem lehetnek nála vénebbek a férgek. Kivéve akkor, ha a vénséget nem a korban, hanem a fizikai valóban nézzük, tehát, ha a kukacok azelőtt lettek megteremtve, hogy Szauron testet öltött Középföldén, akkor értelmezhető a mondat. Viszont itt jön egy ellentmondás. Ugyanis nem vájhattak alagutat Azog seregeinek, ha Szauron nem tudott róluk semmit még később, a Gyűrűk Ura eseményei alatt sem, mert valakinek fel kellett hívnia őket a föld mélyéről. És ez nem állt hatalmában senkinek Szauronon kívül, tehát tudnia kellett a létezésükről. És akkor most felvetődik az a kérdés, hogy Peter Jackson valahogy a fentebbi idézettől megihletve találhatta-e ki a férgeket? Ha hamarabb nem is, akkor remélhetőleg a BOTFA függelékeiben magyarázatot kapunk. Remélem akad majd valaki, akinek lenne kedve beszélgetni erről a dologról!


A bolygó neve: Halál - Vélemények

2015-01-04 16:53.48
https://www.youtube.com/watch?v=MJKPyM6KvkY
Ha esetleg érdekel valakit, akkor megnézheti eredeti szinkronnal. Személy szerint nekem öröm, hogy hallhattam végre azt a bizonyos "nyald ki a szemfenekem" mondatot. Bár a videó borzalmas, a hanganyag szerintem értékelhető.


A hobbit - Az öt sereg csatája - Vélemények

2014-12-19 14:58.45
30 perc sajnos nem elég, hogy Peter Jackson kijavíthassa a hibáit. Véleményem szerint pusztán a kezdés és a középrész elbírna 15-25 percnyi újabb jelenetet, a befejezésnek pedig legalább 20-30 új percre lenne szüksége. Terjedelemben a Watchmenhez és a Watchmen Ultimate Cut-jához hasonlítanám. Peter Jackson új-zélandi, ne az amerikaiakkal foglalkozzon, hanem a Tolkien-rajongókkal, nekünk pedig szükségünk van egy sokkal hosszabb bővített változatra. Személy szerint annak örülnék, ha azt láthatnám, hogy hosszabb lesz három óránál, mert a film is, és a rajongók is megérdemlik, hogy hosszabb legyen.


2014-12-18 21:51.50
Nos, nem hittem, hogy ilyen élményben lesz részem. Hatalmas rajongója vagyok Tolkien világának... Ugyanakkor fontos számomra a becsület, a lelkiismeretem pedig nem hagyná, hogy azt a pozitív kritikát írjam le, amit a hivatalos előzetes megjelenése után gondoltam, hogy le fogok írni. Szörnyű ez a kettősség. Túlságosan szeretem, ezért nem mondom ki, az ellenkezőjét pedig nem állítom, mert a lelkiismeretem hazugságnak vélné. Peter Jackson kap még egy lehetőséget a világtól, egy utolsó lehetőséget, amit bővített változatnak hívnak. Akik látták a filmet, azok tudják, miről beszélek.


Trónok harca (sorozat) - Trónok Harca mozifilm

2014-12-01 18:08.34
Múltkorában olvastam egy cikket arról, hogy tervbe vették a sorozat készítői egy egész estés, Westeros világában játszódó film elkészítését. Nem tartozom a legnagyobb rajongók közé, de azért kedvelem a Tűz és Jég dala világát, így felkeltette az érdeklődésemet az ötlet. Ezzel párhuzamosan olvastam ki a nemrég megjelent A Hét Királyság lovagja című, Martin mester tollából származó művet, amely Dunk, vagy másnéven Ser Duncan, a Magas három kalandját követi végig három kisregényben. Én a filmesek helyében erre csapnék le egy egészestés mozi leforgatásához. Még jelöltem is lenne a főszereplő Dunk karakterére, méghozzá Tom Hopper személyében. A Black Sails című sorozatból ismerem, és fizikuma alapján (magasság, izomzat, kor) alkalmas lenne Ser Duncan szerepére. Kérdés, hogy egy ilyen kicsinek számító színész meg tudna-e birkózni egy nagy elvárásokkal rendelkező filmben. Fórumozótársaim véleményeit, avagy ellenvéleményeit várom főként a leendő mozifilmmel kapcsolatban, illetve ha valaki érdekes híreket olvas és tud linkelni, azzal sokunknak tudná egyszerűsíteni a fejlemények követését.


A hobbit - Az öt sereg csatája - Vélemények

2014-11-17 16:01.35
Ebben a pillanatban sikerült megtekintenem a szinkronos előzetest. Az én véleményem szerint mind a Gyűrűk Ura, mind pedig az eddigi két Hobbit film szinkronja átlagon felülinek mondható, ha összehasonlítjuk más filmekkel. Nagyon jól el tudják rontani a szinkronizálást, de Peter Jackson filmjeivel eddig ilyen nem fordult elő. Viszont ez az előzetes ilyen formában borzalmas. Peter Jackson nem volt rest az eredeti előzetesből sem kispórolni az érzelmeket. A drága szinkronrendezőink, úgy néz ki, ezt egy legyintéssel elsöpörték. Bízzunk benne, hogy a teljes filmmel érdemesebben fognak bánni.


2014-11-15 15:29.11
Nos igen, az előzetes tele van a rajongóknak szóló mondatokkal. Peter Jackson méltóképp vesz búcsút Középföldétől.


2014-11-08 20:33.53
Szerintem a teremtés nem a legnehezebb. Gondoljunk csak azokra a vizuális hatásokra, amiket Kubrick alkalmazott az Űrodüsszeiában. Ráadásul azóta sokat fejlődött a technika. Már csak egy gyönyörű zene kell hozzá és abrakadabra, kész is van. Melkor (vagy a többi vala) ábrázolása viszont már nagyobb falat szerintem. Valamint a legnehezebb az a felosztás. Vannak olyan epizódok Beleriand történetében, amik önmaguk kitesznek (és meg is érdemelnek) legalább egy egész estét filmet, ugyanakkor a teremtésnek elég egy jelenet vagy szekvencia. És sajnos vannak olyan fejezetek is az A Szilmarilokban, amik nem biztos, hogy ki tudnának tenni egy egész estés filmet. Persze tudjuk, hogy Peter Jackson az A Hobbit trilógiává bővítésével hasonló procedúrára tett kísérletet (méghozzá sikerrel), akkor jogosan tehetnénk fel a kérdést, hogy az A Szilmarilokkal miért ne lehetne megcsinálni? Szerintem erre azért nemleges a válasz, mert az A Hobbit eredetileg gyerekmesének íródott, ugyanakkor az A Szilmarilokat Tolkien a főművének tekintette, ezért csak fokozott óvatossággal szabadna hozzányúlni. Itt csupán Peter Jackson és hű stábja nem biztos, hogy elegendőnek bizonyulnának.


2014-11-06 21:20.05
Sajnos egyhamar nem lesz. Főleg, hogy bizonyos részei, mint például a Húrin gyermekei, különálló filmként is megállná a helyét.

Viszont Tolkien és Középfölde kapcsán engem arról érdekelne információ, hogy kis hazánkban szándékozik-e lefordítani és kiadni a HOME-t (History Of Middle-Earth)?


Fekete vitorlák (sorozat) - Vélemények

2014-09-02 19:47.58
Hasonlít másban is a Trónok harcához, de szerintem nem válik az előnyére. Ami Benioffék műsorában összeségében egész patentül működik, (persze néha ők is túlzásba tudják vinni), az itt sokkal rosszabbul jön át. Ettől eltekintve nagyon tetszik, ezért is kapta meg az öt csillagot, meg azért, mert a világian szenzációs Sparrow-Barbossa-Gibbs kalóztrió mellé sokkal hétköznapibb zsiványokat mutat be, akik a Karib-tenger kalózainak költői művésziségét a hétköznapi ember csúcsra járatott érdekességével mutatja be.


Aranypolgár - Vélemények

2014-07-31 01:02.55
Az Aranypolgár elérte azt, amit már régóta nem tapasztaltam egy film végénél. Minden ízemben bizsergést éreztem, tetőtől talpig. Nem hiába tartják nagyon sokan minden idők legjobb filmjének. Csodálatos volt.


Eli Wallach - Vélemények

2014-06-25 23:42.41
"Kétféle sarkantyú van barátom. Az egyik az ajtón jön be, a másik meg az ablakon."
Tuco sarkantyúja pedig örökre elhagyta a földi Vadnyugatot.
Nyugodjon békében Wallach úr!


Az útvesztő (2014) - Vélemények

2014-06-24 16:21.48
Mit is mondjak? Rég volt ilyen könyvélményem, hogy elkezdtem olvasni és nem tettem le egészen addig, amíg el nem jutottam a végén található köszönetnyilvánításig. Igazán nem volt semmi, úgyhogy buzgón várom a filmet, valamint azt is, hogy a trilógia másik két részét és az előzménytörténetet Magyarországon is kiadják.


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2014-06-10 22:35.09
Ha zárójelenetnek berakják azt az epilógust, akkor igaz lesz az a nyilatkozat, hogy az eddig legütősebb 10. epizóddal rukkolnak elő.


2014-06-10 15:54.40
SPOILER

Az óriás esete még elfogadható volt szerintem. Adrenalintól és dühtől fűtve nekirontott a kapunak, de szerintem arra nem gondolt, hogy amíg a Fekete Várban harcolnak a varjak és a vadak, akkor ötnél több embert nélkülözni tudnának és, hogy azok meg tudnák állítani. Viszont ha megáll tartani a kaput, akkor felmerülhet az a veszély, hogy mire megfelelő támasztékot hoznak, addigra már nem tudja tartani és rászakad, vagy kap a nyakába bár hordó olajat és tüzet, ami szintén végezhetett volna vele. Viszont ha áttör a várba, akkor szinte már nyert ügyük van. Grenn szépen megállította. Ahogy álltak a rács mögött, miközben futott feléjük az óriás, szerintem nagyon jól sikerült. Ugyanakkor, amiért haragszom Benioffra és Weissre, hogy megölték képernyőn Grennt és Pypet, miközben G. R. R. Martin az ötödik könyv végéig sem ölte még meg őket!


2014-06-09 14:00.44
A kilencedik epizód ismét sziporkázóra sikeredett, mind a látvány, mind a karakterek, Ser Allisertől kezdve, Grennen és Aemon mesteren át, Havas Jonig.


2014-06-04 05:47.48
Ugyanakkor főhajtás Pedro Pascal előtt, mert az egész évadon keresztül elképesztően jól hozta Oberyn figuráját. Mondjuk a szexuális beállítottságai nem voltak szimpatikusak, mégis Oberynt sajnáltam a legjobban Eddard Stark mellett, azok közül akik meghaltak.


2014-06-03 18:49.52
Olvastam a könyveket és bár tudtam, hogy mi a párbaj vége mégis rendesen sokkolt, amit láttam a 8. epizódban. Érdekelne, mások hogy vannak ezzel?


2014-05-19 17:15.11
Összességében szerintem borzalmasra sikerült a negyedik évad. Persze vannak benne jó, sőt kiváló jelenetek, de miért bagatellizálják Daeneryst és a meereeni eseményeket, valamint miért lődörög Arya a Vérebbel a Folyóvidéken, miközben már rég tudjukhol kéne lennie. Alapjáraton nem is lenne probléma azzal, hogy megtoldották mindenféle jelenettel, csak az a baj, hogy ezek a bővítések olyan semmilyenek. Nagyon sok mindent elintézhetnének úgy, ahogy a könyvben teszi Martin mester, hogy egy-egy dialógusban elhangzik róla egy mondat, nem pedig rászánnak 4-5 percet az értékes műsoridőből.


2014-05-18 20:49.37
Azokhoz céloznám a kérdésemet, akik hozzám hasonlóan olvasták a könyveket is. Valaki nem tud felvilágosítani engem azzal kapcsolatban, hogy a negyedik évad miért van tele, felesleges, értelmetlenül hozzátett és megváltoztatott jelenetekkel a könyvekhez képest?


Szárnyas fejvadász - Szárnyas fejvadász 2

2014-05-17 23:34.21
Csak Ridley Scott ne csessze el úgy a Blade Runner 2-t, mint ahogy az utóbbi időben csinálja a filmjeivel...


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2013-06-24 23:03.22
Épp most fejeztem be az első évadot. Minden pozitív szót el tudok mondani róla, nagyon tetszik, a közeljövőben elkezdem olvasni, csak ne sokáig legyen már benne Lena Heady, mert 10 rész után már borzasztóan idegesít az a fej amit folyamatosan vág...


Trónok harca (sorozat) - Kérdések

2013-06-18 13:47.35
Valaki nem tudna a második évadhoz magyar feliratot? Amik a feliratok.info-n vannak mindet kipróbáltam, de egyik sem volt jó.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk