Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
8 mérföld
- HBO2, 09:25
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Narvik aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

-OJ- hozzászólásai

Ugrás -OJ- adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Downton Abbey (sorozat) - Vélemények

2015-12-28 23:38.24
Sorozatzáró extra rész

Ahogy az várható volt, egy hatalmas happy enddel fejezték be a sorozatot, amiben mindenki boldog, a párok összejöttek vagy akik még nem, ott is erősen utaltak rá, hogy minden rendben lesz.
Tökéletes lezárása egy nagyszerű sorozatnak.


Kódjátszma - Vélemények

2015-02-14 21:49.45
Még egy életrajzi dráma, ezúttal az Enigmát feltörő matematikusról és csapatáról. Cumberbatch ismét nagyot alakított, Keira Knightley nagyszerűen támogatta, a többi színész pedig jól hozta a kevésbé jelentős szerepét.
A forgatókönyv felépítése lehetett volna jobb is. A sok random időbeli ugrálás nem tett jót a cselekménynek, mert míg a fiúiskolás részen túl sokat időztek, a háború utáni polgári élet túl sekélyes és súlytalan lett. Csak a háború alatti szakasz volt igazán érdekes. Ezért és a színészi alakításokért érdemes volt megnézni. Egyszer.


Amerikai mesterlövész - Vélemények

2015-02-14 11:45.35
Szerintem érezhetően nem akart nagyot alkotni. Csak gyorsan összecsapott egy, a nyakába sózott propaganda filmet, és már el is felejtette az egészet.


2015-02-14 11:42.58
Katonás/háborús életrajzi film, tisztességes iparosmunka, de Clint Eastwoodtól ettől többet vártam.
Adva vagyon Chris Klein, a maga 160 találatával az USA legeredményesebb mesterlövésze, aki ezzel már életében kiérdemelte a Legenda becenevet. Emellett egy vérbeli ámerikái hős, aki azért harcol, hogy védje a hazáját és a katonatársait, bosszút álljon a tornyokért a gonosz vadakon, bla, bla. A gond csak az, hogy a két órás játékidő alatt ettől többet nem is tudunk meg róla, csak egy két lábon járó katonai propaganda a fickó arról, milyen a mintakatona. Magáról talán két mondatot mond az egész film alatt, néha elejt egy-két érdekes megjegyzést arról tanúskodván hogy nagyban vívódik valamin, de ez egyáltalán nem látszik rajta és Bradley Cooper sem tudja hihetőbbé tenni ezt a semmilyen szuperkatona sablonkaraktert. Mivel Irakban vannak, lövöldözés és akció van bőven a filmben, amiknek a fényképezése szuper, de ettől még nem kimondottan izgalmasak a bevetések, hiszen hősünknek plotarmorja van, a társairól pedig semmit nem tudunk meg ahhoz, hogy aggódjunk értünk.

Eastwood ettől sokkal jobb karakterdrámákat szokott mutatni nekünk.
Ha ez (az akaratlanul) a következő iraki háborút népszerűsítő propagandafilm bármi díjat nyer, az csak az USA dicsőítése témakör miatt lesz, mint az Argó-akció esetében.


Harag (2014) - Vélemények

2015-02-13 00:52.05
Ha nincs az a pátoszos maszlag és teljesen hiteltelen utolsó ütközet, kiváló háborús dráma lehetett volna.
A tankos ütközettel kellett volna befejezni, esetleg kibővíteni a feleket 8amcsira és három német tankra, ha már úgyis arról szólt a film.

Kár volt így eltolni a végét.

6/10


Exodus: Istenek és királyok - Vélemények

2015-02-13 00:13.54
Ridley Scott imádat ide vagy oda, ez a film kiábrándítóan semmilyen lett.
És a Mennyei Királysággal ellentétben itt még egy +1órás rendezői változat sem fog segíteni, mert egyszerűen hiányzik belőle a lélek, a hangulat, de még a mondanivaló is. Részletes CG látképek azok vannak, és a zene sem rossz, aztán ennyiben kimerültek a film érdemei.

A forgatókönyv papírvékony, a Bibliában is benne lévő leírások mellett alig van benne bármiféle eredetiség, amit viszont beletettek pluszba, annak meg jelentősége nincs. Pl Mózes gerilla harcmodorra oktatja a rabszolgákat mint valami elő-RobinHood (itt még azt gondoltam, hogy ez is majd valami reális megközelítése lesz a sztorinak, ami manapság nagy divat), de aztán jön a Tízcsapás és mindez el van felejtve, csatajelenet pedig egyáltalán nincs a filmben a nyitányt követően, ahol hasznosítaniuk kellene a tanultakat.

A színészi játék egyszerűen pocsék. Bale láthatóan igyekezett a főszerepben, ettől függetlenül csak pillanatokban sikerült elkapnia a karaktert, rajta kívül azonban mindenki más egy érdektelen sablonfigura maradt, említésre méltó karakterfejlődések nélkül. Joel Edgerton különösen béna volt Ramszesz szerepében, míg az olyan nevek mint Sigourney Weaver és Ben Kingsley valódi szerep nélküli arcok voltak csak a tömegben.
A 2.5órás játékidő úgyszintén nem vált a film előnyére, mivel ezáltal csak úgy jellemezhető, hogy hosszú és üres. Csata, összecsapás, kardpárbaj - egy darab sincs. Amíg nem jön a Tízcsapás, semmi nem történik (a karaktereket sem építik, ami még nagyobb gond) de még azok sem valami lélegzetelállítók vagy sokkolóak. A Vörös-tenger szétválasztást átugorjunk, így az összezáródása marad az egyetlen, igazán látványos jelenete az egész filmnek, ami édeskevés. Az epilógust pedig nem öt percben kellett volna lezavarni.

3/10

Ez kb akkora bukta mint a Mel Gibsonos Passió.
A rajzfilm 100x jobb volt :P


Godzilla (2014) - Vélemények

2014-08-24 18:57.53
Pofátlanul kevés volt a látvány, nagyon hiányzott a hangulat, és az egész filmben talán öt perc az, amiben Godzilla van a középpontban. A Transformers 1-re emlékeztet, amiben alig láttunk robotot, helyette a lúzer hősszerelmes kalandjait kellett végigszenvednünk, itt meg a noname kiskatonáét.

5/10

Lehet szidni a 98-ast, de az legalább szórakoztató volt.


Fargo (sorozat) - Vélemények

2014-06-23 01:50.27
Zseniálisan jó sorozat, minden tekintetben méltó párja az azonos című filmnek, sőt több szempontból még le is hagyja. Fantasztikus az a szó szerint Halálos nyugalom, ami a cselekmény nagy részét uralja, hogy aztán előtörjön belőle valami véres brutalitás, vagy épp egy kis morbid fekete humor. Billy Bob Thorton briliánsan alakított, és Martin Freeman valamint Allison Tolman játékára sem volt panaszom.

Nekem még a True Detective-nél is jobban tetszett.
Második évad nem jöhet elég hamar, csak aztán tudják tartani a színvonalat.


Herkules legendája - Vélemények

2014-06-11 17:52.20
A legsz*rabb mitológiai fantázia film, amit az elmúlt évtizedben láttam. Ehhez képest az alig nézhető Titánok Harca/Haragja és a Halhatatlanok műremekek.

2/10


A rabló szeme - Vélemények

2014-02-22 15:09.03
Heisenberg elveszíti a maffia pénzét, és a túszul ejtett moteltulajdonosnő segít neki visszaszerezni ebben a nem túl izgalmas, sőt meglehetősen álmos és komótos krimi-thrillerben. Bryan Cranston kisujjából kirázta a szimpatikus rosszfiú szerepet, de a női főszereplő olyan volt akár a robot akit aztán tényleg sziklaszilárdra keményített az élet. Az utolsó 20perc elég LOL kategória, a befejezés pedig teljesen az.


Demóna - Vélemények

2014-02-19 13:05.30
Az elsőfilmes rendező és a forgatókönyvírók nem túl biztatóak ^^"


2014-02-18 20:37.24
Új előzetes, magyar felirattal
http://www.youtube.com/watch?v=e1Y-9M5yWgQ

Egyre jobban tetszik, nagyon hangulatos hogy Angelina énekli a jól ismert dalt.


2014-02-18 20:37.09
Mert a gonosz karakterek mindig 1000x érdekesebbek, mint a jóságos jók.


Harcban élve - Vélemények

2014-02-01 22:16.39
Kate Bosworth nyújtotta az egyetlen értékelhető alakítást a drogos anyuci szerepében.


2014-02-01 22:14.05
Sylvester Stallone forgatókönyve alapján készült old-school kisvárosi "akciófilm", Jason Stathammel a főszerepben.

A legnagyobb problémám a filmmel, hogy jóformán semmi akció nincs benne. Persze Statham időnként lerendez pár redneck barmot, de lövöldözés az csak a legvégén van, ott sem tart pár percnél tovább, és olyan idiótán van összevágva hogy követni sem lehet mi történik éppen.
Ez egyébként Stallone forgatókönyvéről is elmondható, amiben valami elképesztő véletlen egybeesések vannak, emellett az egész sztori egy rosszul felépített, sablonos marhaság, mindenféle izgalom vagy feszültség nélkül.

Vajon az öreg Sly az akciósztár utódját akarta lejáratni egy ilyen gyenge filmmel?


Szupercella (2013) - Vélemények

2014-01-15 22:19.16
Unalmas volt, a párbeszédek erőltetettek, a forgatókönyvből és ezáltal az egész szituációból sütött az amatőrség, a filmvégi nagy 10perces lövöldözésen pedig úgy forgott a szemem, hogy majd kiestek :P
Steven Seagalnak kellett volna a főszerepet játszania, az teljesen az ő filmjeinek szintje volt.


A hobbit - Smaug pusztasága - Vélemények

2013-12-29 16:38.14
Lehet, hogy ebben több és látványosabb akciójelenet van, de összességében az előző rész sokkal jobb volt. Egy nagy, üres időhúzás lett az egész film, ahol csak a jól felépített helyszínek cserélődnek, de a történet semmivel sem bővült érdemben, a karakterek pedig még annyit sem fejlődtek mint az előző részben. Az Arwen-kópia Tauriel nem sokat ért, a fajok közti románcon csak a fejemet fogtam hogy ezt minek kellett átemelni a GYUból (mikor már ott is béna volt), Azok és Gandalf kispadra került, Bard szerepét pedig erősen mondvacsináltnak éreztem.
És ott van Smaug...Bár Cumberbatchot jó hallgatni, de egyszerűen Túl Sokat pofázott és ezzel alaposan leépítette a saját hírnevét. Röhej, de a 2020: a tűz birodalma sárkánya minden szempontból alázta a vásznon


Jégvarázs - Vélemények

2013-12-16 19:28.37
Majd lesz ;)


2013-12-16 19:14.26
Én is megerősíthetem, hogy a magyar szinkron határozottan jól sikerült, kivételesen. Egyedül Olafnál éreztem azt, hogy az eredeti hangja sokkal találóbb és poénosabb.

A dalok is jól hangzottak magyarul, a "fordításuk" azonban messze túlment a költői szabadságon, hiszen gyakran egy sorban sem egyeztek az eredeti szöveggel. Így lett a 'Let it Go'-ból a rémesen kreatív 'Legyen Hó', amin a fordító talán 10percet ha dolgozhatott :/
A gyerekeknek mindegy, hiszen úgysem nézik meg angolul, de azért elég durva elferdítések vannak a sztoriban és a karakterek fejlődésében :P


Kemény motorosok (sorozat) - Vélemények

2013-12-13 21:07.11
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK

Ez a 6.évadzáró O.O
BRUTÁLIS volt az utolsó 10-20perc.

Innen vajon hova tovább?
Ráadásul de csak 9hónap múlva!!!!!!!


Downton Abbey (sorozat) - Vélemények

2013-12-13 12:01.27
Melyiket? Van kettő is, és hamarosan jön a harmadik.

Egyébként mindig az évad után amelyikhez tartozik


Jégvarázs - Vélemények

2013-12-09 22:03.56
Azért ez szép volt *.*
http://www.youtube.com/watch?v=moSFlvxnbgk


2013-12-08 23:32.24
Többet vártam.
Biztos én kezdek már kiöregedni a mesékből, de régen nem csupán fél óra értékelhető cselekményből állt egy Disney rajzfilm, míg az idő többi részét végigénekelték, akár egy szabályos musicalben. Az első egy órában ez különösen zavarónak találtam, hogy minden öt percben jött egy újabb, gyakran oda nem illő dal, és ami még rosszabb, hogy a drámai jelenteket is énekelve adták elő. Maguk a dalok pedig egyáltalán nem voltak kiemelkedőek, ellentétben az azokat megszakító dialógusokkal, amik szerencsére ezúttal is kellően ötletesek és humorosak voltak. Különösen azután, hogy a film Közepén(!) betoppant Olaf, a hóember mint fő humorfelelős. Neki minden beszólása aranyat ért és jobbára az egyetlen igazán emlékezetes karaktere a filmnek (Sok TV-speciált, sorozatot, külön filmet látok a karakter jövőjében!). Az utolsó 20percben pedig a szereTET mindent legyőz, ahogy az lenni szokott, csak kár hogy azelőtt Semmi nem történik :/
Animáció, a jeges környezet és a zenei aláfestés szép. A humor szintén rendben van. A karakterek, a sztori/cselekmény és a dalok viszont mind felejtősek. A gyerekek persze így is élvezni fogják, de mint (animációs) film, nem egy nagy durranás.
Aranyhaj Sokkal jobb volt!

6/10

Várom a további Olaf epizódokat :D


Paul Walker - Vélemények

2013-12-08 16:27.08
De most komolyan: Láttál te már olyan balesetet, ahol az emberek 90%-a nem csak bámészkodik/fényképez/kameráz? :/


2013-12-08 16:25.59
Járókelő: "Segíteni? Eszednél vagy? Akkor hogy veszem fel mobillal, hogy később jó pénzért eladjam a felvételt?"


2013-12-03 11:50.30
Erről jut eszembe.
Eddig is ronda volt ez a borító, de most már egyenesen morbid is :/
[link]
Remélem nem így fogják kiadni.


2013-12-03 10:33.14
"Megjelent Tyrese Gibson, Walker egyik filmbeli partnere a Halálos iramban sorozatból, és totálisan összezuhant. Később a roncs egy darabját magával vitte, és posztolta az Instagram-oldalán."

Ez csak számomra hat ritka bunkónak?
Ok, hogy elvitte, de még posztolgatja is?


2013-12-03 09:50.48
A szervókormány szállhatott el nekik
[link]

Várható volt.


2013-12-01 17:07.43
Nem maradt belőle Por Sche


2013-12-01 11:20.07
"Coroner Ed Winters said the bodies were so badly burned they would take days to positively identify."

Ouch O.O


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk