Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 14:45
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker
Macskanő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Zoolander 2. aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Jorhe hozzászólásai

Ugrás Jorhe adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Az új játék - Vélemények

2023-01-16 23:54.18
Hmmm. Nincs új a nap alatt?

https://www.filmkatalogus.hu/A-kis-terrorista-es-a-jatekszer..

Egy 82-es Richard Pryor film európai remake-je... de persze ettől még sikerülhet jól, az Oscar a mai napig az egyik kedvenc filmes Stallone-től, noha egy Louie de Funnes film amerikai remakeje.

Csak fura volt látni a trailert és felismerni. Fura és kicsit szomorú. Félek, sokat nem tesznek hozzá az eredetihez és én inkább az ötlettelenséget látom benne. Meglátjuk.


Szerelem és szörnyek - Vélemények

2022-12-17 21:46.55
A címe alapján nem kívántam megnézni, de valahogy csak furdalt, mit hozhatnak ki az "óriás százlábú embert kerget az erdőben" témából, amibe még a szerelem is belefér, mint történetszál és...
Pár hét alatt ma néztem meg másodjára. Egyszer röhögök rajta, aztán kapaszkodok a kanapéba és szorítok hőseinknek, utána hullanak a könnyeim (igen, közben egy 34 éves pasi vagyok, ez van)...
Persze, látni a hibáit a filmnek, nem kell nagy esztétának lenni, fel sem sorolom, minek? De számomra MINDEN benne van ebben a filmben, amire vágytam egy kalandfilmtől. És az érzelmek, amiket penget és ahogy teszi... bizonyára sok látványosabb, pörgősebb film készült az elmúlt években, olyan is, ami fajsúlyosabb mondanivalót bont ki bölcsebben, de én akkor is szeretem ezt a filmet. Nagyon-nagyon szeretem.
Egy valamivel vitába szállok viszont, nem bírom ki. A főhős, Joel azt mondja, ha létezik a világ legjobb kutyája, Boy (az ő társa) az. Nem. Az enyém az. Vita nincs. Jó éjt.


Becsúszó szerelem - Vélemények

2021-07-19 17:01.15
Én nem pontoztam ugyan, de úgy sejtem, a következők miatt van lepontozva:
- a történet szörnyen kiszámítható, az előzetesben már láttál mindent.
- a film megalázó a hazájukat szerető emberekre, mert kétbites, kétdimenziós idiótaként kezeli őket.
- a fő poénfaktor a rasszizmus, amit tényleg lehet viccesen tálalni, de az előzetesben láthattuk, hogy itt kevés ehhez a kreativitás
- egy olyan korban, ahol a politikát amúgy is minden témában letolják a torkunkon (BLM, nemzeti konzultációs plakátok, stb) az emberek nem szívesen nevetnek ugyanazon, ami amúgy is megy a híradóban.


Űrpiknik - Vélemények

2021-06-29 12:55.40
Nem szép dolog látatlanul értékelni, de nem tudom leküzdeni az érzést, hogy ennek a történetét egy random forgatókönyv generátorral dobták össze. Alanynak kidoba: űrlény
Témának: vígjáték
Cselekménynek: Zalatnay Sarolta elrablása

És azt mondta erre a filmalap: "Szupi, tessék egy zsák pénz."


A másik bárány - Vélemények

2020-12-10 22:33.52
Megnéztem. Kb ezt a sztorit már olvastuk/láttuk a Trónok harcában, a Craster nevű vadember házában. Semmit nem tesz hozzá, semmit nem bont ki, nem épít karaktereket, nem épít hangulatot. Szép tájakat mutatnak, csodás felvételeket láthatunk, nagyon kellemes a szemnek a látványvilág, de ennyi. Egy szép tabló, lányok és nők gyalogolnak az erdőben és HATALMAS, semmitmondó közhelyeket puffogtatnak. Nincs érdemi cselekmény, nincs történet. Annyira művészi akar lenni a film, hogy mindent feláldoz a "nem mondom el, ezt érezni kell" ál-eszme oltárán. Szeretem a lassú, csendes filmeket, szeretek elmélyülni. De ez a film csak eseménytelen, unalmas és, ami ennél is rosszabb: üres.


Jojo Nyuszi - Vélemények

2020-09-13 13:54.01
A Gyűrűk Urában kb egyetlen gyerek karakter sincs, maximum statisztaként. A Hobbitban talán még úgy sem.


Mulan (2020) - Vélemények

2020-09-13 11:42.25
De. Szeretjük az eredeti ötleteket és a nem propaganda filmeket. A politika és a művészet ritkán fér meg egymás mellett. A propaganda és a művészet viszont soha.


Védelmezők - Vélemények

2020-06-08 10:35.55
Nem, ez egy független, orosz történet. Nem minden Marvel, ami szuperhős. ;)


Vaják (sorozat) - Vélemények

2020-01-30 09:19.15
Ha tényleg figyelmesen elolvasod a könyvet, akkor legalábbis sejtheted, mi volt az utolsó kívánság.


Star Wars: Skywalker kora - Kedvenc szereplőid az új triológiából

2020-01-12 22:43.21
Cloud. Az a bajszos csiga.


Narnia krónikái 3. - A Hajnalvándor útja - Vélemények

2019-10-25 10:43.59
Én csak most néztem meg, kíváncsiságból. Az első tetszett, a második tetszett, kedves nekem Narnia sajátos mesevilága. Ebben a részben ebből sajnos keveset kaptam. Főként emberi szereplők, egy-két elkapkodott ütközet karatézó faunokkal, rossz kameraszögekkel, repetitív történet, ami inkább egy vonatott videójátékra emlékeztet
SPOILER
---------------------------------------
(kardokat gyűjtenek benne, egyiket a másik után, egyik helyszínről a másikra és számolják is, 7-ből 2, most már 7-ből 3, mehetünk tovább, már csak egy kell, vége)
------------------------------------------------
SPOILER VÉGE

Az itteni történetleírás meg elég fura, ezt nem veszem Spoilernek, mert csak félrevezetés: hol találják magukat szembe egy seregnyi élőholttal???? Semmi ilyesmi nem történik benne. A történetben ellenségeik sem nagyon vannak a rabszolgavadászokon kívül, akikkel egyszer találkoznak az elején. Ja, meg egy óriáskígyó, de a film ELEJÉN nagyon sokat sejtetően elmondják azt is, hogy "és a tenger nagyon veszélyes, lesznek sárkányok és óriáskígyók!" És valóban, lesznek. Pont. A "szembe találják magukat törpékkel, sellőkkel..." sem igaz, de valóban van ez-az a háttérben. A "gyügyüs" rész talán az egyetlen, amit eredetinek érzek, illetve Cinc vitéz jelenetei szórakoztatóak és ő egy tényleg kerek, szép lezárást kap, kicsit olyan, mintha az egész 3. részt csak ezért vitték volna filmre.


FOMO: Megosztod és uralkodsz - Vélemények

2019-10-05 10:54.40
Egy nemi erőszak elbeszélése a tettes szemszögéből, szóval nem épp felhőtlen móka, "kicsit" komolyabb téma.


A tett (sorozat) - Vélemények

2019-07-06 09:16.50
Olvastam erről, mármint a valódi esetről, nem tudtam, hogy sorozat is készült belőle. Megnézem majd.


Ruben Brandt, a gyűjtő - Vélemények

2018-12-11 23:33.40
Én nem tudtam és nem is akartam elvonatkoztatni a groteszk küllemű szereplőkön és nagyon élveztem, hogy nem csak "elrajzolásnak" állították be, hanem bizonyos szereplők absztrakt megjelenésének külön szerepe, vagy jelentése volt (pl a kétdimenziós betörő).


Robin Hood (2018) - Vélemények

2018-11-30 23:53.14
Mi ez a baromság?
Egy kereszteslovag és az ő hű mór parancsnoka???
Mi az a "hű mór parancsnok?" Kezdjük ott, hogy egy parancsnok hogy lehet hűséges? A parancsnok-HOZ lehet valaki hű, nem fordítva. Ez hogy működik? "Hűséges leszek hozzád, nem hagylak el, ne félj, mindig itt leszek, hogy azt tedd, amit mondok neked!"
Aztán... a kereszteslovagok háborúztak a mórok ellen (is). Azt még elhitették velem Kevin Costnerrel és Morgan Freemannel, hogy a háborúból kiégve összebarátkoztak, mint két egyszerű ember, de NEM LEHETETT egész kereszteslovag század, vagy egység parancsnoka mór... Ha már mindenképp le akarják tolni a pc-baromságot a torkunkon és kell egy fekete szereplő az angol történelmi akciófilmbe (amerikai, tudom, értem, de angol karakter) akkor oldják meg egy picit hihetően. És a harmadik: Little John az a mór parancsnok? Azon már a szemem sem rebben, hogy Little John fekete. Oké. De már alapjaiban változtatják meg az amúgy is rojtosra ismételt történetet úgy, hogy ettől nem lesz sem érdekesebb, sem fantáziadúsabb. Amikor a bemutatót láttam, csak fáradtságot éreztem, semmi mást.


Most nevess! (sorozat) - Vélemények

2018-11-22 01:21.13
A Kábelbarátot néztem újra, és elgondolkoztam, mit is csinál mostanában Jim Carrey, az Igenember után elvesztettem a fonalat. Jobban megszerettem a drámai alakításai után, de szívesen láttam komédiázni is. Akkor láttam ezt a sorozatot. Örültem is, hogy aktív. Gondoltam, belenézek, nem ijesztett meg az sem, hogy pár szavazat alapján a sorozat: kettes (ezen már javítottam).
Az első rész után nagyon vegyes érzéseim támadtak és a második részre világossá vált, miért olyan ismeretlen (még) és miért nincs (még) akkora sikere. Nagyon, de nagyon, nagyon nehezen emészthető darab. Minden egyes epizódja, kerülve a túl szájbarágós tanulságokat, kemény életigazságokat tol le az ember torkán, és basszus, nem finomkodik. Sem a képi világ, sem a hangulat nem köt kompromisszumokat. Az embert olyannak ábrázolja, amilyen. Bűnösnek, esendőnek, vívódónak, a jóra, a szeretetre hajlamosnak, kicsit elveszettnek. Ez a legtöbb szereplőn látszik. És Jim Carrey... nem olvastam még utána, de bizonyára köré szabták a karaktert. Most olyasmi rémlik, hogy ő maga is a sorozat készítői közt van...
Én sem értem, miért nevezik vígjátéknak, ez egy erős karakterdráma, tabuk nélkül. Számomra tökéletesen összerakott történetvezetés, és a képi megoldásokat is csak dícsérni tudom. A vizualitás, mint eszköz, nem mindegyik sorozatnak megy. Ügyesen ábrázolnak egy-egy belső érzést, pl amikor Jeff Pickles összetöri a saját arcképét egy monitoron, utalva ezzel saját meghasadtságára. Elcsépelt megoldás a "törött fénykép" mint metafora? Igen, de itt ez is működött. Nagyon sok témához hozzá mer nyúlni egy olyan világban, ahol egyre több a társadalom által tiltott, tiltandó téma. És annál is érdekesebb, hogy egy olyan színészről szól, aki hozzá mer nyúlni ezekhez a témákhoz.


Adam Driver - Vélemények

2018-10-07 21:25.48
Köszönöm, utánaolvastam, meg fogom nézni. Jarmuch-tól már több alkotást is meg szerettem volna nézni (Szellemkutya, Halhatatlan szeretők...), az egyetlen film, amit láttam tőle, vicces módon egy születésem előtti film, a Törvénytől sújtva. Anno a fősulin egy forgatókönyvírással foglalkozó fakultáción be akarták nekünk mutatni, hogy trágárság, akció, különösebb látványvilág nélkül is mennyire jó tud lenni egy film. És valóban, amennyire kedvetlenül álltam neki nézni 20 évesen, annyira élveztem minden egyes percét, zseniális párbeszédek, ötletes cselekmény...na de elkanyarodtunk Drivertől, köszi az ajánlást.


2018-10-05 15:23.00
Vegyes érzéseim voltak vele az új(fajta) Csillagok háborúja filmekben... de ma már tudom, hogy a fő gond, hogy belepakoltak az új filmekbe politikai nézeteket, logikátlan, hiteltelen eseményeket és súlytalan szereplőket, Poe Dameront, Finnt, Rhyn... Jyn... Bin..? Banyek, fogalmam sincs, a főhősnőt hogy is hívják. Én bírom Kylo Rent, jó rendező értő kezeiben zseniális, újító központi karakter lett volna, általa tökéletesen elmélyíthették volna a sötét oldalt, mi is az, miért választja valaki, mik az előnyei, ááá, hatalmas kihagyott lehetőség, ami menthetetlen. Na, ennyit arról a filmről. Adam Driver szerintem elég karakteres és tehetséges hozzá, hogy rá épüljön egy film, vagy egy trilógia. Nem szép? Baszki, ne menj hozzá feleségül, csak nézd a játékát. Nekem azonnal a szívembe lopta magát az Undercover Boss paródiában, ahol eljátsza, amint Kylo Ren beépül a rohamosztagosok közé, hogy megnézze, hogy viselkednek az alkalmazottai. Az önirónia és az öngúny a nagyon sajátsága. El kéne már vonatkoztatnom attól a szerepétől. Eddig csak egy másik filmben láttam, de a Csuklyásokban is hatalmasat alakít, az eredeti hangja pedig... hát, még hetero pasiként is azt mondom, hogy dögös. :D


Valami Amerika 3. - Vélemények

2018-10-03 12:26.19
Míg az első rész jó, a második egész jó volt, erről a harmadikról nekem az az érzésem támadt, hogy nem egy folytatás, vagy befejezés, inkább az egész olyan, mint valami werkfilm. "Ilyen is lehetett volna a második rész", vagy sokkal inkább olyan, mintha a második részbe be nem férő jelenetekből akartak volna kitölteni másfél órát. Másfél óra elegendő kell legyen egy komplett történetre, felvezetéssel, bonyodalommal, tetőponttal, megoldással, lezárással együtt. Itt egyik sincs. In medias res bedobják a karaktereket, mindenkihez adnak valami adalékot, ez szül, ez kefél a gyerekszobában (itt hangzik el a film egyetlen poénja: "Hát ez a gyerekszoba, nem?!") Pindroch poén- és szövegtárházát az első két részből szedte össze, tapodtat sem haladt a karaktere. Hujber Ferenc szerintem a forgatás alatt nem színészkedett egész végig nyűglődött, hogy meg akar halni és egyáltalán nem akar itt lenni. Nem tudtak ezzel mit kezdeni, szóval inkább felvették és a filmben hagyták. Értelmetlen, logikátlan és hiteltelen jelenetek követik egymást, aztán valami összecsapott megoldás-félével véget is vetnek a szenvedéseinknek, stáblista.
Csuja Imre, Scherer Péter, Nagy Ervin, Stohl András, Faragó András, László Zsolt, Kovács Lehel... nagyszerű színészeket látunk borzasztó szerepekben, eljátszhatatlan karakterekkel, de azt mondom Szabó Győző, Pindroch Csaba, de még Oroszlán Szonja is többre képes ennél, mint amire lehetőséget kapott.
A sorozat teljesebb volna két résszel, enélkül a gyenge filmutánzat nélkül.


A Belko-kísérlet - Vélemények

2018-01-07 22:30.00
Az a baj, hogy már mindenki csak nagyon véres és nagyon megcsonkított, kibelezett tetemekkel teli jelenetekre akarja verni a farkát és egy kicsit sem tudja/akarja elképzelni, milyen rémes lehet egy ilyen helyzet. Amikor teljesen tehetetlen vagy a legnépszerűbb és legnyilvánvalóbb szörnyeteggel szemben, akik a saját embertársaid. Én végigparáztam a filmet, és elképzeltem, miként játszódna le ez az én munkahelyemen. Jó, a film túlzás, és nem tartom valószínűnek, hogy ez megtörténhetne, de a gondolat akkor is ott motoszkál, mi van, ha mégis. Nem egy zseniális alkotás, de az alakításokkal és a látvánnyal nem volt gond. Én nem hiányoltam belőle több vért, nekem nem erre áll fel. Sőt, már sokalltam az erőszakot a végére.


Fear the Walking Dead (sorozat) - Vélemények

2015-09-02 09:49.08
Az első részt néztem meg, kicsit óvatosan. Ugyebár, tudjuk, hogy az emberiség nagyrészt elbukik, nem sikerül megállítani a fertőzést és így elég nehéz izgalmat felépíteni. Mi már tudjuk, mi történik, mindent tudunk és ezért fáj nézni, ahogy mindenki elnéz az események mellett. Minden egyes szereplő tökéletesen olyan, mint a Walking Dead "jé, új szereplők, lesz kinek meghalnia az epizódban" típusú, senki le se sz*rja szereplői. Nem izgulok senki sorsáért. Az egész epizód alatt azt vártam, hogy látom elsétálni a háttérben Carolt, vagy Deryl-t (akik nem is ezen a környéken élnek, tudom), vagy arra gondoltam, mit csinálhat most épp Michon. A sorozatnak emiatt elég nehéz dolga van és bátor, hogy próbálkozik, de egyelőre minimálisan sem tudott lekötni. Nézem tovább, de csak mert tényleg nehéz egy sikeres sorozat árnyékából kinőni, adok neki elegendő esélyt. Ha az első évad egy részében sem tör fel belőlem egy "neeeeebaaaaaazzzzeeeeeegeztneeeemhiszemeeeeel", mint a másik sorozat majd minden évadában (némelyik évad több részében is) akkor sajnos nem nyertek meg.


Fehér isten - Vélemények

2014-06-05 13:08.02
Néhány évig dolgoztam állatmenhelyen... ö... szóval... ez hülyeség. Az alapötletet értem, de... ebadó csak 2-nél több kutya esetében fizetendő, és, ha menhelyről visz valaki kutyát, akkor nem is kell fizetni. Jó, a film új törvénnyel kezd, hogy összeírják a keverék kutyákat. MI???? MINEK???? Van hozzávetőleges becslés, hány keverék kutya LÉTEZIK az országban, sintértelepeken, menhelyeken, ideiglenes befogadóknál, titkos tenyésztelepeket, legalizált tenyésztőknél...? Melyik kormány vagy szervezet venne ekkora nyűgöt a nyakába és milyen haszon reményében??? És mi abban a logika, hogy akinek nem fajtiszta a kutyája, az többet fizessen? Mivel indokolják?

A történet a kutya útja és a kislány kutyakereső missziója. Ez tetszik. De a kutya rászabadít egy kutya-apokalipszist az emberiségre? És kommandósoknak kell közbelépnie? KUTYÁK ELLEN? KOMOLYAN? Mik ezek, űrrobot-zombik? Nincs egy kurva szakértő, aki elmondja nekik, hogy "figyi, ezek kutyák, abszolút kezelhetők, ezer más módszer van a velük való kommunikálásra, mint a gépkarabélyok? Jesszus.


A Föld után: Apokalipszis - Vélemények

2014-03-14 15:11.33
Vóhó, micsoda ötletes és eredeti forgatókönyv! Nézzük a kliséket...

Igen invázió, pipa
A föld elbukik, pipa
Amcsi tökösgyerek menekíti ki a túlélőket, pipa
Csillagközi hajótörés, pipa
A lakatlan bolygó NEM IS LAKATLAN, pipa

Köszönjük, Thunder Levin.


Pizzás - Vélemények

2014-02-06 08:59.25
Érdekes, de minden rossz magyar filmről itt látható a legjobb kritika... :D


Háború angyalai - Vélemények

2014-02-01 21:07.25
Ez most komoly? Kirk kapitány? :D


Horrorra akadva 5. - Vélemények

2014-01-23 22:03.50
Ö... lássuk csak... nem nézem meg...


47 Ronin - Vélemények

2013-12-26 00:29.52
Ne legyen igazam. De ezek az első benyomásaim. A trailer dolga a figyelemfelkeltés volna és az, hogy kialakítson bennem egyfajta érdeklődést. Mint ilyen, az előzetes elégtelenre vizsgázott.


Pinokkió (2012) - Vélemények

2013-11-19 21:39.54
2013 van. Ez mindenki tudja. A rendező is... ugye?


Horrorra akadva 5. - Vélemények

2013-11-02 11:51.52
Már a korábbi részekben is voltak oda nem illő jelenetek... okés, ez egy paródiafilm. De, ha az a címe, hogy HORRORRA akadva, miért olyan filmeket parodizálnak, mint a Majmok bolygója, vagy a Fekete Hattyú? Már azzal sem értettem egyet, hogy a Világok harcát és a Mátrixot, a 8 mérföldet, a Millió dolláros bébit keverték bele a korábbi részekbe. Legyen akkor a sorozat címe: "Nagy kasszasikerekre akadva abban a reményben, hogy azon alkotások rajongóit bevonnzák a jelenetek, és így elnézik, hogy a film nem vicces"

Az első 2 nekem nagyon bejött, tartották magukat a témához és azok gyengéit ötvözték mocskos, beteges humorral. A harmadiknál rezgett a léc, de elment. A negyediket még megnéztem, de az már elintézte, hogy a továbbiakra ne legyek kíváncsi.


47 Ronin - Vélemények

2013-10-28 20:35.13
Szerintem a trailerben mindent láttunk. Számítógépes környezet, számítógéppel rajzolt szörnyek és mágikus harcosok, 47 rónin, akiknek annyi lesz a személyiségjegyük, hogy róninok és 47-en vannak, lázadás, reménytelen helyzet, de majd a végén Neo, khm, elnézést, Keanou Reeves megmenti a helyzetet. És feltehetően hősi halált hal.

Sajnálom, mert a gazdájukat vesztett szamurájokról lehetne mély, drámai filmet készíteni, kevés harccal, de azért sok izgalommal. De ez... a trailerben láttam, Reeves mennyire unja az egészet. Kár, mert ő egyébként többre érdemes színész.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk