Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Amerikai pite
- Paramount Network, 00:25
A jó eszkortlány hallgat
- Film4, 01:40
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
211-es cella aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Katana28 hozzászólásai

Ugrás Katana28 adatlapjára

1 2 3 4

A kaptár - Raccoon City visszavár - Vélemények

2022-01-06 10:39.19
Olyan értelemben igen, ahogy te gondolod. Viszont én a filmek "szakértőihez" szóltam, akik nem tudják mi a Resident Evil valójában, és azt hiszik ez magától értetődően ugyanazt és ugyanolyan minőséget képvisel, mint a régi filmek.

Igen, ilyen minőségben valóban hagyják inkább békén, ezt láthatod a pontozásomból is.
Viszont bármikor szívesen fogadok egy rendes adaptációt, és még csak nem is kell feleslegesen ugyanazt feldolgozni, amit már megtettek a Chronicles meg a remake részek is. Lehetne egy önálló történet ugyanebben a világban, közel ezekhez az eseményekhez. Akár csak a raccooni labor mindennapjairól, és a valódi Umbrella körvonalazódásáról.


2022-01-05 15:22.53
A laikusokhoz szólva: Ennek semmi köze a Kaptár megélt hat részéhez. A címet csak átvették, mint szokásos fordító bravúr, de teljesen független tőle. Két közös van bennük. Az első, hogy mindkettő a Resident Evil játékokat adaptálja. A különbség, hogy ez egy reboot, ami az alapanyagot próbálja egy kicsit hűen megidézni. Így a "Hagyjátok már abba" és "ki az aki ezekre még moziba ül be" kezdetű monológoknak nem sok értelme és létjogosultsága van már a kezdetektől fogva.

A Resident Evil (mint jelenség) sokkal több, sokkal jobb, mint amit Anderson és Milla összeámokfutott az évek alatt.
Engem mondjuk nem zavar milyen címeket szülnek a hazai zsenik, úgyis az eredetit használom, ha pedig olyan rossz, akkor inkább azt se. Viszont már elejétől fogva sejthető volt, hogy lesz itt keveredés a fejekben. A mostani filmnek se épp egy jó reklám, de hát ők tudják.
A második közös pont pedig, hogy ugyanolyan rossz film lett, mint az utolsó három Milla rész.
Lehetett volna nagyon jó is, ha nem próbálnak ennyi dolgot belezsúfolni (ugyanis az eredeti játékokból rögtön nem egyet, de az első két részt egybegyúrva próbálták adaptálni), ilyen kevés pénzből.
Az eredeti háttértörténetet nem ismerve sok dologra nem derül fény, nincsenek megmagyarázva részletek. Mit tud Irons? Látszik rajta, hogy tud dolgokat, de nem magyarázzák meg. A város megfertőzését is elintézik annyival, hogy mer' a csúnya Umbrella fertőzi évek óta. Pedig ennek is meg van a története, bár itt is összekuszálták az idővonalat és a végén történik meg az, ami eredetileg megadja a löketet Raccoon City pusztulásának.
Az alapanyaghoz felszínesen álltak hozzá, de azért remélték, hogy majd az utalások és a nosztalgia elviszi a hátán. Ráadásul az ilyen adaptációknál gyakran elfelejtik, hogy hiába áll rendelkezésre az alap, amiből dolgozni kell, attól még nem árt egy kis kreatív munka. A cselekmény önkényes átvariálása nem számít annak. Elhiszem, hogy egyetlen részt külön kevés lett volna filmre vinni. De például a Spencer Villás szakasz az a komplett első játék helyszíne, összeesküvésekkel és titkokkal. Nem csak átszaladnak rajta, mint itt. Ráadásul két hónappal a városban történt események előtt játszódik, nem egyszerre. Szereplők találkoztak, akik még csak nem is tartózkodtak egy országban, amikor a város elpusztul. A kreatív munka ott kezdődött volna, ha az első részt adaptálják, de kiegészítik a saját ötleteikkel, afféle vágatlan változatként kitöltve a játékidőt. A két történet összeolvasztása akkor működhetett volna, ha van még alsó hangon 45 perc játékidő, és legalább duplájára nő a büdzsé.


Ki tudja melyik ez a film?

2020-04-30 11:50.54
Van ez az öreg matrózos film, amit még nagyon régen láttam. Leginkább az a jelenet maradt meg benne, mikor az egyikük valami turpisságot művel, de rajtakapja egy tiszt, viszont az arcát nem látja, ezért leönti a hátát tintával. Mikor felsorakoztatják őket, és hátraarcot parancsolnak, hogy lebuktassák, akkor az összes matróz háta tintafoltos. Na ezt tudja valaki?


Guerilla (2018) - Vélemények

2019-03-06 11:34.39
A színészek az összes magyar filmben/sorozatban unottan mondják fel a szövegüket? Mintha csak szövegkönyvből olvasnák. A két-három szavas mondatok meg már kezdenek paródiába átfordulni, mert ugyanilyen gyakori jelenség.


A hivatal (sorozat) - Vélemények

2016-02-22 18:48.46
Fantasztikus sorozat!
Amennyire utáltam az első évadnál, annyira szerettem meg a végére. Kérdezhetnétek, hogy akkor miért néztem tovább, ha mégsem tetszett. Nem minden sorozat talál magára az első évadban, ezért gyakran adok egy második esélyt neki a második évad képében. Kevés sorozat, film, könyv vagy történet centrikus videojáték képes így belém égni, mint az Office. És ha akkor az első évadnál abbahagyom, magamat fosztom meg ettől a dologtól. A hozzám hasonló szentimentális emberek tudják miről beszélek. Amikor véget ér, és nem tudod mit kezdj az életeddel. Szokták mondani, hogy ne búsulj, mert véget ért, inkább légy boldog, hogy részese lehettél, és ez így is van, de attól az űr még ott tátong benned annak a bizonyos valaminek a hiányától. Kevés negatívumot tudok felhozni ellene, de a legnagyobb bajom az első évaddal volt, az a kretén, kínos infantilis humor, amiből a további néhány évadra is kijutott. Például ott van az, ahogy túltolták Michael utálatát. Belépett a helyiségbe, és máris mindenki forgatta a szemét. De a későbbiekben az ő karaktere is sokkal, de sokkal szerethetőbb lett. Amihez, megjegyzem, nem keveset hozzátett a külső átalakulása. Kevesebb lett a kínos, több a "feelgood" humor (vagy csak túlléptem rajta?), és az érzelmi töltet. És mindig volt számomra valami mozgatórugója a sorozatnak. Eleinte Pam és Jim szál bontogatása, később Dwight karaktere és Jim jobbnál jobb piszkálódásai. A kedvencem, bár csak egy rövid jelenet, de az volt, amikor az ázsiai srác vette át Jim helyét. A fűzőgép a zselében viszont már-már klasszikus. Aztán valamikor hirtelen bedobták egy érzelmi hullámvasutat, ami nálam mindig hatásos tud lenni. Ilyen mód gyakran meglepett a sorozat. Néha előtűntek még kínos elemek, poénok, aminknél szó szerint a fejemet fogtam, de a jó dolgok hamar feledtették. Bár komédiáról van szó, azért mindig elvárok egy minimális komolyságot, amit itt meg is kaptam. A Goodbye, Michael például egy kegyetlenül jó rész volt ebből a szempontból. Azt például tudtátok, hogy amikor Jim és Michael utoljára beszélnek az irodában, a valóságban mindketten elsírták magukat? Rögtön észrevettem, hogy könnyes a szemük, furcsálltam, mert ennyire hitelesen addig nem játszott egyikük sem, legalábbis nem ilyen irányban. Pedig, mint kiderült még csak nem is a szerep része volt. Azt is szerettem, amikor egyedül Michael megy el Pam kiállítására. Az egy szép jelenet volt. Vagy Dwight az utolsó két dupla részben, ahogy megváltozott, talán kissé elpuhult a végére. Amikor Jimmel beszélt a szerelmi életéről, vagy, amikor kirúgja ez utóbbit feleségestül, a végkielégítés miatt. Rá sem ismerni. Nagyon megindító tud lenni, amikor valakit kibújva látsz a megszokott szerepéből.
Kezdetben idegenkedtem ettől az álldokumentumfilm-szerű dologtól is. Egyszerűen szokatlan volt. Végül már ezt is a pozitívumokhoz tudom sorolni. Adott egyfajta személyesebb hangulatot az egésznek, kihangsúlyozott dolgokat, például amikor a karakter a kamerába mered kínjában, ami sokszor már magában vicces tudott lenni. És nem utolsó sorban ötletes megoldásokat szült ez a koncepció. Ami még negatívumként eszembe jut, hogy Carell idő előtt távozott. Nem laposodott el nélkül, illetve, amikor ellaposodott, az nem miatta volt, de egyszerűen hiányzott a sorozatból. Másrészt, ha marad a történet is egészen másfelé haladt volna, kihagyva a felesleges és vontatott főnök váltakozási mizériát és Will Ferrellt. Őt nagyon nem komálom. Nem tehet róla, egyszerűen nem bírom a pofázmányát. De ebben is megtaláltam a jót, hiszen csak így kaphattam meg az egyik legfaszább epizódot, a korábban már említett Goodbye, Michaelt. Említettem azt, hogy ellaposodást. Igen, gyakran megtörtént, például a későbbi évadokban már elfáradt a Pam-Jim szál, de a telefonos vitájuk mégis visszarántott, mert akkor tudatosult bennem, hogy talán ilyesmi még nem is történt köztük azelőtt. Megint meglepett a sorozat azzal, hogy a két szereplő új oldalát mutatta. Ezután rögtön jött a második sokk a stáb becsempészésével, amire addig szintén nem volt példa és valahol a lezárást segítette elő.
Szóval ebben a sorozatban szinte mindent megtaláltam, amivel meg lehet venni kilóra. szerethető, jó karaktereket (többnyire), jó poénokat (többnyire), érzelmeket, az újdonság érzetét a koncepciónak köszönhetően, és néha még a kiszámíthatatlanságot is.


Ponyo a sziklán - Vélemények

2015-12-28 02:09.18
Mióta élnek a tengerben darázslók és boszorlányok?
Mióta gondol egyet a hold és jön olyan közel a földhöz?
Miért gyógyul be a kölyök sebe, ha megnyalja a surrimi kinézetű aranyhal?
Miért növeszt végtagokat a surrimi kinézetű aranyhal, ha emberi vért ízlel?
Mióta léteznek apró emberek, akik a nagyoktól vesznek kölcsön dolgokat?
Miért nevezik kölcsönvételnek, ha nem is adják vissza? (Arrietty, ami tőled 5 csillagot kapott.)
Napestig lehetne sorolni ezeket, ha akarnánk, de mindegyikre ugyanaz a válasz.

U.i.:
Elnézést, a holdasat felejtsük el. Azt Jim Carrey húzta közelebb egy lasszóval.


A szerelem hálójában - Vélemények

2015-12-19 16:34.46
Van az egésznek egyfajta nosztalgikus hangulata így, napjainkban pótolva a filmet. Valamiféle érdekes varázsa annak, hogy könyveken ill. könyvesboltokon vitáznak és gofrisütő méretű laptopon e-mailezgetnek. Pedig még öreg se vagyok (23).


Maggie - Az átalakulás - Vélemények

2015-11-22 16:59.29
Ki ajnározza? Pusztán szokatlan volt látni, hogy színészkedik, s ennek bátorkodtunk is hangot adni.


Z, mint zombi (sorozat) - Vélemények

2015-11-06 20:09.02
Szeretem a road movie jellegű dolgokat, főleg ha posztapok háttérrel kombinálják. Ajj, de ez a sorozat... Amikor elkezdtem nézni nem tudtam miféle, ezért elvárások nélkül ültem neki. Ám a pilot zombicsecsemős esete megmutatta, hogy egyáltalán nem szabad komolyan venni, sőt ami nagyobb baj, hogy a készítők se veszik komolyan. Ami azért rossz, mert keverik egy másik kifejezéssel: igénytelen.
Változatosan röhejes zombitípusok, banális jelenetek tömkelege. De ez rendben van. Rájöttem, hogy minden egyes részben a saját hülyeségüket akarják túllicitálni. Ha ez a cél, akkor nem illik negatívumként felróni nekik, ugyanis gyakran járnak sikerrel. Sajnos szereplők terén sincsenek a helyzet magaslatán. Elképzelem, ahogy versengenek a castingosok, hogy ki tud több antipatikus arcot beválogatni. Nincs is hiány belőlük. Hozzák a tipikus B-tekintetet. Azt se tudják hol vannak és mit csinálnak éppen.
A másik nagy probléma, hogy a saját maguk által kreált háttérhez sem akarnak hűek maradni. Volt ez a fekete nyár dolog, vagy mi a halál, amikor éheztek. Mégis mindenkinek jóllakott feje van és jó combos nadrág kell a mekin nevelkedett hátsójára. Itt van ez az X polgártárs. Esetenként ugye térfigyelő kamerákkal tájékozódik, és útterelő táblákkal üzenget. Az szép, tekintve, hogy nincs áram. Vele kapcsolatban az egyetlen pozitívum, hogy az évad második felére kevesebbet szerepel.
Bár nevezhetnénk átívelős sorozatnak, mégis inkább epizodikus érzetet kelt. Többnyire az éppen megérkeznek valahová, a baj percre pontosan akkor történik meg, behoznak pár bugyuta mellékszereplőt, hogy kivétel nélkül mind jól meghaljanak, 3 lövés után kifogy minden tár, de a végére véres ingujjal megússzák, így mehetnek tovább receptet követi. Az külön tetszett, hogy vidám arcú kopasz barátunk Indiana Jones praktikával éli túl az atomrobbanást. Ja és nevükön nevezik a zombikat. Sokan hiányolják az ilyen filmekből/sorozatokból, de azért meglehetősen röhejesnek hangzik. A sorozaton azért nem fog rontani, pont illik ebbe a komédiába. Ja hogy Asylum? Akkor nem szóltam semmit. A készítők is pont oda valók.

Azért be kell vallanom, hogy volt egy-két jó pillanata. Például van mesterlövész a csapatban, jó pont az atomerőműves rész is (akármilyen rossz volt), mert sokszor eszembe jut, hogy egy ilyen járvány esetén azokkal mégis mi történhet? Soha nem esik szó róluk. Illetve a második évad második része egészen kellemesre sikeredett. Ha azt a szintet tartanák egy szavam nem lehetne a Z Nation-re. Én szívem szerint megkegyelmeznék neki, de ha elkezdek egy sorozatot, akkor nézem a végéig.

@Coreee: Lehet, hogy sokan olyanra vágynak, mint amit leírtál. Én is szívesen megnéznék olyan sorozatot, de attól nem lesz szórakoztató, ha hülyét csinál magából. Rakják össze rendesen, tudják mit akarnak, felejtsék el az erőltetett drámát és gagyi bozótvágó lóbálást, hanem legyen tényleg tökös látszata. Csak azt nem az Asylumtól fogjuk megkapni.
Én már a nagy zombiláz előtt is olyan sorozatot szerettem volna, ahol foglalkoznak a karakterekkel, adnak az egésznek egy kis mélységet. Akkoriban sorozat egyáltalán nem volt a témában. A másiknak is talán csak egy kedvencem a Bolye-féle 28 film tett eleget. De ritkán elég másfél óra karakterépítésre, szóval itt jön képbe a sorozat koncepció. A TWD végül mindkettőnek eleget tett, és egyáltalán nem zavart, az se ha egész évadokat rekednek egy helyen, vagy nincsenek halottak és darálás minden részben. Aki pedig ismeri a TWD-t, az tudja, hogy a holtak gyakorlatilag csak katalizátorként vannak jelen, azért tűnnek "díszletnek".


28 nappal később - Vélemények

2015-10-22 17:51.16
Érdekes, hogy nekem meg az első 30 perc a kedvencem. Szeretem a többit is, de a kihalt Londonban való barangolás mindent visz. Az ilyen filmekben amúgy sem az akció, és a történések fognak meg, hanem a szereplők és a hangulat. A 28 ebben pedig az egyik legjobb.


Maggie - Az átalakulás - Vélemények

2015-10-22 17:45.12
Nem hittem volna, hogy Arni színészi oldalát pont egy zombifilmben fogom látni.


Fear the Walking Dead (sorozat) - Vélemények

2015-10-09 17:52.31
Kifejtenéd pontosan, hogy milyen ellentmondásokkal találkoztál?


2015-10-09 17:51.25
Akit a spoilerek és kisregények könnyen megfertőznek, az most ne olvasson tovább.

Hát nagyon nem azt kaptuk, amit ígértek. A Fear lényegében csak abban különbözik az eredetitől, hogy itt bepillantást nyerünk egy még működő Los Angelesbe családi problémákkal meg, ami ilyenkor szokásos. Aztán egy erős vágás, és egyszer csak vége mindennek. Egyedül néhány hajléktalangyilkos zsaru és egy "zavargás" köti össze a két eseményt. Semmi összeroppanó társadalom, menekülő emberáradat, fosztogatás, a katonaság nem vette fel senki ellen a harcot a kormány és a média teljes kussban. Semmit nem jelentenek be a lakosságnak. Semmi, ami a kitörés kezdeti időszakával járna/járhatna.
Sajnos a költségvetés is tehet róla, hiszen hangyaf*sznyi helyszíneken játszódik. Néha már valamiféle zombis kamaradráma benyomását keltette az egész.
De akkor is... mintha 1 nap alatt végigsöpört volna a vírus az egész városon. Márpedig hatalmas városról beszélünk. Ez még a gagyi Wolrd War Z-s szuperzombikkal is nehezen lenne hihető, nem hogy a klasszikus csoszogósokkal. A kilencedik napon nem egy halott városban létrehozott zónában kellene csücsülniük és kutyát sz*ratni, hanem még bőven a dolog sűrűjében lenni. És nem is a Janit játszó katonák köré írni a sztorit, akik elviszik a gyenge láncszemet a húsdarálóba. Nem értem, hogy az ehhez hasonló filmekben/sorozatokban miért kell mindig két végletben ábrázolni a katonákat. Vagy csúnya gonosz hatalomnak, vagy balf*sz amatőröknek, akik se taktikázni se célozni nem tudnak. Hál' az égnek itt mindkettőnek eleget tettek. Vagy oké legyen. Kész a zóna, minden gond nélkül elkerítették magukat, senki és semmi nem zavarta meg az építést. Elszigetelődtek, de kint tomboljon LA többi része. Öljenek, haljanak. A menekülő túlélők próbálják áttörni a kaput menedék reményében. Sikerüljön is nekik. A szereplőink lépjenek olajra, és jobb híján váltsák valóra az eredeti tervüket. Ne pedig a Való Világot játsszák. A látkép is annyiból állt, hogy az autópálya kifelé vezető szakaszán kocsisorok álltak, meg itt-ott valami gomolygó füsttel égett, ezen felül pedig tök üres és steril minden.
Nézzünk vissza egy akármilyen filmet a témában. Kaptár első részének utolsó jelenete? De elég csak a fősorozat Atlantás jeleneteit megnézni. Az utcákat. Minden a káoszról árulkodik, roncsok, hullák elhagyatott katonai védvonalak, gépfegyverállások még tank is volt. Emlékeztek az első részre? A kórházra? Beszédes jelenet szavak nélkül.
A világ, legalábbis Los Angeles az állapota szempontjából gyakorlatilag két rész alatt eljutott oda, ahol az eredeti kezdett az első résszel, pedig ott eltelt vagy két hónap. Másik dolog a szereplők... Ez a Sziklaarcú Curtis nekem valahogy nem a szívem csücske. Nem is annyira a karakter, hanem maga a színész. A többiek se nagyon érdekeltek, míg az eredetiben Lincoln az első pillanattól szimpatikus volt, és tudtam aggódni érte, sőt majdnemhogy mindenkiért, hiszen elég jó volt a casting. Meg ugye elég durva cold opennel kezdett, ami talán ide se ártott volna. Breaking Bad pl. többször is alkalmazta, és mindig nagyon hatásos volt, ha más nem, az rögtön odaszegezi az embert, hogy megnézze az aktuális részt.
A karakterek megkedvelésében az se segített, hogy ennyire önzőnek lettek megírva. Például, amikor ott hagyták a zónát senkinek nem szóltak a Cobaltról, csak mert, amikor kellett volna, azok nem mertek szembeszállni állig felfegyverzett katonákkal, akiktől amúgy is biztonságot reméltek, nem pedig lázongással voltak elfoglalva. És még jól nyitva is hagyták a zóna bejáratát, mikor leléceltek. A bázison pedig eszük ágában se lett volna kiengedni az embereket, ha azok nem mondják meg viszonzásul, hogy merre ment a drogos Voldemort, meg az egyetlen érdekesnek tűnő karakter, aki úgyis hamar ott hagyja a fogát, mert a fekák halnak meg először. Kb. annyira embertelenek voltak, mint az eredeti sorozat főszereplői az ötödik évadra, akiknél legalább magyarázat, hogy az átélt események hatására változtak meg ennyire. Az egész sorozat egyetlen értékelhető húzása a hajós ötlet, ami bennem is felmerült már jó párszor. Pár éve írok egy novellát a témában, és ott például ez a kitűzött cél. Elérni a tengerhez és keresni valami úszó házat, vagy hajót. Ezért tudtam azonosulni az öltettel. Az egyik legjobb módja lenne a védekezésnek, csak rettentő elszigetelt, eseményektől mentes. Szóval a sorozattól ne is reméljétek, hogy ez sokáig fog tartani, ha egyáltalán feljutnak arra a hajóra. Ha mégis, akkor jön egy nagy ugrás pár hónappal később, amikor is a hajó léket kap/elfogy az ellátmány/megtámadják más túlélők, és jöhet a kerüljük a városokat meg keressünk menedéket recept, ami nem baj, hiszen gyakorlatilag ebből áll a zombis téma -és nem hittem volna, hogy egyszer ilyet írok zombifanatik létemre- de ha így lenne, ezért felesleges volt új sorozatot indítani a TWD univerzumban. Nem vagyok egy akciómániás ember, sőt kifejezetten szeretem a TWD azon részeit, amikor lassabb tempóban folynak a dolgok, hiszen ott már minden lecsillapodott, ráadásul szándékosan kerülik a városokat is. A Fearben viszont pont az ellenkezőjének kellene történni. Vártam volna egy kis akciót, hiszen papíron ez a legpörgősebb szakasza az efféle katasztrófának, különösen egy Los Angeles méretű városban. Ha az egész évad ennek a felvezetésére épült volna akkor rendben volna, talán sok is lenne az akció jelenlegi mennyiségégben. De nem így van, hiszen a harmadik részre már minden teljesen el van b*szódva. Instant világvége.
Sajnos látszik, hogy igazából nem tudtak mit kezdeni a kitöréssel, pedig a témában van potenciál. Ezért is vártam annyira a FTWD-et. Mint jó zombifan, maradok, ameddig tart a sorozat, de már nem leszek olyan lelkes, mint amikor az első évadot vártam.


Trükkös fiúk - Vélemények

2015-09-23 02:08.07
Hát nem tudom. Általában nem írok véleményt, hacsak nem fog meg nagyon az aktuális film. Lepontozom, elolvasom Szamuráj és még néhány megszokott tag véleményét és kész. De most bevallom én a végén elsírtam magam. Kicsit spoileresen elmondom miért. Az egész filmet lelkesen néztem végig, annyira tetszett, hogy a két szereplő így egymásra talált, annyira jól mutattak együtt. A játékuk is rengeteget hozzá tett az egészhez. Komolyan. Élvezet volt nézni, ahogy kibontakozik ez az apa-lánya kapcsolat, ahogy Roy állapota lassanként javul, ha a lányal van. Aztán a végén kiderül, hogy az egész csak egy megtévesztés volt. Egy átverés, és semmi nem igaz belőle. És emiatt először le akartam értékelni, végül ugyanezért adtam meg neki a maximumot. Mert film ritkán tud így megvezetni, és már csak ezért megérdemli tőlem a pontszámot, pedig így sem ez az egyetlen erénye. És bár Cage karakterét az élet végül kárpótolja, de nekem akkor is megmaradt az a zavaró hiányérzet, vagy inkább üresség, amit akkor érez az ember, ha valami jónak vége szakad.


Ki tudja melyik ez a film?

2015-07-10 16:01.31
Én közben megtaláltam, amit kerestem. The Final.


2015-06-11 16:53.01
Adott négy(?) tipikus amcsi sulis lúzer, akik megelégelik, hogy g*ciznek velük az iskolában. Gázmaszkot vesznek fel, meg ilyen gépet, ami eltorzítja a hangjukat aztán foglyul ejtik a diákokat és terrorizálják őket. Ha jól rémlik a film borítóján is egy gázmaszk van. Felismeri valaki?


The Walking Dead (sorozat) - Kérdések

2015-02-07 18:42.15
Lesz ebből magyar Blu-ray kiadás valaha? Már csak a felirat miatt kérdezem, úgyis eredeti nyelven nézem.


A séf - Vélemények

2014-09-23 02:22.35
Elrabolva 2 5*, Gagyi lovag 5*, Végső állomás 5 5*, Szupercella 5*... Így már érthető a véleményed.
Hiába, ez nem a te filmed volt.


Ki tudja melyik ez a film?

2014-08-30 00:01.27
Én egy német film címére lennék kíváncsi. Azzal kezdődik, hogy a srácot, akiről szól a film és az anyját a nő pasija kirakja. A fiút meg mindig megtalálja egy banda, és vagy elmenekül vagy cseszegetik/elverik. Aztán az anyja egyik próbapasijával találkozik a lakásukon, épp összevert képpel ment haza a srác aznap. Mire a csóka adott neki valamilyen nehezéket, hogy azt szorítsa a markába, és vágjon vissza. Másra nem igazán emlékszem belőle. Ebből felismeri valaki?


Elliot Page - Vélemények

2014-02-21 11:21.54
Miss Stevensről még nem igazán hallani semmi érdemlegeset. Ráadásul a rendezés nem zárja ki a színészkedést. Bármikor visszatérhet egy filmbe. Egyébként is van készülőben még 1-2 filmje, amik valaha talán el is készülnek. Nem kell félnünk. Remélem... :D


Cukorfalat (2005) - Vélemények

2013-12-22 15:52.26
A lényeget már elmondták előttem. Már csak Page kisasszony fantasztikus alakítását emelném ki. Tizennyolc éves korára rengeteg tehetséggel adta át a karaktert. Nem véletlen, hogy két évre rá a Junoban Oscarra is jelölték. Illetve azt is megemlíteném, hogy jól megválogatja a szerepeit. Mindig valami különlegeset vállal el. Olyat aminek általában van mondanivalója is, vagy legalább nem tucatfilm. Igaz, olykor nehezebben emészthetőek vagy csak egyszerűen "furák". És van ami nem is igazán jut el hozzánk. Például ott a The Tracey Fragments. Kicsit nyomasztó és pont ilyen nehezebben befogadható alkotás. Érdekessége, hogy 14 nap alatt vették fel, mégis az utómunkálatok 9 hónapig tartottak. Ami azt illeti engem néha már zavart, hogy millió kis képkockában tárták elénk a történetet, ugyanakkor néha jól eltalálták, különösen, amikor egy jelenetet mutattak több szögből. De az egész filmet erre alapozni kicsit sok lehet egyeseknek. Minden esetre ezzel kiemelték, hogy a karakter kicsit őrült volt, követhetetlen, és néha érthetetlen, mert a sok (sok esetben eltérő jelenetet mutató) képkockától a film is kicsit ilyen lesz. Ettől függetlenül ez a lány másfél méter gyönyör és tehetség, amit már több filmjében is megmutatott. Kár, hogy viszonylag ilyen kevés filmje van.


Rómának szeretettel - Vélemények

2013-12-22 00:40.04
Sajnos nem lesz a kedvenc WA alkotásom. Ami azt illeti, igazából eleve nem vagyok egy nagy Allen-es.
Ellen-es viszont már annál inkább. Végül is az ő neve vezetett rá a filmre. Szívesen megnéztem volna külön movie formájában az Ellen Page szálat. Egyértelműen azok a részek tetszettek legjobban. Nagyon jól állnak neki ezek a vagányabb szerepek, mint a Junoban, Smart People-ben vagy a Super-ben is. Bár meg kell hagyni, utóbbiban kicsit túljátssza a szerepet és csöppet szociopatább a kelleténél. De ettől csak még inkább bejött. :D


Bűnök (2007) - Vélemények

2013-12-21 15:45.44
Úgy került kezembe ez a film, hogy Ellen Page fontosabb munkáit kezdtem el sorra megnézni. Nem is tudtam, hogy mire számítsak, sőt az elején még egy másik filmjével kevertem, ami könnyedebb hangvételű. Hát ez a film nem az. Nagyon nem. Igazság szerint nehéz volt első alkalommal végignézni, annyira lesújtó és durva(lelkileg mintsem vizuálisan). Napokig nem tudtam kilábalni az "élmény" adta lelki befordultságtól. Talán azért, mert váratlanul ért ez a film és pont olyan lelki szinten voltam. Talán azért, mert Page volt a főszereplő, az egyetlen színésznő, akit képes vagyok fanatikusan imádni, és pusztán a tudat is, hogy az általa játszott karaktert bántalmazták a filmben, az megviselt. Vagy talán azért, mert eredetileg a film egy igaz történetet dolgozott fel... Sőt, ami azt illeti ebben az esetben a valóság volt a durvább, nem a filmváltozat...


Keith - Vélemények

2013-02-26 00:28.52
Spoiler érzékenyeknek előre lekötöm, hogy esetlegesen a végkifejlet is feltűnhet az írásomban. Szokatlan dolog történt velem a film végeztével. Véleményt akartam formálni. Nagyon ritka az ilyen még nagyobb kedvenceknél is, mert többnyire nem hajt semmi, hogy megírjam, amit gondolok, meg egyébként is ki nem szarná le csak egy lenne a sok vélemény közül. Most mégis megírom, nem tudom miért. Talán, mert régen fogott meg így film. Nem állítottam meg, nem kerestem kifogást egy rövid szünetre nem figyeltem, hogy mikor lesz vége (na jó mégis, de csak azért mert reméltem tovább tart, mint ami a lejátszó számlálójában írva van)... csak néztem. Bevallom nálam egy átlagos tiniszerelmes baromságnak tűnt, bár jópofa volt, és bírtam ezt a Keith gyereket és a fura poénjait, de nem tűnt túl kiemelkedőnek. Csak aztán, ahogy kerekedett a történet, úgy jöttem rá, hogy nem az átlagos fajtákhoz sorolható, sőt. Tetszett az nyilvánvaló a párhuzam is, hogy adott a csaj és a két fiú. Az egyik, akivel összejön a sportos, 'menő', tökéletes, sportkocsis faszi, akivel szép jövője lehet. A másik meg a kisegér látszólag célok és érzelmek nélkül, egy ósdi tragaccsal és különc viselkedéssel és, mint kiderül a jövő se tartogat vele sok jót. Mintha egymás ellentétei lennének. A lány mégis őt választja. Sőt megváltozik a kisegér hatására. Ezért szeretem a filmeket... Olyan valószínűtlen dolgok is megtörténnek bennük, ami az életben talán soha nem fog. Az életben Keith talán addig se jutott volna el, hogy Natalie beszálljon mellé a furgonba. És kezdetét vegye a történet lényege.
A végkifejlet pedig különösen megérintett, mert édesanyám is rákban halt meg kilenc
éves koromban és az ilyen, pláne ebben a tálalásban egy hetes örömvesztéssel járhat.


Trója - Vélemények

2012-05-24 00:56.31
monumentális


Bleach (sorozat) - Kérdések

2012-02-29 11:36.04
jelenleg mennyi szinkronizált része van a sorozatnak?


A Kaptár (2002) - Vélemények

2012-02-23 17:25.21
bluray vagy sima dvd amit láttál? végül is mind1 melyik... mindenképp drága


2012-02-23 10:47.34
a katalógus jó drágán árulja a filmeket én pl 950-ért vettem a zacskóban


Így neveld a sárkányodat - Vélemények

2012-02-01 19:14.45
Az a legjobb film, ami után késztetést érzel, hogy azonnal újra megnézd... nekem ez most ilyen volt. Némelyik, sőt a legtöbb mai élőszereplős filmet kenterbe verik az animációsak. Ezen a véleményen vagyok, pedig régen különösebben egyiket se szerettem. Aztán rájöttem, hogy mekkora mélységek vannak benne és szavak nélkül is mennyivel kifejezőbb, mint bármelyik másik kategória.


Final Fantasy VII: Advent Children - Vélemények

2011-10-11 17:39.19
Épp most sikerült megnéznem a vágatlan verziót. Már a kiadás után láttam a simát, meg is van a dupla lemezes, de ez így teljesen mást nyújt. Kerekebbé teszik a filmet, a sokszor csak pár másodperces részletek, Cloud motorján a karcolások vagy a végső harc utáni sebek... A vágott verzióban nem voltak benne ilyen apróságok. Az biztos, hogy ha veszek ps3-at vagy br lejátszót ez lesz az első b.ray filmem.
Egyébként azon kevés film közé tartozik, amit csak eredeti nyelven vagyok hajlandó megnézni. Most már jöhetne egy ilyen szintű FF VII remake.


1 2 3 4

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk