Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Gyorkos hozzászólásai

Ugrás Gyorkos adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Isteni műszak - Vélemények

2024-04-17 03:40.13
Egyetértek. Erős közepes tartalom.


Shop-stop - Vélemények

2024-04-12 01:57.22
Túlértékelted.


Háborús játékok - Vélemények

2024-04-05 05:31.37
Négy évvel a SALT 2 egyezmény megkötése után (ami végül nem lépett érvénybe) és öt évvel a Terminátor megjelenése előtt.
De ugyanebben az évben született meg a Másnap (The Day After) c. monumentális alkotás, valamint a Testamentum c. film is ebben a témakörben. 1984-ben pedig a Threads (Fonalak).


Sakknovella (2021) - Vélemények

2024-04-04 22:22.22
Egy csodálatos mestermű Stefan Zweig-től egy nem túl jó filmes feldolgozásban.


Liam Neeson - Vélemények

2024-04-03 16:47.55
Liam Neeson egy kis szerepben a Misszió c. filmben.


Tordy Géza - Vélemények

2024-04-03 16:45.30
Micsoda alakításai voltak! Pl. a 80 huszárban a derekas, jellemes, de lelkében mégis gyötrődő Bódog Szilveszter főhadnagy. Tökéletesen ráillett a szerep.


Két pisztolylövés (sorozat) - Vélemények

2024-03-31 11:28.25
Az 1960-as és 1970-es évek magyarországi bűnügyi történeteinek szinte mindegyike - az akkori krimiírók és forgatókönyvírók szándéka szerint - külföldi - következetesen mindig nyugati és sohasem keleti (legfőképpen nem szovjet) - szervezkedésről szólt. Az elkövetőket a régi, 1945 előtti Magyarországot visszasíró, fasiszta, nacionalista, irredenta emigráns körök tagjai képezték. Ezzel azt sugallták a magyar közönségnek, hogy a bűnözés, különösen a fegyveres, szervezett bűnözés, a kapitalista világ terméke, míg Magyarországon - illetve a keleti blokkban - ilyesmi elképzelhetetlen. Mág Bertalan történetei mind ezt a narratívát hangsúlyozták és azt, hogy a bűnügyek gyökerét mindig a múltban, legelső sorban pedig a horthy-korszakban kell keresni, illetve azt állították, hogy a nyugati ipari kémek Magyarországra jönnek, hogy ellopják tőlünk a magas színvonalú találmányokat és fejlesztéseket.

Az 1979-ben készült film egyértelműen kommunista hangvételű, és már nem állja meg a helyét a tények alapján.

A magyar honvédség 1941-ben nem Jugoszlávia ellen vonult be, mivel amikor a magyar honvédség átlépte a déli trianoni határt, Jugoszlávia már nem létezett, mivel Horvátország kikiáltotta függetlenségét és kilépett az államszövetségből. Ezzel Jugoszlávia automatikusan megszűnt létezni, tehát a magyar honvédség a délvidéki felszabadító akciók során már nem Jugoszlávia ellen harcolt.

Az is téves állítás a filmben, hogy a magyar honvédség 1942-ben milyen atrocitásokat követett el Jugoszláviában (újvidéki hideg napok). Mivel Jugoszlávia már 1941 tavaszán megszűnt létezni, így 1942-ben nem lehetett az általa elkövetett bűnökről beszélni.


A misszió (1986) - Vélemények

2024-03-30 13:55.12
A fehér ember agresszív, intoleráns, elnyomó viselkedésének egy újabb filmes interpretációja.


Szíriusz - Vélemények

2024-03-30 04:12.06
"A Szíriusz az első magyar sci-fi, amely nemcsak a műfaj kevés hazai képviselőjére hatott, de különös módon

az amerikai sikerfilm, a Vissza a jövőbe egyes motívumait is megelőlegezte.

Bár Hamza D. Ákos filmjében nincs DeLorean, csak egy mókás minipropellerrel repülő helikopter, habókos tudós mindkettőben akad, a múltba visszamenő fiatal főhős pedig, ha nem is a saját édesanyjába, de a professzor egyik felmenőjébe szeret bele. A Szíriusz világviszonylatban is az elsők között alkalmazta az időutazás ötletét (Herczeg Ferenc regénye egy évvel megelőzte H. G. Wells Az időgép című írását, a Szíriusz pedig 18 évvel a belőle készült filmet, amit az első időutazós sci-fiként tartanak számon), sütötte el az erre építő sci-fik visszatérő poénjait (a jelenben hétköznapi árucikk, például a gyufa vagy a cigaretta a múltban szenzációt vált ki), dolgozta ki azok szabályrendszerét (a hősnek nem szabad megváltoztatni a múltat), és játszott el a lehetőséggel, hogy az egész időutazás (részeg) álom volt csupán..."

Bővebben: [link]


Kutya éji dala - Vélemények

2024-03-29 10:29.10
Mértéktelenül túlhájpolt, alternatív alkotás a kor néhány nevezetes, szubkultúrában mozgó figurájával.


Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények

2024-03-29 06:27.33
A Rekviem egy házmesterlányért című film az ostromgyűrűbe zárt Budapesten belül egy bérházat helyez a középpontba, bemutatva ezzel a második világháború utolsó napjainak káprázatos és dermesztő hangulatát. Az alkotás érdekes ötlettel áll elő, mely a bérház pincéjében rekedt életek világába kalauzolja el a nézőket. Bár a rendező erőteljes atmoszférát próbál teremteni, sajnos a filmes kivitelezés nem tudja kielégíteni az elvárásokat. A történetmesélés néha vontatott és szétesett, ami csökkenti az élmény intenzitását és hatásosságát. Bár szeretem a magyar filmeket, és izgalmasnak ígérkezett a Vészi Endre novella alapján készült film, végül mégsem nyújtotta azt a mélységet és feszültséget, amire számítottam.


A hasonmás (1970) - Vélemények

2024-03-28 19:16.18
Kis humoros novella Müller Pétertől, megfilmesítve. Egyszernézhető darab.


Almási, avagy a másik gyilkos - Vélemények

2024-03-24 17:48.06
A film főszereplői már szinte önmaguk paródiáját játsszák, és a szex jelenetei sem hiányoznak, bár ezek is csak felületesnek hatnak. Andorai Péter monoton módon és láthatóan unottan játszik, minden érzelem nélkül. A többi szereplő is sablonos és kiszámítható. Ez a film egyfajta nagyfilmes verziója a Kisváros sorozatnak (ennek is több része Fazekas Lajos rendező kezei alatt készült), ám sajnos nem sikerült túl jól.


A hetedik kocsi - Vélemények

2024-03-24 02:10.52
Békés József regényéből készült magyar film.

Egy film, amely tele van nosztalgikus idők és Ikarus-buszok hangulatával, és amelynek szinte ismerős a gyári miliője hiteles érzetet kelt. A történet bonyolult, nyomozós szálaival és fordulatos szerelmi szálával együtt, egyszerűen megradja a nézőt, és szerintem megérdemel egy megnézést.


A fazék - Vélemények

2024-03-23 12:26.45
Gyenge kis, rövid mesejáték.


Waterloo-i csata - Vélemények

2024-03-23 01:11.14
Kicsit avíttas darab, de a remek színészek feldobják. Egyszer megnézhető.


A Főnök (1972) - Vélemények

2024-03-22 01:49.48
"Mivé lesz a tökéletes hivatalnok, ha félig önszántából, félig a körülmények kényszerítő hatására főnöke „tulajdonává” válik. Hogyan jut el a szinte vallásos önmegtagadásig egy mániákus őrült: May doktor, egy nagy kereskedelmi vállalat főnöke, aki nemcsak engedelmes és vak eszközökké akarja formálni alkalmazottait, de „isten” is akar lenni, mindenható úr és parancsoló. S a regény szánalmas hőse, az érvényesülni vágyó vidéki fiatalember számára végül az is lesz: sors és végzet. Szorongató légkörű, félelmes szatíra Parise regénye, s egyúttal gyilkos humorú rajza az embertelenségbe alázatosan beletörődő, tehetetlen, kiszolgáltatott kisembernek."

"A vállalat, ahova megérkezik vidékről "A Fiatalember" (a továbbiakban már csak így fogom emlegetni).

Ház izé… mondhatnám nyugodt lélekkel kifejezvén a tanácstalanságomat. Ez a történet nem az amire számítottam.

Ez egy szatíra, igyekszem leszögezni magamnak is. Bár néhol tényleg éreztem a karikírozást, a könyörtelenséget csak magammal szemben, mert ez a hivatalnok szatíra, ez inkább csak unalmas. Ha kaffkai is , akkor is csak unalmas.

A különben nem hülye beosztott és egyébként agyament főnök kapcsolata, melyben a beosztott, azaz A Fiatalember, megpróbálja megérteni, magára húzni, a főnöke őrületét. Megpróbál nem egyszerűen a cég, a főnök tulajdonává válni, nem elégszik meg a bérrabszolgasággal, hanem tovább megy és az engedelmes, mondhatni „beszélő szerszám” szintjének elérésére törekszik.

fonokful.jpgÉs igen, közben tényleg osztja Parise a nagyvállalatok személyzeti politikáját, a megalo és cezaromániás főnökök világát, a gazdagokat, és az egyéniségüket a boldogulásért feladó tisztviselőket… Még azt is elhiszem, hogy ez a hatvanas években merész volt, és szókimondó, és nagyszerű, de mára akkor is csak unalmas.

Láttunk már azóta, és élőben különb vállalati hülyeségeket, víziókat is, amint amit Parise megálmodott. Láttunk már vállalatokat, ahol a beosztottak prófétaként tekintettek uraikra. Nem hökkent már meg.

Lássuk be, mindannyian ismerünk olyan embereket, akik bármikor őszintén(!) így nyilatkoznának "uraikról":

Hát először is, ők sohasem kérnek esztelenséget, illetve, ha kérnek, annak megvan az értelme, és nem az én dolgom, hogy elbíráljam a kérésüket. Engem azért fizetnek, hogy engedelmeskedjek. Mindig abból éltem, hogy engedelmeskedtem, nem is tudnék másképp meglenni.

Márpedig ennek a műnek az ereje valószínűleg a meghökkentés volt. És ez az erő azzal, hogy a disztópikus jóslatait meghaladta az élet, elhalt.

Majdnem feladtam, de sokat segített, hogy az imdb adatbázisában megtaláltam, hogy a regényből tv-film, méghozzá magyar tévéfilm készült, amiben A Fiatalembert Tímár Béla, míg a főnököt, Max doktort, Haumann Péter alakította, és ez valahogy átsegített. Nem láttam a filmet, de a megszemélyesített főszereplők játszattak a képzeletemben.

Bár ettől még nem szerettem meg a regényt.

Ha részleteiben örökké aktuális lehet, összességében akkor is eljárt felette az idő…"


A filozófus (1981) - Vélemények

2024-03-22 01:02.01
Ki nézett meg egy ilyen filmet akkoriban?! Ez már akkor is érdektelen volt és csak legfeljebb egy nagyon szűk réteget érdekelhetett.


Tizenötezer pengő jutalom - Vélemények

2024-03-22 00:49.36
Egyetértésem.


FOGSÁG (sorozat) - Vélemények

2024-03-20 05:23.00
A F*O*G*S*Á*G című túszejtős sorozat ajánlása Szirmai Gergővel | Önkényes Mérvadó Extra

[link]


Sophie választása - Vélemények

2024-03-18 04:28.50
Épp e film előtt láttam az Érdekvédelmi terület c. alkotást, ami egy nagyon modern, más szemléletű film. Ott Rudolf Franz Ferdinand Höß házában zajlódik a történet végig, itt csak egy mozzanat erejéig pillanthatunk be a csodálatos kertjébe és otthonába. Érdekes volt látni a két rendezői felfogás különbségét ezen a téren. Másrészt itt is előkerült a házastársak közötti feszültség az Oranienburgba való áthelyezés miatt.


Amiről a Pesti Broadway mesél - Vélemények

2024-03-17 10:20.58
Érdekes, kétrészes film a Pesti Broadway első fél évszázadáról. Időrendi sorrendben meséli el a sztorit illusztrációként a kor egyes jellegzetes jelenetét bemutatva. Szombathy Gyula a konferanszié és egyben a jelenetekben is szereplő színész. Nagyszerű szinészi gárdával!


Római karnevál - Vélemények

2024-03-17 09:16.02
A film viszont sajnos nagyon unalmas.


Pesti erkölcsök - Vélemények

2024-03-16 10:46.56
Gyenge kis alkotás.


Érdekvédelmi terület - Vélemények

2024-03-16 07:40.05
Önkényes Mérvadó a filmről: https://www.youtube.com/watch?v=ysX-GuoDndI&t=2783s


Mad Max - A harag útja - Vélemények

2024-03-10 16:13.29
Ez már rég nem az eredeti Mad Max vonal.


Legato - Vélemények

2024-03-10 11:30.10
Jó alakítások.


A játék ördöge - Vélemények

2024-03-06 22:49.36
Nagyon vontatott, didaktikus, kiszámítható. Valószerűtlen.


Fehér kócsagok - Vélemények

2024-03-02 14:49.53
2024-re a környezetvédelem jóformán megszűnt létezni Magyarországon. Mindent orbán viktor irányít és minden a fidesz érdekei szerint van. Az ország idegen hatalmak, országok akkumulátorgyártásának gyarmatává vált.

[link]


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk