Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nincs baj, drágám
- HBO2, 11:20
Koktél
- Film Café, 11:35
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50
Színház a világ
- HBO, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Verseny a győzelemért - Vélemények
2022-es választás
300 - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ricky Stanicky aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

AlekSeJ hozzászólásai

Ugrás AlekSeJ adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Tyler Rake: A kimenekítés 2. - Vélemények

2023-06-22 12:14.12
Megnézve a mai filmek kínálatát, felüdülés volt ez a film, hiszen olyan akciódús, hogy pislogni is alig mert az ember. Ez nem a mélyenszántó gondolatokról, elmélkedésekről, szoros valóságról szól, hanem kíméletlen hentelésről, ahol olykor túlzásokba esnek a készítők, de kit érdekel, amikor John Wick is ledarál számtalan bűnbandát, Rambó keresztbe nyeli le a vietkongokat, a marveles és tökömtudja milyen szuperhősök orrnyereggel törik atomjaira a bolygókat. Aki látta az első részt, az nem csalódik ebben sem, és lássuk be, kell ez a fajta mozi is néha, nem csak a bárgyú poénokkal teletűzdelt tucatfos, nah a meg a sűrű mondanivalókra tervezett, de végül semmilyen "szupermozi". Az külön tetszett, hogy nem kellett vaklálnom 90 percig, mert nem sötétben játszódik. Itt a készítők valóban megkoreografálták a jeleneteket és nem ollóztak rajta ezerrel, mint schmitt pali a szakdogáján. Örüljünk ennek, hogy van, mert a moziban ha most véginézek, max a sajtszószós nachosért mennék. Nekem bejött, lekötött, és pont ez egy film lényege.


A briliáns csel - Vélemények

2023-01-10 15:18.59
Lehet, hogy nem épp a legizgisebb és legfifikásabb mozi, de magasan lekörözi azokat a szennyeket, ami 90 percig egy párbeszéd egy szobában, és amiről áradozva ömleng a kritikus hadnak csúfolt tömeg. Tény, ez a film nem arra való, hogy díjakat söpörjön be, de arra épp elég, hogy unalmas perceinkben megnézzünk valamit. Az is pozitívum, hogy ebben legalább nincs buzulás, mint a manapság készülő baromságokban. Egy lebutított ocean's, de kicsit bámulni a képernyőt éppen jó volt.


Avatar - A víz útja - Vélemények

2023-01-10 15:09.26
Várva várt film volt ez, amit érdemes mindenkinek minimum 3D-ben megtekintenie. Manapság annyi szemétkupac megy a mozikban, amiért 3 forintot sem érdemes az embernek kiadnia, de ez megéri az árát. Általában minden másfél órás mozi végén végelgyengüléses mozgássérült tüneteket produkálok, újra meg kell tanulnom járni, amikor felállok. Közben feszengek a széken (nem vagyok kisdarab ember), keresztbe-kasba ülök-fekszek a helyemen, de ezúttal úgy ültem végig az egészet, mint ahogy letettem magam (meg miután a fél popcornom kiborogattam a kurva kicsi hely miatt). Engem végig lekötött, de mégis az volt az érzésem, hogy Cameronnak ezért nagyon nem kellett volna várnia ennyi évet, és csak remélni tudom, hogy nem trottyos öregként az elfekvőn fogom megérni az utolsó részeket. Tetszett az új világ, az új helyszín bevezetése, sokkal látványosabb is volt, és már alig vártam, hogy a sok gyöktörzs megfizessen azért a rengeteg galádságért, amit a filmben elkövettek (és ugyanezen jókat tudom kívánni azoknak is, akik a valóságban sem éreznek sajnálatot és kegyelmet egyetlen jószág iránt sem, ezúton is a k**va a**átok!)
Most pici spoiler jön, úgyhogy aki eddig olvasott, az ezután már ne anyázzon…
Szóval nekem abban volt hiányérzetem, amikor a végén együtt indul mindenki csatába, de a harc hevében egyetlen kamera sem mutatja a vízi törzs tagjait, az egységben indult támadás amolyan családi leszámolásba fordul át, hiszen a zátonyemberek úgy eltűnnek a csata hevében, hogy azt egy pillanatig észre sem vesszük. Jól nézett ki, hogy egységben indulnak, aztán szép lassan a főszereplők veszik át a képernyőt, miközben a többiek hazakullognak kapadohányt szipákolni a függőágyaikban, gondolván, a sztori úgysem róluk szól.


Az ifjúság végrendelete - Vélemények

2022-08-06 16:42.23
Mindig nehézkes megtalálni az ideális filmet estére, néha úgy érzem, a VHS korszakban nem volt ilyen gondom. A hosszas keresgélést mindig egy hasonló döntés követi, hiszen manapság a sok-sok fim a minőség rovására megy. Azért az ember beleakad még nem látott gyöngyszemekbe, de ez a film nagyon nem az. Pedig megörültem, hiszen mindenhol csak jókat írnak róla, de az az én ízlésvilágom szerint csak megtévesztés volt. Biztos az én csökött agyam, a háborús és akciófilmeken edződött ízlésem az oka, de kétlem. A könyvet nem olvastam, nem is fogom, de az biztos jobb, mint ez az uncsi két óra. Hosszú és mégsincs semmi rendesen kibontva. A történet a már ezerszer látott. Frissen szövődő szerelem, srác háborúba indul, aztán kitudja mi lesz vele. Ez a levelekben szövődő románc nem jutott odáig, hogy a néző együtt izguljon a főhőssel, a háború pokla nincs úgy sokkolóan tálalva, mint egy ryan közlegényben, vagy schindlerben. Egy tömény unalom az egész, ahol az ember várja, hogy mi fog ebből kisülni, de végül rájön, hogy semmi.. Vagyis de, de ez a két óra nem volt elég rá, hogy ezt a nézőnek átadja. Jöhet itt bárki nekem azzal, hogy nem értek a filmekhez, ami lehet igaz is, de hogy engem ez nem szórakoztatott, az is biztos. Egy dolgot váltott ki, megunhatatlan mocorgást, küszködést, szenvedést.


Kicsinyítés - Vélemények

2022-08-03 21:50.38
Aki még nem nézte meg, az ne pocsékoljon rá időt. Emlékszem mennyire a hatása alatt voltam, amikor egy mozielőzetesben megláttam. Nagy Gulliver rajongóként amolyan gyerekkori imádat ez a pindur-óriás felállás, és ritkán látni filmvásznon hasonló mozikat. Matt Damon neve akkor számomra egyet jelentett a megnézős kategóriával, de amit ebben művel, és amihez adta a nevét, az borzalom. Eleve az a balfasz karakter kiveri elsőre a biztosítékot, aztán jönnek film percei, egyre több, és rájössz, hogy a film fele, háromnegyede eltelt már, de még mindig nem tudod mit is akar a sztori felvázolni. Konkrétan semmit. Akkora egy nulla, hogy holdról is látni. Főszereplőnk szomszédja csal mosolyt a néző arcára, mert az egyetlen valamire való dolog a filmben, az ő. A dumája, a személyisége. De ennyi. Aki tudja mi akart volna ez lenni, vagy mit akarna elmondani ez a méretes szarkupac, az vázolja fel két mondatban. Köszi.


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2022-07-24 00:39.17
Én is keresek egy filmet amiről az alábbiakat tudom:
1. narrátorosan volt meg a narráció szerint a film címe: 24 óra a pokolig (de ilyen címmel nem találtam semmit, csak gordon ramsay-t)
2. a filmben valami akcióra indul el egy csapat autókkal, teherautókkal, talán a sivatagban (is)

ennyi, valaki tud erről bármit is?


Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

2021-12-01 16:27.44
Churchill kémei (Call to spy, 2019)
[link]


Éjszakai ragadozók - Vélemények

2021-11-29 14:21.58
A film, a hogyan vágjunk vissza a lefarcoló nőnek úgy, hogy közben urak maradjunk tipikus példája. Nem kell cirkusz, fölösleges vita, csak egy jó kis könyv, meg egy hitegető e-mail. Persze nem sokan fognak pusztán ezért egy könyvet megírni, mert sokan két értelmes mondatra képtelenek, de főszereplőnk hivatásából fakadóan ő ezt a csatornát választotta. A filmben szereplő nőért kicsit sem kár. Amikor ott összefújta a kikerázott, talaj fölött fél méterre lebegő nőszemélyeket a szél egy jelenetben, hát azt mondtam volna gyllenhaalnak, hogy jobban jártál öcsém, hogy lepattintottak. Szerintem sokan a való életben is így vannak. Sugárzik a kivagyiság, aztán ők esnek többségében arccal a betonnak és szenvedik el a látszólagos boldogságukban a boldogtalanságot.
Már az elején sejteni lehetett a film végét, a majdani mondanivalót, és ugyan kicsit meglepett a hirtelen vég, de aki ebből nem értette, hogy miafaszvan, annak ott a farmvip.
Nem kedvelem az időben össze-vissza ugráló mozikat. Nem azért mert nem fogja fel az agyam, csak én kikapcsolni szeretek egy sztorin, nem pörögni rajta.
Részemről 3 csillag, egyszer bőven nézhető.


Dermesztő hajsza - Vélemények

2021-11-29 14:03.28
Amikor azt írták róla valahol, hogy vígjáték, először el sem tudtam gondolni. Aztán pár jelenettel később csak beugrott, hogy mégsem én vagyok szenilis, mert a sztorit csak úgy alakították pár helyen, hogy az ember szája szélére aprócska mosoly is kiüljön.
Nem ez lesz Neeson élete filmje, de egyszer meg lehet nézni. Aki szimpla bosszúállós filmre hajaz egy unalmas estéjén, csak akkor kezdjen bele, ha a logikátlanságokon, a magyarázatokon, a "hogyan fogja így megúszni?" kérdéseken nem rőkönyödik meg.
Emberünk ledarál bárkit, bárhol, olyan mint egy álom, amiben üldöznek, de aztán hirtelen te kezded alakítani a történéseket a fejedben, és úgy alakítod azokat, hogy minden neked kedvezzen. Valami hasonló itt is, így azt hiszem egy jóindulatú hármasnál ez többet nem igazán ér


Venom 2. - Vérontó - Vélemények

2021-11-26 11:11.17
Egyet kell értsek Fütyülős barátunk véleményével, mert amit manapság a filmgyártók csinálnak, az inkább tolódik a vicc, mint a komoly akció felé. A kilencvenes években még külön tudták választani a poént és az akciót, még ha keverték is őket, akkor sem ment a sok haccacáré a főszereplő tökös mivoltára. Néha olyan érzésem van, mintha bödőcstibit vagy kőhalmit bedobnák rambónak, és miközben kalasnyikovval hadonászik, két politikai, és egy kocsmai viccet elsüt az afgán terroristáknak.
Tom Hardyt szívesebben látom abban a szerepben, amit a legendában vagy fékezhetetlenben láttunk tőle, így nagyon tudom remélni, hogy nem viszik el arra a vonalra, amitől majd előbb B, majd ZS kategóriás forgatókönyvekben találja magát egy kósza mellékszerepre.
Azt reméltem, hogy venom tesóját nem ilyen gagyi módon hozzák létre, mert a néző azt hihette az első rész morzsáiból, venom sztorijából, hogy majd valamiképp az űrből jön vérontó, de elcseszték, így a végső összecsapáson is már biztos voltam, hogy két pofon után pikk-pakk kimúlik a rosszabbik, és the end. Egyértelmű, hogy ezt a mozit is a bratyó árnyékában, anyuci engedélyével moziba induló, faék egyszerűségű 16 éves tinikre gyártották, akiknek elég két poén, 5 perc CGI orgia, két képregényszörny, és az üres popcornos dobozba vagy ez előtte ülő székére élveznek a gyönyörtől.
Az tuti, hogy a harmadik részre egy fillért sem áldozok, mert bőven elég lesz egy teszkós telefonnal, remegő kézzel rögzített kalózfelvétel is, az élményből cseppet sem fog elvenni. Nekem ez egy gyenge közepes.


A séf - Vélemények

2021-11-26 10:53.00
A konyhafőnök óta kaptam rá a főzős filmekre is, így ha a tv bedob egy ilyet, akkor szívesen meg is nézem. Azt kell mondjam, hogy a nyálam ugyan nem csorgott a különleges gurmékra, de szívesen megkóstoltam volna őket, főleg mikor texasban grasszáltak grillezett marháért. Részemről három csillag, mert a sztori ugyan nem volt nagy durranás, de olyan kellemes kis filmecske volt, ami nem a vérben való tocsogásról és valamiféle bosszúról szólt. Néha kell ilyen árvalelkű történet is, ami az embert ebben a vírusmizériában kicsit kizökkenti .


Parkour életre-halálra - Vélemények

2021-11-22 00:20.02
Begipszelt lábú napjaimban futottam bele a filmbe, és jelenleg a ninja warrioron szocializálva, és a parkouros skacokon ámulva le is ragadtam a mozinál. A sztori nem egy nagy durranás, de ahogy ezek a színészek ugrálnak háztetőről háztetőre, az azért nem gyenge, ahogy az sem, miképp azt a néző elé tárják a faszányos kis kameramozgatással. Az egész filmet maga ez a hihetetlen parkouros életérzés viszi, mert ha látod az első és utolsó 20 percet, sem veszítesz a történetből. Ott azért letettem a hajam, amikor az ázsiai haverok több tucat golyóval sem találnak el senkit a tetőn, csak durrogtatnak bele a vakvilágba. Ezt leszámítva nem volt ez olyan rossz, inkább a négyes felé hajló hármas ez, mint szimpla közepes


A vadnyugat törvényei szerint - Vélemények

2021-11-22 00:13.43
Én a poros, izzadtabb, koszosabb westernekhez vagyok szokva, ahol azért nem a modern muzsika csendül fel két pisztolypárbaj között, hanem egy hegedű vagy harmónika. Ugyan nem éltem a vadnyugaton, de valahogy nem tudom elképzelni a csili-vili stukkereket és a hosszú lovaglás után a még mindig hófehér, élére vasalt inget sem, ami levendula illatban pompázik. Azt szeretem, ahol izzik a levegő, érezhető a feszültség, a főhős nem parodizál és nevettet, hanem zsigerből osztja a fejeseket, ha kell. Mint az old henry vagy a wyatt earp.. Ez olyan kill billes western utánzat, amit egyszer végig lehet ülni, de nem ez lesz életem mozija. részemről közepes


Tolvajok társasága - Vélemények

2021-07-24 15:19.52
Silány koppintása az ocean's filmeknek és az olasz melónak, amire csak akkor jössz rá, amikor már benne vagy keményen, és csak azért nem kapcsolod ki, mert érdekel a végkifejlet, hogy mivel tudnak még alámenni annak a semminek, amire nem is gyanakodtál. Egy-két poént leszámítva az egész felejtős. Azon agyalsz, hogy ki volt az, aki úgy vélte, ennyit elég lenyomni az ember torkán, és majd elégedetten csettintve áll fel a moziszékről a gondolatát sem fontolgatva, hogy visszakérje a jegy árát. Totál blődség, vétek rá 10 forintot is költeni, maximum csak a tortilla érné meg sajtszósszel, de ennyi..


Egy igazán dühös ember - Vélemények

2021-07-18 10:25.40
Ez a film tipikus példája annak, amikor a rendező ki akar okádni egy filmet magából, mert mondjuk megígérte a haveroknak medencézés közben, de mivel nem akar sok időt rászánni, így felkér egy olyan színészt, aki hozza az akciófilmektől elvárt kötelezőt, és lezavarja az egészet olyan módon, amit már tucatszor láttunk Stathamtől. Személy szerint azt vártam volna, hogy van benne minimum egy csavar, de ezt a rendező max arra használta fel, hogy összetartsa ezt a nagy semmit, aminek a sztorija már az első 20 percben körvonalazódik, onnantól kezdve már az agyatlan is tudja, hogy a maradék 100-ban mire is számítson. Csillagok nélkül is mindent elmond a filmről az, hogy két részletben néztem, mert annyira nem akartam elhinni először, hogy ez csak ennyi, hogy ki is kapcsoltam. Aki tipikus guy ritchie-re számít, az készüljön fel a csalódásra, de aki a szokásos lövöldére, az félig-meddig azért elégedett lesz. Egyszer, nagyon egyszer le lehet tuszkolni az ember torkán, de soha többet.


A kegyelem ára - Vélemények

2021-07-18 10:17.43
Ez az a film, amit az ember végig kínlódik, aztán a végén beindul annyira a sztori, hogy az utolsó fél óra már ébren is tart. Az első fél óra után már csak azért nem kapcsoltam ki, mert ezt is perceken át kerestem, és már nem szándékoztam újabb időt arra pazarolni, hogy kutatom a nagy semmit. Gondoltam, akkor már marad, ezalatt is el lehet szuperul foglalni magam mással, de szerencsére nem keserű szájízzel értem a végére. Mostanában többször szaladok bele az ehhez hasonló muvikba, ahol láthatjuk azt a huszadik századot, ahol a színesbőrű nem igazán számított élő emberi lénynek. Mondjuk ilyenkor mindig adódik a kérdés: A nagyokos sheriffeknek és nyomozónak nem okozott gondot, hogy elítélnek valakit ártatlanul, miközben a gyilkos szabadon grasszál? Persze ők hozták az eredményeket, lekapcsolták pikkpakk a „bűnöst”, aztán hátradőlve kávéztak meg vicceket meséltek? Mit szóltak volna, ha a valódi elkövető az ő kölyküket filézi ki? Újabb ártatlant pécéznek ki és küldik halálsorra? Ügy lezárva? Összességében nem bántam meg, hogy láttam, kár lett volna érte. Nyögvenyelős, de végülis tetszett.


Buster Scruggs balladája - Vélemények

2021-07-18 09:50.40
Elég volt annyi, hogy netflixen belepörgettem a sztoriba, aztán fél perc után tudtam, hogy ez tutira tetszeni fog. Különálló sztorik, de mégis azokkal a féleérthetetlenül ütős mondanivalókkal, amit ugyan nem szeretek, de itt coenék olyan körítéssel tálalták, amire senki nem tud nemet, vagy fújoló arckifejezéssel két csillagokat odaszórni. A western és a vadnyugat műfaját kellően kiaknázta, a maga morbidságát pedig fekete humorba csomagolva tálalta. Aki erre a végén nem csettint elismerően, annak ott az izaura tévé vagy az árva angyal.


Hang nélkül 2. - Vélemények

2021-07-18 09:43.25
Alig vártam, hogy neki kezdjek, aztán alig vártam, hogy odabasszak 1-2 csillagot, mert ez a semmi annyit is ér. Eleve belecsöppenünk a sűrűjébe, aztán véget ér, mintha elmenne hirtelen az áram, és ülnél a tévé előtt tök sötétben. Félúton már a szörnyeknek drukkoltam, mert annyira idegesítő volt a kiskölykök, hogy odavetettem volna csalinak. Hogy hogyan lehet valaki ennyire hülye, hogy nem hallgat a szép szóra, hogy kussolva kéne maradnia biztonságban, ehelyett ő magánakcióba kezd… Aztán hol a katonaság? Hétköznapi ember túléli, a katonaság meg elhull mint a lefújt légy? Se helikopter, se légi vagy vízi jármű? A hadihajós legénységnek nem tűnt fel, hogy feléjük egy sem úszik? Valahogy az első részen nem járt ennyit az agyam, azt csak élveztem, de itt már azért felböfögött egy-két talány, hogy ez miért így vagy úgy. Mert itt egy klassz kis sztori, csak nem kéne összecsapni, hanem halál jó másfél órát kihozni belőle. Nem sikerült, ez van


Érvek és életek - Vélemények

2021-07-18 09:32.30
Csakis Washington papa miatt fogtam neki a mozinak, amit ugyan nem bántam meg, de valahol mégis hiányérzet van bennem. Klassz volt maga ez a miliő, a kor bemutatása, a fekete-fehér ellentét, de ez a vitakör le volt zárva végül két mondattal. Mondjuk ha arra gondolok, hogy érdekelt-e volna, ha a film felében vartyognak és a pódiumon állva szónoklatokat puffogtatnak.. hát nem. Magamnak is ellent mondok, amikor azt mondom, hogy az a része össze volt csapva, de közben mégsem, mert abból pont elég volt ennyi, mégis amiatt van hiányérzetem. Fene érti ezt, azt viszont bizonyosan tudom, hogy jó színészek, jó sztori, kellő feszültség megalapozta, hogy azt mondhassam, megérte megnézni.


A kapitány küldetése - Vélemények

2021-07-18 09:26.47
Nehezen tudtam nyitva tartani a szemem ezen az alkotáson, mert elég lassú lefolyású volt. Ha film, én szórakozni szeretek, nem pedig oltári mondanivalókat átérezni néma csöndes , 90 perces szekerezésen keresztül. Persze ez költői túlzás, voltak benne pisztolypárbalyok, ami klasszul volt megoldva, de összességében még sem szólt akkorát a mozi, mint hanks fűrészelt duplacsövűje. Részemről csak azért három, mert lássuk be, ettől azért bőven van jobb western, mondanivaló ide vagy oda.


21 híd - Vélemények

2021-04-09 15:53.32
Imádom, amikor mindenki a klisékre cuppan rá, ahelyett, hogy szórakozna a filmen. Tény, van sokszor olyan, amikor az ember nem tud elvonatkoztatni, mert szúrja a szemét, de ez a másfél órás film nem arról szólt, hogy kap-e arany szobrot vagy sem. Egyszerűen leülsz elé, elkezdődik a darálás, már nagyjából tudod, hogy mi következik, és vége. A sztori egyszerű, százszor látott, de kitizgat? Az akció jó, a megvalósítás nem gagyi, izgalommal is fűszerezett, és ennyi pont elég, hogy az embert kikapcsolja egy kis időre. Nekem bejött, a jó akciót szeretőknek ajánlom.


Tyler Rake: A kimenekítés - Vélemények

2020-04-27 12:10.41
Tipikusan az a film, amikor az ember megnézne egy könnyed akciót, de nagyon nem tudja, hogy mit. Szedjen elő egy klasszikust, amit már kismilliószor látott, vagy nézzen valami újat, amit talán a felénél kikapcsol. Ez a mozi garancia arra, hogy másfél órára kikapcsol, és az ember agyát se nagyon járatja meg. Félálomban is ajánlott, mert ha fél pillanatra horpasztasz egy kellemeset, akkor se maradsz le semmiről, csak maximum egy tár golyóról, meg egy liter vérről. Nekem személy szerint tetszett ez a mozi. Semmi sallang, semmi mély mondanivaló, csak jól megkomponált darálás. Nyilván olyan ez, mint amikor a Call of Duty-t amatőrre állítva előkapsz egy minigunt és lehentelsz vele mindenkit úgy, hogy téged elkerülnek a golyók, vagy minimális sebzést kapsz, ami egy fél perces fedezékben rögtön el is múlik. A sztori lerágott csont. Kiszabadítani valaki fiát egy olyan országban, ahol korrupt mindenki, aki csak él és mozog, aztán túlélni egy komplett hadsereg ellen, a végén pedig egy folyóba ugorni ementáli sajttá lyuggatva..túlélni? Ennyi. Nem egy Ryan közlegény, de szűkös időkben ez is megteszi.


Az oroszlánkirály (2019) - Vélemények

2020-04-27 11:57.06
Ez a mozi újabb ékes példája annak, hogy a magyar szinkronszínészet már rég kihalt, vagy szarnak rá magasról, hogy a magyar filmszerető ember gyomra mit vesz be és mit nem. Legyen kész, oszt csókolom, a többi kit izgat? Konkrétan Zordon szerepére találhattak volna egy olyan orgánumot, aki méltó lett volna egy karakteres főszereplő megszólaltatására. Ehelyett úgy nyekereg szerencsétlenje, mint egy olajozatlan ajtó, ami inkább idegesítő, mintsem hidegrázós.
A mozi amúgy klassz lett volna, ha nem csapják úgy össze, mint egy sietős reggelen végzett kulázást, amikor a vége beszakad és egész nap hintáztatod magadban a záróizmokkal. A mesét kismilliószor láttam, de ebből a filmből elég volt egyszer is. Előttem jól leírták, lélektelen volt. Mufasa halála egy gagyi szar volt. Mufasa felrohan egy olyan szikla oldalán, ahol az utolsó lépéseket már képtelen megtenni, aztán Zordon bá ott terem, és gatya. Ettől csak Szimba és Zordon harca viccesebb. A két oroszlán úgy cséphadarózik töketlen módjára, mint mint két kiscica a közös cérnagombolyagon, majd egyikük leesik a szikláról. Olyan megkurtítva érzésem van, mert lehetett volna ez jobb, de úgy voltak vele, jó ez a barmoknak.


Keresek 1 filmet! Csak nem tudom a címét...

2020-04-12 20:58.41
Elhamarkodtam, mert közben ráleltem. Mágusok a címe :) yeeeaaaa


Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?

2020-04-12 20:52.50
Gyerekek! Remélem tudtok segíteni! Eszembe jutott egy régi sorozat, ami valamikor a kilencvenes évek eleje felé mehetett a tévében.. Reggelente láttam a nyári szünetben, és valami olyasmi volt benne, hogy (itt-ott nem biztos, lehet tévesztem): talán valamiféle időutazással átkerül valaki egy olyan idősíkba, ahol mondhatni középkor van, de vannak különleges kövek, akik egy páncél segítségével képesek elektromosságot csiholni a delejező kövekből... Lehet a szó onnan van, hogy delejezés, mintha úgy rémlene, de ez sem biztos... sárga kövek voltak, meg kályhacsövek a testük pontjain, aztán ők voltak a kemények... na és ide csöppen be ez a valaki és próbál majd később hazajutni ezeknek a köveknek a segítségével, és építeni valami ketyerét... Valaki emlékszik hasonlóra, vagy én szívtam sokat, hogy már hallucinálok? köszi!


Keresek 1 filmet! Csak nem tudom a címét...

2020-04-12 20:52.36
Gyerekek! Remélem tudtok segíteni! Eszembe jutott egy régi sorozat, ami valamikor a kilencvenes évek eleje felé mehetett a tévében.. Reggelente láttam a nyári szünetben, és valami olyasmi volt benne, hogy (itt-ott nem biztos, lehet tévesztem): talán valamiféle időutazással átkerül valaki egy olyan idősíkba, ahol mondhatni középkor van, de vannak különleges kövek, akik egy páncél segítségével képesek elektromosságot csiholni a delejező kövekből... Lehet a szó onnan van, hogy delejezés, mintha úgy rémlene, de ez sem biztos... sárga kövek voltak, meg kályhacsövek a testük pontjain, aztán ők voltak a kemények... na és ide csöppen be ez a valaki és próbál majd később hazajutni ezeknek a köveknek a segítségével, és építeni valami ketyerét... Valaki emlékszik hasonlóra, vagy én szívtam sokat, hogy már hallucinálok? köszi!


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2020-04-12 20:52.28
Gyerekek! Remélem tudtok segíteni! Eszembe jutott egy régi sorozat, ami valamikor a kilencvenes évek eleje felé mehetett a tévében.. Reggelente láttam a nyári szünetben, és valami olyasmi volt benne, hogy (itt-ott nem biztos, lehet tévesztem): talán valamiféle időutazással átkerül valaki egy olyan idősíkba, ahol mondhatni középkor van, de vannak különleges kövek, akik egy páncél segítségével képesek elektromosságot csiholni a delejező kövekből... Lehet a szó onnan van, hogy delejezés, mintha úgy rémlene, de ez sem biztos... sárga kövek voltak, meg kályhacsövek a testük pontjain, aztán ők voltak a kemények... na és ide csöppen be ez a valaki és próbál majd később hazajutni ezeknek a köveknek a segítségével, és építeni valami ketyerét... Valaki emlékszik hasonlóra, vagy én szívtam sokat, hogy már hallucinálok? köszi!


Az aszfalt királyai - Vélemények

2019-11-23 10:26.57
Végre egy olyan film, amire azt tudom mondani, hogy basszameg, de kurva jó volt, már bocsánat. Az ember ezt ha nem moziban nézi, akkor úgy fel kell csavarni a hangerőt, hogy a tapéta leváljon a falról, a glettelt vakolat meg leperegjen a Ford GT hőbörgésétől. Bale és Damon nagyot megy a moziban, tényleg korrekt karakterei voltak a filmnek, és Bale leintése után valóban levegőt sem kaptam, annyira jó és szomorú is volt őt látni. Annit hiányoltam ez egészből, hogy a Ford öltönyös okoskodói közül senki nem lett istenesen arcon csapva, pláne amikor az az érzése volt az embernek, hogy ezek esélyestől függően vergődnek a ferrari és ford falai között. Shelby mikor rábízta Miles-ra a döntést, akkor kellett volna egy Van Damme féle lábbal pofozás vagy egy Liu Kang féle gyomorszájas a sok kreténnek, aki kitalálta ezt a marketinges célba érős triót. KURVA ANYÁTOKAT INNEN IS! Visszatérve, engem meggyőzött, végig feszülten néztem, a versenyek meg tényleg oltáriak voltak. Miles halála azért megrendíti az embert, pláne amikor utána olvas, és rájön, hogy a balesete a mai napig tisztázatlan, senki nem tud semmit. Ahha, persze... Szóval részemről ötös!


Rambo 5: Utolsó vér - Vélemények

2019-11-23 10:09.33
Ak76 remekül leírta a gondolataimat. Akkor járt volna jól mindenki, ha ez a mozi el sem készül. Elég lett volna pár snitt a film minden huszadik percéből, mert ennek minden másodperce egyébként is időrablás. Mint egy szar könyv, aminek az ember a tartalomjegyzékét olvasva is majd le fordul a székről, akkora unalom. Nem tagadom, tetszett a filmben pár jelenet, de az sem rántott akkorát az értékelésnél, hogy megremegjen az ujjam és egy hármast kattintsak rá. Sly-nak el kéne már fogadni, hogy az előző résztől már bezárt a Rambo bazár. Az, hogy a matuzsálem főhősünk bebaktat úgy mindenféle feltérképezés nélkül egy mexikói bandanegyedbe, már eleve érdekes, az, hogy csak bucira verik a képét azok a bűnözők, akik amúgy hobbiból négyelnek fel ártatlanokat és csecsemőket is akár, de őt életben hagyják, az még nagyobb kérdőjel. Elindul egy késsel állig felfegyverzett bűnözők ellen, ez is tipikusan egy vietnámi harcmezőkön, vérben fürdő, vietkong béllel hátkeféző veterántól várható el, aki amúgy akkora arzenált tart otthon, hogy egy komolyabb szabadcsapat Dagobert bácsi módjára dúskálna a töltényben. Az egyetlen értékelhető momentum az, amikor felhergeli a jónépet azzal, amikor ledarálja egy kastély urát a tucatnyi testőrrel együtt. De ennyi. Aztán jön a csattanó, ami amolyan beletenyerelés a lecsóba. Mint amikor nagyanyám hazabaktat a pennyből, kipakolja a cicatápot, és várja a macskákat vacsorára. Mindenki Kevinje nagyobb elánnal és előkészülettel várta a Vízi naplopókat, mint Johnny fiú, aki kihegyezett pár vasbeton betétet, megtöltött egy sörétest, kiköszörülte a böllérkést. Az a darálás ami ezután következik olyan, mintha amatőrre állítanám a battlefieldet és örök élet és fegyver kóddal végigsétálnék a normandiai partokon, hogy kifüstöljem minden bunkerból a nácikat. Szerintem ha butikos próbababák a szereplők, azoknak több eszük van. Máskor kobra módjára merevedek meg az ilyenek előtt, de itt még az ánuszom se szorult össze kicsit sem, annyira limonádé és faék egyszerűségű volt ez a 10 perc. Sebaj, a rambo hívők szája befogva, a többi meg kitizgat. Hát engem, úgyhogy 2 csillag


Terminátor: Sötét végzet - Vélemények

2019-11-03 17:09.36
Sokadik csont a terminátorról, és ki tudja még mennyi lesz. Imádom, amikor kijönnek részek egy klassz történet elbaszásaként, amikor hatvanhat történeti szálon kell eligazodni, és amikor számtalan mozit kell semmissé tenni, mert jön egy új, ami egész más irányba tekint. Az első két rész etalon, a harmadik szódával elmegy, a többi meg csak erőtlen pössentés a peremig hugyozott budiba. A film első jelenete lábbal tiprása volt a második résznek, ami a sorozat legkiemelkedőbb és meghatározóbb darabja. Naivan azt hittem, hogy végre méltó módon folytatják ott, ahol abbahagyták, erre pillanatok alatt felégették a sztorit, hogy nyissanak egy újabb szálat, amiről majd a jövőben újabb bőrt nyúzhatnak le. A film nem volt rossz, azt leszámítva, hogy az egész két óra az első két részből volt összegyúrva néhol olyan akciójelenetekkel, ahol még azt is csodáltam, hogy a robotok egyben maradtak, nem hogy a hús-vér ember. A repülős jelenet nem gyengén volt eltúlozva, nekem ott nyúlt meg a lánc, de zavart Schwarzi darabos robot mozgást nélkülöző emberi szerepe is, ahol kicsit sem érződött a mozdulatain, hogy az élő szövet alatt azért nem egy finommotorikus fém váz berreg. Ha ebbe nincsenek régi motorosok, ugyanúgy kukázhatnák, mint az eddigieket. Egynek elmegy, de rövid távon gyorsan felejtős.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk