Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tök állat
- AMC, 17:15
Engedd el!
- Paramount Network, 17:20
Eredet
- HBO, 17:35
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????
Családi tűzfészek (1979) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A nagy Ők aaaaa
Aaron Eckhart aaaaa

 

Mr Htvds hozzászólásai

Ugrás Mr Htvds adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

A profi - Vélemények

2019-05-28 00:07.24
Szia,

Megnéztem, hogy az utolsó hozzászólásod majdnem 1 éve írtad. Ebből azt gondolom, talán felesleges is írnom. Viszont én is alig írok, szóval lehet, hogy olvasod. Ezt a filmet kb. akkor láttam elejétől a végéig, amikor írtam az általad hivatkozott hsz-t, szóval nem vágom már annyira, mint egykor. Ma pedig csak az utolsó néhány percet láttam (még le is írtam, hogy nem értem, miért 2 verzió létezik csak az ezredes számára, még akkor sem, ha más ok miatt ez a tökéletes befejezés). Most meg jól sikerült összejövetelről jövök haza, de remélem, azért érthető lesz.

Valószínű, hogy 6 évvel ezelőtt sokkal jobban emlékeztem arra, hogy mit gondoltam egykor, most csak foszlányok vannak meg, abból "idézek". + akkor még nem dolgoztam ennyit, így nagyobb volt a kapacitásom...telik az a ...... idő. Langelusnak azért nem mondtam el részleteket, mert azt szerettem volna, ha maga jön rá. Ezért túl sok konkrétumot nem árulhattam el. Sajnos mostanra már sok mindent elfelejtettem...
Azóta sokat változtam, és a filmek értelmezése terén sajnos a hátrányomra.

SPOILER!

A "néző szájába adják" (vagy hasonló) részt a következőképp érthettem (szerintem...):
Úgy rémlik, hogy Joss elmesélte vagy legalábbis burkoltan utalt rá, hogy idealista volt, hitt abban, hogy amit tenni készült, az helyes volt. Ha 2 évvel ezelőtt helyes volt megölni az elnököt, akkor most is az, mondta ő.
A lényeg, hogy ő anno hitt ebben, helyesnek is tartotta, azonosult a céllal (ha emlékszel, hogy a végén mit mond az elnöknek, Joss szerint hogyan reagál majd az elnök népe, ha meghal az elnök). Bár ő maga mondta, hogy már ő (Joss) sem olyan, mint egykor...

Ő a feladatot végre kívánta hajtani. Ezt erősíthette, hogy hogyan bánt el vele az elnök (a tárgyalásra gondolok, + végső soron az "ő" katonái ölték meg a barátjává váló kiskatonát, bár ez utóbbi nélkül is ugyanúgy végrehajtotta volna a tervet)+ a volt felettesei.
Szóval megvolt az elhatározása, a saját kódexe szerint kívánt eljárni. Valahol érezte, hogy ennek mi lehet a vége, és hogy nagy lesz a csábítás arra, hogy mégse akarja megölni az elnököt (a felesége+Alice pl.).
De ő maga mondja, hogy a táviratot is azért küldte, hogy ne legyen visszaút.
Saját kollégái árulták el. Ha visszaemlékszel, még a miniszter (a korábbinak az utódja) se értette, hogy miért tették, ő azt feltételezte, hogy nyilván visszahívták Joss-t, miután megváltozott a politikai széljárás, s így már nem volt értelme megölni az elnököt...

A végén pedig elvégezte azt, amit tervezett. Egy jó ügyvéd egyébként az elnök elleni gyilkosság alól sikeresen felmenttette (hiába jelzi hibásnak, műveltető igeként jól írtam) volna, de azért elkövetett több bűncselekményt (mindjárt egy másik gyilkosságot).
Tehát nem azért sétált a végén lassan, de legalábbis átlagos tempóban, mert vakmerő. Ő felkészült arra, hogy meghal, de nem is igazán foglalkozott ezzel, ezért nem sietett. Megbékélt a lehetséges sorsával, már jóval az ismert jelenet előtt.

És persze, én is örültem volna, ha megmenekül, és elviszi magával Frederiksen (?) kisasszonyt, esetleg találkozik újra a feleségével és/vagy Alice-szal.
De ez így rendben volt. Mert bár kegyetlenül elbántak vele a múltban és ténylegesen nem is ő ölte meg az elnököt, azért nélküle nem halt volna meg.
És Rosen olyan volt, amilyen, de ezért még nem indokolt a meggyilkolása. És elkövetett azért más bűncselekményeket is.
Persze Joss-t azért nem ölhették volna meg. Írtam is nemrég, hogy bár a befejezés szenzációs, de ha boncolgatni akarnám, azért mondhatnám, hogy minek kellett megölniük.

Joss tudta, hogy valószínűleg megbűnhődik, az őt elárulókkal viszont ez nem történt meg (maximum annyira, hogy az elnök halála miatt valószínűleg vizsgálat indulhatott, de az mégsem ugyanaz)...Azt is érdemes látni, hogy bármilyen intelligens és zseniális, ő csak egy ember, nem is a társadalom csúcsán és egymaga van, a következményeket az előzmények ellenére is viselnie kell. Ellene viszont a teljes (jó, ez kicsit túlzás) apparátus van.

Aztán lehet, hogy 6 éve máshogy láttam, de biztosan nem rosszabbul, mint most. Sajnos.


2019-05-27 23:17.27
Most ért véget a Filmcafen.

SPOILER

Mi volt az oka annak, hogy csak 2 lehetőség volt?:
Megölni vagy elengedni?
Lábon is lőhették volna.

Nagyon szeretem a filmet, de ezt nem értettem, még akkor se, ha egyébként tökéletes befejezés volt.


Az ideális gyanúsított - Vélemények

2017-09-29 23:53.43
:)
OFF:
Eltelt 1 év, hogy írtam ide, (szerintem a honlapot se sűrűn kerestem fel), ma megnéztem a Sebezhetetlent tv-n majd port-on, ott is ismerős volt a stílus, és ugyanaz a hozzászóló másolta a lentebb írót:).


2016-09-23 22:49.45
Off, de nézd, mit találtam:

[link]

:)

1 hónappal lemaradt a port-os hozzászóló.

Régen sokat jártam erre és ismerős volt a stílus.

Szép napot.


Időstoppolók - Vélemények

2014-11-08 22:07.08
Reméltem, hogy ez az a film, amelyből kicsiként (kb 5 éves voltam) láttam az utolsó 30 percet. De túlságosan újnak tűnt és a főszereplő sem 40-es volt, így hamar kiderült, egy másikról van szó. Ott úgy tudom tényleg az időt állította meg, bár visszagondolva furcsa volt, hogy be tudta állítani mennyi időre állítsa meg az időt:). Az óra meg egy vekker volt. Soha senki nem tudta megmondani, mi volt a film címe. Lehet, tényleg utána kéne néznem alaposabban.

Erről a filmről meg semmit nem tudok, bocs az offért.


Örömködő topik - közkívánatra!

2014-04-28 22:19.13
Én nem foglak jelzőkkel illetni.
De ha nem érdekelnek ezek az emberek (akik ártanak neked), akkor különösen fura, hogy ennyit írsz róluk. Azt innen nem lehet megállapítani mennyi az igazság abban, amit írsz, de sajnos tényleg vannak ilyen emberek.


Elemi ösztön - Vélemények

2014-01-24 12:59.57
160-as hozzászólás SPOILER! Aki nem látta ne olvassa.

Hozzászólásom is lehet SPOILER, ezt se olvassa, aki nem látta.

Más jel is utal arra, hogy ki a tettes, méghozzá egyértelműen és jóval a film vége előtt.


Becstelen brigantyk - Vélemények

2014-01-23 17:56.23
Nem mondtam ki (írtam le), de a 3-as pont alatt leginkább ez jutott nekem is az eszembe, de jó, hogy konkrétan meg is említetted. Valóban, én sem éreztem azt, hogy túl sok emberrel lehetne (érdemes lenne) azonosulni, és ez így rendben is volt.


2014-01-14 14:52.38
Hozzászólásom lényege, hogy ha az ember alaposabban elgondolkodik a filmen, akkor rájöhet, hogy van benne pár momentum, ami arra utal, hogy nem nevezhető a legelfogultabb zsidóbarát filmnek a B. B., nagyon nem és nem is sulykolja az emberekbe, hogy "gonosz németek, szegény, jóságos zsidók". Több jel is utal erre:

1. Az egyetlen szereplője a filmnek, aki pozitív jellemfejlődésen ment keresztül, de legalábbis elgondolkodott tettein, az egy német volt. Nem bírta végignézni a főszereplésével készült háborús filmet ("a nemzet büszkesége" vagy hasonló, rég láttam), mely emléket állít annak a tettének, hogy hogyan végzett egy rakás emberrel, bár sok választása nem volt. Igyekezett a lánnyal is udvariasan viselkedni egy bizonyos pontig.

2. A legstílusosabb, legokosabb, legnagyobb stratéga szintén egy német volt (Hans Landa). Ő volt a legműveltebb valamennyi karakter közül. Emlékezetes jelenet volt, mikor az olaszul is kiválóan beszélő német össze- vissza sz***tta:) Brad Pitt és társai karakterét. Persze emberileg egy nulla volt, az is igaz

3. Az előző ponttal összefüggésben a legműveletlenebb, legkegyetlenebb, mondhatni szadista karakterek viszont zsidók voltak. A kegyetlenségre hasonló kegyetlenséggel válaszoltak. S nem számított vajon a német katonák, akiket megaláztak, megkínoztak azok közül kerültek e ki, akik maguk is így viselkedtek. Nem, mindegy volt nekik, csak német legyen.

Rég láttam, s mint láthatod nem is 5 csillagot adtam rá, de biztos lehetne még találni érdekes momentumokat.

A Schindler listájánál még úgy ahogy megérteném, hogy ellenérzéssel fogadod:
hisz az általad nem éppen kedvelt egyéneket menti meg Schindler, s bizony nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy bemutassák, milyen dolgok is történtek és kikkel. S bár szerintem Spielberg egyáltalán nem kívánta hangsúlyozni, hogy minden német gonosz náci és minden zsidó szenvedő, jóságos és ártatlan, neked és a nézeteidet osztóknak könnyen ez jöhetett le. A zongoristánál már jóval árnyaltabb a kép, gondolok arra a németre aki segítette a főhőst pedig neki sem kezdetben (mint a másik filmben Schindlernek) sem később nem vált hasznára. Mindkét film szerintem nagyszerű.
Ha én megpróbálom beleképzelni magam a te helyzetbe, a fentebbi két filmnél még úgy ahogy érthető, amiket írtál. De ennél a filmnél nem tudom mire vélni azokat a kijelentéseket, amiket te és egyesek tesznek vagy éreztetnek.

Persze, egy korábbi hozzászóló szerint Tarantino is elégtételnek szánta, ennek nem néztem utána nem tudom se megerősíteni se cáfolni. Nyilván németeket irtottak és kínoztak benne, tehát lehet, hogy volt olyan, aki érzett elégtételt. De ez a film se nem németellenes, se nem zsidóbarát.

A filmmel kapcsolatos írásom eddig tartott.

Egyebek jönnek:
Ha már szóba került a pénzvilág: persze, nem kevesen vannak, akiknek közülük jelentős a szerepük abban a szférában. De mégis, szerinted hányan haltak meg közülük táborokban? És hány olyan volt, akinek annyi köze volt a pénzhez, mint bárkinek, aki nem zsidó? Az előző mondatra az a válasz, hogy elég sok. De a korábbira már nem: a pénzvilág akkori nagyjai közül nagyon kevés, ők fizettek eleget a "sziklaszilárdan" elvhű náciknak, hogy megmenekülhessenek, vagy eleve Amerikában éltek, vagy elmenekültek a háború előtt és elől biztonságos helyre. Tehát ha Hitler több zsidót irtott volna ki, Amerikát az nem érintette volna...Nem vagyok a halálbüntetés és az embertelenség híve, de bármi lett volna, nem azok haltak volna meg, akikre a leginkább haragszol, bár úgy vélem te mindegyikre haragszol. Még azokra is, akik jó filmeket csinálnak, mert bizony a művészetek terén is ott vannak. Lelked rajta.

És ha már Hitlert hoztad szóba: szerinted Magyarországnak milyen sorsot szánt? Mennyire tartotta nemzetünket? Hitler teljes munkája nem pusztán az alsóbbrendűek szolgaságba taszítását okozta volna. Mert a hozzá hasonlóknak mindig kell valami ürügy. Hisz másokat is pusztulásra ítélt, nemcsak a zsidókat.
Távolinak tűnik, de a származás és egyebektől már csak egyetlen ugrás a látszólag jelentéktelen dolgok felértékelődése annak, aki pusztítani szeretne: nem megfelelő fülforma, túl vékony valaki tehát életképtelen, túl kövér valaki, tehát nem szereti megerőltetni magát, így talán nem is hasznos tagja a társadalomnak stb a sort még hosszasan lehetne folytatni...mindig lehet találni valami okot. Bár nem vagyok szőke, engem a németek simán németnek szoktak nézni, gyakrabban mint szőke és hozzám hasonlóan fehér bőrű, kék szemű unokatestvéremet. Hiányzik néhány centi ahhoz, hogy árja legyek, meg persze a szőke haj:). Német ősökkel is rendelkezem, vallásilag is rendben vagyok:). De ha Hitler reinkarnációja akarna, biztos bennem is találna valami kivetnivalót. Mert mindenkiben lehet találni.

Egyébként megdöbbentőek ezek a vágyaid. Az én tágabb családi körömben akadnak akik csak nem kedvelik a zsidókat és akadnak akik meg rühellik őket. Semelyikük, és semelyikünk nem kívánná soha mások halálát és nem pártolná semelyikünk egy Hitler (behelyettesíthető Sztálinnak, Maoval és másokkal) féle alak törekvéseit.
De persze nem vagyunk egyformák.
Ezzel nincs is gond, de valószínűleg megértheted, hogy akadunk egy páran, akik az ilyen jellegű hozzászólásokra reagálnak és nem éppen pozitívan még ha az őszinteség egy értékelendő dolog is.


2014-01-13 23:51.52
Rendkívül színvonalas a hozzászólásod. Látom "sikerült" a filmet teljes egészében megértened:)


Édes élet (1959) - Vélemények

2014-01-11 23:39.23
Nem mondom, hogy kizárt, de azért vitatkoznék azzal, hogy ez lenne Fellini legismertebb filmje, szerintem nem ennyire egyértelmű a dolog.

A színészi játék és a zene nagyszerű, a történet és a mondanivaló pedig még annál is több és jobb.
Sajnos mégsem mondhatom, hogy belopta magát a szívembe az Édes élet annak ellenére, hogy maga a téma igencsak felkeltette az érdeklődésem. A film témája ugyan valóban megkövetelte azt, hogy ne csapják össze 80-90 percben, de szerintem a kelleténél hosszabb és vontatottabb lett, legalábbis mai (saját) szemmel.
Valószínű ez kicsit az én hibám is, bár a képet árnyalhatja, hogy adtam már 5 csillagot ennél hosszabb filmnek is.
Mindezek ellenére értékes alkotásnak tartom, amelyet mindenképp érdemes megnézni. Ez az alkotása Fellininek éppoly kortalan és időtálló, mint azok, melyeket eddig volt szerencsém megnézni még ha a többit jobban is szerettem.


Egyébként az 1959-et nem tudom honnan sikerült szednie a filmkatalógusnak, lévén a film 1960-as.


A gyilkos bennem van - Vélemények

2014-01-08 13:50.10
Előző hozzászólásomban a 2. bekezdés első mondata két külön mondat akart lenni.


2014-01-08 13:48.49
Nekem a vége is tetszett, annak ellenére (vagy talán épp azért) hogy a film viszonylag korai szakaszában ráéreztem, hogy mi miután fog következni és mi lesz a vége. Sajnos a második nézésre le kellett vennem egy csillagot.

Egyébként az ügyvéd tényleg logikusan érvelt, látszik, hogy nem egy óriási költségvetésű, ám igényes alkotással van dolgunk. A filmet egyébként érdemes (lenne) angolul vetíteni esetleg felirattal, az ok Hopkins szép angolsága (angolul csak részletet láttam belőle egy ismert videómegosztó oldalon).
Szerencsére a szinkron is teljesen korrekt.


Philomena - Határtalan szeretet - Vélemények

2014-01-08 13:40.55
6-os hozzászóló szerint rossz az alcím. Valóban gondolhatjuk azt, hogy ez valami romantikus vagy emelkedett hangvételű alkotás, de ezt az alcímet többféleképp lehet értelmezni. Ott van mindjárt a határokon is átívelő szeretet, ami jelen film esetén szerintem ténylegesen is telitalálat. A másik meg az egyértelműbb, hatalmas szeretet.

Mellesleg önmagában a Philomena elég semmitmondó cím, ami nem probléma, de itt nem biztos, hogy a magyar cím a rosszabb.

A moziban egyébként négyen ültünk, de ez nem ért váratlanul, hisz volt már olyan, hogy "kifejezetten" a családomnak, a barátnőmnek és nekem, esetleg csak nekem vetítettek le filmet...(ez már kicsit OFF).


Szulejmán (sorozat) - Ami nagyon bosszant

2013-10-04 17:45.17
Vicces, hogy egy szappanoperától történelmi hűséget várnak el sokan...nem gúnyolódom, vagy hasonló, de akkor is megmosolyogtató.
Mindig is nagyon szerettem a történelmet (és a jelenben is), de történelmi filmet régebben kifejezetten nem szerettem nézni, pont az olyan dolgok miatt, amelyeket itt elemeztetek.

Mára már túlléptem ezeken a dolgokon, így le lehet nyomni a torkomon történelmi témájú filmet, illetve bele tudok nézni ilyen jellegű sorozatokba.

Nem láttam ezt a részt (sem), így igaznak fogom elfogadni, amit írtatok. Még a legjobb szándék mellett is nyilvánvaló, hogy a saját javukra lesznek elfogultak, szerintem minden nemzet így tenne és tesz is. Azt nem mondom, hogy ez kedvező, de elfogadható. Az is érthető, ha ez sokak érzéseit sérti. De abból a kevésből amit én láttam, hát nem hiszem hogy bármelyik török fiatal ebből a sorozatból fogja megtanulni a kor történelmét...de ez eleve egy szappanopera, ami abban tér el sok másiktól, hogy áthelyezték az eseményeket, történéseket egy másik korba.

Lényegében egy szappanopera kevés történelmi körítéssel. Sok film- bár nem mindegyik- is ilyen azok közül, amelyek másik történelmi korban játszódnak. Nem történelmi, hanem egyéb kategória, mely egy másik korban játszódik.


A csodálatos Pókember 2. - Vélemények

2013-09-26 12:52.12
Bár én csak a 616-os Földön játszódó történeteket ismerem, az új film meg nem azt követi, szóval lehet itt máshogy van.


2013-09-26 12:49.42
És a Vészmanó sem volt igazán kispályás.


2013-09-26 12:43.00
Azért nem hinném, hogy Venom bármelyik ellenséghez képest kispályás lenne. Vagy arra gondolsz, hogy célkitűzéseit tekintve kispályás a másik kettőhöz képest? Mert akkor visszavonom. Az megint más kérdés, hogy a filmben nem sikerült kihasználni a karakterben rejlő lehetőségeket.

Hát igen, Pókembernek elég sokféle ellenlábasa volt, rengeteg történettel egyetemben, szóval lehetőségek tárháza áll az alkotók rendelkezésére.


A szállító 2. - Vélemények

2013-09-20 13:24.55
Nem láttam az előző részét, így nincsen viszonyítási alapom. Az akciófilmek nem az én világom, de akadnak közöttük elegen, amelyeket többször is meg tudok nézni és szeretek.
Ez nem tartozik ezek közé.
A történet és a mondanivaló pontosan annyi volt, amennyit egy ilyen filmtől elvártam (0), így ezen kritériumok terén nincs benne hiba:)

Volt benne látvány, izgalom, verekedés, lövöldözés. Több jelenet számomra igen eltalált. Nem vártam, hogy túl sok realitás legyen benne, de valahogy ez már mégiscsak túlzás volt...a bombás részt szokták említeni, de én azon jót szórakoztam.:). Sok más hasonlón viszont már kevésbé. Nem tudom, hogy egyes jelenetek amolyan filmes kikacsintásnak lettek e szánva, esetleg paródiába torkolló jeleneteknek lettek láttatva, netalán a látványos megoldásokat akarták bemutatni és azzal elkápráztatni vagy azt gondolták ezt mindet vegyük komolyan. A legvalószínűbb, hogy a nézőre bízták, hogy válassza ki a neki legjobban tetsző verziót és aszerint nézze a filmet.

Még pozitívum a gyilkos hölgy. A főszereplőt is kedvelem, bár kizárólag miatta biztos nem fogok filmet nézni a jövőben sem.

Kb ennyi. Nálam ez 5-ös skálán 2-est fog érni, mondjuk 10/4.


Becstelen brigantyk - Akik hülyeségek miatt szidják a filmet

2013-08-22 17:48.12
Engem csak az érdekelt, hogy ebben a filmben számodra mi volt a benyalás a zsidók számára és leírtam pár példával, hogy én miért nem látom annak. Tényleg kíváncsi voltam, számodra mely momentumok számítottak annak (nem vagyok érintett, így nem tudtál megsérteni sem).
Mint írtam a nézeteidet nem illettem kritikával, az utolsó mondatom kapcsán is csak rövid indoklásra lettem volna kíváncsi.
De az utolsó mondatodra is tekintettel vagyok, így nem várok választ.

Az első mondatomat a kérésednek megfelelően visszavonom.


RTL KLUB vagy TV2 melyik a jobb?

2013-08-21 23:02.16
Mintha az lenne a kérdés:
Kazánba ugorjak, vagy inkább kombájn elé?

De ha komolyabban akarjuk venni a témát:
A Tv2-n egy időben ment a Képírók, melyben igényes filmeket adtak le. Sajnos igen későn. Ami a jelent illeti, előbb leálltak a valóságshowkkal, mint az Rtl Klub, ez a javára írható.
Az Rtl Klub mellett szól az, hogy sok filmet eredeti hanggal is meg lehet nézni. Nem vagyok profi angolos (sajnos igénylem a feliratot), és a szinkron ellenségének sem lehet tekinteni, de általában jobb az eredeti hang, még passzív középfokú tudással is érzem, hogy bizonyos kifejezéseket nem lehet visszaadni szinkronnal, a hangokról nem is beszélve. Emellett nyelvtanulás szempontjából sem utolsó ez a lehetőség. Legalábbis angol nyelvű film vagy sorozat esetén.

Egyébként egy kutya mindkettő. Nálam legalábbis mindenképp: sok a reklám és van vágás is, teljesen feleslegesen, gondolom a vetítés időpontja miatt, illetve hogy a megnyert másodpercekből összeálljon egy fél perces reklám, bár utóbbi erősen tipp jellegű a részemről.


Becstelen brigantyk - Akik hülyeségek miatt szidják a filmet

2013-08-21 22:12.24
Sajnos vétettem 1-2 helyesírási hibát az előző hozzászólásomban.


2013-08-21 22:11.37
Újabb "értelmes" hozzászólás (118).
Azzal nincs gondom, hogy nem tetszett a film. Hogyan is lehetne, egy szimpla véleméyn normálisan megfogalmazva.
Azzal sincs gondom, hogy szerinted kiké minden a földkerekségen. Ez is egy normálisan megfogalmazott vélemény.
De lenne itt más, amivel kapcsolatban azért kételyek merülhetnek fel az emberben azzal kapcsolatban, vajon tényleg láttad e a filmet.
Például ahol zsidó emberek öldökölnek németeket élvezettel, vagy ahol a német katona (a "nemzet büszkesége") nem akarja megnézni azokat a filmjeleneteket, amelyben katonákat gyilkol halálra, esetleg ahol a legműveltebb, legravaszabb, legokosabb, legnagyobb stratéga egy német...ez az a film, amellyel a zsidóknak nyalnak?


A remény rabjai - Vélemények

2013-08-15 12:24.59
Sajnos kimaradt egy két dolog, javítanom kell.
(3. sor eleje)
Tehát: komoly filmek küzdöttek a díjakért, s végül a Forrest Gump tarolt több téren is.
(az írásom többi része változatlan)


2013-08-15 12:22.41
Az Oscar hiányáról:

Abban az évben igen erős volt a felhozatal:
A legjobb filmnek járó Oscarért, s végül a Forrest Gump tarolt több téren is. Szerencsére azért jutott díj a többieknek is, de sajnos Darabont filmje nem tartozik ezek közé, a jelöléseket nem sikerült díjra váltani.

Én nem vagyok az olyan vélemények híve, miszerint az Oscar sem akkor sem most nem bírt semmiféle jelentőséggel (bár méterrúdnak sem tartom, de azért mégiscsak értő emberek adják a díjakat), de ennek a filmnek a megítélése, az iránta érzett tisztelet, szeretet Oscar nélkül is felveszi a versenyt bármelyik oscarossal.


A közösségi háló - Vélemények

2013-08-07 00:03.05
Jelen helyzet az, hogy nem találtam olyan dolgot a filmben, melyre azt tudnám mondani, hogy ez bizony itt súlyos hiba, itt bizony akad egy kis baki...
Bár a képletek és több kifejezés számomra semmit nem mondtak (sajnos nem vagyok elég képzett informatika terén), a film érthető akárki számára, mivel nem ezeken volt a hangsúly.
A színészek nagyszerűek voltak. Eisenberg és Timberlake nagyon eltalálták, a többiekre sincsen panaszom, még a kisebb szerepekben lévőkkel is elégedett voltam. Jó, ha egy film ilyet is tud.
Más kérdés, hogy Saverin karakterét mintha kicsit átírták volna (meg a történet egyes részeit is, legalábbis így vettem észre), de ez nem dokumentumfilm, s a lényeg nem változott.

Aki eddig eljutott, az gondolom azt hiszi, hogy 4 és 5 csillag között vacillálok. Sajnos nem, nem fogom egyelőre osztályozni. Mindezen pozitívumok ellenére mégsem szeretem igazán ezt a filmet. Hiába értékes film, hiába lehet rajta gondolkodni, hiába aktuális és hiába játszanak benne tehetséges emberek.
Egyszerűen valahogy nem tudom átérezni kellően az egészet, és nem kötött le eléggé.
Sajnos ez van, de nem vitatom, hogy van értéke a filmnek, a jelöléseket akár sikerült díjra váltani akár nem, pedig eszem ágában sincs megkérdőjelezni. Nekem szimplán nem bejövős, talán megnézem még a jövőben, volt hogy megváltozott a véleményem.


Tibor vagyok, de hódítani akarok - Vélemények

2013-08-06 23:50.42
Valószínűleg kissé kilógok a sorból, mivel én nem tartom nézhetetlennek, bár nem top film, az kétségtelen és akkor még finoman fogalmaztam:)

Adott egy kissé elcsépelt történet és nem, nem az Amerikai pitével kezdődött a téma filmre vitele, az bizony évtizedekkel megelőzte az ismert vígjátékot.
Aztán eltérő képességű színészek. Németh Kristófot nem tartom annyira rossznak, mint sokan, de azért nem véletlen, hogy nem tartjuk őt nagy ásznak.
Gregor Bernadett élete alakítását nyújtja, de sajnos csak önmagához képest volt jó: játékot nem sikerült felfedeznem abban, amit csinált...egyébként csinos, egyéb téren meg úgy tűnt besegítettek neki, de ez nem befolyásol semmit semmilyen irányban.
Gesztesit kedvelem, bár inkább szinkronszínészként. Egyébként kevés arca van, színészi eszköztára is szerény, de amit tud, azt általában jól csinálja. Ebben az időben nem sűrűn sikerült kihagyni őt filmekből, ezt a szerepet nem kellett volna vállalnia. Ellenben tetszett a Barátok közt-es kikacsintás (mikor Rényi Gézukámnak szólítja Németh Kristóf karakterét, legalábbis gondolom az volt).
Cserna Antalt kedveltem a filmben, sok harmatos vagy közepes poént (pl a "homokozósakat") az ő reakciói dobtak fel. Az már más kérdés, hogy egyéb filmjeiben is hasonló a hanglejtése, sőt ugyanolyan...de itt működött.
Molnár Piroskát láttam színdarabban,volt pár ismert filmje, úgy vélem többet ér ő annál, mint hogy ilyen és ennél rosszabb filmekben játsszon, merthogy bizony nem egy rossz filmben szerepelt...
A 3 fiatalról sokat nem tudok mondani. Szerintem produkáltak némi játékot, bár kiválónak nem nevezném egyiket sem. Elfogadhatóak voltak, Gáspár Kata azóta fejlődött is, a többieket nem láttam más filmben vagy nem emlékszem rájuk.

Nekem tetszett az, hogy a Balatonon játszódott az ismerős környezet jobban bejön, mint egy amerikai város pl.

Ez a film véleményem szerint sok esetben kétféle emberből vált ki olyan érzelmeket, amelyek hatására 1 vagy 5 csillagot adnak. Az egyik az a típus, akinek minden ment mint a karikacsapás és idejekorán, ha értitek mire gondolok, míg a másik, amelyik épp fordítva járt. Előbbiek nem értik mások mit szeretnek benne, utóbbiak nem értik mások mit nem szeretnek benne. Előbbiek nem képesek azonosulni a főhőssel, utóbbiaknak könnyen megy, sőt a másik sráccal is könnyű azoknak, akiknek tényleg nem ment:). Bár a fiúk végül jól jártak a történetben, szóval nem voltak lehetetlenül szerencsétlenek, ha a végeredményt nézzük. Legalábbis azon ismerőseimnél, akiknél tudtam hogy állnak sikerek és önbizalom terén elég könnyű volt kitalálni, hogy hogyan tetszett nekik a film.

Persze ha az ember egyik véglethez sem tartozik, még mindig adhat akár 1, akár 5 csillagot, hiszen azért el lehet dönteni úgy is, sőt úgy talán a legkönnyebb. Ezért összességében 3-nál maradnék, ha osztályoznám.

Nézhető, lehet rajta nevetni, a Balaton látványa jóleső érzéssel töltheti el az embert. De egy ismerős táj még nem jelenti azt, hogy ez a film többet tud nyújtani más hasonló témájúaknál. Ha pedig nem, akkor feltehetjük a kérdést: miért nézzünk egy olyan műsort, amit már többször előadtak néha rosszabbul, de sokszor jobban?
Azért, mert a "miénk"?
Akad jobb és hasznosabb 80 perc is, amit eltölthetünk, de rosszabb is.


Total Recall - Az emlékmás (1990) - Vélemények

2013-07-23 18:51.32
Néhány gondolat SPOILEREKKEL:

Verhoeven úgy döntött, hogy egy mélyen elgondolkodtató, némi akcióval megfűszerezett film helyett egy értékkel is rendelkező, de inkább kalandosabb, sodróbb lendületű, akciódús művel lep meg bennünket. Nem hiszem, hogy el lehet dönteni, melyik verzió sikerült volna jobban, ez a befogadótól is függ. Hozzám nem ez a fajta áll közelebb. De emiatt nyilván nem mondhatom, hogy akkor rosszabb lett a film.

A látvány szerintem 23 év elteltével is korrekt. Érződik, hogy azért ennél van feljebb, de nem hiszem, hogy pusztán ez alapján kellene ítélkezni. Rég rossz az a sci-fi, amit csak látvánnyal kívánnak eladni. Tisztában vagyok vele, hogy akkor ez maga a csúcstechnika volt, utolsó pár sorom inkább azoknak szólt, akik nem tudnak elnézők lenni egy régebbi filmmel s emiatt pontozzák lejjebb.

A gárda is rendben volt, Schwarzit sosem tartottam nagy színésznek, de mindig kedveltem és úgy tűnik sokszor tud jókor, jó helyen szerződést aláírni. Stone felfutóban, eszméletlen vonzó, színészi játékára sem mondanék rosszat, volt pár jó alakítása, még ha soha nem lesz a kedvencem. Itt is meggyőző volt. Ironside is nagyon kellett.

Az biztos, hogy nincs sok lazsálás, ha néha lelassul a film, annak is megvan a maga oka, de ez ritkán fordul elő.
A gyilkolás és a vér: hát én nem igényeltem volna őket túlzottan, de nem hiszem, hogy sok IQ kell annak belátásához, hogy rájöjjön az ember, ezt itt a készítők sem akarták, hogy halálosan komolyan vegyük:). Arnoldhoz illet a stílus:).

SPOILER indul:
Álom, vagy valóság?
Többen írtak róla, s állítólag a készítők is álomnak fogadják el. Talán nem is olyan fontos ennek eldöntése. Itt-ott van érték, 1-2 problémára is rávilágítanak, ez nem függ attól, ténylegesen megtörténtek e a dolgok. Mindkét állítás egyébként védhető. Én is az álomra szavaznék. Megemlítik a fórumon, hogy nagy lesz a meglepetés, ha meglátja otthon Stone-t. Nos, azt már nem írják (vagy legalábbis nem olvastam róla), hogy bizony a munkatársával is találkozik majd, ami szintén meg fogja lepni, hogy a Memória vezetőjéről ne is beszéljek). Lehet, én is kihagytam neveket.

Én (valóság esetén) szívesen elidőztem volna a Hauser- Q résznél, hogy akkor hogy van ez a lelkekkel, személyiségekkel, úgy értem ez magára Arnoldra illetve a környezetére hogyan hatott lelkileg, esetleg valami harc a két személyiség között (mondjuk nem sikerül a törlés teljesen), de az már másik film lett volna.

Örültem volna egy másmilyen verziónak is, de annak is, hogy ezzel a filmmel pótoltam egy kicsike hiányt a filmes műveltség terén.


Amerikai pszicho - Vélemények

2013-07-23 18:44.22
SPOILER:

Elfelejtettem egyvalamit: a film koncepciójába számomra jobban illik az, ha tényleg elkövette.
De ha nem is tette meg, csak a képzeletében, akkor is van súlya a történteknek.


2013-07-23 18:30.14
Semmiképp sem elemzésnek szánom soraimat, csupán néhány gondolatot "hányok egymásra".

A könyvet nem olvastam, de annak ismerete nélkül is biztosra veszem, hogy ebből az alapanyagból, témából sokkal jobb filmet is össze lehetett volna hozni.
Többen írták, hogy a könyvhöz hasonlóan brutális jeleneteket szerettek volna. A magam részéről nem hiszem, hogy ezek hiánya csökkentett a film értékén, vagy hogy ezek megléte növelte volna azt.
"Az ég Dior szürke volt" és több ilyen megjegyzés, apró finomság kellett a filmbe,de engem általában véve nem igazán nyűgöztek le. Ellenben a névjegykártyás jelenetet zseniálisnak tartom. Maga az ötlet, hogy ez mennyire számít egyeseknek a film világában (s sajnos nem csupán ott... nekem meg kellett állítanom a felvételt, hogy lássam a különbséget a kártyák között:)).

Másrészt itt is láthattuk, hogy Bale játéka milyen erőteljes. Sajnos én Super TV2-s felvételről néztem, így a hangjáról nem tudok nyilatkozni, de a testbeszéd és az arcjáték fenomenális volt. Ezt a filmet Bale elviszi a hátán. Kevés filmjét láttam, s úgy voltam vele, hogy tehetséges a fiú, de kb ennyi, és pusztán miatta nem fogok megnézni filmet. Ezen azt hiszem változtatni fogok. 2000-ben fiatalabb volt egy kicsivel, mint filmbéli karaktere, s már ekkor is profi. Nagybetűs SZÍNÉSZET. Igaz rá a mondás, "rossz ha egy színész játszik, élnie kell a szerepét". Bale is ennek szellemében cselekedett.

Tetszett a színek játéka, a sok fehér, illetve, hogy a piros színű ételek (pl ribizli) mennyire ki lettek hangsúlyozva.

A film egy kissé abszurd módon ugyan, de sajnos valódi világot mutat be. Mind a világ, mind a szereplők távol állnak tőlem, de ez nyilván nem az alkotás hibája (meg hát ugye nem is bánkódom emiatt, sőt...)

SPOILER INDUL

Kérdés, vajon tényleg elkövette e a bűncselekményeket? Ha egyszerűen fogjuk fel, akkor nem. Példa rá az ügyvéd szövege a végén, a tiszta lakás, és hogy eléggé amatőr módon követte el a bűncselekményeket (ujjlenyomatot hagyott maga után, nem biztosított magának alibit, kis híján rajta is kapták őt stb...).
Azonban ezek mind cáfolhatóak. A "mindenki felcserélhető mindenkivel" alapvetésnek hála (mely jelentős a filmben ,sajnos egyébként is) könnyen lehet, hogy az ügyvéd sem tudja kiről is van szó. S ő olyan körökben mozog, ahol már könnyen elsiklanak alapvető dolgok felett is, tehát nem számít az elkövetés nem éppen profi mivolta, s a lehetséges tanúk sem.

Nem hiszem, hogy ennyire beteg lenne a társadalom, hogy egyértelmű jelek esetén sem kapnák őt el a valóságban. De a film világa lehet ilyen abszurd. Azt mondanám nem teljesen valóságos, de nem nélkülözi a valós alapokat.

SPOILER VÉGE

Tehát röviden:
Számomra a film legnagyobb hibája az a fájó érzés, hogy sokkal jobb mozit kaphattunk volna.
Ám a jó ötlet, alapanyag, néhány kellemes, frappáns megoldás, jelenet némelyest enyhít ezen az érzésen.
S hogy emlékezetes és többször is nézhetővé váljon, arról Christian Bale gondoskodik. Tényleg fantasztikus volt a srác, pedig én biztos nem vagyok elfogult vele kapcsolatban.

Nem osztályoztam még, egyszer megteszem.

Érdemes többször is megnézni, de nem azért, mert elsőre ne lehetne érteni, hanem az apró finomságok és a már említett Bale játéka miatt (nem elfeledkezve azért a stáb egynémely tagjáról, mint pl. Dafoe).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk