Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Két kopper
- Film+, 18:50
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10
Vitathatatlan
- Moziverzum, 19:10
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények
Fogadóóra
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tavaszi menyasszony aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Danios hozzászólásai

Ugrás Danios adatlapjára


A fehér pokol (2012) - Vélemények

2012-03-24 13:30.26
"Once more into the fray...
To the last good fight I'll ever know.
To live and die on this day...
To live and die on this day..."

Epikus. És egyetértek Chris92 véleményével, hogy a látszat ellenére ez nem csupán egy kalandfilm!


A kilencedik légió - Vélemények

2011-12-02 14:32.52
Egész jó akciófilm, cseppnyi romantikával, ami szerintem passzolt a véresebb jelenetek közé. :)
Azt viszont nem igazán értem, hogy a végén Quintus mivel érdemelte ki azt, hogy a rómaiak ellene forduljanak... Mindegy. A sztori viszont nagyon emlékeztet Simon Scarrow A sas vadászata c. regényére, kicsit mintha azt láttam volna megfilmesítve. :)

Egy korábbi hozzászólónak: simán elképzelhető egy néger/afrikai származású katona a légióban, ráadásul ki is derül a cselekményből, hogy a csávó numídiai származású.


Alamo - A 13 napos ostrom - Vélemények

2011-12-02 09:50.00
Többször is nézegettem már az Alamo c. filmhez írt pozitív/negatív kritikákat. Az elmúlt napokban végre rászántam egy "kis" időt, megnéztem, és az értékeléshez, véleményekhez képest kellemesen csalódtam. Nekem teljes mértékben tetszett, habár azt gyorsan hozzáteszem, hogy a jobbra értékelt '60-as verziót nem láttam még.
Igaz, nem egy pörgős filmnek voltam szem- és fültanúja, de történelmileg szerintem abszolút helyén van, és miközben néztem, úgy éreztem: bakker, ez az Alamo-ostrom tényleg valami ilyesmi lehetett! Természetesen az amerikaiak hősködése valamilyen szinten itt is megmutatkozik, de hát azt megszokhattuk már... :)
Számomra a legkedvesebb karakter a hegedűvirtuóz Davy Crockett volt, az őt játszó szereplő szerintem megfelelően hozta a formáját (az egyik legdurvább rész számomra a krumplis történet volt...). Meg kell hagyni, Dennis Quaid valóban pókerarccal játszott, nem sok érzelmet lehetett leolvasni az arcáról. :) Bowie karaktere is szimpatikus volt. Santa Ana maga a megtestesült gonosz a filmben, bőven megérdemelt volna néhány jól irányzott lövést... :D
Elgondolásom alapján a csatajelenetek kitűnő kivitelezésnek örvendenek, sőt néhol részünk lehet durva látványban is, annak ellenére, hogy a rendező nem vitte túlzásba a vérengzést.

Egy kicsit hosszú a film, de véleményem szerint megéri végigülni, kellemes kikapcsolódást nyújthat egy unalmas délelőttön/délutánon.


Tarzan (1999) - Vélemények

2011-08-16 19:27.37
Azt pedig csúnya módon kihagytam, hogy Edgar Rice Burroughs könyvétől mindig hátast tudok dobni. Nem egyszer olvastam már el. A történet szerintem zseniális, bár abban nem vagyok biztos, hogy ilyesmi megtörténhet. :) De ha beleélem magam a sztoriba, képes vagyok megborzongani (pozitív értelemben, természetesen)! :)


2011-08-16 19:24.44
Eddig nem volt még szerencsém ehhez a rajzfilmhez, noha többször is adta már a tévé... Egyszer időt kellene szánni a megtekintésére. :D

Még mindig megvan PC-s játékként, kisebb koromban sok órát eltöltöttem vele. Kedvencem a dzsungelből jövő különös hangkavalkád és Tarzan üvöltése volt. Ezeket a rajzfilmből vehették, mivel maga a számítógépes verzió is azt dolgozza fel.


Deadwood (sorozat) - Vélemények

2011-07-17 11:08.36
"De nem amolyan spagetti.."
Ez a mondat szerintem elég árulkodó! :) Az biztos, hogy nagyban eltér a Leone-féle westernektől, de ez inkább válik a sorozat előnyére, mint hátrányára.

Tegnap kezdtem nézni a sorozatot, két rész már letudva. Az első évad végén jövök a véleményezéssel! :)


A spártaiak titkos élete - Vélemények

2011-07-16 10:39.58
Annak idején én is láttam a filmet. Néhány jelenetnél mosolyra húztam a számat, máskor nevetni sem bírtam... Egy kupac idiótaság.

Talán két csillagot megér. :D


A préri gyermekei - Vélemények

2011-07-16 10:30.49
Sziasztok!

Sajnos nem sikerült tegnap idejében elcsípnem a filmet, ugyanis a tévéújság 15:15-re írta ki, de amikor átkapcsoltam, már körülbelül 20 perce ment a film. Így az első élményem szinte azonnal egy reklám volt... :)

A film tetszett. Nem azt a megszokott "tököscsávós" westernt láthattuk, hanem - szerintem - egy reálisabb ábrázolást a vadnyugati életről. Az elején a három nő kissé idegesítően hatott, de amint megnyíltak, sokkal barátságosabbá váltak.
A főszereplővel nekem semmi bajom sem volt, jól hozta az alkoholista, gyászoló özvegy szerepét. A történetet is korrektnek tartom.

Ami frusztrált, az a banditák idióta megjelenése és viselkedése volt. Csak hogy kiemeljek egy részt: amikor üldözték a lovaskocsit, és a nők a meggyújtott whiskey-s ládát feléjük dobták. Ahelyett, hogy gyorsan kikerülték volna az egyáltalán nem nagy tüzet, inkább meghátráltak. :D

Úgy gondolom, hogy a film bőven megérdemli a négy csillagot. Az öthöz több kellett volna, de jó ez így is! :)


Barátok közt (sorozat) - Vélemények

2011-03-14 13:10.53
A sorozatot nem tartom túlságosan érdekfeszítőnek, ennek ellenére szinte minden hétköznap este a televízió előtt ülök, és Berényiék enyhén kusza életét lesem - mára már megszokásból.

Az biztos, hogy a Barátok köztnek addig nem lesz vége, amíg akad olyan tévénéző, akit ez a képernyő elé vonz...


Az utolsó bevetés - Vélemények

2011-03-14 13:01.43
Sosem hallottam még erről a filmről. A szüleim megvették eredeti DVD formájában, kíváncsi vagyok rá. Hamarosan időt szakítok a megnézésére.

Remélem, nem lesz akkora csalódás, mint az 1066 - Királyok háborúja c. film...


Komancsok holdja - Vélemények

2010-12-30 15:09.05
Sziasztok!

Tudna valaki bővebb véleményt nyilvánítani a filmről? Kíváncsi vagyok rá, és a szavazatok alapján jónak tűnik.
A holnap kezdődő, vasárnapig tartó három részt biztosan megnézem... :)


Viggo Mortensen - Melyik filmben játszott a legjobban?

2010-02-05 22:07.17
Eddig még csak egy-két filmjét láttam, de úgy vélem, a Hidalgoban viszi a pálmát.


Hidalgo - A tűz óceánja - Vélemények

2010-01-24 13:54.06
Bár már írtam véleményt, ismét megteszem:

Nagyon tetszik a film. Alapból szeretem az 1800-as évek, a Vadnyugat témáját, tehát ez már egy jó pont nálam.
A mozi nem csupán egy lóversenyt mutat be. Ennél sokkal többről van szó. Az ember és ló barátságáról beszél, illetve arról, hogy a filmbeli Frank Hopkins eleinte elrejti indián mivoltát, később viszont rájön, hogy nem kell szégyellnie származását. A film egy "átalakulásról", a musztángok és az indiánok védelméről szól.
A főhős igyekszik mindent megtenni azért, hogy megnyerje a 3000 mérföldes versenyt. Ezzel bizonyítani szeretne, végül sikerül is neki. A nyereményt egy hatalmas ménes szabadon eresztésére költi. A verseny ideje alatt mindvégig ez éltette. Bizonyára minden egyes néző tudta, hogy győzni fog, ennek ellenére izgalmasnak tartom a befejezést. Megmondom őszintén, könnybe lábadt a szemem, mikor Hopkins szabadjára engedte a lovát...
Véleményem szerint ez az a film, amelyben Viggo Mortensen a legjobban játszik. A mellékszereplők alakításáról sem lehet panaszom, mindannyian kihozták magukból a maximumot.
Maga a mozi nem túl pörgős, azonban nincsenek benne üresjáratok. Akció, kaland, parányi romantika, dráma - ezek mind fellelhetőek benne.
Néhány filmbeli mondat megmaradt a fejemben, mint például: "Elmúltak a jó piros-kék napok."

Értékelésem: 5*


Sakáltanya - Vélemények

2010-01-03 13:25.10
Régen megvolt videokazettán, és tegnap megnéztem a tévében. A történet már ismert, ebben nem volt újdonság. A főszereplő, Piper Perabo nekem a filmben nagyon bejött, őszintén szólva szívesen lettem volna a hapsi helyében, mikor elkezdett előtte vetkőzni. A csajok egész csinosak. :)
Az ilyen szórakozóhelyektől én alapból rosszul vagyok, ez annyira nem jön be a filmben, bár tudom, hogy részben erről szól. A zenék el vannak találva.

Tetszik, 5*.


A rettenthetetlen - Vélemények

2009-09-21 21:16.19
Miután végre megnéztem, besorolom a kedvenc filmjeim közé. Megható, tanulságos történet egy bátor férfiról, illetve a bátor skót nemzetről. Dráma, szerelem, kaland, háborúzás, ráadásul mindez egy köntösbe csomagolva. Mi kell még? Számomra kiemelkedő jelenet volt a gúnnyal fűszerezett összecsapás.
Mel Gibson remekül rendezett és kiválóan játszotta a főszerepet. Öt csillag!

Ha valakit érdekel, itt egy videó a filmről: http://www.youtube.com/watch?v=Ifr4aGA2o_A


Szilaj - A vad völgy paripája - Vélemények

2009-08-23 21:12.46
Csodálatos rajzfilm, a kedvencem. Bár már kinőttem a mesefilmekből, ezt sosem fogom megunni. Megható a történet, a zene - magyar és angol egyaránt - kitűnő. Az, hogy nem beszélnek benne az állatok, egyáltalán nem rossz, sőt szerintem kifejezetten jó, mert úgy vélem, hogy a nagydumás jószágok kissé már unalmasak.

Aki nem látta, feltétlen nézze meg!
5 csillag (*****)!


Hidalgo - A tűz óceánja - Vélemények

2009-04-19 21:51.31
Az egyik kedvenc filmem. Elég sokszor láttam már, de sosem untam rajta magam. Viggo Mortensen nagyot alakít benne. A legjobban az tetszik benne, ahogy egy ember a népéért és a musztángokért küzd.
Megérdemli az 5 csillagot!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk