Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyár Amszterdamban
- Film4, 12:10
Várandósok
- Paramount Network, 12:30
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40
Új fiú
- Film Café, 12:45
Szupercella
- Mozi+, 13:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Macskajaj - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Konstrukció aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Triton1988 hozzászólásai

Ugrás Triton1988 adatlapjára


Transzcendens - Vélemények

2020-06-22 15:35.15
Ez azért eléggé felszínes megközelítés, nem akarom a tudásod bírálni de egy teljesen funkcionáló MI-t egy féreggel azonosítani kicsit túlzásnak érzem. Maga a film is többször önellentmondásba kerül saját magával. Főleg ha számításba vesszük ténylegesen a történteket, és valóban górcső alá vesszük mi is történt. Végtére is a legelső alkalomtól kezdve végezni akartak vele. Úgy töltődött át a tudata hogy egy terrorista támadásnak köszönhetően lassú kínhalállal halt meg. Érdemes lenne átlátni a dolgokat. Ugyan az emberi félelem nem minden alaptól mentes. De el kell azt is fogadni, hogy akárcsak itt ebben a filmben is az alá fölé rendelt viszony az alapja a problémának. Talán nem a félelmet kellene minden pillanatban plántálni az átlag emberekbe, hanem azt megértetni hogy onnantól ahogy létrejön egy igazi mesterséges intelligencia, azt már egyenrangúnak kellesz tekinteni. Onnantól az már nem egy céleszköz, hanem egy önálló tudat. Nekem a film azt mutatta be a maga sokszor bárgyú módján, hogy mi a végkifejlete az együttműködés hiányának.


Waterworld - Vízivilág - Vélemények

2020-05-15 16:38.12
Nem áll szándékomban vitát generálni, hova tovább maximálisan tiszteletben tartom a véleményed.
Viszont, anno a Titanic két dolog miatt is lett annyira megtolva díjakkal, első hogy rohadt sok pénz és munka volt benne, második pedig hogy eleve egy megtörtént katasztrófát vittek vászonra. Nem valószínű hogy bármilyen negatív "oltást" kapott volna. Nem mellesleg akkor a trónbitroló filmek döntő többsége a feledés homályába került.
A Remény Rabjai pedig ugyancsak nem vitt semmilyen díjazást. Mert a Forrest Gump elhappolt tőle mindent. Mai szemmel biztos nehéz lenne dönteni a két film között. De akkor egy amerikai gálán egy eleve amerikai pátoszra és értékrendre építő filmet mint amit Tom Hanks vállalt be, hát belátható hogy esélytelen volt a Remény Rabjai, mégis az utókor hozta fel a mélyből. Sok függ attól hogy mennyire van szüksége az embereknek az adott műre.


A tizedes meg a többiek - Vélemények

2020-05-14 12:27.33
Nyugodt szívvel említhetjük egy lapon akár
a Kelly Hőseivel, Az Arany Bűvöletébennel, a Becstelen Brigantikkal vagy akár a Piszkos 12-vel.
Korához képest büntető poénokkal, ma is használható egysorosokkal. Garantáltan ha ez a művészeti alkotás nem kis hazánkban látott volna napvilágot, hanem az USA-ban, akkor világszerte híres lenne. Így örüljünk hogy számunkra egy ilyen film megadatott.


Alien Vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2. - Vélemények

2020-05-14 11:59.34
Igazad van! Az AVP 1. részéből ami egy sci fi horror átment egy tini horrorrá. Nem tudom mi volt a koncepció. De aki lehordta a föld poráig az első részt, annak megmutatták hogy van lejjebb is. Szánalmas hogy pont a Predalien-t is ebben a filmben láttuk először. Amikor elsőnek láttam, azt hittem valami poén akar lenni. Mint kiderült nem az. Csalódás....


A spártaiak titkos élete - Vélemények

2020-05-14 11:53.16
Nem! Nem! Nem!
Ez nem egy film! Ez egy latrina szökevény!
Kevin Sorbo.... Hogy tudták rávenni arra hogy a nevét és játékát adja egy ilyen förmedvénynek...
Benzint rá! Tűzre vele!


Waterworld - Vízivilág - Vélemények

2020-05-14 11:31.06
A rövid verzió: Ha neked bejött a Mad Max Fury Road, akkor ez is tetszeni fog.

A hosszabb:
Így tud elbukni a mozikban egy rossz időben kiadott alapból nagyon komoly film. A maga idejében az egyik legdrágább költségvetésű alkotás volt. Jogos a kérdés: Hogy akkor miért is lett végül bukás? 1995-öt írtak, és mindenki a CGI-al teletömött filmeket értékelte. Mennyire érdekes, hogy mostanában pedig epekedünk egy teljesen vagy részben CGI mentes alkotásért.
Ha ez a film idén jött volna ki, garantált siker lett volna. Poszt apokaliptikus környezet, szinte teljesen CGI mentes, mégis mondhatni a végéig akciódús és feszes történet, és a látványvilág vitathatatlanul gyönyörűen felépített.
A szereplőkről:
Denis Hopper Aranymálna díja egész egyszerűen nevetséges! Maga a karakter akit eljátszik a filmben, egy igen nagy hatalommal bíró, szociopata személyiség, poénos egysorosokkal.
Talán a leggyengébb pontja az egész filmnek maga Kevin Costner alakítása.
Érdekesség hogy Jack Black is szerepel a filmben, persze itt még kezdő színészként.
Sajnálatosan a film többszörösen is lapot húzott a 21-re.
Rossz időben jött ki, plusz olyan filmekkel kellett volna birokra kelnie 1995-ben mint:
A rettenthetetlen
Apollo 13
Közönséges bűnözők
Casino
Las Vegas, végállomás
és nem utolsó sorban a poén kedvéért még a Pocahontassal is.
Aki mostanában fogja megnézni, annak garantáltan kellemes csalódásban lesz része.


Ragadozó 3. - Vélemények

2020-05-14 10:34.51
A dzsungel szörnye!
Ez a megfelelő cím a filmnek. Ez a szerencsétlen alkotás csak Magyarországon futott Ragadozó 3 címmel. Ennek köszönhető a felé irányuló gyűlölet és lejáratás. Az hogy ZS kategória, az már nevetséges és közel nem tükrözi a valóságot. B kategória, nem moziba szánt film. Természetesen ennek köszönhetően nem is egy kiemelkedő alkotás, viszont a korhoz képest "1997-et írunk" nem nevezhető kifejezetten rossznak. Már ha csak azt nézzük, hogy magát a forgatókönyvet is Nick Davis írta, aki eredetileg egy igen elismert speciális effektus készítő. Olyan filmekben dolgozott mint például az 1998-as Bosszúállók, vagy akár a Batman-A Sötét Lovag. Mark Dacascos egészen jól alakított a szerepében. Jürgen papa jelenléte pedig biztosíték a ZS kategória mániásoknak az elrettentésre.
Mindamellett meglepő hogy akadnak igazán érdekes átfedések a Pedator filmek és eme alkotás között. Például hogy eredetileg az 1987-es remekműben a predator original desing-ja meglepően hasonlít az itteni szörnyre. Hasonló képességekkel lett volna megáldva, mint például álcázás és infra vörös látás.
Összegzésül: Egyszer lazán nézhető, és még mindig jobb mint amit Predator 2.-ként adtak ki, vagy akár Alien vs Predator 2.-ként jegyeznek.


Szelíd motorosok - Vélemények

2020-05-12 17:38.38
Neked pedig javaslom akkor hogy nézd meg az 1966-os Vad Angyalok című filmet. De köszönöm azért köszönöm a tippet.


2020-05-12 11:08.57
Nos hol is kezdjem. Röviden: rétegfilm. Fiatalok akik szeretnék látni, teljesen vonatkoztassanak el a mai motoros filmektől. Ez egy ízig vérig hippi film.

Most jöjjön az ömlengés:

Én most taposom a 30+ életévemet, és eddig vártam az alkalomra, hogy részese lehessek egy ilyen fennkölt művészeti alkotásnak. Sajnos a diadalmenet elmaradt. Azért is reagálok a fórumtárs hozzászólására egyben, mert nem értek vele egyet. Igenis lejjebb lett téve ennél a filmnél az a bizonyos léc, de még így sem tudta megugrani. Maga a film (ha teljesen lebontsuk róla a több évnyi misztikumot ami körbelengi) egy bot egyszerű hippi road movie, és itt a hangsúly a "hippin" van. Persze érthető a rajongás, hiszen abban az évben mikor kijött az egyetlen valamirevaló hippi mozgalmat bemutató és reklámozó alkotás volt. Ettől maga a film nem lesz jó. Mai szemmel nézve ez egy végtelenül összecsapott csapodár massza. Az operatőri munka valóban a korhoz képest kifinomultabb, sőt előremutatónak mondható. De a vágások, viszont elmondhatatlanul igénytelenek. Sokszor volt hogy az az érzés fogott el, mintha sok kis rövid filmet ollóztak volna össze. Általában ilyenkor jönnek a "műértők" akik megmondják a magamfajta érzéketlen és igénytelen maradinak, hogy mit is kellett volna látnom.
Hát igen a kedvencem a "mire gondolt a költő" nevezetű hozzáállás, aminek köszönhetően olyan filmek is mint például a Csillagközi invázió, ami egy végtelenül buta és korának pátoszi látványfilmjéből, akár főnixmadár hamvaiból újjáéled, és egy mélyebben szántó társadalomkritikává alakul. Vagy csupán a 90-es évek végén láthattuk a Csatahajó, vagy a Tűzgyűrű filmek előfutárát.
Bele lehet bármit képzelni egy adott filmbe. Vagy csupán elfogadjuk a tényt hogy maga az adott film arról szól amit látunk. Jómagam nem olvastam el a filmnek a leírását, sőt előzetest sem néztem róla. Én itt követtem el a hibát. Mert arra számoltam hogy ez egy igazi motoros film lesz, ami szintén a szabadság életérzését lovagolja meg, de nem ilyen módon. Ez a film a hippi életérzésre épít. Talán azért is vagyok csalódott, mert nem azt kaptam amire számítottam. Számomra mást jelent a Born to be wild. Több motor, kevesebb hippi, nekem így lenne emészthető, mert ez így túl szelíd motoros film.


A bűn éjszakája - Vélemények

2013-12-21 02:36.00
Ez a film egy tipikus "mi lenne ha film akart lenni" szerintem. A koncepció önmagában még épkézláb alapokon is tudna nyugodni, de hiányzott a kellő felvezetés, hogy a miértekre pontosabb választ kapjunk. Így egy kissé összecsapottan kapcsolódunk a történések középpontjába. A film legnagyobb problémája maga a büdzsé. Hisz egészen másképpen nézett volna ki a helyzet, ha mindezt New York utcáin láttuk volna. De így kb. a Paranormal Activity 3 agyzsibbasztó szintjére tudom csak elhelyezni, noha magából az ötletből sokkal többet is ki lehetett volna hozni! "Saját véleményem." :)

HMáté33:
Én nem azt tapasztaltam hogy a film maga arra utalt hogy ez egy jó dolog és érdemes, sokkal inkább a szükséges rosszként fogadtatták el a filmbéli családokkal, és maga a film bemutatja milyen az amikor az ember a törvényektől mentesítve félelem és gátlás nélkül intézkedhet kedve szerint. Vannak akikben fellángol az elfojtott hajlamok sokasága, és vannak akik megbírnak állni a jég hátán és emberek bírnak maradni bármilyen helyzetben is. Ebből a szempontból tartom jó bázis ötletnek a filmet, csak a kivitelezés volt alkalmatlan.


Norbit - Vélemények

2010-07-16 02:14.20
Nekem is tetszett a film. Voltaképp én sem értem a lehúzást. De kapott már rangosabb film is aranymálnát. Példa az Interjú a vámpírral. Ehhez képest szerintem korántsem egy gyenge alkotás. Így kell ezt a díjat figyelembe venni. Voltaképp semmi értelme. "Persze ez csak a saját véleményem."


Mezsgye 2. - Túlvilág - Vélemények

2010-06-11 23:30.10
No comment...........
Katasztrofális! Kerülje mindenki...


Életfogytig - Vélemények

2008-11-10 14:55.38
Sok filmet maga mögé utasít. Akinek nem tetszik az nézze inkább a Barátok közt-öt. XD


Halálsoron (1999) - Vélemények

2008-02-19 14:00.22
Ezt mindenkinek látnia kell.


Fűrész 4. - Vélemények

2008-02-19 13:51.54
Hidd el, nekem fáj ez a legjobban. Mikor az első részt láttam tökéletes. A második résznél sem volt miben csalódnom. A harmadiknál már éreztem hogy kezd a film átcsapni a kínlódás kategóriába, de a 4. az mindent vitt. Erőtlen folyik a vér csontok törnek, jó kidolgozott munka, de mégis erőtlen majdnem egy elcsépelt összeesküvéselmélet jött ki belőle! " De ez csak az én véleményem " Bizonyos hogy van olyan akinek elnyerte a tetszését, de nem nekem.


Alien Vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2. - Vélemények

2008-02-19 13:41.56
Az Avp-hez képest ez a második rész egyszerűen SZ*R!
Ennyi.


Fűrész 4. - Vélemények

2008-02-19 13:36.27
Szerintem ez a rész a többihez képest szánalmasan gyengére sikerült. Az előző rész sem volt már eget rengető film, de még mindig jobb mint a Saw 4. Csináltak egy egyszer megnézhető filmet.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk