Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 08:05
Az ítélet eladó
- TV4, 08:15
Kongó
- AMC, 08:20
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vad esküvő aaaaa
Koltay Gábor aaaaa

 

Plunket hozzászólásai

Ugrás Plunket adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Howard Shore - Vélemények

2024-04-04 08:58.38
Nincsenek szavak, de talán a káprázatos közel jár. Az ember, ha szorult bele némi kreativitás, írhat könyvet, jó történetet, vagy elővehet egyet és rendezhet belőle filmet. Jól vagy rosszul, de a legtöbb ember képes lenne megoldani egy-egy ilyen feladatot. No de írjál zenét, írjál egy akkora koherens zeneművet fülbemászó akkordokkal, többszáz tétellel, mint amilyen a GYU zenéje lett. Nincsenek szavak. Becsukod a szemed, mikor felcsendül valamelyik, és ott vagy a történetben, ott vagy Középföldén. Mágikus, spirituális és káprázatos, a pali meg egy zseni, aki túlszárnyalta az írót is, a rendezőt is.


Kiút (sorozat) - Vélemények

2024-03-31 13:16.26
Ritka gyenge, igazi tucatproduktum. Hihetlen módon sem katartikus jeleneteket, sem élvezetes szituációkat nem tartalmaz. A jókor és jó helyen adagolt feszültségeknek is erősen híján van. Egyedül a szörnyek maguk és az ő általuk generált félelem értékelhető benne, ahogy arra Stepheng King is felhívta a figyelmet, a többi kuka, mint: Gyenge érdektelen karakterek, vacak, érdektelen dialógusokkal, vérgyengén adagolt (bár vér az van benne) dramaturgia és lassú tempó közepette nyűglődnek a nagy nagy rejtélyen, (és még többször a nagy semmin), mely ráadásul ritka érdektelenül eszkalálódik. A műsor kb a Lost teszkós változata, az évadzárók inkább már csak Tesco Light. Valszeg annyira alacsony költségvetésből megyen, hogy megérte belőle több évadot is gyártatni, mással aligha magyarázható.


Avatar - A víz útja - Vélemények

2022-12-31 18:09.31
Miután másodszor is megnéztem, túl soknak találtam rá az öt csillagot, semmilyen szempontból nem érdemel annyit. Az első pergősebb volt, bevállalósabb, drámaibb, és látványosabb is, nagyobb zúzást kaptunk, és katartikus volt a megfelelő időben a megfelelő helyeken. A nézőt beszippantotta, vitte-vonta magával, lehetetlen volt nem a hatása elá kerülni. Ez meg egy indokolatlanul hosszú, néhol kifejezetten vontatott, néhol unalmas történetvezetéssel tarkított helybentopogás volt, ami nem igazán szippantott magába, és nem vívta ki a grandiózus jelzőt sem.


Pillangó (2017) - Vélemények

2022-12-29 21:53.49
Néhány nap különbséggel néztem meg mindkét filmet, tehát ezt, meg a 73-as elődjét, így még elég friss mindkét élmény. Azt kell mondjam, hogy nekem eme frissebb verzió jött át jobban, bár a 73-astól vártam hogy jobb lesz, a végén aztán mindkettőre négyet nyomtam. Az a véleményem, hogy az új verzió erőssebben használja ki a helyzetek adta drámai lehetőségeket, a szenvedés a megaláztatások sora, a teljes kiszolgáltatottság érzése is sokkal átélhetőbben van ábrázolva, míg a karakterek közt nagy különbség nincs, addig a szinészek érzelmei, félelmei, szorongásai, és ezáltal a feszültség is itt van jobban tolmácsolva. A két főszereplő páros közül szintén a Hunnam-Malek közti kémia bontakozik ki és mutatkozik meg jobban, a McQueen-Hoffman párosnak nem sok közük volt egymáshoz. Semmi barátságot, ragaszkodást nem tudtam köztük felfedezni, közölték egymással, ami le volt gépelve, aztán szevasz, míg ebben a filmben egymásban tartották végig a lelket. És ez nagyon átjött. Ezáltal az ember jobban azonosul ezekkel a szereplőkkel, mint a korábbiakkal, márha az ember képes beleélni magát egy ilyen minden tekintetben dehumanizált, sokkoló, életre-halálra élethelyzetbe.
Szintén észre lehetett venni, hogy ami badarság van a 73-as verzióba, merthogy vannak benne ilyenek, vagy logikailag nem volt valami a helyzet magaslatán, azt innen kigyomlálták, és igyekeztek ezeket dramaturgiailag kipofozni, sztem sikerrel. Ilyen volt a lepkefogdosós fejezet például, amit innen jó érzékkel egy az egyben ki is hagytak. A film hossza is barátságosabb lett, az első film két és fél órát adózik a történet elmesélésére! Ennyi játékidővel már a kimondottan grandiózus megafilmek forognak.
Szintén hátránynak érződött a 73-asban, hogy alig fut fel a történet, a főszereplő szinte azonnal rács mögé kerül és tölteni kezdi az első két év magánzárkát. Mikor elkapják, és immár öt évet kell letöltenie, azt elintézik azzal, hogy megőszülve már jön is ki. Az új verzió az első eseménynek sokkal jobban megágyaz, a két főszereplő több időt tölt együtt, ezáltal tanúi lehetünk, ahogy a barátságuk elmélyül. A második esemény itt is rövid, gyanítom a könyvben is pár mondat lehet, de ezt is, amennyire lehet szintén jobban megmutatja ez a film. Talán még annyit hogy a börtön, az őrök és a börtönigazgató személye is valahogy itt volt erőteljesebben megjelenítve, míg a régi filmben eléggé "szürke" lett az egész.


Avatar - A víz útja - Vélemények

2022-12-16 11:23.02
Jó volt, de nem volt annyira átütő, mint az első rész. Cameron különleges vonzalmat táplál a tengerek iránt, és ezt a szerelmet itt gyakorlatilag a maga módján táplálja és a csúcsra járatja. Ezért például nem találja el benne annyira precízen az arányokat, belefeledkezik a csodás tengeri világban játszódó számos mellék-kaland hosszúra nyújtott bemutatásába, így, bár furcsa leírni is, de vannak benne üresjáratok, ahol gyakorlatilag mennyegzőt ül a cgi és nem történik semmi. Ugyanakkor nagy csalódást se keltenek ezek, mert persze nagyon látványosak. A film üzenete szépen átjön, az emberiség meg tudna lenni a tengeri élővilág legyilkolása nélkül is, különös tekintettel a bálnákra. A filmnek szerintem nem titkolt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a bálnavadászatok brutalitására és feleslegességére, és hogy ezeknek a vállalatoknak a megszüntetését sugalmazza az emberiség felé, belehelyezve a döntések pozitív végkimenetelét a főhős gyermekein keresztül a fiatalabb generáció kezébe.
Az előzmények és Cameron korábbi filmjei miatt nyilván mindenki követni fogja a film bevételeit, a saját privát óvatos jóslatom az lenne, hogy nem lesz veszteséges, de nem fogja megközelíteni az első részét.


Troll (2022) - Vélemények

2022-12-15 16:53.17
Nem. Viszont még kedvezőbben itéltem volna meg, ha mondjuk magyar.


2022-12-15 10:46.46
Nem gondoltam volna, hogy norvég filmszakma képes megcsinálni egy ízig-vérig amerikai popcornmozit, de gyakorlatilag tökéletesen képesek voltak egy ilyet legyártani. Benne van az összes bosszantó klisé, az emberi viselkedésminták logikátlanságától kezdve, a szimpatikus karakterek kontra tahó politikusok kontrasztján keresztül, az elnök 1000x látott személyiségéig. A válságstáb ülésezése a hülyeségeikkel, az azonnal megkezdődő titkosítás és hazugsághegyek a kommunikációban, és persze zúzás is ahogy kell, mindez elsőrangú vizuális effektusokkal tálalva. Nem tudom hány európai ország filmesei tudnának egy ilyen mozit megcsinálni így, angolok minden bizonnyal, meg még a franciák esetleg. Az oroszok próbálkozása, ami Védelmezők néven koppintotta az Avengers-t 2017-ben, nagyon gagyi lett.
Úgyhogy le a kalappal, de szigorúan csak mint norvég produkció előtt.


Szerinted melyik színész lett volna alkalmasabb egy-egy filmszerepre?

2022-12-09 14:32.59
Harry Potter szerepére Liam Aiken volt a tökéletes választás minden tekintetben. Mindenki őt akarta mert olyan volt, mintha maga Harry lépett volna ki a könyv lapjai közül, kivéve Rowlingot, aki kizárólag britekben gondolkodott. A dolog odáig jutott, hogy a gyerek alá is írt, el is hozták Londonba, majd semmisnek nyilvánították a szerződést a szerepet meg odaadták az antiszínész Daniel Radcliffe-nak.


A galaxis őrzői vol. 3. - Vélemények

2022-12-02 15:56.14
Ahogy kifejezéstelen tekintettel rámerednek a betlehemre, abban eléggé minden benne van, amit ezek a liberálbolsevikok a szeretetről, a családról meg a karácsonyról gondolnak. Élükön Gunnal, aki kb. addig tud szimpatikus maradni, míg az ember nem tud róla semmit (QAnon, meg stb.)


The Woman King - A harcos - Vélemények

2022-11-25 20:55.18
Ez idén már a harmadik afrikai film, pontosabban a harmadik Afrikában játszódó blockbuster. A felejthető Fenevad, és a még felejthetőbb wakandai kaland után ez tűnik még közülük a legszórakoztatóbbnak, bár jelentősnek, vagy nagyszerűnek ez se nevezhető. Némi afrikai állatvilág a vágóképekbe azért beleférhetett volna, csak a hitelesség fokozása kedvéért, végülis nem instant szuperhősprodukciót forgattak. Azért viszont hálásak lehetünk, hogy nem kellett végignézni ahogy a harmonizáló párocska románca epikusnak tálalt szexuális imitációba torkollik, ahogy az ilyenkor menetrendszerűen szokás. Összeségében egy nézhető kalandfilm.


Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! - Vélemények

2022-11-16 20:00.14
Van itt minden, mint a búcsúban, és kb. annyit is ér. A legvége a megemlékezéssel és az egyszerű, lassú, de azonnal fülbemászó léleksimogató számmal viszont szép volt.


Adaline varázslatos élete - Vélemények

2022-11-07 11:17.48
Ez kacsintás lehetett az IJ és az utolsó keresztes lovagra, ahol egy nagyon hasonló csajnak volt meg apa és fia. Akkor HF volt a fiatal, most ő volt az idős.:)


Moonfall - Vélemények

2022-11-04 21:28.14
Ez most annyira instantra sikeredett, mint automatából a leves.


Black Adam - Vélemények

2022-11-04 21:23.29
A film "anyám borogass" kategória. Vajon miért hiszik azt egyes gyártók, hogy jó sok villogó fénnyel, robbantásokkal és cgi-cunamival el lehet takarni a mesketeszerűen gagyi cselekményt?


Robbie Coltrane - Vélemények

2022-10-14 22:40.23
jaj neeee...asszem elővesz a sírás, áh imádtam.
Nyugodj békében Hagrid!


Préda (2022) - Vélemények

2022-09-07 12:34.50
Az ingoványból elvileg kiemelkedhetett volna (de nem ennyire), mivel legalább egy méterrel magasabb, mint a lány. Kötelek helyett felállt egy ládára.:)


2022-09-07 11:34.31
Kösz, így akkor megvan.:)
A sisak nélkül meg annyira szarul céloz, hogy mellétrafál közelről a lánynak?


2022-09-07 09:07.57
Bár a fényképezése egészen csodálatos, a színek, a vad környezet, az autentikus légkör, a színészek maszkja, ruházata, valamint a zene magába szippantja a nézőt, a film nem nyújt többet egy egyszernézős középszernél. A hasonló zsánerű Visszatérő és Alpha ettől azért jobban összehozott cselekményel bírnak, és a cgi állataikba is több melót feccöltek, valamint nem ötvenkilós kislány harcol meg bennük a lehetetlen feladattal. Ugyanmár... A Predátor filmekhez se rak hozzá sokat, bár magam sem tudom mit lehetne egy ilyen franchise-hoz érdemben hozzáadni. Vannak ezek az idegen humanoid lények, akik időről időre jönnek hogy passzióból vadásznak mindenre ami mozog, miközben mint a vekker karattyoló hangot nyomnak. Az első néhány film még képes volt előidézni a nézőben az ismeretlentől való félelmet, és borzongást (az első a mai napig), ez a mostani ezt egyértelműen a lény brutalitásával, a levágott, leszakadt végtagok látványával kívánja pótolni, ami féligmeddig azért sikerül is neki. A film pont az aminek látszik, felületesen szórakoztató popcornmozi, ala pénzkeresés Hollywoodi módra.
Spoiler
A film végét nem értettem. Mi találta fejbe a Predátort???? A saját maga által kilőtt lövedék pattogott végig a fákon?? miközben a lányka már motyogja a hatásvadász tutit, hogy eddig tartott az utad???


Nyolcadik érzék (sorozat) - Vélemények

2022-09-06 20:24.03
A Netflix-világ által legyártott álvalóságok egyik kiemelkedően célirányos példája az agymosásra. Átgondolt célja, hogy szép embereken és szép képeken, hatásos jeleneteken keresztül főleg instant érzelmekkel operálva vigye előbbre a woke kultúra eszméjét, és segítsen azt tömegeknek magukévá tenniük, magukénak érezniük.
A sorozat főbb üzenetei:
-a hagyományos család gáz, borzalmas, erőszakos családtagok özöne, csonka családok, stb., részben az indiai nő itt kivétel, gyereke senkinek sincs, szóba se jön, nem is kell, mer minek?
-éljenek a meleg párok, mer nagyon frankók, és boldogabbak, mint mások.
-a templomokból lepusztult, csupasz falakat mutatnak csupán, helyettük jobb buli a Pride, ami az év legfontosabb napja, ha mégis valami szakrális, akkor a külsőségektől fuldokló szines vidám bolondozós Karácsony, ja és Aquinói Szt. Tamás baszódjon meg (idézet az első részből), mikor készülődünk a pride-ra
-fogyassz drogot, mert cool (szőke csaj az apjával- extasi), vagy mariskás sütit a transznemű lányod esküvőjén az Eiffel toronyban, mert ezzel minden problémát megoldasz
-élvezkedj, orgiázz, smárolj a Pride-n mindenkivel, nem érdekes ha apád látja, meghát ha jól csinálod kapsz egy kis szerepet a következő produkcióba, lásd Riemelt a Mátrixban
https://www.youtube.com/watch?v=_1YpfjXhkkM
https://www.youtube.com/shorts/Cd7H8lyn6L8
-vigyünk bele hármasszexbe indiai hindukat, mert a keresztényekkel ez már nem elég ütős, meg aztán arrafelé is terjeszteni kell a libernyák kánaánt
-stb, stb, stb

És hogy milyen a sorozat? Olyan, amikor egy őrült, aki transzgender is, önmegvalósít. A Wachowskiknak elmentek otthonról és ez nagyon rányomta a bélyegét erre a produktumra is, meg a Mátrix visszatértre is. A jelenetek legtöbbje csak szimplán ostoba, hiszen a nézőt értelemszerűen ostobának nézi, némelyike kínos, vagy bizarr, mások borzalmasak. Az utolsó kétésfélórás részre főleg ez utóbbi jellemző. Gyakorlatilag infantilis bolondozás, majd mint valami középiskolás osztálykirándulás, mindenki mosolyog és happy, majd esküvő, és a legvégén még még még orgia. Talán a Tom Tykwer által rendezett néhány rész mutat némi tétova próbálkozást a normalitás felé való tereléssel, dehát nyilván nem ő fogta a gyeplőt. Apropó, soha nem bocsátom meg neki, hogy részt vett ebben!
A sorozat legnagyobb hibája azonban az, hogy a sok szereplő miatt a narráció a nagy előd Lost-hoz válik hasonlóvá, az összehasonlításban azonban csúnyán elvérzik. A jelenetek átgondolatlanok, nincs a háttérben egy Lindelof, egy J.J.Abrams akik tudják ezt a stílust csinálni, de elég lett volna ha agyonverik az őrült moppfejűt egy péklapáttal, így aztán ámokfutás van, kretén módban. Végig. A dialógusok borzalmasak, a szinészek sokszor ripacskodnak, a jelenetek instantak, sokszor érdektelenek, sokszor unalmasak. A részek után nyoma sincs a -belehalok mi lesz a következő részben -érzésnek. Az egészre az a jelemmző, hogy nézed a jelenetet, és egyszer csak megszólal valaki belülről, hogy ez borzalmas. Ha valakinek kétségei lennének, javaslom megnézni és meghallgatni azt, aki összehozta és levezényelte az egészet. Nem is annyira az az érdekes, amit mond, hanem ahogyan mondja. Íme:
https://www.youtube.com/watch?v=YET-cwCATQg&t=5s

Univerzális mondat, és egyre többen és többet emlegetjük, hogy a világ megérett a pusztulásra. Miután megnéztem ezt a sorozatot, megint előjött.:(((


Volodimir Zelenszkij - Vélemények

2022-08-03 12:00.54
az akkor már nem létező?


2022-07-25 13:04.23
Zselét amerikában találták ki, ettől olyan, meg olyanokat is mond, mint egy Netflix karakter, illetve mint Vasember3-ban a Mandarin.
Hazáját védő hős, azám.:)))


Jurassic World: Világuralom - Vélemények

2022-07-25 12:43.29
Már elnézést, de ha a Crichton könyvre gondolsz, az kibaszott szar.


Lisa Gerrard - Vélemények

2022-07-23 11:33.23
Élményszámba megy hallgatni, milyen technikai bravúrok kiéneklésére képes a hangjával ez a csodálatos asszony. Az ember hallgatja, és nem hiszi el hogy hányféle hangszínben és tartományban képes énekelni.
https://www.youtube.com/watch?v=HVqjYekraPk


Véleményem a FILMKATALOGUS.HU-ról

2022-07-14 12:03.22
Már akkor is KIRÁLYNŐ lehettél.


Thor: Szerelem és mennydörgés - Vélemények

2022-07-14 11:44.47
Amennyi szerelem, meg amennyi mennydörgés volt benne, és amilyen szinten ezt kifejtették és tálalták, annyi erővel lehetett volna az is a címe, hogy Thor és vísítozó kecskék. Hát nem tudom, de a Végjáték óta én még jó Marvel mozit nem láttam. Előtte viszont sokat. Azokban is voltak gagyi poénok, ám itt ezek valósággal megfolytják a filmet, és rátelepszenek, mint egy lidércnyomás. Szintén rossz irány és rossz üzenet, ahogy olyanokkal dobálóznak és poénkodnak, hogy az Istenek gagyik és pojácák, meg hogy van istenölő....Nettó blaszfémia, poénözönbe csomagolt, vicces szituációkkal eladott istenkáromlás a nagyon ostobának hitt néző további elhülyítésére. A film már annyira infantilis sok helyen, mint ami számára már a popcorn műfaj keretei is csak felesleges koloncok volnának, és mintha már a teljes nihilizmus lenne az az alap, ami felé tendáltatnák az irányvonalat. Gyenge három csillag, ami a filmipari erőfeszítések újabb fejezetének jár, de inkább egy, vagy inkább egy se.


Veszett a világ - Vélemények

2022-07-07 13:49.50
A Linch-ért elnézést kérek (ehh, talán a rendező neve miatt sokat használt "lincshangulat" szójáték tekert be). A többi nyugodtan idegesíthet!-:)))


2022-07-07 10:02.47
Akkor valszeg az ötcsillagosokra migréncunami vár, ha beleolvasnak szösszenetembe.:)


2022-07-07 00:28.18
Csúsztatsz azzal, hogy ez ennyire evidencia lenne. Mindenki szereti a jó hangulatot, de ettől még nem evidens, h mindenki hangulatember is egyben.


2022-07-06 18:49.53
Hangulatfilm azoknak, akik hangulatokat keresnek, valamint életérzésfilm azoknak, akik életérzéseket valamint hangulatokat keresnek. Linch nagyon érti hogyan kell ezt nagyon progresszívan, nagyon ínyenc módon tálalni, hogy a mindenkiben valamilyen mértékben benne lévő sznobéria rezonálni kezdjen a látottakkal, hallottakkal. Nem rossz próbálkozás végül is, mégha ezt a receptet a későbbi filmjeiben határozottan jobban filmre tudta vinni, mint itt. Gondoljunk csak a Mulholland drive-ra, ahol még ennyi sztory se volt, a végeredmény viszont valami fenomenális lett. A stílusa itt még alakulóban volt, ezért olyan az egész, mintha ketten rendezték volna, ő, meg Tarantino. A színészek, bár jók, a karaktereik kidolgozatlanok, ezért sok azonosulási pontot nem kap a néző, max a már emlegetett hangulati szinten tud esetleg a szereplőkre "hangolódni". Elégedjünk meg annyival, hogy akarnak valamit. Ez az akarás pedig mi más lenne, mint akaratosság, nem pedig teremtő akarat, ezért aztán amit ilyen módon akarni lehet, ha már az ember felnőtt és szervezete hormont, egója egót termel, és nincs előtte meg a fejében semmi, az leginkább talán testiség, meg nagy érzések, amiket a filmekben látnak, meg amit a legegyszerűbb felfogni, de talán nem is, kitudja? Hangulatkaraktereknél lényeg ez? Mindeközben jó sok cigit szívnak egyfolytában és próbálják megélni a szabad amerikai életérzést, úgy és azt, ahogy azt másoktól látták. Hurrá.
Jó és kevésbé jó jelenetek váltogatják egymást felváltva végig a jó két óra alatt, a legkevésbé jó a végére jutott. Cage karakterét pofonvágják a nemtudjuk kik és nem tudjuk miért, a pofontól delíriumos álmot lát, leszáll a jótündér rózsaszínben, hogy elmondja, mit is akar tulajdonképpen, hátpersze hogy Lulát. Majd kap egy műorrot, jelezve hogy eltört, aztán szalad, felugrik a kapotára kitárt karokkal, hogy a két percel ezelőtti instantul dramatikus téblábolásnak, miszerint elmegyek örökre, vége. Itt vagyok Lula, és love my tender, stb. a kapotán az avtóval valami dugóban, ahol sokan nézhetik őket. Még hiányoltam némi csillagport vagy konfettit a végéről, hogy teljes legyen a dramaturgiai mámor, milyen jó is, hogy ezek együtt maradnak.:)


Jurassic World: Világuralom - Vélemények

2022-06-12 23:29.30
Nem lett jó. Suta lett.
Egyedül a látvány és a cgi lett benne megfelelő, de ezek se mindenhol, a többivel pedig adós marad a film, így teljesen méltatlan a trilógia lezárására, pedig szerették volna ezt grandiózus filmel megtenni. Igaz, az első hármast is sikerült befejezni egy gyengus, matinészerű résszel, és talán amiatt a rész miatt nem ez a mostani lesz a sorozat leggyengébb darabja, bár van rá esély hogy mégis. Az alapstory talán még jó is, de ahogy az egészet kibontja és tálalja a film, abban már kevés a köszönet. Szinte csak alibinek van ott, hogy menekülni lehessen az állkapcsok, a fogak, a nagyon támadékony minigodzillák elől, akik hogyhogynem mindíg ottvannak a legváratlanabb helyzetekben is. Ha épp nem adódott ilyen a forgatókönyvben, egyszerűen besétáltak jobbról meg balról és egymásnak estek. Végig érződött a filmben az ötlettelenség, a tanácstalanság. Nem tudtak semmit kezdeni a szinészekkel sem. Az borítékolható volt, hogy nem Laura Dern behozatala fogja feldobni a filmet, de hogy Goldblumnak se írnak a korábbiakhoz hasonlatos szórakoztató szerepet, az már szinte fáj. Persze az ikonikus, "az élet utat tör" mondat itt is elhangzik, de egyébként sótlanul és feleslegesen. Sam Neil 74 évesen marha jól tartja magát, szinte egy másik Sean Connery, de ő is csak biodíszlet itt, kár. B.D. Wong-al pedig szabályosan kicsesztek, erre nem lehet mást mondani.
A néző érzelmeire hatni kívánó jeleneteknek és az epikusnak szánt jeleneteknek nincs kémiája, instant módban kapjuk, mint automatából a levest. Humort szintén nem sikerült belecsempészni ebbe a bő kettő és negyed órába, holott az előző részekbe még jutott. Az akciók némelyike jó, némelyike nem, viszont egyik sincs hatással a nézőre. Hiába igyekeztek hajmeresztő jeleneteket komponálni, egynél se hiszi azt a néző, hogy erre most valamelyik szereplő ráfázhat. Ebben is jobbak voltak a korábbi részek.
Összegezve ez az a tipikus popkulturális ipartermék, amiből már hiányzik annak a szándéknak az üdítő lüktetése, amitől egy ilyen műfajú film is alkotássá tud válni, nemcsak pénzkeresetté.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk