Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 23:20
Kerítések
- Viasat3, 23:25
Éjszakai hajsza
- Film+, 23:25
Kényszerleszállás
- Paramount Network, 23:30
Nincs alku
- Film4, 23:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Sivatagi sorozatgyilkos - Vélemények
Snooker
2022-es választás
Mire gondolsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Agyő, Bukarest! aaaaa
Crystal Reed aaaaa

 

Coles hozzászólásai

Ugrás Coles adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Az epeiosz akció - Keresem

2022-11-09 12:07.52
Szervusz, a Duna World épp vetíti (MOST!). (Gondolom, ismétlik a napokban, 2022. nov. 9.)


Örökség (1980) - Keresem

2022-06-01 23:53.28
Halihó, most vetíti a Duna World, gondolom, ismétlik is a napokban...


Steven Spielberg - Vélemények

2016-12-18 16:23.43
1946-ban született. Ma 70 éves.


Csendben fut, mélyen fut - Keresem

2016-06-22 13:33.20
Inkább nézd meg itt!

[link]


Földünk, a műanyag bolygó - Kérdések

2016-06-21 15:04.40
Inkább doku. Megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=5bNxEvhd58E


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2011-06-12 18:48.49
Üdv,
Az alábbi képsorok mely' moziból lehetnek(?):

[link]

Köszönettel...


Derült égből fasírt (2009) - Vélemények

2009-12-21 19:22.29
Utólagos ízfokozóként:

[link]


Képlet - Vélemények

2009-12-20 21:08.49
[link=] [link]


John Hughes - Vélemények

2009-08-08 18:00.45
John Hughes is eltávozott, nyugodjék!

[link=] [link]


Jankura Péter - Vélemények

2009-05-30 03:00.37
Hatvanhárom éves korában elhunyt Jankura Péter operatőr.
A Balázs Béla-díjas alkotót (a Magyar Operatőrök Társaságának vezetőségi tagját) kedden ragadta el a halál.
Nyugodjon békében!

[link]


A pankrátor - Vélemények

2009-05-22 02:23.02
..A legmegindítóbb jelenet azonban mégsem ez, hanem az a pár perc, mikor „A kos“ a rajongóival találkozik. A helyiségben a régi nagyok foglalnak helyet, s várják a látogatókat. Randy unottan néz körül a teremben, azonban megakad a szeme „sorstársain“, s e közönségtalálkozón rádöbben valamire... Vagy ez első fellépés (zene és ováció mellett, mindvégig hátulról mutatva a főhőst) a húsboltban... Vagy az eladóként lezajló párbeszédek. Vagy az az összecsapás, melyet a következő párbeszéd(részlet) vezet be:
- Aztán óvatosan azzal a tűzőgéppel!
- Nem lesz baj uram!
S a vég! A vége: Kos Prés! Kos Prés! Kos Prés!
A film forgatókönyvét Robert D. Siegel írta, Maryse Alberti fényképezte, a zenével pedig Clint Mansell szolgált, valamint a „Boss“, Bruce Springsteen (jutalma: Golden Globe, a legjobb betétdalért). Mindannyian mesterek a szakmájukban. Azonban mégse várjunk egy pörgős, felturbózott, akciódús 111 percet. Majdhogynem dokumentarista jellegű az alkotás. Lassan épül fel és bontakozik ki, minimalista eszközökkel mutatja be e drámát. Nem véletlenül kilincseltek vele több helyen is, a forgalmazók fanyalogtak az ötlet hallatán.
S mit hoz majd a jövő? Az alkotás már visszatermelte a ráfordított milliókat, sőt, túl is szárnyalta azt. Bátortalanul emelgették a vásznak számát az USAnkában, így növekedő tendenciát mutatott, hosszú időn keresztül. Mickey Rourknak és Darren Aronofskynak azonban elválnak útjai. A színész előtt (sajnos) valószínűleg egy Randy-féle életpálya áll (ne legyen igazam!), olyan előkészületi stádiumban lévő alkotásokhoz adta nevét, mint a 13 (2010, r.: Géla Babluani), a Vasember folytatása (Iron Man 2, 2010, r.: Jon Favreau) és a Rambo (2011, r.: Sylvester Stallone) ötödik része. A rendező pedig eltűnhet egy csapóajtó mögött, melyen a Hollywood felirat áll. Ő rendezi ugyanis a nem éppen szerény költségvetésű Robotzsaru (Robocop, 2010) remakejét...
Vajon hányan gondolnak most David Fincherre? Jöhetnek a jelölések.


2009-05-22 02:22.22
..életvitelét egészen addig, míg (szó szerint) bele nem pusztul. Azonban az egészségi állapota közbeszól, az egyik „fellépés“ után szívroham taglózza le, így választás elé állítja az élet: keres egy rendes állást, s próbál a realitás talaján egyensúlyozni (ebben segítenék a lánya és egy sztriptíztáncosnő), vagy a ringben mond búcsút az életétől. Talál is egy „rendes“ állást, húsbolti eladónak áll, azonban egy megszegett ígéret után újra a ringben találja magát.
Randy "A Kos" Robinson szerepében Mickey Rourke, aki (Sean Penn Oscar-gálán elhangzott szavaival élve) visszatért, s újra a csúcson van. Pedig az ő pályafutása is megfeneklett a kilencvenes években („Nineties sucks!“), akárcsak az általa megformált pankrátoré. A nyolcvanas évek sikerei ( Az étkezde-Diner, 1982, r.: Barry Levinson; Angyalszív-Angel Heart, 1987, r.: Alan Parker) után mélyrepülés köszöntött be. Botrányok, alkohol- és drogfüggőség, visszatérés a bokszhoz, plasztikai műtétek... S azok a filmek? Olyan produkciókhoz adta a nevét, melyekkel B-kategóriás sztár lett. Aztán szép lassan feltornázta magát az élmezőnybe. Az A por (Spun, 2002, r.: Jonas Åkerlund) szakácsaként, vagy a Sin City – A bűn városa (Sin City, 2005, r.: Frank Miller - Robert Rodriguez - Quentin Tarantino) Marvjaként sejteni lehetett, hogy újra a csúcsra tör. Rourke telitalálat lett, főleg, ha belegondolok, hogy először Nicolas Cage érdeklődött a szerep iránt! Olyan remekül alakítja a kiégett pankrátort, hogy a közönségsiker mellett a kritika is ódákat zengett a színészről (a teljesség igénye nélkül: Bostonban, Chicágóban, Floridában, San Diegóban, San Franciscóban és Torontóban is a legjobb színésznek választották, s az Independent Spirit Award (USA) elismerését, a Online Filmkritikusok Szövetségének, valamint a Washingtoni Filmkritikusok Szövetségének díját is elnyerte. BAFTA, Golden Globe, csak az a fránya Oscar bácsi nem akart jönni).
Marisa Tomei remek választásnak bizonyult, tökéletesen illik a főhős mellé. Nem mai csirkéről van szó, a hölgy bizonyított már szakmájában (1993-ban Oscar-díjat kapott a Vinny, az 1ügyű - My Cousin Vinny, 1992, r.: Jonathan Lynn – című filmben nyújtott alakításáért). Cassidy sztriptíztáncosnőként azonban többet lát a valóságból, mint a pankrátor. Nála a munka nem folyik össze magánéletével („A klub és az élet nem keverhető össze“). Egyedül neveli fiát, s azon kívül, hogy a foglalkozása nem leányálom, még küzdenie is kell az ügyfelekért, mert öregnek számít már az iparban. Ő veszi rá Randyt, hogy keresse meg régen látott (leszbikus) lányát.
Stephanie (Evan Rachel Wood, Marilyn Manson barátnője, olyan filmek szereplője, mint a S1m0ne, 2002, r.: Andrew Niccol; Az Eltűntek, The Missing, 2003, r.: Ron Howard; vagy a Kalifornia királya, King of California, 2007, r.: Mike Cahill) viszont hallani sem akar az apjáról. Az első találkozás így kudarcba is fullad. Randy azonban nem adja fel. Tanácsot kér Cassidytől, aki segít neki ajándékot vásárolni. Lassan be is indul az apa-lánya kapcsolat, sétára indulnak az emlékek ösvényén. Mikor az öreg a múltról, s a hibáiról kezd el mesélni, szinte érezni a leheletét, ahogy kiszárad a torka, s búskomoran kaparja elő a régmúltat. Az azt követő tánc ugyan majdnem kiveri a biztosítékot, de belefér a jelenetbe..


2009-05-22 02:21.11
„De a fenébe is! Még itt vagyok! Én, a kos!“ – Mickey Rourke újra a csúcson!
Darren Aronofsky új ajtón lépett be! A negyven éves amerikai rendező negyedik nagyjátékfilmjével, A pankrátorral (2008) ismét bebizonyította, hogy a legnagyobbak között a helye. A rövidfilmekkel (Supermarket Sweep, ´91; Fortune Cookie, ´91; Protozoa ´93) induló alkotó olyan remekművekkel örvendeztette meg a mozi szerelmeseit, mint (aki ismeri pályafutását, már ugorhat is a következő bekezdéshez, vagy elmorzsolhat egy ásítást) a matematikus zseni történetét elmesélő Pi (1998), a függőség alapfilmjének számító Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream, 2000) és a gyönyörű látványvilágot teremtő A forrás (Fountain, 2006).
S most itt a legújabb gyöngyszem! Legújabb? A tengerentúlon már 2008 decemberében vetítették a mozik, sőt, ma már a dvd-piacon hódít. Nem is beszélve arról, hogy diadalmenetét még tavaly ősszel kezdte, a 65. Velencei Filmfesztiválról elhozta az Arany Oroszlánt (mellékes, hogy a Goodbye Solo - 2008, rendezte: Ramin Bahrani - című alkotást kiemelt programon kívül vetítették) . A magyar vetítés május 21-től kezdődik, s alig egy éves késéssel talán a szlovák mozik is bemutatják...
Addigra viszont megerőszakolják a világhálón/ról a türelmetlen filmrajongók, hiszen az Oscar-gála már csúcsra járatta a versenyben lévő filmeket. Pedig érdemes vele várni, a filmszínház adja vissza leginkább egy-egy mestermű varázsát. S mire érdemes várni? Nincsenek videoklipszerű vágások, nincs szürrealizmus vagy alig követhető akciójelenetek, van viszont önirónia, nagybetűs SZÍNÉSZET, emberi drámák és betekintés e különleges sport kulisszái mögé. Érdemes még megemlíteni, hogy a rendező nem vacakol a manapság oly divatos eredetboncolgatással.
Akkor ez most sportfilm (netán zsánerfilm)? Létezik egyáltalán ilyen műfaj? S lehet még újat mondani/mutatni ebben? Sportfilmnek nevezhetjük, hisz´ a pankráció világát is körüljárja, bemutat abból egy szeletet, viszont nem vonultat fel kliséket, nem adagol közhelyeket, hanem igazi, emberi drámát tár fel az alkotás. „A Kos“ vászonra vitt kálváriája túlszárnyalja az olyan alkotásokat, mint a Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999, r.: Oliver Stone) , sőt, még a Rockyt is (1976, r.: John G. Avildsenis), s felsorakozik az olyan filmek mellé, mint a Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004, r.: Clint Eastwood), vagy a Dühöngő bika (Raging Bull, 1980, r.: Martin Scorsese).
A film története (kókusz)dióhéjban: a dicső nyolcvanas évek végén, pont húsz évvel ezelőtt, Randy "A Kos" Robinson a pankráció csúcsait ostromolta, rajongók sokasága előtt győzte le Ayatollah nevű ellenfelét. Azonban csillaga leáldozott, s a „szaros kilencvenes évek“ alatt, ahogyan a jelenben is, csupán külvárosi edzőtermekben küzd a hallássérült főhős, nevenincs ellenfelekkel, rajongóknak, aprópénzért. Lerobbant lakókocsiban él - ahol a szomszéd kissráccal játsza el újra és újra a „nagy csatát“, Nintendón ( mi az a „Call of Duty 4?“) - bár annak bérletét sem bírja fizetni. Alkalmi munkákból tartja el magát, sztriptízbárok gyakori vendége,s az alkoholt sem veti meg. Nem is zavarja különösebben, folytatná..


2009-05-22 02:21.05
Üdv harcostársak!
Ritkán írok véleményt egy-egy filmről, mert nem hiszem, hogy sok újjal tudnék szolgálni. Most viszont találtam pár gondolatot, ami talán nem von le a film értékeiből. Aki még nem látta, annak nem ajánlom, az élvezhetőségéből sokat levon a "poénok" ellövése vagy a részletek tisztázása. Talán túl csapongó, utószerkesztést is igényelhet, de elég a nehézkes bevezetésből, ecce:


Jankovics Marcell - Vélemények

2009-05-19 21:59.32
A világhálón elérhető pár rövidfilmje /animációk/ is.
1977-ben például a "Küzdők" a Cannes-i Filmfesztiválon diadalmaskodott (Best Short Film, Golden Palm).


A harmadik ember - Vélemények

2009-04-27 14:07.33
Az elmúlt évszázad legjobb brit filmje. A Brit Film Intézet alapján:

[link]


J. G. Ballard - Vélemények

2009-04-21 15:39.54
Nem friss hír: elhunyt J.G. Ballard, az Empire of the Sun/A nap birodalma c. önéletrajzi ihletésű regény írója, melyből S. Spielberg forgatott filmet a ´80-as évek végén. A ´90-es évek közepén David Cronenberg ültette át vászonra az 1973-ban kiadott Crash című művét. A 78 éves író évek óta prosztatarákban szenvedett. Április 19-én ment el, nyugodjon békében!


Filmkereső

2009-03-27 00:05.42
Srácok!

A film címe kéne: fiatal pár bajba jut, talán Dél-Amerikában. Segítségért könyörögnek, üzenetük el is jut a szülőkhöz, s az anya, meg az apa útnak indulnak. A fiatal lányt és fiút üldözőknek egy felvétel kell, melyen gyilkosság lett rögzítve. Majdnem megölik őket is, de az égő épületből sikerül kiszabadulniuk. Apró dobozban rejtik el, amiből később pók mászik ki. A két szülő /a srác apja, s a lány anjya/ utálja egymást, de összejönnek az utazás során. A végén azonban elválnak.

Köszönöm!

A 996/997/998/999. hozzászólásokra esetleg valami tipp?


Fiatal sasok - Vélemények

2009-03-23 16:41.15
A legjobb film Oscar-díját kapta a legelső gálán, s elnyert még egyet a legjobb effektusokért. További, három kisebb elismerést is bezsebelt.


Filmkereső

2009-03-23 16:30.25
Cccet!

Talán erre gondolsz:

Open Water [2003]
Nyílt tengeren
(Chris Kentis)


2009-03-20 03:51.03
31.
A dzsungelben eltűnik egy fiatal srác, a családja már temetést is rendezett neki, de ő túléli a balesetet (?), egy ott élő, elveszettnek hitt öreggel, akivel ötödölőznek /bár a győzelemhez ott csak három pont kell/. A végén egy emléktáblát visznek az öreghez, akiről azt hiszik, hogy meghalt, azonban találnak egy megkezdett játékot.
32.
Arénában küzd két gigászi robot, hatalmasak, egy-egy ember irányítja őket. Az egyik kilövi a másikra a „kezét“, így az rázuhan a közönségre. Rengeteg halálos áldozat, a „vétlent“ számos támadás éri. Később azonban újra összecsapnak.
33.
Nyomozó járja végig a falut, gyanúsítottakat, nyomokat keres, s az egyik párnál a nő/feleség kétértelműen fogalmaz, kitérő válaszokat ad, rosszat akar pillanatnyilag a férjének, valami nézeteltérés miatt. A nyomozó elballag onnan, majd látja, hogy a férj számonkéri a nőn a viselkédését, majd előhalássza annak melleit, s rácuppan.
34.
A fiúcskára kell hallgatnia mindig az apának ahhoz, hogy jó ötleteket hozzon, de mindig későn veszik észre. Vidékre kerül a család, mindenütt hó, kapnak egy szállodát, azt kell felújítaniuk rövid időn belül, különben valaki megkaparintja (polgármester?).
35.
Idősebb embert operálnak/műtenek, akinek újra kell kezdenie az életét, „fiatalon“. Megszökik és egy kocsmában innivalót kér, sört kap, de kiköpi, aztán tejet követel. Kórházban élt a a főszereplő férfi, ahol van aki az ő oldalán áll, mások viszont a vesztét akarják (nem tartják életképesnek a társadalomban?)
36.
Csodaszertől lesz nagyon erős/gyors a főszereplő. A film végén két csapat méri össze erejét, a szerrel megkésve érkezik az utolsó „játékos“, aki csak úgy érhetett oda, hogy egy részét az autóba öntötte. Hatalmas súlyt kell felemelnie, hogy legyőzzék ellenfeleiket, ahol hatalmas emberek versenyeztek /valami ételt is reklámoznak/.
37.
Faúsztatókról szólt az alkotás, talán a XIX. században játszódik.
38.
Gettószinház a kulcszó. Négy srác bulizik együtt az éjszakában, az egyikükről kiderül, hogy puerto rico-i, amit titkolt.
39.
Két fiú /talán testvérek/ kerülnek egyre nagyobb slamasztikába. Az egyik jelenetben egy férfi nővel töltené az éjszakát, de mindig kijön a szobából, zavarva így a srácokat. A film végén az egyik rokonuk, egy csaj jósnőt játszik, s egy izmos fazon megmutatja neki a testét, pucéran. Amikor pedig szólítják a lányt, ő eltakarja a férfi nemi szervét, viszont ahogy´ indulatosan beszél, úgy újra és újra megsérti azt.
40.
Kisebb társaság életét keseríti meg egy krokodil. Rájuk támad többször is, de nem tudják megölni. Az egyiküket este ragadja el, s átvonszolja egy gránáttal kialakított csapdán is.
41.
Talán fekete-fehér flm, melyben egy idősebb ember megismerkedik egy fiatallal. Kezdetben nem szívlelik egymást, később elválaszthatatlanok lesznek. Az egyik szállodába tojásokat tesznek a pultra, a vendégek pedig azt hiszik, hogy labdák, így mindenki játszadozni kezd velük..
42.
Fiatal pár bajba jut talán Dél-Amerikában. Segítségért könyörögnek, üzenetük el is jut a szülőkhöz, s az anya, meg az apa /más-más féltől/ útra is indul. Az üldözőknek egy felvétel kell, ami egy gyilkosságot rögzített. Elrejtik egy dobozban, amiből aztán pók mászik ki. A két szülő utálja egymást, de összejönnek az utazás során. A végén azonban elválnak.

Good Night, and Good Luck!


2009-03-20 03:50.27
21.
3 nő indul útnak, autóval. A legidősebb egy anya, volt feleség, a legfiatalabb a lánya, a középső pedig egy mutatós nő, az új feleség. Egy tónál meztelenül fürdenek, ahol a lány azt mondja az anyjának, hogy biztosan azért akar meztelenül fürdeni a nő, mert dicsekedik a testével.
22.
Fricska ´56 tagadóinak, talán rövidfilm, ahol a főhős felteszi a kerdést: csütörtök van, vagy kedd? Elgázolja a villamos.
23.
Lelőnek (talán) három pilótát, valamelyik „muzulmán“ állam légterében. Válogatott kínzásoknak vetik alá őket, míg az egyikük meg nem mutatja, hogy nincs körülmetélve, tehat nem lehet zsidó, mivel Izraeli kémeknek hiszik őket. A végén hazaengedik őket, de nem tudják feldolgozni a történteket.
24.
A férj őrült a filmben, persze csak a végén derül ki. Egy elhagyatott házikóban fest, s ezen a festményen minden szörnyűség/bűntett megtalálható. A megölt(?) / vagy veszélyeztetett gyerekük is.
25.
Afrikai dögkeselyűk címmel futott vhs-en, viszont ebben a formában sem találom már. Szerencsevadászokról szól a film, akik a vegén legyőzik ellenfeleiket /olyan gödörbe esnek, ami ürülékkel van tele?/
26.
„Él a legenda“? – teszi fel a kérdést a haldokló a főhősnek. A válasz: „Hogy a francba ne élne!?“ Repülővel, s kitalált mesékkel szédíti a két férfi a turistákat. Ereklyéket gyűjtenek, s míg az „ügyfeleik“ pár nyakéket találnak, addig ők rengeteget, majdnem le is buknak előttük. Csatlakozik hozzájuk egy /először ellenszenves/ nő is, menekülés közben egyiküket lelövik, akkor hangzik el a fenti kérdés. A végén beigazolódik a legenda, őslakosok mentik meg őket.
27.
A film végén tárgyalás zajlik, iskolában játszódik, ahol az egyik főkópé bekiabálja valamelyik tanárnak/bírónak, hogy kapd be, de elköhögi, s így botrányba fullad az esemény. Számos csíntevéssel tarkítják a szereplők az iskolában töltött napjaikat.
28.
Mese: egér-macska. Végén: gyerekek, legyünk jó barátok. Sorozat?
29.
Gagyi a ´80-as évekből /max. ´90-es évek eleje/, ahol „csupaizom/akcióhősök“ intézik el ellenségeiket. A végén az egyik srác nője meg akarja ölni őt, csókváltás közben/késsel?/, s egy másik lány lelövi a csajt. Utána mondja is a srácnak, hogy“ hisz´ meg akart ölni“, mire a srác: tudom.
30.
A főszereplő egyik ismerőse vezényelni akar egy zenekart, s ő csak futtában szól oda nekik, hogy kezdhetik, aztán kioldja a csomót, s az egész zenekart tartó szerkezet elúszik a tengeren.


2009-03-20 03:48.32
11.
Baráti társaság utazik valami tanyaszerűségre, ahol sorban halnak meg. Van egy szerelmes pár, ott a férfi puszutul el először, megnyílik alatta a föld is. Talán elátkozott könyv miatt mennek el egymás után.
12
Kisgyerek, öregek otthona. Megismerkedik az egyik lakóval a fiú, papájának nevezi. Halálakor az egész rokonság előtt megmutatja a templomban, hogy tud már fütyülni.
13.
Mese: bálnát próbálnak megmenteni fiatalok. 5000 dollár kell hozzá, de egy úr nem ad, ezért az egyik kislány utazást tesz a tengerben, az ottani lényeket felkutatva. A végen helikopterrel oldják meg a bálna visszajuttatását a vízbe.
14.
Két csaj egy kocsmában „áramütősdit“ játszik egy sráccal, a tét a férfi kocsija, vagy a csaj teste.
15.
Elvis megpattan egy koncert után a hátsóajtón, hamburgert akar enni. Elkapja egy srác némi segítséggel, hogy anyjának bemutathassa. A végén a sztár elbúcsúzik tőlük.
16.
A szélhámos, férjezett nő leblokkol valahányszor pirosat/vöröset lát. Lovak is vannak benne, az egyik meg is sérül egy birtokon. A nő lopni akar a férj szüleinek páncélszekrényéből, de ott is lebénítja a piros szín. A múltjából kiderül, hogy az anyját bántó férfi miatt van, akit ő csapott le.
17.
Fiatal srác a Távol-Keletre kerül, ahol ismerkedik a kultúrával. Vacsorás jelenet: lerészegedik, s úgy mondja, hogy bármit hozhatnak, ő megeszi. Egy félbevágott rák mászik el előtte.. Gyakorolnia kell, mert bosszút akar állni. A film végén kettévágja ellenfele fejét.
18.
Fiú és lány, úsznak a tengerben, egy hajócskáról a csajba szigonyt lőnek, mert szemtanúi voltak egy bűnténynek. A srácnak sikerül ugyan megszöknie, de őt gyanúsitják a gyilkossággal. Családjából valaki alkut köt az utána nyomozókkal, igy telefonhívását lenyomozzák, a srác igyekszik bebizonyítani az igazságát.
19.
Telt nő ráerőlteti magát egy férfira, aki el is menne egy vacsorára, amit a hölgy készít, de elkésik, s a vendéglátó addigra megeszik mindent, tör-zúz, a srác mégis megérkezik, részegen. Van baratnője, aki megalázza a rivális csajt, a végén azonban győz a telt nő, mert a srác megpillantja a metrón, odaszalad, megcsókolja..
20.
Szörnye/ecské?/k szedik áldozataikat. A három főhős alagúthoz érkezik, a férj külön megy, míg egy zsaru, s a feleség együtt mennek az elágazásnál.


2009-03-20 03:47.41
Üdv mindenkinek!

Van itt pár alkotás, melyek címét sajnos nem tudom. Megköszönném, ha a segítségemre lennétek:

1.
A magányos főhős levesébe beleköpnek, aki feláll az asztaltól és elintézi a ráküldött motorosokat.
2.
A főszereplőbe belekötnek egy szórakozóhelyen, az egyiket úgy intézi el, hogy felé dob egy sörösüveget, míg egy másik üveggel a lába közé céloz, mindkettő tálál. Talán anyját, s a barátnőjét kell kesőbb megmentenie.
3.
A filmben a harcosra hárman támadnak, valahányszor legyőzi őket, mindig felkelnek, mintha valami gépek lennének, amíg robbantással (?) el nem intézi őket. Talán távol-keleti, kung fu-s, harművészeti alkotásról lehet szó.
4.
Kutatóállomást szörnyek lepnek el, melyek síp hallatán menekülnek. A film végén felrobbantják őket. Van amelyiket egy ventilátor/propeller zúz be, mikor ugrál a szerkezet felett.
5.
Két szőke nő, egyik alacsony, teltebb, másik magas, vékony verseng egy srácárt. Az előbbi talán őrült is, aki bármit megtenne a ferfiért. Felmászik valamilyen tornyra is (víztároló?), ahonnan a férfinak kell lekönyörögnie. Vadnyugati-vidékies környezet, farmer, cowboy kalap.
6.
Western? A főhős azt mondja egy helyi k.rvának, hogy inkább rakná nemi szervét egy rakás ürülékbe, mint belé, később mégis ráfanyalodik. Talán aranyásók a szereplők. Sorozat lehetett?
7.
A főhősnek a következőket mondja egy nő: szerelemből dug, nem sportból. Valakinek a háza előtt könnyít magán a férfi, s begyújtja, aztán becsenget. Az illető meg el akarja taposni. Talán ugyanarról a műről lehet szó, melyben a srác lakatot tesz ugyan a motorbiciklijére, de így is ellopják, csak a kereket hagyva meg.
8.
A film elején hajléktalanok kapnak el egy galambot, meg akarják enni, mikor jön egy brigád, s megölik őket, talán nyílpuskával.
9.
Egy fiatal lány becserkészett egy férfit (férjnek) a következő szöveggel: „én, férjhez?! Magához?!“, a reakció: „már megint olyan helyzetbe kerültem, ahová azt sem tudom, hogy hogyan kerültem.“ Összeházasodnak, beköltöznek egy lakásba, ahová jön a mama látogatóba. Valami kavarás is történt egy másik nő által. Fekete-fehér?
10.
Két csaj pénzszűkében beiratkozik egy táncversenyre, ahol idegennel nyer is az egyikük, s mennének a következő versenyre, még aznap, mégsem mennek. A srácnak a kupa kellett, a csajoknak a pénz.


2009-03-20 03:32.26
Csilla!
Valószínűleg az alábbi alkotást keresed:

Tri orísky pro Popelku [1974]
Három mogyoró Hamupipőkének
(Václav Vorlícek)


Filmet keresek

2009-02-24 02:55.29
Köszönöm, időközben a film végét is sikerült megnéznem.. Mennyi minden múlhat egy alkotás utolsó percein!?


2009-02-24 02:09.22
Üdv!
A keresett film: Pár hónappal ezelőtt ment Duna Tv-n. A tortenet diohejban: egy fiu és egy lany gyerekkoruk ota fogadasokkal tarkitjak mindennapjaikat. Kesobb elvalnak utjaik, de par ev multan ismet talalkoznak, s folytatjak a fogadasokat, ezuttal nagyobb tetekben. A srac epitesz. A film vegen kiegyeznek egy dontetlenben: bebetonozzak egymast.

Surgos lenne, persze fogadasbol! Halam nem marad el..

Koszonom!


Telly Savalas - Vélemények

2009-01-21 17:38.18
Ha tudnék számolni /s ha tudnám milyen évet írunk/, akkor halálának tizenötödik évfordulójáról regéltem volna.


2009-01-21 17:35.34
Nyolcvanhét évvel ezelőtt született Telly Savalas.
A görög származású színész eredeti neve Aristotelis. Testvérei közül George szintén színész volt. Telly S. az érettségi után vízimentőként dolgozott, azonban egyszer nem sikerült egy ember kimentése. Az eset egész életén át kísérte. Rádiós és tv-s karriert is futott. A Birdman of Alcatraz c. filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték ´63-ban. ´74-ben Emmy-díjat kapott Kojak megformálásáért (´75/6-ban Golden Globe-bal jutalmazták).
A Cool Hand Luke c. film főszerepét először neki szánták.
Halálának tizennegyedik évfordulója holnap esedékes. Nyugdjon békében!


Attila, isten ostora (2001) - Kérdések

2009-01-18 21:57.29
Langelus!

423-ban a római senatus megszabadult a Theodosius-ház uralmától, Joannes szenátort kiáltotta ki császárrá, aki Aëtiust nevezte ki hadvezérré. A római származású magister militum gyerekkorában a gótok túszaként /nem fogoly/ sokat tanult a barbároktól, maga Alarich részesítette katonai kiképzésben, majd 410-től három évig a hun nagykirály udvarában élt birodalmi túszként /mintha nagykövet lett volna/. Itt kötött barátságot Attilával.
Később pedig..
De ez már egy másik történet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk