Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elektra
- Film+, 11:50
Halálos temetés
- RTL Három, 11:50
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40
Új fiú
- Film Café, 12:45
Szupercella
- Mozi+, 13:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
- Filmes Sámánok Rendje -
Örömködő topik - közkívánatra!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A sötét lovag - Felemelkedés aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Kormoran hozzászólásai

Ugrás Kormoran adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

A mentalista (sorozat) - Vélemények

2022-08-03 12:06.08
Ízlés és felfogás kérdése. Pár gyatrább részt leszámítva egész jó dolgok vannak benne. Nekem egyfajta önismereti kúra volt, mert nem találkoztam még filmben olyan szereplővel, akivel ennyire egyrugóra járna az agyunk, mint az itteni főszereplővel.


2022-es választás

2022-08-03 12:00.13
Érdekes helyzet van Magyarországon. Nem most, már évtizedek óta. A törvényesség lényegében 1944-ben megszünt. Azóta egyik törvénytelen rendszer jön a másik után és legitimációt pusztán a tudatlan nép biztosít nekik azzal, hogy nem emelnek vétót élve alkotmányos jogukkal, mely az Aranybulla XXXI.cikkely alapján örök időkig megillet minket. A tudás hatalom. Már a 89-es ideiglenes is kimondta, hogy minden hatalom a népé. Valamint szabályozta a mindenkori állam működését. Azt sehol nem írta elő, hogy 2012-ben új államot hozzanak létre alkotmányellenesen és ebbe az új államba átregisztráljanak minden állampolgárt a Magyar Köztársaságból a tájékoztatott beleegyezésük nélkül. Jó sok háttérinfó kéne megérteni, miről írok itten. Én is az elmúlt 4 évben szedtem össze az infót ezekről. Van egy jogi maxima, amit illene figyelembe venni: törvénytelenség jogot nem alapít!


Attila, isten ostora (2001) - Kérdések

2022-07-27 19:48.09
Hidán Csaba, régész-történész elemzi a filmben látható dolgok hitelességét:

[link]


COVID 19 beszámolója

2021-03-14 16:39.58
Neten vásárolok szinte mindent. Amit nem tudok, azt valaki meghozza, mindig van jelentkező. Nem utazok tömegközlekedéssel. Nem járok se postára, se bankba, se irodákba. Kivárom a nagy összeomlást, vagy népfelkelést, vagy bármi is vet ennek véget, én türelmes vagyok. Az utcán pedig nincs rajtam maszk, ahogy eddig se, pedig még a Hősök terén is kint voltam a legutóbbi bulin is. Még a yardokkal is beszéltem ott.


2021-03-14 15:40.33
Rajtam még maszk nem volt, nincs is maszkom. 2020 szeptembere óta nem voltam egyetlen olyan kereskedelmi és egyéb szolgáltatónál, ahová maszk kötelező. Előtte sok helyre be lehetett jutni, azért mentem.

Hogyan lehet véget vetni a "járványnak"? Két lehetőség van, a gyorsabb szerint a nép megrohamozza az OGy épületét és az összes politikust leúsztatja a Dunán. A PC-bb, de lassúbb szerint pedig mindenki kikapcsolja a TV-t, rádiót, nem olvas semmilyen formában híreket legalább két hétig. Amikor hangosbemondós kocsikkal járják az utcákat, hogy "emberek járvány van", bezárnak ajtót, ablakot, füldugót használnak... na ez kb két hét alatt megszüntetné ezt a "covid" fedőnevű globális politikai játékot, nálunk legalábbis igen.


A találkozás (2010) - Vélemények

2020-01-31 15:55.14
Pár napja néztem meg. Egy vallási fanatizmusba szédül cimborám ajánlotta. Én meg nem vagyok vallásellenes. Egészen jó motivációs filmeket láttam már, kíváncsi voltam, mi sül ki belőle. Nos azt kell mondjam, aki ezt írta, az nem ragaszkodott a történet alapjául szolgáló Bibliához, sőt mintha arra épített volna, hogy a néző átsiklik olyan részletkérdésen, mint az Ó és Újszövetség - Jahve és Jézus közti különbségeken. A kivitelezés egy közepes TV-film mércéjét megüti, ha nem számítjuk azt a teológiai bakit, hogy Jahve írtatta ki a kánaánitákat és nem Jézus. Hollywoodban ez valószínűleg apróságnak számít, de errefelé, itt minálunk nem!


2020-01-31 15:44.03
Ötletes nekifutás, eladni egy kis vallási-morális élményt az erre fogékony nézőnek. Nem is volt ellenemre addig a pontig, amikor az egyik negatív szereplő rá nem kérdezett Jézusnál, hogy miért rendelte el a kánaániták kiírtását. Na ez keményen hazavágta az egészet alapból, uyganis itt egy eléggé nyílvánvaló hülyeségről van szó. Jézus nem rendelt el semmiféle nép kiírtását, az Jahve volt az Ószövetségben. Hányan vettétek észre ezt az amatőr húzást?


Jelenczki István - Vélemények

2017-03-01 10:14.08
Lassan 1 éve kész egy filmje, tegnap este volt szerencsém megtekinteni lakóhelyem kúltúrházának színháztermében. A filmkatalógus oldal még nem jegyzi, pedig meglehetősen érdekes téma:

[link]


A fegyvertelen katona - Vélemények

2016-12-06 12:32.58
Az Öreg Gibson ritkán ül rendezői székbe, de akkor szuperül szuperál. Remélem, most is kapunk valami kiemelkedőt!

Itt a magyar szinkronos előzetes:

[link]


Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet - Vélemények

2016-05-06 12:46.18
J.J Abramst elfelejtették rendezőnek megtenni, máris szavazok némi bizalmat a filmnek, bár az Ébredő erő erőtlen sztorija után erősek a kétségeim a tartalmat illetően.


Star Wars: Az ébredő Erő - Vélemények

2016-04-24 13:11.46
Érdektele, unalmas, primitív sztori, a J.J.Abramsra jellemző középszerű tálalásban. Tévésorozatnak még elmenne, de biztos kihagynám.


A nagy dobás (2015) - Vélemények

2016-02-15 18:15.08
Valaha létezett erkölcs és illemtan, és egy jól öltözött ember még képviselt egy szintet, mert kívül-belül kifogástalan volt a megjelenése. A szélhámosok megpróbálták utánozni a stílust, aminek néha megvolt az az előnye, hogy a szélhámos is kiművelődött. Ma már alig találni kifogástalan természetű és megjelenésű embert, az nem "trendi". Az új elit a szélhámosokból nőtte ki magát, azokból, akik a múltat végképp eltörölni szándékoztak. Ez meg is látszik a világ állapotán.


2016-02-11 08:17.28
Még nem láttam a filmet, de meg fogom nézni, minden ilyen témájú filmet megnézek, közgázból is jeles voltam, valahogy érdekel a téma, még filmen is. :)

..de így kezdik a film leírását, hogy ugyebár:

amit sem a nagy bankok, sem a média, sem a kormány nem tudott észrevenni: a nagy gazdasági világválság közeledtét...

Ez valami vicc lehet. A válságok be vannak iktatva a gazdasági-politikai életbe, törvényszerű egy ilyen pilótajáték rendszerű pénzügyi rendszerben. A kamat kamatásak a kamata... egyértelmű, hogy menetrendszerinti lufidurranások következnek be időnként akár világháborúkba torkollóan is, de ezt simán elfogadják a rendszer urai, és csak arra figyelnek, hogy a folyamatokat kézben tartsák.
Az előfordulhat, hogy akadnak, akik nincsenek beavatva a menetrendbe, így maguknak kell kitalálniuk, hogy mikor várható a következő nagy fogásokat kínáló krízis.

Biztos hogy megnézem, és talán még véleményezni is fogom, majd meglátjuk. Igéretes téma, igéretes stáb. :)


Istenről, hitről, vallásról

2016-01-01 10:32.18
Nemrégiben belebotlottam a Youtubeon egy hangoskönyv sorozatba, és eszembe juttatta az ezen a fórumon vívott nagy "eszmecseréinket". Itt a sorozat egy jellemző darabja, megfontolásra érdemes gondolatok, és érdemes visszamenni az első részhez és végigvenni!

https://www.youtube.com/watch?v=uIJYLyv9Srk


Ki ölte meg az elektromos autót? - Vélemények

2015-04-23 10:09.50
Abban az esetben, ha bezárom magam egy olyan körbe, amiben csak kőolajban tudok gondolkodni, akkor tényleg szükségesnek lehet vélni a kőolajat még a villanyáram előállítására is. Amint kilépek a magamköré erőltetett bűvös ketrecből, máris kiderül, hogy nemcsakhogy kőoljara se lenne szükség, de a mi rettentőfontos újabb paksi reaktorunk is csak egy politikai húzás a nagy sakktáblán. Tavaly a németek bejelentették, hogy alternatív megoldásokból (szél, nap, víz és hasonlók) elérték a szükséges energiatermelésük 40%-át.
...és hozzátenném, az alternatív lehetőségek kihasználásában még a hűdefejlett németeknek is van mit fejlődniük. A kőolajtermékek egyeduralmát kőkemény lobbitevékenység biztosítja. Innét simán kitörni nem kis feladat, nem csoda, hogy az EV1-es is zúzdába került.


Mit aratunk jövőre - Vélemények

2015-04-23 09:28.28
Felmerül a kérdés, érdemes-e bio "üzemmódban" termelni. Apró kukacos gyümölcsök lesznek-e a szép nagy vegyszerekkel-műtrágyákkal felpumpált termények helyett. Megeszik a bogarak és hernyók a termést, ha nem szórjuk a rovarírtók garmadáját a növényzetre? Nos itt a válasz ezekre a kérdésekre ebben a nem 52 perces, de másfél órás francia ismeretterjesztő filmben:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gXOR..


Michael Bay - Vélemények

2015-01-20 11:16.07
Dájrektor Miska kitartó melóval beküzdötte magát a legrosszabb rendezők közé 2014-es teljesítményével. Ebben főszerepet játszott a legújabb transformers film - egyetértek a kritikusokkal.

[link]


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2015-01-20 11:11.11
Ez volt a sorozat első darabja, amit meg se néztem, annyira fárasztó-gagyi volt az összes előző... nos itt egy cikk az SG.hu-ról, ahol ott szerepel a legrosszabb 2014-es filmek listáján, és a rendezője is felkerült teljesen megérdemelten a legrosszabb rendezők közé - gondolom, díjazták ezt a nagy dobását. Bocs fanok! ;)

[link]


Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

2014-12-10 16:51.33
Hogy készül a lovasrendőr? ...hát így:

[link]


Eurovíziós dalfesztivál

2014-05-14 17:20.35
Valóban, nagyon jók voltak az orosz lányok. Igazából, ha valamelyik régebbről ismert sikeres sztárokhoz lehetne hasonlítani, akkor az ABBA stílusra hajazott a produkciójuk. A sokat tárgyalt tököscsaj pedig simán összekeverhető lehetne egy Adrew Llyod Webber féle Jézus Christ SuperStar részlettel.


Avatar: Az utolsó Léghajlító (sorozat) - Ki a kedvenced a sorozatból?

2014-05-12 20:32.13
General Iroh

[link]


Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika - Kérdések

2013-01-31 20:08.38
Aki némi valós információra is kíváncsi a valódi kazahokról, ajánlom Chemez Farkas hagyományőrző lovasíjász útibeszámolóját - a SztKorona rádióban Budaházy György műsorában hallhatjuk. Farkas két társával több hónapot töltött kint, ahogy Ő fogalmaz, kúltúrális hadjáratot tartottak Kazahsztánban:

[link]


A vörös Pimpernel (sorozat) - Vélemények

2012-08-21 21:23.21
Az nCore-on fent van DVD & DVDrip.


Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

2012-07-27 09:24.02
Két rendőr talál egy romos háznál két aknát, az egyik elkezdi piszkálni, a másik rászól hogy ne nyúljon hozzá mert még felrobban, mire a másik: nembaj majd legfeljebb azt mondjuk hogy csak egyet találtunk.


2012-07-27 09:12.09
Megtörtént eset jogos tulajdonvédelemből:

Egy vadász tanyájáról lopta az etnikum a felkarikázott tűzifát.Ő meg néhányba belefúrt és 5,6 mm-es vaklőszereket tett a lyukakba, majd betömte forgáccsal, hogy ne legyen feltűnő.Másnap már híre volt :

-Háá mííg a platnyit is levágta a sparhelytrűl! :-))
Utána tőle nem igazán loptak fát, nem'tom méér!


2012-06-15 15:56.41
Falu végén kurta kocsma, csak e magánhangzókkal!

Petőfi S.: Telepszegleten szeszelde

Telepszegleten szeszelde
csermely mellett elhelyezve,
benne kedve tetszelegne,
teszem fel, nem esteledne.

Egek rendre estelednek,
erek, berkek csendesednek.
Dereglye sem megy keresztbe,
hever e fekete csendbe.

Szeszelde bezzeg nem csendes,
zeng-peng benne zene rendes.
Szesz ereje szerteterjed,
embereknek kedve gerjed.

Hej, menyecske, kedves lelkem,
erjedt hegylevet kell nyelnem!
Legyen hetven esztendeje,
de meg heves szesz ereje!

Zenemester, sebesebben!
Kerekedett fene kedvem.
Keresetem szerteverem,
lelkemet meg eltemetem.

Megjelennek rendelettel:
Csendesebben kedvetekkel!
Telep feje heveredne,
esetleg elszenderedne!

Legyen vele beste lelke,
te meg eredj fene helyre!
Zene zengjen, szedte-vedte,
pendelyemnek lehet veszte!

Esmeg mennek, reteszt vernek:
Legyenek csendesek kendtek!
Szentek lelke legyen velek,
kedves egyetlenem beteg.

Feleletet egy meg nem tett,
berekesztnek szesznyeletet.
Zene menten befejezve,
s szertemennek csendesedve.


2012-06-01 08:39.00
Ha még nem ismernéd:


Filozofikus.
Ha lenne pálinkám, már nem lenne..


Infláció.
Az infláció nem más, mint úgy elfelezni a pénzt, hogy közben a papír ne sérüljön meg.

Rémálom.
Szörnyű álmom volt ! Azt álmodtam, hogy Magyarország fele lakatlan, a másik fele pedig Lakatos.




Mérnök.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint egy disznóval hemperegni a sárban. Két óra elteltével rájössz, hogy ő ezt élvezi.


Oda-vissza.
A férfiak nőznek, a nők hímeznek.





Számadás.


A nők olyanok mint a medence. Ha összeszámolod a fenntartási költségeket, rögtön rájössz,
hogy túl kevés időt töltesz bennük.


Az eső.
A májusi eső aranyat ér! - mondta a falusi, és kiúszott a veteményesből.


Optimista, pesszimista.
Az optimista azt hirdeti, hogy a lehetséges világok legjobbikában élünk; a pesszimista tart attól, hogy ez tényleg így van.


Felnőtt.
A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik.


Gyógyszer.
A szerelem a legjobb gyógyír, de ha nincs... nekem jó a Jägermeister is...


Google.
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat.



Esély
Az egyetlen, amit kérek, egy esély, hogy megbizonyosodhassak arról: a pénz nem boldogít.


Jó érzés.
Nem tudom, mit kezdenék a feleségem nélkül. De akkor is olyan jó rágondolni.


Felhívás.
Hölgyeim! Ha már megkedvelték a koffeinmentes kávét és teát, a cukormentes kólát, a nikotinmentes cigarettát, az alkoholmentes sört, miért nem kedvelik az impotenseket?


Válság.
A gazdasági válság alatt összehoztam egy kisebb vagyont............. egy nagyobból...


Orvosok

Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak, olyan betegségekre, amelyekről még kevesebbet tudnak, persze saját betegeiknek, akikről meg semmit sem tudnak...


Találmányok.
Mikrohullámú sütő : feltalálták, hogy a férfiak is tudjanak főzni ...
Mosógép : feltalálták, hogy a nők is tudjanak programozni ...


A tyúk

Ha a tyúk a múltjába néz, akkor tojás; Ha a jövőjébe, akkor leves ...


Vágy.
25 évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 forintot havonta és legyen egy 1986- os évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.


2012-03-23 08:24.48
:D egy kis hasonszőrű pack:

King Fucker = Királyhágó
Powder Sucker = Porszívó
Shit Iron Beef = Szarvasmarha
Left Brake = Balfék
Whell Sided Image Wearer = Kormánypárti képviselo
Bottle Cap Advice = Kupaktanács
Full Vision = Televízió
Pig Cheese = Disznósajt
Green Eyed Whipper = Zöld szemes ostoros
Mother Book Driver = Anyakönyv-vezeto
Wein Salt Vomited to Wall = Falrahányt borsó
Bird Milk = Madártej
Children String Grass = Gyermekláncfu
Wein Stone Acid = Borkosav
Today Distance = Matáv
Mind Harvester = Észkombájn
Beaver Field Sale Place = Hódmezovásárhely
Earth Drawing = Földrajz
Boquet Neck Kerchief = Csokornyakkendo
Half Battery = Félelem
Radius Drive = Sugárhajtás
Bowel Colour = Bélszín
Capable Page = Képeslap
Mother if good = anyahajó
I too you no, good too you no = Én Istenem, jó Istenem!


2012-03-20 08:52.49
XDDD ez jó volt, muszáj vagyok én is dobni egy hasonszőrűt:

Tücsök és hangya

EREDETI VERZIÓ
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet
halmozott fel, felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és
végigmulatta a nyarat.
Eljött a tél, a hangya nem fázott és nem éhezett, ám a tücsök élelem és szállás híján a
hidegben lelte halálát.

A HUMÁNUS VERZIÓ
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet
halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és
végigmulatta a nyarat.
Eljött a tél, és a tücsök bekönyörögte magát a balek hangyához, ahol tovább mulatozott.

A MODERN VERZIÓ
A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet
halmozott fel felkészülvén a kemény télre. A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond és
végigmulatta a nyarat.
Eljött a hideg tél, és a nélkülöző tücsök sajtótájékoztatót hívott össze azt a kérdést
feszegetve, hogyan lehet az, hogy míg egyesek kint fagyoskodnak a hidegben, mások úgy
élnek, mint a hangya. A CNN, az RTL Klub, a TV2 és az MTV felvételeket mutatott be a
didergő tücsökről, és a melegben, terített asztal mellett henyélő hangyáról. A világ
döbbenten konstatálta az égbekiáltó különbséget. Hogyan lehetséges egy ilyen jól
fejlődő, épülő országban a tücsköt így sorsára hagyni? A NZSZ (Nemzetközi Zöldbogarak
Szövetsége) vezetői több hírműsorban is "zöldellenes elfogultsággal" vádolták a hangyát,
és felhívták a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy a világon sok tücsök áldozata ennek
a kirekesztő mozgalomnak.
Breki, a béka, a tücsökkel együtt lépett fel a Mónika Show-ban, és mindenki könnyekre
fakadt, amikor az "Azért Vannak A Zöldbarátok" című slágert énekelték. A Köztársasági
Elnök és felesége egy jótékonysági bálon támogatásukról biztosították a tücsköt, és
olyan javak juttatását helyezték kilátásba, amiből a tücsök az előző kormányzati ciklusban
kimaradt; ahogy a miniszterelnök fogalmazott: "...hogy ne süvölthessenek újra az előző
rendszer szelei".
Lengyel László politológus a "Mélyvíz" adásában kifejtette, hogy a hangya a tücsök kárára
szépen meggazdagodott, és egyúttal az ilyen típusú jövedelmek elvonását célzó adójogszabály
szükségességét hangoztatta az "egyenlő közteherviselés" szellemében.
Végül, az "Egyenlő Esélyeket Az Anti-Zöldekkel" szervezet hathatós közreműködése nyomán a
hangyát visszamenőleges hatállyal megbírságolták, mert nyári munkái közben nem
foglalkoztatott elegendő számú zöld bogarat, adótartozásait behajtották, és házát az
állam elkobozta.
A történet végén látjuk, amint a tücsök felélte a hangya utolsó téli élelemtartalékait a
kormánytól kapott házban (ami nemrég még a hangyáé volt), a hangya pedig, eltűnik a hóban.
Másnap reggel pedig a tücsök fogta a cókmókját és (mivel sikerült teljesen felélnie a
hangya vagyonát) elindul egy újabb hangyát keresni.
Ha a mai magyar valósággal bármi összefüggést vél felfedezni, az csak a véletlen műve!
Azt pedig nem is mondtam, hogy a hangya egy rohadt rasszista!!!


Fertőzés (2011) - Vélemények

2012-03-01 15:10.06
A film nézése közben ezek jutottak eszembe:

Talán emlékszünk még arra, hogyan blamálta magát globális szinten az egészségügy a H1N1 mizéria kapcsán. Miután elülni látszott a balhé, nekiláttak az érintettek, hogy javítsák a szakma ázsióját. Azon töprengtek, milyen lépésekkel lehetne az emberek megcsappant bizalmát visszaszerezni. A filmipar már régóta ontja a különböző propaganda szagú játékfilmeket, így nem csoda, hogy megkaptuk a disznónátha utáni első? ilyen jellegű produkciót . A stábnak ez is csak egy jól fizető munka volt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk