Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szőke az igazi aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Berto49 hozzászólásai

Ugrás Berto49 adatlapjára

1 2 3 4 5

Szerelemből nősültem - Vélemények

2019-10-10 19:24.02
Sajnos Erdélyi Mici ebben a filmben nem csillogtatta meg ének- és tánctudását, pedig bőven rendelkezett vele, hiszen évekig a Latabár testvérekkel lépett fel Európa revüszínpadain. Faék egyszerűségű történet a szokásos, a végén természetesen megoldódó bonyodalommal. Mára igazán értékelhető pozitívuma csak Kabos Gyula csattanós beszólásai, poénjai. Némi pikantériát jelent az a tény, hogy Erdélyi Mici és Ráday Imre az életben is házaspár volt, de a forgatás befejezése után a házasság válással végződött.


Csillag születik (2018) - Vélemények

2019-01-08 02:20.08
Sőt az ötödik! Van egy indiai(!) feldolgozása is 2013-ból "Aashiqui 2" címmel. IMDb: [link]


Köpök a sírodra (1978) - Vélemények

2017-10-28 18:11.17
Erős késztetést éreztem, hogy az Eden Lake után megnézzek egy szokványos rape&revenge filmet, mert a bosszúállás ugyan nem összeegyeztethető a hitemmel, de mégis, valamilyen lelki megnyugvást jelent, hogy a rossz elnyeri a büntetését. A fiim első változatát kerestem és néztem meg, tetszett. Az izraeli származású rendező általam ismeretlen színészekkel egy jó zsánermozit rendezett. Az igazat megvallva gyenge lábakon áll a történet, mert négy erős férfit (jó, az egyik kissé retardált) gyilkol meg a kegyetlen megerőszakolás után pár héttel a vékony írónő, de az átélt trauma megacélozta jellemét és fizikumát.


Kurta Niké - Vélemények

2017-10-13 23:05.49
Kurta Niké azonnal adja vissza a diplomáját, ha egyáltalán van neki (utánanéztem, van! Tiszteltetem Zsótér Sándor tanár urat, ilyen tanítványnak diplomát adni a színészképzés szégyene!), mert nemhogy egy mondatot, de egy szót sem tud érthetően kiejteni. Gyalázat ilyen beszédhibás nőt kamera elé engedni, még akkor is, ha a rendező felesége, sőt annál inkább.


Tiszta égbolt - Keresem

2017-09-30 22:35.53
Én nem keresem, inkább felajánlom minden szíves érdeklődőnek a film első, klasszikus szinkronjának (Domján Edit, Bitskey Tibor) letöltési linkjét. E-mail cím megadása után rögtön küldöm!!!


Az elveszett Kennedy családi filmek - Vélemények

2017-09-26 17:42.30
Borzongató látvány, az, hogy Jack és Bobby milyen jókedvűen mórikálják magukat a kamera előtt, ugyanakkor milyen rettenetes merénylet okozta a halálukat. Jó, hogy nem látjuk előre a sorsunkat! Valamilyen titokzatos átok ül a Kennedy családon, talán az id. Joe kegyetlen és vérlázító tette után (lobotómia az egyik viselkedés zavaros Kennedy lányon, pedig igazából csak diszlexiás volt!). A kilenc gyerekből négy(!) tragédia során vesztette el az életét, hiszen az ifj. Joe és egy másik Kennedy lány repülőszerencsétlenség áldozata lett. Hiába a mérhetetlen gazdagság, a Sors elől nem lehet kitérni. Minden földi jó megadatott nekik, mégis természetellenes halál lett a vége.


Bolondok hajója - Vélemények

2017-08-30 16:46.05
Kedves Angelika58!
Meglehetősen későn válaszolok (több, mint négy év!), ezzel együtt nagyon szépen köszönöm a kérdésemre adott tökéletes választ. Milyen jó, hogy vannak ilyen művelt hölgyek!
Köszönöm szépen!


Bűnös vagy áldozat? (1947) - Vélemények

2017-08-18 01:01.03
Több filmes oldalon is hibás az ismertető! Dora fényképész barátnője a pezsgőüveges gyilkosnak, Jennynek. (Nem spoiler, mert a film elején is kiderül, hogy ki a tettes!) Ő barátságból megy el az áldozat lakására, hogy elhozza barátnője ottfelejtett prémjét.
"Bölcs" Arturo professzor "munkásságára" is fény derült, hiszen egy ilyen szarvashibát professzorként igazán illett volna észrevenni, de ő szakmányban ontja valamelyik netes forrás (talán az ISZDb[?]) érdekesnél érdekesebb adatait. Csak így tovább!!!


Örökség (1980) - Vélemények

2017-08-12 01:39.45
Nem értem, hogy miért kell rébuszokban említeni Věra Chytilová "Örökség, avagy Guten Tag faszikáim" című munkáját!


Race: A legendák ideje - Vélemények

2017-01-30 23:40.31
Sport- és életrajzi film a színesbőrű Jesse Owensről, aki 1936-ban Berlinben négy olimpiai aranyérmet szerzett. (Érdekesség: A filmből kiderül, hogy James Cleveland Owens volt a valódi neve, de egy tanár a tájszólása miatt félreértette a kiejtett J. C. betűket, így lett belőle Jesse.) Nekem eléggé tetszett, bár a közismert tények tudatában nem rágtam véresre a körmömet, hogy sikerül-e győznie. Teljesítménye bámulatos, abban a tekintetben különösen, hogy legyőzte a rá nehezedő faji előítéleteket. Ebből a szempontból, abban a korban nem volt különbség az USA és a náci Németország között. (Természetesen feltűnik szereplőként a filmrendező Leni Riefenstahl, akit a film egyértelműen pozitívan ábrázol, pedig „Az akarat diadala” című náci propagandafilmjét erős hányingerem miatt abba kellett hagynom. Finoman fogalmazva meglehetősen „színes” egyéniség volt, egy kicsit utánaolvastam a 101 éves korában elhunyt több nézőpontból bírált, vitatott szerepet vállaló rendezőnő életéről. Megdöbbenve olvastam, hogy a „boyfriend”-je, később férje, Horst Kettner 1944-ben született, amikor Leni már 42 éves volt! Alig több mint két héttel a halála előtt kötöttek hivatalosan házasságot, valószínűleg az örökség miatt. Zsidógyűlölő, vagy nem, nehéz ezt ma eldönteni, de a szóban forgó munkája „ordas” eszméket emelt piedesztálra, és ez az ideológia milliók kínhalálát okozta.)


Vabank - Vélemények

2016-12-13 11:46.17
Nem is gondoltam, hogy ilyen jó lesz ez az 1981-ben készített bankrablós/bosszúállós lengyel film. Szerintem a lengyelek összefogtak az IMDb oldalain, mert a filmjeik többségét az átlagnál sokkal magasabb pontszámokkal értékelték, így jöhetett ki ennek is nyolcas átlag, de ez speciel megérdemelte. A bankrablás gyakori témája a kalandfilmeknek, ez annyival különb, hogy a kitervelője bosszút is áll azon, aki hat évre a börtönbe juttatta. A kísérőzene is nagyon jó, illik a pergő történethez. Egy folytatást is készítettek, remélem ugyanilyen színvonalas.


Johanne Louise Schmidt - Vélemények

2016-07-10 01:11.45
A "Palackposta" és a "Fácángyilkosok" című film mellékszereplője (hál’ Istennek!) a Rose-t játszó Johanne Louise Schmidt, de ilyen rusnyaságot filmen szerepeltetni bűntett a nézők ellen.


Egy filozófusnő szerelmei - Vélemények

2016-07-09 17:33.26
Igen csekély affinításom van a filozófia iránt, de ha egyszer véletlenül érdekelni kezdene, az utolsó lenne Ayn Rand munkássága! Megnéztem ezt a TV számára készített biopicet (itthon a Hallmark vetítette, ez a tény egymagában is sokatmondó), nem sok élvezetet találtam benne, talán csak Helen Mirren játékát, igazán nagy színésznő. A tesze-tosza férjet pedig Peter Fonda alakította. Rand szerintem egy igazán ellenszenves, beképzelt és erkölcstelen luvnya volt. Ilyen élettel akart utat mutatni az Emberiségnek? Jólneveltségem tiltja, hogy leírjam, mit gondolok róla.


Kínai elvitelre - Vélemények

2016-07-09 17:23.58
R. Darin és a helyes Jun, a kis kínai (Ignacio Huang) a vállukon viszik ezt az abszurd, és hihetetlen módon megtörtént esemény alapján készült filmet. Az első jelenetben az égből lehulló tehén egyedülálló ötlet, de megesett Kínában! Az utóbbi hetek új (még nem látott) filmjei közül legjobban ez tetszett. A zsémbes és mogorva vasárú kereskedő és a nagybátyját kereső, hatalmas traumát átélt kínai, aki „tiszta, csendes és együttműködő” megható és szívmelengető története.


Csak egy telefon - Vélemények

2016-06-16 10:13.44
Még a rengeteg ma már sajnos halott nagy SZÍNÉSZ/NŐ (Ruttkai Éva, Gábor Miklós, Kiss Manyi) szereplése sem tudja felhozni ennek az 1970-ben készített blődlinek a színvonalát, bár némi társadalomkritika nyomokban tetten érhető benne. Vujisics Tivadar (1929-1975, nyugodjon békében!) szörnyű zenéje rettenetesen lehúzza a nívót, számomra teljesen érthetetlen, hogy minek kellett „feldúsítani” ezekkel a csiricsáré szerzeményekkel az amúgyis habkönnyű darabot.


Ha Isten úgy akarja - Vélemények

2016-05-31 00:27.35
Remek olasz komoly mondanivalójú vígjáték. Első hallásra meglehetősen antagonisztikus ez a jellemzés, de minden ellentmondásossága mellett így van. A hit és az ateizmus összecsapása vidám, sokszor burleszkbe illő jelenetekben. Don Pietro szerepét pedig a nagy Vittorio Gassman fia, Alessandro alakítja, kitűnően. Külön érdeme a filmnek, hogy nem foglal állást, a néző maga döntheti el, hogy hisz, vagy tagad. Nézése közben sokszor felnyerítettem, mert ellenállhatatlanul mulatságos mozzanatok és beköpések követik egymást, hogy csak egyet említsek, a számtalanszor ledorongolt Rosa nővér alkalmat kap látszatfeleségként bosszút állni, ütni, verni a nagy professzort. Végre egy olyan film, amelyik nem altesti poénokkal próbálja nevetésre ingerelni a nézőket.


Ez történt Budapesten - Vélemények

2016-05-21 11:55.31
1943-ban, (egyes források 1944-re datálják a film készítését) az ország összeomlása előtt kevesebb mint két évvel, ilyen habkönnyű vígjátékot forgatni több mint bűn. Nyilván nem láthatták előre a jövőt, meg el akarták feledtetni az akkori viszonyokat, de mégis. Poénkodtak a beszerzés nehézségein, meg hogy mennyire szükséges például egy korcsolya a háború utáni helyzethez. Rajnai Gábor akármennyire is a korszak egyik legfoglalkoztatottabb színésze – szerintem, látott filmbéli alakításai alapján – majdnem mindig túlmegy a ripacskodás határán, ebben a filmben meg teljesen a hatásvadász, tehetségtelen színész eszközeivel él. Mai szemmel Muráti Lili nem egy kimondott szépség, korabeli sztárolása teljesen érthetetlen számomra, mert színészi kvalitásai eléggé mérsékeltek, szövegmondása pedig gyatra. A film egyetlen kiemelkedő szereplője Makláry Zoltán. Remekül helytáll az 1939-ben emigrált Kabos Gyula szerepkörében. Alakítása miatt nézhető ma is ez a Hamza D. Ákos rendezés.


Egymásnak születtünk - Vélemények

2016-03-03 15:17.08
Ez a Ginger és Fred film alatta maradt a várakozásaimnak. A táncjelenetek fantasztikusak, de felesleges volt énekeltetni őket, mert ugyan nincs semmi gikszer, de nagyon átlagos szintű a teljesítményük. Egy dal ("The Way You Look Tonight") Oscar-t nyert, ezt egy másik énekes is elénekli, megdöbbentő a különbség. A történet meg egyenesen csapnivaló, persze nem drámát vártam, de azért egy kicsivel többet, mint ezt a se füle se farka történetet. Két igazán emlékezetes táncjelenet, mindkettőt Astaire mutatja be, az egyik amikor a tánckar és ő különböző alakzatokat vesznek fel, a másik amikor a háttérben három árnykép festi alá a mutatványt. Ginger is nagyon jó, az öt férj mellett rendesen ki tudta magát művelni a hosszú, habos-babos estélyikben történő táncolásban, igaz 14 éves kora óta művelte.


A kelletlen útitárs - Vélemények

2016-01-29 17:03.14
Glendon Swarthout magyarul „Őrület és szerelem” címmel megjelent regényének remek filmváltozata. A western műfaja nálam nem igazán menő, de ez a film szakít a megunt sablonokkal, teljesen új motívumok vannak benne. Elsősorban az egyik főszereplő, nő, Mary (Hilary Swank, aki tud csúnya is, szép is lenni, a „Fiúk nem sírnak” c. filmtől az egyik kedvenc színésznőm), a másik Tommy Lee Jones, akit szintén kedvelek. Nebraskában 1850 körül egy időben három fiatal nő őrül meg, el kell őket szállítani a szomszéd államba, Iowába, ahol már kulturáltabb körülmények vannak. Az egyik őrült nő, Arabella, Grace Gummer, Meryl Streep lánya! A szállítást egy férfi sem vállalja, könyörületességből Mary szánja el magát az emberpróbáló útra. Reviczky Gábor szinkronja tökéletes! Az értékelésem dacára nem hiszem, hogy a közeljövőben újra megnézném, de egy alkalomra tökéletes volt.


Valamit visz a víz (1943) - Vélemények

2016-01-28 22:16.02
Az biztos, hogy Zilahy Lajost töröltem a leendő olvasmányaim listájáról. Annyira semmitmondó történet, hiába van két korabeli csodált színész, a végeredmény egy iszonyatosan gyenge melodráma. Érdekesség, hogy amikor Karády énekelni kezd a vendéglőben József Attila Óda c. versének eszméletlenül gyenge (Polgár Tibor rettenetes munkája) megzenésített változatát búgja. A danolászásnak is, a filmnek is alig vártam, hogy vége legyen. Szegény Oláh Gusztáv (epeműtét utáni szívgyengeségben halt meg 1956-ban, Münchenben) maradt volna az operadíszletek és rendezés mellett. Jávor mai szemmel nézve szörnyű! Annyira egysíkú, maníros és hiteltelen, el sem tudom képzelni, hogy mit ettek rajta anno. Talán a mokány bajuszkáját?


Olasz Renátó - Vélemények

2016-01-22 17:38.22
Ilyen rosszul állunk fiatal színészek dolgában?! Remélem, nem, csak a casting nem végezte megfelelően a feladatát. Egy a legalapvetőbb színészi adottság hiányában szenvedő suhancot kell szerepeltetni? Szégyen, a színjátszás megcsúfolása amit az "Aranyélet" című sorozatban művel.


Döbrösi Laura - Vélemények

2016-01-22 17:26.20
Itteni kedveltségét tekintve lehet, hogy az én véleményem sokak szemét bántani fogja. Szerencsétlen Laura, én még színésznő-tanoncnak sem nevezném, mert annyira hiányzik belőle a tehetség. Egyetlen eszköze a lesütött szem, majd az alulról felfelé nézés. Szereptől függetlenül állandóan ezt a színjátszási módot használja. A legnagyobb hibája - szerintem - a szövegmondás, illetve esetében a makogás, motyogás. Egyetlen mondatot sem tud érthetően előadni. Hiányzott a beszédtechnikai órákról? Sürgősen pótolnia kellene, mert egyre többen foglalkoztatják, de a szerepeltetése csak visszatetszést szül a nézőkben. A szép magyar beszéd néhai művelői (Péchy Blanka, Sulyok Mária, Bulla Elma, etc.) hallatán foroghatnak a sírjukban.


Nyárutó - Vélemények

2016-01-21 16:58.08
Nyomokban spoiler!
2014 egyik legjobb filmje! A forgatókönyvet Joyce Maynard (Salinger 18 éves, később kirúgott szeretője) írta, de a rendezője a "Pszichoszingli" és az "Egek ura" alkotója. A könyvet is érdemes elolvasni, maradandó élményt nyújt. A filmben is minden tetszett, főleg a két főszereplő; Kate Winslet és Josh Brolin játéka, de a sztori is elsőosztályú, bár én nem happy enddel zártam volna le. Kicsit emlékeztet a Szív hídjaira, bár itt egy szökött fegyenc az, akibe az erősen depresssziós Adele halálosan beleszeret. A nő betegsége nagyszerűen indokolt az állandó vetélés és az elhagyott asszony szerepe miatt, meg az is igaz, hogy a szerelembe, mint érzésbe volt szerelmes) Néhány hozzászólásban Kifogásolják, hogy Frank milyen szuper férfi, de a flashbackek során folyton a kisbabájával látjuk, a véletlen balesetben szerencsétlenül járt feleség egy ordas k...a volt, otthon mindent a férje csinált. Rémisztő jelenet volt Barry, az értelmi fogyatékos gyerek pofonütése.


Végső csábítás - Vélemények

2015-12-24 13:59.05
Spoiler!!!
, Végre egy olyan film, amelyiknél nem nézegettem, hogy hány perc van még hátra. Kicsit emlékeztetett a Test melegére, meg a Gyilkos vagyok-ra, mert ebben is a gonosz, igazi bűnöző-alkat femme fatale a férje meggyilkolására akarja rábirni a szeretőjét, terve változásokkal ugyan, de sikerül. Linda Fiorentino nevét kell elsősorban említeni, akinek az alakítása fergeteges. Valóságos csoda, hogy ezt a 1994-es filmet mindeddig nem láttam, pedig tematikája, megvalósítása nagyon beleillik a kedvenceim közé.


Rebecca Hall - Vélemények

2015-11-24 23:46.16
Én filmesként még kamera közelébe sem engedném, nemhogy főszerepet bíznék rá.


Magam ura - Vélemények

2015-11-18 16:58.16
Igazi szerzői film, mert az író, a rendező és a főszereplő egyazon férfi. Úgy érzem a hasonló témájú „Vadon” női főszereplővel számomra sokkal többet mondott. Sokan mély, filozofikus gondolatokat láttak benne, én inkább a meghökkentő altesti jeleneteken csodálkoztam, már mindent filmre lehet vinni? Ami értékessé tette a filmet, az a csodálatos, fenséges norvég táj. A főhős legnagyobb problémája a szeretet hiánya, hiszen minden lehetősége megvolt egy boldog családi életre, de helyette a hétvégeket magányos túrázásokkal töltötte. A viselkedése (mondják rám, hogy kispolgári!) egy cseppet sem volt számomra szimpatikus.


Csillag születik (1954) - Vélemények

2015-10-23 19:54.41
A „Húsvéti parádé” után kíváncsi voltam egy olyan filmre, ahol csak Judy Garland a sztár. Itt tényleg ő a CSILLAG, zseniális az éneklése és a tánccal sem voltak problémái. Néha látható, hogy a Lisa nevű lánya mennyit örökölt vonásaiból. Viszont túlságosan hosszú a film, a többi szereplő a fasorban sincs, a vágóollónak sokkal többet kellett volna csattognia. Nekem új megoldásnak tűnt, hogy a történet bizonyos részeit állóképek illusztrálták, alatta mentek a dialógusok. A rendező, Cukor „My fair lady” című filmjéhez viszonyítva ez a munkája elég gyengére sikeredett, de Garland tehetsége kárpótolja a nézőt.


Hogyan menjünk férjhez milliomoshoz? - Vélemények

2015-10-23 19:37.55
A film élvezhetőségét számomra csak Monroe és Bacall szereplése biztosította. Olvasom, hogy a harmadik színésznő, Betty Grable korábban a legnagyobb sztárok közé tartozott, az én hibám, hogy nem ismertem őt. A történet a szokásos csacskaság, illik az ötvenes évek elején forgatott vígjátékok színvonalához. Sokat javított a filmen a szinkronizálás, remek választás volt Eszenyi Enikő (Monroe), és Für Anikó (Bacall).


Keresztúton - Vélemények

2015-09-28 00:17.30
Nagyon kellemes meglepetésként ért ez a Szili Leontin (1901-1987) adaptáció Bánky Vilmos rendezésében, 1942-ből. Elsősorban a színészek játéka volt nagyon meggyőző, de a történet is teljes mértékben lekötötte a figyelmemet. Tolnay megszokott jó alakítása mellett Perényi László játéka volt számomra feltűnő, bár egyes jelenetekben mai szemmel túlságosan patetikus volt. Ennek ellenére Jávorral összehasonlítva nekem jobban tetszett, mint az érdemtelenül piedesztálra emelt „jávorpali”. Ajtay Andor orgánuma szerintem egyedülálló, hangja gordonka muzsikához hasonlít, megjelenésében pedig tökéletesen megidézi az igazi, talpig úriember zsánert. A film kísérőzenéje is remekül illeszkedett a történethez, szinte akaratlanul is felidéződött a később Karády által előadott dal szövege, a „Hiába menekülsz, hiába futsz”. Nyilvánvaló, hogy kevés filmművészeti értékkel szolgál, az egyes korabeli olasz, vagy francia filmekhez képest, de mindenképpen megnézésre érdemes!


Ha igaz volna... - Vélemények

2015-05-27 23:03.44
Kökényessy Ági hangja olyan, hogy még mikrofon mellé sem szabad lenne állítani! Borzalmas, ilyen hangszínnel szinkronszínészként szerepeltetni BŰN! Még ez a bugyuta, Ghost utánérzéses film is különb magyar hangot érdemelt volna.


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk