Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Szezon
- Magyar Mozi TV, 03:05
Kit ismerhetek?
- Filmbox Extra HD, 03:10
Darabokban
- HBO2, 04:21

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Hudikata hozzászólásai

Ugrás Hudikata adatlapjára

1 2

Gyagyás gyilkosság - Vélemények

2019-07-21 10:49.34
Szuper vígjáték, érdemes megnézni! *****

A klasszikus angol krimiket parodizálja, vicces, izgalmas és csodálatos helyszíneken játszódik! Általában szeretem a paródiákat és Adam Sandler életszagú, de szórakoztató filmjeit, úgyhogy nagyon bejött. Nekem a Kellékfeleségnél is jobban tetszett. Jennifer Aniston pedig nagyon aranyos volt. A cím alapján már sejtettem, hogy ez egy könnyed, felhőtlen kikapcsolódást kínáló vígjáték lesz. Sajnálom, hogy nem játszák a mozik és a tévécsatornák, mert így több emberhez eljutna ez a szuper film, nálunk még nem olyan elterjedt a Netflix, mint Amerikában. Csak ajánlani tudom!


A cipőbűvölő - Vélemények

2017-04-09 15:17.14
Szerintem nagyon jó film! Aki nagyszabású hollywoodi vígjátékot keres, ne ezt válassza - aki viszont szívesen látná egy hétköznapi történet nem hétköznapi, de vicces, tanulságos és izgalmas előadását, az feltétlenül nézze meg! Az arany málna jelölésen már meg sem lepődöm és a főszereplő személyét övező általános közútálattal hozom összefüggésbe. Ez ízlés dolga. Én bírom az átlagember problémáiról szóló filmeket, amik reményt adnak a lehangolt és kishitű nézőnek, mint amilyen én vagyok. Vannak, akik megmutatják, miért érdemes végig nyomatni a hétköznapokat, követni a családi hagyományokat és kiútat találni a sivárságból. Adam Sandler ebben a filmben sem a nagymenő amerikai álom karaktert hozza, talán ezért szúrja sokaknak a szemét. A történet számomra nem ellaposodott, de még szórakoztatóbb lett a krimis vonallal. A vége pedig nemhogy giccses, hanem ugyanolyan fantáziadús lett, mint a film eleje. Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák.


A Goldberg család (sorozat) - Vélemények

2017-03-12 21:07.56
Új sorozat a Comedy Centralon és nagyon jó! :-) Aki szeretne kicsit nosztalgiázni a 80-as évekről, vagy belekukkantani az akkori hangulatba, annak nagyon ajánlom! A retro stílus ellenére frissek a poénok és érdekesek a karakterek. A készítő a saját élményeit vette alapul és mindegyik rész egy autentikus home videóval zárul. Most éppen a 2. évad fut, a Darryl Dawkins bál c. epizódtól kifeküdtem, végig röhögtem az egészet! A témaválasztásnak külön örülök: '85-ben születtem és Anyukámnak pont olyan frizurája volt, mint Mrs. Goldbergnek a 2. évadban! :-)


A semmi közepén (sorozat) - Vélemények

2017-03-12 20:53.08
Nagyon jó sorozat! Túllép a minden tökéletes amerikai álom mintacsaládon és humorosan, sok iróniával mutatja be a hétköznapokat, ahol Murphy törvénye uralkodik. Nem is tudom megmondani, hogy ki a kedvencem, mindegyik szereplő nagyon jópofa és hatalmasak a poénok! Az " Anyám, borogass!" cím szerintem jobban illik hozzá, így fut a Comedy Centralon is. A tengerentúlon már aláírták a 9. évadra szóló szerződést és a sorozat több díjat is kapott - nem véletlenül.


Mindenki - Vélemények

2017-02-27 22:11.34
Nagyon jó film! Végre egy Oscar-nyertes darab, ami ugyanolyan közel áll a közönséghez, mint a kritikusokhoz és nem véletlenül! A gyerekek ártatlansága és igazságérzete egyszerűen felemelő, a 90-es éveket megidéző képek gyönyörűek, az énekek fülbemászóak, a társadalomkritika pedig elgondolkodtató. Sok mindent elmond a szabadságvágy, a rendszerszintű hazugság, az összefogás, a kreativitás, az elismert munka és a népszerűség érdekében tett megalkuvás ellentmondásairól. Ha nem akarjuk túlagyalni a filmet, egyszerűen dőljünk hátra és élvezzük ezt a jó hangulatú, nosztalgikus mozgóképbe foglalt novellát! Ajánlott életkor: 9-99 éves korig!


Agymenők (sorozat) - Ki a kedvenced?

2016-11-19 10:10.56
Rajesh


Agymenők (sorozat) - Legjobb részek, jelenetek

2016-11-19 09:41.22
Kedvenc rész: "Indiai módra" Amikor Raj először beszél Pennyhez. Az epizód minden mondata telitalálat!

Jelenet:
- Penny, figyelemre méltó, ahogy kitaláltad Howard gondolatait!
- Nem volt nehéz, Sheldon. Minden férfi ugyanazt akarja.
- Világító robotszemeket?
- ... Egyformák vagytok ...


Melankólia - Vélemények

2016-06-25 23:46.41
"A jó film olyan, mint egy kavics a cipőben: nem hagyja nyugodni az embert." - mondta Lars von Trier, és a saját filmje tekintetében is tartotta magát ehhez. Már a cím is többértelmű, és fokozatosan derül ki, hogy miért. A film eleje meglepő és vontatott, de utólag visszagondolva olyan, mint egy operai nyitány: tökéletesen megalapozza a hangulatot és minden kétséget kizáróan megmutatja, hogy drámára számíthatunk.

Spoiler. A "melankóliáról" rengeteg kérdés vetődik fel: miért kell minden jót elrontanunk, ugyanakkor miért tüntessük fel jó színben, ami nem az? Hogyan lehet elviselni a totális összeomlást vagy végignézni, ahogy más összeomlik? Ami teljesen új megvilágításba helyezi a témát: a négy családtag reakciója a befejezésnél. Nagyon elgondolkodtató, ahogy a film bemutatja a depressziót, mint betegséget, na meg ott van a kezdő és záró kép, a nagy sötétség - pont, mint a földi élet előtti és utáni állapot. A színészek és a látványtervezők előtt is le a kalappal. Nem számítottam rá, hogy ez ennyire jó film lesz.


Blue Jasmine - Vélemények

2016-06-12 13:47.30
Nagyon tetszett a film, mint a Woody Allen-mozik általában. A történetek banálisnak tűnnek, mégis elgondolkodtató konfliktusokról szólnak és olyan örökérvényűek, hogy gyakorlatilag bárhol, bármikor játszódhatnának. Amíg Cate Blanchett elő nem vette az okostelefonját, nem is volt egyértelmű, hogy ez a XXI. század. Imádom, hogy ilyen természetes a színészi játék és életszagú az egész hangulat. Általában nem bírom a sok visszatekintést, de itt lebilincselő volt, ahogy fokozatosan derültek ki a részletek. A főszereplő minden díjat megérdemel és a mi szinkonszínészeink is kitettek magukért. Egyetlen negatívum, hogy a sztori nagyon hajaz A vágy villamosára és az alapanyagra nem történik semmilyen utalás, pedig szükséges volna.

SPOILER. A forgatókönyv zseniális, ilyen művészien bemutatni, ahogy a labilis Jasmine-t utóléri a saját hazug múltja, az azért nem semmi. Egyébként hogy folytatódna a történet? Jasmine talpraáll és talál egy újabb milliomost, vagy a rossz állapotát látva a húga visszafogadja? Esteleg idegösszeroppanás miatt újra kórházba kerül vagy hajléktalanként végzi? Nem szeretem a függő végeket, de ennek a történetnek a hangulatához kifejezetten passzolt a befejezés.


Liza, a rókatündér - Vélemények

2016-02-07 21:23.44
Ez egy felnőtt MESE abszurd humorral. Ha valaki el tudja fogadni ezt a két dolgot, akkor szerintem telitalálat ez a film!

Végre kapunk egy balladai történetet átokkal, kísértettel, tündérrel és egy kis krimivel megspékelve. Ugyanis "Zoltán rörzszázlós - aki a finn western zene egyetlen hazai rajongója - hatalmas elánnal vetette bele magát a nyomozásba." :)))))))))))) Én végig nagyon jól szórakoztam, izgalmas a történet, igazi fekete komédia. Egyetlen pár perces üresjáratot vettem észre, de szerintem az sem volt véletlen, mert Henrikhez kapcsolódott, na mindegy. A képek meg egyszerűen szépek, világszínvonalú az egész. Mindig is az volt a véleményem, hogy a valóságtól elrugaszkodott történetekkel nagy igazságokat lehet elmondani a valóságról. Merthogy a film bizony arról is szól, hogy milyen az igazni szerelem, szeretet...Akinek tetszett a Liza, annak ajánlom a Halottnak a csók című sorozatot.


Időhurok - Vélemények

2014-12-05 23:04.28
Egyik kedvencem az időutazás téma, de bevallom, megbántam hogy megnéztem ezt a filmet, mert nekem túl durva volt a történet.

Aki meg akarja őrizni a lelki nyugalmát, annak nem ajánlom, de akit nem a nyugalom, hanem az időparadoxon, az izgalmas sztori és az igazán meghökkentő fordulatok érdekelnek, annak igen.


Időhurok - Kérdések

2014-12-05 22:55.26
Spoiler

Hiába lőtte le a Sistergőt, megtörténnek a merényletek. Hiszen az egész Időügynökség a Sistergő miatt jött létre és a vezetőjének meg a főszereplőnek is azért érdeke a körforgás fenntartása, hogy az ügynökség által életeket mentsenek. Szerintem a film a szükséges rossz és a jó érdekében vagy parancsra elkövetett emberölés kérdését feszegeti.

Viszont a két idézetet, ami felvillant az arcplasztika után, nem tudtam hova tenni, mert a főszereplő pont az ellenkezőjét akarta elérni. Talán a szövegek Jannek szólnak arról, hogy nem a világgal van baj, csak ő nem illik bele mert nincs sem múltja sem családja. Akkor viszont eljutunk a miért lesz valakiből bűnöző kérdéshez.


Dől a moné - Vélemények

2013-04-14 22:01.41
Nagyon tetszett a film, ez a legjobb vígjáték, amuit az utóbbi években láttam! Nem egy kiszámítható sztori, szokványos poénokkal, hanem igazán ötletes forgatókönyv, jó adag angol humorral. Amikor megnéztük, az egész mozi dőlt a röhögéstől. Bármi mást írnék, az spoiler lenne, mindenesetre aki szeretné másfél órára minden gondját elfelejteni, annak ajánlom ezt a filmet. Számomra a vígjátékok között alapmű, alig várom, hogy megjelenjen dvd-n. Mert nem szokott nevetésre fakasztani, ha egy öltönyös úriember komoly arccal ügy el írósztal mögött, de a kreatív történetmesélésnek köszönhetően most ez is sikerült...


A médium (sorozat) - Vélemények

2012-04-07 20:13.13
Tegnap leadták az utolsó részt a Universalon. Méltó befejezés volt. A sorozat egyszerre szólt izgalmas krimikről, tanulságos családi hétköznapokról és rejtélyes látomásokról. Nagyon tetszettek a csavaros történetek, a hátborzongató jelenetek ellenére (vagy ezekkel együtt, sajnos) az epizódok életszagúak, a karakterek igazán emberiek, szerethetőek voltak. Sajnálom, hogy vépge. Érdekes belegondolni, hogy a film állítólag valós eseményeken alapult...


Képlet - Vélemények

2009-06-28 17:40.36
A leszármazottaik is lehetnének, akik valamikor később felfedezik az időutazást, és így térnek vissza. Én mondjuk arra gondoltam, hogy egy másik galaxisból származó jövőbeli emberi lények (magasabbak, nem borítja bőr a testüket, de a belső szerveik ugyanott látszanak), akik így mentik meg a Föld lakosságának egy részét. Persze az is lehet, hogy ufókról szól a történet. Mindenestere, ilyen a jó film, ami mindenkinek mást jelent.


2009-06-28 11:21.22
Régen láttam ilyen jó filmet. Egyszerre sci-fi, thriller,dráma (a színészeknek is 5*), katasztrófafilm. Az első kockától fenntartja a hátborzongató, baljós hangulatot. Az utolsó kép viszont reménykeltő, feltette a pontot az i-re. Az alapsztori hatalmas ötlet, és annyira izgalmas, hogy csak találgatni lehet, mi lesz a vége - és rettegni, mert a sci-fi elég valósághűre sikerült...Szerintem nem űrlények jöttek el a kiválasztottakért, hanem a jövőből jött emberek (különben hogyan súghatták volna meg Lucyndának 1959-ben a 2009-ig bekövetkező összes katasztrófát.)


12 majom (1995) - Vélemények

2009-05-03 14:28.39
Már akkor nagyon tetszett a film, mikor először láttam. Akárhányszor nézem meg újra, mindig észreveszek valami újdonságot, és egyre több kétértelműséget látok benne. Valószínűleg ez is egy olyan történet, ami a nézőtől várja a továbbgondolást és ami mindenkinek mást jelent.

A második csavarral teljesen egyetértek, tökéletes keretete a filmnek. Viszont szerintem nem Cole adta az ötletet Goinesnak, ő csak annyit mondott az elmegyógyintézetben, hogy az emberiség megérett a pusztulásra. Ennek az lehetett a szerepe, hogy tényleg egy elgondolkodtató csavar, és fokozza Cole zavarodottságát, Railly ennek hatására "győzi meg", hogy nem időutazó, hanem elmebeteg. A 12 majom jelentéktelenségének elképzelése is abból adódik szerintem, hogy Cole nehezen ismeri fel, mi a valóság, nem látja a kapcsolatot Goines és az őrült laboratóriumi asszisztens között.

Szóval ez a jó ebben a filmben, hogy minden apróságnek szerepe van és elgondolkodtatja az embert. Már négyszer láttam, de három kérdésre még mindig nem találom a választ (lehet, hogy nem is kell, ezt számdékosan hagyták homályban?)

- a fogatlan idősebb férfi, aki megállítja Cole-t 1996-ban, hogyan tudja hallatni a hangját 2035-ben is, a börtönben?

- amikor a reptéren Jose azt mondja Cole-nak, le kell lőni a nőt, kire gondol? (miután Cole lehiggad, rá is kérdez erre) A tudósok a hosszú vörös hajú asszisztenst vélik nőnek, vagy szerintük a jelenetet rendező Raillyt kellene eltüntetni?

- az asszisztens a vírusokkal teli bőrönddel az egyik tudós mellé ül a repülőtéren. Ezután mi történik, a nő lelövi Peterst, megsemmisíti a vírusokat és az egész járványra nem kerül sor? Vagy csak mintát vesz belőle és 2035-ben egy oltóanyagot fejlesztenek ki, mert még mindig nem hiszik el, hogy meg lehet változtatni a jövőt?

Az előbbit erősíti talán, hogy már korábban is sikerült változtatni a történteken. Cole az emlékképben Goinest látja a reptéren, mikor meglöki, de miután Railly beszél az apjával és megerősítik a laboratórium védelmét, nem ő személyesen hozza el a vírust, hanem helyette az asszisztens végzi el a "feladatot".

Lehet, hogy a könyvben nem hagynak ennyi mindent homályban, esetleg meg tudná adni valaki a magyar kiadás címét?


A médium (sorozat) - Vélemények

2009-01-09 19:56.10
Van 5. évad is szerencsére, csak gondolom még sok időbe telik, amíg ideér...


Halottnak a csók (sorozat) - Vélemények

2008-12-05 19:55.18
Hát persze hogy ezt az ötletes, sziporkázó, hangulatos sorozatot szüntetik meg.....Elsőre a kedvencem lett, nagyon vártam a folytatást és erre ááááá, na mindegy. Igazán átvehetné egy másik csatorna, ha szerintük ez nem elég jó, vagy csak simán adják ki az első két évadot, én tutira befizetnék rá!


A médium (sorozat) - Vélemények

2008-05-24 17:44.51
Sajnos nem. Máskor a Hallmarkon szokták adni az ismétlést, azt hiszem.


Tűzvonalban (sorozat) - Vélemények

2008-05-11 18:29.10
Csúcs ez a sorozat! Érdekes, fordulatos, életszerű és színvonalas is. Drámai és humoros egyben. Szerintem Alter a legjobb figura. "80 évig nem beszélhetek az ügyől, de akkor már 115 éves szenilis hülye leszek..." :-D A Jóságos Jonny Bácsi megszólalásain mindig röhögnöm kell. Meg egyáltalán, jól eltalálták a karaktereket. A második évad pedig még jobb, mint az első!


Ítél a Balaton - Vélemények

2008-04-14 22:09.53
Nagyon jó film, igazi klasszikus! Olyan, mint egy tragikus ballada. Szépek a képek, szimbolikus a történet. Hiába régi, ma is bárhol megállná a helyét! Én a Duna tv-n csíptem el egyszer, de sajnos nem sikerült felvennem az egészet, pedig szerintem megérné többször végignézni elejétől a végéig.


Solino - Vélemények

2008-04-14 22:02.37
5*os film. Nekem kicsit mást jelentett, mint amit az összefoglaló ír, mindenesetre nagy hatással volt rám. Érdemes megnézni!


Vadászat angolokra - Keresem

2008-04-14 21:57.05
Nekem is nagyon tetszett. Alapból bejönnek a történelmi filmek, ennek ráadásul a története is jó, teljesen korhű, és ad egy rálátást az eseményekre.


A médium (sorozat) - Vélemények

2008-03-04 16:33.44
Persze, hogy folytatják! :-D Csak keddenként. Sajnáltam volna, ha az évad közepén abbahagyják. Ez a kedvencem. Elrugaszkodott, mégis életszagú, jók a történetek és a színészek. Szóval, minden együtt van.


2008-02-29 17:04.07
Egyre jobb ez a sorozat, mindenféle értelemben. B-)
Remélhetőleg később még folytatják.


Vissza a jövőbe 2. - Kérdések

2008-02-04 16:45.16
Úgy tűnik, az a módszer, hogy először bemutatják az alaphelyzetet, és csak utána azt, hogy mivé változik. Bár igaz, hogy Biff az alternatív realitás kezdőpontjáról érkezik vissza 2015-be... Lehet arról van szó, hogy a könyv átadásából még nem következik egyenesen Biff megváltozott élete. Ez az előzmény, de az első millióját csak 1958-ban fogja megnyerni. Másrészt elképzelhető, hogy Biff 2015-ben már érzékeli az A2015. létrejöttét, mert elég nagy görcsölés közepette száll ki az időgépből. Marty is hétrét görnyedt az első részben, amikor már gitározni sem tudott tovább. Végülis azt egyszer sem mutatták be, hogy pontosan mi történik egy alternatív valóság kialakulásakor, csak azt, ahogy megváltozik egy fénykép vagy egy újság.


Idővonal (2003) - Vélemények

2007-08-26 11:54.15
Nekem nagyon tetszett a film, kalandos, izgalmas, egy kis sci-fi, egy kis történelem...Még nem olvastam olyan fórumot időutazással kapcsolatos filmről, ahol ne lett volna téma a sok logikai hiba. Ez valszeg tényleg abból adódik, hogy mindenki máshogy képzeli el a dolgot, nemcsak a nézők, hanem az írók/forgatókönyvírók is. Sztem minden ilyen történetnek megvan a maga logikája, és nekem tetszik pl, ahogy elmesélik a különleges felfedezés örömét, izgalmát. Van ugye, amelyik úgy mutatja be az időutazást, hogy az időalagút végén ugyanolyan ütemben telik az idő, mások szerint pedig adott időpontba nyílik meg, és még sok minden. Ezek néha egy filmen belül is keverednek, de szerintem ettől még nem lesz rosszabb a történet, és egy tökéletes, megtörtént esetet senki nem tud bemutatni. :D Sztem nagyon jó ötlet volt a filmben ez a nem igaz, hogy bifokális lencsét találtunk a középkori monostorban téma. Nekem úgy tűnt, a cégnél sejtették, hogy a csapat többi tagja keresni fogja a professzort, és előbb-utóbb eljutnak az utolsó tartózkodási helyére. A professzor azért a monostorban rejthette el a szemüveget és az írást, mert behatárolt helyen mozgott, meg úgyis kilátásban volt, hogy ezt a részt feltárják. Szóval, szerintem ez egy nagyon szuper történet. Az hiszem, jó lesz elolvasnom a könyvet is. :)


Jöttünk, láttunk, visszamennénk - Vélemények

2007-08-26 11:33.28
Nagyon jó film, akárhányszor meg tudnám nézni, mindkét részt! :)


A médium (sorozat) - Vélemények

2007-08-25 15:06.41
Ez a kedvenc részem, az Időn kívül. B-) Nagyon tetszik a sorozat, a misztikus-krimi már eleve jó párosítás, a családi vonal meg a ráadás. Ahogy Allison és a férje beszélgetnek...Nekem már az első rész bejött. Volt egy időszak, amikor tényleg sok hasonlóság volt a részek között, de minden eset egyedi, ugye. :) Hihetetlenül hátborzongató sorozat, nagyon jól megcsinálták sztem. A már említett epizód után sok új ötletet vittek bele. Amikor a vak áldozat mögött ott ült a tag, levegőt is elfelejtettem venni. :D Az évadzáró rész se volt semmi. Remélem, ősszel leadják az új részeket, ennek egyelőre semmi jele...


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk