Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-07-18
Kivérző szerelem
Lángszív - Vadon és szabadon
Utazás válás ellen

2024-07-11
A mágnesember
Amikor a gonosz leselkedik
Twisters - Végzetes vihar
Vigyél a holdra

2024-07-04
Gru 4.
Mindenütt férfi
Ördögűzés

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ház az erdő mélyén (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hagyaték
- M5, 07:15
Szörnyetegek
- Cinemax2, 07:25
Pán Péter
- HBO2, 07:45
Nathalie második élete
- Filmbox Family, 07:45
Wonder Woman
- HBO3, 08:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Scott Rudin (66)
Joel Silver (72)
Jane Lynch (64)
Victoria Abril (65)
Jackie Earle Haley (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Dallas (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Amerikai gengszter - Vélemények
Furiosa: Történet a Mad Maxből - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nindzsa kommandó aaaaa
Josh Hutcherson aaaaa

 

Fórum - A hűtlen - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
468. Baryll (2024-06-15 01:04.05) aaaaa
Másodjára jobban tetszett. Leírom, hogy most milyennek láttam. Nem olvastam végig a közel 500 bejegyzés, úgyhogy sorry, ha valaki már leírta előttem azt, ami az én véleményem is.

Spoiler-es lesz!

A film az Isten tízparancsolatából három(?) parancsolat megszegésére koncentrál.

Az első, ami a filmben megjelenik, a IX. parancsolat: Felebarátod házastársát ne kívánd! Ezt szegi meg a férfi szerető. Kérdés rögtön, hogy egy ilyen esetben mennyire tekinthető bűnösnek az asszony, főleg annak fényében, hogy valójában ő volt az, aki "futott a szekér után". Sikamlós helyzet, de mindenképpen a IX. parancsolat megszegése történt.

A második parancsolat, ami megjelenik a filmben, és ami meg lett szegve, az az V. Ne ölj! parancsolat. Ezt a felszarvazott férj követi el.

A harmadik a VIII. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! parancsolat. Ezt a férj és a feleség is megszegi.

Egyéb gondolatok:
Felnőtt emberek, ebben a filmben a feleség, miért nem tudnak felelősséget vállalni a tetteikért? Miért kell szeretőt tartani? Hová tűnik a felnőtt emberekre jellemző gerincesség erénye ilyen szitukban? (Ezt már a való életben is megtapasztaltam nőnél, de biztos férfiaknál is előfordul az ilyesmi, de ez utóbbit biztosra nem tudom, mert még nem találkoztam vele az életemben.) Megtetszett valaki, de házas vagy? És? El is lehet válni. Miért kell bevonódni játszmákba? Értem, hogy félti az egzisztenciáját, gyerekét, stb, de miért jobb becsapni és ezzel együtt el is árulni a másikat, akit eddig szeretett, kötődése volt hozzá, stb. Nekem nagyon furcsa ez a fajta lelki, szellemi gyengesége embereknek.

Nem lehet könnyű úgy élni tovább az életet, hogy egy emberölés terhe nyomja folyamatosan az ember vállát. A feleség is tudja, hogy egy gyilkos a férje és mégis hallgat, hazudik és ezért szerintem bűnössé válik ő maga is. Hogyan lehetnek boldogok így a jövőben? Számomra nagyon nyomasztó terhek lennének ezek. Mondjuk én nem vagyok amerikai, lehet, hogy ők az ilyesmin sokkal könnyebben túlteszik magukat.


(Ide lehetne venni még a VI-at, a Ne paráználkodj! parancsolatot is, de az talán csak a gyereknemzésre koncentrál, itt meg vélhetően nem ilyen szándékkal történtek a dolgok, úgyhogy ezt inkább kihagynám. Nem vagyok egy nagy vallásguru, ismételten csak sorry, ha nem jól értelmezek valami szabályt ezzel kapcsolatban.)

A rendező nagy kedvencem lett. Nagyon tud játszani a lélek húrjain. A színészek is jól kilettek választva a szerepekhez. (Talán csak a kisgyerek volt egy picit kakukktojás, az elálló füleivel, meg mert se az apjára, se az anyjára nem igazán hasonlított.)


467. Qwe123rtz (2022-10-23 22:38.37) aaaaa
Tökéletes film. Sajnos a házasságok monotóniája, állóvize sokszor rutinná teszi a szexet, s amikor megcsap a villám, elterülünk. Én pasi vagyok, de ez az Oliver Martinez még férfiszemmel is jól néz(ett) ki. Meg tudom értei a filmbeli főhősnőt, bár feloldozni nem fogom. A férjének semmi bűne nem volt azon kívül, hogy otthon volt. A családjával. Aztán megszokták... Innen indul a lejtő....


parfumeshop.hu banner

466. Lector (2019-09-05 08:18.27)  
A hűségről írt gondolatok , nagyon figyelemre méltóak.
Hiányozni fog, a világ számára hiszen lassan eltűnőben.
Egy film amihez szívesen vissza visszatér, sokunk:)
Talán mert egyre ritkábban látunk hadonlóan remek kivitelezést!
Úgy vagyok én személy szerint , ezzel filmmel,
mint amikor valami régi felejthetetlen, emléket idéznék magam elé, és annak hatása alá kerülök:)... !
Nagyon eltalált darab. Esszenciája ,maga a bennünk rejlő
titokzatos vágyakozás az elérhe(tő)tetlen felé.
Egy dolog amit , szívesen lapoz fel az ember:)!


465. Lifeisamovie (2019-09-04 17:06.16)  
Van úgy hogy törvénytelenül szánt valakit (valakiket) nekünk az ég. Nincs betervezve, nem számítunk rá. Csak ahogy a házasság sem örök, úgy a szeretői viszony sem az, talán még előbb kifullad, mint a gyűrűs hadviselés. Viszont előbb vagy utóbb itt is szükség lesz a kötődésre, a kisajátításra (ált. midig csak az egyik fél részéről) amitől meghal a titkos gyönyör további élvezete, konkrétan maga az értelme. Hiszen feleségünk, férjünk már van, akinek engedjük hogy valamilyen mértékben jogot formáljon ránk, birtokoljon minket (vagy csak higgye azt). Véget ér minden szenvedély egyszer, akármilyen partnerkapcsolatról van is szó. Csak ennek az elfogadása, elengedése tart sokszor örökké.


464. somliv (2019-09-04 16:34.30) aaaaa
Loyalty is a Royalty - Hűség egy jogdíj, egy királyi erény! Nagyobb értéke van még a gazdagságnál is. Ebben a korcs világban az egyik legfontosabb, hanem a legfontosabb kincs!
Több szemszögből lehet ezt a mozit vizsgálgatni: férj, feleség, szerető, gyerekek- négy szemszög, négy különböző nézet, négy különböző sérülés… Mert a hűtlenségben valaki állandóan sérül... Valaki állandóan megfizeti ennek árát… Közülük sokszor többen is... Richard Gere ezekben a szerepekben fantasztikusan jól alakít- láttam a Dermesztő szenvedélyekben, ott úgyszintén átverte egy nő őt, és mély nyomott hagyott bennem az, amikor Kim Basingerre ránéz, aztán mondja neki fájdalommal telien: pedig BÁRMIT megtettem volna érted- az a maró gyötrelem, csalódottság, ami az arcáról lesüt… Ha valaki érzett már ilyet az értheti, aki nem az egyszer élje át és ezt nem rosszindulatból mondom. Visszakanyarodva eme filmre, Lane karaktere a bűnös, aki megcsalja férjét… és nem egyszer… nem kétszer.. nem háromszor… hanem számtalanszor… Talán ez lehet a legnagyobb kín a férj szempontjából. Én személy szerint Gerrel vagyok, ő pártját fogom, képes vagyok azonosulni gyötrelmével, bosszújával, érzéseivel, felfoghatatlan kérdésével: Hogy tehetted ezt meg velem ? Meghökkenhetünk ennek hallatán, viszont sokszor a nő az ösztönlény és nem a férfi, itt bizony ez kacsint ki. Amikor a hölgy először csalja meg, akkor elég nagy bűntudatot érez magában.. Ahogyan a buszon sírdogál, akkor eszmél rá, hogy mekkora hülyeséget csinált.. hogy mekkora bonyodalomba keverte saját magát, családját… hogy mit tett ezzel szeretett férjével… Mégsem hagyja abba a viszonyt szeretőjével, nem bír ösztöneinek parancsolni, fiatal férfiú egyszerűen megbabonázza mindenét, a feleség lopkod belőle egy részecskét, lopkod ebből az élményből, ebből az újdonságból… Mert a házasság száraz, unalmas, lapos egy idő után ? Nyilvánvalóan valószínűleg így lehet… Nem tudom… Az tudja, aki benne van ebben a malomkerékben. DE! Nem lehetünk ilyen helyzetben ösztönlények, kordában illő bizony magunkat tartani, főleg amikor annyira szép és ballance-ban lévő párkapcsolatban élünk, mint azok a házastársi felek, akiket látunk az elején.
Ennek megbecsülésére, szolgálatára, ápolására, fejlesztésére, tiszteletére kellene törekednünk mindig és mindenkor!


463. somliv (2019-09-03 21:54.21) aaaaa - (válasz Norma Wood 459. hozzászólására)
Van szebb, fájdalmasabb, vegytisztább, őszintébb emberi érzés a reménytelen vágyakozásnál ???!!


462. Halember (2019-07-09 02:01.17)  
Közepes film, amolyan megnézed és elfelejted kategória. :)


461. Oliwaw (2019-07-08 23:12.50)   - (válasz Halember 460. hozzászólására)
Őrülök, hogy ilyen hepy alkat vagy (majd alkalomadtán ezt kihasználom (van félretett pénzed ? (ne gondolj semmi rosszra, csak megpróbállak megóvni a külvilág brutális valóságától, mert tudom, hogy csak itt élsz valójában)))


460. Halember (2019-07-08 22:52.53)   - (válasz Norma Wood 459. hozzászólására)
Szia "Norma Wood" 😆 Örülök, hogy újra itt vagy, örülök, hogy visszatértél hozzánk. ;)


459. Norma Wood (2019-07-08 19:36.20)   - (válasz somliv 458. hozzászólására)
Ezt 2 mondatban újra leírnád?
(lényeget)


458. somliv (2019-07-07 22:52.30) aaaaa
Áhítozás
Testiség nélküli
Beteljesületlen
Szerelem

A férfi lődörgött magányosan a járdaszegélyen egy téli napon, próbált a tett színhelyére evickélni, ami egy presszó volt a város szélén… Lassacskán kezdett odaérni, szíve elkezdett erőteljesebben kalapálni, egyre jobban és jobban, érezte, hogy ott lesz a nő,akit már látott egyszer azon a helyen, most valósággá válhatott újra ez a találkozás. A férfi odaért az ajtóhoz, amikor belépett akkor megpillantotta a vágyát a pultban, aki hosszasan tevékenykedett és dolgozott.. Összeért a szemük, vibrált a levegő közöttük.. Tudták mindketten, hogy közük van egymáshoz… Tudták legbelül, hogy ez egy más emóció.. A Hölgyemény zavarban volt, megzavarodott teljesen abban a pici varázsban, abban, amikor meglátta a férfit. Sürgött-forgott, pörgött, egyszerűen nem bírt magával, elragadta valami belül, valami hév, valami megfoghatatlan rezgés, ami kifacsart azonnal mindent belőle, kifacsarta az eszét, lelkét.. A férfiú leült egy asztalhoz, háttal helyezkedett el a pultnak és kérte szokásos kávéját, érezte a vágyát válla mögül, de nem nézett rá direkt, csak összekuporodva nézegetett ki az ablakon, kabátban ült a széken, de háta mögött érezte a nőt, érezte minden sóhaját, minden pici felszisszenését, érezte az összes elnyelt szenvedélyességét, aki kicsit megőrülve a pultban tajtékzott, toporzékolt, bömböltette zenéjét és olyan dolgokat csinált, amit egy hétköznapi csaj nemigen csinálna.. Az erősebbik nem képviselője visszafogottan csücsült továbbra is, de izgatottan várt.. és csak várta epekedve, hogy valaki jöjjön felé.. és jött.. A caffé adagját a kiszemelt csodája hozta ki neki, aki izgult, lépéseiben ott volt a görcsösség, felfokozott temperamentum, félszegség, de ezek mellett a vágy egyaránt testében, fejének tekervényiben motoszkált.. Odaért a férfihez és erőteljesen próbálta letenni a csészét az asztalára, de a férfi ezt nehezen engedte meg neki, mert tartott tőle valamelyest, vonakodott ettől a női energiától, marcangolta a tudat, hogy ne engedje közel nagy vágyát.. és akkor nem is engedte. Nem csábult el. Minden belső erejére szükség volt, hogy türtőztesse magát és elfojtsa minden érzelmét. A hapsinak sikerült abszolválnia, majd a time előrehaladtával már felülkerekedtek az érzései és nem bírt ellenállni ennek a kísértésnek, ami felőrölte tudatát, lelkiállapotát teljesen..
Később a férfi heteken keresztül vánszorgott ugyanoda a helyre, de nem találkozott a titkos reményével.. Belül mindig sóvárgott utána, hogy hátha valamikor majd egymásra találhatnak, olyan beállítottsággal ment az épület felé mindig.. De nem találta. Majd aztán egy szép napon megint összehozta a sors kegye ezt a lehetőséget.. Ott volt az, aki egy külön tálcán helyezkedett el lelkében. A férfi félve nyitotta ki a kávézó ajtaját, mert kattogott belül mindene, szíve lüktetett és valahogy érezte, hogy valami most történhet újra… Benyitott az ajtón, várt.. várt.. és várt, aztán kilépett kibontott hajzuhatagával, gesztenyebarna szemeivel, hosszú kecses lábaival az álma, aki heteken, sőt hónapokon keresztül a gondolatát cibálta.. Királynő volt a szemeiben, lehet még annál is több.. és belé vájt,oda-vissza megcsavarta abban a pillanatban a szívét, olyan feelinget hozott ki A NŐ a Férfiből abban a momentumban… Forrt, izzott a levegő közöttük, felcsillant és összeért mindkettejük szeme, rabul ejtették egymást, fogságban léteztek mindketten.. Miben voltak benne ? A vágy fogságában, az illúzió fogságában… Egész úgy történt, ahogy korábban… vagy most parányit máshogy ? A nő puhácska léptekkel vitte előre a hosszú filigrán lábait, a férfi figyelte és látta benne a lángot, ízig-vérig az álmát, csodáját, ámulatát, az életet, akiben annyi nőiesség volt, annyi női báj, annyi női finomság, annyi női energia lakozott, amelyet még előtte nemigen látott a férfi... odalépett felé, a férfi nyúlt a csészéért és a kezük összeért, összesimult a tenyerük és ott voltak az érzések hömpölygő tengerében,abban a kéz simításban, annyi meg annyi parányi szenvedély lakozott, ami összehálózta kettejük szívét egyaránt abban a secundumban! Egymásé voltak, minden lélegzetvételük kihagyott majd egymásba ért, olyan volt… olyan mesébe illő.. olyan emocionális töltetű..
Így ment ez sokáig, még tovább és tovább.. sosem beszélgettek valójában akkor tájt egymással, mivel a szavak csak elrontottak volna mindent.. De beszéltek az érzéseik, figyeltek egymás minden rezzenésére, amit csak ők ketten érthettek úgy igazán, amit csak ketten élhettek át. Számukra ezek a másodpercek-percek örömelixír forrással bírtak…
Aztán elszakadt, megszakadt ez a körkörös lánc, amikor a férfinak hőn vágyott mirákulumja eltűnt egyszer és mindenkorra… végleg.. Érezte, hogy azzal eltűnik örökre a boldogsága, szerelme, teljessége, a gyönyöre, ami őt életben tartotta megannyi időn keresztül.. És ez a legfájdalmasabb, legmaróbb kín mindenben.. Az emlékek martalékával szertefoszlott bármi, ami értéket képviselt..
És akkor meghalt valami.


457. Cinci682 (2019-02-09 19:29.17) aaaaa
Nagyon megrazo film a szerelemrol,erzekisegrol,hazadsagrol,megbocsatasrol.Kicsit hosszu,de megeri megnezni,nalam ez tobbszor is nezos.


456. Independence (2017-11-28 07:17.06)   - (válasz Tücsimücsi 437. hozzászólására)
Finomítok akkor..., a biovibrátor sarkos kifejezés, de általában a sarkítás ér le legkönnyebben az emberi tudatig.
Szeretői viszonyban is lehetnek érzések, birtoklási vágy, a kizárólagosság igénye, ne legyen más, csak én váltsam ki belőle azt a vad vágyat, csak én adhassam neki testem, extázisban, fenntartások nélkül..., gyönyört adva s kapva, lehet féltékenység - mi alapvető emberi sajátság - , de mindezek együttesen sem valós érzelmek. Más a vágy, a kéj újra élése iránti sóvárgás, a szexuális addikció, más az "érzés" s más az érzelem.Ilyen esetekben a partnertől is függünk, nem csak az átéltek határoznak meg, de ez messze nem szerelem, még csak csírája sem.
Egy egy éjszakás kaland után, mi semmit nem jelentett számodra, furcsa másnap ugyanabban a bárban, ugyanazon széken, egy másik lánnyal látni azt a srácot, ki még csak néhány órája töltötte kedvét testedben..., dühöt, rossz érzetet kelthet, pedig te sem terveztél folytatást, vagy nem? :)
Még a kutyánkra is féltékenyek lehetünk, ha másnak is csóválja farkát... :)

Persze nem muszáj egyféleképpen látnunk, az a jó ebben a filmben, hogy ezernyi ember, ezerféle olvasatot fogalmazhat meg saját maga számára, élettapasztalatai, életkora - ezt a filmet a negyvenesek jobban átlátják - egyénisége, erkölcsi szemellenzői, vagy épp álszentsége függvényben.
Ezért is tán, hogy topikja időről-időre életre kel...!
Továbbra is azt vélem, ez egy alapvetően s egyértelműen szexuális kapcsolat, nem érzelmi.


455. Natalie Wood (2017-11-27 21:23.11)   - (válasz Roy Munson 454. hozzászólására)
Akkor kapj be egy bilagitot, cső.


454. Roy Munson (2017-11-27 21:22.10) aaaaa - (válasz Natalie Wood 453. hozzászólására)
Semmi baj, csak emésztgetek dolgokat. Regényt hosszú volna írni, fejezetet meg nem érdemes:) Szép estét:)


453. Natalie Wood (2017-11-27 21:15.34)   - (válasz Roy Munson 452. hozzászólására)
Oszt kit érdekel?
Elfér.
Na monddddmá mi van, ne hagyj kétségek közt így éjcakára!!:)


452. Roy Munson (2017-11-27 21:13.43) aaaaa - (válasz Natalie Wood 451. hozzászólására)
Szétcsesszük az oldalt!!:) Nincs baj.


451. Natalie Wood (2017-11-27 21:10.53)   - (válasz Roy Munson 450. hozzászólására)
Mi a baj?


450. Roy Munson (2017-11-27 21:08.44) aaaaa - (válasz Natalie Wood 449. hozzászólására)
Aranyos vagy:) Szívesen befejezném, de nem itt. Picit magam alatt vagyok, de köszi.


449. Natalie Wood (2017-11-27 21:00.16)   - (válasz Roy Munson 448. hozzászólására)
Persze, hogy elhiszem, nem vagyunk egyformåk.
Belekezdtél egy írásba?
Akkor fejezdbis be, én szívesen olvasnám, elvégre eszmét cserélünk nemde?:)


448. Roy Munson (2017-11-27 20:50.44) aaaaa - (válasz Natalie Wood 447. hozzászólására)
Nem! Ha ez hihetetlen, akkor hidd el hogy van ilyen. Belekezdtem egy írásba, de nem akarok személyeskedni itt. És inkább hagyom. A válaszom: Nem vagyok ilyen. Viszont voltam második, amiről nem tudtam.


447. Natalie Wood (2017-11-27 20:30.34)   - (válasz Roy Munson 446. hozzászólására)
Te még nen követtél el efféle "baklövést"?


446. Roy Munson (2017-11-27 20:20.24) aaaaa - (válasz Natalie Wood 445. hozzászólására)
Ezt miből gondolod? Tisztán átlátom a filmet. Valahol mindenkivel egyet értek a történetben. De a csajt tartom hibásnak (családos nőt). A film mindenféle indulat és annak tetteit és eredményét láthatjuk, különböző szögekből. Nem tudok ennél rövidebben írni erről.


445. Natalie Wood (2017-11-27 20:13.16)   - (válasz Roy Munson 444. hozzászólására)
Te sem érted a filmet látom.


444. Roy Munson (2017-11-27 20:08.58) aaaaa - (válasz Natalie Wood 443. hozzászólására)
Jó értelek kedves Nati:) Az esze elment nyaralni. És elbaszta:)


443. Natalie Wood (2017-11-27 20:02.06)   - (válasz Roy Munson 442. hozzászólására)
Esze?
Mikor elkap valakit a hév és szexelni akar?:))
Ne viccelj már.
Ilyenkor nem gondolkodni kell, hanem cselekdni.;)


442. Roy Munson (2017-11-27 19:55.50) aaaaa - (válasz Natalie Wood 441. hozzászólására)
Igen, ez nem vitás:) de a nőnek lehetett volna több esze. A bűntudattal is számolni kell előbb vagy utóbb. Bár nem mindenkire jellemző.


441. Natalie Wood (2017-11-27 19:49.41)   - (válasz Roy Munson 439. hozzászólására)
Inkább azok a rohadt feromonok.440. Oereg Gorm (2017-11-27 19:34.44) aaaaa
És nehéz fejjel ment?


439. Roy Munson (2017-11-27 19:28.11) aaaaa
Ez a fránya ösztön. De mindenkit meg lehet benne érteni, bár a nő a "ludas" szerintem.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2024-06-15 01:04468 hsz
Melyik a kedvenc jeleneted?Tücsimücsi, 2019-04-09 21:561 hsz
KérdésekViola Bulldog, 2014-12-31 07:513 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk