Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Babylon A.D.
- Film Café, 10:10
Nyár Antwerpenben
- Film4, 10:25
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 10:25
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jéghideg aaaaa
Lisa Kudrow aaaaa

 

Fórum - Asteroid City - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Arpimokus (2024-04-05 15:59.09) aaaaa
Nézhetetlen.


9. Semprini (2023-12-22 22:22.02) aaaaa
Amikor 2004-ben megnéztem az Édes vízi élet-et, annyira felhúztam magam rajta, hogy megfogadtam, soha többet nem akarom látni ennek a rendezőnek egy filmjét sem. Egyszer tettem csak kivételt, a Fantasztikus róka úr esetében, ami valamivel jobban tetszett ugyan, de hát az egy animációs film volt ugyebár.
Most ismét megtört a jég, megtekintettem az Asteroid City-t. Volt pár húzónév: Margot Robbie, Sophia Lillis vagy Maya Hawke, sőt még Scarlett Johansson is szerepel a stáblistán. Nameg a címe ugyebár valami sci-fi szerűsget sejtet. Igen ám, de a film műfaja meg romantikus vígjátéknak van kategorizálva. Vajon mi lesz ebből?
Hát, jó nagy katyvasz, az biztos.

Akik kimondottan a rajongói Wes Anderson filmjeinek, biztosan meg tudják magyarázni, miért van így. Az biztos, hogy nem én vagyok a célközönsége. De hogy ez egy "romantikus vígjáték" lenne, azt szerintem a legelfogultabb rajongók sem tudnák alátámasztani.
Sokmindenbe belekap a film, van persze benne egy sci-fi szál, de annyira minimális, hogy ha kivennénk a filmből, gyakorlatilag kb. ugyanez maradna a végeredmény. Romantika - hát az talán nagyobb mértékben lenne, de olyan bénán van előadva, hogy ha egy filmes műfajokban járatlan illetőnek ezen a filmen keresztül próbálnánk magyarázni a romantikus film fogalmát, hát elég nagy bajban lennénk.
Érdekes a film látványvilága is. Kétféle képformátum váltogatja egymást: egy 4:3-as fekete-fehér és egy szélesvásznú, meglehetősen harsány, az 50-es éveket idéző színvilággal. Az első jelenetben valamilyen színdarabot emlegetnek, a film nagy része mégis kint a sivatagban játszódik, és bár a díszleteknek van némi színházas jellegük, ez azért így mégsem tűnik effektíve színdarabnak. Ráadásul a színészek többsége úgy lett isntruálva, hogy szinte teljesen kifejezéstelenül csak ledarálják a szövegüket, érzelmet nem, vagy alig visznek bele. A rendezőnek sikerül így A-listás sztárokból életük legrosszabb alakítását kihozni. Ha ez volt a cél, sikerült.
További baj az is, hogy rengeteg a szereplő, így a vászonidő megoszlik, és a legtöbb színész, bármekkora sztárok is, alig kapnak többet pár percnél, így igazából ki sem tudják futni a formájukat.
A sztori sem egy lineáris, jól követhető valami, ide-oda csapong, pár mondatban nehéz lenne összefoglalni, miről is akarna szólni voltaképpen.

Mindezekből az alapanyagokból a végére összeáll valami sajátos, nehezen emészthető, nem túl szórakoztató műfaji torzszülött, melynek az összetevőiben végig érezni a kreativitást és a színvonalat, így együtt azonban egy túltolt, túlművészkedett, agyaskodó valaminek érződik, melynek befogadásához szerintem keményvonalas Wes Anderson-fannak kell lenni.
Legszívesebben két csillagot adnék, de a befektetett munkát és a nívós szereplőgárdát is figyelembe véve egy harmatgyenge közepest megadok rá, de szerintem messze bőven túlértékeltem.
4,5/10



8. Moxika123 (2023-10-09 19:45.41) aaaaa
Az eleje nagyon tetszett, aztán unalomba és érdektelenségbe fulladt számomra.


7. Find (2023-08-09 23:04.28)  
Szerintem ez egy olyan film, amit többször kellene megnéznem, de most egy jó ideig nem lesz hozzá kedvem.


6. Cantri (2023-08-09 18:54.34) aaaaa
Lehet kedvelni vagy sem ezt a rendezőt, az azonban kétségtelen, hogy Wes Andersonnak van egy egészen egyedi látás-, és alkotásmódja, amitől kb. első ránézésre tudja az ember, hogy ez az ő mozija... ilyet pedig nem sokan mondhatnak el magukról Hollywoodban. Meg azt sem, hogy minden szerepre kb. tucatnyi sztár jut, gyakorlatilag sikk vele dolgozni, imádják a színészei. Az Asteroid City-ben igazából a rendező szépen tovább boncolgatja klasszikus témáját...mi értelme van mindennek? Az életnek, tudománynak, művészetnek? ("I still don't understand the play..") Válasza természetesen neki sincs, de arra jut újfent, hogy sokkal inkább "érezni" kell mintsem "látni és érteni"...

Vitathatatlanul nem a rendező legkiválóbb alkotása, azonban a hollywoodi középszerűségből így is könnyedén kiemelkedik. Remek hangulattal és amolyan retro sci-fis látvánnyal megálmodott, sajátos humorú alkotás, ami meglepően ügyesen bontja le a negyedik fal (néző) szemszögét, majd lép vissza oda. Soha rosszabbat!


5. Lifeisamovie (2023-06-11 20:39.41)  
Én csak a trailer-be pislogtam bele, de olyan műnek kamunak hat az egész háttér, környezet. Nem azt mondom, hogy olyan, mint egy cgi hányás...de majdnem.


4. Entersp (2023-06-11 18:49.01)   - (válasz Mclane 2 3. hozzászólására)
Talán nem csak én érzem úgy, mintha egyre többet írnál. Érdemes lenne először egy-két mondattal próbálkozni, egyébként annyi elég is lenne arra, amit közölni szeretnél.


3. Mclane 2 (2023-06-11 15:48.11)  
Én tegnap néztem meg moziban délután ezt a számomra második Wes Anderson munkát mert ezen túl csak egy filmjét ismerem, a Holdfény királyság-ot azt is állami tv-n láttam évekkel ezelőtt azóta ismerem a rendező nevét jobban félig meddig és már az is egy kicsit, fura sajátos néhol elvontnak tűnő darab volt elsőre is de azért félig meddig tudtam vele mit kezdeni mikor láttam. És nagyjából ezzel a filmmel is így vagyok igazán kicsit fura kicsit sajátos kicsit egyedi nem is érti mindenki, de azért nagyjából értettem amit láttam és letudott kötni szinte végig pedig nem éppen egy sima önkifejezés az, amit Anderson használ a filmjeiben de nagyjából értettem amit mutatni akart szerintem. Mindenesetre nem éppen az a fajta átlagos darab amit mindenkinek javasolni lehet elsőre mert akárhogy is nézzük, Wes Anderson egy ilyen érdekes sajátos rendező egy olyan látásmóddal amit nem mindenki tud levinni magának igazán, én is ilyen kicsit furán nézem a munkáit de azért valahogy értem őket nagyjából legalábbis. Úgy hogy mindent egybevéve mindenképp érdekes darab volt pláne ezzel az ingázással a színház és a valódi kinti cselekményvezetés között kiépítve, meg maga a közösség meg az emberek is érdekesek akikre fókuszál a dolog, szóval nem átlagos film nem átlagos cselekménnyel meg bemutatásmóddal de ettől függetlenül érdekes film és hiába olyan amilyen nem bánom hogy megnéztem, mert kedvelem az ilyen fura darabokat is persze mértékre de ezekkel is eltudok időzni ha épp úgy szeretném intézni a dolgokat magamnak.



2. Baryll (2023-06-10 20:33.38) aaaaa
Tagadhatatlan, hogy van stílusa a rendezőúrnak, de számomra mása sincs. Továbbra sem tetszik az elvont humora, sokkal inkább fáraszt. Ötlettelen és lapos volt ez a története is, szerintem semmit sem fejlődött a legutóbbi filmje óta.

Neves színészek adták - szó szerint csak - az arcukat a produkcióhoz, de szakmai kvalitásaikat - érdemi szerepek híján - nem igazán tudták megcsillogtatni. Talán csak Johansson művésznő tudott felmutatni valamit tehetségéből.., mondjuk akkor, amikor ledobta magáról a fürdőköntösét. (Vajon ennyitől lett korhatáros ez a bugyuta giccses mese?) Teljesen ismeretlen statiszták is ki tudták volna "böfögni" azokat a nyúlfarknyi mondatokat, amiket itt a nézőmágnes sztárokra osztottak.
Az meg, hogy ilyen színházias keretek közé eröltetik az elszabotált mondanivalójú sztorit, az külön pofátlan időhúzás és tipikusan a nézők idejének a semmibevétele. Ismét becsapva érzem magam, mert nagyon gyenge próbálkozás volt ez megint a mozis szórakoztatásomra.


1. Entersp (2023-04-03 13:20.02)  
[link]
Wes Anderson újabb giccses kalandja. Az előzetes alapján csak fehérbőrű színészekkel.🧐



Kapcsolódó fórumok

VéleményekArpimokus, 2024-04-05 15:5910 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk