Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az űrhajós kincse
- Travel Channel, 15:00
A fiú
- HBO3, 15:05
Valerian és az ezer bolygó városa
- RTL Három, 15:45
Vágyak nyomában
- Filmbox Family, 15:50
Szerelmes tervezés
- Film4, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Valami madarak - Vélemények
2022-es választás
Havas Henrik - Vélemények
Gattyán György - Vélemények
Herkules New Yorkban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Párbajhősök aaaaa
Josh O'Connor aaaaa

 

Fórum - Amitől félünk - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Bertó!!! (2023-08-14 16:21.56)  
A rendező az Örökségnél, még beadta a derekát befogadhatóság terén, a Midsommarnál részben mutatkoztak jelek (és a pláza mozi szökevények vinnyogtak is rendesen), ennél a darabnál, már Aster, a látszatát sem akarta fenntartani a megalkuvásnak (A24-es produkció).
Ez tipikusan olyan szkript, aminek a cselekményét, ember fia nem tudja előre kitalálni.
Abszolút nem rossz az alkotás, de egy segg azért kell hozzá. Az erős rendezés és fényképezés/látvány mindig tartogatott valamit, ami miatt nem fulladt unalom a cucc, bár a közepénél azért kicsit leül a sztori.
(A megértéséhez nem árt az utánaolvasás.)

A mezei közönség, messziről kerülje el.


24. Cantri (2023-08-09 18:28.25) aaaaa
Ari Aster szépen lassan igazi "event director"-rá növi ki magát, aki abszolút nem kíván széles közönséget kiszolgálni, de az ember tudja nem mindennapi alkotást fog látni, ha rászánja az idejét. Türelem kell is ehhez a mozihoz, ami a 3 órás játékidejével képes alaposan megdolgoztatni a nézőt.... de szinte mindig felbukkan valami agymenés a cselekményben, ami tovább csábít a megtekintésre. A készítők ugyanis egészen kivételes kreativitással vitték vászonra az "őrültséget", a pszichózist mintegy belülről megmutatva, ahol tér és idő, valódi és képzelet teljesen összemosódik, míg végül mi magunk is alig tudjuk mit is láttunk valójában.

Agyrém ez a film... kétségtelen nem annyira letisztult remekmű mint a Hereditary, de azt hiszem nem is volt cél... az emberi elme káoszát viszont kétségtelenül erős képi hatásokkal vitték a képernyőre. Rétegmozik kedvelőinek mindenképp ajánlott darab, kell hozzá némi kíváncsiság mi van a klasszikus történetmesélésen túl.



23. Vescod (2023-05-21 09:20.05)   - (válasz Jason13 19. hozzászólására)
"Ez a 3 órás hossz meg igazából olyan, hogy majd a megtekintés után megtudjuk, sikerült e érdemi tartalommal kitölteni"

Szkeptikus vagyok,nehezen tudom elképzelni hogy milyen történet igényel ekkora hosszt,de persze egyetértek,látatlanban én sem akarok ítélkezni,meglássuk-kiderül.


22. Vescod (2023-05-21 09:09.20)   - (válasz Jason13 19. hozzászólására)
Nem vitatom hogy készülnek,a számukat vitatom ...legalaábbis,hogy hozzájuk képest mennyi az amatőr és gány darab,szerintem elég sok,a többi műfajhoz arányosan mérve magasababb.Talán ezért van,hogy a klasszikus (ami bár bőven akad) túl kevésnek tűnik a műfaj egészét nézve,legalábbis számomra.


21. Evile-Elvis- (2023-05-21 08:36.36)   - (válasz Vescod 20. hozzászólására)
Ez minden műfajnál így van...az értékesebb alkotások sehol sem gyakoriak.


20. Vescod (2023-05-21 08:32.45)   - (válasz Evile-Elvis- 17. hozzászólására)
Jó de az arányt is kell nézni,hány sz*rt kell látni, hogy egy-egy klasszikusra vagy simán csak jóra ráakadjon az ember,elég sokat.


19. Jason13 (2023-05-21 08:32.09)   - (válasz Vescod 16. hozzászólására)
Az a probléma, hogy rendkívül szubjektív szemmel figyeled a zsánert. Az egy dolog, hogy az utóbbi 20 év terméséből Te, mint néző (vagy akár én, nem lenézni akarlak) kevés valamirevaló produkciót láttál, de objektíve ebből az időszakból is rengeteg címet be lehetne dobálni, melyek elsősorban szakmai elismeréseket vívtak ki és csak másodlagosan (vagy sehogy) értek el anyagi sikert.
A tömegtermelés meg bizony mindig is jelen volt az iparban, csak a 2000-es évek előttről kevesebb "sablonmozi" maradt fent, köszönhetően annak, hogy az internet előtt ezek nagyon gyorsan feledésbe merültek.
Hidd el, ugyanúgy készülnek ma is igényesebb darabok, mint anno, csak nyilván ezek már a mai közönség igényeire vannak szabva, de hát változnak az idők. Elég megnézni, hogy a különböző évtizedek alkotásai között is mekkora a szakadék tátong filmnyelvi szempontból.
Ez a 3 órás hossz meg igazából olyan, hogy majd a megtekintés után megtudjuk, sikerült e érdemi tartalommal kitölteni azt. Nem csak az elborult művészfilmek (és horrorok) szoktak ilyen terjedelmes játékidővel operálni.


18. Vescod (2023-05-21 08:26.14)   - (válasz Evile-Elvis- 15. hozzászólására)
Nem hátrány,csak épp benne van a pakliban hogy 10 ilyennel bepróbálkozol és kb 2 ami akár még jónak is mondható.A kultúra/szocializáció kérdésében egyetértünk.


17. Evile-Elvis- (2023-05-21 08:16.29)   - (válasz Vescod 13. hozzászólására)
Pont annyi klasszikusa van a műfajnak, ami bőven elég...arról nem tehetek, hogy te keveset láttál ezekből.


16. Vescod (2023-05-21 08:13.59)   - (válasz Jason13 14. hozzászólására)
A többi műfajhoz képest relative keveset termel ki.Az elmúlt 20 évből két kezemen meg tudnám számolni hány olyant láttam ami igazán fel tudta kavarni a műfaj állóvizét.Vicces hogy az azt megelőző időszakból többet fel tudnék sorolni de akkor még kevésbé volt tömegtermelésközpontú az egész,valahogy jobban a minőségre nem a mennyiségre mentek.Az a baj,hogy amik meg szakítanak a klisékkel és sablonokkal azok többnyire a közönséget is megosztják,meg kevesen mernek újítani,inkább alkalmazzák a bevált recepteket.Persze vannak amik tényleg többek egy lineáris hentelős-ijesztgetős alapsztorinál de egy ilyenre jut vagy 10 a már bevált unásig ismert sablondarab. A konkrét filmről:lehet hogy csak érintőlegesen tartalmaz horrort,nem tudom de így látatlanban is soknak tűnik a három órás játékidő.A fehér éjszakák rendezői változata is rétestészta hosszúságú és bár azt a filmet szeretem,ott se érzem hogy feltétlenül csak két és fél órába lehetett azt a sztorit elmesélni.


15. Evile-Elvis- (2023-05-21 07:56.45)   - (válasz Vescod 13. hozzászólására)
Az nem hátrány ha minél több ember ragadhat kamerát és nem csak a kiváltságos elitek privilégiuma. A probléma inkább a kultúrával van, vagyis annak hiányával...a fiatalabb generáció teljesen máshogy szocializálódott mint azok az alkotók akik a '70-es '80-as '90-es években voltak aktívak. Meg persze megváltozott sok minden. Azért a filmkészítés művészete napjainkban sem arról szól, hogy tik-tokra gyártok tartalmat, mert van okos mobilom.


14. Jason13 (2023-05-21 07:53.29)  
Nem akartam beleszólni ebbe a műfaji vitába, de már nem bírtam magammal, úgyhogy előre is elnézést kérek:)
Elég viccesnek tartom, hogy pont ennél a filmnél alakult ki csatározás azzal kapcsolatban, hogy a horror műfaja mennyire buta (nem az), hiszen ez elsőkörben egy elvont, pszichológiai-thriller/szatíra, aminek aztán nem sok köze van a fentebb taglalt zsánerhez.
Igaz, nekem sem volt még szerencsém a produkcióhoz, de amit előzetesen tudni lehet róla, azok alapján ennek annyi köze van a fentebb taglalt zsánerhez, hogy tartalmazhat némi explicit erőszakot és néhány feszült/kellemetlen képsort, de ennyi.
És hogy a horror kevés klasszikust termelne ki?
Elég csak áttekinteni a filmtörténetet, szinte minden korszakból fel lehetne sorolni több olyan remekművet, melyek még mind a mai napig hatást gyakorolnak a műfajra.
Ja, hogy legkönnyebben csak a plázamozikba szánt darabok elérhetőek? Igen, azok tényleg ritkán képviselnek magas minőséget, de ha az ember kicsit is beleássa magát a témába, manapság is több olyan alkotást találhat, melyek jóval messzebb merészkednek annál, minthogy kimászik az erdőből egy maszkos gyilkos, aki aztán plasztikbabákat kezd aprítani.


13. Vescod (2023-05-21 07:29.39)   - (válasz Evile-Elvis- 12. hozzászólására)
Kedvenc műfajom de azt el kell ismerni, hogy iszonyat kevés klasszikust termel ki és kétszer annyi szemetet,főleg mai kütyükkel teli világban, ahol boldog-boldogtalan kamerát/iphone-t ragadhat és bármiféle hozzáértés nélkül összerittyenthet fércmunkákat.


12. Evile-Elvis- (2023-05-21 00:24.35)   - (válasz Vescod 11. hozzászólására)
Atyám...szerinted a horror film az micsoda (???) szerinted nem meríti ki a filmkészítés fogalmát (???) Előbb nézd meg a Jákob Lajtorjáját és gondolkozz el azon, hogy biztos jól teszed, hogy ennyire ledegradálod a műfajt.


11. Vescod (2023-05-20 23:58.40)   - (válasz Evile-Elvis- 10. hozzászólására)
A filmkészítésnek nem,de a horror műfajának igen,mert nincs bennük annyi történet hogy három órában kelljen elmesélni.De majd meglesem és lehet rámcáfol az alkotás..


10. Evile-Elvis- (2023-05-20 23:54.37)   - (válasz Vescod 9. hozzászólására)
A filmkészítésnek nem a történetmesélés oltárán kell áldoznia. A történet csak egy része az egésznek. Ott vannak még a dialógusok, a fényképezés, a zene, a megvilágítás, a színészi játék és még felehetne sorolni itt jó néhány dolgot ami miatt a filmkészítés a legkomplexebb és legtöbbet adó művészeti forma! Mondhatni a művészetek összessége!


9. Vescod (2023-05-20 23:44.28)   - (válasz Evile-Elvis- 8. hozzászólására)
A Péntek 13-nál még azok a másfél órák is indokolatlanul hosszúak,főleg hogy a filmek 2/3-a töltelékjelenet.Na az új Hellraisernél se éreztem hogy ahhoz a sztorihoz feltétlenül kell 2 órányi hossz,első bőven elfért másfél órában.


8. Evile-Elvis- (2023-05-20 23:27.50)   - (válasz Vescod 7. hozzászólására)
Ja...botegyszerű, ha a Péntek 13 szériából indulsz ki és a filmművészet magasiskolája, ha a Hellraiser első részéből indulsz ki! Semmi sem fekete vagy fehér...


7. Vescod (2023-05-20 23:20.46)   - (válasz Evile-Elvis- 6. hozzászólására)
De a horror egy botegyszerű ijesztgetni vagy vérre vágyó nézőknek készült alantas műfaj,nem a filmkészítés csúcsa azt beláthatjuk...


6. Evile-Elvis- (2023-05-20 23:14.07)   - (válasz Vescod 5. hozzászólására)
A filmkészítés nem csupán a sztori átadásáról szól...érted, ez nem matek, hanem művészet!!!


5. Vescod (2023-05-20 23:11.55)   - (válasz Evile-Elvis- 4. hozzászólására)
Én nem találkoztam még olyan horrorral aminek a sztoriját ne lehetne másfél max 2 órába elmesélni.


4. Evile-Elvis- (2023-05-20 23:03.14)   - (válasz Vescod 3. hozzászólására)
Ennél a műfajnál??? Ez filmművészet nem sport...


3. Vescod (2023-05-20 23:00.42)   - (válasz Evile-Elvis- 2. hozzászólására)
Ennél a műfajnál nincs ami igényel három órás hosszt.Nem olyan komplexitású sztorik ezek mint egy Keresztapa.Én félek a három órányi játékidőtől de majd ha egyszer rávisz a lélek...két-három részletben :D



2. Evile-Elvis- (2023-05-20 22:50.35)   - (válasz Vescod 1. hozzászólására)
Dehogy káros...nézz Tarr Béla filmeket, ott majd lejössz az életről. Erre meg kíváncsi vagyok, de szerintem nem fog tetszeni.


1. Vescod (2023-03-16 22:43.17)  
Úgy látszik Asternek fétise lett, hogy egyre hosszabb filmeket csináljon. Már a Fehér éjszakák rendezői változata sem piskóta de azért 3 órás hossz (ha k*rva jó is lesz)már káros az egészségre...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2023-08-14 16:2125 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk