MegaKrill krill olaj kapszula infók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
- Magyar Mozi TV, 00:40
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A góré
- Film Café, 00:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A leghosszabb hét aaaaa
Tony Sirico aaaaa

 

Fórum - A gép (2023) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Tömö (2023-11-26 19:51.08)  
3alá, mert végig tudtam nézni. Ja, vannak Gerynek xarabb filmjei is....ez m9ndjuk, azok előtt 3al áll.


10. Bertó!!! (2023-07-29 08:46.13)  
Micsoda kellemes meglepetés a tengernyi Gerard Butler középszer után.

Érdekes, brutális sztori, összeszedett jól játszó Butler, patent akciók, és egy izgalmas, feszült szkript/kameramunka.
Azt vettem észre, hogy rendesen szorítottam a túszok sikeres kimenekítéséért.

Piros pont Jean-Francois Richetnek.



9. Zsol-tee (2023-04-03 17:13.17) aaaaa
Velemenyem szerint "A gép" című film eleje(kezdese)a repülős resze egészen a szigetre történő landolásig remek(üdítő színfolt volt a filmek palettajan)aztán viszont ez film atvaltott egy sablon akciofilmre és utána már nem volt igazán érdekes es izgalmas se az egész történet.Ha a repülőgépen folyt volna végig a cselekmény ahogy a film elejen az erdekfeszitobb lett volna, mint ami utána történt a szigeten a film szerint....az a kommandó jellegű apritas...:))))semmitmondó cselekmény.Ugyanazt csináltak ezzel a filmmel is, mint régen a Denzel Washington féle Kenyszerleszallas filmmel(annak is az eleje a repülős resz egészen kiváló volt)aztán az meg a landolas után atment egy drámai storyba(egy alkoholista pilóta dramajaba)ami megint egy másik műfaj...az ember nem ezt várná ezektől a filmektol...
Nálam csalódás keltő produkció így"A gép "is .Gerard Butlernek így továbbra is a Törvénytisztelő polgár a legjobb filmje.Remeljuk látjuk meg hasonló produkcióban nem csak mezei akciofilmekben ezt az egyébként remek színészt.



8. Angelsoul (2023-03-15 17:38.59) aaaaa
Ez a B kategóriánál is gyengébb volt. Sajnos olyan sótlan, lapos, üresjárattal teli volt a film, főleg az első fele, hogy kicsit sem sikerült minimális kíváncsiságot sem kivívnia. Még a rohadt zenét is kispórolták a film nagy részéből. A forgatókönyv, az alakítások, a rendezés (az eszközök) semmi nem ütötte meg az elvárható szintet. És való igaz, életszerűtlen dolgokból nem volt hiány. Nekem is az jutott eszembe - SPOILER! - ki az a hülye pilóta, aki egy villámlás után, de még masszív vihar közepette, kimegy az utastérbe, mikor akkor lenne a legnagyobb szükség a tudására... A túszejtő jelenetek sem voltak túl meggyőzőek, az akciójelenet, amikor mindenképp a szemét akarta kinyomni(?) inkább vicces volt. Őszintén szólva sajnálom utólag, hogy kiadtam rá pénzt. Jóindulatból 2*-ot adtam, de 1-et ér. (Lehet, az volt a baj, hogy tegnap este Különvéleményt néztem, és az bizony film a javából.)


7. Chrysothemis (2023-02-21 20:46.50)  
Nekem olyan retró akciómozi-feelingem volt az egész film alatt, de ami ütős volt a régi szép időkben, az igen karcsú napjainkban. Csípem a repülőgépes mozikat, de 2023-ban azért élethűbb szídzsíáj kényszerleszállást is összehozhattak volna, kellemetlen volt nézni. Amúgy azt kétlem, hogy az orrfutó tök sértetlenül megúszná a valóságban a járgánnyal való ütközést, úgy félrelökte az emelkedő gép, mintha csak egy matchboxot pöckölt volna odébb. Na, meg ki látott már olyat, hogy a legnagyobb viharban, villámlások közepette, amikor a repülőgépet szinte csak a Szentlélek tartja a levegőben (mert idővel nagyjából minden elbaszódik, ami csak el tud, ugye), a kapitány a legnagyobb nyugalomban flangál az utastérben... A sztori faék, a karakterek súlytalanok-semmilyenek, gyenge eresztés. Butler pedig inkább tengeralattjáróban csapassa, határozottan jobban állt neki. :)


6. Empire (2023-02-12 14:08.07) aaaaa
Jó kis egyszerű akció film, nem egy örök klasszikus darab lesz de amire készült arra tökéletes.


5. Emylio (2023-02-11 09:35.46) aaaaa
Ezt Liam Neeson, sőt maga Chuck Norris sem csinálta volna jobban. Fantasztikus!


4. Alpachino70 (2023-02-10 21:05.28) aaaaa
Nem volt rossz, egy kis délutáni matinénak elment, bár eléggé B kategória határát súrolta...mivel nem lehet 3.5-öt adni, így Butler miatt 4-re értékelném.


3. Pepe Silvia (2023-02-08 13:37.06) aaaaa
Jó kis élőszereplős Far Cry egy kifejezetten erős Gerard Butler-rel, fasza akciójelenetekkel és szép tájjal, több nem is kell.



2. Maximusdecimus (2023-02-05 17:59.59) aaaaa
Mintapéldája az átlagos akciófilmnek. Manapság szinte üdítő woke trágyatengerben.


1. Jason13 (2023-01-27 04:19.50) aaaaa
Ez a film a tipikus példája annak, milyen egy tisztes, középszerű iparosmunka.
Gerard Butler az utóbbi években egész szépen bebetonozta magát a másodvonalas akciófilmek műfajába (Támadás a Fehér Ház ellen trilógia, Gengszterzsaruk), ezzel pedig nincs is gond, hiszen az ott alakított tökös, kemény csávókat kellően hitelesen tudja hozni.
Ennek fényében én a Géptől sem vártam mást, csak egy másfél órás agyatlan zúzást, ehelyett azonban egy kifejezetten visszafogott, elsősorban inkább a feszültségre építő akció-thrillert kaptam, ami ész nélküli aprítás helyett az esetek többségében megpróbált a realitás talaján mozogni.
Butler pedig a megszokott egyszemélyes hadsereg helyett egy viszonylag átlagosnak mondható (azért a katonai múlt nem maradt ki) pilóta bőrébe bújt bele, aki ugyan képes helytállni a megpróbáltatások közepette, de ha bevisznek neki pár pofont, akkor kicsit több regenerálódási időre van szüksége, mint mondjuk John Matrixnek. Vagy mondjuk Mike Banningnek, ha már Butlerről van szó.
Első körben tehát sikerült pozitívan meglepnie a filmnek, sőt, a játékidő első felében látható kényszerleszállás kellően izgalmasra sikeredett (még akkor is, ha a látványon meglátszott a költségvetés visszafogottsága), és a fináléra tartogatott nagyobb összecsapás sem okozott csalódást.
Ami miatt a Gép nem tudott nálam kitörni a középszerből, az a rendkívül egyszerű, iszonyatosan sablonos forgatókönyv. Kb. az egész történet a karakterekkel együtt felférhetett egy papírfecnire. Persze, lehetne jönni azzal, hogy ez egy sallangoktól mentes műfaji darab, ami nem is akarta megváltani a világot.
Ez teljes mértékben igaz is, a gond ott van, hogy a kivitelezést tekintve se látszik a törekvés arra, hogy ez a produkció a stáb bármely tagjából komolyabb lelkesedést váltott volna ki.
Oké, Butler korrekt módon lehozta a hétköznapi hőst, de a többi színész abszolút robotpilóta üzemmódban funkcionált. Mondjuk, ezekkel a két dimenziós figurákkal nagyon mást nem is lehetett kezdeni.
Ahogy már említettem, a kezdés és a zárás a körülményekhez képest kifejezetten pofásra sikeredett, viszont a játékidő közepe nem áll másból, mint egy sótlan túszmentő akcióból, amiből eléggé ki lett lúgozva a feszültség. A sztori ezen részét kellett volna több tartalommal (esetleg több látványossággal) feltölteni, mert itt nagyon éreztem, hogy csak egy átvezető részt nézek, ami kitölti az űrt a két nagyobb volumenű jelenetsor között.
De ahogy fentebb már írtam, vannak jó pontjai a filmnek, sőt, ha a helyén kezeljük, akkor egész szórakoztató élményként is lecsapódhat az összkép.
Viszont nálam ez sajnos nem fért bele a "jó" kategóriába, ahhoz egy izmosabb középső felvonásra lett volna szükség, plusz jó lett volna némi kreativitást is felfedezni mondjuk a rendezésben, az operatőri munkában vagy épp a vágásban.
Ebben a formájában a Gép bizony csak egy közepes kis puffogtatás, de annak legalább korrekt. Sőt, akik már kiégtek a CGI-orgiákban tobzódó szuperhősfilmekben, azok talán még örülhetnek is ennek a kisebb léptékű, földhözragadtabb mókának.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2023-11-26 19:5111 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk