Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Franco börtönében
- HBO3, 03:55
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20
Zoolander, a trendkívüli
- Mozi+, 05:00
Vágyak nyomában
- Filmbox Extra HD, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - Nyugati nyaralás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Gyorkos (2023-11-26 15:50.08) aaaaa
Jóindulattal négy csillagot érdemel a film. Többet is ki lehetett volna hozni belőle, de nem sikerült elég jól.


12. Tömö (2023-08-28 21:21.44) aaaaa
Na, egy magyar fipm, amit végig tudtam nézni. Igaz, a film 3/4-től már rohadtul untam, és kb.mostanra azt sem tudom mi lett a vége:DDD
Egyszer kétszer talán fel is röhögtem.
De inkább eröltetett baronságok voltak itt.
Pedig jól indult.....tényleg, ötletes volt. Az apa figura INTELLIGENSNEK ígérkezett, aztán nyilván átmegy az egész, "igaz i retro" tompa agyúak társaságába. Kivéve a végén a kis srác:D,behúzta a pontot.
BMW plusz pont. Ezert 3* 😀



11. Semprini (2023-05-16 15:39.12) aaaaa
Balaton retró, avagy Vakáción az "élőszereplős Mézga család"

Bár a filmet a (szerintem remekül sikerült) Nagykarácsony alkotói készítették és jó pár szereplőt át is hoztak ide, valamiért ez most mégis picit félrement. És nem elsősorban az vele a baj, hogy eredetileg tévéfilmnek készült, ezért a költségvetés csak töredéke volt amazénak, ezt még bőven lehetne kreativitással ellensúlyozni. A fő baj, mint már annyiszor most is a forgatókönyvvel van. Lehet egy filmben minden más maga a tökély, ha a forgatókönyv nem elég ütős, a film nem lehet igazán jó. Itt most azt érzem, hogy egy műfaji keverékkel van dolgunk, egyszerre akar családi vígjáték, kémfilm, és nosztalgikus retró-buli lenni. Utóbbi abban nyilvánul meg, hogy a készítők nem tudták megállni, hogy pár percenként fel ne csendüljön valamelyik jellemző sláger 80-as évek elejéről. Rögtön a főcímben megkapjuk a Doly Roll Vakáció című számát, később aztán lesz itt Nena a 99 Luftballonnal, Baltimora Tarzan Boy, Eye of the Tiger, Bábu vagy, Szóljon hangosan az ének, és még sorolhatnánk. Aki a 80-as években nőtt fel, vagy már felnőtt volt, annak ez persze nosztalgikus, kellemes emlékeket ébreszthet, de a fiatalabb generációnak már alighanem semmit nem idéz fel. De még ez is a kisebbik baj.
Nekem ez a kémvígjáték-dolog nem jött be igazán. Valahogy a krimiszál túlságosan komolyan lett véve, miközben a megvalósítása mégis inkább kicsit karikatúraszerű lett és maga a szituáció is meglehetősen valószerűtlen, egy ilyen családdal ez a sztori biztosan nem történhetne meg, sem a 80-as években, sem máskor. Viszont a vicces vonalat meg ehhez képest túl kevésnek éreztem, bár Mészáros Máté remekül funkciónálna élőszereplős Mézga Gézaként, valósággal ráöntötték a karaktert, de valahogy a humorforrása mégsincs eléggé kiaknázva. A család többi tagja esetében még kevésbé: Pokorny Lia egyáltalán nem vicces, sőt, a legjobban nekem ő lógott ki a gárdából, a két gyerek pedig bár jópofák és jól elvannak, valahogy lógnak a levegőben, nincsenek kihasználva, nem adtak elég vicces beszólást a szájukba. Különösen Szőke Abigél esetében érzem, hogy a nagyon tehetséges és bájos színésznő el lett pazarolva egy hálátlan mellékszerepre, aminél jóval többre lenne hivatott, és kicsit eyecandyvá, látványelemmé lett degradálva, pedig sokkal több lenne benne.
Vannak aztán az "elvtársak", na itt megy aztán végképp vakvágányra a film. Szervét Tibor és Znamenák István olyan tenyérbemászó, amennyire csak lehetséges, mégsem lehet őket komolyan venni, fenyegetőek, de nem igazán, a Kádár János szerepében lézengő Mertz Tibor pedig teljesen érthetetlen, hogy mit keres ott, abszolút nem is emlékeztet az egykori pártfőtitkárra, sem alkatában, sem beszédhangban.
Látvány tekintetében hozza nagyjából azt, amit egy ilyen filmnek hoznia kell, de sajnos e téren is van egy negatívum: számos alkalommal vágnak be korabeli archív felvételeket (a kép ilyenkor 4:3-as arányra vált át), amikbe green box-technikával egyik-másik szereplőt is odamontírozzák - na ez tényleg gagyi lett és kizökkent az élményből.
A film tehát egy kicsit sajnos félrement, én mégsem tudok rá haragudni és amíg néztem, elvoltam vele, rossznak egyáltalán nem nevezném, inkább csak olyan felemásnak, jóval több volt benne a kiaknázatlan lehetőség, mint ami végülis megvalósult.
Egynek elmegy-kategória, nézhető, de sajnos egy erős közepestől nem jobb. Kár érte.
6,5/10


10. Zoozee (2023-02-22 07:13.55)  
Nagyon gyenge ..minden szempontból. Sőt....


9. Ordo001 (2023-02-19 21:22.46) aaaaa - (válasz Cinci682 2. hozzászólására)
Nem tudom, mi a baja Mészáros Máté szemének, de nekem valahogy ez is hozzá szokott tenni az egyébként is szuper játékához és még egyedibbé teszi az egész lényét (persze, jobb lenne, ha egészséges lenne). Azt én is észrevettem, hogy ebben a filmben nem tűnik betegnek a szeme, de arra nem gondoltam, hogy lencsét tettek rá.


8. Kimiraikonnen (2023-02-12 00:31.09)  
Többet vártam. Sajnos ez még egy kis pukkanásnak is kevés volt….
Szervét Tibort nagyon kedvelem, de ezt még Ő sem tudta megmenteni…


7. Gend (2023-02-05 23:14.33) aaaaa
Már-már közhely de erre szokták mondani, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni...


6. Dobsony (2023-02-04 12:40.50) aaaaa
Abszolút nem voltam tőle elájulva.
Mészáros jó komika, van egy haverom akinek fejszerkezete, szeme, bajusza egy az egyben az övé és Ő is egy roppant jó humorú, vicces figura. Szóval nem vele és nem is kis családjával volt a probléma, sokkal inkább a töltelék, semmitmondó, idiótának beállított rendőrsereggel és a sztori is mehetett volna egy kicsit másfelé, untam.
A zene és a retro feeling, ami alatt nem csak a díszlet, a ruhák, hanem a dumák, humor leginkább a legnagyobb erőssége a darabnak, de ezzel együtt is csak egy kövér hármas az adott osztályzatom.
Sajnos, vártam már a végét és nem azért mert nagyon kellett volna már brunyálnom vagy mert lefőtt a kávé. :)


5. Nyolcadik utas (2023-02-03 22:49.46) aaaaa
Kimondottan jól szórakoztam.
A zenék és a retró hangulat annyira egyben volt, hogy le a kalappal.
A rengeteg apró humorbonbon, ami a kor sajátja le is vett a lábamról.
Az utóbbi évek legjobb és legszínvonalasabb magyar vígjátéka.


4. Roxi88 (2023-01-24 17:11.53) aaaaa - (válasz Roxi88 3. hozzászólására)
*hozzá


3. Roxi88 (2023-01-24 17:11.26) aaaaa
Kifejezetten jó, a közepénél untam kicsit, még lehetett volna valami extra. Zenék jók voltak, sokat tettek hozzád! Pokorny tényleg kicsit álmosan beszél. Szervét Tibort nem csípem, de ebben nem zavart.



2. Cinci682 (2023-01-22 09:19.04) aaaaa - (válasz Emylio 1. hozzászólására)
Lia szerintem minden filmben ilyen karaktert hoz,legalabbis amit en lattam.Lassan vontatottan,álmosan beszel...
Nekem tetszett, es ami kulon bejott,hogy Mészaros Máté beteg szemere tettek lencset.Nekem nagyon zavaro analkul latni, es mostanaban minden sorozatban benne van...
Nem volt ez rossz, pedig nem nagyon dicsertek.Retro eleterzes..a szamokat mind ismertem, abban az idoben,es korban voltam fiatal..nekem 4 es.


1. Emylio (2023-01-18 06:08.15) aaaaa
A történet elég bugyutácska és a szereplők sem nyűgöztek le. Pokorny Lia, végig csak kóvályog a filmben, mint akit benyugtatóztak. A poénok középszerűek, a mellékszereplők meg inkább kretének, mint viccesek. Ami pozitívum, hogy jól tükrözi a kor szellemét. Összességében számomra csalódás.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2023-11-26 15:5013 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk