Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tomi háborúja
- Magyar Mozi TV, 04:00
Válság
- HBO2, 04:05
Éttermi élet
- Filmbox Extra HD, 04:30
Tíz igazság a szerelemről
- Izaura TV, 05:15
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Nincs baj, drágám - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Sampler (2024-03-17 16:09.36) aaaaa
Igen, női rendező és forgatókönyvíró...ennek megfelelően kapunk egy fél dimenziós mélységű, ősszelopkodott ötletekből építkező barbie-mátrix filmet. Egy blackmirror résznek talán elment volna, talán volt is hasonló. Egyszer meglehet nézni, polcra nem való.


10. Norbitzki (2023-10-02 01:04.07) aaaaa
Egész jó kis mozi, bár erősen érződik rajta, hogy női rendezője van. Sokszor vontatott volt és keveseltem a kültéri jeleneteket, jó lett volna kicsit többet látni az 50-es évekből...de, ahogy előttem is írták, egyszer azért érdemes próbát tenni vele.



9. VTX (2023-04-16 14:43.55) aaaaa - (válasz VTX 8. hozzászólására)
A poénomat meg elfelejtettem, hogy az egész egy modernkori Truman show, némi thrill-el megborsozva :D


8. VTX (2023-04-16 08:18.12) aaaaa
Az első 15 perc után majdnem kikapcsoltam, de aztán megindultak az érdekesebb szálak, és elkezdett lekötni. Valóban lassú, de nekem onnantól végig megragadta a figyelmem. Az utolsó harmadában összesűrített eseményhalmazt ki lehetett volna teríteni a film egészére, emiatt aránytalannak érzem a történet adagolását. Illetve több mozzanat is lógva maradt magyarázat nélkül, amit kicsit sajnálok.
A befejezés túl hirtelen jött, nagy potenciál lett volna benne, ha még egy kicsit tovább viszik a sztorit.
Ezeket leszámítva rendben van. Külön jópont, hogy nem vittek bele jumpscareeket.


7. Chegue111111 (2022-11-03 18:39.52) aaaaa - (válasz Delpiero 6. hozzászólására)
Teljesen ugyanezt éreztem.
Kb. félig tudtam elsőre megnézni, de nem azért mert untatott , hanem egyéb elfoglaltság miatt. Viszont alig vártam , hogy folytassam és a 3/4-ig teljesen elfogadható 4 csillagos film volt (minden kiszámíthatósága ellenére is) a végét sajnos elbaltázták.


6. Delpiero (2022-10-29 10:54.08) aaaaa
Ilyen az amikor találkozik a Dark City a Stepfordi feleségekkel 2022-ben.
Sajnos túl sok egyedi nincs a filmben, de egyébként egész jól lekötött, ahogy vártam mikor és hogy derülnek ki a "sötét titkok" és majdnem 4-est is adtam rá, de sajnos a vége nekem eléggé összecsapottnak és ötlettelennek jött le.


5. Bertó!!! (2022-10-26 11:55.04)  
Ebben a filmben három dolgot lehet kiemelni.

Pugh itt is hozza a magas minőséget.
A kameraman be volt tépve, el lehet szédülni, annyit forog.
A Dr.Collinst játszó színész, Timothy Simons, full úgy néz ki, mint Hugo Weaving.


4. Emylio (2022-10-20 19:21.25) aaaaa
Hosszú és gyakran fullad unalomba. Nekem csalódás volt és nem igazán kötött le.


3. Brigg (2022-10-09 22:15.35)  
Na, végül a nagy drámázás után sort kerítettem a megnézésre is.

Nem volt rossz... De annyira kifejezetten jó se. Hosszú volt és vontatott, relatíve kevés cselekménnyel, sok sejtetéssel. A csattanó nagyon sokáig váratott magára, és addig csak adagolta a film azt az érzést, hogy " valami nagyon nincs rendben", de hogy mi az, az sokáig nem derült ki, és ez idegesítő volt, mert ha nem a moziban ültem volna, akkor egy óra után kikapcsoltam volna valószínűleg. Florence Pugh és meglepő módon még Styles is abszolút rendben voltak a filmben. Nekem a szex sok volt és öncélú, legalább is ilyen részletesen. Úgy éreztem, ezzel akarták eladni azt, hogy a film vontatott.Jordan Petersont nemigen véltem felfedezni a negatív szereplőben, csak a végén volt rá utalás, hogy (spoiler) az egyik szereplőt beszippantotta egy markáns vezetőjű online közösség (spoiler).

Alapvetően ez egy érdekes és jó koncepció volt, de szerintem a megvalósítással gondok voltak. Nagyon próbált művészieskedni a sok utalással, a lejátszott hangfelvételekkel és képi bejátszással, mégse érződött igazán mélynek vagy elgondolkodtatónak a film, pedig itt aztán bőven lehetett volna morális dilemmákat fejtegetni. A játékidőt én nem így szerveztem volna meg, hanem (spoiler) több idő lett volna a külső térben (spoiler).

A látványvilág érdekes volt és műanyag Barbie-ház szagú. A páromnak konkrétan még a szemét is bántotta. Nekem igazából nagyon bejött a képi világnak ez az 50es évek része.

Összességében úgy éreztem, mintha egy koppintott Get out lett volna, trendi retrós köntösben. Egynek elment, de azért nem volt eget rengető, felejthetetlen film.

Mellettem egy párnak a férfi tagja a film főcíme feljövetele után feljajdult, hogy "fú de szar volt bazmeg". Férfiaknak talán kevésbé ajánlom, maximum a gondolkodósabb típusnak.



2. Miss Angel (2022-09-25 14:00.45) aaaaa
Jónak találtam,bár a befejezést el tudtam volna képzeli másképp is,de ezt a hiányt feledtette velem,hogy végig lekötötte a figyelmemet a cselekmény -jól sikerült.


1. Brigg (2022-09-15 10:42.11)  
Nagyon viccesnek és érdekesnek tartom a film körüli hollywoodi drámát és botrányokat, úgyhogy szerintem sort fogok keríteni a film megnézésére, meg amúgy is pszichothriller, úgyhogy kíváncsi vagyok rá, mit alkotott Olivia Wilde és Harry Styles. Kívülről úgy néz ki, mintha egy csomó magáról nagyon sokat képzelő, gazdag és csinos, de egyébként ostoba sztár próbálná bizonygatni, hogy ők bizony kurva jó filmesek :D

Akit esetleg érdekel, összefoglaló a drámáról:

- Olivia Wilde, a film rendezője 2020 novemberében kijelentette, hogy elválik Jason Soudeikistől, majd 2021 január elején lefotózták, hogy együtt van Harry Stylesszal -> a többi színész kissé feszült lett amiatt, hogy a rendező (gyakorlatilag a főni) együtt van egy kollégájukkal

- Florence Pugh nem igazán népszerűsíti a filmet sehol és próbál csendben meghúzódni a háttérben, miközben Olivia Wilde nagyon tolja arról a szöveget, hogy mennyire kedveli Florence-t, aki visszafelé hallgat, mint a sír. Ehhez hozzáadódik, hogy elvileg nem értettek egyet a film szexjelenetei kapcsán, mert Wilde szerint a sok szexjelenet a "nők társadalmi helyzetét elősegítő eszköz" (women empowerment, ezt elég szar lefordítani magyarra), Florence pedig máshogy gondolja, és kicsit besokallt, hogy erre redukálódik a színészkedése a filmben.

- Chris Pine állítólag leköpte Harry Stylest, amiről senki nem tudja, hogy igaz-e (próbálták elviccelni), de mikor Harry a filmet méltatta valami publikus eseményen, Chris folyamatosan vágta a fejeket és mémmé váltak az arckifejezései.

- Harry Styles szájoncsókolta Nick Rollt - kicsit furcsa, tekintve hogy elvileg a rendezővel van együtt, és az elmúlt 10 év arról szólt, hogy mindenki spekulál a szexualitásáról, meg azzal gyanúsítgatják, hogy így akar a médiában releváns maradni, hogy queerbaitingeli az embereket, akik folyamatosan arról beszélnek, hogy akkor neki most valójában mi is a szexualitása.

- Olivia Wilde lenyilatkozta egy cikkben, hogy a negatív karaktert Jordan Petersonről mintázta, aki szerinte egy "pszeudointellektuális incel hős". Nem kell szeretni Jordan Petersont, de klinikai szakpszichológus, egyetemi tanár, és több száz publikációja van, a pszeudo így kihúzható az intellektuális elől szerintem. Fiatal férfiaknak ad személyiségfejlesztő tanácsokat, amik szerintem az igazi incelek számára érdektelenek, ők ugyanis nem akarnak fejlődni, szóval nehezen hinném el, hogy egy incelnek ő a hőse. Olivia Wilde nagyon okosnak akar tűnni, de ennek az ellentéte sikerül szerintem. Számomra ez kb az egész castra igaz, pöffeszkedő hollywoodi idióták.

Vagy zseni módon megtervezték ezt a sok botrányt a film körül, hogy nézzék meg az emberek, vagy tényleg nagyon buták, hogy a személyes ellentéteiket engedik kiszivárogni a nyilvánosságnak, és ezáltal lejáratják magukat meg a filmet is, mert ezen a ponton a dráma híresebb és relevánsabb, mint a film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSampler, 2024-03-17 16:0911 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk