Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A zongorista
- M5, 21:10
Anyád! A szúnyogok
- Magyar Mozi TV, 21:25
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Danny Collins
- Filmbox Premium, 21:40
Lány a jövőből
- Cinemax2, 22:21

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
A vadász szíve - Vélemények
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Scooby-Doo - Szörnyek póráz nélkül aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Blokád (2022) - Vélemény

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
67. Nikto (2024-03-11 12:50.45) aaaaa - (válasz Lepkelali 61. hozzászólására)
Úgy gondolom, ha valaki azért szavaz a Fideszre, mert nincs jobb, az etikátlan. Akkor ne menjen el szavazni. Úgy a lelkiismerete is tiszta maradhat.


66. Baryll (2023-10-28 12:46.17) aaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=WPjCFByzT20

Úgy gondolom, hogy nem lett volna baj, ha legalább ennyire felkészült és elhivatott emberek vezették volna az országot a mögöttünk hagyott évtizedekben, mint amilyen Antall József volt.
Nem volt ebben az általam belinkelt beszédében sem semmi elxurtuk, vagy boldog karácsonyt és társaik. Hogy nem volt tökéletes, mint politikus, mint miniszterelnök? Lehet, hogy nem volt az, de olyan sem volt, mint a mostani garnitúra. Arra futotta az erejéből, hogy kivegye az oroszok kezéből és Európa felé fordítsa az országunk szekerének a rúdját. Történelmi tett volt, becsülöm érte.



65. El Condor (2023-10-26 23:52.01)  
Üjabb fideszbérenc történelemhamisítás!


64. Find (2023-10-26 23:44.14)  
Érdeklődve vágtam bele, amikor a tv vetítette. Fontos közelmúltban lejátszódó történelmi eseményt mutat be és egyben a harmadik magyar köztársaság első miniszterelnökéről fest egy portrét.
A film technikailag profi munka, vágás, hang, zene, képek és a drámai sűrités is jól sikerült, utóbbi Köbli Norbert munkáját dicséri. Jó ötlet volt visszaemlékezésekkel reflektálni a valós idejű történésekre. Azonban aránytalanul gyenge a karakterkidolgozás és a párbeszédek, pedig itt a hitelességet egy percig sem vettem komolyan. A szinészekre nincs panaszom, Seress Zoltán szerintem kiváló volt, ahogy Gáspár Tibor sem tehtett arról, hogy milyen bohócot kellett megformálnia. Antallról azt a képet kapjuk, hogy becsületes, egyenes, okos, higgadt, megbecsült bölcs államférfi. Ifjúságával (ifj. Vidnyánszky Attila szintén jól játszott) együtt kiderül az is, hogy a tanítás a mindene és ezt vette el tőle a kommunizmus. Azonban ez egy hibáját is felfedte, mégpedig azt, hogy a kommunikációja szónoklatokra korlátozódott, még a családján belül is. A családi események mind elég életszerűtlenül hatottak. Ha hőst akar csinálni a film, akkor valami jellemfejlődést vártam volna, de ez haláláig nem történik meg. Az ellenpont Göncz Árpád, az államfő, akiből rögtön az elején süt a komolytalanság, a kisebbségi komplexusos kisember karikatúrája. Kézenfekvő volt, hogy 56-ban is árulóként mutatták be. Ők ketten adják meg a jó és rossz oldal alaphangját, csakhogy a két oldal aránytalanul van ábrázolva. Ha továbbra is eltekintek a történelmi hűség és tényektől, akkor is hatalmas hiányérzetem van, mert még Jókai is árnyaltabb gonoszokat formált a regényeiben, mint az itt felsorakozók (Göncz után Hankiss Elemér és az szdsz-t megszemélyesítő alamuszik). Az Antall-kormány politikusai viszont jobb indulattal vannak faragva; mint pl. Horváth Balázs, akinél látjuk a poharat, de megbocsájtjuk, hogy nem tudott döntést hozni a nehéz helyzetben, hiszen Antall mellett eltörpült ő is. A párbeszédektől a hajamat téptem, amikor "hívd fel Kohlt. - Kit?" szintű beszélgetések mentek. Sokszor éreztem szájbarágósnak a kommunikációt, a miniszterek szakmai tanácskozása meg nevetséges volt.
Tehát a profi kivitelezés nem ellensúlyozza a gyenge szöveget és karakterek elnagyolását. Ilyen karakterrel, akit itt Göncz Árpádnak neveztek, nem lehet Oscart nyerni és ezt minden döntéshozónak tudnia kellett volna, aki megszavazta.


63. Roxer17 (2023-10-26 10:19.02) aaaaa
Jó volt,lekötött. Némelyik szereplő pl. Kónya,Göncz hihetetlenül hasonlított. Egyébként apukám MDF tag volt és ami a filmben van miszerint az Szdsz ki akarta használni a taxisokat a kormány megbuktatására,az úgy is volt. Aztán 4 év múlva összeálltak a komcsi utódpárttal.


62. Evile-Elvis- (2023-10-24 20:53.55)   - (válasz Lepkelali 61. hozzászólására)
Torgyán aranyköpése mára nincs érvényben. A demokráciát tapasztaló kezdeti időkben még valóban ilyen attitűd uralkodott a parlamentben. Ha nem is látsz alternatívát, próbálj törekedni a kiegyensúlyozottabb erőviszonyok megteremtésében, ezért én azt tanácsolom szavazz az LMP-re:) Zöldre Át!


61. Lepkelali (2023-10-24 20:26.52) aaaaa - (válasz FIDESZES Chtulungelus Aspeciál 60. hozzászólására)
Úgy vagyok vele, hogy mivel nincs jobb, meg nincs alternatíva helyette, addig legyen.
Túlzás lenne azt mondani, hogy szeretem, mert vannak, amikkel még én sem értek egyet. De a többségével igen.
Itt a sok ellenzéki atyafinak az a problémája, hogy fröcsögve szidják, de hogy ki legyen helyette, arra nem tudnának értelmeset mondani.
Amúgy meg Torgyán Jóska mondta ki a legfrankóbb dolgot, amit eddig hallottam a politikáról.
"Egymást támadjuk, mocskoljuk, mert ezt várják tőlünk. De a szünetekben együtt kávézunk, cigarettázunk, a legnagyobb egyetértésben. Egy nagy színház a parlament és minden szereplő megkapja a havi hatalmas juttatását, kedvezményeket. Ez a fontos, nem érdekli egyik oldalt sem, hogy az átlag emberek miből élnek."


60. FIDESZES Chtulungelus Aspeciál (2023-10-23 23:16.58)   - (válasz Lepkelali 57. hozzászólására)
Szeresd Orbánt Laller, ez a lényeg. A többi le van szarva.


59. Evile-Elvis- (2023-10-23 21:52.34)   - (válasz Lepkelali 57. hozzászólására)
Lali, majd, ha dokumentumfilmet kuksizol, ott talán nyomhatod a matekot, de még akkor sem biztos. Azonban amíg egy rendező által megkomponált, forgatókönyvből dolgozó, színészek által alakított játékfilmet nézel, ott ne vedd készpénznek amit látsz.


58. Evile-Elvis- (2023-10-23 21:42.40)   - (válasz Lepkelali 56. hozzászólására)
Nagyon kevés valós korabeli felvétel volt a filmben, de valóban tartalmazott ilyet is. Azonban a filmkészítők trükkösen keverték a minimális archív felvételeket, újonnan forgatott képekkel. Amelyeket nagy valószínűséggel korabeli celluloid szalagra vettek fel, de ebben nem vagyok biztos miként oldották meg technikailag, hogy a megtévesztésig hasonlóak legyenek a régi kópiákkal. Átlagos filmnézőnek ez gyakorta lesem esik, de hozzáértő szem kiszúrja az ilyet. Figyusz Lepkelali, ez egy játékfilm, noha magyar filmhez képest próbál ultra realisztikus lenni, és ez újdonságként hathat a magyar szemnek. De ne feledd, ez akkor is csak egy játékfilm, nem pedig dokumentum.


57. Lepkelali (2023-10-23 21:25.31) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 52. hozzászólására)
Például a benzinár emelés, ami a filmben elhangzott 60%. A Wikipédián fellelhető 65%. Minimális eltérés.
De gondolom nálad a Wikipédia is hazudik, fikció, mese meg kamu és sci-fi?


56. Lepkelali (2023-10-23 21:22.29) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 55. hozzászólására)
Voltak a filmben korabeli felvételek.
A tempó lassabb volt ez igaz.
De én nem is azt vitatom, hanem a lényegi dolgokat.
Antall felhívta Kohnt és ha igen, mit kért és mi lett a sorsa a pénznek? Ezek nyilván valahol dokumentálva vannak, csak épp nem derült ki a filmből, csak egy rövid szelete.


55. Evile-Elvis- (2023-10-23 12:30.35)   - (válasz Lepkelali 54. hozzászólására)
Ne viccelj már. Ha éltél, akkor szerinted ilyen volt a '90-es évek hajnalán hazánkban a tempó, az emberek attitűdje??? Ez itt egy filmes mesevilág. A valóságot meg max az MTVA archívumából lehet visszakapni.


54. Lepkelali (2023-10-23 12:20.18) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 52. hozzászólására)
Valóban? Miből gondolod, hogy kamu?
Amúgy igen, éltem már a rendszerváltás idején...


53. Evile-Elvis- (2023-10-23 09:56.56)   - (válasz Evile-Elvis- 52. hozzászólására)
*film (nem sorozat)


52. Evile-Elvis- (2023-10-23 09:50.22)   - (válasz Lepkelali 51. hozzászólására)
Talán azért nem esett róla szó, mert nem fér bele minden a narratívába, plusz ez a sorozat csak egy fikció. Az itt látottak egy óriási nagy kamu. Aki élt a rendszerváltás idején Magyarországon, nagyon jól tudja, hogy amit itt lát az sci-fi.


51. Lepkelali (2023-10-23 09:42.43) aaaaa
Bezzeg ha OV emelne máról-holnapra 60%-ot a benzinen, akkor itt tényleges forradalom lenne... Itt még 20 forintokért is szidják őt.
A másik, amit történelmileg nem értek...
Jóska felhívta Kohl bácsit kikönyörögte a jövő évi támogatást Magyarországra, az előző évre, mert abból kívánta törleszteni a hitelt a kőolajra. Aztán találkozott Gorbacsovval Párizsban, aki mondta neki, hogy probléma volt a vezetékkel (ahhha) de természetesen adják tovább az olajat. A kérdésem annyi lenne, hogy mi lett azzal a támogatással amit Antallék- a film szerint - 1990-ben lenyúltak, pedig '91-es támogatás volt? Erről miért nem esett szó a filmben?


50. Titi1966 (2023-10-22 21:47.25)   - (válasz Roszner 14. hozzászólására)
Megnéztem a filmet,egyszer nézhető


49. Tofike (2023-09-13 16:39.11)  
Gratulálok,az alkotóknak,és a művészeknek,kimondottan érdekes,izgalmas hiteles filmet csináltak.10/10.


48. Norbitzki (2023-08-05 22:48.05) aaaaa
Kimondottan szórakoztató és a történelemhez mégis hű mozi lett a Blokád, mely a dokumentarista elbeszélésével az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmje véleményem szerint. A szereplők kiválóak, a hasonlóság már-már ijesztő, Seress Zoltán előtt pedig emelem kalapom, elvitte a hátán az egészet. Kellemes meglepetés, érdemes vele próbálkozni, mert tökéletesen rávilágít, hogy azért egy országot irányítani mennyire nem egyszerű feladat.


47. Entersp (2023-04-12 20:56.48)   - (válasz Dobsony 46. hozzászólására)
És ha valami nem tetszett, jött az idézet:
"Ja, kérem, tetszettek volna forradalmat csinálni."
Ezzel mindent el lehetett intézni.
Nem volt ez olyan nehéz időszak, csak hitvány módon mentek a dolgok.
Csak Egerszegi Krisztina és Vágási Ferenc jelentették a stabilitást.😊


46. Dobsony (2023-04-12 16:42.39) aaaaa - (válasz Entersp 45. hozzászólására)
Pont ezért volt kurva nehéz, mert mindent privatizáltak, jöttek a kárpótlásért a hercegek, grófok, a nép sem értette még igazán a szabadságot.
Kádárék és a cocializmus pedig itt hagyta a rengeteg adósságot. Igen és mindenki lopott, de ez már bevett dolog volt, mivel a hetvenes-nyolcvanas évek pont ugyanerről szólt. Csak most már lehetett nagyban is bugázni. :)


45. Entersp (2023-04-12 05:19.01)   - (válasz Dobsony 44. hozzászólására)
A magyar történelem talán legnehezebb időszaka?🧐
A honfitársaink nagy része azzal volt elfoglalva, hogy mit lehet ellopni. Kicsiben és nagyban. A média libsi, az ország pedig új Kádárt akart.
Volt ennél nehezebb.😊


44. Dobsony (2023-04-11 23:21.52) aaaaa
Meglepően jól sikerült Tősér Ádám alkotása.
Olvastam jó néhány "ellenzéki" kritikát, hogy mennyire propagandista. Hát kurvára nem az, mivel az akkori Fidesz pont ellenzékben volt, az hogy a midó SZDSZ-t úgy állítja be ahogy, az meg teljesen korrekt, egy igazi szarkeverő, nemzeti érzelem és tudatmentes párt volt.
Antall Józsefnek állít igazából emléket a film, aki a magyar történelem talán legnehezebb időszakában próbálta kormányozni az országot, több-kevesebb sikerrel.
Az utóbbi évek egyik legjobban összerakott filmje a Blokád. Korhű, történelemhű és a miniszterelnök múltba révedései is nagyszerűen lettek tálalva. Boross, Horváth Balázs, Göncz, Kónya és Kohl kancellár is mintha a Madame Tussauds londoni panoptikumából keltek volna életre, pacsi a sminkesnek, maszkmesternek.


43. Baryll (2023-04-07 12:43.48) aaaaa
Kipukkadt a Kádárék fújta komcsi lufi. Kimentek a tankok és egyből bejöttek a bankok és már kérték is rendezni a lóvét, azt a 20 milliárd dodót, amit még anno a legvidámabb barak kiemelt kegyeltjei eltapsoltak. Az archív képek teljesen kubai hangulatot árasztottak számomra, akkor még eléggé egységes képet mutatott kifelé a volt komcsi blokk.

Antalék megörököltek egy jó nagy "rakást", amiből egy demokratikus országot kellett volna felépíteni. A feladat terhei "agyonnyomták" Antalt. Az utánuk 4 évre rá következő bagázs inkább árulni kezdte a "rakást". Az árulók jól jártak, az ország meg maradt ahol volt.
A blokád nem forradalom volt, hanem inkább ellenforradalom. Aztán az olajszőkítés is ellenforradalom volt. "Okosban" túljárni az állambácsi eszén egy jó kis komcsi beidegződés volt már akkor, az újabb rendszerben.

Előrébb lennénk, ha legalább olyanok vezethették volna az országot, mint amilyenek Antalék voltak.

(Deutsch fel...pása a gyengénlátó ápolónő által külön plusz propagandacsillagot érdemel. Bűn lett volna kihagyni az éppen akkor sarjadzó fiatal demokratákat ebből a sztoriból.)


42. Pistike1971 (2023-04-05 16:53.31) aaaaa
Érdekes alkotás lett, meglepően jól sikerült film. A film végén belegondoltam abba az utóbbi években csilliárdnyi forintból készült borzalmakba, amiket kín volt végig nézni (ez a film nem azok közé tartozik, végre).


41. Nyolcadik utas (2023-04-03 12:08.19) aaaaa
Először vonakodtam.
Ááááá!
Nem nézem meg, mert nem kell ez nekem.
Bár ifj. Vidnyánszky neve számomra etalon.
És nem. Nem vagyok bértapsoló.
Olvastam, amikor az ifjabb Vidnyánszky a főiskolára járt, saját színész társai nevezték a legtehetségesebb és legígéretesebb színészpalántának.
Ma már - miután láttam a Vígszínházban a Diktátor címszerepében - mindent megnézek vele.
Így hát rávettem magam és megnéztem a Blokádot.
Nincs itt propaganda, sem mese.
Az SZDSZ segített a komcsinak átmenteni mindent a rendszerválás során saját magukat is megtollasítva. Gönczcel gyakorlatilag megpuccsolták az MDF-t és Antall halála, majd az MDF bukása után ők lehettek a mérleg nyelve az ország balrafordulása során, megkaparintva és megreformálva mindent a saját és az őket segítők szája íze szerint.
Seress Zoltán pedig eszméletlen jól alakít.
Remélem, eltűnik majd mihamarabb a Göncz városközpont név is, miként egykor a Lenin út!


40. KicsiRéka (2023-03-29 22:41.07) aaaaa
A homokozóban játszottam mikor ezek az események történtek, Antall Józsefről is csak annyi volt meg, hogy az első szabadon választott miniszterelnök. Ezek alapján - nem vagyok történész - nekem tetszett a film, érdekes volt látni a történelem ezen részét, nem is gondoltam hogy ebből anno majdnem forradalom lett. Nekem a 2006-os események olyanok, mint anyuék generációjának a taxis blokád. Lehetne több, a rendszerváltás utáni politikai eseményt feldolgozó film.



39. Nikto (2023-03-27 07:44.12) aaaaa
Ez egy másfél milliárdos propaganda film. Sok mesével, csúsztatással és fikcióval. Új játékosok bizonyára megeszik, a régiek, ha bölcsek, inkább kikerülik, és nem húzzák fel magukat rajta. Mert mint film egész izgalmas. 200 év múlva pedig
újmagyarék, már úgyis csak a mendemondákat fogják ismerni.


38. Mclane 2 (2023-03-15 20:19.07)  
Én most nem rég tettem próbát a filmmel jobban mióta sikerült hozzájutnom nekem is, és igazság szerint nekem ez a bizonyos Taxis blokád ami lezajlott nem nagyon volt annyira ismert nagyobb szinten, csak hírből jobban más nem volt nekem igazán ebben a témában. De így most hogy láttam ezt a filmet valamennyire jobban megismertem a dolgokat, és hát valóban elég meredek eset volt mindent egyebe véve mert hát nem mindig esik meg az hogy a taxisok csak úgy lezárnak egy várost, első körben utána meg ugye az egész ország területén beindul a szimpátia és egy város után az egész ország, területén efféle lezárások jönnek a szolidaritás zászlaja alatt megindulva jobban. Minden esetre nekem így elsőre sok gondom nem volt a filmmel jobban, mert egész jó is volt szerencsére bár nem tudom mennyi volt benne az esetleges csúsztatás ha volt éppen ilyesmi benne, meg ugye 2 szálon mentek a dolgok mert a másik szál a filmben a fiatal Antal József életének egy szakasza volt, ami szintén bővelkedett kisebb nagyobb harcokban a maga jellegén belül konkrétan. Úgy hogy simán nézve a dolgokat nekem így elsőre tetszett a film amit akart azt megmutatott, és azon túl is eltudott működni jobban úgy hogy kellemeset csalódtam benne én legalábbis személy szerint.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményNikto, 2024-03-11 12:5067 hsz
KérdésekKimiraikonnen, 2023-03-27 16:271 hsz
Vélemények téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk