Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Homályos házasság
- Film4, 20:00
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
Páncélba zárt szellem
- Mozi+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kit kellene bannolni és miért?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Halloweeni körhinta - Vélemények
Mi fáj? Gyere mesélj!
60 perc - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szabadság útjai aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - A meghívás (2022) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Semprini (2024-01-02 00:13.44) aaaaa
Borzasztóan lagymatag, klisés, álmosítóan uncsi próbálkozás, mely már 20-25 évvel ezelőtt is bőven idejétmúltnak számított volna ezzel az avítt, ósdi, áporodott stílussal, vérszegény, gyenge trükkökkel, egyszóval totálisan felesleges film.
Amiért mégsem vágom rá az egyest, az egyfelől a szép díszletek, a hazai vonatkozások (Nádasdy-kastély, matyómintás esküvői ruha, magyar stábtagok), valamint a Trónok harcából megismert Nathalie Emmanuel, aki ezúttal is bájos és dekoratív, és gyakorlatilag elviszi a filmet a vállán.
A többi szereplő többnyire elfogadható, kivéve a hihtetlenül tenyérbemászó, önelégülten vigyorgó, irritálóan affektáló Thomas Doherty-t, akinek kizárólag azért jegyzem meg a nevét, hogy a jövőben gondosan el tudjam kerülni a filmeket, amikben játszik. Arany Málnát neki, de rögtön kettőt! :)
Horrorként abszolút nem működik a film, nincs benne semmi félelmetes, az atmosztférát nem igazán sikerült eltalálni, hiába a dekoratív főszereplő, a pazar díszletek és korrekt operatőri munka, ez így még édeskevés egy ütős horrorhoz. Az összecsapott és gagyi finálé pedig már csak a hab a tortán.
Nem voltak ugyan túl nagy elvárásaim, de sikerült azokat is mélyen alulmúlni. Gyenge kegyelemkettes.
3,5/10


11. Foray Nándor (2023-03-12 13:56.30) aaaaa
Több a fehérellenes sziporka, mint a horrorelem. (Ez biztosan növeli a feketék iránti szimpátiát!)

Paradox módon így is sikerül totális horrorklisévé válnia.



10. Tjunior (2023-01-28 22:37.17) aaaaa
Szpolyler
Ezek a gazdakok mindig meghíják a szegéneket oszt álandóan báncsákőket. Aztan a szegénember a végénjól szélyelrúglya a sog gazdagköcsök segét. Itten isez történik. Naonjó. Sosemlátommég ijet.


9. Sampler (2022-12-11 15:41.01) aaaaa
Fingom többet ér.


8. Jason13 (2022-11-16 03:16.55) aaaaa
Az idei év egyik legpocsékabb alkotása!
Ezzel az egy mondattal el is intézhetném ezt a borzadályt, de inkább megpróbálom szavakba önteni, miért is cseszett fel engem úgy igazán A meghívás.
Kezdjük ott, hogy már az alaphelyzet is egy óriási sablonkupac, ami az utóbbi évek horrorterméséből lett összelapátolva: anyagi gondokkal küzdő fekete csajszi megtudja, hogy halott szülein kívül is élnek még hozzátartozói, mégpedig Angliában. Igen ám, de a semmiből felbukkant rokonok nem csak gazdagok, de fehérek is! Hoppá, itt már rögtön felderenghet a 2017-es Tűnj el, de még nincs vége a mókának.
A titokzatos családtagok meghívják főszereplőnket a birtokukra, ahol valami rejtélyes esküvő is kilátásban van. Ez a szituáció a 2019-es Aki bújt című filmre emlékeztethet minket, és ekkor még csak szűk félóra mehetett el ebből a remekműből.
Oké, jótól lopni nem bűn, viszont a kölcsönvett elemekkel illene is kezdeni valamit, A meghívás azonban csak pofátlan módon lenyúlja a fentebb említett darabok bizonyos momentumait, hogy azokkal aztán ne is kezdjen semmit.
Persze, feldereng itt a rasszizmus témaköre, a gazdagok és a szegények szembenállása, na meg a nők elnyomása, de ezekből a gondolatokból semmit nem bont ki a történet.
Nem, egy hátborzongató, de egyben elgondolkodtató horror helyett kapunk egy ötlettelen lenyúlást, amely a már ismert, de ennek ellenére ígéretesnek mondható alapfelállásából sem hoz ki semmit.
A játékidő felénél ellőtt fordulat meg inkább arcpirítóan gyenge, mintsem sokkolóan meglepő. Sőt, az odáig kínkeservesen lassan vánszorgó sztorit elviszi egy rendkívül gagyi irányba, így az álmosító kezdést követően a cselekmény egy teljesen röhejes irányba megy tovább.
Mit ne mondjak, már ennyi alapján sejthető, hogy ebbe a szösszenetbe nem sok értékelhető mozzanat szorult.
Én azzal próbáltam menteni a menthetőt, hogy az Unrated verziót szereztem be, erről azt nyilatkozta a rendező, hogy elég sok vérengzést és meztelenkedést tartalmaz, tehát mindazt, amit a PG-13-as besorolás miatt ki kellett vágni a mozis változatból.
Persze, itt egy nagyon mélyről induló alkotásról van szó, de úgy voltam vele, egy ilyen szerencsétlenkedést azért a brutalitás és a fedetlen keblek talán feljebb tornázhatnak.
De nem, mert az Unrated kiadás se esik túlzásokba, akad néhány leszakadt testrész, minimális mennyiségű vér, na meg pár "ízlésesen mutatott" női test, és kész! Ennyi azért kevés az üdvösséghez. Viszont annál több, mint amit a mozikba szánt kópia felmutatott, innen is pacsi a készítőknek, hogy a legnagyobb pozitívumokat megvonták azoktól, akik erre a fércműre jegyet váltottak.
Miről lehetne még itt beszélni?
A színészi játék teljesen érdektelen, hiszen maguk a karakterek is igazi semmitmondó figurák, akikkel érdemben nem lehet mit kezdeni. Nathalie Emmanuel persze dekoratív hölgyemény, Sean Pertwee meg még mindig megbízható rossz arc, de ennyi, itt csak külsőségekről beszélhetünk.
Látvány szintjén megint nem lehet sok mindenről regélni, a Nádasdy birtok szép, a kellékesek tisztességesen berendezték a belsőket, de ennyi, alapesetben a film vizualitása is egy merő unalom. A fináléban azért már sikerült előrukkolni néhány kellően pocsék CGI-effekttel is, így akik kibírják elalvás nélkül a stáblistáig, még találhatnak pár olyan momentumot, melyek láttán elküldhetik az alkotókat a francba.
És ahogy már fentebb említettem, hiába némi vér, a film horrorként is csúfos bukás, hiszen néhány erőltetett jumpscare kivételével semmi egyebet nem képes felmutatni.
A meghívás ebben a formában egy teljesen felesleges, semmitmondó és egy percig sem szórakoztató sablondarab, amit tényleg érdemes elkerülni.
Szomorú, hogy ilyen alacsonyra belőtt minőséggel is egész szépen tudott anyagilag teljesíteni ez a filmművészeti zsákutca.


7. Evile-Elvis- (2022-11-14 22:15.20)   - (válasz Roxi88 6. hozzászólására)
Az egyszer nézhető nálad 2*???


6. Roxi88 (2022-11-14 21:53.24) aaaaa
Egyszer nézhető kategória.


5. Emylio (2022-09-28 20:24.50) aaaaa
Szándékomban állt ezt a filmet moziban megnézni, de örülök, hogy nem költöttem rá.


4. Norbitzki (2022-09-16 22:08.35) aaaaa
Magyar stáb, magyar forgatási helyszínek, de ettől ez még rémesen gyenge mozi lett. Horrornak nem mondanám, inkább romantikus vámpíros valami, de tulajdonképpen egy kicsit minden és mégis semmi. Nos, nagyjából ezt tudtam összehozni a filmmel kapcsolatos gondolatként.


3. Gabe33 (2022-09-05 20:17.06) aaaaa
Nem rossz film de sajnos a végét kissé összecsapták. Pedig egész jól építették fel. Ha a véget egy negyed órával még elhúzzak vagy legalább 10perccel én már annak is örültem volna.



2. Macsikám (2022-09-02 20:26.36) aaaaa - (válasz Roxi88 1. hozzászólására)
Sajnos sokkal gyengébb. Pedig egész jól indul, de aztán ... :-( Nem érdemes pénzt kiadni rá.


1. Roxi88 (2022-09-02 12:26.35) aaaaa
Ránézésre az Aki bújt (2019) c. filmre emlékeztet. De majd meglátjuk.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-01-02 00:1312 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A meghívás adatlap
Eredeti cím: The Invitation
Évszám: 2022
Rendezte: Jessica M. Thompson
Szereplők: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Stephanie Corneliussen, Alana Boden, Sean Pertwee...

További információk

Szereplők fórumai
- Sean Pertwee - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk