Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Venom
- HBO, 18:06
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Elysium - Zárt világ
- Cinemax2, 18:40
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?
Szabó István - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kilenc idegen aaaaa
Joely Richardson aaaaa

 

Fórum - Az árva: Első áldozat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Nyolcadik utas (2023-03-17 10:27.50) aaaaa
Értem és, hogy nem lehet kétszer eladni ugyanazt. (Illetve lehet. A hülyéknek.) Így kellett valami új. Ez be is jött. Ha hátast nem is dob az ember, de rácsodálkozik, annyi bizonyos. De azért ne szurkoljunk egy pszichopatának, ha bajba kerül!
Azért piros pont jár, ahogy a kislány jelenlétét megvalósították a vásznon. Fuhrman 160 cm. magas. Hogy kicsinyek tűnjön, kellett hozzá ötlet és idő rengeteg.
Viszont a sok hiteltelen és logikátlan jelenettől herótom van.
Egyszer nézhető, közepes alkotás.
Az elődje ezerszer jobb.


23. Jonnyk (2023-02-14 18:25.03) aaaaa
rbrbr



22. Norbii92 (2023-01-22 14:24.15) aaaaa
Imádtam anno az első részt, írtam is itt róla, így alig vártam már a folytatást!
A pszichotikus Leena Klammer, aki egy különleges betegség miatt úgy néz ki mint egy gyerek, sikeresen megszökik egy észt elmegyógyintézetből. Leena az őt kereső hatóságok elől egy gazdag amerikai család eltűnt lányának személyazonosságát ellopva igyekszik meglógni, és az Egyesült Államokba utazik. Ott új életet kezd a rég eltűnt Esther-ként, ám ebben az új "bőrben" egy olyan édesanyával találja szemben magát, aki bármi áron képes megvédeni a családját.
Ha a túl sok "véletlentől" és logikai bakitól amivel a film indít eltekintünk, akkor egy egész jól sikerült és korrekt előzmény-folytatásról beszélhetünk. Az első résztől persze elmarad, de a film közepi fordulat alaposan felrázza a nézőt. Dicséretes, hisz a korábbi csavart megismételni már nem lehet, így ki kellett találni mást. Onnantól viszont ha lehet még feszültebb és izgalmasabb a First Kill, Isabelle Fuhrman pedig legalább olyan hideg rázós mint 2009-ben. Apropó, hiába telt el annyi év az első rész óta, a film készítői pazarul oldották meg, hogy úgy tűnjön Esther ugyanúgy néz ki mint korábban, míg a színésznő közben meg már felnőtt. Tudom, hogy ez ma már nem akkora kunszt, számomra mégis pozitívum. Eltudtam vonatkoztatni attól, hogy Esther-t már nem egy valóban tizenéves gyerek játssza.
Összességében aki szerette Az árvát, annak bátran ajánlom a First Kill-t is. Nekem nem okozott csalódást! 4*


21. Pelikanbence (2023-01-12 22:13.02) aaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=3f2mG3z0C3M Magyar szinkronnal is látható!:)


20. Safi_86 (2023-01-10 22:19.22) aaaaa
Csak azért adtam 4 *-ot, mert nincs 3,5 :D
A 2009-es film nagyon tetszett. Ennek az előzetese nem volt annyira megnyerő, néhány negatív kritika is volt,de eldöntöttem, H ezt megnézem.
A film közepéig átlagos, egyszer nézhetőnek tűnt. Aztán jött a csavar, ami jó volt, egyedi (nem rémlik film ugyanilyen sztorival), ez jelentősen feljavította az értékelést. A film második fele pörgős, talán túlságosan is,de ízlések és pofonok.

Ami a negatívumokat illeti, kicsit életszerűtlen, innentől SPOILEREK:
- néha eltekintünk az extrém véletlenektől rossz szájíz nélkül. Ez határeset. Az eltűnt gyerekek hány százaléka valójában gyilkosság áldozata (és ilyen körülmények között) és a szökött beteg pont hasonló korú és pont hasonló külsejű? Ezek így együtt 1 a millióhoz.
- közvetlen mielőtt eldöntenék,H megszabadulnak tőle, provokálják is. Ha egy pszichopatáról van szó,akkor óvatosabban jár el az ember, nem így. Sőt eleve a megbeszélt hazugság nem tartható fent örökké, halott és túlzottan optimista ötlet volt.
- és nyilván nem élte volna túl az anya ellen a bunyót


19. Vincenzo (2023-01-01 18:12.13) aaaaa
Az év legnagyobb meglepetése ez nálam! Pláne, hogy a középszerű első rész után nem is voltak nagy elvárásaim.
Megérte ennyit várni rá és nem összecsapni egyből az első rész után.


18. Roxi88 (2022-12-29 22:54.30) aaaaa
Jó lett, de az elsőt nem übereli. SPOILER: Már az elején fura volt, hogy csak apuka örült a lányának. Miért nem csináltak DNS tesztet elsőre? A nyomozó miért a barázdált felületű lemezt vitte el, miért nem a hajkefét? Sajnálom, hogy a férj nem tudta meg mi történt a lányával valójában. SPOILER VÉGE


17. Loveer (2022-10-04 09:14.11)  
A hozzászólásom spoilert tartalmaz, az árva (2009), és az árva:első áldozat (2022) című filmről.

Spoiler Spoiler Spoiler !!!


Nos tekintve az árva első áldozat című filmet, én már nagyon vártam. Isabelle Fuhrman-al én alapból nagyon elnéző vagyok, nagyon kedvelem, szerintem zseniális színésznő...

Tudtam hogy a film nagyon jó lesz, de valahogy éreztem hogy nem fogja megütni a mércét, amit a 2009-es rész felállított, így is lett...

Lehet azért mert itt már rendesen Leenaként ismerjük, picit betekintve az életébe, amit a 2009-es rész csak felszínesen súrolt, de itt kapunk egy kis ízelítőt a Saarne elmegyógyintézetben töltött idejéből, ami bár kevés, de szerintem jót tett a filmnek. Őszintén szólva én azt reméltem hogy picit mélyebben beleásnak Leena múltjába kezdve az igazi szüleitől egészen az elmegyógyintézetig, sajnos nem így lett...

Isabelle még mindig nagyon parán tud nézni. Kedvenc részem mikor Anna letörli a szélvédőt, és ott áll vele szembe, majd hallgatásra inti. Nekem tetszett a jelenet.

Ez után Leena kihasználva alacsony termetét, eljut Anna házához ahol végül meg is öli a nőt... sajnálatomra mert amúgy szimpatikus volt.

A jelenet után megismerjük a tovabbi szereplőket, anya, apa, fiú... nem tudom miért, de nekem Allen, az apa volt legszimpatikusabb... valahogy nagyon beleélte magát a szerepébe, a szomorú jeleneteknél nagyon valóban szomorú volt. Tetszett.

Tricia és Gunnar már annál kevésbé voltak megnyerőek számomra, bár kétségtelen hogy jól alakítottak, de pl Gunnart alakító színészt még nem láttam más filmben.

Mikor Leena Triciaval repülnek haza, és mutatja az Allen-ről készült képet, akkor látható hogy mire is fog épülni a film, tetszik neki a férfi...

Gunnar és Tricia között valami nem stimmel, gondoltam magamban film nézéskor, mert csak Allen volt odáig meg vissza, míg rajtuk inkább a meglepettség látszott Esther visszatértekor...

A nyomozó(Donnan) mikor rájön hogy Esther valójában nem is Esther, hamar az életébe kerül...

Mikor Tricia elmondja hogy Gunnar ölte meg a lányát, kicsit elgondolkodtam hogy Esthert kell utálni vajon.

Sajnáltam őt, de mivel ő a kedvenc pszichopatám, így tudtam hogy kimászik a helyzetből. Ezután mégjobban irritált Gunnar es Tricia, miközben Allent nagyon sajnaltam, mert nem is tudja hogy valójában a lánya már 4 éve meghalt.

Triciátol nagyon aljas dolog volt hogy megalázta Leenat, azzal hogy megyek és baszok a férjemmel... nem tudom. Tudják hogy egy pszichopata gyilkos, akinek ez a gyenge pontja, és ott támadják be... Kívancsi lennék hogy Leena-nak vajon mikor is lehetett utoljára szexuális dolga férfival... biztos nem bölcs dolog ezzel megalázni.

Leena nagyon szeretheti valóban Allent, és nem tudom... azért biztos baromi rossz lehet hogy egy 10 évesnek nézel ki 30 évesen is, és emiatt nem néz senki nőnek... de akkor miért nem kutakodott pedofilok utan ?

Isabelletol nagyon fura volt látni, hogy bemutat a kocsiból, de frappans volt az már biztos.

Nem tudom hogy a sárgaházban edzödött meg így Leena, hogy miutan Gunnar lehajítja a lépcsőröl, simán felkel és semmi baja, respect, nem egy nyámnyila csajszi... azért látszott rajtuk, hogy paráznak, mikor nem látják a lépcső alján.

Nagy örömömre Leena felülkerekedik, és megöli Gunnart, szinte Tricia szemeláttára, így érthető hogy felmegy benne a pumpa, és kimászik utána a tetőre is akár... Allen hazatér, elindul megmenteni 2 szeretett hölgyét...

Tricia hiába mondja Allennek hogy ő nem Esther, hát még is ki lenne ha végig a lányának gondolta, gyors jelenet, egy nagy csattanóval (Tricia agya az aszfalton)...

Allen és Esther ölelkeznek... és most jön szamomra a legbizarrabb jelenet!

Tudtam hogy Leenanak müfoga, protkója van, de mikor Allen úgymond kiszorítja a szájából és néz vele szembe a fogsor... engem a hideg kirázott. Főleg a "szép"sárga fogsorától... bizarr.

Allen miután rájön hogy ő nem is a lánya, szörnyetegnek nevezi Esthert, amiért meglöki, és leesik a tetőröl, Tricia mellé... bár szerintem nem akarta megölni, csak így sikerült.

U.i Allent sajnálom hogy soha nem tudta meg hogy mi is történt a lányával... Leenának pedig remélhetőleg összejön valami, mert szegénynek már nagyon férfi nemiszerv hiánya lehet. Talán majd John Colemann-al...


16. Pelikanbence (2022-09-24 15:15.42) aaaaa - (válasz Ava Gardner 15. hozzászólására)
Ja!Amúgy a végén a férjet nem is akarta megölni!És mikor lezuhant kiáltott utána.


15. Ava Gardner (2022-09-23 12:40.58)   - (válasz Pelikanbence 14. hozzászólására)
Jah..:)

A helyes ez lenne:

Eszti vagyok, és dugni akarok!
Letépni rólad a bőrt, szopni, nyalni, csipkétverni...😋😁


14. Pelikanbence (2022-09-23 12:32.53) aaaaa - (válasz Ava Gardner 13. hozzászólására)
Semmi.Poénkodok.


13. Ava Gardner (2022-09-23 09:24.40)   - (válasz Pelikanbence 12. hozzászólására)
Ilyenkor mi bajod van?:)


12. Pelikanbence (2022-09-23 09:09.54) aaaaa - (válasz Ava Gardner 9. hozzászólására)
Eszti vagyok,de hódítani akarok!XD


11. Pelikanbence (2022-08-25 09:23.30) aaaaa - (válasz Ava Gardner 9. hozzászólására)
Ez a két film Szerintem bőven elég!:)


10. Pelikanbence (2022-08-24 12:32.28) aaaaa - (válasz Ava Gardner 9. hozzászólására)
Nyilván azért nem rázott ki a hideg tőle,mert tudtad az első rész óta,hogy mire kell számítani.Mondjuk vérengzés terén ez is ütött.A családdal meg itt is tudtam szimpatizálni.Szurkoltam nekik bár úgyis tudtam basszuskulcs,hogy mi lesz velük.Lenát pedig szívből gyűlöltem.Tiszta Kaotikus Gonosz.Mondjuk Iza egy baromi tehetséges színésznő és még szép is és van egy kisugárzása is.Meglepően jó film.
5/5


9. Ava Gardner (2022-08-22 21:42.06)   - (válasz Pelikanbence 8. hozzászólására)
:DD

SPOILER:

Egyébként teljesen igazad van, a cím az is lehetett volna, h Eszti faszt keres!
Simán fellapozhatott volna a neten egy pedofil oldalt, és máris nyert ügye van, nem kellett volna törnie magát, meg ez a sok felesleges kaszabolás...
No, viccet félretéve...messze nem üti meg az első rész szintjét, nem tudom, h miért, de Eszti nekem most egy csöppet sem volt félelmetes.
Gondoltam arra, lehet azért sem, mert már kicsit idősebb, más valahogy a tekintet, tuggyafene.
Az első részben még a kiscsaj látványától is kirázott a hideg, itt meg nem.
Semmi extra, itt is volt egy kis "csavar", de mindezt leszámítva, egyszernézős, átlagos mozi.
Azt nem tudom, h ha lesz folytatás(esetleg), h a brébe oldják majd meg...asszem fog kelleni egy másik főszereplő, mert Eszti él és virul, és keresi álmai hencegét..
Felhívhatná Rocco-t esetleg...;)


8. Pelikanbence (2022-08-10 16:53.25) aaaaa
Eszti(Léna)egy igazi bossbitch,akit kínoz a faszhiány!aki nem teszi be neki azt felvágja,mint egy felvágottat.


7. Ava Gardner (2022-08-06 16:58.56)   - (válasz Vincenzo 6. hozzászólására)
Akkor most visszafejlődik, vagy mi a bré van Esztivel, mert már kurvára nem vágom!😁


6. Vincenzo (2022-08-06 10:27.11) aaaaa - (válasz Ava Gardner 4. hozzászólására)
Nevetséges.. Gagyin fest az egész. Ez ráadásul az első film előtt játszódik, szóval még attól is fiatalabb kéne legyen némivel.


5. Vescod (2022-08-05 13:37.00) aaaaa - (válasz Ava Gardner 4. hozzászólására)
Nem,elvileg Prequel


4. Ava Gardner (2022-08-05 13:34.02)  
Most ez folytatása az elsőnek????
Nem értem komolyan...
Esztike meghót a végén...vagy mégse?😁
Amúgy marha gáz, h simán látni nem kicsike a csaj...választhattak volna mást a szerepre, hiába volt tökjó Iza, nade akkó se...


3. Pelikanbence (2022-08-05 10:36.45) aaaaa - (válasz Vescod 2. hozzászólására)
Nem is!De legalább tanulságos film lesz ez is.



2. Vescod (2022-07-23 18:10.55) aaaaa
A rendező eddigi munkái alapján nagy csodát nem kell várni


1. Pelikanbence (2022-07-23 18:08.19) aaaaa
Ezaz!Már várom!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2023-03-17 10:2724 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Az árva: Első áldozat adatlap
Eredeti cím: Orphan: First Kill
Évszám: 2022
Rendezte: William Brent Bell
Szereplők: Isabelle Fuhrman, Julia Stiles, Rossif Sutherland, Hiro Kanagawa, Matthew Finlan...

További információk

Szereplők fórumai
- Julia Stiles - Vélemények
- Isabelle Fuhrman - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk