Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A levélíró
- Filmbox Extra HD, 08:00
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05
Az igazi csoda
- SuperTV2, 08:20
Talpig zűrben 2.
- RTL Három, 08:30
Könnyű nőcske
- HBO2, 09:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - A buborék (2022) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Semprini (2023-09-19 18:38.02) aaaaa
El nem tudom képzelni, mi a francot vártak ettől a filmtől az emberek, de gyalázatosan alul van értékelve. Az IMDb-n 4,7-en áll, ami döbbenet, minimum 6,5-et érdemelne szerintem, itt pedig 2,25-ön, ami egy hajszállal jobb csak.
Én megnéztem már egy párszor, és még többedszerre is remekül szórakoztam, mindig nagyokat tudok rajta röhögni. A zseniális szinkron pedig még javít is egy klasszist rajta minimum!
Apatow filmjei közül a 40 és annyi illetve a Felkoppintva tetszett eddig legjobban, szerintem ez is kb. egy ligában van azokkal.
A szereplőgárda pazar. Nem gondoltam volna, hogy az általam nem különösebben kedvelt David Duchovnyt és Pedro Pascalt egy Apatow-vígjátékban kifejezetten bírni fogom, márpedig ez történt. Azt viszont már előre sejtettem, hogy Leslie Mann és Karen Gillan szuper lesz, őket nagyon bírom, irtó jópofák, remek humorral. Gillant sokal több vígjátékban kéne foglalkoztatni, mert szenzációs komika. Meglepő volt látni Apatow és Leslie Mann kisebbik lányát, Iris-t immár felcseperedve, utoljára a 40 és annyi-ban láttam, és ha nem tudom, hogy ő az, fel sem ismertem volna. De felsorolhatnék mindenkit, szerintem nagyon jó gárdát sikerült összetoborozni.
A sztori a pandémia alatt játszódik, egy elzárt kastélyban és annak környékén, ahol a Sziklavadak című akció-baromság sokadik részét forgatják. Ezek a "film a filmben"-jelenetek is irtó mulatságosak lettek, már csak ezek miatt is megér egy megnézést a film. Néhány kritikus a Trópusi vihar-hoz hasonlította a filmet, és bár valóban van némi hasonlóság, mégsem egészen olyan. Itt sokkal több betekintést kapunk a sztárok privát világába, magánéletükbe, rigolyáikba, rivarizálásukba, stb.
Talán kicsit soknak tűnhet a két órás játékidő, de én nem éreztem annak, sőt néztem volna még tovább, azt se bánnám, ha 3 órás lenne.
Tényleg érthetetlen számomra, miért van ennyire alulértékelve, de erről eszembe jut egy régi kuplé: "Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes..." :)
8/10


3. VAL P (2023-01-25 01:34.36) aaaaa
Buborékok mindenütt. Gondolataink, érzelmeink buborékokba konzerváltan igyekeznek összekapaszkodni másokéival. Kellemesebb esetben sikerül nekik, teleppé szerveződnek. Egy irányba szalasztja őket a légmozgás. Jaj, csak szét ne pukkadjanak! Hja, ha mégis, gyártunk újabbakat, szervezetünk, elménk megköveteli a maga buborékmennyiségét. A kis aranyosak jelzik, mikor hol a határ. Hol az intimszféránk sorompója. Mekkora képernyőre szegezzük elbűvölten a tekintetünk. Kivel milyen stílusbuborékból kommunikálhatunk.
És a legváratlanabb pillanatban felüti fejét egy világszerte virulens pandamánia, arra kényszerítve, hogy alapjaiban értékeljük át az egészségügyi intézkedésekről alkotott fogalmainkat. Karantén, horgolt maszkok, homloküregig kalandozó nyálkagyűjtő pálcák. Az idegileg enélkül is kizsigerelt színészek elviselhetetlen luxuskörülmények között várják, hogy megkezdődjön a forgatás. A célközönség intelligenciahányadosát térdmagasságba belövő akciómozi soron következő etapjának, a ’Sziklavadak 6’-nak a felvételei.
Szatirikusra vették ’A buborék’ alkotói a figurát, s szem előtt tartva, hogy de gustibus non est disputandum, szerintem példaértékű minőségben tették: pezsegnek, s ülnek a poénok.
Kiégett, féltékeny, törtető egók próbálják körtánccá formálni hullámmozgásukat, de egy pillanat alatt bárki megállapíthatja, hogy nincsenek rendesen megkoreografálva. A rendezőn és a szadista biztonsági főnökön kívül gyakorlatilag senki sem akarja ezt a filmet, tele van a hócipőjük a sikertelenséggel, a korlátozásokkal, általában az emberekkel, akik nélkül ki nem bírnák. Többre hivatottnak érzik magukat. Egyikük ráadásul, bár nem a Mikulásnak tette ki az említett lábbelijét, mégis egy téglát talál benne.
Két, villámló bottal hadonászó sámán viaskodik az éji mezőn, isteni segítségért bevarázsgombázva. Egyikük a moslékként a nagy közös kultúrvályúba kidöntött „erre van igény”-nyel takarózik, másikuknak a művészi önkifejezés ambíciója omlik le a válláról. Ismerős kép a világformáló értékrendek helyett pusztán az egyénre szabott, vegyes impulzusoktól képlékeny legóerkölcsöcskéket felvonultató XXI. század reggelén.


2. Nyolcadik utas (2022-04-28 08:23.30) aaaaa
Jaj nekem!
Jöjjön hamu..!
Aztán a vezeklés.

Nem bírtam végig nézni.


1. Delpiero (2022-04-16 19:19.05) aaaaa
A Netflix újabb szatírája ezúttal a filmkészítés és pandémia helyzetét igyekezett kifigurázni inkább kevesebb, de azért néhol sikerrel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2023-09-19 18:384 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk