Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Szólánc
Rock zene
Maga a pokol - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bonus Trip aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - A szerelem ösvényein - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Daniella001 (2023-07-27 06:04.19) aaaaa
Én röviden fogalmazom meg a véleményem: ez egy nagyon jó film. Nem a szokványos hollywoodi csöpögős, klisés, hanem valami más remek színészi játékokkal.


3. Wilhelm (2022-11-26 17:48.16) aaaaa
Volt benne valami ebben a John Patrick Shanley által leforgatott drámában.
Elsősorban a helyszín miatt, ami Írország. Hogyan is lehetne ezt az országot leírni ? Az emberek és a történelmük, a falvak, a hegyek, az erdők, a folyók és a tenger, a tavak és a források, a számtalan pub és store, a kicsi és a nagyobb kőházak. Írország: a múlt és a jelen, valamint a politika, amely elválasztja egymástól a sziget északi és déli területeit.
A természet szerelmeseinek már réges-régen kedvelt úti célja volt ez az ország. A távoli öblök csendjét és nyugalmát csupán madárzaj töri meg, és a tenger morajlása hallatszik, mint egy lágy muzsikaszó: a kis falvak egyszerű bája, a partok meredek sziklái sokakat vonzanak. S a helyiekkel sem nehéz ismeretséget kötni, hiszen az írek egyaránt hajlamosak a vidámságra és a búslakodásra, szívesen mesélnek történeteket, s nem okoz nekik problémát, hogy egy idegennel beszédbe elegyedjenek. A beszélgetések visszatérő témája pedig mi más is lehetne, mint az időjárás. Az enyhe és nedves éghajlat következtében az ír táj összetéveszthetetlen egyedi jellemvonásokkal rendelkezik,- hozzáteszem Shanley drámájának ez a varázsa. Tovább ecsetelve a bemutatást: Juharfák, fenyők és évtizedes faóriások árnyékában azálea és rododendron virágzik, mindenütt zöld gyep és páfrány tenyészik, az utakat pedig fuksziasövény kíséri.
Bevezető után térjünk rá filmünkre. Egy lovagkort megidéző szerelmi történetbe kapunk bepillantást, rendezőnk, színészeink jóvoltából. Egyszerű falusi emberek életvitelébe, nemzedékeket átfogó kérdéskörébe. Öröklési kérdéseibe, ki milyen párt fog magának választani, a régi mezsgyéken haladva.
Két színészre van téve a reflektorszerep, a férfiút, az északír, Jamie Dornan játssza, aki agglegény, és esze ágában sincs elköteleződni. Csak magányosan tengeti a szürke napjait farmján. Kiválasztott női párja pedig az önfejű, makacs Rosemaryt alakító Emily Blunt lehetne. Olyan dilis ez a csaj, hogy a szakadó esőben ázik és mereng az életén. Kettejük konfliktusait, életpillanatait láthatjuk,- ez alkotja a mozi gerincét. Az szüli a konfliktus perceit, hogy Dornan rigolyáinak köszönhetően hidegen kezeli Rosemaryt, és folyton figyelmen kívül hagyja közeledését.
Patrick csajoknak szánta ezt a drámát, mivelhogy olyan túlcsorgatott érzelmek vannak itt, hogy azt ki sem tudom fejezni. Hihetetlen, hogy mennyi emóciót tett bele, ami már nekem megülte a gyomromat. Christopher Walken alakítja a katonás apa szerepét, aki nehezen dönti el, hogy mi legyen a családi birtokkal. Walkent ennyire ellágyulni sem láttam még, ilyen krokodilkönnyeket hullatni, mikor beszélgetett a fiával, akkor kaptuk meg ezt a részt. Mondom, adtak rendesen az érzéseknek az biztos.
Hogy mennyire állt ez jól ennek a drámának ? Döntsétek el ti.
Sztori még nem egész, hiszen van egyvalaki, a NAGY amerikai: Jon Hamm. Írországba volt pofája bekocsikázni egy pofásan kinéző Rolls Royce-al, mekkora flash, amit felvágásból csinált. Amikor betér a vidékre, akkor szembesül vele. Hoppá! This is not America.
Nos, ő kutyulja meg a szálakat, hiszen a vidéki faluban szemet vet Blunt kisasszonyra, csak hát más világ, más értékrend a kettő- ezt összehozni, érzik mindketten, hogy képtelenség lenne. Ám azért Rosemary egy álmodozó nőci, ezért szeretné megnézni a világ egyik leghíresebb balettelőadását, gyerekkori álmát: Pjotr Iljics Csajkovszkij szerzeményét, A Hattyúk Tavát. Így hát elérkezik az a pillanat, amikor erőt vesz magán, és elutazik New Yorkba, a felhőkarcolók fellegvárába. Még randizik is a nagy amerikaival balettelőadás után, ám szíve visszahúzza falujába.
Hammt nem hagyják nyugodni a közösen eltöltött nem mindennapi pillanatok, „Te vagy a Fehér Hattyú”- ott csillant meg benne valami a másik iránt. Utána úgy dönt, hogy még egyszer repülőre ül, próbát tesz Európa északnyugati részén, ám a repülőn megismerkedik egy mutatós nőiességgel- rögtön le is mentettem képét annak a csajnak, akivel a repcsi nem éppen fapados részlegében dumcsizott.
Végére megkapjuk, hogy az értékrendek a helyükre kerülnek, az érzések újra győzedelmeskednek. Voltak jó pillanatai ennek a mozinak, az elején leírt természet adta lehetőségeket kiaknázták. Ám akadt, ami nem tetszett, Dornan és Blunt közötti noszogatások, civakodások, huzavonák már-már gyerekeseknek tűntek. Írtátok, hogy színházi darab ennek az alapja. Rendben van, színházban ezt ilyen módon szokták levezényelni, nézők elé tárni, ha ebből a szögből nézzük, akkor világos. Csak hát ez egy film, amiben nekem ez azért kilógott a sorból, de ezt leszámítva, próbát lehet tenni ezzel a 2020-ban elkészített drámával.


2. RékaKoma (2022-06-02 18:16.32) aaaaa
Jól szórakoztam ezen a filmen, harsányan nevettem is párszor.
Üdítő látni a sminkeletlen szívészek nagyszerű játékát.
Rosemary kvázi mennyaszonyi ruhában inzultálja Anthonyt, hogy igyon egy Guinness-t. :-D


1. Anitabagwell (2022-02-06 07:16.55) aaaaa
Ez az egyik legfurább film, amit életemben láttam. Nem mondanám kifejezetten rossznak, voltak benne pillanatok, amik kifejezetten tetszettek. Jamie Dornan-t egyre különlegesebb színésznek tartom, ilyen szerepben még tényleg nem láttuk. Engem eléggé mgehatott, ahogy szeretett volna boldog lenni, csak egyszerűen fogalma sem volt hogyan.
Aztán annyira batsh..crazy lett a vége, hogy ilyet nem tudom mikor láttam utoljára. MI VAN????? HOGY MI???? :D Pedig mindenre gondoltam miért nem lehet a szeretett nővel, na de erre...
John Patrcick Shanley saját 2014es "Outside Mullingar" című Broadway színdarabját hozta ebben a filmben nagyvászonra. Így már értettem a fura szinpadiasság nagyrészét. Elképzelhető amúgy, hogy színpadon jobban működik, mert a darab nagysiker, ennél a filmnél meg mindenki pislog, hogy MIVAN????? :D
Na a #50ShadesOfJamie utazásom még nincs a végénél, ezt alakításilag az erős középmezőnyébe tenném. Voltak tényleg ütős pillanatai, bár nagyon fura volt, hogy épp írnek nyomták el az akcentusát egy ír filmben, azért nem így szokta ő nyomni :D mindenesetre van egy iszonyatjó orgánuma a csávónak, jöhetne estimesét olvasni :P



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDaniella001, 2023-07-27 06:044 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk