Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Válság
- HBO2, 04:05
Éttermi élet
- Filmbox Extra HD, 04:30
Tíz igazság a szerelemről
- Izaura TV, 05:15
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - A védenc - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Wilhelm (2022-12-27 11:36.12) aaaaa
Marha jól indul ez az akció-thriller.
Nem akárki rendezésével, az új-zélandi származású, Martin Campbellel, akinek hozzáértése vitathatatlan ezen a téren. Kettő James Bondot is feltámasztott sokak meglepetésére, pedig számtalanon már eltemették végérvényesen a sorozatot. Kritizálóival meg nem érdemes foglalkoznia. Személy szerint magam mindig is kedveltem rendezéseit, mert az esetek többségében egy bizonyos színvonalról beszélünk vele kapcsán. Érzelmi mélyítései csakugyan kimagaslóak, még Edward Zwicket is übereli ezen a fronton.
Maggie Q található itt a főszerepben, aki számára ez az alkotás szívhez szólóbb lehetett a vártnál, hiszen szülei pont a Vietnámi háború alatt találkoztak egymással, Vietnámban ismerték meg egymást. A hawaii színésznőről plusz az is elmondható, hogy világéletében elemében volt ezekben az akciózásokban. Ez a műfaj igencsak passzol hozzá, itt sincs ez másként. Egy magabiztos, hidegvérű bérgyilkosnőt alakít, akit azért bérelnek fel, hogy különböző embereket kutasson fel, majd tegye el őket láb alól. A mindennapjaiban úgy álcázza magát, hogy Londonban könyvesboltot vezet, mert ez az egyik szenvedélye. Samuel L. Jackson az irányítója, aki „kis kaméleonnak” becézi őt, akivel bensőségesebb kapcsolatuk van, mivelhogy gyerekkorában pont ő mentette meg az életét, adott neki egy új életet, ezért sokat köszönhet neki- ezt Martin visszacsatolt, életszerűbb, múltbeli képekkel közli felénk, hogy átérezzük ennek jelentőségét.
Maggie szülinapjára, hálája jeléül egy Gibson Flying V 1958-as gitárral lepi meg, melynek értéke több millió forintnál kezdődik. Például, a világ egyik legnagyobb balkezes gitárosának, Jimi Hendrixnek is ilyenje volt. Afrikából származó Limba fából készült, ezt a hangszert csak két évig gyártották, és állítólag mindössze 98 db van belőle a világon- semmihez sem fogható. Sőt, azt, amit odaajándékozott neki, az kuriózum, mivelhogy pont Albert King bluesgitáros gitárja volt.
A másik erénye ennek a műnek, hogy némi életbölcsesség elhangzik benne, kultúrára szintén fektettek nekünk, tehát egy szóval se lehet rá azt mondani, hogy ez kimondottan egy lebutított vérengzős akció lenne, hanem túlmutat valamivel ezen.
A mozi hasonlít, Luc Besson Nikitájához, vagy a 2019-es Annájához, szintén egy bérgyilkosnőről szól a történet. Van benne szintúgy annyi vér, erőszak, és keménység- ezek jól elvegyülnek egymással.
Keatont mindig jó látni, és azt is, hogy így hetven fölött sem hagyta el magát. Még ha ez közel sem volt tőle olyan hatalmas villanás, bár igaz, ezt már megtette régebben. Fightolni azért ne fightoljon, kérem szépen, ez nem az ő stílusa- ez meglátszott azon a pár kockán, mikor a kamera vette azokat az elkorcsosultabb mozdulatokat, bár ha azt az átfordulást tényleg megcsinálta, akkor rögtön visszaszívom, amit most mondtam.
Akadnak néhol unalmasabb percek, olykor a színvonal alábbhagy, mint ahogy az izgalom is csorbát szenved. Campbell rendezése távolabb saját mércéjétől, valami extrától.
De nem vagyok szőrszálhasogató, nálam bejött ez az egy óra negyven perc. Levezetésként, a stáblistánál csak hallgattam azokat a hangokat,- mélysége egyszerűen magába szippantott.


6. Nyolcadik utas (2022-04-30 21:13.38) aaaaa
A végét leszámítva, tetszett.
Keaton - Jeszusom! Idén már hetven éves - stílust adott a filmnek. Olyat, amit a Védelmező első része óta Csokas okán nem éreztem. Ami jó, miatta az. A többi középszer.



5. Gabe33 (2022-04-02 17:10.47) aaaaa
Nem volt egy rossz film de láttunk már sokkal jobbat is. Kiszámítható kis limonádé film ez ahol végre megsérül a főszereplő is nem úgy mintha Supermant pofoznád és még a vére se ered meg. Rég vártam ilyen dolgot. Ezért hatalmas piros pont. Kár hogy a 2010res utáni filmekben alig látni ezt. 1 szer meglehet nézni de igazából ennyit tud.


4. Emmersson (2021-10-04 10:46.09) aaaaa
Jól indul, aztán bealvós lesz. A sztori gyenge. A verekedés Michael Keaton és Maggie Q között gagyi..látni, ahogyan várnak a másik mozdulatára, mintha cirkuszi akrobaták lennének.
Robert Patrick pedig borzasztóan lepukkant!

Sajna, az átlagos szintet sem üti meg - jövő héten már nem emlékszem a történetre, fél év múlva lehet, újra leszedem, mert elfelejtem, hogy már láttam :) (volt már ilyen)


3. Bertó!!! (2021-09-26 12:35.33)   - (válasz Sagyula 2. hozzászólására)
Amy Winehouse - You Know I'm No Good "remix"


2. Sagyula (2021-09-26 12:07.58)  
Tudja valaki, hogy milyen zene megy az előzetes alatt? Előadó?


1. Tysonrichie (2021-08-22 15:32.41) aaaaa
A cím rossz!
A jó cím: The Protégé
A trailer rossz!
A jó trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fSqa0a3mGk8



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-12-27 11:367 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk