Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőatlasz
- Film Café, 09:15
Veszedelmes vonzerő
- HBO2, 09:30
A főkertész
- HBO, 09:40
Divatosan a tiéd
- Film4, 10:15
Az olasz meló
- Mozi+, 10:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Szólánc
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Úriemberek (sorozat) - Vélemények
Shop-stop 3. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Imposztor aaaaa
Ah-sung Ko aaaaa

 

Fórum - A Gucci-ház - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Lifeisamovie (2023-05-13 12:31.05)  
[link]
[link]

Bűnös vagy büdös élvezet? :P


24. Randal (2023-02-18 22:27.09) aaaaa
Nem sokat ér a szép hangulat, a remek színészi játék és az érdekes téma, ha egy unalmasan elmesélt történet lesz a végeredménye.



23. Stickfa (2022-09-03 21:19.24) aaaaa
Nekem sajnos nem jött be.
Semmi, de semmi....


22. KicsiRéka (2022-08-01 20:01.31)  
Az egyetlen hiteles jelenetnek a szerető feltűnését éreztem síelés közben. Adam Drivert nagyon bírom, itt viszont ez a tutyimutyiság, áhh...sótlan, életképtelen karaktere volt. Lady Gaga meg a giccs és ripacsság netovábbja a filmben :D A márkáról semmit sem tudunk meg, a film pedig elvette a kedvem tőle. A piacos hamisítványos rész legalább hiteles volt :D


21. Brigg (2022-07-16 15:13.42) aaaaa
Nem is tudom, mit vártam igazából. Az Alient meg a Prometheust nagyon szeretem, de ez ugye tök más műfaj. Lady Gaga egész jól tolja a felkapaszkodott, kontrollmániás, neurotikus primadonnát, neki az évek is jót tettek (meg ugye a plasztika és pár kiló, régebben úgy nézett ki, mint egy Jackson Pollock kép a húsruhájával meg hasonló furcsaságokkal). Adam Driver, hát nem tudom, nem őt castingoltam volna erre a szerepre, de egyébként elmegy szódával. Maga a film nagyon vontatott volt, és annak ellenére, hogy néha tök sok évet ugrottunk a cselekményben, komótosan vonszolta magát a sztori. Alapvetően az olasz nép számomra unszimpatikus, úgyhogy a családi viszály meg a tönkremenő házasság hülye olaszok között nemigen fogott meg, mint téma. A látvány nagyon szép és igényes volt, a szereplők nagyon karakteresek (kellett azért bő félóra, mire leesett, hogy Paulo az Jared Leto...). De valahogy hiányzott belőle valami fűszer, ami szerintem a tálalás volt. Mindezt kompaktabban, de érdekesebben is elő lehetett volna adni. Egyszer megnézhető, de csak ha a 2.5 órás filmeket tolerálod.


20. Tjunior (2022-04-30 18:05.13) aaaaa
A sok húhó, jó azt nem mondom, hogy semmiért de az biztos, hogy ehhez a sztorihoz túl nagy ambíció voltak Scott papának. Becsülendő, hogy alaposan megágyaz a karaktereknek, de hát 150 akkor is. És akkor ott vannak az olyan totál felesleges dolgok mint Jared Leto teljes elmaszkírozása. Minek? Hogy legyen pár címlap meg a díjhajhászásnál előny ha egy jóképű csávót elrondítanak? Igazából az unalmon kívül azért nem nagyon lehet belekötni, de ez az egy pont elég.


19. Mclane 2 (2022-03-11 19:42.27)  
Ma délelőtt szántam időt erre a filmre és nekem is érdekes darab volt mert hallottam róla mindenfélét, jót rosszat a 2 között álló véleményt de nekem így elsőre mint egy portréfilm a dicsőségét vesztett Gucci klánról azért nem volt rossz, bár igaz hogy a tények terén néhol pontatlan a film de ez már régi nóta hogy a filmes él alkotói szabadságjogával maximálisan. Meg maga a film is egy olyan könyvre épül amire állítják hogy alapból pontatlan a tartalma és sok benne a nem reális adat, szóval ha a film olyan lett amilyen az ugye ebből is lejön hogy ez többféle tényezőnek tudható be igazán, de mint film nekem így elsőre nem volt bajos igazán nyilván nem tökéletes meg nem is hibátlan de mint néznivaló tetszett. Bár nem volt épp rövid de azért ami kellett az benne volt és amit akart azt megmutatta magából a néző felé, úgy hogy mindent egybevéve nekem azért átjött a film a maga sajátos módján is de tudott működni szerintem.


18. Dobsony (2022-02-22 19:01.23) aaaaa
Ez bizony egy rettentő nagy kapufa lett. Úgy érzem, kevés választotta el a filmet attól, hogy nagyszerű lehessen. Remek kezdést produkált Scott mester, a hetvenes évek Olaszországa mind a külső körülményeket, mind a kosztümöket és természetesen a színészi játékot nagyon jól lett bemutatva. A fiatalok szerelembe esése, Jeremy Irons játéka, az egész felvezetés mesteri. Aztán eljött az esküvő, jött Dörner György(de furcsa volt) hangján megszólaló Al Pacino és George Michael zenéje. 1973-at írunk, fasznak kell egy nyolcvanas évek (vége)beli slágerrel az addig teljesen a hetvenes évek feelingjét elkúrni? Nagyon nem értettem, ezt most hogy, miért?
Aztán jött a felismerhetetlenségig elmaszkírozott Jared Leto félbolond és roppant idegesítő karaktere. Utána mindenki megbolondult, a pénztől, a hatalomtól vagy annak hiányától. Lehet ez volt Scott célja, mármint ennek a bemutatása, de nagyon túl lett tolva. Kezdett szétesni a családi dráma, mindenki-mindenki ellen, ami biztos így is történt, csak elég furán lett az egész elénk tárva. Utána nézve az igaz történetnek, jó pár dologban eltértek a frankó eseményektől, de nem emiatt lett egy közepes film a Gucci-ház. Sokkal inkább annak, hogy felszínes lett a film, teljesen abnormális karakterekkel, furcsa, a karakterekkel párhuzamban levő rendezéssel.
Nekem Adam Driver játéka tetszett, Gaga jól kezdett, de bekattanása után túltolta szerepét. Utánaolvasva az eredeti Patrizia Reggianinak, Ő egy igazi számító, szarkeverő, de higgadt, megfontolt geci volt, nem őrült meg mint Gaga a filmben, csak nagyon durván bekattant. Szabadulása után várta, hogy Gaga felkeresi, kikéri véleményét , de az énekesnő nem volt hajlandó rá, azt mondta, Ő úgy akarja alakítani a "fekete özvegyet", ahogy az ő képzeletében van. Ez elég furi hozzáállás részéről, elég realisztikus lett volna ha a real woman besegít.
Ennyi világsztárral, egy zseniális rendezővel sokkal többet vár a filmszerető közönség egy ilyen eredetű sztori feldolgozásától.


17. Jonnyk (2022-02-21 15:09.36) aaaaa
nagyobb alakításokat vártam. Lady kaka túlzásba vitte, irritáló, hányingert keltő egy nőszemély.. mondjuk alapból nem szeretem. Adam nem volt rossz, de egyáltalán nem illet Gucci szerepébe, hisz orbitálisan üvölt róla, hogy zsidó, egyáltalán nincs olaszos hatása. Jared Leto fantasztikus volt, Pacino is a szokásos. Nekem a zenékkel volt még bajom. oké hogy rélszben a 80as években játszódott, de nem tudom hogy miért tettek bele 80as évekbeli popzenéket. inkább valami klasszikus olasz zenéket kellett volna alá tenni. na mindegy...


16. Chegue111111 (2022-02-20 11:33.22) aaaaa
Nem volt rossz film, a smink és a fényképezés oscar-ért kiállt (és némely alakítás is), de maga a film hosszú és unalmasan van tálalva és néhol túljátszott is. Egynek elment...


15. Jade (2022-02-06 21:35.46) aaaaa
Hú, ekkora szar filmet nem is tudom, mikor láttam utoljára! Inkább bosszantott, mint untatott, mert lehetett volna egy izgalmas, érdekes mozit is csinálni egy ilyen híres família történetéből. Ehelyett kaptunk egy zavaros, kidolgozatlan, felszínes történetet, amiben minden szereplő kretén, egyikükkel sem lehet azonosulni, nincs egyetlen szimpatikus karakter a filmben. Lady Gaga botrányosan rossz színész, iszonyat kínos, amit a vásznon művel. Ridley Scott már tényleg csak árnyéka régi önmagának.



14. Anitabagwell (2022-02-05 17:26.32) aaaaa
Hát nekem ez ilyen "semmi extra, egynek elment" kategória volt. Nem szoktak zavarni a hosszú filmek, főleg Ridley Scottól nem, de ez eléggé indokolatlan hosszú lett. Voltak benne üresjáratok. Lady Gaga nagyszerű, de Jared Leto számomra meglepően ripacs. Lehet persze Paolo Gucci épp ilyen volt és akkor ragyogóan lehozta, ezt nem tudom laikusként megítélni. Nem semmi egy sztori amúgy, egy épeszű nem volt ebben a filmben :D


13. Evile-Elvis- (2021-12-16 12:55.30) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 12. hozzászólására)
Én sem találtam volna ki, hogy Scott rendezte. A legnagyobb bajom, hogy nem érdekes a film. Érdektelen a történet, unalmas párbeszédek, felejthető alakítások. Nincs is nagyon esélyük emlékezetes alakításokat nyújtani a színészeknek, ahhoz kellene olyan jelenet ami érdekes, vagy drámai, vagy bármi, de nincs ilyen, nincs semmi!!! A karakterek sem mélyülnek el, nagyon felszínes az egész film.


12. Johnny Saiper (2021-12-16 11:34.46) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 11. hozzászólására)
Szerintem Scott jelenléte itt nagyon kevéssé érződik, sokkal inkább a színészi játékok lehetnek azok, amire adott esetben a leginkább emlékezni lehet a film kapcsán. Legalábbis én, ha nem tudtam volna, hogy Ridley rendezte, ki nem találtam volna.


11. Evile-Elvis- (2021-12-15 16:28.01) aaaaa
Elég nagy csalódás a film. Rendkívül érdektelenül van tálalva. Ridley Scott már nem a régi.


10. Modificator (2021-12-06 16:57.10)  
Áh én meg sem fogom nézni. Nem izgat holmi pávacsalád magánéleti szappanoperája. Csinálhatnának komoly filmeket is.


9. somliv (2021-12-06 15:03.21) aaaaa
Vegyesek az érzéseim A Gucci-ház kapcsán.
Sokan kíváncsiak voltak erre az alkotásra, ami majd bekalauzol minket a Gucci Birodalomba, kialakulásába, családi perpatvaraiba, hogyan vált a divatvilág emblematikus arcává, mekkora hasznot termelt ki, milyen célközönséget pécézett ki magának, hogyan bukott meg, satöbbi.. Csak, hogy a forgatókönyv elég gyengének látszik itt, pontos képet egyáltalán nem kaptunk, felületes érintésbe ment át a mozi, nem is lenne ezzel akkora probléma, de a színészek karaktereinek kibontása kb. a nukuval volt egyenlő. Megannyian vésték, mondták, hogy dögunalmas, altatóóra a javából, hozzáteszem, ennek a műfajnak bizony-bizony ez a sajátossága, 90%-a ezzel a jellemzővel bír, ezt pedig komolyabb színészi teljesítményekkel lehetne ellensúlyozni, amik itt kívánnivalót hagytak maguk után.
Scott mester nyolcvan fölött már kénye-kedve szerint rendezhet, neccesebb dolgokat is kipróbálhat, bevállalhat, mert ha bukik se érdekli annyira, mivel már letett az asztalra jópár figyelemre méltó sikerművet. Munkáinak minősége még ebben a korban is megmutatkoznak, bár filmjének valódi összetartó erejét nem érzékeltem.
Csapjunk bele a színészeinkbe, Lady Gaga nevével kezdve, aki kilenc hónapig készült erre a szerepre, hogy elsajátítsa Patrizia Reggiani tulajdonságait. Kétségtelenül elismerem a munkát, amit belefektetett. Ám Gaga sose volt színésznő, legfeljebb egy szórakoztatóipari termék, mely napjainkban könnyűszerrel eladható. Énekesnők bálványának van titulálva mai viszonylatban, hozzáteszem túl is van futtatva jócskán, bizonyosan extravaganciájában, külsőbeli öltözködésében van valami, amitől sokan elájulnak. Néztem ezt a csajt játszani, aztán láttam, hogy nehezen birkózott meg szerepével, nehézkesen találta meg a helyét, azt, hogy mit és hogyan kellene az adott helyzetben csinálni, borzasztóan küzdött, verítékes munkával igyekezett megfelelni a nagyérdeműnek. Párbeszédein érződött a rutintalanság, olyan átlagos volt nálam, mint a huzat, akkor kezdett valamivel jobb lenni, amikor drámaibb jeleneteket szabtak rá, de még így is elmaradt a hitelességtől.
Menjünk kicsit odébb, létezik ebben a moziban két régi motoros, két élő legenda, olyan nevek, hogy leírni is alig merem őket: Al Pacino és Jeremy Irons. Al bácsi képernyős perceit csakis tisztelettel érdemes nézni, és elérte bennem, hogy látva őt, egyszerűen egymaga feljebb emelte a mozgókép színvonalát. Plusz karakterén érződött a Keresztapás múlt is. Irons kismilliomodik hasonló szerepe, amit nyilván kisujjból kiráz, patentosan hozta a szigorú Gucci apa szerepét, de egy pici gondom van ezzel, mégpedig az, hogy állandósul egy szerepkörre, ebből kifolyólag stagnál a teljesítménye, ám ennyi idősen ez is megbocsátható neki. Beérkezik a képbe Jared Leto, jól elmaszkírozták szó se róla, nehezen felismerhető, általában ilyen szokott lenni. Nem tudom, hogy a valóságbeli figura ilyesmi lehetett e, mint amilyet ő alakított. Azt éreztem rajta, hogy túlvicceskedi, elbohémkodja az egészet, ezért nem volt komolyan vehető manus ebben a két és fél órában.
Aztán, akivel kezdeni kellett volna a felsorolást, az nem más, mint Adam Driver, a Gucci-ház első számú örököse, központi figurája, akire az egész cselekmény épül. Aki ezt az ifjú divatdiktátort visszafogott módon hozza, bár ez azért lehet, mivel körülbelül ennyire lett megírva a karaktere, ez által holnap már nem is fogsz emlékezni rá, mert a langyos nevezetű melléknevet erősítette. És a hókuszpókusz, jósnőt megformáló Salma Hayek meg elmondhatja, hogy bezsebelt magának egy újabb töltelékszerepet.
Hogy írjak pozitívumokat is: Scott vizualitása néhol megvillan, az elején lassított képekkel fűszerezi meg Gaga flangálását. Na és az is jól áll, miképpen az olasz nyelvel végig operál mozijában, italiano muzsikát, jazzt szintén eltaláltan használja fel egyes jelenetekhez, a film javára próbálja billenteni a mérleg nyelvét, belekombinálja a 80-as évek zenéit is, ez érdekesen hatott szerintem a nézőkre. Bár a divatbemutató jellegzetes kavalkádját elfelületeskedte. Arra jóval több erőbefektetést kellett volna beleraknia, eléggé tinglitangli módon skiccelte fel a vászonra. További erényei Ridley mesternek azért kiütköztek, az a kameramozgatás a helikopterről, meg amikor Pacino a családi ebédnél beszélt, vitte a színészóriás felé a kamerát, háttérben a kék színű tenger- káprázatos villanás volt részéről. Az erotikusabb jelenetre pedig varázsolt egy operett szonátát, mely valahogy rám is pozitívan hatott.
A rendezőúr a cselekményt ráérős módon vezeti végig, a végét sem mélyíti el, csak úgy elnyisszantja a szálakat. Hogy mitől volt „a divat vatikánja” a Gucci cég, hát bevallom, a látottakból számomra nem derült ki. Informálódhatunk a végén arról, miszerint a birodalmat a másik híres divatikon, Tom Ford vette át.
Összegzésképpen elmondható, miszerint semmi olyan kuriózum nincs ebben az alkotásban, amitől elájultam volna. Ugyanakkor jómagam megértem valahol ezt, mivel mondom, életrajzi krimit eltolmácsolni, hogy érdekfeszítő, sőt, emlékezetességgel bírjon, legyen annyi elég, hogy bizony nehéz dolog. Scott sem ugrotta meg A Gucci-házban saját mércéjét.


8. Imre 007 (2021-12-04 10:13.24) aaaaa
nagyon jó film, nekem az előző hozzászólókkal ellentétben tetszettek a színészi alakítások, főleg Lady Gagáé és Jeremy Ironsé. A történetvezetés és a feszültség is izgalmas, egyetlen negatívumként azt tudnám mondani, hogy számos életrajzi rész pontatlan (pl. a házaspárnak két lánya van) vagy elnagyolt. A jelmezek és a kamerakezelés is telitalálat!!!


7. Norbitzki (2021-11-30 23:58.17) aaaaa
Az előttem szólónál megpróbálom kicsit bővebben...

Nagyon vártam a filmet, hogy miért, felesleges leírnom, akik szeretik a mozi világát és a jó sztorikat, jó színészeket, tudják miért. Legendás rendező, nagyszerű egyének (majdhogynem több az Oscar díjas, mint a statiszta) és pazar történetmesélés. Már a kezdő képsorok is mutatják, hogy itt a néző valami egyedit fog kapni, mégha aztán a végén esetleg kissé csalódik is, de kétségtelenül olyan mozi lett a Gucci, aminek van stílusa. Személy szerint nagyon bírom, ha a 70-es 80-as években járunk, így némi fórral indultak a készítők, de magasról lehet ugye nagyot esni... az viszont hálistennek elmaradt. Adam Driver sokadszorra győz meg, hogy több, mint Kylo Ren, Jared Letora nem ismerek rá soha, mert mindig másképp néz ki, de zseni ettől függetlenül, és náluk már csak két név ragyog dicsőbben, nevezetesen Al Pacino és Jeremy Irons. Legendák, zsenik, akik egy percnyi fotelban ülős jelenettel is képesek lennének bárkit lejátszani, nos nekik ez jutalomjáték volt és mi köszönettel tartozunk nekik. Lady Gaga pedig, áhh, nem tudom mit mondjak. Lehet, hogy majd 20 év múlva jókat fogok mosolyogni soraimon, de nekem gyenge és kevés. Ide és most legalább is biztosan. A mozi sokak szerint túl hosszú, én úgy gondolom, értő kezekben akár három óra is elröppen, és most sem éreztem unalmat, vagy vontatottságot, viszont mégsem adtam maximális osztályzatot, mert valami hiányzott, igaz megmondani nem tudnám, hogy mi. Annyi szent, nagyon vártam, és csalódást nem okozott, pláne ilyen szereposztással ugye, de azért a történet, és a megvalósítás sem akármilyen. Remek 80-as évekbeli zenék, soundtrack cd-t beszerzem majd, ha lesz, és egy érdekes világ, amiről korábban nem tudtam semmit, csak mint márkanevet ismertem. Számomra az év egyik legjobb filmje lett a Gucci.


6. Zsol0 (2021-11-28 23:55.57)  
Gecci szar film


5. VikiFanily (2021-11-28 15:55.15) aaaaa - (válasz Aya55 3. hozzászólására)
Amatőrsége?! :D Lol A filmes szakmabeliek, ill. kollègàk épp az ellenkezőjèt mondjàk rà (Salma Hayek, Al Pacino pl), akik “kicsit” azèrt jobban èrtenek hozzà, meg “kicsit” règebb òta vannak a szakmàban… :D


4. Maryam (2021-11-27 01:16.39)  
Most néztem meg a filmet, elkezdtem kritikákat olvasni, és mindenhol az van, hogy dögunalmas és hasonlók. Egyáltalán nem értek ezzel egyet… különösen tetszett, hogy nem szájbarágós volt a film vezetése, hanem hagyta, hogy a néző maga jöjjön rá a dolgokra. Számomra ez sokkal pozitívabb, mint a mostanában készült filmek. Illetve, az is szimpatikus volt, hogy a szereplők jó és rossz oldalát is mutatta, ezáltal árnyaltabb képet adott milyenek lehettek. Véleményem szerint nem kell egy ember minden tettével szimpatizálni, a való életben sem csak jó és rossz emberek léteznek, számtalan tulajdonsággal rendelkezik mindenki.
Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit szeret gondolkodni a filmeken.


3. Aya55 (2021-11-26 19:14.07)  
nos.. ma néztem meg !
Mit mondjak őszintén ? Nem éreztem a drámát semmit sem adott semmiféle érzést,nem volt mélysége , mint általában egy jó film érzelmi hullámvasúton visz minket Az egész nagyon hosszú rengeteg felesleges balfék jelenettel, Lady Gaga...nem tudom hogy kapta meg a szerepet sokat rontott amatőrsége a filmen . Ajánlom az ID Discoveryn a dokumentum riportot az igazi Patriciával már ahogy elmeséli az maga egy nagyon figyelemre méltó személyiség még így idősen is a börtönbüntetéssel a háta mögött micsoda tartása van Ezért is voltam nagyon kíváncsi a mozira de nagyot csalódtam .



2. Esza (2021-11-22 16:02.18)   - (válasz Anren 1. hozzászólására)
één is


1. Anren (2021-08-03 19:20.57)  
Az előzetes alapján ez valami telitalálat lesz. Annyira, de annyira tetszik a szereplők választása, Driver egyre jobb és jobb, de az egész pazarnak tűnik, nagggggggyon várom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-05-13 12:3125 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk