Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonka
- HBO, 10:35
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10
Holtodiglan
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A család kicsi kincse aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Az apa (2020) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Chrysothemis (2023-03-19 19:22.24)  
Akiket megérintett a film, azoknak ajánlanám Florian Zeller másik, hasonlóan elgondolkodtató és nyomasztó rendezését 'The Son' címmel. Még Mr. Hopkins is feltűnik egy rövidebb, de annál erőteljesebb jelenetben.


19. Cantri (2023-03-15 15:01.19) aaaaa
Kegyetlen erős dráma. A készítők ügyes vizuális, és történetmesélési trükkökkel rántanak be Anthony szemszögébe, az ismétlődő párbeszédek, jelenetbeállítások, és az egyre inkább leegyszerűsödő hátterek tökéletesen teremtik meg a bizonytalanság légkörét. A kevés helyszín szinte mind ugyanúgy néz ki, így néha mindössze szobáról szobára haladva is egy labirintusban érezhetjük magunkat főhősünkkel együtt, akinek a tér mellett az idő megtört érzékelésével is meg kell küzdenie, reggelből estébe váltás, vagy éppen a film mértani közepébe ékelődött "loop" rémisztően átélhetővé teszik mindezt. Emellett érdekes megfigyelni, hogy csak azokban a jelentekben lehetünk biztosak, amelyekben nem szerepel főszereplőnk, amint ő is képbe kerül torzul a narratív mesélés, így mosva el az objektív és szubjektív történetmesélés határait.

Bravúrosan megrendezett kamaradráma, arról, hogy mennyire sokat mond el egy társadalom állapotáról miképp gondoskodik idős tagjairól.... abszolút nem szabad őket gyerekként kezelni. Hopkins pedig csak szimplán hibátlan minden pillanatban, igazi élő legenda!



18. Rockercsaj2003 (2023-02-25 18:16.21) aaaaa
Nem jó hangulatban ültem le nézni. Nagyon nyomasztó volt. A mamám is leépült, megkérdezte hogy vannak a fiaim ,nincsen fiam. Azt is kérdezte ,,megint hülyeséget beszéltem,, anyukájáról is kérdezett aki nagyon régen halt meg. Érzékenyítő film, de nyomasztó is hogy mi is járhatunk így....


17. Iker12 (2023-02-18 13:19.33) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 4. hozzászólására)
Adj hálát az istennek hogy nem tudsz együtt élni ezzel a szereppel. Egy demens apa lányaként én pont nem igy gondolom . Minden percében azt hozta ami a valódi életben van . Örülj hogy nem ismered testközelből. Én végig bőgtem . Látom a sorsunkat . Azt is ami még nem jött el . Adj hálát... adj


16. Watcher (2022-10-24 23:00.46) aaaaa
:'(


15. Lasimoci (2022-09-27 07:44.09) aaaaa
Stílszerűen elfelejtettem elmenni a mozivetítésre, de az imént - vagy pár hete - pótoltam. Pár napja - vagy egy hete - már egyszer belekezdtem, de mivel épp fáradt voltam, ezért tíz perc után bealudtam rajta. Zseniális alkotás! Szeretem Sir Anthony Hopkinst. Szeretem a szerzői filmeket. Szeretem Ludovico Einaudi filmzenéit. Szeretem az egyediséget. Szeretem, hogy ez a film emlékezteti az embert, hogy a szeretet fontos. Szeretem, hogy engem arra emlékeztetett, hogy jó a memóriám - vagy nem is annyira, mint amennyire eddig gondoltam. Szeretem a jó filmkritikákat, megtanulhatnék már végre én is írni - ja, hiszen már megtettem egy párszor. Szeretem magam. Szeretem, hogy szeretnék megöregedni, testileg is, már amennyire lehet. Szeretem a pápai Hattól Nyolcig nevű filmes társalgó csoportot, mert felgyorsította, hogy rátaláljak ezen filmre. Szeretem magam. Nem szeretem ismételni magam, ráadásul szarul hazudok, és a humorérzékem is siralmas. Most pedig fogom magam, és egy szál napszemüvegben és frottírköntösben elmegyek bevásárolni. Jaj, majd' elfelejtettem: szeretem a mamámat, és nem csak azt, amelyik még él.


14. Mclane 2 (2022-08-21 14:05.00)  
Hát hol lehetne kezdeni nem könnyű film ez kicsit sem, eleve nem is könnyű témával foglalkozik sajnos de egy olyan valamivel ami része a mostani életnek a mentális szellemi fokozatos leépülésről, ami hát a normál emberi lét végét jelenti sajnos. Ami után ha idővel is de megszűnik az a világ amit még tudunk magunkban kezelni és kontrollálni, és csak árnyékai leszünk valódi önmagunknak minden téren, és Florian Zeller ezt a témát jól körbejárta a maga írói szemén keresztül mert ugye ennek a filmnek van egy színházi eredetije, amit nálunk is visznek a színpadon egy jó ideje már ahogy tudom és ezt az alapot írták meg jól filmre, úgy hogy nyers és reális a bemutatás de mégis emberközeli tudott maradni szinte végig. És alapjában véve egy rossz szavam nem lehet erre a filmre szerencsére mert bár egyszerű és kicsit korlátolt volt a mozgástere, de mégis a maga kis közegében tudta adni amit akart megmutatta hogy mi az a szellemi elmúlás ami után már szinte, nem tudunk többé magunk lenni mindegy mennyire szeretnénk vagy akarnánk. Úgy hogy mindent egybevéve csak dicsérni tudom a filmet, mindenképpen érdemes megnézni ha mód van rá és lehetőség.


13. Delpiero (2022-05-21 10:28.12) aaaaa
Anthony Hopking a filmtörténelem egyik legjobb színésze és pont, ez úgy érzem vitán felül áll.
Elképesztő, hogy minden rezdülése a helyén van és tényleg elhiszem neki az összes időskori mentális, lelki és memóriazavarát.
Mellette Olivia Colman abszolút méltó párja a legendás társának, zseniális ő is.
A rendezés és vágás szintén kiváló, a cselekményvezetés tud meglepetéseket okozni és bár a vége felé már picit veszít a érdeklődés fenntartásából így is egy nagyon erős drámával és témával van dolgunk.


12. FIDESZES Chtulungelus Aspeciál (2022-04-20 22:32.25)   - (válasz Genyó Kapitány 11. hozzászólására)
Hol szidta a magyarságot? Az, hogy jogos kritikát fogalmaz meg, miért szidás?
És mi is a baj a Momentummal?

Ne hozz már a Fideszre szégyent baszd meg. Vigyázz mit írsz, mert Viktor főnök nagyon harap az ilyenre. Az ilyen balfasz pofázások miatt néz minket hülyének a magyarok jó része. És te vagy a jellemtelen. A jó mindenedet neked már :)


11. Genyó Kapitány (2022-04-20 21:35.54) aaaaa - (válasz Norbitzki 8. hozzászólására)
Jó, figyelj. Gondolom valami momentumos libsi "toleráns" haladár lehetsz, hiszen itt szidod a fajtádat, a népedet, nemzetedet, Mgyarországot. Lelked rajta. De nem kellene általánosítani, ítélkezni, pocskondiázni a népedet. Jellemtelen nulla vagy.

A film maga remek volt.


10. Kittentyű (2022-01-23 00:40.10) aaaaa
Nehéz szavakat találni erre a filmre, de azért megpróbálom. Engem teljesen letaglózott a film hangulata. Elejétől a végéig szomorú és nyomasztó, de milyen is legyen egy demenciával foglalkozó film. Ahogy halad a film az elejétől a végéig folyamatosan látjuk a főszereplő leépülését, amitől az embernek sokszor könny szökik a szemébe. Anthony Hopkins egyszerűen zseniális, lubickol a szerepben. Egy igazi élő legenda ez az ember, 83 évesen még mindig meg tudja mutatni mi is az igazi nagybetűs SZÍNÉSZET. Bámulatos ember, az Oscar - díj tavaly jobb helyre nem is kerülhetett volna mint hozzá. Egyáltalán van olyan szerep amit ne tudna eljátszani? Szerintem nincs. 5*-os alkotás és alakítás.


9. Bertó!!! (2021-12-24 09:33.26)   - (válasz Norbitzki 8. hozzászólására)
emberek van olyan, amit ez az ember ne tudna eljátszani?

Transformers: Az utolsó lovag :)


8. Norbitzki (2021-12-24 00:00.28) aaaaa
Florian Zeller nevével a Centrál Színházban is találkozhatunk, a Házassági leckék középhaladóknak zseniális darab, aki nem látta, érdemes megnézni. Első filmrendezését a magyar mozikban be sem mutatták, pedig Anthony Hopkins teljesen megérdemelt Oscar díjat kapott ezért, és jó pár kategóriában jelölték...de minek ez a magyar közönségnek, ugye? Elképesztően erős mozi, annak ellenére, hogy szinte végig egy helyszínen, egy lakásban vagyunk, így a szereplők kerülnek előtérbe a látvány helyett, de Zeller kezei között minden tökéletesen működik. Hopkins, ez a csupa szív és lélek ember, a zseni, a zenész, a művész, lubickol a szerepben, emberek van olyan, amit ez az ember ne tudna eljátszani? Az idei év egyik legnívósabb munkáját december 23-án az Urániában tudtam megnézni 20 másik ember társaságában, sajnos egy ilyen film csak ilyen bemutatót élhet ma meg Magyarországon. Remekmű, öt csillag csont nélkül!


7. Gyorkos (2021-07-05 17:06.49) aaaaa - (válasz A tisztelendő 5. hozzászólására)
Igen, AH megrenditö erővel hozta ezt a tragikus szerepet.


6. Amycusack (2021-06-26 15:06.24)   - (válasz A tisztelendő 5. hozzászólására)
Tökéletesen leírtad, minden szavaddal egyetértek.


5. A tisztelendő (2021-06-05 18:54.36) aaaaa
Oscar-bácsi 8-10 elképesztő igénytelenség után néha kényszerű bűnbánatot gyakorol és vezeklésképpen 1-2 olyan díjat is kioszt, amelyről egy régivágású filmrajongó ma már álmodni sem mer. Így esett meg, hogy 2021-ben a ceremónia alatt a wales-i otthonában békésen szundikáló Anthony Hopkins kapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat a nagy favoritnak kikiáltott Chadwick Boseman helyett. És milyen jó, hogy nem fordítva történt! Én a magam részéről tisztelettel és szeretettel emlékszem a Fekete Párducra, és bár az ő filmjét még nem volt lehetőségem megnézni, mégis bátran ki merem jelenteni: gyűlölet-cunami, kvóták és Will Smith követelőzése ide-vagy oda, nem érdemelte volna meg a díjat! Amit Anthony Hopkins a Father-ben 80+ évesen művelt... Egy hozzá méltatlan filmes évtized után nemes egyszerűséggel élete legnagyszerűbb alakítását nyújtotta. A bárányok hallgatnak, a Napok romjai vagy a Túlélni Picassot-beli szerepein is fényévekkel túltett, teljes színészi eszköztárát megcsillogtató, szívszorító játéka 4000 film után is hosszú órákra kimozdított a világból. Ezen a színvonalon nemhogy Boseman, de a ma élő legendák közül más sem képes ilyen elemi erővel megformálni egy karaktert. És nemcsak azért, mert néhányan időközben Zac Efron szarjával is összekenték magukat a pénz kedvéért. A demenciával küzdő Anthony szerepét az Isten is Sir Anthony-ra szabta.


4. Evile-Elvis- (2021-05-10 19:44.33) aaaaa
Én nem dobtam el magam ettől a filmtől, lekötötte a figyelmemet, de érzelmileg kevésbé érintett meg. A Westworld-ben és a Gyilkos ösztönben jóval nagyobbat kellett színészkednie Hopkinsnak és nagyszerűen alakított is. Itt meg egy idős, zavarodott embert kellett hoznia és ez már csak korából fakadóan egy jóval könnyebb feladat volt. Azonban örülök, hogy újból díjazták, mert minden elismerést megérdemel.


3. Gyorkos (2021-05-08 17:07.36) aaaaa
Csodálatos film.

Anyukám tavaly nyáron ment el demenciával.
Apu most január végén szívbajokkal, coviddal.
A film végefelé összetörtem, bőgtem, mint egy gyerek.
A leépülést átéltem kétszer is a szüleimmel.

Az Önkéntes Mérvadóban:
[link]



2. Find (2021-04-14 18:41.05)  
Egyre több embernek van közvetlen tapasztalata a demenciával, és hasonló, tudat-vesztő betegségekkel.
Egyik tanárom mondta, hogy az Alzheimer az egyik legveszélyesebb betegség, mert Reagant sem tuták kigyógyítani belőle.

A film érdekes szemszögből mutatja be a szellemi leépülést.
Hopkins pedig bravúros, mint általában.


1. Bertó!!! (2021-04-13 09:22.54)  
Anthony Hopkins jelölése abszolút megérdemelt. 83 évesen is megmutatja a színészet magasiskoláját.

Maga a film időnként lassúnak, komótosnak érződhet. A főszereplő szemén keresztül nyerünk bepillantást a történésekbe. Természetesen ahogyan Ő, úgy mi sem értjük az egészet (idővonal). De azt érezzük, hogy itt nagyon nem stimmel "valami".

Az alaptörténete baromira elszomorító (főleg a tehetetlen düh), az emberi elme és sajnos a demencia egészen elképesztő és szívszorító.

(((A pulóveres és a film végi kórtermes jelenet all-int adott.)))



http://www.youtube.com/watch?v=5mZL-s7nh18



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChrysothemis, 2023-03-19 19:2220 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk