Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nem beszélek zöldségeket
- Mozi+, 04:50
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 05:30
Kellékfeleség
- HBO, 06:00
Emily
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Kalóz Jack (2022-08-05 09:38.56) aaaaa
IPARI HULLADÉK


16. Gabe33 (2022-03-05 17:44.48) aaaaa
Hiába csíptem az előző két filmet ez nagyon mellé ment nálam. Jó hogy nem moziba láttam végül.. 3 részletbe néztem ami eléggé sokat mond a filmről. Kár érte.



15. Nyolcadik utas (2022-02-08 00:17.33) aaaaa
Könnyed kikapcsolódás.
Limonádé 12 éveseknek.
De elvoltam vele, mint önfeledt kisgyerek a bögyörőjével.


14. Blackadder (2022-01-06 22:47.52) aaaaa - (válasz Jason13 5. hozzászólására)
Azt hiszem nem sokat tudok hozzáfűzni. Abszolút gagyi lett. Ha előzmény film akkor inkább arról kellett volna szólnia miután apja meghalt és harcművészetet tanult ahol felneveledett. Azt hiszem túl sokat vártam a filmtől.
Lehet mert nagy G.I.Joe rajzfilm fan vagyok 😁


13. Moxika123 (2021-11-28 20:17.56) aaaaa
Gagyi.


12. Bertó!!! (2021-09-29 13:50.31)  
A látvány/miliő nagyon szép, a többi kuka.

Ahhoz, hogy ilyen gatya filmet összehozzanak (a sorban már a harmadikat) igazán nagy tehetség kell.

(((Aki nem bírja a vér látványát, az messziről kerülje el.)))


11. Tysonrichie (2021-08-18 23:13.18) aaaaa
Sajnos ennek köze sincs a G.I. Joehoz.


10. Spiel (2021-08-18 13:12.04) aaaaa
Nem vagyok otthon a G.I.Joe világában, de ez ha előzmény, ha nem, totál nem kötött le. Unalmas buta dialógusok, töltelék karakterek, béna koreográfia. Akkor inkább a 2009-es Ninja Assassin.


9. Egyszerűsrác80 (2021-08-12 23:59.08) aaaaa
Szal...ez igazán mi is volt?
A G.I,Joe esetében megvolt a rajzfilmsorozat,meg a két ezt megelőző film.
Kígyószem azokban a mozikban is szerepelt,de most az alkotók úgy voltak vele,nosza,csináljunk egy eredetfilmet neki,mert kell.
Hát csináltak.
Megkapjuk Kígyószemet,akinek van neve,beszél,befogadja egy klán,hogy harcost faragjon belőle.Vannak akciók,bunyók,megmenekülés,árulás.
Valamennyire éltem is a filmet,mert szeretem Japánt.
Persze,voltak itt modern dolgok,meg elég kiszámítható sablonok,sőt még a fantasy is befigyelt.
De...a G.I.Joe az alig és még az se túl combos jelenlét.
Persze,így hogy a címben az is feltüntetve,sokan bizonyára ennél többet szerettek volna kapni.
De ez jutott.


8. Egyszerűsrác80 (2021-08-12 23:11.31) aaaaa - (válasz Caseyjones 7. hozzászólására)
Mivel úgymond előzmény,szerintem nyugodtan fogyasztható.
Csak épp nem sok íze van:)


7. Caseyjones (2021-08-12 22:46.09)  
Nem tudok semmit erről az univerzumról, egy filmet se láttam, abszolút nem ismerem. Viszont ez a film érdekelne. Mennyire fogyasztható az előző részek ismerete nélkül?


6. Johnny Saiper (2021-08-07 13:53.58) aaaaa
Limonádé.


5. Jason13 (2021-07-25 04:24.38) aaaaa
Manapság ha az ember szétnéz a filmes palettán, többségében már jól bejáratott címek folytatásaival vagy éppen feldolgozásaival találhatja szembe magát. Ez nem nagy újdonság, évek óta azon vannak a nagy stúdiók, hogy a maximumot sajtolják ki ismert termékeikből.
A legújabb nagy költségvetésű produkció a Paramount boszorkánykonyhájából érkezett a mozik vásznaira Kígyószem címmel, ami nem csak egy karakter eredettörténete, de egy belengetett G.I. Joe univerzum első lépcsőfoka is.
Évekkel ezelőtt már volt két próbálkozás arra, hogy a Hasbro híres figuráit filmre adaptálják, de mindkettő alul teljesített a pénztáraknál és a kritikusoknál is.
Sebaj, a készítők fogtak egy közönség kedvenc figurát, írtak mögé egy olyan sztorit, ami kellően megágyaz az esetleges folytatásoknak és már jöhet is a várva várt siker. Legalábbis számomra ez a szellemiség tükröződött vissza a Kígyószem képkockáiról.
De akkor csapjunk is a lecsóba. Ez a film gyenge.
Ha már egy népszerű harcművész áll a történet középpontjában, alapvető dolog lenne az, hogy a látvány és az akciók megütnek minimum egy erős közepes szintet. Sajnos jelen esetünkben ennek az elvárásnak nem sikerült megfelelni. Leginkább az operatőri és vágási munkán zakózik el ez a „termék”, hiszen a közelharcok kapkodóak és nincsenek eléggé kitartva, hogy egyáltalán realizálni tudjuk, ki-kit gyepál éppen.
A gyors vágás és az idegbeteg kamerarángatás előjön a nagyobb zúzásoknál is, például autós üldözéseknél, melyek minőségén még a gyenge CGI is képes rontani.
Még mielőtt tovább haladnék a többi negatívumra, muszáj még ezen a témakörön rugóznom. Azt megértem, ha egy szuperprodukció erőltetett, logikátlan történettel rendelkezik, esetleg gyenge színészeket vonultat fel, de ha már a látvány terén se sikerül legalább a kötelezőt hozni, akkor fogalmazódik meg bennem a kérdés, hogy hova ment el a magas költségvetés? Az ehhez hasonló alkotásoknak legalább ilyen téren illene felmutatnia valamit, például épkézláb koreográfiát, kreatív operatőri munkát és igényes vágást. Viszont ha már erre se futja, akkor ott bajok vannak.
Vissza a filmhez. A sztori egyszerű, mint a faék, a forgatókönyvírók fogták a Holtpont beépülős alapgondolatát és ráhúzták Kígyószem eredetét, ami valljuk be, szintén nem egy dicséretes dolog. Azonban ha már nincs kreativitás, legalább a jól ismert sablonokat ügyesen lehetne egymásra ollózni. És itt jön a meglepő fordulat. A történet nagyjából a játékidő feléig még egészen működőképes. A karakterek sablonosak, de a maguk módján szerethetőek, érezhető némi feszültség is bizonyos képsorok alatt, helyenként pedig a helyszínek is egészen hangulatosak.
Tehát hiába bicsaklik meg a mozi a látvány oldaláról, némileg kárpótlást tud nyújtani az ezerszer látott, de mégis szórakoztató módon tálalt sztorijával.
Sőt, nekem kifejezetten tetszett az, hogy a címszereplő először egy gengszterfilmes szituációba keveredik, hogy aztán egy kiképzős/beépülős helyzetben találja magát, ahol felbukkannak ninjafilmes elemek is.
De ahogy már fentebb említettem, ez a formula nagyjából csak a játékidő feléig tud működni, azt követően ilyen téren is teljesen szétesik a produkció, köszönhetően a fantasy elemek felbukkanásának.
Ezek egyszerűen kiesnek az addig felépített cselekményvilágból és elképesztő hangulatromboló hatásuk van, nem mellesleg az érződik rajtuk, mintha az utolsó pillanatban lettek volna beleerőltetve a forgatókönyvbe, mondván „hát ez mégiscsak egy elszállt G.I. Joe film”.
Félreértés ne essék, míg idáig eljutunk, addig se egy realista dráma a Kígyószem, viszont valamilyen szinten komolyan veszi magát és próbál földhözragadtabb lenni, mint a két előzmény. Viszont ahogy megjelennek a fentebb említett elemek, teljes mértékben szétesik a film.
Ezen az se segített, hogy a cselekmény második felében bukkannak fel az erősebb utalások is a G.I. Joe alakulatra, melyek nagyon izzadságszagúra sikeredtek.
Nem volt elég néhány elejtett félmondat vagy kikacsintás, nem, külön karaktereket kellett behozni a Joe vonalról, akik semmi mást nem csinálnak, csak 5 perces jelenlétükkel próbálják kikövezni a folytatások előtt az utat.
Azon felül, hogy ez történetmesélési szempontból nézve röhejesre sikeredett, még kifejezetten bosszantó is volt, hiszen két tehetséges színészt sikerült így látványosan elpocsékolni, név szerint Samara Weaving-et (The Babysitter, Aki bújt) és Úrsula Corberó-t (A nagy pénzrablás). Nekik esélyük sem volt, hogy itt bármi emlékezeteset produkáljanak az üres pózőrködésen felül.
Szerencsére a főszereplő Henry Golding előnyösebb pozícióból indult, hiszen ő kapott maga mögé egy egyszerű figurát, akivel el lehetett indulni valamerre. Az ő háttere és motivációi nagyjából rendben voltak és a játékába se tudnék belekötni.
Ez nagyjából vonatkozik a Viharárnyat játszó Andrew Koji-ra is, bár az ő karakterívét eléggé elkapkodja a cselekmény utolsó harmada. Viszont még így is működőképes párost alkottak a főhőssel, baráti viszonyuk például egész szépen lett felépítve.
Ja, és el ne felejtsem, kb. 10-15 percre feltűnt Iko Uwais is (The Raid 1-2), akit az egyik kedvenc harcművészemként tartok számon, de mily meglepetés, őt se sikerült belepréselni egy épkézláb akciójelenetbe se.
Azért így belegondolva, vicces az, mennyi kapufát sikerült itt rúgniuk az alkotóknak. Adva volt egy tehetséges színészi gárda, akik nagy részét sikerült látványosan elpazarolni. A kezükben volt egy kultikus karakter, akinek egy egyszerű, de működőképes hátteret kellett volna adni, de ehelyett egy túlzsúfolt masszát sikerült mögé hányni.
Sőt, egy ügyes operatőr is tagja volt a stábnak Bojan Bazelli személyében, de őt meg gondolom minden forgatási nap előtt leitatták, hogy ilyen gyengén muzsikáltak az akciók.
Összegezve, a Kígyószem egy sok sebből vérző, iszonyat gyenge stúdiótermék, melyben vannak értékelhető húzások, de ezeket minden esetben felülírják az inkompetens forgatókönyvírói húzások, a gyenge látvány és az erőltetett előreutalások.
Mindenesetre, kíváncsi vagyok, lesznek-e ezek után újabb G.I. Joe történetek. Ha igen, remélem magasabb minőséget fognak megütni.


4. Festa (2021-07-24 14:22.40)  
Remélem a korábbi G.I.Joes filmeknél felnőtesebb lesz .Mondjuk a 2-ben Bruce willis szorakóztató volt,de amúgy mind két rész csalódás volt.
Azokban viszont Snake Eyes meg se szólalt.


3. Tomka90 (2021-05-17 10:38.48) aaaaa
Megérkezett az előzetes.

[link]



2. Tomka90 (2021-04-11 20:57.22) aaaaa
Új premier dátum: 2021. július 23.


1. Pelikanbence (2021-04-11 17:53.07)  
Várjuk!És remélem a moziban láthatjuk még idén!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKalóz Jack, 2022-08-05 09:3817 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek adatlap
Eredeti cím: Snake Eyes: G.I. Joe Origins
Évszám: 2021
Rendezte: Robert Schwentke
Szereplők: Samara Weaving, Henry Golding, Úrsula Corberó, Iko Uwais, Andrew Koji...

További információk

Szereplők fórumai
- Samara Weaving - Vélemények
- Andrew Koji - Vélemények
- Úrsula Corberó - Vélemények
- Iko Uwais - Vélemények
- Robert Schwentke - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk