Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Transformers: A kihalás kora
- Mozi+, 07:50
Magyarok a Barcáért
- Magyar Mozi TV, 07:50
I Wanna Dance with Somebody - Whitney Houston története
- HBO, 08:25
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ritmusgyakorlatok - In memoriam Honti Ilona aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - 30 ezüst (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Az utolso szamuráj (2023-04-02 18:32.03)  
És kérem,jön a második évad [link]


17. VAL P (2023-01-30 23:41.36) aaaaa
Ki tudja, mi az, amiből Napóleonnak három volt, és rögtön jégeralsót húzott, amikor arról értesült, hogy Moszkvában bukkant fel a negyedik? Mi az, amiből Hitler ötöt gyűjtött össze, és tudta, mi a teendője, amikor megsúgták neki, hogy egy zsidó birtokában is lapul egy? Az az ereklye, amit bitorolva a Gonosz minden képzeletet felülmúló hatalomra tehet szert. Azok az ezüstdénárok, amiket az iskarióti kapott Krisztus elárulásáért.
Azért cselekedett-e ekképp, mert erre konkrétan Jézus szólította fel (csak így teljesedhetett be az isteni terv: feláldozhatta magát az emberiség megváltásáért, mielőtt feltámadt), vagy nagyobb vagyont remélt hitszegéséért, mint amennyi egy megölt rabszolga ára volt? A készítők nem boncolgatják túlzott műgonddal, ezért számunkra sem lehet e helyt kardinális a kérdés. Annál több figyelem vetül arra, hogy a néhai Giacomo alkarjából előbúvó érme, mely Vergara atya közvetítésével jutott Elenához, mikor teszi teljessé a Santoro püspöksüvegén elhelyezett kollekciót.
Csigaegyformasággal csorognak a napok a kasztíliai Pedrazában, amíg egy szépnek véletlenül sem nevezhető napon emberpalántát nem ellik az egyik tehén. A kijelölt nevelőanyja mi mással is ütné agyon az időt, voodoobábut hajlítgat a porontynak. Egy temetői ouijázás is nem várt eredménnyel rebbenti fel a síremlékről a fiatalokat. Egy falitükörből merőben szokatlanul verődnek vissza a fénysugarak. Lincshangulatot babonáz a falu apraja-nagyjába egy túlvilági erőfitogtató, hitoktató testének belsejéből. Száz szónak is egy a vége, a józan észnek ellentmondó események borzolják kifésülhetetlenné a pedrazaiak idegeit. S ha esetleg az eddig felsoroltak egyike sem verte volna ki valakinél a biztosítékot, a kizárólag a falu területén szerteáradó tejfölködnek már fel kell nyitnia az illető szemét: itt valami nagyon nem stimmel.
Az erővonalak viszonylag gyorsan kirajzolódnak – bár a vélemények e tekintetben megoszlanak. A tantusz az attraktív állatorvosnőnek, Elenának esik le először, a sületlen okoskodások helyett valós magyarázatok után kezd kutatni. A közösség jóllétéért határozott lépésekre bármikor kész polgármesterben lel, ha nem is azonnal, szövetségesre. Paco rendkívül változatos arcú neje a zöld szemű szörnyeteg villogó tekintetével lesi, milyen kunsztokat bemutatva ugrik férje a már jó ideje egyedül élő doktornő mind gyakoribbá váló füttyszavára.
Egyike azoknak, akik némi útmutatással szolgálhatnak a Watsonok e Holmes nélküli duójának, a szellemileg egészen más dimenzióban tartózkodó Antonio. Ő egyfajta médiumként nem kíván tevőlegesen résztvenni a történésekben, tájékoztató jellegű információkat azért potyogtat hébe-hóba, ha nem eszméletlenül hever épp. Hőseink másik bizalmi embere a – bár más megfontolásokból de szintén – húzódozó Vergara atya lehet, aki fegyverarzenált ápol a sekrestyében és a bokszzsákon vezeti le a felgyülemlett méreganyagokat. Az ő vállát a kiválasztottakra nehezedő teher gravitálja a pokol felé, ezért tartaná távol Pacóékat a veszélyzónától, de ha egy lavina megindult…. illuzórikus abban reménykedni, hogy megállítható, akár hóból, akár homokból tapadt össze a természeti katasztrófa.
De hogy egyik szavam a másikba ne öltsem, egy felettébb izgalmasan tálalt, horrorelemekkel gazdagon meghintett, misztikus sorozat kerekedett a ’30 ezüst’-ből, tele panoptikumérett figurával. Aki viszont nem ért egyet ezen állításommal, annak ügyesen becsúsztatok majd egy „szentet” ábrázoló, Angelótól származó kártyát a belső zsebébe, a nézeteltéréseket elsimítandó.



16. Festa (2021-03-02 12:55.12) aaaaa - (válasz Anren 11. hozzászólására)
Szerintem nem baj,hogy nyitva maradt mert ugye ez csak az első évad.Sok hibája ellenére is érdemes volt megnézni mert volt valami eredeti érdekes stílusa.


15. Emmersson (2021-01-24 12:47.50) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 13. hozzászólására)
A PÉNZ...a "folytatás lehetősége miatt terjedt el ez a "bízzuk a nézőre" stílusú befejezés(?).

Nemrég olvastam, majd megnéztem a Jacob védelmében című könyvet/sorozatot. Egyrészt a könyhöz képest INDOKOLATLANUL (mondom ezt liberálisként) változtattak a szereplők nemén és identitásán. Másrészt a korrekt és egyértelmű könyv lezárást egy nyitva hagyott befejezéssel köpték szemközt.

Szóval, én is unom már a befejezetlen sztorikat.


14. Palot (2021-01-24 11:56.44) aaaaa
Régen láttam ekkora förtelmet, iszonyat csalódás volt. Az első rész 2 percétől kezdve küszködtem, de mondom adok egy esélyt, végignéztem, de csak az első részt. Óriási hiba volt. Aki teheti, kerülje.


13. Nyolcadik utas (2021-01-24 09:23.47) aaaaa - (válasz Anren 11. hozzászólására)
Pont ezt a nyitottságot unom.
Mindig mindenhol minden nyitott marad.
Ha meg nem, akkor túlél, feltámad, vagy - ad absurdum - meg sem halt.
Értettem én a végét. De akkor is. Nyújtható ez is a végtelenségig.


12. Anitabagwell (2021-01-23 16:45.34) aaaaa - (válasz G-ergo 4. hozzászólására)
Én csak örülök, hogy ennyire összeforrt a nevem a Mesterrel :D :)


11. Anren (2021-01-23 15:24.54) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 10. hozzászólására)
Pont a nyitottság a vége, a lényeg. Szerintem abszolút tökéletes az egész történt, minden a helyére kerül, és alapvetően a lebilincselő a sokrétűségével, úgy hogy nem akar túl sokat mondani, Alex de la Iglesia egy zseni.

SPOILER

A 30 ezüst újból szétszóródott, Lucifer új arcot vett fel és a világ másik felébe teleportált. Kezdődik elölről minden, a jó és a gonosz harca örök.


10. Nyolcadik utas (2021-01-23 13:06.37) aaaaa
Alex De La Iglesia.
Az Egy őrült szerelem balladája és a Bűbáj és kéjelgés rendezője.
Mint mondják, a spanyol filmgyártás fenegyereke.
Meg a 30 ezüst. A Júdás pénz.
Tolta a reklámot az HBO az arcunkba rendesen. Így meglestem.
Összességében nem volt rossz, de messze voltam az ámulattól is.
Ami tény, Megan Montaner (Elena) még egy kiherélt ürü kéjvágyát is előcsalogatja. Eduard Fernandez (Vergara atya) karaktere telitalálat, a spanyol arcok meg mindent visznek. Ja és a feliratok tűzdelt keretképsorok az utóbbi évek egyik legerősebb intrója. Egy résznél sem hagytam volna ki.
Ami negatívum, csapong a történet minden felé. De szerencsére az évad második részére azért kialakult egy többé-kevésbé egyben lévő fő vezérvonal, ami leköt, de az elvárt nagy csata a jó és a rossz között elmarad.
A vég meg olyan, mint szinte mindenhol. Nyitott marad minden, válaszokat meg nem kapunk. Most tényleg! Tud valaki az elmúlt évekből a Csernobilon kívül olyan sorozatot, ami eljut egy kerek és zárt befejezésig?
Unom már, hogy soha nincs semminek vége!


9. Vanex (2021-01-20 19:19.57)  
Tetszett a sorozat. (4*) Fordulatokban gazdag cselekményében találni évszázados misztikus,
"ördögi" tárgyakat, relikviákat, jelképeket, kellékeket. (Tükör-tükörkép, fehér füst, gomolygó pára - rejtek, boszorkány- bűbájos, vajákos vénasszony, torz-szülött-megszállottság, stb..)
-Nem horrort akartam nézni, de a téma miatt számítottam rémísztő pillanatokra. Ennyi pont kellett, elég is volt.
- Nem hollywoodi szinészekre számítottam, hanem Spanyol szinészekre, TV-s és hétköznapi szereplőkre. Nem csalódtam.
- Jó karaktereket láttam, a történet keretében hitelesek.
- Fantasztikusan jó helyszínt választottak(csináltak) a készítők.
- Amelyik utalást, fordulatot a történet közben nem értettem meg, ahhoz sajnos a végéig - és a végén sem kaptam segítséget. (-1*) Talán ez az én hibám is.


8. Anren (2021-01-17 20:30.47) aaaaa
A befejező rész után: mestermű,


7. Geoffrey (2021-01-15 13:46.39) aaaaa
Hát, keresem a szavakat...
Amiket találok, ide nem írom le.
Lom.


6. Emmersson (2021-01-11 12:23.53) aaaaa
Többször gondoltam azóta, hogy folytatom..meg a HBO GO is állandóan tukmálja, de egyszerűen nincsen ingerenciám hozzá, annyira gagyik a színészek.
Marad ez nézetlen és 2 csillag.


5. Anren (2020-12-07 07:58.20) aaaaa
Egyszerűen imádom a második rész is. A hangulata, a karakterek, a történetvezetés - mind, mind az, ami miatt szeretem a filmeket,


4. G-ergo (2020-12-01 21:05.24)  
a szappanopera színészeket én is adom... mármint tényleg néha ez lengte körbe, de jó a rejtély, mikor az öregasszony lebassza az ékszíjat, onnan pedig nagyon izgalmas is, és nagyon abszurd tud lenni... gondolkoztam is közben, hogy ez az alex de la iglesia név, ismerős nekem (ne haragudj Anitabagwell, később rájöttem, hogy miattad), a witching and bitchinget pl kibaszottul élveztem tőle és ennek is megvan ez a mocskos élvezet íze :D lehet ez még nagyon jó :)


3. Emmersson (2020-12-01 14:08.45) aaaaa
1 évad, 1. rész után: Csapnivaló színészi játék, szappanoperás hangulat. MÉG nem húzom le, hátha a sztori "feltolja" a jelenleg 2 csillagon álló - erősen csalódott - véleményemet.



2. Gizella11 (2020-11-30 10:06.01) aaaaa
Nagyon szeretem a spanyol filmeket. A spanyolok tudnak jó horrort, vígjátékot, horror-vígjátékot csinálni. A horror hangulatát tudják igazán megfogni és nem a vérengzés a lényeg (pl.amerikai filmek).Ugyanígy az orosz és sok román rendező.


1. Anren (2020-11-29 22:02.51) aaaaa
Életemben nem láttam semmit ettől a rendezőtől és életemben nem nyügözött le egy sorozat első része ennyire.
Elképesztő.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2023-04-02 18:3218 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
30 ezüst adatlap
Eredeti cím: 30 Monedas
Évszám: 2020
Szereplők: Mafalda Carbonell, Eduard Fernández, Javier Garrido García, Nuria Gonzalez, Macarena Gómez...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk