Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Szerelem és szörnyek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Semprini (2023-09-30 11:16.43) aaaaa
Erre a filmre is véletlenül akadtam rá, sajnos szinkron nélkül, pedig úgy még élvezetesebb lenne. De sebaj, gondoltam, ezt látni kell, és abszolút nem bántam meg, hogy megnéztem! Remekül elszórakoztatott, és ha a kedvencek közé nem is fog bekerülni, mindenképpen csak ajánlani tudom annak, aki még nem látta.
A film kicsit emlékeztet a Zombieland-re, a sztori alapvonala és a szereplők karakterei hasonlóak, de itt zombik helyett óriási mutáns ízeltlábúak és egyéb csúszómászó szörnyetegek keserítik meg a szereplők életét. A szörnyek tulajdonképpen egész jók lettek, bár engem sokszor emlékeztettek a korábbi filmekben (pl. King Kong-feldolgozások, Hobbit, stb) látott kreatúrákra, ez azonban nem von le sokat a film élvezeti értékéből. Lehetett volna benne nyugodtan még sokkal több akció is, persze ilyen kis költségvetésből (mindössze 30 millióból készült!) az a csoda, hogy így néz ki a film.
A sztori amolyan road-movie-szerű, tiniromantikus kaland-mesefilm. A főshősnek el kell jutnia A-ból B-be mindenféle viszontagságos kalandok közepette. A főszereplő Dylan O'Brien az Útvesztő-trilógiából volt ismerős, egynek elment, viszont a show-t nálm egyértelműen ellopta két mellékszereplő, Michael Rooker és a kislány, Ariana Greenblatt elképesztően jópofa párosa. Rooker egyértelműen a Zombieland-beli Woody Harrelson-karakter megfelelője, de itt nem főszereplő, egy idő után elválnak útjaik. De a leghumorosabb jelenetek egyértelműen hozzájuk köthetőek.
A vége nekem kicsit összecsapott lett, valahogy mintha nem sikerült volna igazán frappánsan lezárni, vagy nyitva akarták hagyni az utat egy esetleges folytatáshoz, ki tudja. Mindenesetre összességében egy remekül összerakott, kimondottan szórakoztató, látványos és helyenként vicces filmecske lett ez, tényleg megéri a megtekintést. Részemről egy négyest abszolút megérdemel.
7,5/10


12. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-07-25 21:38.41) aaaaa
De jópofa kis film volt. Végig lekötött.



11. Jorhe (2022-12-17 21:46.55) aaaaa
A címe alapján nem kívántam megnézni, de valahogy csak furdalt, mit hozhatnak ki az "óriás százlábú embert kerget az erdőben" témából, amibe még a szerelem is belefér, mint történetszál és...
Pár hét alatt ma néztem meg másodjára. Egyszer röhögök rajta, aztán kapaszkodok a kanapéba és szorítok hőseinknek, utána hullanak a könnyeim (igen, közben egy 34 éves pasi vagyok, ez van)...
Persze, látni a hibáit a filmnek, nem kell nagy esztétának lenni, fel sem sorolom, minek? De számomra MINDEN benne van ebben a filmben, amire vágytam egy kalandfilmtől. És az érzelmek, amiket penget és ahogy teszi... bizonyára sok látványosabb, pörgősebb film készült az elmúlt években, olyan is, ami fajsúlyosabb mondanivalót bont ki bölcsebben, de én akkor is szeretem ezt a filmet. Nagyon-nagyon szeretem.
Egy valamivel vitába szállok viszont, nem bírom ki. A főhős, Joel azt mondja, ha létezik a világ legjobb kutyája, Boy (az ő társa) az. Nem. Az enyém az. Vita nincs. Jó éjt.


10. Sakamaru (2022-09-24 05:16.42) aaaaa - (válasz Rimoczi 9. hozzászólására)
igen.


9. Rimoczi (2022-09-23 18:00.07) aaaaa
Ez a film csak Feliratosan jelent meg ?


8. Tavernicius (2021-12-29 19:06.33)   - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
Köszönöm, hogy írtál erről a filmről és felhívtad rá a figyelmem! Kritikád minden szavával egyetértek.


7. Bertó!!! (2021-09-16 01:44.28)  
Nagyon szerethető és szórakoztató alkotás.

Ez a Dylan O'Brien srác meg kiköpött Tom Holland féle pókember karakter. Simán eljátszhatná.


6. Az utolso szamuráj (2021-09-05 15:01.18) aaaaa
Lehet ezt bizony így is csinálni!
Már az elején kedveltem:mindenfajta hatalmas CGI trükkökben tobzódó...ja ez nem az a film volt,stop.Szóval,helyette ceruzarajzon keresztül elmesélték nekünk,hogy jött egy aszteroida,Bruce Willis épp energiaital-reklámon volt így nem tudott megmentősdit játszani,nosza:rakétát neki,ami után jól megszívta az emberiség,mert olyan mellékhatás ért minket,a bogarak,ízeltlábúak, meg a hüllők baromira megnőttek,és új étrend után néztek,lepöckölve minket a tápláléklánc alja felé.A fagyi visszanyalt,95 százalékunk elhullott,a megmenekültek meg bunkerekben vegetálnak,harcolva a túlélésért.Mindezt olyan egyszerűen,ironikusan és viccesen lenyomva,nem lehet érte nem szeretni a filmet.
Joel viszont szerelmes:7 év után pedig elköszön társaitól,és megindul 140 kilóméteren át,hogy Aimee-t,akivel valaha jóban voltak,megkeresse,holott nem az a kimondott Rambo a srác.Tele a felszín nagyra nőtt szörnyekkel,ám ő nekivág,mert azért...
szóval,ez egy szörnyfilm,de imádnivaló:Dylan O 'Brian végtelenül rokonszenvesen talpalja át majd a két órát,feltűnik egy kislány és a mindig tökéletes Michael Rooker,illetve egy The Boy nevű ausztrál kutyus,akit amúgy sosem helyetesítettek trükkel,de valami olyan aranyos,jópofa,okos,hogy miatta is úgy rúgnám picsán aki kutyusokat(meg úgy állatokat...) bánt,hogy a lúdtalpam gágogását a gyomrából hallaná.A mozi nem akar sokat mondani,viszont tisztán,őszinte szívvel szeretne szórakoztatni,és ez jobban összejön,mint szűzlánynak a pirulás első randiján.Jó a humor,az önirónia,a karakterek közti kapcsolatok---ahol egy robottal való beszélgetés olyan szinten kimagaslik,hogy csak pislogtam,mélyen emberi és egyszerűen tökéletes-miközben nem felejt el izgalmas sem maradni.Ebben a filmben az effektek nem azért vannak,hogy azt érezd,huha,no ezt is meg tudjuk csinálni,nem,csak kiszolgálják a történetet,kellemesen undorító lényekkel benépesítve a földet.Az Oscar dijat a Tenet kapta pl ezen a technikai téren....amit nem csak mert ez jobban szórakoztatott,mondom azt,azért ez néhány másodpercnyi gondolatot megérdemelne.
Persze,vannak hibái,de akkora SZÍV van ebben a két órában,nem nagyon érdekel,ha egy nem véres,mégis izgalmas ,vicces kis kalandfilmet néznél,ez a mozi ennél a beírás statisztikánál magasan jobbat érdemelne!


5. Sakamaru (2021-07-17 18:02.06) aaaaa
sokadjára is megnéztem tetszik még mindig.


4. Nyolcadik utas (2021-04-19 23:33.28) aaaaa
Könnyed, szellemes és nagyon szórakoztató darab.
Az érzelmi vonulata egy klisé halmaz és nem tőr nagy talentumú babérokra, de a humora ül és a látványt is remekül összerakták.
Kellemes pozitív meglepetés.


3. El Condor (2021-03-25 18:55.13) aaaaa
A trailer alapján sokkal jobbat vártam. Nem egy nagy durranás.


parfumeshop.hu banner

2. Jenniii92 (2020-11-17 04:54.25) aaaaa
Meg a címét is.


1. Tjunior (2020-10-23 15:11.43) aaaaa
Változtatni kellene a bemutató dátumát mert már megtörtént.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2023-09-30 11:1613 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szerelem és szörnyek adatlap
Eredeti cím: Love and Monsters
Évszám: 2020
Rendezte: Michael Matthews
Szereplők: Michael Rooker, Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Ellen Hollman, Ariana Greenblatt...

További információk

Szereplők fórumai
- Dylan O'Brien - Vélemények
- Shawn Levy - Vélemények
- Michael Rooker - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk