Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tök állat
- AMC, 17:15
Engedd el!
- Paramount Network, 17:20
Eredet
- HBO, 17:35
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????
Családi tűzfészek (1979) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A bosszú vérvörös keze aaaaa
Aaron Eckhart aaaaa

 

Fórum - Devs (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Darmah (2021-07-10 20:27.44) aaaaa
Most fejeztem be...nem mindennapi élmény volt.
A tudományos aspektusát nem részletezném inkább metafizikailag volt számomra nagyon mélyenszántó.
Ragyogó atmoszférával és zenékkel és rendkívül hatásos effektekkel és képi világgal,színészekkel.Arra gondoltam az elmúlt idószakokban ,hogy 2021 ben már csak szuperhősős ,vámpíros és meleg témájú söpredékek készülnek már,mert minden jel sajnos erre mutat és tendál...erre most belefutok három érdekes és szórakoztató valamint izgalmas sorozatba a héten ...nem várt kellemes meglepetés...a film közel sem mindenkinek ajánlott!


4. Bertó!!! (2021-01-17 18:17.33)  
Alex Garland neve, biztosíték a hangulatos, (minőségi) misztikus sci-fi-re.



3. PiEzo14 (2020-12-10 22:17.09) aaaaa - (válasz Wave 2. hozzászólására)
Az Annihilation óta mindent elhiszek ennek az embernek, és az ellenkezőjét is. Alex Garland. Ismét alkotott egy olyant, amiről az első rész után csak annyit tudtam nyilatkozni: nyomi, de különleges.

Aztán minden rész vége csattant, csavarodott, meglepett, mellbe vágott. Garland szerintem az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb történetmesélője. Azon se mernék meglepődni, ha egyszer Villeneuve nyomdokaiba lépve, az SF mestere, Ted Chiang novelláit vinné filmre.

Hogy azért annyira ne legyek elájulva, természetesen a Humans sorozatot még nagyobbra tartom, de Garland képi világa (üdv az operatőrnek is persze) lenyűgözően átgondolt, olykor minimalista, olykor a CGI-t is segítségül hívva elkápráztató (a laboratórium a kvantum számítógéppel például). Finoman formált karaktereiről pár rész megtekintése szüksêgeltetik, hogy lehúzzunk pár rétegnyi leplet, de aztán kimutatják a foguk fehérjét avagy megismerhetők igazi gyengéik vagy erősségeit. Ha szükséges, felleg puha és intelligens a humora.

Apropó fiatalabb karakterek: üdvözlet a Z és Alfa generáció vilâgában. Hihetetlenül jól ábrázoltak, minden egyes jellemvonásukban.


2. Wave (2020-07-19 00:36.07) aaaaa - (válasz Jama speciál 1. hozzászólására)
jézus! Én nem tudom Te mit néztél, de köze sincs semminek ahhoz, amiket te itt összehordasz.
1.Homoszexualitásról szó sincs, nem tudom ki a látens b.zi de eskü egy jelenet se volt homokosokkal benne, és abszolút nem éreztem utalgatásokat se rá

2.A tudományos alapja tökéletes volt! A két rés kísérletre alapszik a fantasztikum, hogy az elektron és foton, olykor két helyen is lehet egyszerre, ezt a teóriát remekül integrálta bele egy multi hiper szuper számítógép szoftver állományába.
3. Az algoritmikus gondolatsáv abszolút nem mátrixos, teljesen új megközelítés, h pl.: Jézust vissza tudod hallgatni, a féreg mozgása stb...diplomás méárnök vagyok, és nem voltak benne oltári hülyeségek, sőt az ember virtualizálódását többen is prognosztizálják.
4. Teljesen jó volt a színászi játék, és miért lenne baj, hogy sok pasinak a fiúsabb lányok jönnek? Hol itt a probléma? ezek a lányok haljanak meg és ne színészkedjenek, vagy mi?

Úgy gondolom hogy csak a butus humán gondolkodású agyadnak volt sok ez a film, és a közölni valóját abszolút nem értetted, nem is érthetted nulla kvantumfizikai hozzáértéssel,a látványvilág és hangeffektusok is tökéletesek voltak.... Én nem tudom te melyik emberimádó szörny vagy, de hidd el nyugodtan h a jövő egyértelműen a virtualitás és kvantumfizika. Egy kezemen meg tudom számolni hány rendező nyúl ehhez...szerintem szörnyen ciki dolgokat írtál, olvasd el mégegyszer és ismerd fel h nagyon disszonáns...


1. Jama speciál (2020-04-18 11:46.49) aaaaa
Nem egészen világos, miért gondolta Alex Garland hogy ezt a 2 órás filmhez talán elegendő cselekményt, de semmiképp sem elegendő mondanivalót érdemes lehet 8 órányi játékidőben bemutatni. Így utólag nem egészen világos az sem, én magam miért gondoltam hogy feltétlenül minőségi szórakozásban lesz részem. Talán mert a kétes minőségű korai munkáit néhány kiemelkedő követte, azonban már az Annihilationnél megmutatkozott Garland politikai korrektség iránti elkötelezettsége, és figyelembe véve a Devsben tanúsított beteges vonzódását a kisfiús nők, illetve lányok iránt - gondolok itt elsősorban a Lyndon nevű fiúgyereket alakító színésznőnek, de akár magának a főhősnőnek a szerepeltetésére, ráadásul utóbbit végképp nem a tehetsége indokolta, mert ilyen szar alakítást ritkán látni -, meg úgy általában a kényszeres megfelelés a pc elvárásainak (önmaga jogán erős nő középpontba emelése, teljes színpaletta kimerítése) arra enged következtetni, hogy talán az eddigi csúcsteljesítményét, az Ex Machinát sem a megfelelő szemüveggel néztem. Lehet, nem véletlen, hogy női - bár gyanúsan kisfiús - robottestbe épített mesterséges intelligenciák sínylődtek a programozó férfimacsó uralma alatt...
És így már, Garland kirajzolódó látens homoszexualitása felől vizsgálva, máris kezd értelmet nyerni a 8 órás játékidő. Ez Garland belső szükséglete kell legyen, mert a cselekmény gerincét a columbosan bemutatott és kb 2 epizód alatt a látszólag csekély értelmű, de több karakter által többször hangosan kimondva - tehát higgyük el hogy - okos és különleges főhősnő számára is megoldódó bűneset adja, aztán a zárlatig már csak azt nézzük, hogy a sekélyes karakterek - sokszor nehezen érthető megfontolásokból - ide-oda rohangálnak, vagy épp baráti látogatóra mennek egymáshoz, ahol egy frizbi is előkerül. Ekkor a fő katalizátor egy gyilkolászó nagypapi, csakhogy a karakter eredetijéből, Mike Ehrmantrautból lassan egy is sok. De itt van nekünk az ellenpólus, a főhősnő hű kutyája, akit ugyan a nagyapó jól megkínoz egy elnyújtott és céltalan de legalább feszültnek szánt csak nem sikerült jelenetben, az mégis mindvégig kitart. Lesi a kívánságokat, és amikor kell, feláldozza magát. Ez az a példamutató férfiúi magatartás, amire a főhősnő kegyet gyakorol, ez jutalomszexet ér.
Na tehát nincs cselekmény, nincsenek karakterek, van amatőr színjátszás és borzasztó zenei aláfestés. Ez még mindig nem lenne elviselhetetlenül nagy baj, elvégre tudományos fantasztikum a választott műfaj. És a legnagyobb probléma itt kezdődik. A tudományos rész ugyanis némi technoblablán túl teljességgel hiányzik. Bár nem értek a kvantummechanikához, mégis ez így, ebben a formában kevéssé hihető, de legalább még mindig megvan rá az ígéret (max a 4. epizódik), hogy sok érdekes gondolat vagy akár csak néhány, előre nem kiszámíható fordulat adódhat belőle. Mondanom sem kell, egyik sem valósul meg, én pedig már csak azon tűnődöm, vajon Garland homoszexualitása előre elrendeltetett, vagy a halivúdi fősodorhoz tartozás vágya mentén akaratlagos választás eredménye?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDarmah, 2021-07-10 20:275 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Devs adatlap
Eredeti cím: Devs
Évszám: 2020
Szereplők: Sonoya Mizuno, Nick Offerman, Jin Ha, Zach Grenier, Alison Pill...

További információk

Szereplők fórumai
- Nick Offerman - Vélemények
- Zach Grenier - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk