Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonka
- HBO, 10:35
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:40
Nincs baj, drágám
- HBO2, 11:20
Koktél
- Film Café, 11:35
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
300 - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc
szólánc tudósokkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A titokzatos szerető aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - A balszerencse áradása (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Kék kereszt (2020-04-17 22:02.47) aaaaa
Memento mori..

Daniel Handler / Lemony Snicket - A balszerencse áradása című könyvsorozata 13 részt élt meg. Hazánkban elég foghíjasan jelent meg..

Anno, amikor még javában aktuális volt, már megpróbálkoztak az adoptálással. A 2004-es mozi kezdésnek az első 3 történetet turmixolta össze. A végeredmény Tim Burton zsenialitását megidéző, egyedi, sötét, gótikus látványvilágú, jó humorú, igazán szemtelen film lett, amiben Jim Carrey csak úgy lubickolt Olaf gróf szerepében.
Sajnos akármilyen jópofa és szórakoztató is volt, a folytatás hamvába holt ötlet volt csupán.. 

Sok sok évvel később jött a Netflix és a rajongók végre megkapták azt amire oly régóta vártak. Láthatták a Baudelaire árvák teljes történetét. 

Ez a sorozat olyan élményt nyújt, mintha egy temetésen hirtelen előtörne belőled a nevetés.. 

Már maga az intró is zseniális. Azonnal megvett kilóra. Ne is nézd, ne is nézd, ne is nézd..Fülbemászó..Rögtön a kezdésnél a Beatrice-nak címzett kedves és morbid mondatok..megalapozzák a hangulatot..

Bár kifejezetten nem egy darálós sorozat, de rendesen nézeti magát, így hamar felfaltam az egészet..Részről részre egyre jobban elmerülünk ebben a csodás világban és még többet akarunk látni belőle. Kapzsik leszünk és mohók akárcsak a gróf..Ahogy a könyvek okosan vannak megírva, úgy a sorozat részei is okosan vannak felépítve.

Ambiciózus vállalkozás volt a Netflixtől, hogy adoptálták a teljes regényfolyamot.Mind a 13 részt kellő hozzáértéssel nagy precizitással készítették el. Az utolsó részt leszámítva, minden történetre két epizódot szántak, hogy bőven legyen idő részletesen elénk tárni minden huncutságot. Itt nincs kapkodás, nincs rövidítés, sem pedig túlzsúfolás. Minden megy szépen a maga útján úgy ahogy kell. Jó látni, hogy a készítők tényleg tudják mit csinálnak.
 
A szövevényes, rejtélyekkel teli történet meglepő mód olykor valóban izgalmas tud lenni, még úgy is, hogy nyilvánvalóan a fináléra tartogatja a legnagyobb durranásait..Olykor bevisz minket az erdőbe..máskor meg a homályban hagy bennünket..miközben szépen halad a végzet felé..Minden rész egy kirakós darab a nagy egészhez..Egyes elemei néha meglepően merészek és zavarba ejtőek..főleg a halálesetek és azok körülményei..
Bár elvileg a gyerkőcök lennének a célcsoport, de igazából sosem nekik szólt elsősorban, hanem a nagyobbaknak és nem utolsó sorban a felnőtteknek..

Nem egy szitkom, hogy sírva neves, de a legváratlanabb pillanatokban azon kapod magad, hogy szélesen vigyorogsz..És vannak benne olyan abszurd jelenetek, hogy hirtelen le se tudod reagálni őket..és csak visítasz a röhögéstől..

Minden történet egy teljesen új abszurd helyszínt tár elénk és ezzel együtt egyre jobban tágul ez a fantasztikusan csodálatos és baljóslatú világ..Itt tényleg minden a helyén van. Nem találunk bennük semmi oda nem illőt. A kivitelezés részletgazdag és aprólékos. Minden részletre nagyon odafigyeltek. A látványvilágot annak a Bo Welch-nek köszönhetjük aki több kultikus Tim Burton filmben is dolgozott. Nem mellesleg 5 epizód rendezését is bevállalta.A játékidőnek és a látványnak hála, minden résznél megkapjuk a filmes élményt.

A 3 évad együtt alkot egy teljes egészet, így a magas színvonal kitart egészen a végéig.
Az 1. évad kezdése a film fényében biztonsági játéknak tűnhet, amiben van is valami, de hamar rájövünk, hogy itt minden úgy van, ahogy annak lennie kell..A direkt az önismétlés hibája felé zakatoló kicsi gőzös pont időben tér át a megfelelő vágányra..
A 2.évad tovább emeli a tétet és még sötétebb és gonoszabb..akárcsak a gróf rothadó lelke..Ez az évad tetszett a legjobban. A kórházas rész horrorhangulata nagyon adta. A Ragyogás egyik legikonikusabb jelenetének megidézésért jár a pacsi.A cirkuszi finálé meg a kedvencem. Madam Lulu hmmm..
Ahogy az árvák a gróffal közösen borítják lángba a világot..az egész sorozat egyik legerősebb jelenete..
Valahogy a 3. évad nem kezdődött olyan jól, mint ahogy a 2. évad véget ért..de aztán hamar beindultak az események. 
A befejezés pedig olyan amilyennek lennie kell..Több kérdés marad mind válasz..

Neil Patrick Harris érdekes választás volt Olaf gróf szerepére. Jim Carrey elég magasra tette a lécet, így nehezen bírtam elképzelni, hogy feltud nőni a feladathoz. NPH = Barney. Csinálhat ő bármit, bandázhat a törpökkel vagy bármi mást, ő mindig Barney marad..Ennyi..Így nem is fűztem hozzá túl sok reményt, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez az Olaf gróf egy teljesen más kávéház..
Amit Harris itt leművel a 3 évad alatt az valami zseniális..Olyan természetességgel hozza a karaktert és építi szépen lassan fel, mintha mindig is erre a szerepre készült vagy született volna..Bebizonyította milyen tehetséges és sokoldalú színész. Olyan jól játszotta ezt a rohadékot, hogy azonnal a szívembe zártam..NO1, nincs mese..Rég kedveltem meg ennyire egy sorozatos gonoszt. Mellette Jim Carrey grófja rendesen eltörpül..pedig..tudjuk, hogy ő is milyen jó volt..és mégis..
Ezek után Neil Patrick Harris = Olaf gróf..

A sorozat másik aduásza egyértelműen Patrick Warburton, aki jó szokásához híven, ezúttal is fapofával tolja végig az egészet. A sorozat egyik legnagyobb erőssége a narráció. Lemony Snicket-ként egy laza mozdulattal ledönti a 4. falat és az elmesélés egy új szintjét mutatja be nekünk. Végig dumálja a sorozatot és kéretlen leskelődőként..minden fontos helyszínen feltűnik az adott szituáció közben és után is, hogy kedvére állítsa meg a jeleneteket, hogy levonja a következtetéseket és próbáljon lebeszélni bennünket a folytatásról..
És teszi mindezt olyan rezzenéstelen arccal és fekete humorral, hogy csak na..Klasszikus Warburton..Zseniális a pali..

Mr.Poe karaktere meg hab a tortán..Ilyen képességekkel és hozzáértéssel nálunk simán lehetne miniszterelnök..Az árvák is rendben vannak. A babucika zabálnivaló kis cukorborsó. Érdemes odafigyelni, mert a legkisebb mellékszerepekben is sok ismerős arc tűnik fel, akik tovább fokozzák a hangulatot.

A sorozatot 6 Emmy díjra jelölték, de végül egyet sem húzott be..    

Remélem ez nem csak csepp lesz a tengerben, hanem jó példaként szolgál a jövőre nézve, mert sok hasonló könyvsorozat vár még az adoptálásra, melynek gondos otthona lehetne a Netflix. 



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2020-04-17 22:021 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk