Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Zaklatás
- Film Café, 23:00
Gyilkos szezon
- Paramount Network, 23:00
A bosszú vérvörös keze
- Mozi+, 23:10
Phillips kapitány
- Cinemax, 23:20
A fogoly
- Mozi Klub, 00:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jethica aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - Bátrak földje (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-02-17 16:56.38) aaaaa - (válasz Cinci682 12. hozzászólására)
Most ismétlik az RTL-en.


13. Semprini (2020-10-12 12:15.27) aaaaa - (válasz Cinci682 12. hozzászólására)
Köszi! :) Én is szívesen megnéznék még egy évadot belőle... :)



12. Cinci682 (2020-10-12 07:17.11)   - (válasz Semprini 8. hozzászólására)
Ez nagyon jo ösdzefoglalo volt! Remélem,még fogják ismételni,vagy lesz folytatasa egyszer!


11. Pumpedly (2020-05-02 10:20.21)  
A bárónőt meg a bárókisasszonyt fugáznám.


10. Semprini (2020-04-24 13:10.47) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 9. hozzászólására)
Én azért nem ragadtam le a külsőégeknél. A jelmezek többnyire szépek, bár kicsit stynzéiasan sterilek voltak, a sminkek kicsit modernek, ahogx a nyelvezet sem próbált egy pillantra sem reformkorinak tűnni. Kb ennyi volt dzámomra a negatív.
Ja, és érdekes volt a szülő-gyerek kapcsolatok esetében a színészek közti néha egészen minimális korkülönbség. Pl Mariska és Zalán közt a valóságban csak 11 év van, a báróné és az idősebbik lánya közt 14, Torzsa Mihály és Rózsa közt pedig 15 év. Mármint a színészek közt. De ez nem volt azért annyira feltűnő vagy zavaró.


9. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-04-24 13:00.07) aaaaa - (válasz Semprini 8. hozzászólására)
Nálam 5csillagos! Mariska! abszolut kedvenc! Szappan operáknál is összevágják a hepiendet, itt is az utolsó rész "összegányolt" valami lett. 79 rész majdnem rétestészta, csak a külsőségek kompenzáltak. Fodor AnnaMária külseje vitte a "pálmát." Baba!


8. Semprini (2020-04-24 11:45.17) aaaaa
Tegnap este véget ért az újévkor indult kosztümös magyar telenovella-sorozat, mely az értékeléseket látva eléggé megosztó lett. Jómagam a pozitív tábort erősítem, pedig általában véve nem szeretem a sorozatokat, ilyen hosszú szériát pedig a 80-as évekbeli Klinika óta csak egyszer néztem végig, és az a Trónok harca volt. Ezt azonban az első résztől kezdve követtem, és estéről estére odeszegezett a képernyő elé, amikor pedig nem tudtam valami miatt megnézni, hazaérve első dolgom volt az "RTL most"-oldalon bepótolni.
Mindebből az következik, hogy nekem kimondottan tetszett ez a sorozat, és ezzel még keveset mondtam, a hazai gyártású sorozatok közül igen előkelő helyre tenném, legalábbis dobogós helyre. Nem akarok nagy szavakat használni, nem volt hibátlan ez sem természetesen, de egy romantikus kosztümös, napi rendszerességgel jelentkező tévés széria esetében indokoltabbnak látom inkább az erényekre fókuszálni.

Mindenekelőtt a szereposztás. Remek gárdát sikerült összeválogatni, szinte minden fontosabb szerepre olyan embert sikerült találni, akit színházi szakzsargonnal élve "pofán csapott a szerep", vagyis úgy illett rájuk a karakter, mint egy nagyon passzentos, méretre készült ruha. Romantikus jellegénél fogva a legtöbb figura nagyon fekete vagy nagyon fehér, végletesek, archetipikusak, egy-két esetben már-már a karkatúráig elmenve. Ennyi részt végignézve természetesen lettek nekem is kedvenceim, és ha valamilyen sorrendet próbálnék felállítani, első helyen a két ifjú színésznőt kell említenem, akik a két női főszerepet játszották. Közülük is Litauszkí Lilláé az első hely, aki valami elképesztő természetességgel, utánozhatatlan naiv bájjal alakította a csupaszív cselédlányt, Katicát. Azt mondtam, nem akarok nagy szavakat használni, de már ezért az egyetlen alakításért megérte leforgatni a sorozatot, kezdő színésznőtől ilyen magával ragadó alakítást még sosem láttam, azt kell mondanom, hogy nálam abszolút ő vitte a prímet, ő lopta el a show-t, miatta volt elsősorban érdemes nézni estéről estére. Elsősorban, de nem kizárólag. Szász Júliát is telibe találta a bárókisasszony szerepe, bár még a főiskolát végzi, máris lefegyverző természetességgel játszik, szereti a kamera, és hozzá is nagyon passzolt a figura. Harmadik helyen a cselekményből sajnos elég korán kiírt boltosnét, azaz Hőrich Nóra Lilit említeném, aki már-már valószerűtlen angyalalakja lett a szorozatnak, ennyire idealizált figura tényleg csak egy ízig-vérig romantikus filmben fordulhat elő. A férfiszereplők közül a legnagyobb név kétségteneül Csőre Gábor volt, akit rengeteg szinkronszerepben hallunk nap mint nap, de itt most teljes valójával volt jelen, és telitalálatnak bizonyult ő is. Bárnai Péter a grállovag-mentalitású csendőrhadnagy szerepében a fiatal Balázsovits Lajosra emlékeztetett, jól állt neki a szerep, és megfelelő ellenpólusa volt Kenderes Csaba is a vasútrobbantó rebellis lázadó csábító szerepében, bár őt kevésbé tudtam megkedvelni. A negatív póluson már nem volt ennyire rózsás a helyzet. Fodor Annamária érzésem szerint túlzottan karikatúrára vette a gonosz báróné szerepét, és valahogy nem volt az igazi a két idősebb férfi főszereplő sem, a bárót alakító Illyés Róbert illetve szolgabíróként Salat Lehel. A tenyérbemászó Móricot meggyőzően adta Jaskó Bálint, de neki a figurája már annyira negatívra lett írva, hogy az önmagában is zavaró volt. Őket eddig nem láttam másban, így nem akarok messzemenő következetéseket levonni, de sokkal kevésbé tetszettek, mint a fiatalok. Ismert nevek viszont Tóth Ildikó, Spolarics Andrea, Radnay Csilla illetve Dér Denissa, őket láttam már több más szerepben is és ezúttal sem okoztak csalódást. Spolarics Andrea különösen telitalálat volt a harsány vajákos asszony szerepében, bár helyenként mintha a kelleténél kicsivel teátrálisabban játszott volna, de ebbe a karakterbe ez még éppen belefért.

Nyolcvan rész, egyenként kb 50 perces játékidővel, ez nem kevés, és nehéz kitölteni ennyit sztorival, ha az nem kelően fordulatos, nem köti le a nézőt, akkor megette a fene az egészet. Nos, engem a székhez szögezett, estéről estére vártam az újabb epizódot, próbáltam kitalálni, merre fog kanyarodni a sztori, és nem mindig sikerült, voltak benne jócskán meglepetések. A végkifejlet azért persze az lett, amit kb a közepe óta sejtettem: a két fiatal pár kicserélődött. A legfőbb bajom a sztorival az volt, hogy a rosszak nem bűnhődtek meg, vagy legalábbis messze nem eléggé. A hídrobbantó parasztfiú a bárókisasszonyt kapta meg jutalmul, a gonosz bárónét ugyan kiebrudalták a kastélyból, de Bécsben tovább élte világát Gréti tantinál, az antipatikus báróval meg megvolt a nagy családegyesítő összeborulás a legvégén, és még a teljesen jó tulajdonságok nélküli, galád ripők Móric is vissza lett fogadva. Ez kicsit már sok volt a jóból, legalább egyikük azt kaphatta volna amit megérdemel.

Mindent összevetve nekem tetszett a sorozat, egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem, és remélem, lesz még hasonló a magyar televízióbasn. Ha igen, én mindenképp vevő leszek rá.
7,5/10


7. Lector (2020-04-16 11:39.02)  
Nem tom miért kellett ennxire elnyújtani az Anna kisasszony féle vonalat!Azért, hogy egy elkapkodott elbaszott forgatókönyvvel kiderüljön:- nincs semmi komoly mögötte?
Miféle parlagi bunkó megnyilvánulások ezek?Anna kisasszony?A legutolsó prosztó is különbül reagál mint kegyed!
Hiába, na. Kutyából nem lessz kerékpár!


6. Lector (2020-02-14 21:45.52)   - (válasz Roberto 5. hozzászólására)
És a szemük is nyitva.Ráadásul még meg is
szólalnak:)


5. Roberto (2020-02-14 21:35.35) aaaaa - (válasz Csuszti 3. hozzászólására)
Korhű? :D Mindenki agyon van sminkelve, meg tiszta ruhában van.


4. Csuszti (2020-02-10 12:24.16) aaaaa
Kitűnő szereplők.


3. Csuszti (2020-02-10 12:23.00) aaaaa
Egy csodálatosan megrendzett korhű film nagyon tetszik.



2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-01-19 12:20.54) aaaaa
Nagyon szépek a külsőségek, a kevésbé ismert stáblista is megfelelő. majd a hepiendnél csillagozom..


1. Madim (2020-01-15 19:18.07)  
Egyelőre 4 részen vagyok túl, (amit egymás után néztem meg a Sorozatbarát oldalon.) Jó kis sorozatnak ígérkezik. Meglátjuk, milyen lesz a folytatás, a cselekmény kibontakozása. Valahol azt olvastam, 80 részesre lett tervezve, tehát ennyi idő alatt még sok minden történhet...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyermeklakĂłbizo.., 2023-02-17 16:5614 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk