Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
56 csepp vér
- Magyar Mozi TV, 03:45
Csak lazán
- Moziverzum, 04:20
Hirtelen 70
- HBO2, 04:25
Szívem csücskei
- Mozi+, 04:30
Csudafilm
- Film+, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rock'n'roll sztori aaaaa
Molly Gordon aaaaa

 

Fórum - FOMO: Megosztod és uralkodsz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. HettyKing (2023-03-19 21:09.20) aaaaa
Nekem tetszett egyrészről a sztori, tanulság másrészről a megteremtett atmoszférája miatt. A youtube világhoz nagyon passzoltak a felvételek, külön tetszett a vágás, és mikor a film végén láttam, hogy Duszka Peti volt az "elkövető", külön örültem neki, mert nemrég fedeztem fel a csatornáját. Gratulálok a munkájához.

Nagyon jól bemutatja a film, mi történhet akkor, ha rossz társaságba keveredünk. Az emberi méltóság megvehető 2 ezer Ft-ért? Van, aki fizet ezért, azonban van remény, mert talán még nem veszett ki mindenkiből a tisztelet és méltóság...
A megtörtént eseményekért pedig hiába kérünk bocsánatot, már megtörtént, nem lehet visszacsinálni. Nagy igazságok ezek.
Ijesztő tükör ez a mai fiataloknak és elgondolkodunk filmnézés közben: Hol a határ? Mit teszünk meg egy "jó contentért"?
Remélem sok mindenkihez eljut/eljutott ez a film, mert sajnos van benne realitás, nem is kevés.

A film igenis jó. Örülök, hogy rászántam az időt. A hangulata számomra a Kontroll c. filmet idézte, úgyhogy nálam ezért külön öröm volt nézni, születnek jó magyar alkotások továbbra is.


22. Mclane 2 (2022-09-14 19:24.57)  
Érdekes darab volt én mostanában kerítettem rá időt hogy megnézzem, és elsőre azt mondanám hogy kicsit felemás volt valahol de azért ráirányította a lényeget egy olyan dologra ami finoman szólva, nem más mint az elrontott elkorcsosult már szinte bizarr személyiségtípus esete. Mint ahogy itt is láthattuk ez a fajta rossz irány sajnos elég hamar formát ölt ennél a szinte végzős középiskolás generációnál, és elvileg ők lennének a jövő generációja legalábbis elméletben mindenképp. De eltekintve attól hogy a film kicsit felemás lett akaratlanul is, egyúttal kiábrándító is rendesen hogy merre megy ma a világ hol vannak a normális emberi normák és minták amik régen léteztek, mert abból ítélve amit itt láttam úgy néz ki lassan sehol sem és csak egy olyan dolog jött a helyére mai káros és torz és nem vezet kicsit sem bíztató irányba. Úgy hogy nem tudom hogy értékeljem amit láttam elsőre érdekes volt de sokkoló is valahol, más részről meg engem valahol megijeszt hogy miféle emberek kerülnek ki a mai világból, hiába a jobb példa otthon a családoktól meg a régebbi generációktól, és remélem hogy nem ez lesz a fő irány a jövőre nézve amit itt láttam most ennél a filmnél.



21. Delpiero (2022-09-06 18:42.33) aaaaa
Így kell fiatalok számára fontos dologról rossz filmet készíteni.


20. Ava Gardner (2022-08-05 17:49.17)   - (válasz Semprini 19. hozzászólására)
Sempi, lesz egy demó felvétel a bugó hangodról valamikor?:)


19. Semprini (2022-08-05 17:41.25) aaaaa - (válasz Bertó!!! 18. hozzászólására)
Parancsol a fene, én csak leírtam a véleményemet, az talán még nem tilos, sőt a legjobb tudomásom szerint a fórum erre való. Még csak azt se mondtam, hogy egyet kell vele érteni. :)


18. Bertó!!! (2022-08-05 13:08.37)   - (válasz Semprini 17. hozzászólására)
ő "csak" jól érezte magát, és meglett az eredménye. Tényleg magát okolhatja emiatt.

Parancsolsz?


17. Semprini (2022-08-05 12:04.20) aaaaa
A film fontos és komoly témát boncolgat, ennyi erővel simán lehetne akár jó film is - de sajnos nem az.
Engem abszolút nem tudott "berántani", egyetlen szereplővel sem tudtam azonosulni, őgyhogy meglehetősen hidegen hagyott az egész, holott ha a valóságban történne ez, nyilván nem hagyna hidegen. Mi ment akkor félre?
Hát, elég sokminden. Például a casting. Szerintem nem igazán jók a szereplők. A "falka" tagjai persze annyira tenyérbemászóak, amennyire csak lehetnek, már-már önmaguk torz karikatúrái, ezzel alighanem a készítők elérték céljukat, nyugodtan lehet őket tiszta szívből utálni, mert mocskosul antipatikus minden egyes megnyilvánulásuk. De a kiscsaj talán sokkal különb náluk? Persze, miután áldozatot csináltak belőle, lehet sajnálni, de talán nem ő maga tehet róla? Nem ő itta le magát a bulin? Nem kényszerítette senki, hogy annyit igyon, nem "Ginázták" be, vagy bármi hasonló, ő "csak" jól érezte magát, és meglett az eredménye. Tényleg magát okolhatja emiatt. Na és a srác, aki ájult állapotban megerőszakolja, ezt közben levideózza, majd felteszi a netre, talán jóvá tett valamit is azzal, hogy a végén beismerte a tettét? Ettől a múltat még nem változtatta meg. Talán azt várta, hogy a csaj majd a nyakába ugrik, hogy "jaj, te voltál az? Akkor nem történt semmi, hiszen mondtam is a bulin még józanul, hogy veled szívesen lefeküdnék, tehát végülis semmi rosszat nem tettél!" Hát ez azért nem egészen így működik.
Ami még nem tetszett, az a rángatózó kézikamera, nem értem, ebben mi a jó, de nézni irtóra idegesítő a folyton ugráló képet. Az amatőr szereplők pedig hát, úgy beszélnek a filmben - mint az amatőr szereplők. Magukat adják nyilván, nem színészek, de valami mégsem kerek. Olyan "kicsit mű" az egész, miközben próbálna nagyon valsághű lenni.
Ezzel együtt nem mondom, hogy nézhetetlen lenne a film, de engem nem tudott megérinteni annyira, amennyire a témája miatt megtehetné.
Úgyhogy mindent összevetve egy erős kettest tudok adni rá, a közepestől ez nekem még messze van....
4/10


16. KicsiRéka (2020-09-16 15:08.04) aaaaa
Milyen jó, hogy a 2000-es években voltam tinédzser, akkor még nem volt ennyire elterjedt a youtube, nem volt instagram, tik-tok meg a franc tudja mi még, és nem voltak ilyen tökkelütött jútyúberek meg influencerek. Igen, mi is buliztunk, jól be is rúgtunk néha (emlékeszem, 17 voltam, amikor először és nagyon), de azért...idáig mint ebben a filmben, soha nem süllyedtünk - a srácok sem. Persze az is lehetséges, hogy jobb? társaságban mozogtam. Nem akarom ezt a "bezzeg az én időmben" szánalmas dumát nyomni, de azért mégis más volt kicsit.

A jútyúber és influenszer világot teljes mértékben kizárom az életemből - egyszerűen nem érdekel, számomra nem közvetít értéket, nem találok élvezetet abban, hogy néhány segghülye kirakatember agymenéseit kövessem 0-24ig, a Big Brothert is utáltam, amikor divat volt idehaza. Közösségi oldalak közül egyedül a Facebookot használom, hetente 1-2 (általam értelmesnek gondolt) poszt erejéig, és viszlát.

Sajnálom azokat az embereket és azt a generációt, amelyik virtuálisan él, akinek az egész élete fellelhető a Facebookon, az Instán, meg az összes többi helyen. Aki attól lesz valaki, hogy hányan kattintanak a csatornájára meg hányan lájkolják a képeit vagy szövegeit (ami egyébként lehet hogy egy szemét sz@r, de mivel érkezett 10 ezer megosztás, hát ő már Valaki kérem szépen). Legjobb példa a két óráig maga elé bámuló koreai, aki egyből sztár lett és milliók osztották meg ezt, hogy maga elé bámul, órákig. Halleluja. A népszerűséget és lájkokat hajtani kell, határ a csillagos ég - mondjuk egy erőszak, mint itt a filmben, az sem tabu, ha megosztja a suli és felrobban tőle az internet.

Borzasztóan behúzott a film annak ellenére, hogy nagyon fontos alkotásnak gondolom. Minimum minden etika órán megnézetném a középiskolákban, hogy aztán lehessen beszélni róla.

Tetszett, hogy a felvonultatott sztereotípiákkal simán bemutatta a mai magyar valóságot - mert ahogy észreveszem, az emberek egyre kevésbé gondolkodnak összetetten - rövid, tömör válaszokat akarnak, minimális intellektuális kihívások mellett - cigányok, zsidók, 56, libsik, gazdagok, kommunisták, holokauszt.Így van tematizálva az ország, és a helyzet egyre csak fokozódik.

Az én generációmban is sokan éreztük, kiveszik az értelem a világból, az érték, nincs semmi, csak kilátástalanság - és nem anyagi értelemben. Úgy tűnik, mára ez csak rosszabbá vált, lassan nem marad semmi, csak az őrült hedonizmus meg a sebek, meg a rengeteg bullying.

Technikailag is rendben volt, youtub és okostelefon függő nemzedéket bemutatni talán így volt a leghitelesebb. Jók voltak a vágások, engem egyáltalán nem zavart a hosszú szünet zabpehely evés közben, vagy hogy 15 mp-ig néztük a kifolyt a pezsgőt az asztalon - mert átadta a fiúban lejátszódó feszültséget, ahogy a lány kéztördelése is például.

A végével kapcsolatban van némi hiányérzetem, jobban örültem volna, ha másképpen végződik a sztori.


15. HalfLife2 (2020-03-12 19:53.11) aaaaa
Üdv, Mindenkinek. Én nem tudom hova tart a világ de elítélik az embert aki nem erőszakoskodik másokkal, megoldja a maga életkörülményeihez mérten a kis kielégülését, kényeztetését, főképp férfi létére netán szexuális "segédeszközzel"??!! Manapság már oylan klubb van ahova várják ez embert (bárki mehet, akár párok is) és élethű babákkal lehet kényeztetni magát bárkinek. Akkor ez, kérem micsoda? Vagy én látom/nézem talán rosz szemszögből, de lehetne nemi erőszak tévőn kívül nekrofiliás is a srác, ha már arról beszélünk. .. . Szerintem sokkal jobba akkor kényeztetni magát az embernak valmi "élettelen" eszközzel mithogy a másik fél ne is tudjon a dologról. Szánalmas úgy ahogy van és szomorúvá tesz hogy egyer több olyan dologgal találkozom az életben ami teljesen természetes és az emberek többsege azt ítéli el, nézi rossza szemmel. Számomra 1× nézős, legalábba csajszi jól vissza szívathatta volna, megérdemelte volna, ha már börtönbe nem kerülét a film szerint.......


14. Bertó!!! (2020-02-24 18:46.00)   - (válasz Riffraff 13. hozzászólására)
Van rá lehetőség,hogy ezeket a kérdéseket feltedd az illetékesnek,nagyon korrekt srác a podcast alapján.


13. Riffraff (2020-02-24 17:14.58)   - (válasz Bertó!!! 11. hozzászólására)
Nem is technikai kifogásaim vannak, inkább esztétikaiak, azok is egy bizonyos nézőpontból. De hozok még példát. Miért érdekelne engem egymás után ötször a gabonapehely szuper plánja? Miért kell az alapból nem túl gyors tempót tovább lassítani lounge-os arthouse-betoldásokkal?


12. Dreaming58 (2020-02-24 15:56.27) aaaaa - (válasz Bertó!!! 6. hozzászólására)
"Azèrt azt meg kell emlìteni, hogy nem minden Z generàciòs tolja ennyire fullba a f*szkodàst."
Még tiszta szerencse...
Ebben reménykedem én is...de ha a filmet tekintjük, a sztoriban szerintem Gergő szülei sem gondolták a fiukról, hogy ilyen baromságokban vesz részt!


11. Bertó!!! (2020-02-24 13:50.16)   - (válasz Riffraff 9. hozzászólására)
"Komolyan, ennyi sz@r vágást és hangkeverést nem engedhet meg magának egy szélesebb figyelemre számot tartó közönségfilm."

Ez èrdekes, ugyanis nem egy kezdő vàgò dolgozott a filmen, hanem egy profi.
(Duszka Pèter)

[link]


10. Dreaming58 (2020-02-24 13:38.49) aaaaa
Engem rémesen lehangolt ez a film...
Biztos azért, mert túl naiv vagyok és álomvilágban élek, de...tényleg ilyenek a mai srácok???
Ha igen, akkor örülök, hogy én már kifelé tartok...
Az én gyerekeim már nem veszélyeztetett kategória, de az unokám lassan belenő......ebbe?
Jaj.
A film nálam ütött, annyi szent!


9. Riffraff (2020-02-23 01:28.23)  
Kicsit szájbarágósan hatnak a videokamerás felvételek a taxissal, a telefonos felvételek a Wichmann-törzstagokkal (ó, anyám, a Wichmann kocsma sincs már!) és más kocsmatöltelékekkel, de ezek mégis mind hozzájárulnak egy 2010-es évekbeli budapesti korkép felfestéséhez. Az aktuális "maifiatalok" céltalan lézengése, szabadidős ökörködése, és az ezekből fakadó korosztályi problémák Larry Clark óta nem jelentenek újdonságot, de itt inkább azt éreztem, hogy maga a bereklámozott főszál, a cyberbullying háttérbe szorult. Gondolom, ez utólag lett tudatos alkotói szándék, amint kiderült, hogy a nyomozgatós szál közben sokkal érdekesebb jeleneteket tudtak felvenni a srácok a telefonjaikkal. Ebbe dramaturgiailag is remekül beleillik az örökös kontent készítő láz, és igazából ebben a mellékes szálban mutatkozik meg a Fear of Missing Out.
Ez részemről nem baj, mert ráismertem a környezetre, ami körülvesz, meg arra az apatikus hozzáállásra, ami minden pozitív-konstruktív kezdeményezést lelohaszt az egyénben, cserébe megadja neki a konstruktivitás illúzióját.
"Rohad ez az ország" - mondja ki a közhelyet az átlagmelós.
Viszont közben komolyan felmerült bennem, hogy ezekbe a megalázó szituációkba nem Cannibal Holocaustos módszerekkel hajszolták-e bele pl. a Nyugati-aluljáró hajléktalanjait. Remélem, minden előre meg volt beszélve.
Pont azért baj, hogy nálam csattant nagyokat a film, mert nem biztos, hogy én vagyok az elsődleges célközönség. Ha már egy általam ismeretlen youtubert (Sipőcz András, "CSiPESZ") is sikerült beszervezni a szereplők közé, és még oktatókampányt is szerveztek a film mögé.

A production value nem nagyon tud elszakadni a művészkedős avantgárdtól, és talán épp ezért nem lesz a FOMO a Z-generáció kedvence. Komolyan, ennyi sz@r vágást és hangkeverést nem engedhet meg magának egy szélesebb figyelemre számot tartó közönségfilm. Ha van is értelmük az elrévedő külső narrációs vágásoknak, vajon melyik Z-nézőnek jelentenek akármit is az épületek falán maradt '56-os golyónyomok, és a filmben betöltött szimbolikus jelentőségük (már ha van nekik)?
Melyikük tartja hitelesnek, hogy fojtott hangon lehet intim magánbeszélgetésbe bonyolódni két külön padon ülve a Szabadság Híd melletti pesti partszakaszon hétköznap este? A valóságban ezek kiabálnának, és még akkor sem érdekelne egyetlen járókelőt. (Tulajdonképpen a Lágymányosi Híd, bocs, Rákóczi alatti ordibálások mellett is elmegy az ember.)

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) c. bullying-film sokkal jobban sűrített, sokkal jobban betöltötte azt a funkciót a Z-generáció körében, amit neki szántak.

Viszont a FOMO hátránya az előnye. Mindegyik amatőr szereplő hiteles, nem nagyon lehet elkülöníteni a játékukat a színészekétől. A középrész cselekménytelensége alapját jelentő pikareszk jelleg miatt 20-30 évvel később is vissza tudom majd idézni hogy igen, ilyen volt akkoriban Budapest, ezekre figyeltünk fel. (És ez talán igaz volt a 2000-es évek közepén is.)


8. Bertó!!! (2020-02-22 09:08.51)   - (válasz Nor-bee 7. hozzászólására)
Mi volt vele a probléma?


7. Nor-bee (2020-02-21 22:16.59) aaaaa
Negyed óra elég volt ebből. #dislike


6. Bertó!!! (2020-02-20 21:27.06)  
A Nemzeti Filmalap tàmogatott egy ennyire merèsz ès szòkimondò filmet?
Le a kalappal ès a a kèsz mű előtt is.

A film, màr az első percekben belőtte a csapàsirànyàt, a RLSM is hasonlò tèmàt mutat be, de ott nem voltak ennyire bevàllalòsak(ès a film struktùràja is egèszen màs).

Engem nagyon elkapott ez az aktuàlis törtènet, a fènykèpezès, a realista "szìnèszek" ,a zene ès a szövegkönyv miatt.
Lehetsèges, hogy sokaknak idegesìtőek a karakterek,("digitàlis bennszūlöttek", vagy a politikai szösszenet) de a mondanivalò amit boncolgat, nagyon is valòdi/komoly ès èrdekes.

(((Kötelező tananyagkènt minden diàkkal ès szūlővel megnèzetnèm.
Azèrt azt meg kell emlìteni, hogy nem minden Z generàciòs tolja ennyire fullba a f*szkodàst.)))


5. HMáté33 (2020-02-19 17:06.41) aaaaa - (válasz Tysonrichie 4. hozzászólására)
végül is az ő kritikájuk.


4. Tysonrichie (2020-02-19 16:56.40) aaaaa
A degenerált agyhalott zombigenerációnak biztos tetszeni fog.


3. Matyika444 (2019-10-20 00:12.26) aaaaa
Erős film. Kemény a témaja



2. Jorhe (2019-10-05 10:54.40)   - (válasz Nor-bee 1. hozzászólására)
Egy nemi erőszak elbeszélése a tettes szemszögéből, szóval nem épp felhőtlen móka, "kicsit" komolyabb téma.


1. Nor-bee (2019-09-25 12:04.34) aaaaa
Az előzetes alapján Jackass Made in Hungary 😊
Remélem, jó lesz...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHettyKing, 2023-03-19 21:0923 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
FOMO: Megosztod és uralkodsz adatlap
Eredeti cím: FOMO: Fear of Missing Out
Évszám: 2019
Rendezte: Hartung Attila
Szereplők: Yorgosz Goletsas, László Panna, Bouquet Gergely, Pokorni Ábel, Sipöcz András...

További információk

Szereplők fórumai
- Stohl András - Vélemények
- Szávai Viktória - Vélemények
- Herczeg Adrien - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk