Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hesher
- Filmbox, 23:30
A Rózsa énekei
- Magyar Mozi TV, 23:35
Démoni szerető
- Cinemax2, 23:45
A tökéletlen trükk
- Film4, 00:10
A fogoly
- Mozi Klub, 00:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Köszönet barátaimnak aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - Szép csendben - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. A tisztelendő (2021-07-11 23:24.28) aaaaa - (válasz Vbacs 7. hozzászólására)
A Tiszta szívvel is nagyon jó film, pláne az Aranyélet sorozat Thuróczy Stabolcstól. Magyar filmet én szinte csak ajánlani szoktam az emberkéknek. Neked is keresek, ha eszembe ötlik valami.


7. Vbacs (2021-07-11 21:38.25) aaaaa - (válasz A tisztelendő 6. hozzászólására)
Igenigen, akartam is írni, hogy azért ennyire rossznak nem tartottam. Csak bátortalannak, mert hiányzott belőle a bátorság. Viszont egész profi munka volt mindettől eltekintve. A színészválasztás, a beállítások, meg igazából az egész koncepció jó volt, illetve lett volna ha a lényegét jobban, erősebb kézzel ragadják meg. Ezért is adtam igazából négyest, mert a mai magyar filmektől még az is nagy szó, ha a technikai részleg annyira rendben van mint ennél a filmnél.

Egyébként teljesen egyet értek veled. Az elmúlt 5 évben volt egy halvány felszálló ága a magyar filmgyártásnak, melynek a Saul fia adta meg a kezdő lökést, sőt, a nagyon popcornos Kincsem talán előbb volt....na ott már látszódott a ráfordítás. A Testről és lélekről volt nekem a csúcs, illetve a Tiszta szívvel, és még rengeteg pótolni valóm van, ami ilyen-olyan okból elment eddig mellettem.

Na azért az Ötödik pecsét....nekem az még mindig egy nagyon magas polcon van :) De jó látni azt egyébként, hogy valaki még ennyire ismeri és becsüli a magyar filmeket. :)



6. A tisztelendő (2021-07-08 19:30.27) aaaaa - (válasz Vbacs 5. hozzászólására)
Nagyon jó kritikát írtál a filmről, abszolúte el tudom fogadni az álláspontodat. Bár a mondandód végső kicsengése számomra az, hogy szerinted ez inkább egy közepes film, amire a jó szíved miatt adtál egy kegyelem négyest. :)

Én csak a megtekintés pillanatában voltam "dühös", most már inkább csak csalódott vagyok. :) A VOX magazinnal egyetemben, akik szintén nagyon kínosnak találták ezt a filmet. Akkor persze még mit se tudtunk arról, hogy lesz itt egy Seveled, Pesti balhé, Zárójelentés, Hét kis véletlen... Istenem, micsoda trágya filmek ezek... Na meg az RTL sztárokkal teletűzdelt, bombameglepetésnek szánt sorozata, a Mellékhatás. A szánalom gödre volt az is. Nagy szívfájdalmam, hogy annakidején nem mentem el a Saul fia, a Testről és lélekről, a Hajnali láz, az Akik maradtak vagy az egyik legnagyobb kedvencem, a Rossz versek közönségtalálkozós vetítésére. Ezek mind ott sorakoznak a dvd-gyűjteményemben az Ötödik pecséttel azonos polcon.


5. Vbacs (2021-07-08 15:20.13) aaaaa - (válasz A tisztelendő 4. hozzászólására)
SPOILERVESZÉLY (!!!!!444)

Noha ennyire sok indulattal engem nem telített meg az alkotás, abszolút meg tudom érteni ezt a kielégületlen érzést a filmet követően.

A magyar alkotók, legyenek azok színházi vagy filmrendezők, illetve a velük dolgozó írók akármennyire is megtanultak provokatívak lenni az elmúlt évtizedekben (mióta lehet!), mégis ezt a nagyon fontos és jól megragadható (no pun intended) témakört, mint a szexuális zaklatás, egyszerűen képtelenek vagyunk a mai napig normálisan interpretálni. Legalábbis filmen. Alternatív színházban láttam már erre tett kísérletet, méghozzá nem is rosszat, de valahogy a celluloidról ez még mindig igencsak hiányzik. És ezzel bizony a Szép csendben is adósunk maradt. Mégpedig azért, mert szemmel láthatóan Vinterberg direktor úr Vadászatának nyomvonalán elindulva inkább nem foglalt állást a kérdésben. Fukarkodnak képileg megmutatni nekünk a "lényeget", a film szinte befejezetlen marad, és tulajdonképpen több helyen is vét olyan hibát a mű, hogy szándékosan zavarja össze a nézőt abban a folyamatban, hogy mi ítélkezzünk a tanár úr bűnössége vagy ártatlansága felett.

Az a jelenet rontotta számomra el az egészet, mikor a fiú szemszögét hátrahagyva hirtelen átvált a jelenet a Tanár úr és a kislány párbeszédére. Itt a kislány hirtelen már tegezi a tanárt és lényegében félig féltékenységjelenetet rendez, félig meddig pedig követeli a tanárt, hogy hagyja abba azt, amit vele csinál, vagy csinálni vél. Konkrétan a film itt elrontotta magát, mert egyrészt ezzel a bizalmi viszonnyal azt sugallja, hogy ez a kapcsolat nemhogy megvan, de konszenzus is van benne, másrészt azt is, hogy ez a lánynak egy kellemetlenséget okoz és azt akarja, hogy berekesszék. Tehát egy jelenetben ad választ mindenre és ez összezavarta innentől kezdve a film eredeti koncepcióját, ami láthatóan a Vadászatot koppintotta (?!) - miszerint egy kislány azt hazudja féltékenységből, hogy a tanár kikezdett vele. Hazugsága a nézőnek egyértelmű volt, és a nézők végig annak drukkoltak, hogy ez a hazugság végül kiderüljön és minden helyreálljon.
Itt is ugyanígy indult. A néző nem tudja, hogy pontosan kinél is van az igazság, ezért akarunk Dáviddal együtt tovább nyomozni az ügyben, hisz a film végig csakis az ő szemszögét követi. Majd hopp, jön ez a nagyon furcsa jelenet, és mindent lenulláz, amit eddig felépített, illetve a néző felépített magában.

Én fontosnak tartom ennek a témának a feldolgozását, főleg kis hazánkban lenne fontos, mert imádjuk a szőnyeg alá söpörni ezeket a dolgokat. Hihetetlen, amikor látom az interjúkat erről az ügyről és a legnagyobb színházi mogulok csak széttárják a karjukat, hogy ők erről nem is tudtak, meg nem is tudnak ezzel mit kezdeni. Ilyen szempontból valahol ironikus, hogy ennek a filmnek Máté Gábor a főszereplője, aki mint igazgató kb. pont a film készítésének idején kellett, hogy szembesüljön a problémával a saját színházában. Egyébként őt hatalmas dicséret illeti ezért a filmért, mert remek volt benne, ahogy a két fiatal főszereplőt is. Színészileg igazából mindenki nagyon rendben volt, Szamosi Zsófiát kivéve, aki jelen korunk egyik legrosszabb színésznője. Igaz sokan versenyeznek manapság ezért a legrosszabb címért.....
Na szóval önmagában jó témaválasztás, az első felében egészen jó felépítése is volt a filmnek, abszolút élvezhető. Az utolsó 25 perc pedig az egészet elvitte.....egyedül a kiváló színészek kompenzálják az embert....hogy ne legyen olyan dühös, mint tisztelendő kolléga :)


4. A tisztelendő (2021-06-06 19:19.09) aaaaa
Szexuális zaklatás témakörében ilyen pocsék, amatőr, kidolgozatlan filmet se ezelőtt, se ezután nem láttam.

Pedig nem akárkikkel volt alkalmam megtekinteni 2019 októberében az önkormányzati választások éjszakáján a Puskin mozi közönségtalálkozós premier előtti vetítésén. Mellettem Szamosi Zsófia a párjával, mögöttem pedig Schell Judit és Máté Gábor foglaltak helyet. Boldog voltam, hogy ilyen nagy formátumú művészekkel lehettem egy légtérben, de a vetítés közben számtalanszor feszélyezett a tudat, hogy itt most bizony viselkednem kell. Bármennyire is kínos volt 1-2 drámainak szánt jelenet, meg kellett állnom, nehogy hangosan felröhögjek. A filmet még csak-csak kibírtam valahogy köhögés, krákogás, sóhajtozás, kézropogtatás és a tököm vakarászása nélkül, de az utána következő beszélgetés már irreverzibilisen megtépázta az idegrendszeremet. A bárgyú nézői kérdésekre válaszolva ugyanis a rendező úrtól - aki a metoo kampányhoz törleszkedve érzelmi világát tekintve annyira mélynek tűntette fel magát, mint a Marianna-árok - olyan nagyívű blöfföket kellett meghallgatni, mint hogy a forgatókönyvet több száz zaklatásos eset tanulmányozása után, hasonló műgonddal, többéves megfeszített munkával hozta össze... Ha ez igaz, akkor is elég lett volna mindössze EGY! celluloidra érdemes történetet kiválasztani és azt tisztességesen körbejárni!

Egy kevéske örömet mindössze az tudott okozni, hogy a nézők között rajtam kívül szerencsére akadt még 1-2 kritikus szemléletű ember. Az egyik lány pl. a létező legudvariasabb szavakat keresve, ám mégis határozottan azt kérdezte Nagy Zoltántól, hogy mi az oka annak, hogy ez a film a hossza ellenére sokkal komótosabban halad előre, mint a Mads Mikkelsen-féle Vadászat. Szerintem a lelke mélyén mindhárom színész és a rendező is tudta, hogy az illető valójában azt firtatja, miért sikerült ennyire sz@rul a produktumuk. A kifogás persze, mint a magyar filmek esetén mindig, most is tökéletesre sikeredett.


3. Bertó!!! (2020-10-25 07:10.53)  
Sokaknak nem fog tetszeni, hogy a film nem kínál kész tényeket/megoldást. Ha nagy akarom, mindkét fél változatban látok "igazságot".

Egy ajánlás, aki esetleg többet is szeretne kapni, ezekről a tabu témákról.
-Jagten (A vadászat)

http://www.filmkatalogus.hu/Vadaszat--f33440



2. Halember (2019-08-06 20:21.23)  
Igen :)


1. Bertó!!! (2019-08-06 18:44.28)  
Ígéretes.
http://www.youtube.com/watch?v=5n-Kkf2hyqg



Kapcsolódó fórumok

VéleményekA tisztelendő, 2021-07-11 23:248 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk