Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - A férfiak nem sírnak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. VAL P (2019-04-25 12:23.07) aaaaa - (válasz Chris Co 8. hozzászólására)
Azokat a parasztokat, akik "mellet kapálnak", össze is kell ugrasztani az emberiség érdekében. 8D (Bocs, ez magas labda volt.) Amúgy +1, ugrasztási indokért az általunk ismert, történelmi időkben soha sehol senkinek nem kellett a szomszédba mennie.
– C'est la vie, Pablo!
– No, c'est la muerte.


8. Chris Co (2019-04-25 11:12.58) aaaaa - (válasz VAL P 7. hozzászólására)
Két paraszt egymás mellet kapál, majd azt mondja nekik, egyiknek, majd másiknak a harmadik, te jobb vagy, különb és innentől kezdve elindul a háború. A babérokat meg ki, ha nem a harmadik fél élvezi. Az egész világ apró darabokra szakad. Ha odalenn nem a származás, az eredet dominál, se nem a vallás, akkor is össze lehet ugrasztani minket a természetünknél fogva (Revolúció - South Park).



7. VAL P (2019-04-25 07:15.14) aaaaa - (válasz Chris Co 5. hozzászólására)
Ők lehet, hogy megfértek volna, de elég ha a magyar politikai viszonyokra gondolsz. Mi történne, ha egy bosnyák miniszter egy kényszerintézkedést jelent be, ami, mondjuk, a nadrágszíj meghúzását vonja maga után, vagy csak bizonyos területen, ill. szakmákból élőknek kedvez? Lehet, én vagyok túl pikírt, de szerintem szerbek, szlovénok, horvátok, macedónok egyik legzengzetesebb kártyája lenne az intézkedés ellen a miniszter nemzetisége. Azért csinálja, mert bosnyák!!!!
A film szerintem is belerágja magát az emberbe, többszörnézős; a háború meg már csak ilyen elbánós, áldozatszedős performance, ami belül nem ér véget azzal, hogy egy paktumot aláírtak a kurrens vezetők.


6. Chris Co (2019-04-24 09:45.14) aaaaa - (válasz Chris Co 5. hozzászólására)
A két "egypetéjű" már rögtön, de a barátkozósok ismét ugyanazt zongorázzák.


5. Chris Co (2019-04-24 09:43.13) aaaaa - (válasz VAL P 4. hozzászólására)
Egyik mozzanata volt a filmnek, ami már az elején megragadott. A többi meg már önmagáért beszél. Spoiler! Összehaverkodnak, majd egyetlen terápiás vallomás (ami, ha jól emlékszem igencsak komoly dolog volt), amiből végül tűz lett, majd később akasztás, és végezetül nem más, csak valamiféle enyhülés. Akár barátság is lehetett volna, de a film zárója is inkább a szimplán, csak megbékélésre hajazott. Nem egymást ölték meg! Egyikük a járművet, míg a másikuk a saját lelkiismeretét akasztotta, vagy inkább csak menekült a szembenézéstől, és talán a további következményektől. Szerintem zseniális, ahogyan elbántak a filmben ezekkel, az amúgy szerencsétlen fickókkal. Áldozatokkal! Jól megfértek volna egymás mellett még egy nagy Jugoszláviában is, ha annak nem diktátora van és személyzete hozzá, meg a nagyhatalmi törekvések nem szabdalják szét az embereket, nem válasszák széjjel, szerte csak azért, hogy odafenn még több hatalomhoz, haszonhoz jussanak, a parasztok! ;)


4. VAL P (2019-04-24 08:56.22) aaaaa - (válasz Chris Co 2. hozzászólására)
Ráadásul azt is furmányosan oldották meg, hogy két horvát (a hangsúly az azonos nemzetiségre fekszik) ugrott össze (2 ízben is), ezért húzott el a Hazafi. Gondolom, feltételeztek annyi intelligenciát az önként jelentkezők részéről, hogy komolyabb atrocitás nem lombozza le a kezdeményezést. Említik a pénzt is, mint el nem hanyagolható motivációt, a veteránok mostoha életkörülményeit ecseteli is Merim, ha jól tévedek. Ezzel együtt persze, direkte provokálásból is nekiindulhatott volna egy, akár több öreg harcos is a csoportterápiának, hogy ennél jobb alkalmat keresve se találhat arra, hogy keresztbe tegyen a hőn gyűlölt ellenségnek.
Láttad, hogy gyújtott is lángot – Miki kocsija. Annak ellenére, hogy személyesen Valentin közelebb érezte magához a szerbet, mint az eldisznósodott urat. DE hogy sikerült eloltani, nem harapózott tovább, kellett a lelki béke keresése, a megnyugvás állapotához törekvés. (Kisebb kárral járt ugyan, de ugyanezt láthattuk pepitában a tökéletesen szükségtelennek tűnő amulett-kihajítás alkalmával is.)


3. Chris Co (2019-04-24 08:34.19) aaaaa - (válasz Chris Co 2. hozzászólására)
Válasz erre opció lemaradt. Bocsi, VAL P! ;)



2. Chris Co (2019-04-24 08:32.40) aaaaa
Spoiler! Már a kezdetkor láthattuk, amikor elviharzott egyikük. Én is inkább a szkeptikusok társaságát erősíteném. Túlzottan is bátor feladat volt a filmben látott összejövetel (én el tudtam volna képzelni oda fegyveres őröket, rohamosztagosokat is, mielőtt tömegmészárlásba kezdenének az ifjak). A sztori a film befejezésével nem biztos, hogy véget is érhetett. Véleményem szerint ahhoz baromira nagy lelkierő és persze intelligencia is szükségeltetik, hogy akár egy apró szikra se gyújtson újra lángot.


1. VAL P (2019-04-23 14:51.08) aaaaa
Majdnem olyan mély, mint 'A sértés'...
Mindenki gyűjtögeti élete során a tüskéket, amit – ha gyengeségből is, de – könnyű szúrósabbá nagyítani a sértő fél nemzetiségére, pártállására, bőrszínére, vallására, nemére, korára, foglalkozására kivetítve, ahogy az illetőnek markánsabban megragadható a bűnbakológia. Háborús időkre pedig ez hatványozottan igaz. Ilyenkor észre sem vesszük, honnan támadt a konfliktuséltető szikra, csak amikor már elharapózott, folyammá duzzasztva a gyűlölet emlékerecskéit.
Bár 'A férfiak nem sírnak' árnyaltabban járja körül a témát a kétszereplős libanoni filmnél, de a szememben ez a "játsszuk el újra"-gyógymód... Nem mondom, hogy mások esetében nem működhet, de a szkepticizmusom sűrűbb szövésű annál, hogy a hatékonyságában hinni tudjak.
Át lehet-e konvertálni meg nem törtté az embert úgy, hogy meg nem történtté az eseményeket nyilvánvalóan lehetetlen??? Ez itt a kérdés.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2019-04-25 12:239 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A férfiak nem sírnak adatlap
Eredeti cím: Muskarci ne placu
Évszám: 2017
Rendezte: Alen Drljevic
Szereplők: Boris Isakovic, Leon Lucev, Emir Hadzihafizbegovic, Sebastian Cavazza, Ermin Bravo...

További információk

Szereplők fórumai
- Emir Hadzihafizbegovic - Vélemények
- Leon Lucev - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk