Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00
A repülő tőrök klánja
- Film Mánia, 10:10
Új Gilgames
- Magyar Mozi TV, 10:15
Egy pillanat az életért
- Film4, 10:35
Sabrina
- Film Café, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
A kis kerítőnő - Vélemények
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vaskarom aaaaa
Zendaya Coleman aaaaa

 

Fórum - Toy Story 4. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
46. Chris Co (2023-01-04 16:06.24)  
Nemrég volt szerencsém hozzá. Véleményem szerint ez nem rossz, csak annyi a mondandóm, nem kifejezetten gyerek mese. Pláne, hogy vannak utalások, melyeket kis lurkók nem fognak (legfeljebb, ha a szülők elmagyarázzák). Egynek oké. Többször sosem. :) Spoiler : G.I Joe. Oh, god! :)


45. TurboHagyma (2022-05-10 18:14.13) aaaaa - (válasz Morzsoló 44. hozzászólására)
Jujj, itt mutatkozik a gyenge matematikai képességem. 180.



44. Morzsoló (2022-05-10 17:07.16)   - (válasz TurboHagyma 43. hozzászólására)
360 fokosat? Tehát, pont ugyanolyan volt a negyedik részben, mint az elsőben?


43. TurboHagyma (2022-05-09 18:28.46) aaaaa
Kellemes kikapcsolódás volt a moziban, a 3. résztől talán kicsit jobban sikerült. Észrevettem Woody karakterfejlődését, az első részhez képest a negyedik réazben 360 fokos fordulatott vett. Nem félt, önfeláldozó volt és ki mert lépni a gazdája szobájából.
Érdemes megnézni, egyáltalán nem köptek arcon senkit ezzel a résszel a készítők, ez csak egy mese, nem kell ezt komolyan venni. Remélem lesz 5. rész is, mert van benne lehetőség.
Készültek korábban 6 perces minirészek, na azokra mondanám azt hogy felesleges. Inkább készítsenek karakterenként több másfél órás részt. De egy Woody előzmény rész is kapós lehet.


42. Márton4 (2022-05-01 01:01.31) aaaaa
Pedig nálam ponthogy még le is kerekített 1-2 történetszálat, pl.:

Woody és a pásztorlány


41. Harmónikás harcos (2021-11-08 02:47.56)   - (válasz Harmónikás harcos 40. hozzászólására)
Kiegészítek-korrigálok:

"Egy ilyen szép, hiánytalan lezárás után a történet folytatásának gondolata egyébként is hordoz magában kétségeket, de ha mégis meglépi valaki, akkor TÁMASSZA FEL egy-két órára a gyerekkoromat. Éljen újra az a gyerekkor."

Itt lemaradt egy mondat: ne élettelenül kerüljön elő a gyerekkor. Más a feltámasztás és más a kihantolás.



"A harmadik rész egy szép lezárása volt egy gyermek-játék kapcsolatnak. A készítők anélkül tették ezt, hogy hozzányúltak volna a 'barátság él tovább' elhez."

Itt elvet akartam írni.


40. Harmónikás harcos (2021-11-08 02:41.36)   - (válasz Semprini 39. hozzászólására)
Milyen kihantolásról beszélek?

Akik az első két epizód idején gyerekek voltak, azoknak a harmadik Toy Story a gyermekkor lezárását (méltóságteljes eltemetését) jelentette - többeknél legalábbis. Egy ilyen szép, hiánytalan lezárás után a történet folytatásának gondolata egyébként is hordoz magában kétségeket, de ha mégis meglépi valaki, akkor TÁMASSZA FEL egy-két órára a gyerekkoromat. Éljen újra az a gyerekkor. Ezzel a filmmel ezt nem sikerült elérni. Egy ismeretlen történet kezdetét láttam, leírom, hogy miért.


Miért összeférhetetlen a előző trilógia a negyedik filmmel?

Nos, mint ahogyan utaltam rá, azért nem, mert ez a film teljesen ellentétes irányú gondolkodásmódot képvisel a barátságról, mint amit az első három rész közvetít. Értem ezalatt, hogy az "eredeti" filmekben a gazdához való ragaszkodás volt a fő mondanivaló, itt viszont ez az értékrendszer lett eltörölve azzal, hogy a (spoiler) woody lényegében megszökik.
A harmadik rész egy szép lezárása volt egy gyermek-játék kapcsolatnak. A készítők anélkül tették ezt, hogy hozzányúltak volna a "barátság él tovább" elhez.
Ezek miatt mondom, hogy egyrészt felesleges a negyedik produkció, másrészt gyermekkorunk értékeinek eltörlése. Nekem és azoknak a kortársaimnak, akikkel beszéltünk a Toy Story 4-ről mind ezt az élményt nyújtotta. A Toy Storyn nőttünk fel, a 3.-at felnőttként láttuk, de az a film nagyon kellemes nosztalgia volt és egyben egy elbúcsúzás magától a gyermekkortól (nem pedig a gyerekkorban kapott értékektől).


Újdonság, hogy hollywoodban a pénzről szól minden?

Nem, nem frissen szerzett információ e. Viszont: vannak filmek, melyeknek tartalma, minősége (minimum) visszaadja azt az értéket, melyről a mozikasszánál lemondtam pár óra erejéig. Arról van szó, hogy pl. egy Nolan film nézése közben nem jut eszembe, hogy Nolan éppen a pénztárcámba nyúlkál. És vannak filmek, melyek közben ez az első érzés, ami elfog.
Olyan élmény ez, mint amikor valaki a gyerekkora kedvenc mogyorós csokiját újra megveszi. De amikor belekóstol azt tapasztalja, hogy ebből bizony kispórólták a mogyorót, de a márkanév az megmaradt.

Igaz e vagy sem, talán mindegy is, ez csak egy filmsorozat, amihez persze érzélmileg kötődök. Nem okoz traumát, de nem is vágok közömbös fejet hozzá.


39. Semprini (2021-08-13 09:32.22) aaaaa - (válasz Harmónikás harcos 38. hozzászólására)
Megmondom őszintén, nem értem, amit írsz. Milyen kihantolásról beszélsz? Akik az első rész idején voltak gyerekek, azok mára rég felnőttek, sőt már a második rész is több mint 20 éve volt, közben négy vagy öt újabb generáció is felnőtt már. Én ugyan már az első részt is felnőtt fejjel láttam, de való igaz, hogy visszarepített a gyerekkoromba. A második rész persze kicsit bőrlehúzás is volt, mint minden folytatás, de tudott újítani, behozott új szereplőket, ahogy a harmadik is. Ez most kicsit valóban más vizekre evez, de ez tényleg akkora negatívum lenne, hogy összemérhetetléenné teszi a korábbi epizódokkal?!...
Mindig szoktam mondani, hogy nem lehet egyszerre mindenkinek a kedvére tenni, a legjobb filmek sem tetszhetnek egyformán mindenkinek, és még a legpocsékabbak is tetszenek valakinek, nem vagyunk egyformák, van aki nagyon mást vár egy filmtől, mint amit az adni akar és ilyenkor persze csalódik, ezt értem. De hogy ez a Toy Story-folytatás ne illeszkedne szervesen a korábbi részekhez, vagy pláne méltatlan lenne azokhoz, ezt nem tudom elfogadni. Szerintem jó kis filmecske lett ez is, szívmelengető befejezéssel, senki gyerekkorát nem gyalázták meg, nem "hantolták ki".... Az meg, hogy Hollywoodban a pénzről, haszonszerzésről szól minden, még újdonság bárkinek is?? :) Ettől még nem lesz minden film ördögtől való, alja munka, a többségét simán meg lehet nézni...
Persze a véleményéhez mindenkinek joga van, és azt ír mindenki, amit akar. De ettől még persze nincs automatikusan igaza is mindenkinek... :)


38. Harmónikás harcos (2021-08-13 04:55.46)  
Ezzel a "mesterművel" köpik arcon a készítők a Toy Story trilógiát.

A film első felével csak az volt a baj, hogy minden pillanatban érzékelni lehetett, hogy ez egy felesleges film, egy lezárt, kerek történet erőltett folytatása. Gyerekkorunk kihantolása. Minek? Értem, hogy a valutáért, de az előző epizódóknál ezt nem ennyire nyilvánvaló módon, nem ennyire pofátlanul tették, mivel azok az újdonság erejével hatottak, mint eredeti történetek. Kaptunk is valamit a pénzünkért.

A film második fele pedig nyílt szembefordulás az előző részek szellemi mondanivalójával: "Minden csak déli báb, csak a BARÁTSÁG ÉL TOVÁBB". Hát ez az epizód pont ennek az "illuziónak" a lerombolásáról szól.

Röviden: ez egy rettenetesen rossz húzás volt a Pixartól, egy példaértékű rádöbbenés arra, hogy "mindig is a pénzről szólt az egész" (min lepődünk meg?), egy olcsó üzleti fogás. Undorító, gusztustalan, gyomorforgató!

Nem pontozom.




37. Márton4 (2021-01-02 23:46.58) aaaaa - (válasz Semprini 36. hozzászólására)
Teljesen egyetértek veled


36. Semprini (2020-12-04 14:24.58) aaaaa
A Toy Story első része filmtörténeti jelentőségű, ugyanis ez volt a legelső teljes egészében komputeranimált játékfilm. Azelőtt ezt a technikát csak részlegesen használták mozifilmek esetében, illetve rövidfilmek készültek önállóan is így, a tévében láttam is párat közülük. A negyedszázada készült első részt 99-ben követte a folytatás, már annak is 21 éve, majd pedig 10 éve jött a harmadik rész is. És akkor újabb 9 év után itt a negyedik rész, és immár DVD-n is hozzáférhető, végre felkerülhetett a polcomra a másik három rész mellé.
A PIXAR stúdióra egy időben közhely volt azt mondani, hogy "nem tudnak hibázni", évente jöttek ki az újabbnál újabb zseniális filmek, mint pl a Némó nyomában, a Hihetetlen család, a L'ecsó, a WALL-E, a Fel!, vagy az agymanók. Közben becsúszott néha egy-két gyengébb eresztés is, nekem pl. a Verdák nem igazán jött be. De többségében remek filmecskék voltak ezek, nem egyhez folytatás is készült. A Toy Story azonban ikonikus maradt, hiszen az volt a legelső, az indította el a számítógépes animációs filmek áradatát akkor, amikor még a Disney és a Dreamworks is évente jött ki egy-egy újabb kézzel rajzolt, "hagyományos" rajzfilmmel.

A Toy Story negyedik része minden tekintetben méltó az első háromhoz, ami eddig jó volt, azt megtartották, de nem féltek újítani, kicsit más vizekre evezni, mint eddig bármikor. Elolvastam pár kritkát, többen azt kifogálsoták, hogy ezúttal Buzz hátrtérbe szorult és ez gyakorlatilag Woody szólófilmje. Nos, ezzel nem értek egyet, olyan sok a szereplő, hogy én egyiket sem érzem dominánsnak, a korábbi játékokat keveset látjuk, Woody pedig valóban abszolút főszerephez jutott, de új karakterek is vannak, nem is akármilyenek! Villi, a villából született játék irtó jópofa lett, hasonlóan telitalálat a nyúl-kacsa páros is, Bo, az időközben akcióhőssé vált pásztorlány, vagy a motoros kaszkadőr. Még a negatív szereplő sem teljesen negatív, a befejezés pedig egyszerűen zseniális. Azt már mondani sem kell, hogy az animáció ezúttal is szemet gyönyörködtetően pazar, a tájképek különösen lenyűgözőek.
Aki szerette az eddigi részek bármelyikét, annak ez is kihagyhatatlan, részemről minimum egy nagyon erős négyes, vagy ötös alá, sokszor meg fogom még nézni, tökéletes kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, valősággal előhozza a gyemeklelket az emberből. Bravó PIXAR, megint megcsinálták! A végtelenbe, és tovább! :)
8,5/10


35. Márton4 (2020-05-13 22:00.51) aaaaa - (válasz Vincenzo 26. hozzászólására)
"Jó lett volna, ha negyedjére már nem arról szól megint, hogy elvesznek és vissza kell találniuk"

Szerintem bőven szólt másról is: Woody az elején elveszti a barátnőjét, Bo-t; Woody rátalál rég elveszett barátnőjére (nem volt ilyen az előző részekben, hogy valaki elveszik az elején és a közepetáján kerül elő); Villit megcsinálja Bonny számára (akiben szintén vannak érzések a suliba kerülés miatt), hogy boldog legyen; Villinek meg kell értenie, hogy ő egy játék (és ez az első bő húsz percét kiteszi, ami így is szintén szórakoztató énszerintem); Először csak Woody és Villi veszik el és csak később jön Buzz; Villit meg kell menteni; Egy vidámparkban és egy régiségboltban is játszódik; Buzz-nak felelősségére jön, hogy két összetartozó plüsállat lehetősége elveszett gazdára lelésüktől; A két plüsállatnak segíteni kell nekik, hogy aztán cserében gazdára lelhessenek; Egy önbizalmatlan kaszkadőrnek, Duke-nak is kell segíteni; Az "ellenségről" ezúttal kiderül, hogy nem is volt olyan szörnyszívű (nem úgy, mint a harmadik részben Macó esetében, aki mindig is gonosz volt!), neki is segíteni kell gazdára lelésben (az volt az álma); Bonnie-val még az események alatt (a régiségboltban is összetalálkoznak (ilyen se volt egyik másik részben sem, ahol csak az elején és a végén találkoznak össze a gazdával); Villinek, Buzz-nak és a többieknek (a többiekre egyébként közben is kitértek, hogy akadályozzák azt, hogy a lakókocsival elmenjenek) vissza kell fordítaniuk az egész lakókocsit (itt is egy jódarabig eltart ez a jelenetsor és ekkor már vissza is kerültek, vagy húsz percbe); És persze végül a végén Woody nem is megy vissza a csapathoz, ahogyan az eddigi részekben volt (ez a befejezés úgy látom, neked nem jött be, pedig nekem tetszett. Meghatott és ezzel Woody számára is lezárult egy korszak, a hovatartozás).

Emellett is meg tudnék egy-két dolgot említeni, de már így is sokat írtam. És csak egy történetszála volt nekem az, hogy elvesznek és vissza kell találniuk, a visszatalálandó helyek, az ottani események is többször keresztezték egymást, ami az előző részekben max csak minimálisan volt (főleg a második-harmadikban). A harmadik rész pedig az egész dramaturgiája szempontjából szinte teljesen ugyanaz volt, mint a második (a történetszálak, a jelenetek egymás utánisága, a jellegük). Itt például ez szerintem nem volt. Talán volt egy kis hasonlósága az első résszel, de abban nem történt ennyi minden. Emellett az eddigi részekben az ellenség is mindig rossz szívű volt (főleg a második-harmadik részben volt egyforma; igaz, hogy a harmadikban Sid már segít a játékoknak, mint kukás, de az elsőben arról nem volt szó), itt azonban nem így volt (ez tetszett is nekem). Nem tudom, hogy ez mennyit mond neked. Nekem viszont, szubjektív véleményem szerint a "vissza kell találniuk" szál csak az egyik szál volt, több is volt közben ennél.

És persze nekem 5 csillagos volt ez a rész is.


34. Márton4 (2020-05-13 21:11.51) aaaaa
Szerintem nagyon jól sikerült. (ami azért meglehetősen ritka egy 4. résztől)


33. Juno_ (2020-02-11 19:04.08)   - (válasz Kokesininja 27. hozzászólására)
Szerintem nézd meg.


32. Misafeco (2019-12-14 11:28.46) aaaaa - (válasz Pedro23 31. hozzászólására)
Én a TS4-et fölé helyezném a 2010-es Pixar folytatások mindegyikének, de az elődei színvonalát így se sikerült hoznia (ez persze nem meglepő, a meglepő az, hogy 3 filmen keresztül tartották). Az eredeti filmjeik viszont továbbra is nagyon jók. Sajnos, vagy nem sajnos, egy Incredibles 2-re jóval többen kíváncsiak, mint pl. egy Cocora.


31. Pedro23 (2019-12-12 18:47.52) aaaaa - (válasz Misafeco 30. hozzászólására)
A felsoroltakat azért tudtam szeretni, kivéve a Verdákat, mert abból már az egy se nagyon hatott meg. A Coco viszont zseniális lett! Azért tényleg le a kalappal.


30. Misafeco (2019-12-11 20:56.40) aaaaa - (válasz Pedro23 29. hozzászólására)
Hát, azért ma már a Pixar név sem feltétlenül garancia semmire, A Toy Story 3 óta elég lehangoló a saját szintjükhöz képest a felhozatal. Az Inside Out (ami egy mestermű) és talán a Coco kivételével nincsenek a 2000-es évek szintjén. Se a Dory, se a Szörny Egyetem, se az Incredibles nem közelíti meg az első rész szintjét, a Verdák folytatásokról nem is beszélve (bár ott már az 1-es is csak szimplán a szórakoztató kategória. Ja, meg van a Good Dinosaur, amit már kb. mindenki el is felejtett, hogy létezik.


29. Pedro23 (2019-12-11 18:50.27) aaaaa
Hatalmas csalódás.

A film feléig kb. untam az egész, és nem gondoltam volna, hogy ilyen egy Pixar alkotásnál lehetséges. Aztán beindult a végére, de az összképet nézve ez csak közepes.


28. HettyKing (2019-12-09 12:00.30) aaaaa
Imádtam! Mostanában nem sok jó animációs film van, de ebben a sorozatban most se kellett csalódnom.

Azért ennél is féltem, mikor már akciójelenettel indult, végig ez lesz? Sajnos tendencia, hogy a gyerekfilmekben az alapsztori igen sekély, egyszerű, de telerakják akcióval. Egy gyereknek tényleg ez kell? A történet, mese a lényeg!
Itt végül volt sztori, persze akció is, de főként viccesen tálalva. Kikapcsolt, elragadott a történet (igaz, megint elvesztek a játékok, de ki kellett mozdítani őket a szobából, különben dög unalom lett volna). A grafika (4k-ban néztük) pedig egyszerűen gyönyörű!
Annyi megjegyzés, hogy szinte minden filmben a női főszereplő mind kemény, menő csaj. Ezt látják a gyerekek, mint mintát, ez a menő. Elgondolkoztam ezen, vajon jól van ez így?... A nőiesség, mint erény, kezd kiveszni. A férfiak aztán meg panaszkodnak, nincs igazi nő a környezetükben. Persze, mert ezt látják, látjuk mindenütt. Na ez csak egy kitérő volt.
Visszatérve a sztorira, a befejezés előtti rész és a vége is igazán megható lett. Kerek történet pár új szereplővel. Szerintem erre a mesére (sem) lehet panaszunk.
Én megköszönöm a készítőknek, hogy összerakták a Toy Story talán utolsó részét (?).
Én mindegyiket szeretem, színvonalas produkció lett ez is, méltán jó folytatása az első 3 résznek.


27. Kokesininja (2019-11-08 22:35.50) aaaaa
Iszonyatos csalódás az első 3 részhez képest .


26. Vincenzo (2019-10-27 16:59.08) aaaaa
Az első három rész nagy kedvencem, de ez mély csalódás sajnos. Jó lett volna, ha negyedjére már nem arról szól megint, hogy elvesznek és vissza kell találniuk. Az 3 részben nem volt annyi dráma összesen, mint ebben az egy filmben.

A befejezés sem tetszett. Így Woody nyilván kap majd egy Logan szerű filmet, amivel lezárul a Toy Story saga.


25. Tjunior (2019-10-24 16:52.01) aaaaa
A Pixar folytatások közül mindig is a Toy Story számozott részei voltak a legjobbak (nem volt nehéz dolguk). Ez a 4. résznél sem változik, nem egetrengető de korrekt. A 3. rész után teljesen feleslegesnek tűnt, még is működik.


24. Bajkoviki (2019-10-22 19:07.40) aaaaa
Sajnos a leggyengébb a négy közül...kár


23. Aprokavics (2019-09-21 14:47.50) aaaaa
Komolyan nem értem, hogy ki tud erre 1 meg 2 csillagot adni. Szerintem nagyon jól sikerült ez a rész is, és a befejezése is kiváló lett. Azt még értem, hogy valaki nincs oda ezekért a mesékért, de az minek fizet érte moziban? (mert ugye DVD-n még nem jelent meg) Ha az első három rész se jött be neki, akkor ez mitől lenne más?

Mindegy, a lényeg, hogy aki szerette a korábbi részeket, ezt se hagyja ki, mert végig élvezhető, remek új karakterek, tökéletes szinkron! 5* a részemről.


22. Delpiero (2019-08-16 11:12.52) aaaaa
Na csak elérte ez az epizód is a bűvös 1 milliárd dolcsis álomhatárt.


21. Szmártyka (2019-06-29 13:12.34) aaaaa
Brutál jó lett !!! Akik szeretik és látták a többi részt azoknak őszintén szólva KÖTELEZŐ DARAB. Nem fogtok csalódni.


20. Johnny Saiper (2019-06-27 13:14.53) aaaaa
Ritka az olyan franchise, aminél a 4. rész is magas színvonalú. A Toy Story ilyen.


19. Halember (2019-06-25 00:08.43)  
Azt még nem láttam, de ezt sem fogom lehet megnéztem tegnap.



18. Misafeco (2019-06-24 21:57.31) aaaaa - (válasz Delpiero 17. hozzászólására)
Rengeteget veszít azzal a világ, hogy Langelus nem látja ezt a filmet még egy darabig. :D


17. Delpiero (2019-06-24 20:28.55) aaaaa - (válasz Langelus 14. hozzászólására)
Mondjuk kevés ennél haszontalanabb hsz-t olvastam idén...sőt lehet idén már nem is fogok, pedig még fél év hátravan.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2023-01-04 16:0646 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk