Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2021-05-13
David Copperfield rendkívüli élete
Egy évem Salingerrel
Gyilkos szerepben
Monster Hunter - Szörnybirodalom
Spirál
Szuperagy
The Doorman - Több mint portás
Wendy

2021-05-06
A fészek
A hívatlan
Kutyák és macskák 3. - A mancs parancs
Napsugár

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
2012
- Sony Movie Channel, 15:25
Hiúság vására
- Film Café, 16:00
Némó nyomában
- HBO, 16:20
Judy
- HBO3, 16:20
Last Vegas
- Moziverzum, 16:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (68)
Breckin Meyer (47)
Traci Lords (53)
Dariusz Wolski (65)
Ned Bellamy (64)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2018-as választás
Xbox, PC, Play station, Wii - Avagy mi a kedvenc videójátékod?
Rock zene
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csak lazán aaaaa
Busy Philipps aaaaa

 

Fórum - Dallas (sorozat) - Vélemények (14. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... végére
51115. Kfruzsina (2021-02-11 12:29.02) aaaaa - (válasz Americanlife 51108. hozzászólására)
VU: A Felicity vívódás megvolt, ugyanis ezt már írtam, hogy amikor kiderült, hogy Gus "meghalt" félévvel utána érkezett egy gazdag bankár a városba Stuart McRea, aki udvarolni kezdett Felicitynek, majd megkérte a kezét, a lány végül végül nyomásra igent, mert a szülei, illetve a falubeliek is noszogatták,hogy menjen már férjhez nem gyászolgat egy életen át. Ugye abban az időben nem volt divat, hogy mondjuk húszévesen elvesztem a szerelmemet baleset következtében, 2-3 évet gyászolok, járok pszichológushoz, majd 24-25 évesen elkezdek ismerkedni, lesz pár kapcsolatom, majd 30-on vagy azon túl férjhez megyek, amikor már karrier is van a hátam mögött.
Nem akkor ugye ezt Te is írtad korábban, meg tudjuk nagyszüleinktől, hogy elvárás volt főleg egy faluközösségen belül, hogy egy lány 16-18 évesen férjhez menjen. Így Felicity nem várt, igent mondott a lánykérésre.
Már készültek az esküvőre, amikor kiderült, hogy él Gus, ekkor Felicity elindult Hettyvel megkeresni.
Szóval a robbanás után a sebesült Gust kórházba vitték, nem tudom melyik városba, odament Felicity, de lényeg, hogy messzebbre Avonleatól, mert először vonatra, majd hajóra szálltak, a tengert is átszelték, több napos volt az út.
Aztán amikor a kórházból kijött Gus, egy nagydarab néger ápolónő vette magához, az ő családjánal nevelkedett, jóformán egésznap ült és nem csinált semmit.
Ez a nő hívta fel Felicity Avonleában, hogy jöjjön mert Gus látni szeretné. Ehhez képest, amikor Felicity végre megtalálta Gus elzavarta, hogy minek jött ide, menjen innen, hagyja őt békén.
Ekkor Hetty, mivel ő is elkísérte Felicityt az útra és mindig pártfogolta Gust és ellenezte a lány Stuarttal történő házasságát, térítete észre a fiút, hogy ne sajnáltassa magát azért , hogy vak, így sikerült meggyőzniük, hogy a fiú mégis velük tartson Avonleába. De Gus szüleiről valóban nem esett többé szó.

Amikor hazaértek volt egy rövidebb szóváltás Gus és Stuart között, Stuart megmondta Gusnak hagyja őket békén, mert Felicity már az övé, sőt már házat is épített neki, mint leendő otthont, de Gus nem hagyta magát.
Végül Stuart belátta, hogy Felicity inkább Gust szereti, így magától elment a városból, búcsúzóul még írt egy nagyon szép szerelmes levelet Felicitynek. Én amúgy sajnáltam Stuartot, bár olyan szükségszerű volt, hogy Felicitynek legyen végre párja, mégis sajnáltam valahol, ráadásul, ha a realitás talaján mozguk, lehet sajnálni Gust, de Stuart nagyobb anyagi biztonságot tudott volna nyújtani számára, mint egy vak férfi, főleg abban az időben, amikor a nők még nem dolgoztak.
Kérdés az is, hogy Felicity és Gus miből éltek, ha Gus ugye így nem tudott dolgozni, Felicity otthagyta az orvosit, az árvaházért kapott valami pénzt, hogy ott van? De az az övé volt, de azt is fel kellett tartani valamiből? Egy kicsit zavaros volt, valóban.

Sarának kétszer írtak udvarlót, de mindkettő nagyon erőltetett és gyorsan lezárt volt. Az egyik a 4. évadban volt, egy kb. 40 éves hapsi, amikor Sara úgy 15 éves volt. Ez a hapsi egy leszerelt veterán katonából lett vándorcirkuszi mutatványos volt, akik felléptek a városban.
De inkább Sara nyomult a hapsira, ez felfogható volt annak úgy is, hogy mivel Sarának apja is meghalt a sorozatban, mármint a film szerint, csak a két nagynénje nevelte vágyott egy apára, vagy Felicity is ekkor már javában pasizott, már Gus és Arthur is megvolt neki, Sara nem akart lemaradni, láttam nagyon fájón nézte, amikor Felicity és Gus éppen csókolóztak, szerintem ez is lehetett benne.
De a pasi csak a nyomulós kis fruskát látta Sarában nem kellett neki, csak nem tudta lerázni, végül beígérte neki , hogy ha továbbáll a cirkusz a városból, magukkal viszik csak legyen ott hajnali ötkor.
Sara egy bőröndbe összecsomagolt, megszökött Hettytől és a hóban nekivágott, hogy kövesse a hapsit meg a cirkuszt, de akkor látta, hogy már rég elmentek a városból, faképnél hagyták, Sara így sírva mászott vissza Hettyhez. Aki érdekes le se szidta hová szökött, nem is indultak Oliviával a keresésére, csak átölelte. Megható jelenet volt, de valószerűtlen.

A másik udvarlója egy ennél jóval fiatalabb kb. 20 éves pasi volt, egy Avonleába érkező lelkész fia, Booth Eliot, Sara akkor 16 lehetett kb, tehát nme volt akkora korkülönbség.
De hamar lezárták a sztorit, épp, hogy csak kezdett kibontakozni köztük valami.
Dupla epizód volt egyébként Booth érkezése a városba, az elsőben volt a Sarával való románc, a második részben viszont már csak Booth anyjával, a lelkésznek a feleségével foglalkoztak, hogy papné létére túl nagyvilági, a túl liberális, túl nagyvilágian öltözködik, (csecsász díszes nagy karimájú kalapot viselt, amit az avonleai asszonyok nem hordtak, alkoholt ivott), ezért az avonleai öregasszonyok, akik benne voltak az egyházi tanácsban kikezdték így a pap és a családja úgy döntött, hogy elmennek a városból.
Így Booth és Sara románca is megszakadt idő előtt, nem lehet tudni, hogy együtt maradtak e vagy sem, mert a következő évadban már Sara is végleg távozott.
Az utolsó részben pedig amikor Sara ismét megjelent nem derült ki, hogy van egy pasija vagy sem.
De már ez az egész szintén erőltetett volt, szerintem az alkotók úgy voltak, ha már Felicitynek két hapsi is csapja a szelet, akkor Sarának is legyen valakije.

Sara párizsi úrinő sztori valóban valószerűtlen, bár róla még jobban elképzelhető, ugyanis ő hatalmas vagyont örökölt az apjától, ami talán élete végéig elég lett neki. Abból szerintem tudta fizetni a suli tandíját, dolgozni sem kellett neki mellette.
A Megveszem ezt a nőtben emlékszem két prosti költözött végül Párizsba divatszalont nyitni, úgy, hogy Alejandro Aldama adott nekik pénzt az életkezdéshez.
Hát ez is elég valószerűtlen, ennek az Aldamának is elég sok volt, ha csak így minden jött mentnek csakúgy adott, gondolom egy párizsi divatszalon megvásárlása vagy bérlése akkor sem volt olcsó , ma sem az.
De igen ma is Párizs az etalon Európában, a divat minden onnan indul ki, nem véletlen jártam Párizsban többször is. Bár kétségtelen, hogy a csillogó-villogó benti részeken kívül elhanyagolt és koszos, ott is vannak nyomornegyedek, persze erről nem beszélünk.

Andrew Sara és Felicityék unokatestvére volt, Hetty, Alec (Felicity és Felix apja), Olivia és sara anyjának a testvére, Roger Kingnek a fia.
Ő azért került Avonleába, mert neki is meghalt az anyja mint Sarának, az apja meg az egyetemen volt valami tudós professzor és hosszabb tanulmányi utra ment, így meg kellett a fia felügyeletét oldani, ezért ő is a rokonságra bízta. Amíg Sara Hettynél, Andrew Alecéknél nevelkedett.
Azt gondolta volna az ember, hogy mivel ő is King unokatestvér nagyobb szerep jut neki, de nem, ő sem szerepelt minden részben, vagy ha igen is, általában a háttérben maradt.
Eltörült a szerepe felicity öccse, Felix mellett, akit ugye gyerekvonalon még nagyon nyomattak. Pedig valamivel idősebb volt Felixnél, kb. 13-14 éves lehetett, nem is volt rosszképű, csak valahogy olyan tudálékos volt, mint amilyen egy egyetemi professzor gyerekének lennie kell.
De nagyon hamar meg is váltak tőle, már a második évad végén.
Úgy írták ki, hogy értejött az apja és elvitte Brazíliába, mert ott kapott kutatói állást.
De érdekes, hogy utána se ő se apja nem szerepelt többet, egyetlenegy családi eseményen sem vettek részt, nem is említették a nevüket.
Pedig azért Felicity esküvőjére eljöhettek volna, mégiscsak a családhoz tartoztak, vagy legalább egy táviratot küldhettek volna.
Nem tudom miért váltak meg Andrewtól ennyire hamar, nem volt elég tehetséges, vagy a gyerek maga kérte a kiírását nem tudni?
De ha nem is hagyták kibontakozni, nem is derül ki, milyen színészi képességek lakoznak benne.


51114. Americanlife (2021-02-11 12:15.42) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51111. hozzászólására)
Klinika: jó, erősen fogalmaztam...mert a két nőt ki lehetett volna írni egy sima kilépéssel is, de azért akkor is elég beszédes volt, hogy mindkettőt halállal írták ki, és lehet nem Elke miatt, hanem mert úgy gondolták, ezzel tudnak robbantani, és a sorozatot a nyugdíjas medréből kiszakítani.
Claudia betegségét elnagyolták...pont ezt írtam, hogy mive orvosi sorozat volt, az ember elvárt volna valamilyen szakmaiságot, pl. a leukémia kapcsán 100%-ra lemondtak a lányról, mintha nem lettek volna alternatívák...nem is megoldási lehetőségek, de kezelések, szakmai protokollok, vagy ilyesmi...ez már sokkal inkább romantikus szál volt, hogy itt egy beteg és nem lehet megmenteni, majd ellavírozunk a haláláig valamilyen sztorikkal, pl. Freiburga visszük, ahol szintén lemondanak róla.
Pont ezt írtam, hogy kórházsorozat révén kevés volt a szakmaiság...nem azt vártam volna el, mint a Vészhelyzet esetében, hogy röpködnek a latin kifejezések, a gyógyszerek, a beavatkozások, a diagnózisok...
Az orvos-etikai kérdések sem győztek meg...ahogy Brinkmann elintézte a zongorista sorsát, ha az életben történik hasonló, akkor eléggé beintenek neki, mert egy zongorista nem azért az lenni, hogy karmesterré átképezzék...még akkor sem, ha maradandóan sérült a keze...azzal indokolni, hogy sokan voltak aznap betegek, szintén gyenge kifogás...ez az átmegyek a haveromhoz és kitalálunk valamit szál szintén a semmiből előkapott, semmire sem jó, csak hamis eszmék terjesztésére.
Szerintem pont hogy érdekelte volna az embereket a szakmaiság, mert bár volt pár kórházi sorozatban korábban, inkább a 70-es években, azért A Klinika mégis egy fogalomként indult útjára, emlékszem, hogy mindenki erről beszélt, és sokkos állapotban vártak minden folytatást, vagy a munkahelyeken másnap is arról beszéltek.
Szerintem egy nyugdíjas sorozattal nem egyezett volna ki a nézők többsége, mégis idővel azzá vált, és nem feltétlen Christa és Brinkmann csöpögős sztorijai miatt.
A német sorozatok általában keresnek megoldást mindenre, de ha komolyabb témáról van szó, akkor mindig egy békésebb utat választanak, vagy egyszerűen elvarrják az egészet. Jobb szeretik a felszínt karcolgatni...bár azért vannak kivételek, mert láttam olyan német sorozatokat is, ahol nem tartották a féket, pl. A volt egyszer két Németország, az nem a nyugalomra és a vidámságra ment rá, hanem a naturalista, durva és tabutémákat is felhozta, minden részben meghalt vagy majdnem meghalt valaki. De nyilván a téma is más volt, amit feldolgozott.
Igen, lehet, hogy Hildegard-ot nem akarták kiszakítani a házsártos vénlány karakterből, de udvarlója még akadhatott volna...
Pont ahogy írod, mélyebb dolgokat, pl. rivalizálás már nem mertek beleírni a sorozatba, pedig feldobta volna és láthattuk volna a valóságot is, nem csak egy idealizált, nyugis életérzést.


Kvízjáték

51113. Americanlife (2021-02-11 11:56.35) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51110. hozzászólására)
Jól írod, Jock halála után a sorozat szintén másabb lett, mintha itt is valami másik dimenzióba kerültünk volna. A legjobban akkor volt érezhető, amikor JR az üzlettel se foglalkozott, Samantha pedig új lakásba költözött, és vendégeket fogadott. Való igaz, hogy emiatt a szétesés miatt a sorozat újból "kereste" önmagát, kellett egy idő, amíg visszarázódnak. Majd jött a Ewing-fivérek harca, ez meg annyiból volt kevésbé élvezetes, hogy túl sok üzleti rész kapott szerepet, ugyanakkor a szezon második felében már drámai eseményeket is láthattunk (Rebecca meghal, Samantha újra inni kezd, Mickey kómába esik). Innentől kezdett egy felszálló ág lenni és mire a 6-7. évadhoz érkeztünk, a sorozat amellett, hogy egy változáson átesett, mégis ugyanaz maradt, és beérett a gyümölcse. Ez azért is nagy szó, mert a legtöbb sorozat a 4-5. évad után hanyatlani kezd, míg a Dallas az újításokkal is megmaradt az eredeti voltában és képes volt fejlődni.
Az álomévadban az Angelica szál olyan volt végig, mintha így utólag is azt mondaná az ember, hogy azért, mert csak álom volt.
Angelica hazudott JR-nak Jack-ről, mert persze, hogy Jason fia és Jamie testvére volt...innentől mondtam azt, hogy már JR sem a régi, mert a hazugságot Angelica valahogy kimagyarázta, és a férfi hitt neki, mert továbbra is üzleti viszonyban maradtak. De valójában Jack-nek az álarcosbálban már magát Dimitri-t kellett volna eljátszani, és a nagyközönség előtt meghalnia...Dimitri pedig legalább 1 éve halott volt, sőt előtte sem mutatkozott az emberek előtt a betegsége miatt, szintén irreális, hogy ilyen hosszú ideig titkolni tudták.
Jamie-t baleset érte, ami azért kellett, hogy kiderüljön: Jack a testvére.
Abban viszont igazad van, hogy Jamie karakterével nagyon mostohán bántak...eleve hozzáadták Cliff-hez, ami nem lett volna baj, de a 9. évadban már nagyon rossz házasságban éltek, sőt Cliff is gonosz vele. Majd az álomévadban egyszer majdnem, a második alkalom pedig ténylegesen meg is halt. A folytatásban szintén...akkor azért kellett kiírni Jamie-t, mert a halála egy jó történetet tudott tartogatni, a 10%-os tulajdonrészért megkezdődött a harc. A másik ok: Jack-et is kiírták, így Jason gyerekeivel végleg leszámoltak.
Ha csak simán elválnak Cliff-től, akkor nem lehetett volna izgulni, hogy mi lesz a tulajdonrészével, de halottként valakire rá kellett szálljon, és ugye Cliff kapott 5%-ot belőle.

A tizedik évad borzalmas volt, az egésznek a hangulata, a mellékszereplők és a történetek is abszolút mélypontra kerültek...pl. Casey Denault, vagy Kimberly Cryder is csak a sablon karaktereket tudták bevinni, Lisa Alden sztorija semmilyen értelemben nem rázott fel, Nicolas-t is untam alapjáraton, és úgy egészében véve az évad is egy lejtmenet volt, érezni lehetett Pamela hiányát, ugyanakkor itt már a sorozat nem tudott visszatalálni önmagához, mint Jock halála után.
Ray-Jenna-Charlie vonal szintén teljesen érdektelen volt, pláne Charlie karakterét is sikerült megutáltatni a nézővel, de nem lett Ray és Jenna sem szimpatikuabb.
Nicolas azért halt meg, mert a színészt, Jack Scalia-t csak évadra szerződtették, aki akkoriban már elég népszerű volt a szakmában.


51112. Americanlife (2021-02-11 11:32.49) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51109. hozzászólására)
Egy verselemzésbe is sok mindent bele lehet magyarázni. Lehet van benne politika, de lehet, hogy messziről sem...nem tudhatjuk meg, ha már nem él a költő. Jó, lehet a szerelmes verseket nehezen lehet másképpen értelmezni, na de azért költőknek is általában egynél több múzsájuk volt, és lehet nem a nőkbe voltak valójában szerelmesek, hanem egy életérzést közvetítettek, vagy szimplán jó alany volt a múzsa a vershez, és az is lehet, akkor éppen annyira szerelmesek voltak a nőbe, hogy akár meg is haltak volna érte, de két év múlva már másnak írták. Pont azt gondolom én is, hogy az egyéni látásmód lenne a fontos, a saját vélemény, amit nem megtanulni kell, hanem belülről jön, hogy mit gondol az ember...lehet köszönőviszonyban sincs azzal, amit a költő akart közvetíteni...ez ugyanolyan, mint a festészet is, egy-egy absztrakt alkotás bármit kiválthat az emberből.

A magolós lányra kíváncsi lettem volna...más se tud róla? Az is lehet, nem maradt a pályán, és mivel gazdag szülei vannak, így lehet nem szorult rá, hogy orvosként dolgozzon, ügyeletet vállaljon, stb...persze, azért remélem nem divatból, presztízsből végezte el.
Az idegen nyelv oktatás nagyon kétesélyes tud lenni. Pláne vallom, hogy lehet egy tanár jó, de kell nyelvérzék is. Azért az is igaz, hogy a mi osztályunkban is volt jó pár emberke, aki azonnal nyelvvizsgát kapott, holott a tudása messze nem volt stabil, csak aznap kifogtak egy nagyon laza pasit a szóbelin, aki 1-2 kérdéssel lezavarta az egészet. Ugyanakkor megvolt a másik oldal is, akik egészen jók voltak, és csak sokadszorra lett meg nekik.
Ha valaki tagozat mellett magántanárhoz jár, az is beszédes, bár nálunk is voltak ilyenek. Való igaz, mert én is többször voltam Angliában/Londonban, egész más a nyelvezet, mint amit tanulunk, sőt a feliratok, a szóhasználat is. Éppen ezért kell sok könyvet, újságot olvasni, vagy olyan műsorokat nézni, amelyek eredeti nyelven vagy felirattal mennek.
Nagyon sok szakmához nem kell a középfokú nyelvvizsga...mert egy történelem-rajz szakos tanár, vagy egy hivatali dolgozó nagyon fogja használni az angolt vagy a németet a munkája során? Jó, egyes helyeken alap, pl. informatika, nemzetközi szakok, nyelvtanár szak, idegenforgalom-turizmus, de pl. egy agrármérnöknek vagy egy jogásznak minek, aki csak magyar szakterületen, magyar nyelven dolgozik? Azt tartanám reálisnak, ha egy alapfokú nyelvvizsgát várnának el a legtöbb szakon, ahol megkívánja a pálya, ott meg középfok, akár kettő is (szakmai nyelvvizsga, másik nyelv). De sajnos nagyon papíralapú ország vagyunk.

Új Dallas: azon én is kiakadtam, hogy Pamela Rebeccát senki nem ismerte fel, holott szerepelt az előzményfilmekben...ezt azzal magyarázta a rendező, hogy az új Dallas esetében el kell felejteni, hogy mi volt az előzményfilmekben (JR visszatér, Ewingok háborúja, A korai évek). Tehát tiszta sor, hogy a régi sorozatot kukába tették, mert Johnny is alig akarta megismerni Lucy-t, amikor pénzt kért tőle, a régi sorozatban pedig mennyi jelenetük volt, sőt együtt is éltek.
Cliff sztorija meg teljesen irreális, főleg ő nem foglalkozott másokkal...ha mondjuk Bobby-ról találnak ki ilyet, azt elfogadom, de Cliff, ha sikeres is volt egy-egy üzletben, alapból is magával foglalkozott, miért tette volna, hogy felkarol valakit, hiszen még a saját lányát sem tudta megismerni, illetve kinyomozni, hogy valójában az övé.
Pamela halálának körülményei pláne nélkülöztek minden reális alapot, egyáltalán azt a szálat minek kellett megbolygatni? Christopher-be belerúgtak egyet a halála előtt?
A régi sorozatban elvétve voltak néger és ázsiai karakterek, pl. Dora az olajbárók klubjában, vagy egy néger benzinkutas is, illetve az a pasi, aki a Calhoun ügyben az FBI-tól ment JR-hoz. Ázsiai is szerepelt, Inagaki üzletember, a sorozat végén, aki eltávolította Michelle-t Dallas-ból. De valóban tényleg az volt, hogy déli állam lévén jóval nagyobb volt a fehérbőrűek aránya, és arra is vigyáztak, hogy a főcímszereplők, a fontosabb szereplők között egyik se legyen néger vagy afrikai...ez teljességgel igaz, ugyanis a Dallas alapvetően egy republikánus, amerikanizálódott sorozat, amelyik büszke volt arra, hogy a saját népéből választ be karaktereket. Picit finomítottak az évek során, de ténylegesen csak apró szerepekben, vagy rövidebb ideig láthattunk más rasszhoz tartozó karaktereket. Még hozzá is szóltak a youtube-on, amikor lement az egyik évad főcímzenéje, hogy egyetlen néger vagy ázsiai sincs benne...a Dinasztia pl. itt már kissé formált, mert Dominique főcímszereplő volt, és Blake féltestvére, az őt alakító színésznő sötétbőrű.

Igen, Samantha berúgott a temetésen, ami nem csoda, mert a gyászolók között volt pár olyan karakter, aki csak beszólogatott, pl. Mandy és Cally...joggal érezte, hogy ő volt JR elsőszámú felesége és nője az életében, mert vele húzott le a legtöbb időt, a fiának az apja, és valahol teherként nehezedett rá az egész temetés.
Én is másképpen oldottam volna meg.


51111. Kfruzsina (2021-02-11 10:26.04) aaaaa - (válasz Americanlife 51107. hozzászólására)
Klinika: Azt sajnos nem tudom mi volt az oka a két nő Katherina és Claudia halállal történő kiírásának, hogy valóban azért kellett e őket így kiírni, mert Elkének kellett a hely, ez azért túlzás.
Oké, hogy a végére Elkét Udóval akarták összehozni tudjuk, hogy miért, de akkor is, simán csak eltűnhettek volna ezek a nők, nem keleltt volna meghalniuk.
Claudiát még mondjuk meg tudom érteni, mert az ő halála új történeket indított el, Christa kutatói pályája, Udo Afrika sztori, Udo összejön Elkével.
Meg kellett szerintem Udonak is egy olyan barátnő, aki meghal, ha csak megint simán szétmennek, mint Katherina esetében unalmas lett volna.
De mondjuk ha már kórházsorozat Claudia betegségét is jobban kifejthették, elnyújthatták volna.
Pl: Mivel leukémiás volt csinálhattak volna nála csontvelő-átültetést, Tudom, hogy azzal gyógyítható a leukémia, legalábbis bizonyos fajtája. Lehet, hogy a Claudiáé mégsem? Meg érdekes Udo még elvitte egy Freiburgi Klinikára miután a Fekete-Erdőben azt mondták gyógyíthatalan, ott feküdt pár hétig vagy ki tudja meddig, de ott is közölte az orvos Udóval, nincs remény, aztán Udó hazahozta és végül otthon halt meg.
De se kemoterápia, se sugár, semmi kísérletezgetés? Azért ott nyugaton fejlettem volt már a gyógyítás akkor is.
Azért egy kórházsorozattól ez igen elnagyolt lezárás volt, elnagyolt kiírás, olyan volt kb. Claudiának így is, úgy is távoznia kell a sorozatból szabaduljunk meg tőle minél előbb.
Oké, ha ez csak egy sima szappanopera vagy családsorozat lett volna oké, akkor ott ennyi elég lett volna, hogy Claudia beteg, meghal, ok, volt nincs.
De mivel ez egy kórházsorozat az ember ettől többet várna. Vagy úgy voltak vele ez a nézőket ilyen szinten úgysem érdekelné?
A nyugdíjasok csak Klaus és Christa csöpögő romantikázására kíváncsiak?
A német sorozatok valóban ilyenek amúgy, hogy nem mertnek ilyesmibe mélyen belemenni. Inkább valóban olyan nyugdíjasoknak, vagy otthon unatkozó kismamáknak készülnek romantikusabb témákkal.
Pedig voltak benne orvosetikai kérdések is.
Nem tudom emlékszel e arra a részre még az elején, amikor egy zongoristának orvosi műhiba következtében lebénult a jobb hüvelykujja, így már nem tudott többet zongorázni és kiderült, hogy az orvos Brinkmann egyik tanítványa volt.
De aztán persze lezárták meseszerűen a dolgot, hogy az orvos nem volt hibás,mert aznap sok volt a beteg a kórházban, baleseteseket is el kellett látnia. Brinkmann meg az orvos borász apja régről nagy barátok voltak, Klaus elment az apához és részegen rászedte, hogy adjon a fiúnak egy ösztöndíjat a zeneakadémiára, mi nem lehet többet zongorista a lebénult ujja miatt képezzék át karmesterré. így lezárták az ügyet. Szóval ebben is a meseszerű megoldást választották.

Igen Hildegard elájult valóban, ez jó volt. Neki amúgy Hildegard a keresztneve volt, Zeizig volt a vezetékneve, először azt hittem férjnél van, mert a Lábtöréses részben Zeigzignének szólították, de közben kiderült, hogy az eredeti részben ez Frau Zeigzig, amivel idősebb nem férjnél lévő nőket is megszólítanak a németben.
Hogy miért nem írtak neki pasit ez nagy rejtély, talán attól féltek, hogy akkor megtörik ez a házsártos vénlány személyisége, ami miatt sokan szerették. Igen indulhatott volna ő meg Ina is a főnővéri posztért jó ötlet, de ilyen szakmai rivalizálásokat már nem mertek szintén beletenni.
Inkább csak Meisskével a titkárnővel vitatkoztak sokat a vége felé, de ilyen se füle, se farka erőltetett, ripacskodó párbeszédek voltak.


51110. Kfruzsina (2021-02-11 09:56.03) aaaaa - (válasz Americanlife 51106. hozzászólására)
Valóban a régi Dallas a 3-4. évad után a csúcsra tört, de Jock halála után mintha kicsit szétzihálódott volna én úgy éreztem, kellett egy kis idő, hogy újra erőre kapjon, akkor az 5.évadban sok volt az üzleti rész, meg a Ewing olajtársaságért folytatott harc, utána a 6-7. évadra valóban beérett, ismét izgalmas történetek voltak, az volt mondhatni a sorozat csúcspontja.
Az álomévad valóban álomszerű volt, ez az Angelica is hasonlított egy pszichopata sorozatgyilkosra leginkább.
Meg, hogy hogy nem tudta senki, hogy az a Dimitri Marinos nevű üzletember halott? Az ilyesmit azért nem lehet sokáig rejtegetni, főleg, ha ismert emberről van szó.
Valami olyasmi is volt, hogy Jackről azt hitték Dimitri fia. Aztán Jamie balesetet szenvedett, ráesett valami tartály, akkor úgy volt, hogy csak vérátömlesztés mentheti meg az életét, ekkor Jacktől kértek vért, így derült ki, hogy ő is Jamie valóban testvérek, tehát nem igaz, hogy Dimitri fia, mivel egyezett a vérük.
Egyáltalán akkor ennek a Dimitri Marinosnak viszonya lehetett Jack anyjával? Akkor az a nő két pasival kavart és végül Jasonhoz ment hozzá, amikor már terhes volt Dimitritől? Vagy mi lett volna ennek a magyarázata?
Sokminden álomszerű volt azért valóban abban az évadban.
meg a másik szegény Jamie személye is. Egyszer majdnem meghalt, aztán a 8. évad záró részében szintén meghalt volna, ha nem jön az ébredés, azt a bomba robbanást tuti nem élte volna túl, de akkor ezek után miért kellett még a valóságban is meghalasztani???
Nem lett volna csak egyszerűen annyi, hogy kiléptetik miután elhagyja Cliffet? Sok ilyen nő lépett így le.
Vagy maga a színésznő nem akart már visszatérni egyáltalán és ő maga kérte Jamie halálát?

A tizedik évad már valóban nem volt az igazi, én Pamela kilépése után már nem minden részt néztem. e ennél a Nicolasos ügynél csak az ablakon kizuhanásra emlékszem, meg, hogy J.R-rel dulakodtak, de már nem tudtam miért, köszönöm az infókat. De igen valóban valószerűtlen volt, hogy egy halott ellen semmilyen vizsgálat nem indult.
De egyáltalán miért kellett Nicolasnak is meghalnia? Ő is maradhatott volna még nem? Vagy máshogy is kiléphetett volna?
A végére már túl sok volt a halál, a tragikus váratlan szál, ennyire már nem kellett volna.

A többi történet, Jenna, Charlie, Ray őrült nő, számomra már tök érdektelen volt.


51109. Kfruzsina (2021-02-11 09:38.59) aaaaa - (válasz Americanlife 51105. hozzászólására)
Igen, valóban ez a verselemezés is ugyanaz, ha nem azt írod le, amit a tanár elvár nem 5-ös a dolgozat, pedig pont az egyéni látásmód lenne a lényeg. És valóban, honnan lehet azt tudni, hogy a költő valóban azt gondolta e, de egy 100- 200 vagy még több éve halott embert már nem lehet erről megkérdezni. Kíváncsi lennénk, ha szembesítenénk a versével, lefogadok ő döbbenete meg a legjobban.
Kedvencem, amikor Ady tájleíró verseibe a politikát meg a társadalmi elmaradottságot magyarázták bele.
Lehet, hogy szerencsétlen nem is gondolkozott ilyenen, csak egyszerűen kiment a mezőre látta, hogy nincs lekaszálva a fű és ez megihlette, de nem gondolt ő társadalmi elnyomásra meg ilyenekre szerintem.
Meg én már ezt csak hallottam, hogy Weöres Sándornak még életében kielemezték az egyik versét, aztán meghívták a költőt egy műsorba és szembesítették vele, csak röhögött rajta és azt mondta, hogy marhaság és elmondta ő mire gondolt, ennyit erről.

A magolós lány valóban sok segítséget kaphatott, amit már leírtunk. Azt tudom, hogy elvégezte az orvosit, meg, hogy utána kiment Németországba, de ez is több mint 10 éve volt, az sem biztos, hogy orvosnak ment ki, meg, hogy egyáltalán ott van e még? Próbáltam rákeresni a neten, úgy mint orvos itthon nem jegyzik a nevét, szóval nem lehet tudni végül mi lett vele és ha az ember nincs a facen, még inkább nem tudni.
Mindenesetre nem kívánok neki rosszat, kívánom, hogy boldoguljon az életben, de ez is rámutat, hogy az egyetemen is mennyire számítanak a kapcsolatok, a családi háttér, orvosin, jogon főleg, de a többi szakon is.
Mint, ahogy te is írod, ez már rég nem arról szól, hogy valódi tudású embereket termeljenek ki.
Angol, ugyanez a véleményem. És igen a mi sulinkba is hiába volt valaki angol tagozatos a nagy részének ott is úgy lett még a gimi végére a nyelvvizsgája, hogy magántanárhoz járt. Na ennyit ér kb. az angol tagozat is. Pedig még a nyelvtagozatosok a kapták a jobb tanárokat nálunk, na most akkor el bírod képzelni, milyen lehetett a többi. ?
Nyelvet valóban csak úgy lehet normálisan megtanulni, ha rengeteg angol nyelvű filmet, műsort nézel ,vagy ha kint élsz külföldön X időt. rengeteg ismerősöm élt kint Angliában, mondták totál nem úgy beszélnek, mint ahogy itthon tanítják.
Jó lenne, ha mindenkinek lehetősége lenne a gimi alatt egy kis időre kimenni Angliába, vagy az adott nyelvterületre, hogy valódi környezetben hallja a nyelvet, de álmodik a nyomor.
Ez az itthoni nyelvoktatásnak nevezett bohóckodás, na hagyjuk. Ami mondjuk nem is lenne baj, ha valaki nem angollal tanul tovább, de elvárják a nyelvvizsgát, rákényszerítenek a diploma megszerzésért. Pedig ha utána a szakmádban nem is használod, teljesen fölösleges, még a nyelvtanárok is azt mondták, hogy ez kb. olyan, mintha tőlük valami matektudást igazoló papírt kérnének a diploma megszerzéséhez.
Fel kellene azt ismerniük ebben is, hogy a nyelvtudás előny, de nem kötelesség, nem kényszeríteni kellene. Meg nem azzal, hogy shakespeare- i nyelvezetű szövegeket olvasunk, fordítunk.

Új Dallas, igen teljesen el akart szakadni a régitől, ez volt baj, meg az, hogy régi eseményeket akart meg nem történté tenni, újjakat megtörténtként behozni.
Pl: Gondolok itt arra, hogy Johnny meg Christopher nem ismerték fel Pamela Rebeccát, holott a régiben 15. évesen kb. találkoztak, akkor már annyit nem változnak az ember arcvonásai, mintha kb. 5 évesen látták volna utoljára.
Meg az ilyen hülyeségek, hogy az arab világ felé nyitás. Pl: Az egyik részben elhangzott egy ilyen mondat, hogy Cliff Barnes a nyolcvanas évek elején egy arab fiút támogatott.
Ugyan minek támogatta volna, Cliff nem arról volt híres, hogy bárkit támogat, őt csak J.R. legyőzésére érdekelte.
Vagy felismerte, hogy az araboknál még több olaj van, akkor talán ő is részesedik belőle? Csak ez lehet a magyarázat, Cliff mindenben csak az érdekeket kereste, mint, ahogy a Michellével való házasságban is.
Hagyjuk már. Meg Pamela Abu- Dabiban halt meg. Istenem, minek ment oda?
Az új pasijával ott telepedtek le? Vagy ott voltak nászúton? Röhej
A régi Dallas azért ügyelt arra, hogy faji kérdést ne csináljanak a filmből, például nem szerepeltek benne ázsiaiak meg négerek. Szerintem megpróbált fajtiszta sorozat maradni, pont azért, hogy ne érjék őket ezzel kapcsolatban támadások. Mert érdekes amúgy, hogy soha se J. R.-nek sem Cliffnek nem volt néger, vagy kínai üzletfele, a farmra nem jött néger vendégmunkás stb. ezt valahogy azért nem merték meglépni.
Az új Dallas ezért is volt furcsa.
J.R-ről egy olyan megemlékezős film kellett volna, mint Jockról anno, bevághattak volna régi filmkockákat.
De, ha jól emlékszem, még a temetést is elbohóckodták, olyan volt, mintha az ember inkább egy vidám kerti partin lenne, de javíts ki, ha nem így van.
Samantha talán berúgott a temetés után, vagy alatt?


51108. Americanlife (2021-02-10 16:58.38) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51104. hozzászólására)
VU: igen, tényleg egy jó történet lehetett volna, amit leírtál, mert akkor ott van az is, hogy Felicity vívódik, melyik pasit válassza, a néző lehet inkább Gus-nak szurkolt volna, ott lettek volna a pro-kontra vélemények a család oldaláról is. Mondjuk attól, hogy Felicity orvossá válik még üzemeltethetett volna egy árvaházat, a kettő nem zárja ki egymást. Ha meg a regény is ezen alapult, úgysem tudtak volna elszakadni ettől a témától, de ettől még lehettek volna más vonalak is. Az is lehet, hogy mivel ez ifjúsági sorozat volt és 100 évvel ezelőtti eseményekkel, nem akartak annyira kreatív irányba menni, nehogy túl "nehéz" legyen a gyerekeknek, akik nézik.
Meg azért ez egy letisztult, steril sorozat volt a maga egyszerűségével, nyilván sokan ezért is szerették. Ha már kreativitás, olyanból én sem kértem volna, mint Gus szüleinek története. Mindent elfogadtam volna, ha értelmesen lezárják, és mindenre magyarázatot adnak. De hogy még azt sem említették meg, hogy Gus szülei egyáltalán életben maradtak-e...vagy pl. gondolom arra se derült fény, hogyan élte túl a balesetet, ki ápolta őt, amíg vak volt, és ilyenek...
Kellett Gus alakja, ez kétségtelen. Mondjuk Andrew nekem egyáltalán nem rémlik, lehet mert keveset szerepelt, Gus megjelenése pedig mindenképpen vonzotta a tinilányokat.
Amúgy Sarah-nak sosem írtak udvarlót?
Ha az esküvőn nem is jelenik meg Gus valamelyik szülője, akkor is lehetett volna utalást tenni...

No, párizsi díva lett Sarah-ból? Ez is kissé romantikus szál...emlékszem, amikor a Megveszem ezt a nőt sorozatban is, ugye volt 5 prosti, de mind szerethető volt és nem azok a közönséges, romlott lányok voltak...nos az egyik meghalt, annak a testvére megígérte, hogy elhagyja Campechét. A harmadik lány férjhez ment, a másik kettő pedig Párizsba utazott. Úgy látszik, hogy az Amerikai kontinensen Párizs volt az etalon abban az időben, ha valaki nagyot akart dobbantani:)
Az se véletlen, hogy Sarah semmit nem mondott magáról, a karaktert mintha direkt akarták volna "leegyszerűsíteni", a színésznőt meg a helyére tenni, vagy túl sok volt a gázsi azért a pár mondatért is...csak azért méltatlan, mert Sarah miatt nézték sokan a sorozatot, és attól, hogy kiszállt, míg a karaktert nem kellett volna ennyire mellékessé tenni...nagy szerencse, hogy nem helyettesítették őt senki mással, az végzetes hiba lett volna.


51107. Americanlife (2021-02-10 16:38.50) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51103. hozzászólására)
Klinika: nekem az a gyanúm, hogy látványosan nem tudtak mit kezdeni - sajnos a legtöbb karakterrel. Borsdorf doktor ha hamarabb érkezik, lehet valamennyire megmentette volna a leszálló ágban lévő sorozatot, míg Schübel ahogy írod, az elején még abszolút egy fajsúlyos karakter volt, de ő is kifutotta magát, erőltetetten behoztak neki egy partnert, mint kiderült, az se lett hosszabb távú kapcsolat. Persze, ha már orvos az adott karakter, akkor lehet nagyobb hangsúlyt fektethettek volna szakmai, vagy orvos-etikai kérdésekre, nem tudom ezek mennyire voltak.
Az olyan betegek, akik csak egy epizódot töltöttek ki, érthető volt, hogy nem hiányoztak a folytatásból.
Margot nővér kár, hogy nem szerepelt legalább pár részben, feldobta volna a sorozatot, amely kb. akkor kezdett el halványulni. Ha jól láttam, Hildegard még el is ájult a beszólásán, szóval ilyen jelenetekből kellett volna több, amikor az ápolókat is előtérbe helyezik, ennek ellenére még az Udo feleségévé avanzsált Elke karaktere is látványosan lézengett.
Vagy betehettek volna olyat is, hogy Ina és Hildegard között megy a rivalizálás a főnővéri posztért, és mondjuk az orvosok is Inának adnak igazat, ezzel meggyengítve a pletykás Hildegard-ot (tényleg neki mi volt a lányneve?). De amúgy a német sorozatokra és filmekre tényleg az jellemző, hogy viszonylag kevés állandó szereplővel dolgoznak, és olykor lassú, nyugdíjas feeling-re hajaznak, míg máskor betesznek 1-2 izgalmasat történetet, jelenetet. Ezt azért megfigyeltem más filmeknél is. Valahogy sosem arra mennek rá, hogy állandóan és nagy fokozaton pörögjön a sorozat, mintha ezzel a németek habitusát is bemutatná, hogy sokszor ők tudnak élni, élvezni a pillanatot, és visszavenni a tempóból.
A Klinikánál se ez lett volna a gond, de az utolsó 2 évadban nagyon erősen azt lehetett érezni, hogy egyik epizódról a másik epizódig élnek, és nem tudnak úgy lezárni egyes sztorikat, ahogy a néző elvárná. A folytatás meg arra volt jó, hogy egy kis nosztalgiát lásson a néző, de történetnek abszolút gyenge volt. Amúgy persze, hogy a Margot nővéres rész bejött a férfiaknak, hiszen a sorozatba nem vittek bele meztelenkedést, és azért esztétikai élményt is nyújtott, a férfi betegek is mennyire erőre kaptak, azért nem semmi volt, amikor lepedőkre írták rá és skandálták, hogy hozzák vissza Margot nővért:)


51106. Americanlife (2021-02-10 13:37.32) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51103. hozzászólására)
Bár a Dallas már a 2-3. évaddal is a csúcsra tört, ugyanakkor azt mondom, hogy igazán a 6-7. évadra érett meg, esetleg az 5. évad második felére. Az álomévad önmagában véve nem lett volna rossz, bár Bobby karaktere tényleg nagyon hiányzott, mégis olyan volt, mintha egy teljesen más dimenzióban készült volna. Pláne úgy, hogy csak az évad végére lett végleges, hogy minden, ami történt, csupán álom.
Angelica-ból többet kihozhattak volna...eleve csak az évad 8. része körül bukkant fel, majd az álarcosbál után már csak 1-2 kisebb jelenetet kapott epizódonként. Tény, hogy egy új aszpektust hozott azzal, hogy JR-nak olyan női ellensége van, aki pláne ölni is képes, mégis sajnálom, hogy a leszbi vonalat kihagyták, illett volna a karakterekhez is, de ugye a Dallas ilyen szálat már csak elvből sem mert volna bevállalni.
A jelmezbál Martinique szigetén volt, ahol Angelica, Nicolas (nem a későbbi karakter, akit Jack Scalia alakított) és Grace azt tervezték, miután Jack bemutatkozik a nagyközönség előtt, mint Dimitri Marinos, úgy megölik őt, hiszen Dimitri eleve halott. Jack csak azért kellett, hogy eljátssza a már halott üzletembert. Közben Grace-nek lelkiismeretfurdalása lett, és figyelmeztette őket, sőt amikor Nicolas le akarta őket lőni, akkor Grace elrántotta a fegyvert. Ekkor Angelica célzott JR-ra, de a menekülő tömegben erre képtelen volt. Még aznap a szigeten maradt, másnap megölte Grace-t, később Nicolas-t, és a szezonzáróban pedig JR és Jack lettek volna a célpontok, de mások szenvedték el a robbantást.
De maga Angelica karaktere is olyan álomszerű volt, mert ilyen ellenféllel még JR-t sosem hozták össze.
Jack már a reptérre ment ki, amikor Jamie felrobbant, biztos távozni akart Dallas-ból. Más dolog, ha Bobby nem tér vissza, akkor Jack marad-e a városban és mondjuk a bosszú fűtötte volna, hogy Jamie JR miatt halt meg, és esetleg így bosszút tervezett volna a húga halála miatt, Cliffel szövetkezve.
Bár a feltámadás után Jack karaktere, mint pl. másoké is, megmenekült, egyenesen a főcímre is tették, bár meggondolatlanság volt, és egészen biztos azért volt a változás, mert Dack Rambo-tól meg akartak válni...a Dallas sosem csinált olyat hogy valakit véletlenül, pár epizódra a főcímbe tesz...
Pamela kilépése akkora veszteség volt, hogy már csak megszokásból néztem a folytatást. Most újranéztem a jelenetet. Az őrült nő lábát mutatja csak, tehát azt nem látni, hogy kulccsal ment be, vagy nyitva volt eleve az ajtó, de gondolom utóbbi...Ez a nyitva vagyjuk a lakás és kocsiajtót tipikusan nyugati szokás, Ausztriában, Franciaországban, USA-ban mennyien így csinálják. Jenna karakterét biztos kiírták volna az évad végén, Ray-jel együtt, de még kellett a végére ez a megcsalás történet, hogy kitöltsék az évadot, ugyanis mindkét szereplő karaktere ellaposodott az esküvő után, tiszta sor volt, hogy megválnak tőlük, ahogy Charlie pl. még a szezonzáró előtt jópár résszel korábban dobbantott.
Samantha szeretője, N. Pearce egy gazdag vállalkozó volt, aki felkarolta a nőt, majd a szeretője lett. Igen, úgy halt meg, hogy JR-ral viaskodtak, a verekedés oka Johnny volt, akit JR elrejtett az anyja elől. Az a szál is nagyon valószínűtlen volt, Samantha 4-szer lőtt a férjére, de egyszer sem úgy, hogy érdemben eltalálta volna, majd egymást feljelentették, végül azt visszavonták Johnny-ra való tekintettel. Pearce apja megjelent, és nyomozni kezdett a fia halála után, akkor Samantha védte meg JR-t, hogy mindketten felelősek voltak Nicolas halála ügyében...de ki hallott már olyat, hogy van egy halott, semmilyen vizsgálat nem indul, semmilyen feljelentés nincs, és csak úgy elkönyvelik egy balesetnek, amit egy verekedés után aligha lehetett volna annak nevezni. Szóval itt már nem voltak a helyzet magaslatán, sőt megfejelték egy ranch háborúval és Cally felbukkanásával az egészet, azt hiszem, nagyot esett a színvonal.

Klinika: Vollmers mellé tényleg Katharina illett volna, erre fel a karaktert seperc alatt kiírták egy halállal, annyira sokkoló volt. Még csak azt se lehetne írni, hogy így Udo két nő közül tudott választani, mert tiszta sor volt, hogy Elkét akarja. Vagy úgy érezték, hogy ha két nőt is kiírnak Udo mellől, akkor a néző is elfogadja, hogy Elkét választja?


51105. Americanlife (2021-02-10 12:08.46) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51102. hozzászólására)
Igen, nekem sem tetszett, hogy csak az lehetett jó, amit a magyartanár vagy a könyv tartalmazott. Bár olyan is volt, hogy a tanár a könyv elemzését nem is ismerte, és azt kérte vissza, amit ő mondott, vagy nem is elemeztük a művet. Fontosabbnak tartottam volna, ha időnként kiválasztunk 1-1 művet, és az a feladat, hogy TE magad elemezd úgy, ahogy elsőre látod, nincs jó és rossz megoldás...kíváncsi lettem volna, hogy mennyi különböző álláspont, vélemény alakul ki. Megtanulni könyvből egy verselemzést nem nagy kunszt. És tényleg mi a garancia arra, hogy a költő tényleg úgy gondolta, ahogy azt leírták...pont az lenne a cél, hogy önálló véleményünk legyen, még ha az köszönőviszonyban sincs a valósággal, vagy legalábbis valószínűtlen. Sajnálattal veszem, hogy egyetemen is ugyanez ment...nálunk a gimis magyartanár volt úgy, hogy ha egy picit mást is mondtál, mint amit ő gondolt, vagy lediktált, helyből nem adott 5-öst, még ha egyébként tudtad is az anyagot.

A magolós lányon csodálkozom...mert számolásokat nehezen lehet magolni, érteni kell mi miért történik, megtalálni a lényeget, átlátni a levezetést. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok külsős segítséget kapott. Azért az orvosi diplomát sosem adták ingyen, bár tény és való, hogy ott is sokat kell magolni, latin szavakat tudni, és hadd ne soroljam. Mert azért a magolás egy dolog, de megélni nem lehet belőle, mert az összefüggéseket mindig kell érteni, illetve fontos, hogy az ember önállóan rájöjjön dolgokra. Nagy csoda, ha el tudta végezni, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg és mindenféle segítség kellett hozzá, amit lentebb írsz is.
És főleg a fizetős szakokon, sok a nesze semmi fogd meg jól diploma, tehát ez már régen nem arról szól, hogy valódi tudású embereket termeljenek ki. Az már más dolog, hogyan boldogul utána az ember. Ha a csaj Németországba ment ki, az nem baj, már csak az a kérdésem, hogy ott is orvosként dolgozik-e...
A nyelv valóban fontos, mert ha valaki nem kapja meg érettségiig a rendes idegen nyelvi oktatást, utána már nagyon nehéz lesz jól megtanulni a nyelvet. A nyelvvizsga csak egy dolog, Mo nagyon papíralapú egyébként is...bár tagozatos voltam, de elmondhatom, hogy igazán az angolt a nyelvvizsga után tanultam meg jól, amikor idegen nyelvű könyveket olvastam, vagy a mai napig eredeti nyelvű/feliratozott filmeket nézek, nos azokból sokkal többet tanultam, pl. olyan kifejezéseket, szlengeket, amiket hírből sem ismertem a tagozaton...szóval erről ennyit.

Az új Dallas teljesen el akart szakadni a régitől, és ezzel megásta a saját vermét. Lehet, hogy új karakterek és történetek voltak, de annyi gyenge minőségben, hogy az ember nem kapott kedvet hozzá. És eleve amit írsz, fel se vehette volna a versenyt a régivel, hiszen olyan szereplők hiányoztak belőle, akiknek a jelenléte fontos lett volna a folytatásban.
A témát, miszerint Lucy és Ray együtt voltak, már nem merték feszegetni, miután Ray-ről kiderült, hogy ő is Jock fia...feltűnő is lett volna, meg ugye mindenki tudja, hogy Ray karakterének ilyen jellegű változása annak érdekében volt, hogy a színész ne távozzon a sorozatból, és ez csak a JR elleni lövés után merült fel. De igazság szerint inkább bevállaltak egy ilyet is, amit utólag nehezen is lehetett volna úgy elvarrni, hogy ne sérüljön egyik történet sem.
JR-ról meg eleve egy külön megemlékezős film kellett volna, és nem az új gárda rendezésében.
Johnny és Christopher harca pedig kódolt volt, de csak akkor tudtak volna belőle többet kihozni, ha jobban megcsavarják a szálakat, több szereplőt tesznek be, és nem belterjes területen mozognak.


51104. Kfruzsina (2021-02-10 00:30.24) aaaaa - (válasz Americanlife 51101. hozzászólására)
VU: Akkor örülök, hogy tetszik ez a szál, amit leírtam, szerintem reálisabb lett volna, mint amit a végén kitaláltak, de igen valami miatt nem akarták, hogy Felicity orvos legyen, pedig ez a szál megmenthette volna a sorozatot. De ehelyett ez, hogy árvaházat alapított olyan erőltetett volt. Már így is volt pár árva a sorozatban, ugye Sara is az volt, meg ott voltak Marilla Cuthbert és Rachel Lynde fogadott árva ikrei, Davey és Dora és Felicity négy első árvája (akikhez később jöttek többen) már így sok volt. De a sorozat alapjául szolgáló Lucy Maud Montgomery regényei is ezeken alapultak. Valahogy Montgomery sem igazán tudott továbbmenni az árváknál, majdnem az összes regénye azokról szól, de ez a 19. század végén, 20. század elején még elég volt a világhírhez.
Mondjuk a VU-t gyártó kanadai Sullivan stúdió csak pár történetet és karaktert vett át Montgomerytől, az összes többi a saját kreálmányuk, ennél lehettek volna kreatívabbak is.

Gust szerintem a közönség és a készítők is akarták , hogy tovább benne legyen a showba, Michael Mahonen jóképű és tehetséges színész volt.
Igen és valóban kellett egy érettebb férfi karakter is. Felicity öccse Felix még kicsi volt, Sara és Felicityék unokatestvére Andrew valamivel nagyobb, de unalmas, vele sem tudtak mit kezdeni, hamar ki is írták, volt még pár fiú mellékszereplő, főleg az első évadban, de mind kicsik voltak.
Úgyhogy Gus nagyon kellett oda, fogadni merek, hogy a tinilányok miatta is nézték a VU-t, nemcsak Sara miatt.
És jó történeteket is kapott, láttuk Felicityvel is kibontakozni a kapcsolatát, mert onnantól kezdve, hogy Mahonen maradt, az alkotók egyértelműen Felicityvel akarták összehozni, más lány szóba sem jöhetett.
De a végén nem kellett volna ez az irreális szülők. Igazad van valóban Grimmre hajaz, vegyítve mexikói szappanoperás elemekkel.
De ha már előhozakodtak vele, akkor miért nem lehetett megmagyarázni?? Vagy el se kellett volna kezdeni egy ilyen szálat, vagy ha már elkezdték be kellett volna fejezni valahogy.
Én bíztam, hogy majd Gus esküvőjén megjelenik az apja és az anyja is. Gus akkor végre kapott volna egy családot, hiszen korábban nem volt neki.
Ez már túl szappan lett volnam azért nem vállalták be?

Sara Párizsba ment tanulni, művészeti főiskolára a történet szerint, így írták ki, elvileg onnan látogatott vissza Felicity esküvőjére.
de nem mondott magáról semmit, hogy ott hol él, mit csinál, van e pasija, ilyesmi.
Igen kinőtte a szerepét, lázadt. Meg az volt a baj, hogy a VU gyereksorozatnak készült, túlságosan a gyerekekre koncentrált, egyszerűen nem tudott a kamaszokkal vagy majdnem felnőttekkel mit kezdeni. Ezért volt róla szó, hogy a 3.évad után abbahagyják, de aztán mégsem, de ment le fokozatosan a színvonal, ami Sara kilépésével érte el csúcspontját.
Sara(h) annyira kivételes egyéniség volt és annyira összeforrt az arca a VU-val, hogy nem is tudták volna mással helyettesíteni, sőt nem is akarták, szerencsére.


51103. Kfruzsina (2021-02-10 00:01.33) aaaaa - (válasz Americanlife 51099. hozzászólására)
Hatodik- hetedik évad nagyon erős volt, nekem is a kedvenceim. Az álomévad valóban furcsa, Angelica Nero és a smaragdbánya valóban mesés. Bár Angelicából többet kihozhattak volna, én bánom, hogy nem tettek bele Samantha- Angelica leszbikus kapcsolatot. Samantha labilis személyéhez illet is volna.
Az álomévadból emlékszem még valami jelmezbálra, talán Angelicánál tartották, de hamar lefújták és mindenki menekült, erre emlékszem. Ez konkrétan mi lett volna?
Utólag ez is nagyon álomszerű volt.
Az, hogy Jack a végén elutazni készült mire utalt? Vele sem terveztek?
A 10. évadot én sem szerettem, Pamela kilépése után már nem érdekelt az egész. A Ray őrült nő sztori is nagyon erőltetett, egyáltalán hogy lehet, hogy valaki nyitva hagyja a bejárati ajtót éjszakára? így bárki szabadon bemehet. Ezt más filmeknél is láttam. Nem hiszem el, vagy az amerikaiak ennyire felelőtlenek lennének?
Jenna is szerintem el akart tűnni végleg, lehet mégsem működött Rayjel annyira az a házasság, vagy ki akarták írni, aztán mégsem.
Még egyet nem tudok a 10. évadból, erre sem emlékszem. Samantha szeretője Nicolas Pierce ki volt valójában? Valami csaló? Ő úgy halt meg a záróepizódban, hogy kiesett az ablakon. J.R. lökte ki, csak később balesetnek álcázták a dolgot? Egyáltalán miért történt ez az egész, miért lökték ki/zuhant ki az ablakon?

Klinika: Sok mindenre utalhattak volna még az új filmben, de nem tették, kicsit összecsapott volt, az volt a célja, hogy minél több szereplőt felvonultasson. Vollmers valóban színt vitt a sorozatba, tényleg Klaus-Christa inkább olyan nyugdíjas szerelemre hasonlított, olyan romantikus, túl csöpögős, bár mondjuk én erőltetettnek kevésbé találtam.
Vollmers mellé akkor tényleg Katherina illett volna, egyetértünk, más is mondta anno a fórumon. Én bíztam benne, hogy amikor Vollmers a negyedik évad 6. részében felkereste Katherinát Zürichben és felhívta a figyelmét, hogy törődjön többet az egészségével a munkája helyett, illetve egy konferenciára is elhívta, azt reméltem, hogy majd a konferencia után összejönnek.
Ehhez képest a következő részben villámcsapásként ért, hogy Katherina halállal távozott a sorozatból.
Megbocsájthatatlan az írók részéről. Pedig Katherina miután szétmentek Udóval pasi nélkül maradt és Vollmers is, mert hiába hajtott Christára és párszor fel is kavarta a házasságukat, Christa mindig visszament Klaushoz, pedig a professzort sem kellett félteni. De nyilván a vagyon meg a közös gyerek is összetartotta őket.
Ha Vollmers és Katherina összejöttek volna, így hárman Angieval együtt távozhattak volna a sorozatból. Mert már az utolsó évadokban Vollmersnek sem volt nagy szerepe, Angiet meg már ugye kiveséztük.
A Vollmers- Carola románc valóban erőltetett volt, összehozták őket, hogy ne legyenek egyedül, de annyiból állt, hogy Carola levakarhatatlanul futott Vollmers után, aztán a férfi mivel látta, hogy Christánál nincs esélye így beadta a derekát végül. De mint kiderült nem volt tartós a kapcsolat, mert szétmentek. De igazából itt is az új filmekből nem derült ki, hogy párkapcsolatban élnek e, született e gyerekük, semmi. Kb. annyi volt a szerepük, mint Rayé és Lucyé az új Dallasban. Vollmersről ugye annyit lehetett tudni, hogy kutatóorvosból, bakteriológusból idegsebész lett és ő műtötte meg Mischa lányát, no komment.
Schübel doki az elején jól indult, a csajozós sztorijaival színt vitt a Klinika életébe, de karakter hamar kifutotta magát, nem tudtak volna vele sem mit kezdeni, ha marad.
Borsdorf Schübel helyére jött, elég mogorva, antiszociális hapsi volt, aki mindenkinek beszólogatott (Dr. House feeling) . Belőle többet is ki lehetett volna hozni többet is, megtudhattuk volna pl, miért lett olyan amilyen, esetleg történhetett volna valami olyan esemény, ami megváltoztatja, de nála az volt a baj, hogy már túl későn érkezett a sorozatba, amikor már a hanyatlását élte. Mondjuk azt túlzásnak tartottam, hogy ő egymaga, mint mellékszereplő a nyomozós részt egymaga a hátán elvitte, Klaus meg Christa egy-két perces jelenetre beugrottak a saját sorozatukba, Udo meg talán nem is szerepelt abban a részben.
Ebből következik, hogy az új filmbe Borsdorfot már nem hívták meg, Schübelt viszont igen.
De, ha jól emlékszem Anna nélkül érkezett. De kizártnak tartom, hogy ő és Anna is később együtt maradtak, mert aki ilyen csajozós, az nem változik meg később sem, esetleg csak ha már nagyon öreg, de attól még messze voltak. Anna is szerintem inkább lelki társat keresett, mivel a házassága romokban volt, ezt akkor Schübel személyében megtalálta. De ezek is inkább epizód kitöltő történetek voltak, érződött már, hogy a főszereplőkkel nem nagyon tudnak mit kezdeni, pedig ez még csak a 4. évad volt.
Margot nővérnél jó a felvetésed, lassabban is kibontakozhatott volna a volna a sztori és maradhatott volna még utána is, de szerintem itt ezt a színésznőt csak erre az egy epizódra szerződtették és ez egy epizódos történet volt.
Voltak ilyen szereplők, főleg betegek, akik csak egy epizódban szerepeltek, a sorsuk még abban a részben megoldódott, utána soha többet nem láttuk őket.
Érdekes, hogy ez a Margot nővéres rész a férfiaknak nagyon bejött, a fórumon is beszélték, hogy még szívesen elnézték volna, főleg meztelenül.:)))
Mindenesetre nagyon kellett ez a rész egy kis vidámság Claudia halála, meg az afrikai részek után, épp ezért nekem is az egyik kedvencem és végre valaki Hildegardnak is megmondta a magáét.
" Maga egy ÁLSZENT, FELFÚJT TÖRPEVIPERA"!
Csúcs, nagyon ott volt.


51102. Kfruzsina (2021-02-09 23:17.31) aaaaa - (válasz Americanlife 51098. hozzászólására)
A magyar elég fontos tárgy valóban, helyesen írni is azért nem árt egy felnőtt, értelmes embernek, de az már rég rossz, hogy csak a magolást várják el, illetve ami a könyvben le van írva, vagy amit a tanár az saját jegyzetéből tanít. De ez így volt később is, az egyetemen is, ha humánszakra mentél főleg, egy reálszak nyilván más.
Hogy a magolós lány hogy lett orvos? Nos az orvosin is kb. az első két évben van kémia, fizika számítás, ha azon túljutsz a többi tárgy ott is ugyanúgy színtiszta magolás, az orvosiban inkább az a nehéz, hogy az anyag őrült sok és minden latinul van.
De az is lehet, hogy a magolós lány, azt a két évet, amíg volt számítás, lehet külön tanárokkal nyomta végig, illetve lehettek olyan csoporttársai, akim segítették, illetve van egy harmadik verzió is, sajnos az egyetemen is hallottam nem egyszer, tudod mire gondolok, nem akarom itt leírni.
A lány szülei elég tehetősek voltak, noha nem orvosok, de az apja dúsgazdag vállalkozó volt.
Nos egyetemen se csak a tudás számít, a hírnév, kapcsolatok, anyagi dolgok, egyebek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki seghülye annak is lesz diplomája, ha megveszik, de ha van gyerekben némi hajlandóság a tanulásra és olyan szülői háttér, aki anyagilag és szellemileg ösztönzi, el lehet végezni, nem kell ahhoz Einsteinnek lenni.
Főleg van a már mindenki olyan nesze semmi fogd meg jól szak, itt most persze nem az orvosit értem, amin elég könnyű szerrel lehet diplomát szerezni. Az más kérdés, hogy az ember utána hogy boldogul, el tud e egyáltalán abban a szakmában helyezkedni amit tanult.
Erről a magolós orvos lányról se hallottam azóta nagyon, kb. tíz évvel ezelőtt mondta valami közös ismerős, hogy kiment Németországba, de azóta sajnos nem tudom mi van vele, facebookon sincs fent, mindig nagyon zárkózott volt amúgy.
Az angol is szintén nagyon fontos lenne, az külön jó, ha angolos voltál. Én a nyelvnek több értelmét látnám mint a mateknak olyan szinten ahogy tanítják, mert bárhová elmehetsz külföldre, de itthon is ugye a jól fizető állásokhoz megkövetelik a nyelvtudást.
A baj itt sem ezzel van, hanem, hogy az angolt sem megfelelően tanítják, hanem a nyelvvizsgára mennek rá, hogy kötelező papír meglegyen, mert anélkül nem kapsz diplomát (legalábbis 2020-ig nem kaptál), sőt azt is be akarták vezetni, hogy felsőoktatásba se jelentkezhetsz anélkül.
És itt is a középiskolák nagy többsége nem adja meg a megfelelő színvonalat ahhoz, hogy letehesd a nyelvvizsgát, magántanárokra, tanfolyamokra van szükség, ahhoz, hogy megcsináld.
Meg akkor is nem egy konkrét papírt kellene erőltetni, előre begyakorolt típus feladatokkal, szóbeli témakörökkel, amiket szintén bemagolsz, olyan igeidőkkel, amiket az angolok meg az amerikaiak sem használnak, hanem normálisan megtanulni beszélni angolul, vagy bármilyen más nyelven. Hogy ki tudd magad fejezni külföldön, ne adjanak el, ne verjenek át. Illetve értsed azt a szöveget, amit olvasol, bár ez sokszor magyarul sem megy.
Megint csak drága oktatási rendszerünk hiányos pontjai. Meg, ha erőltetnek valamit az még inkább nagyobb ellenállást szül, mire eljutsz odáig, hogy letedd a vizsgád meg is utálod az egészet.

Új Dallas: Igen nem élt, nem nyüzsgött, túl csendes és beltejes volt az egész. A régiben a mellékszereplők is vittek bele izgalmakat bőven. '78-ban valóban az nagyobb botrányt kavart, hogy egy középkorú férfi szexelt a főnöke kiskorú unokájával, mert korábban ezt azért a tv filmek nem merték bemutatni. Érdekes miután kiderült, hogy Ray is Ewing gondolom ezt a témát nem merték előhozni, mert akkor vérfertőzés és pedofília is lett volna. 2012-ben pedig már a hármas szex sem hozott lázba senkit, világ sokat változott azóta.
Talán az új Dallas még nem is lett volna annyira rossz, Johnny és Christopher harca régi szereplőkkel, ha normális szereposztás van és értelmes történeteket találnak ki nekik, nem olyat, hogy mindketten egy szakácsnő lányával kavarnak.
De mondjuk azt tudni kell, akármilyen is lett volna ez az új Dallas, soha nem lett volna az igazi, már csak azért sem, mert a régi szereplők közül, már sokat nem lehetett volna visszahozni, vagy azért mert már a valóéletben is meghaltak (Ellie, Clayton) vagy már a régi Dallas idején elhatárolódtak a sorozattól (Pamela, Donna).
Foghíjas szereplőgárdával meg sosem ér annyit az egész.
Talán valóban J.R. halála után egy emléke előtt tisztelgő film jobb lett volna, de az is normális rendezésben.


51101. Americanlife (2021-02-09 17:32.24) aaaaa
VU: jó, akkor a féltékenységi jelenet megvolt, ez nem is baj, belefér. De ha már ilyen karaktert vettek elő, akit ugye terelgetni, felkarolni kellett, így a közösségi történetnek vagy a társadalmi szerepvállalásnak lett volna értelme, és ez a VU keretei közé is simán beleillett volna.
Amit leírsz, szerintem teljesen jó lett volna, vállalható történet, és ott lett volna Felicity-nek is választási lehetőség. De valahogy semmiképpen sem akarták, hogy orvos legyen belőle, mondjuk még nővér vagy ápoló lehetett volna, ha elengedik azt a szálat, hogy a traumát nem tudja feldolgozni, és persze udvarlók is lehettek volna, akármi is a foglalkozása.

Gus karaktere szinte biztos, hogy nézői nyomásra maradt, vagy egyszerűen látták, hogy a színész jó a szerepben, és népszerű is, meg akkor még nem kért annyira magas gázsit. És persze kellett is ez a fiatal felnőtt srác a sorozatba, főleg, hogy a lányok is érni kezdtek. Gus karakterével nem is lett volna gond, de az anyja és apja körüli szálakat már nem erőltettem volna. Vagy irreális, lásd nem volt holttest, a temetés hogyan történt, ez már valóban Blanca Flor vonalat vitt, elfogadtuk volna, ha később mindent megmagyaráznak, de szimplán elvágták...ez az kapitányos sztori meg inkább mesés-kalandos, szintén nem tudott rajta izgulni a néző, mert annyira épkézláb nélkül kreálták meg.
A gyűrűs történet, meg ez a félig-meddig való megbolondulás pedig inkább egy Grimm mesébe illő, a valóságtól elrugaszkodott cselekményszálakkal.
Szerintem az sem volt véletlen, hogy úgy írták ki Gus-t egy időre, nem találtak holttestet, így bármikor elővehetik...tették is a szezonzáróra. Nyilván kellett egy happy end, de valami reális elemmel, lásd a megvakulása. És arra ráfoghatták, hogy a betegség megváltoztatta, és nem akart ilyen állapotban visszatérni Felicity-hez.
A készítők meg inkább kifizettek egy valag pénzt, hiszen a szezonzáró nem lehetett Sarah és Gus nélkül.
Előbbi karaktere gondolom mennyire megváltozott, hiszen más környezetbe került...hová is ment? Mit tanult? Legalább lett volna pár mondat erről, netán az is, hogy van-e vőlegénye vagy ilyesmi...de látszik, hogy csak kényszerből tették be őt, mert a nép is így akarta, hogy az ikonikus főhős ott legyen a zárásnál.
Szerintem egyszerűen kinőtte a szerepét, és nyilván neki sem tetszhetett, amit elő kellett adni, így érthető, ha folyamatosan kivezették a sorozatból. Gyerekkarakterekkel amúgy nehéz hosszabb távon dolgozni, mert történeteket is nehezebben tudnak kitalálni, így nem ritka, amikor 2-3 évvel idősebb színész(nő)re cserélik a karaktert, hogy tudjanak rá építeni a jövőben...legalább Sarah Polley helyére nem kerestek senkit pótlásul...bár pont amiatt is gyengült meg a sorozat, hogy kilépett.


51100. Kfruzsina (2021-02-09 11:40.40) aaaaa - (válasz Americanlife 51095. hozzászólására)
VU: Ezt a kártyát amúgy már elsütötték korábban is, hogy Gusra ráakaszkodik egy csaj és Felicity féltékeny lesz, kétszer is, gondolom harmadszorra már nem lett volna értelme. Inkább közösségi történet lehetett volna, társadalmi szerepvállalás.
Mondjuk én úgy képzeltem volna el, hogy Gus elhajózik, elbúcsúzik Felicityől, semmi anyja hihetetlen sztori, hanem szolgál a hajón, Felicity meg közben végez az orvosin nem hagyja ott. Közben az egyetem alatt összejön valami dúsgazdag orvostanhallgató sráccal, akinek mondjuk az apja is orvos, ellenzi a Felicityvel való kapcsolatát, meg kell küzdeniük egymással. Aztán amikor elvégzik az egyetemet, Felicity és a párja visszatérnek Avonleá-ba, mert közben a körzeti orvos nyugdíjba ment (elég öreg volt már) és átadja nekik a praxist. Berendezkednek, készülnek az esküvőre, ám ekkor váratlanul visszatér Gus a hajózásból, közli, hogy el akarja venni Felicityt, akkor Felicitynek kellett volna döntenie megint kit választ. Nos lehet talán reálisabb szál lett volna, de ennyire hosszúra már nem akarták nyújtani a sorozatot, amely érezhetően megfáradt.

Gus: Szóval a második évadban került Avonleába, azt lehetett tudni róla, hogy az anyja meghalt, az apja él valahol , de börtöntöltelék, ez derült ki abból a két részből, amiben játszott, de ugye mint mondtam, eredetileg csak ennyire szerződtették. Aztán amikor kiderült, hogy marad, rögtön kreáltak neki egy olyan sztorit, amiben a világítótoronyban élő furcsa, mogorva egykori hajóskapitány Ezekiel Crain pártfogásba veszi.
Később kiderült, hogy Ezekiel és Gus anyja egykor szerették egymást, de a kapcsolatukat beárnyékolta Gus apja. Közben Avonleaban a kapitány kincset talált és hogy elrejtse valahol, ezért úgy döntött tovább hajóz, de az elmenetel előtt rábízta Gusra a világítótornyot és adott neki egy gyűrűt, ez később fontos lesz.
Utána a kapitány elment, később már nem szereplet, vélhetően a színészt csak arra a két részre szerződtették.
Gus ugye maradt Avonleában, összejött Felicityvel, aztán ugye elhajózott és legközelebb Halifaxban találkoztak ismét Felicityvel.
Akkor az utcán botlottak bele a hibbadt virágárús nőbe, aki Gus ujján észrevette Crain kapitány gyűrűjét. Innen derült ki, hogy ismerik egymást.
Aztán pár dolgott mondott az asszony, hogy volt egy fia, akit kiskorában elvittek tőle, illetve, hogy Elisának hívják, ez volt a neve Gus anyjának is. Innen lehetett tudni, hogy a nő Gus anyja, de mivel zavarodott volt, ezért mentek Avonleába emlékek után kutatni. Akkor ott felnyitották a sírt és kiderült a koporsó üres, viszont benne Gus talált egy régi fényképet, amelyben a nő volt esküvői ruhába, Gus apjával, vagyis azzal a férfivel, akiről Gus azt hitte, hogy a vérszerinti apja.
De a nő megint elejtett ilyen fura elszólásokat, hogy nem ő az apja, hanem Crain Kapitány, ekkor döntött úgy Gus, hogy elhajózik vele és megtudja tőle az igazságot.
Gus valószínűsítette csak és ezt Felicityvel meg Hettyvel beszélték, hogy a vérszerinti apja miután megtudta, hogy a felesége viszonyt folytat Crain Kapitánnyal fogta elvitette, bezáratta egy diliházba, az embereknek meg azt hazudta, hogy meghalt. Kicsit Blanca Foros sztori.
Nos de akkor is több sebből vérzik. Nem volt temetés? Senki nem látta előtte a holt testet?
Valakinek 100 évvel ezelőtt is meg kellett állapítania a halál tényét, nem lehetett csakúgy eltemettetni valakit. Akkor is szerintem azt orvos állapította meg, még egy olyan eldugott kisvárosban is mint Avonlea.
Szóval unom, amikor ilyen valószerűtlen homályos történeteket akarnak lenyomni az emberek torkán, ezt senki nem veszi be. Ráadásul utána egy fél mondattal se tértek ki többet rá, hagyták az egészet meg sem történt volna.
Gus állítólag a záróepizódra sem akart visszatérni, busás összeget kért érte, szerintem erős közönség nyomás volt, hogy ily módon került vissza.
Mondjuk arra azért ügyeltek a készítők, hogy olyan halállal írják ki, hogy ne kerüljön elő a holtteste, így az alakja bármikor elővehető legyen. Mondjuk én amikor meghalt is, sejtettem valahol, hogy vissza fog térni. Robbanás után meg kellő magyarázat, hogy megvakult, csoda, ha éppen megússza és az is érthető, hogy ilyen állapotban már nem akart visszatérni Felicityhez.

Sarah, elég sok tényező volt, ami miatt kiszállt, nyilván a gerincműtétet nem találták ki az súlyos lett volna, de utána visszatérhetett volna ismét főszereplőként.
De érezhető volt, hogy el akarják távolítani, mert folyamatosan építették le a karakterét és kerültek a King gyerekek az unokatestvére, illetve a család többi tagja előtérbe.
Szerintem kislányként még engedelmeskedett, de ahogy kamaszodott egyre jobban akarta a saját elképzeléseit érvényesíteni és ez a készítőknek nem tetszett.
A záróepizódra kár volt visszahívni azért a két mondatos szereplésért, hiszen nem derült ki hol él, mit csinál semmi.
Ráadásul az egykori helyes szőke kislányból egy nagyvilági dáma lett, látszott, hogy a ruházata is elütött az Avonleaiaktól. Kicsit olyan volt, mintha le is nézné őket és megtagadja korábbi önmagát.
Persze nem merték azt megcsinálni, hogy egyáltalán nem hívják vissza, hiszen az első három évadban ő volt a VU arca, az ő képével reklámozták a sorozatot mindenhol, a sztorikat rá építették, sokan miatta nézték és szerették meg a showt. Én személy szerint jobban bírtam mint Felicityt.
Mondjuk arra kíváncsi lettem volna, hogy ezért a nyúlfarknyi szerepért mennyit kért, lehet ezt sem vállalta olcsón?


51099. Americanlife (2021-02-09 11:40.07) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51097. hozzászólására)
Egyetértek, hogy a 6-7. évadok nagyon erősek voltak, mindkettő nagy kedvencem. Az álomévadot is szerettem, bár így utólag tényleg olyan "álomszerű" is volt, az egésznek más volt a hangulata is, mint a megszokott. Ugyanakkor az álomévadban tényleg voltak olyan történetek, amelyek kár, hogy nem a valóságban játszódtak, Ray és Donna érzékenyítő jellegű történetei, vagy Samantháé éppen annyira érdekesek voltak, ugyanakkor a smaragdbányás és az Angelica sztori már amolyan mesések voltak inkább. Az álomévadból valóban Bobby karaktere hiányzott a legjobban, Jack-kel pótolták egy ideig, de ne feledjétek, hogy az évad végén Jack is elutazni készült, és akkor még a stáb sem volt biztos benne, hogy Patrick Duffy visszatér. Sajnos, Jakc karaktere is hamar kifutott, vagy csak a színész miatt nem akartak rá építeni...bár ennek meg ellentmond, hogy a feltámadás után Jack azonnal a főcímbe került, és az évad közepén már le is vették.
Viszont a mai napig azt mondom, hogy a 6-7. évadok voltak a legerősebbek, mert még a mellékszereplőkkel és a melléktörténetekkel is élt a sorozat. Olyan epizódok voltak, amelyeknek minden pillanatát élveztük.
Ez azért is nagy szó, mert általában egy sorozat az 5. évadtól elkezd hanyatlani, itt pont az ellenkezője történt.
A 10. évadot szerettem a legkevésbé. Az őrült nő története úgy volt, hogy éjjel belopakodott Ray-hez, először csak egy párnával "játszott", másodszor már kést is vitt magával. Ray aludt, így váratlanul érte a támadás, bár nem tudom, a bejárati ajtót miért hagyta nyitva, vagy talán a nő másoltatott magának belőle?
Jenna azért ment el, mert Charlie-nak iskolát keresett Európában, és vitte magával Lucas-t is...nem úgy tűnt, mint aki visszatérni készül, legalábbis Ray-jel nem igazán foglalkozott, fontosabb volt, hogy a lánya dolgai sínre kerüljenek.
Igen, más irodában voltak a végén, sőt Cliff is a Ewing Oil-nál dolgozott, aztán kilépett, amikor egyre több botrány lett a cég körül. Cliff kizárólag azért vette el Michelle-t, mert üzleti előnyt látott benne, így tehette rá a kezét a Ewing Oil-ra, és a végén tényleg az övé is lett.

Klinika: Mischa esetében elég lett volna egy utalás arra, hogy még azzal a nővel van-e együtt, akivel a sorozat elején
Volter doktorra tényleg nem emlékszem, Vollmers-re igen...szerintem is pont vitt egy kis színt a sorozatba, nekem unalmas volt Christa és Brinkmann nyugdíjas szerelme, olyan erőltetett, a csak azért is össze kell hozni őket, sőt még gyerekük is legyen.
Vollmers mellé amúgy tényleg Katharina illett volna, én ugyan Carola-ra nem emlékszem, de szerintem már csak erőlködés volt, hogy mindkét karakternek legyen partnere.
Borsdorf nekem kimaradt, Anna pláne. Bár a sztori rémlik, amit írsz, de a karakter semennyire. Ahogy Carola-ra sem emlékeztem, pedig akkor még néztem.
Schübel elég fajúlyos karakter volt, azt hittem ő végig maradt, de ezek szerint idő előtt kiírták. Amúgy ha már a főszereplőknek nem tudtak rendes sztorikat írni, a mellékszereplőkkel el tudták volna vinni a sorozatot, ha akarják.
Margot több epizódba kellett volna, de nála hamar ellőtték a patront azzal, hogy kiderült róla a meztelen fotózás. Úgy kellett volna, hogy pár rész erejéig egy sima nővér, aki mondjuk beszólogat Hildegard-nak, és Udo-ra hajt...aztán elővenni a szexlapos történetet, bár én a kirúgását sem tartom annyira jogosnak, ott lehetett volna még egy kört futni, kár, mert szerintem ez érdekelte volna a nézőket.
És Hildegard-nak is kellett volna egy pasi, ha nem is hosszabb távon. Nem volt olyan sok szereplő, és mégsem tudtak jó sztorikat kihozni belőlük...:(


51098. Americanlife (2021-02-09 11:16.34) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51096. hozzászólására)
Nem is az lenne a gond, hogy sok a magyar anyag, pláne van nyelvtan is, helyesen írni, meg egyéb nyelvtani szabályokat teljesen érthető, hogy meg kell tanulni, de a magyart nem lehet olvasás nélkül megtanulni, így azért sok idő elmegy vele. Mondom én, aki szerencsére gyorsan tanultam, főleg az olyan tárgyakat, ahol értésre volt szükség, nem kellett annyi időt rászánni. Egyetértek azzal, hogy nem attól lesz valaki jobb magyarból, mert elolvassa Jókai vagy Mikszáth összes művét, bár kétségtelen, nagyobb műveltségre tesz szert, ugyanakkor fontos az önálló szövegértelmezés, és a verselemzés. Utóbbinál sajnos sok tanár ragaszkodott ahhoz, ami a könyvben volt, vagy amit ő diktált le, attól eltérni nem szabadott. A bemagolásnak sehol nincs értelme, mert abból az jön le, hogy csak bevágni vagy képes az anyagot, megérteni, értelmezni pedig nem...a tananyagot bárki képes szóról-szóra visszaadni, nálunk voltak ilyenek, és a gond ott volt, amikor belekérdeztek, már magát a kérdést sem értette, mert ugye ő csak azt tudta visszamondani papagáj módra, amit otthon szó szerint az utolsó betűig megtanult. Nem is volt feltűnő...a tanárban írásbelinél az merült fel, hogy a könyvből másolta ki, pedig nem úgy volt.
Az elég fura, ha az a magolós lány orvos lett, mert azért ott sok olyan tárgy van, amit érteni is kell, illetve vannak ok-okozati összefüggések...pl. a fizikát, kémiát, főleg a számításokat hogyan magolta be? Nálunk voltak lányok, akik úgy készültek a matek érettségire, hogy megtanulták a könyv feladatait...és azért írom, hogy megtanulták, mert a levezetést magolták be, viszont érteni már nem biztos, hogy értették.
Még arra emlékszem, hogy 6. és 8. osztályban lehetett vizsgázni...nem volt kötelező, kaptál egy tételsort, vagy elmondták miből lesz...magyarból asszem senki vagy csak 1-2-en mentek...a tanár ideges is volt, még szitkozódott is, hogy ilyen hülyeségekből megyünk, hogy földrajz...és pont a földrajz tanár előtt mondta:) Aki csak csendben hozzátette: a földrajz is fontos:)
De a magyartanárunk nem értette meg, hogy az anyag így is sok volt, ki vállalt volna még vizsgázást, ha a törzsanyagot sem tanulják meg, a kötelezőket sem olvassák el?
És a magyartanárunk annak se örült, hogy angolt tanultunk, mert mi nekünk a saját nyelvünket kötelességünk művelni...sok helyen a módszer nem volt jó, pedig rá lehetett volna venni a diákokat, hogy megszeressék...a másik, amit szintén senki sem vállalt be, az a vers megtanulása, hogy még arra is időt pazaroljon, amikor van mellette 10-12 másik tárgy?
A tárgyak között valóban hamarabb kell szelektálni, de ugye a magyar érettségi tárgy, és akkor joggal mondja a tanár, hogy ott mindent kell tudni, akár a többi tárgy rovására.

Az új Dallas tényleg nem törekedett arra, hogy a sorozat "éljen". Mellékszereplők alig voltak, vagy a karakterük jórészt leegyszerűsödött. Nem láthattuk a dallasi elit réteget, amit az előző sorozatban oly sokszor, és ahogy írod, még a mellék és szezonális szereplők is vittek bele izgalmakat, míg az újnál a főszereplők sem. Tabutémával manapság már annyira nem tudnak elvinni egy sorozatot. Amikor írták az ultimatedallas-on is, hogy a 3-as szex sem annyira érdekes mostanság, sőt, ha tovább akarunk menni, akkor 78-ban sokkal jobban megbotránkoztatta az embert, hogy a kiskorú Lucy a 30-as Ray-jel, a nagyapja alkalmazottjával hempergett az istállóban iskolaidőben (és bár itt még nem tudták, de ugye simán vérfertőző kapcsolat, amit inkább bevállaltak utólag azzal a szállal, hogy Ray is Jock fia lett.)
Építeni mindenre lehet, de ez az új sorozat nem akart, és a régi jó példáját sem vette alapul.
Mellesleg szerintem ha el sem készül az új Dallas, akkor sem veszítünk semmit, talán arra jó volt, hogy Larry Hagman-t elbúcsúztatták, de azt meg lehetett volna tenni egy egész estés mozifilmmel is.


51097. Kfruzsina (2021-02-09 10:18.35) aaaaa - (válasz Americanlife 51094. hozzászólására)
A 6. évad nagyon erős volt, még a 7. is. A Naldo gyilkosság, Pamela Mark után kutatása, Ewing unokatestvérek megjelenése. Nekem az egyik kedvenc évadom. Utána sajnos gyengült a színvonal, nemcsak Bobby hiányzása miatt, hanem a történetek sem voltak már olyan erősek. Az álomévad is valahol olyan kicsit szedett vetett volt, utólag gondolva, tényleg olyan álomszerű történésekkel, még ha eredetileg nem is annak szánták.
Pozitívum volt benne, hogy Jack nagyobb szerepet kapott, szerintem vele akarták Bobbyt helyettesíteni és elég jó pasi is volt, csak kár, hogy a "feltámadás" után nem tudtak vele mit kezdeni. Meg a Donna Down- kóros baba, siket kisfiú sztorija nagyon tetszett.
Utána 10. évad már nagyon erőltetett volt, ez a Ray- Jenna összehozása is, látszott, hogy nem működik köztük a kémia.
Egy őrült nő, aki Jennának öltözött és leszúrta Rayt?? Annyira abszurd. Ray nem vette észre, hogy nem a felesége az? Jenna minek ment el? Charlie nem érezte jól magát Svájcban az internátusba, ahová küldték?
Sajnos nekem ezek a részek már kimaradtak.
Cliff és Michelle esküvője is erőltetett volt, látszik, hogy Cliffet csak az üzlet érdekelte, pedig ha jól emlékszem a sorozat végére már gazdagabb volt mint J.R. ? A Ewingok rendesen tönkrementek nem? Emlékszem a vége felé már az irodájuk is más volt?

Klinika: Igen ez egy másik lánya lehetett Mischának, vagy az egyetlen lánya, mert ugye a másiknak nem ő volt az apja csak ő nevelte. De, hogy ugyanattól a nőtől volt e vagy egy másiktól nem derült ki. Mischa családi vonalát eléggé elfelejtették. Úgy voltak vele, hogy az új filmekben előjöttek egy sztorival, hogy ő is Vollmers is szerepelni tudjon ezáltal, de figgyet hánytak az előzményekre, mert úgy voltak vele a néző ezekre már ennyi év után úgysem emlékszik
Volter doktorra valóban nem emlékezhetsz mindig a háttérben maradt, aztán ki is szállt úgy a közepétől, már az őt megformáló színész sem élt, sőt valahogy az új filmek előtt meghalt, így már őt sem tudták visszahívni.
Vollmers karakteresebb volt, mindig hogy nyomult Christára. Sokan emiatt nem szerették a fórumon sem. Mert ugyan is a Klinikában mindenki Klaust és Christát tartotta álompárnak. De én meg azt mondom Vollmers szerep szükségszerű volt, kellett valaki aki felkavarja az idillt az állóvizet. Klaus és Christa románca egy idő után ellaposodott volna, ha nem jön Vollmers, meg néha túl nyálasak, csöpögősen voltak együtt.
A végén mondjuk az nem tetszett, hogy Vollmerset Carolával hozták össze. Carola is hogy nyomult már. Vollmers meg úgy volt vele, hogy belenyugodott Carolába, ha már Chrsita nem lehet az övé, mégis kell neki egy nő, ezért megalkudott. Mondjuk később nem maradtak együtt, ez később kiderült az új filmekből, mert sok év után Benjamin esküvőjén találkoztak újra.
Vollmershez inkább Katherinát tudtam volna elképzelni, mindketten orvosok voltak, ráadásul mindketten ambiciózusok. Nem kellett volna Katherinát halállal kiírni és akkor összejöhettek volna.
Engelre meg Inára valóban építhettek volna, meg volt a tehetségük hozzá, nme tudom miért szorították őket, holott más mellékszereplők főleg a vége felé kaptak történeteket. Pl: Említettem az 5. évadban érkező Borsdorf doktor nyomozós sztoriját, két részen keresztül is végigvitték.
Vgay Schübel Doktor - Anna románcát. Anna Christa gyermekkori barátnője volt, aki a 4. évadban toppant be a Brinkmann házba csak úgy váratlanul, persze korábban a létezéséről sem tudtunk.
Meglátogatni jött Christát, de közben öngyilkos akart lenni, mert csődbe ment a házassága, gyereke valószínűleg nem volt, legalábbis nem említették.
Öngyilkos akart lenni, le akart ugrani egy szikláról, de a környéken lévő favágók észrevették, ekkor úgy döntött mégsem. Aztán amikor jött hazafelé a hegyről eleredt az eső és Schübel pont merő véletlenségből arra ment kocsival és mivel nem akarta, hogy a nő bőrig ázzon felvette és elvitte egy darabig.
Ezután beültek egy kocsmába így jöttek össze. Christa persze óvta a barátnőjét Schübeltől, mivel nőcsábász volt, ráadásul nős két gyerekkel, de Anna addigra már beleszeretett.
Végül Schübel elvált, Anna is és együtt elköltöztek valahová, így írták ki Schübelt.
Szóval az ő történetük, vívódásaik is legalább 3-4 részt felöleltek, Brinkmannékat háttérbe szorítva, tehát nem lehet mondani, hogy a mellékszereplőknek nem adta történeteket.
Margot valóban maradhatott volna még egy ideig, bár hosszú távon nme lett volna érdekes a szerepe, ha nem találnak ki neki más történeteket.
De valószínű a színésznőt csak arra az egy epizódra szerződtették, előtte se, utána se szerepelt.
Pedig összehozhatták volna Udóval is, inkább ő mint Elke. Ha Udónak mindenképp nővér kellett.
Meg Udó azért szerette a szép nőket, így nem lett volna rossz választás neki.


51096. Kfruzsina (2021-02-09 09:43.56) aaaaa - (válasz Americanlife 51093. hozzászólására)
Igen, a magyar tananyag jóval több, mint sok más tantárgy és el is veszi az időt a többi tanulásától.Ráadásul tényleg középiskolában is olyan könyveket nyomatnak, amikre semmi szükség, valóban csak az idő megy el vele, mondom én ezt úgy, hogy magyarból felvételiztem és végig 5-ös voltam belőle, de szinte sosem tanultam. Nem attól leszel te jobb magyarból, meg bármilyen tárgyból, hogy az összes vackot amit kérnek elolvasod, hanem ha látod az összefüggéseket, mondjuk magyarnál az összes irodalomtörténeti kor, illetve stílusirányzat között. Továbbá tudsz verset elemezni a saját meglátásaid alapján. Bár mondjuk az önálló gondolkodást itt sem szerették a tanárok. Azt várták el a verselemzés során, ami benne volt a könyvben, nehogy már esetleg saját gondolataid legyenek a vers kapcsán?! Holott ami könyvben van az egy irodalmár- könyvíró elképzelése a versről, azt honnan lehet tudni, hogy a költő valóban azt gondolta e?
Ugyanez volt a helyzet, anno általános iskolában is magyar nyelvtanból. Amikor a mondatfajtákat tanultuk (kijelentő, felszólító, felkiáltó, stb.) és dolgozatot írtunk belőle, én megpróbáltam mindegyikre saját példamondatot hozni, a mellettem ülő, kitűnő tanuló, nagyon stréber srác, pedig bemagolta a könyv példamondatait, ő kapott csillagos ötöst, én pedig csak négyest.
Pedig nem az lenne a lényeg, hogy saját mondatokat kreálj, hogy érted is valójában? A könyvet bárki be tudja magolni, de Magyarországon úgy látszik ez érvényesül. Így lehetsz kitűnő. Ennek a srácnak amúgy volt esze a reálhoz is, mert végül közgazdász lett, de volt egy lány az osztályunkban, aki uram bocsánat s*gghülye volt, de úgy lett kitűnő, hogy bemagolt mindent. Orvos lett később, no komment, bár nem tudni mennyire sikeres a szakmájában, azt sem, hogy egyáltalán milyen orvos lett.
Erre visszatérve, egy orvosnak pl mi szükséges van a magyarra, az ifjú Werther szenvedéseire meg egyebekre? Neki inkább szüksége lenne biológiára, kémiára, ami ugye jóval kevesebb mint a magyar.
De emellett rengeteg külön órára kell járnia, hogy egyáltalán bejusson az egyetemre. Szóval hamarabb kellene szelektálni a tárgyak között, mert a középiskolai tárgyak, amúgy örült sok, valóban.

Új Dallas: Hát igen a mellékszereplők sem voltak érdekesek, a történeteik sem. A régiben pedig azért azok is "éltek" rendesen, még a szezonális mellékszereplők is. Mark, Peter Richards, Edgar Randolph. De ez, hogy az új Dallasban csak a szexre meg az erőszakra építettek, hogy mindenki mindenkivel kavarjon egy körön belül (Johnny és Christopher cserélgették egymás szeretőit) ez hamar a sorozat kifulladásához vezetett.
Meg arra sem emlékszünk, hogy megszülettek e Rebecca ikrei, látszik mennyire követtük nyomon az eseményeket.
Meg ma már semmi nem tabutéma, sem a pedofília, sem az eutanázia, tehát már ezekre sem lehet sorozatot építeni.
A régiben hatalmas gazdagok által szervezett partikat láthattunk. Ewing kerti ünnepség, rodeó, olajvállalkozók bálja, ahol rengeteg ember megfordult, nyüzsgött az egész. Az újban nem vagy csak alig láthattunk ilyen eseményeket, olyan nagyon steril, halott volt az egész.


51095. Americanlife (2021-02-08 17:34.24) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51092. hozzászólására)
Szinte 100%-ra veszem, hogy Gus mondta, mert Michael Machonen-re emlékszem, csak a karakter nevére nem. Annyi biztos, mert akkor még én is néztem a VU-t, hogy Gus karaktere hatalmas népszerűségnek örvendett, nem csak a sztori miatt, hanem mert a srác megnyerő volt, és hiányzott egy fiatal felnőtt srác karaktere is a sorozatból, pláne ilyen népmesei hős alakjában.
Szinte biztos vagyok benne, hogy ha a színész maradni akar, akkor találtak volna sztorikat Gus-nak (pl. ráakaszkodik egy csaj, és ez feszültséget teremt közte és Felicity között, vagy akár legyen egy közösségi történet, egy társadalmi szemléletformálás). Azért utazhatott el, mert a színész nem akart maradni...mondjuk az is igaz, aki ilyen árva, semmije nincs, azok nincs veszítenivalójuk alapon nekivágnak a világnak, mert hát ha van lehetősége, él vele, hiszen ki tudja mit hozhat az élet...Lehet akkor mondta Felicity-nek, hogy nála gyönyörűbb lányt nem látott, amikor elbúcsúzott tőle a hajóút előtt. Mondjuk nem tudom milyen viszonyítási alapja volt, de olyan sok lányt nem ismerhetett - Avonlean kívül pláne nem, persze szerelmes volt a lányba, tiszta sor, de a karakternek el kellett valahogy tűnnie, ha a megformálója is menni akart.
Másrészt arra gondolok, azzal, hogy Felicity mégis hozzáment, az ő karakterét is fel akarták emelni, miszerint szociálisan és emberileg is érzékeny, neki jó a vak és szegény srác is, aki fiatal kora óta szereti őt. A nép sírhatta vissza a srácot, de hogy ne legyen annyira szirupos, így megvakították, mondjuk csoda, hogy túlélte a robbanást, szóval ha innen nézzük, nem lett volna reális, ha teljesen egészségesen tér vissza, miközben a többiek mind meghaltak.
Gus anyjának a sztorija viszont már helyből valószínűtlen, de ugye a sorozatokban bármi megtörténhet. Szerintem ugyanúgy vették elő az anyját, mint más sorozatokban az addig nemlétező rokonokat (testvérek, unokatestvérek, szülők, zabigyereket, stb...).
Mondjuk, hogyan derítették ki, miszerint a nő Gus anyja? És miért volt a test nélküli temetés? Egyáltalán erről a történetről van valami épkézláb magyarázat? Mert így tényleg irreális. Na meg kiderül, hogy Gus apja is él, aki pláne egy hajóskapitány? Igazad van, ezek már nagyon irreális történetek. De biztos vagyok benne, hogy évadkitöltés céljából íródtak, amikor már egy karakter eltűnt, elfeledett rokonait írják bele a sorozatba, az valahol a dramaturgiai válságot is jelenti, kivéve, ha a sztori nagyot üt, és sokáig lehet rá építeni (itt sajnos nem).
Az megint más, ha már belekezdtek egy ilyen történetbe, nem elvágni kellett volna, hanem végigvinni, vagy ha nem látjuk a cselekményeket, legalább utalni rá. Hogy mi lett a szüleivel, 2 mondatba belefért volna, de így meg csináltak egy semmire sem jó történetet, ami homályban tartotta a nézőket, így valóban nem volt értelme.
Nyilván Gus azért sem jelentkezett előbb, mert a színész tényleg csak a záróepizódra akart visszatérni, és a vakságával meg lehet magyarázni, plusz ilyen baleset után az ember újraértékeli az életét.
Egyedül Felicity-nek tett jót ez a történet, mert tényleg egy elkényeztetett lány volt a sorozat elején, mint fentebb írtam, így tudták a karaterét a fejlődés útjára vinni.

Sarah Polley esetébe egy gerincműtétet nem igazán találhattak ki, szóval ha ez volt az oka a hiányzásának, azt meg tudom érteni. Sőt azt is, hogy nem akart örökre a karakterrel összeforrni, és kislányt játszani majd 20 évesen. Viszont mivel több mint 100 éve játszódott a történet, kb. ez a színvonal megállta a helyét, szóval lefikázni sem kellett volna a sorozatot.
Az őslakosok sorsa érdekes lett volna, de ismerjük a Disney-t, szóval érthető, ha nem tették bele, mert az adott korosztályt aligha érdekelte volna.
Gondolom, az utolsó epizódba muszáj volt meghívni, elvégre vele lett híres a sorozat. 2 mondat viszont erősen utalt arra, hogy a színésznőt már nem akarták tolni, lehet ezért is elkért egy kis extra pénzt.
Mahonen meg szerintem tudta, hogy a nézők viszont akarják látni, így tudta: több pénzt kell kérni ezért az áldozatért.


51094. Americanlife (2021-02-07 22:48.50) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51091. hozzászólására)
Igen, a 6. évad nagyon erős volt végig, ott volt Mark betegsége és halála, Jessica érkezése, Jenna felbukkanása, Katherine kavarása...tehát a családi szálak is mind-mind izgalmasak voltak. Az 5. évad után mondjuk kellett is ez a váltás.
Teljesen irreális volt, hogy Ellie annyi idő után friss és üde is maradt, sőt az esküvőt sem halasztották el, hanem azonnal Európába (tán Görögországba) utaztak. Mondjuk annál viharosabb volt a visszatérés, mert Clayton már Donna Reed-del tért haza.
Jenna és Ray kapcsolata eleve erőltetett volt. Mivel Donnát eleve tudták, hogy az évad végén megválnak tőle, Bobby pedig Pamelát választotta, így valahogy törvényszerű volt, hogy Ray-t és Jennát összehozzák. Mondjuk Ray úgy csajozott be, hogy egy őrült csaj üldözte őt, aki beöltözött Jennának, majd egy éjjel le is szúrta Ray-t az ágyban. Mellesleg, nem védeni akarom Ray-t, de Jenna is úgy ment el tőle, hogy neki most Charlie az első, nekem valahogy nem úgy tűnt, mint aki visszatér majd, kétségek között hagyta Ray-t, aztán meg is bánta, amikor hazatért, hogy a férjét eléggé elhanyagolta.
Párizs mellett még abszolút elképzelhető az életük, de a legjobb lett volna, ha Svájcban maradnak, ahová Charlie is járt internátusba.
Michelle már eleve részegen érkezett Cliffhez, mert James elhagyta. Akkor Cliff kihasználta ezt, és hívott egy papot, majd aláíratta a papírt Michelle-lel, hogy a Ewing Oil 50%-át így megkapja általa, ezzel a házassággal.
Michelle házasságát Cliffel szerintem érvénytelenítték, mert eleve Michelle nem is akarta. Az új Dallasban már nem szerepelt, nem is lett volna nagyon értelme.
A vége felé már itt is össze-vissza kavartak, ám önmagában véve a történetek még nem lettek volna rosszak, de az utolsó évad csak 23 részes volt a Conundrummal együtt, és így össze kellett sűríteni mindent.

Klinika: Akkor valószínű, ez már egy másik lánya volt Mischának...de az nem lehet, hogy azzal a nővel vállaltak még egy közös gyereket, akit elvett az első évadban?
de jó a logikád, nem lehetett ugyanaz a kislány, mert az 24-25 éves kellett volna legyen, és nem 13-14.
Persze, az is lehet, hogy teljesen új nőt vett el, akitől lett egy lánya...azért erre ügyelhettek volna, hogy 1-2 mondat erejéig pontosítják a nézőkben. Azért elég trehány írókkal dolgoztak.
Persze, nem is kellett volna Mischa feleségét nyomatni, de néha 1-2 jelenetet adhattak volna neki, ha nem is mellékszereplőként.
Wolter doktorra nem emlékszem, hanem Vollmers-re, aki Christa és Carola pasija volt.
Azért nagy kár, hogy Inára és Engel-re nem építettek...ha már a Brinkmann család tagjainak később nem tudtak rendes sztorikat írni, legalább pár mellékszereplős történettel kellett volna feldobni a sorozatot, de már úgy látszik, hogy az 5. évad után nem nagyon adtak semmire.
Margot nővér maradhatott volna, elnéztem volna, amint beszólogat Hildegard-nak.
Amúgy a Vészhelyzetben valóban kevesebb volt a családi történet, de a két kórházsorozat más jelleggel és környezettel készült, szóval nem lehet összehasonlítani.


51093. Americanlife (2021-02-07 22:34.33) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51090. hozzászólására)
Én azt is megértem, hogy a magyar mindig főtárgy, felvételi (középiskolába) és érettségi tárgy volt, de nem hiszem, hogy attól függ a komplex magyar irodalom tudás, hogy mindenféle könyvet el kell olvasni, elemezni, több száz oldalas kötelezőket, mellette verseket tudni, írók/költőt életét, vagy verslábakat, műfajokat, stb...aránytalanul nagy volt a magyar anyag, míg pl. egy biológia vagy kémia könyv elég vékony tudott lenni, mondván úgysem kötelező érettségi tárgy, de most akkor joggal merül fel, hogy a többi tárgy tanulásától elvette az időt. Mert pl. nekünk gimiben amiatt, hogy sosem tudtuk előre, hogy a tanár mit fog kötelezőnek tartani (éppen ezért nyáron nem is tudtuk volna előre elolvasni, más dolog, hogy lehet nem is akartuk volna), ezért menet közben derült ki, hogy ezt is elolvasni, meg amazt is. Na de olyan voltak, hogy Szigeti veszedelem, Candide avagy az optimizmus, Iliász, görög művek, Bánk bán, Az ifjú Werther szenvedései, és hadd ne soroljam. Na most, ha ezeket kapásból elolvassa az ember, elmegy vele a hétvége, és még magával a magyarral sem végzett, mellette meg tanult még 9-10 tárgyat. Pláne mi pl. angolosok voltunk, heti 5 órában nyomtunk, állandóan abból is kaptunk házi feladatot, fogalmazást (mondjuk azt magyarból is), dolgozat pedig hetente volt. És akkor a többi tárgyról nem is beszéltem. Ma már egyébként én is másképp csinálnám, de akkor még nem volt internet, meg ilyen összefoglaló könyvek.

Új Dallas: nagyon remélem, hogy Quantumleap válaszol a kérdéseinkre, de erős a gyanúm, hogy ő se jegyzett meg mindent.
Ahogy írod, a régi Dallasban még a mellékszereplők is elég izgalmas történeketek kaptak, kezdve az üzleti élet szereplőit, akár a titkárnőktől kezdve a kartellig, üzletemberek pláne mindig szerepeltek. Az újban semmi ilyesmi. Sőt még az is irreális, hogy Johnny és Chistopher még alkalmi szeretőket sem tartottak, pedig megtehették volna, ehelyett belterjesen cserélgették egymás között a nőket. A régiben még egy terhesség is izgalmakat rejtegetett 30 részen át, míg az újban arra sem emlékszünk, hogy születtek-e gyerekek vagy sem, mi lett a sorsuk? Ez kb. mindent elárul. Az újban már semmi olyan tabutémával sem tudtak előhozakodni, ami akár valamilyen szempontból társadalomformáló lett volna, lásd a régiben a siket kissrác örökbefogadása, Down-kóros baba, pedofília, eutanázia, kapcsolatok nagy korkülönbséggel, és lehetne sorolni, itt meg csak egymás között harcoltak a nagy belterjességben. A régiben 1-1 BBQ party nagy meglepetéseket hozott, az újban dögunalmas párbeszédek mentek...


51092. Kfruzsina (2021-02-07 22:00.03) aaaaa - (válasz Americanlife 51089. hozzászólására)
VU: Úgy látom nagyon benned maradt, ez a jelenet, hogy valaki feltehetően Gus mondta Felicitynek, hogy ő a leggyönyörűbb lány a világon. Én magára a jelenetre sem emlékszem, arra sem, hogy ki mondta, de egyszer lehet újranézem.
De a VU vége felé, már túlzásokba este. Michael Machonent, hogy állandó mellékszereplő lett nagyon nyomták utána, amivel nem is lett volna, de a vége felé, már nagyon hiteltelen történetek voltak.
Egyrészt ha már megállapodott Avonleában, ment neki a szekér, jó állása lett nuku végzettséggel, lakása a világítótoronyban, akkor mégis miért hajózott mégis el??
Jó lehet mondani, hogy aki tengerész volt korábban, azt vonzotta a tenger, de a valóság az lehetett, hogy Michael Mahonen már nagyon ott akarta hagyni a sorozatot, vagy a készítők nagyon nem tudtak mit kezdeni a karakterrel.
A hajóbalesete előtti búcsúja Felicityvel is nagyon furcsára sikeredett.
Felicity már Halifaxban az orvosin tanult, amikor váratlanul találkozott Gussal a városban, de nem egyedül volt a fiú, hanem egy lány társaságában.
Felicity egyből féltékenykedni kezdett, joggal, vissza akarta adni Gusnak a gyűrűt, mert még Avonlea-ban előtte eljegyezték egymást, de aztán tisztázódtak a félreértések.
Kiderült, hogy a fiatal lány Gus társaságában valójában asszony, a Gusnak Halifaxban szállást adó hajóskapitány felesége. Ekkor persze a szerelmesek kibékültek, de itt még nem ért véget a történet, mert a város utcáin egy középkorú, hibbant virágárusnőbe botlottak, akiről az volt sejthető, hogy Gus anyja.
De mivel nem volt beszámítható állapotban, összevissza beszélt, ezért Gus, Felicity és asszony visszamentek Avonlea-ba, hogy emlékek után kutassanak. Megtalálták Gus anyjának sírját, felnyitották, de kiderült, hogy a koporsó üres, így bizonyosságot nyert, hogy a nő Gus anyja.
Gus, hogy megtudja az igazságot, hajóra szállt, hogy Jamaicába menjen és megtudja Crain Kapitánytól az igazságot. Crain Kapitány az anyja korábbi szerelme volt, aki Gust pártfogásba vette és amikor tovább ált, ő bízta rá Gusra a világítótornyot, így lett Gusnak otthona. Az derült ki ebből a homályos részletekből, hogy Crain kapitány Gus vérszerinti apja a börtöntöltelék Abraham Pike helyett.
Szóval útra keltek Jamaicába Gus meg az őrült nő, hogy megtudják az igazságot, ekkor köszönt el a kikötőben Felicitytől, ekkor mondta lehet neki azt a bizonyos mondatot, amire én nem emlékeztem.
De, hogy utána mi lett ezzel a furcsa asszonnyal, megtalálták e Crain kapitányt, kiderült e, hogy a nő valójában Gus anyja, semmi nem derült ki.
Utána teljesen elvágták ezt a szálat, mintha nem is történt volna meg sem.
Csak annyi volt, hogy a 6.évad végén Felicity telefonon hírt kapott, hogy Gus hajója felrobbant és elsüllyedt és mindenki meghalt, aki a fedélzeten volt.
Majd a záróévad utolsó előtti, előtti részében kapott megint egy rejtélyes telefonhívást, miszerint Gus mégis életben van, ekkor elindult megkeresni, meg is találta, ekkor derült ki, hogy megvakult. De az anyjáról egy szó nem esett többet. Csak találgatni lehet mi történt vele. Vagy eljutottak Jamaicába és otthagyta Crain Kapitánynál és kiderült az igazság, vagy a szomorúbb verzió, hogy a nő is életét vesztette, amikor felrobbant a hajó, vagy mivel eléggé le volt gyengülve a szervezete, már az utazás során életét vesztette.
Mindenesetre elég fura és szappanoperás szál, főleg a VU-tól, nekem olyan Blanca Floros a sztori a Megveszem ezt a nőt-ből.
Szóval ez már nagyon nem illett a VU világába és kevésbé volt szerintem vállalható. Mondjuk azt meg lehet magyarázni, hogy azért nem jelentkezett korábban Gus, mert vakon nem akart Felicity felesége lenni, szégyellte, azért nem láthattuk korábban.
Nem tudom, de nagyon szétcseszték az egész karaktert, holott korábban is elég népmesei hős volt az alakja. de szerintem ezek már nem voltak vállalhatók, még abban a korban sem. Meg másik kérdés, vakon hogy boldogult abban az időben? Amikor még ma is nehezen tudnak? Mennyire bírta el ezt később a Felicityvel való házassága?
Felicity is irreálisan megváltozott a sorozat végére. Mondjuk, szerencsére jó értelemben, mert az elején egy elkényeztetett kis liba volt, a végére normális lett, túl normális is.
Szerintem Sarah távozásával az alkotók finomítottak a jellemén.

Kérdezted miért szállt ki Sarah? Nos több verzió is van erről. Az egyik az, hogy súlyos gerincműtétje volt, ami után sokáig nem szerepelt, a másik pedig az, hogy nem jött ki a készítőkkel.
Egyszerűen megunta a naiv szőke kislány szerepét, érdekesebb sztorikra vágyott, szerette volna például a történetbe beletenni a kanadai őslakosok életét, de mivel a Disney forgalmazta Amerikában a sorozatot, így a gyártásba is jelentősen beleszólt, tehát ilyen történeteket nem engedett. Sarának pedig ez nem tetszett és ezért lett elege. Volt olyan interjú, amiben le kicsinyelte a VU-t, buta, rózsaszín ifjúsági sorozatnak nevezte.
Mondjuk az érezhető volt, hogy Sarah nemcsak egyszerűen kilépett, hanem a szerepe fokozatosan háttérbe szorult az évadok során. Az első kettő, de még talán a harmadik évad is egyértelműen rá lett építve, ő volt a kulcsszereplő, aztán úgy a 4. évadtól egyre többet foglalkoztak Felicityvel és Felixel, volt olyan rész, ahol Sarah már csak statisztált.
A karácsonyi filmben már nem szerepelt, de mondjuk ez várható volt. A legutolsó részre, Felicity esküvőre tért csak vissza, de ott is kár volt, azért a két mondatért.
Amúgy Gus sem szerepelt a karácsonyi filmben, őt eredetileg berakták volna, meg is volt írva a története, de Michael Mahonen kevesellte azt a pénzt, amit kapott volna érte, így végül visszalépett.


51091. Kfruzsina (2021-02-07 21:20.02) aaaaa - (válasz Americanlife 51088. hozzászólására)
A hatodik évad valóban nagyon izgalmas volt, az üzleti jellegű 5.évad után. Igen emlékszem, hogy a 7.évad elején Edgar Randolph az utcán rá akar lőni J.R. -ra, de elvéti, a balga.
Na az is, hogy Ellia a csomagtartóban töltött napok után friss és üde, voltak azért ott is filmes bakik rendesen. Érthető amúgy, hogy két idős ember házasságával már nem akartak bohóckodni.
Jenna -Ray szerelmi szál a vége felé, már nagyon erőltetett volt, ezért is futották a plusz köröket. Ray is volt amúgy ugyanolyan nőcsábász, mint J.R. szerintem, jellemző, amint Jenna kiteszi a lábát Ray mással van.
Hát, hogy Párizsban mit csinált Ray nem tudni, egy farmernek ott biztos nem jó, esetleg azt tudnám elképzelni, hogy vásároltak Párizs mellett valahol egy tanyát. Hiteltelen kiírások már ezek.
Hát ezt nem is tudtam, hogy Michelle csak részegen ment hozzá Cliffhez. Tudta egyáltalán kihez megy feleségül?
Ha ez így volt, az új filmben Michellenek kellett volna Cliff feleségének lenni, mondjuk azóta egy csomószor elválhattak, vagy mivel nem voltak beszámítható állapotban érvényteleníthették is azt a házasságot. Egyáltalán Michelle szerepelt az új Dallasban?
Szörnyű, hogy a vége felé, már mennyire nem épkézláb történetek voltak.

Klinika: A húsz évvel későbbi verzióban szerintem nem arról a lányáról volt szó. Az a lány a (magyar) első évad 11. részében született, még Klaus és Christa házassága és Benjamin előtt. Tehát, ha Benjamin már főorvos az új részekben, annak a lánynak még idősebbnek kellett lennie.
Az a lány,a kiről az új filmben szó volt, kisebb volt, kb. 12-13 éves, talán csak fényképről mutatta Mischa.
Azt említette, hogy három gyereke van és ez a legkisebb Liza, aki mozgássérült. Szóval ez jóval utána született, lehet nem is attól asszonytól. Mischa még nagyon fiatal volt az elején, tehát bőven benne volt, még a hiányzó 20 év alatt is nemzhetett gyereket.
Érdekes, hogy miután lezárult ez a sztori, Mischa és a terhes lány összejöttek, többet nem került szóba az eredeti sorozatban Mischa családja.
Talán annyi volt, hogy az 5. vagy a 6. évadbeli részben, tudod amikor a "fülbevalós" szomszéd lány feljelentette Mischát zaklatásért, akkor abban a részben mutatták a feleséget egy rövid, kb. egy perces jelenet erejéig, ugyanaz a nő játszotta, aki a terhes lányt, tehát még szerencsére nem váltottak.
Mondjuk érthető, hogy mivel Mischa nem volt fő karakter,csak mellékszereplő, érthető, hogy az ő családja nem kapott nagyobb szerepet, mondjuk mégis néha egy-egy rövid jelenet erejéig mutathatták volna őket, hogy a nézőben ne legyen hiányérzet.
Ina- Engel valóban díszlet volt, meg volt pár orvos, illetve nővér, aki valóban ott volt, de mindig csak a háttérben.
Wolter doktorra emlékszel, ő is pont ilyen volt?
Mondjuk a Klinika annyira eleve csak a Brinkmann családra koncentrált, hogy más orvosok és nővérek nem nagyon kaptak szerepet, főleg nem az elején. Kivéve Elke, de őt kiveséztük.
A Vészhelyzet már ilyen szempontból jobb volt, hogy több nővér és több orvos volt főszerepben, viszont a családi életük nem volt olyan jelentős, mint a Klinikában.


51090. Kfruzsina (2021-02-07 20:53.28) aaaaa - (válasz Americanlife 51087. hozzászólására)
Igazságtalan valóban a tananyag, amikor a kötelező olvasmányokon kívül X más tárgy van, amivel foglalkozni kellene, ráadásul minden tanár a maximumot várja el a tantárgyából, akármennyire jellegtelen is az, meg tudja, hogy sose lesz rá szüksége a gyereknek. Mondjuk nem is tudom, hogy hogy lehet ma normálisan számonkérni a kötelezőket, amikor minden tanár tudja, hogy ott a wikipedia, google, amire a gyerek rámegy és percek alatt megvan a válasz.

Új Dallas: Rebecca akkor terhes volt, amikor megölte Tommyt asszem, vagy később volt az, az elején csak hazudta? De utána kórházban is volt, egyáltalán megszülettek az ikrek? Vagy a robbanáskor vetélt el? Annyira kavar volt az a film, hogy nem tudom, mivel nem néztem rendszeresen.
Az első Dallas idején még jóval izgalmasabb és polgárpukkasztóbb volt, hogy Samantha és Cliff jártak, meg aztán még Samantha terhes is lett, pont akkor.
Az új Dallas idején úgy látszik már semmi ilyen nem hozta lázba az embereket.


51089. Americanlife (2021-02-07 12:15.04) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51086. hozzászólására)
VU: úgy emlékszem, Gus mondta, mert a színész is rémlik...aki valóban egy nagy dobás volt akkoriban, ezzel a felkarolni a srácot sztorival egészen Felicity férjéig léptették elő. Úgy gondolom, ebbe a sorozatba belefért, és Michael Mahonen is volt annyira népszerű, hogy a karakterét nyomják, illetve el tudom képzelni, hogy a nép őt akarta, így a zárórészre visszahozták...a vak sztorit lehet azért írták bele, hogy ne legyen minden olyan királylányos, hogy ugyan túlélte a szerencsétlenséget, de maradandó károsodással...meg akkor Felicity karaktere is fel tudott emelkedni, hogy visszakapta a régi szerelmét, akihez úgy is hozzámegy, hogy egész életében valószínűen vak marad.
Hidd el, ebben a közegben, ebben a korban ez egy vállalható cselekményszál volt.
Jó emlékeztem, hogy több testvére is volt Felicity-nek, viszont az újonnan érkezett gyerekek már nem rémlenek, szerintem akkor már nem követtem rendszeresen a sorozatot.
Felix-re emlékszem, szimpatikus srác volt. Azért azt mondom, nem kell meglepődni, 7 év alatt egy tiniből felnőtt lesz, így nehezen tudott volna ifjúsági sorozat maradni, ha a meglévő már felnőtt karakterekkel akarják tovább vinni, így érthető, hogy vége lett.

Arról tudni valamit, hogy Sarah Polley miért távozott? Ő szerepelt a karácsonyi kiadásban?


51088. Americanlife (2021-02-07 12:04.42) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51085. hozzászólására)
Annyit mutattak Clayton és Ellie esküvőjéből, hogy a koszorúslányok kimennek: Donna, Samantha és Lucy, amikor Ellie lejön, akkor a két fiába karol, akik kikísérik. Clayton-t nem is mutatta, és a násznépet sem...abban a részben rabolja el Jessica Ellie-t, mire végre megtalálják, és Ellie a csomagtartóban töltött napok után friss és üde, megbeszélik Claytonnal, hogy a sok viszontagság után mégsem halasztják el az esküvőt, így az egészet össze is csapták, de szerintem egyrészt nem akartak egy idős házaspárral "bohóckodni", másrészt Barbara Bel Geddes is búcsút intett a sorozatnak, és annyira elhúzták az egész sztorit, míg fontosabbakkal kellett kitölteni az időt, szóval az a tipikusan beszéltek róla hosszú részeken át, akadályok, szervezgetések, és akkor nem is láthattunk az esküvőből semmit.
Az egy erős évad volt, elővettek tabutémákat is, mint Samantha és Peter viszonya, Edgar Randolph öngyilkossági kísérlete (JR megzsarolta a pedofíliás ügye miatt), Mickey eutanáziája, és még sok minden történt, Bobby elvált, Jenna visszatért.
Amikor Bobby-ra rálőttek, akkor nem csak Edgar neve merült fel, hanem a feleségéé is. Különben Edgar meg akarta ölni JR-t, a hetedik évad nyitórészében rálő az utcán, de célt téveszt.
Jenna valóban Bobby-ra nézett (bár eleve ő volt Ray tanúja is)...nem, nem akarták Jennát és Bobby-t újból összehozni...valahogy az ő kapcsolatuk olyan volt, hogy az ember érezte, sosem lesznek egymáséi, még akkor sem, ha lett egy közös gyerekük. Akkor Jennát Ray-jel akarták összehozni, de ott is lefutottak pár kört, mert Jenna nem tudta úgy igaz szerelemmel szeretni Ray-t, még Ellie noszogatta, hogy ő sem a hatalmas szerelem miatt ment hozzá Jock-hoz, és mennyire jól működött a házasságuk, majd idővel megkedveli Ray-t. Aztán Jenna lelépett Charlie-val, és amikor visszajött, felfedezte, hogy Ray-nek viszonya volt egy nővel...de ekkor már a kiírásukat tervezték, ezért értelemszerű volt, hogy együtt távoznak. Steve Kanaly mint alapszereplő, már nagyon költséges volt a stábnak, így megváltak tőle, értelemszerű volt, hogy Jenna karaktere is kifutotta magát, Charlie meg végképp. Csak ne Párizsba mentek volna, mert el nem tudtam képzelni, hogy ott Ray milyen életet él.
Tényleg az utolsó részek egyikében Cliff és Michelle összeházasodtak, de azt már nem mutatták, csak a papírokból derült ki. Fura, mert Michelle és James korábban házasodtak, de mivel James Debra Lynn-t választotta, aki még papíron a felesége volt, ezért a Michelle-lel való házasságát érvényteleníteni tudta, aki így még ugyanabban az epizódban részegen hozzáment Cliff-hez.

Klinika: Mühlmann-t szerintem már nem akarták elővenni, az eredeti vetítés alatt is bőven nyugdíjas korú volt, érthető, hogy 20 év után nem ő volt a gazdasági igazgató. És szerintem az alakítója sem kívánkozott vissza.
Angie-t ezzel szemben, akár egy másik színésznővel, vissza lehetett volna hozni.
Akkor legalább Mischa kapott történeteket, bár a házasságát eléggé hanyagolták utána, gondolom a fogadott lányát sem mutatták, mert hát a Klinika nem tudott mit kezdeni a gyerekszereplőkkel.
Gondolom, a 20 évvel későbbi verzióban is ugyanarról a lányról volt szó.
Azért Engel-lel és Inával kezdhettek volna többet, mert valahogy a Klinika dolgozói eleve mintha kevesebben is lettek volna, de több dolgozót csak érintőlegesen mutatott. Hildegard kellett is, csak nem értem, miért nem írtak neki pasit, 20 év után aktuálisabb volt.
Szerintem Elkét pont azért hozták össze Udo-val, mert a nagyfejes lánya volt, így kaphatott protekciót. Ami önmagában véve nem lett volna baj, ha tényleg tudnak nekik sztorikat írni, ennek ellenére látványosan szenvedtek.51087. Americanlife (2021-02-07 11:44.19) aaaaa - (válasz Kfruzsina 51083. hozzászólására)
A mi időnkben még tényleg nem volt ez a lerövidített verzió, amivel ki lehetett volna váltani a regény teljes elolvasását. Gimiben már valóban megjelent egy ilyen kiadás, de az sok olyan külföldi művet is tartalmazott, amelyek nem hogy se ajánlottak, se kötelezőek nem voltak, de még a normál tananyagban sem szerepeltek. Na meg az interneten is utána lehet olvasni, pl. a wikipedia is összegzi a művek történéseit. Bár azt mondom, ha az illetőnek tetszik az eredeti mű, és nem olyan hosszú, akkor olvassa el, de mentőövnek ott az összefoglaló. Mellesleg mikor lenne rá idő, amikor több más tárggyal is foglalkozni kellene? Igazságtalan az is, hogy mondjuk a földrajzra rászán a diák 30 percet, míg irodalomra több órát, több napot, míg elolvassa, utána még tanulja meg a törzsanyagot is, olvassa el az író életét, háttéranyagokat, ilyesmiket.

új Dallas: emlékszem erre a Tommy-ra, valóban rokonnak hazudta őt, aztán megölte. Akkor mintha tényleg terhes lett volna, és meg is szült, de nekem valahogy a gyerekek ki is estek a történésekből. Hogy ki volt az apjuk, azt passzolom...majd talán Quantumleap kisegít minket. Különben tényleg borzalmas...ugyan az eredeti sorozatban is belterjes kavarás volt, hogy Samantha Cliffel járt, aki nem csak rokon, de az ősellenség sarja. És pont akkor esik teherbe annyi év után. Viszont abból a történetből, még ha 30 epizódon át is izgulhattunk, hogy ki az apa, de nagyon sok jó szálat ki tudtak hozni, kezdve a neurofibromatosis, Pamela gyereket akar, apasági per, és hadd ne soroljam. Itt meg Rebecca terhes lett, és már a kutya sem tartotta számon, hogy kitől, és a gyerekek sorsa mi lett?
Amúgy a második évad végén volt egy robbantás, és mintha ott vetélt volna el Rebecca, amiért az apját, Cliffet hibáztatta, mert tán ő okozta a robbanást. Lehet, akkor nem ikrekkel volt terhes...keverem én is, mert nyilván ennyire érdekelt...


51086. Kfruzsina (2021-02-07 11:00.55) aaaaa - (válasz Americanlife 51082. hozzászólására)
VU: Én sajnos továbbra sem tudom, hogy Gus mondta e Felicitynek, hogy nála gyönyörűbb lányt nem látott vagy sem, bennem ez nem maradt meg.
Gus Pike szimpatikus karakter volt és Michael Mahonen is jól látszott, én nem bánom, hogy végül maradt, bár az egész karakter olyan meseszerű volt.
Szegény, árva fiú akit felkarolnak, aztán végül szintén szállodai alkalmazott, majd helyettes lett. A világítótornyot is rábízták, így lett otthona, sőt Felicity szívét is elnyerte.
Túl sok volt a jóból.
Ráadásul elég valószerűtlen volt a visszatérése. Azt olvastam valahol, hogy az utolsó két epizódra is busás összeget kért, hogy visszatérjen.
Bár ez nincs sehol leírva, de nekem van egy olyan gyanúm, hogy Gust is a közönség sírta vissza, mint ahogy anno a Dallasban Bobbyt.
Valahogy nem tudták volna elképzelni, hogy Felicitynek más legyen a párja, hiszen a sorozat kezdetektől fogva az ő szerelmükre épített.
De a megvalósítás akkor is béna volt. Ez a megvakítás nem tudom minek kellett? A karaktert ugyanúgy lerombolták, mint ahogy Pamelát.
Jó mondjuk az utolsó részben próbálkoztak egy javító műtéttel, de nem nyerte vissza tőle a látását, de mondjuk ha visszanyeri az már nagyon Esmeraldás lett volna, a VU meg nem szappannak készült.
De idejében abba kellett volna hagyni, mondjuk az 5.évadban normálisan megtartani Felicity és Gus esküvőjét, ezzel elvarrni a szálakat, akkor nem ment volna Felicity se orvosira.
Az utolsó két évadban látványosan szenvedtek a karakterek. Mivel a VU eredetileg gyereksorozatnak épült, próbálták a régi, már felnőtt gyerekeket újakkal pótolni. Pl: Az Anne Shirleyből is ismert Marilla Cuthbert és Rachelt Lynde nevelt ikerpárját Daveyt és Dorát helyezték előtérbe, valamint egy hátrányos helyzetű, sok gyermekes családból származó kislányt, Beckie Lestert.
Ők váltották volna fel a korábbi Sara- Felicity- Felix gyerekhármast.
De ez sem jött be. Az újbóli gyerekes történetekre már senki nem volt kíváncsi, ráadásul nem is voltak szimpatikusak az új gyerekek.

Felicity öccse Felix volt. Igen túl emlékszel, kicsit dundi kisgyerek volt, de később egész jó pasi lett.
Valóban a szállodában kezdett el dolgozni, előbb mint pincér, aztán mikor Gus elhajózott a főnök megtette helyettesnek. De a legutolsó részben otthagyta a szállodát és tengerésznek állt, majd készült később egy egy részes karácsonyi külön film is, abban katonaként harcolt az első világháborúban, eltűnt, de a film végére természetesen megkerült.
Felicitynek rajta kívűl még két testvére volt, egy húga Cecily és egy a sorozat ideje alatt született kisöccse Daniel. Saráhval unokatestvérek voltak.


elejére ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... végére

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAmericanlife, 2021-05-06 16:5051505 hsz
Melyik a legjobb jelenet?Lifeisamovie, 2021-02-11 12:125 hsz
Kedvenc szereplődOpticum, 2020-12-12 09:16281 hsz
KérdésekQuantumleap, 2019-09-07 20:161553 hsz
A Dallas sorozatok openingjei és endingjeiTündérke:-), 2019-03-21 10:5645 hsz
A Legjobb beszólásokDanyi, 2019-03-14 21:50316 hsz
Ki a leghelyesebb?Viola Bulldog, 2015-01-15 11:4337 hsz
Szereplők kilépése,visszatéréseArturo professzor, 2013-08-21 16:52400 hsz
Epizód összefoglalókCsanandri, 2013-04-08 19:05380 hsz
Spoilerek-csak kíváncsiaknakDasztifárló, 2012-09-03 15:21238 hsz

Összes Dallas fórum (18 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu