Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Danny Collins
- Filmbox Premium, 21:40
Lány a jövőből
- Cinemax2, 22:21
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
Felhőkarcoló
- Mozi+, 23:00
A bűnös
- Paramount Network, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Luther: A lemenő nap aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Boldog halálnapot! 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Nyolcadik utas (2021-04-08 19:01.38) aaaaa
Az a helyzet, szórakoztató film ez, vannak kimondottan jó pillanatai és az is tetszik, hogy visszakanyarodunk az első részbe, de sajnos gyengébb lett, mint az elődje.
Az anya szál túl lett tolva. Pí Patelnek örültem. És Jessica Rotkenak vannak erős pillanatai. Még belefér 33 évesen az egyetemista érába, de csak épp hogy.
Egy-két poén nagyon jó lett. de kár, hogy a félelem faktor háttérbe szorult.


15. Kokesininja (2020-05-14 16:42.04) aaaaa
Hát sajna az első rész sokkal jobb volt . Ezt feleslegesen túlbonyolították, de a legnagyobb baj, hogy a film közepétől teljesen leül a cselekménye, rettenetesen unalmassá válik az egész, gyakorlatilag ugyanazt játtszák el, mint az 1-ben .
Plusz a végső felirat utáni jelenetben, most öszintén...miért kellett kib***ni a szerencsétlen hülyepicsával ?



14. HalfLife2 (2019-10-21 15:48.12)  
Vártam már. Nagyon nagy film! Igazi vígjáték, egyben van is mondanivalója. Ritka az ilyen film. Nagyon jó.


13. Emylio (2019-09-08 11:09.19) aaaaa
Feleslegesen túltekerték, és ez nem vált a javára.


12. Roberto (2019-07-12 14:54.33) aaaaa
Nagyon örülök a film sikerének, mert összességében még is sikerről beszélhetünk. És büszke vagyok az alkotókra, hogy egy újabb "Tudom mit tettél tavaly nyáron" típusú. hangulatú filmet hoztak elő, gyerekkorom emlékét idézte elő a két Boldog halálnap. Jessica Roth angyon szimpatikus kis csajszi, a film jól megrendezett,és követhető volt. Az első rész szeritnem egy fokkal jobb volt, na de az amikor tangástul zuhan le a kis szökecsaj az égből, az a jelenet nálam mindent vitt :)


11. Tjunior (2019-06-15 21:45.42) aaaaa
Óriási katyvasz, nem túlzó ez a jelző. Nehéz összeszámolni mi minden akar lenni ez a film. Elég váltakozó színvonalon, talán akkor a legjobb amikor vígjátéknak képzeli magát. Kb. ugyanúgy mint az első rész.
Végül is lekötött, elszórakoztatott, holnapra elfelejti az ember....hacsak...


10. Bertó!!! (2019-06-15 18:35.32)  
Akinek az első nagyon tetszett,az lehetséges,hogy ezzel a résszel nem igazán lesz kibékülve.

A film elején még csalódott voltam,de szépen lassan beindulnak a cselekmények,kb. onnantól,mikor stílust váltanak és az első részben belobogtatott (másodlagos) "horror" vonalat is teljesen elfelejtik.

Jessica Rothe ismételten zseniális.


(((Kicsit a Távkapcscsal tudnám párhuzamba állítani,mivel ott is túlnyomó részben a humor dominált,de azért befért 1-2 érzelmesebb jelenet.)))


9. Sakamaru (2019-05-01 18:59.20) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 8. hozzászólására)
Igazad van. Nekem tetszett igazából meglepően jó története volt.


8. Johnny Saiper (2019-03-01 18:25.42) aaaaa - (válasz Semprini 7. hozzászólására)
Igen, én is elsősorban erre a sci-fis dologra gondoltam “semmi értelme” alatt. A misztika szerintem jobban állt neki, de hát egyre gyakoribb szokás, hogy mindent meg kell magyarázni.
De, mint mondtam, legalább jóra csinálták meg, szóval nem savazom tovább.


7. Semprini (2019-03-01 17:37.27) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 6. hozzászólására)
Annyi értelme legalábbis volt, hogy elég hülyén venné ki magát, ha az első rész után rögtön a harmadik következne. Merthogy ami ekkora siker, azt Hollywoodban folytatni KELL, és pont. :)
Arról viszont már igencsak lehet vitatkozni, hogy megérte-e műfajt váltani az első részhez képest és belekeverni ezt a sci fi-vonalat. Ez szerintem is hiba volt, sokaknak alighanem ezért nem jött be. Talán a harmadik jobb lesz...


6. Johnny Saiper (2019-02-27 22:50.37) aaaaa
Semmi értelme nem volt elkészíteni, de legalább elérte a célját és szórakoztatott. Mivel pont erre volt szükségem, ezért tetszett.


5. Gabe33 (2019-02-18 13:42.12)  
Nekem összességébe tetszett a film Deeeeeee... annyira megkutyulták benne a dolgokat hogy ez rontott az összképen. Konkrétan volt olyan rész amit csak sejtek de még most se világos... Lehetett volna jó ha a poénok is jobbak és nem csavarják agyon az egészet. Jessica Rothe még mindig adja!Elsőtől sajnos sokkal lemarad. Akinek az első nem tetszett az ebbe már be le se vágjon.


4. Kyra92 (2019-02-17 22:41.24) aaaaa
Most nagyon szomorú vagyok, de ez pocsék lett. Az első részt minden logikai bakijával együtt imádtam, többször is megnéztem már, ezt pedig aligha fogom még egyszer az életben. A vége felé már elővettem a telómat és azt böngésztem, mert annyira untam. Nagyon sok mindenre számítottam ezen film kapcsán, de hogy unni fogom, na arra nem. Fel voltam rá készülve lelkileg, hogy tuti nem éri majd el az első színvonalát, tehát tudtam, hogy nagy eséllyel nem fogok neki ötöst adni, de hogy ilyen gyenge osztályzatot kellett, hogy...csalódtam és nagyon rosszul esik, hogy elcs*szték, mert nagyon vártam.
Inkább megnézem mégegyszer az első részt, erről pedig megpróbálom elfelejtetni, hogy valaha is megnéztem. Meg azt is, hogy egyáltalán létezik.
Trehány...ez a szó jut róla eszembe.


3. Thejoker (2019-02-17 13:18.50) aaaaa
Csalódott vagyok. Az első rész tett egy hasonló lépést,mint annak idején a Sikoly. Visszahozta a tiniket sorra levadászó maszkos sorozatgyilkost,de azért humort is vitt a filmbe,hogy ne kelljen véresen komolyan venni. Itt is hasonló történt. Kaptunk egy maszkos gyilkost,és egy lányt aki ugyanazt a napot éli át újra és újra. Nem volt kimagasló film,de nálam működött. Kíváncsi voltam mit hoz a folytatás. Mint már írtam csalódtam. Sok horror jól működik anélkül is,hogy tudnánk egy gyilkos vagy lény eredet történetét. Nem kell mindig mindent megmagyarázni. Itt már az elején egy magyarázatot kapunk mindenféle idővonalról,ugrálásról az univerzumok között,és ez rögtön el is vette a kedvemet. A film hasonlóan építkezik mint az első rész,de közel sem kötött le annyira. Szinte ugyanazt látjuk,de most a gyilkos a lány barátaira vadászik. A film végén mikor kiderül ki van a maszk alatt,azt éreztem ez a magyarázat elég gyenge lábakon áll.
Jó mozit vártam,vagy legalább azt,hogy hozza az első színvonalát,de nem kaptam meg! Biztos lesz 3.rész,remélem az jobb lesz!



2. Semprini (2019-02-16 00:40.13) aaaaa
Az első rész számomra nagy meglepetés volt, Jessica Rothe pedig egycsapásra a kedvenceim közé került ezzel az alakításával. Nagyon vártam tehát a folytatást, és bár abban nem nagyon reménykedtem, hogy az első részt sikerül felülmúlni, abban teljesen biztos voltam, hogy Jessica Rothe miatt ezt is bőven érdemes lesz megnézni, és hogy bármi is történjék, el fogja vinni a filmet a vállán. Csak minél gyengébb a forgatókönyv, annál nehezebb dolga lesz.
Hát, a dolog nagyjából be is jött. A forgatókönyv ötletes ugyan, de valahogy nem képez koherens egészet az első filmmel, ugyanis műfajilag egészen más vizekre evez. Persze sokminden visszajön az első részből,de míg az egy slasher és egy romantikus vígjáték keveréke volt, amit az időhurkos dolog csak megfűszerezett egy kicsit, addig ebben a részben már maga az időhurok, sőt annak előidézése lett a fő téma, és ezzel egy sci-fi szál került a történetbe, vagyis letértek a jól bevált irányvonalról és rögtön a film elején egy nagy adag áltudományos maszlagot zúdítanak a néző nyakába, amit az ember vagy elfogad és akkor egész jól szórakozhat, vagy pedig nem, és akkor a haját tépi, hogy hogy tudtak ekkora baromságot kitalálni folytatás címszó alatt. Én igyekeztem elfogadni, bár a film második felében már akkora a zűrzavar a különböző idősíkokkal, hogy az ember könnyen elveszíti a fonalat, de itt jön a képbe Jessica Rothe és az ő szenzációs alakítása, amely második alkalommal is lazán, játszi könnyedséggel viszi el a filmet a vállán, miatta megbocsátunk minden zagyvaságot és logikai bakit, és leginkább azon lehet csodálkozni, hogy ezt a kivételesen tehetséges és bűbájos színésznőt hogyhogy csak 30 évesen fedezte fel Hollywood, és miért nem lett már sokkal előbb sztár. Öröm volt olvasni az eddig megjelent hazai kritikákat, amelyek szinte egybehangzóan megjegyezték, hogy Rothe magasan kiemelkedik a film többi szereplője közül, végig uralja a vásznat, és sokszínű, ugyanakkor harsányan magával ragadó alakítást nyújt.
De a film azért nem lett az ő egyszemélyes show-ja, sőt a többi szereplő is kimondottan jól lett összeválogatva. Jó volt látni, hogy visszahozták Ruby Modine-t, sőt még rehabilitálták is a karakterét, a Cartert játszó Israel Broussard ezúttal is remek partner, és jól működik a kémia közte és Rothe közt, és kapunk új mellékszereplőket, akik szintén jópofák, és annyit vannak színen, amennyi feltétlenül szükséges a sztori szempontjából.
Szóval jó kis folytatás lett ez, szórakoztató, egy perc üresjárat sincs benne, a humora is tartja az első rész szintjét, talán csak a műfajváltás hozható fel negatívumként, de hát ez most így jött össze. A harmadik rész lehetőségét pedig máris belengették, én nagyon fogom várni, feltéve, ha abban is Jessica Rothe lesz a főszereplő. Merthogy járt utat járatlanért nem szabad elhagyni.
Összességében egy szolid négyest megadok rá, semmiképp nem jobb az első résznél, de szórakoztató, érdemes megnézni, akár többször is.
8/10


1. Emmersson (2019-02-13 21:37.12)  
Az első jó volt, bízom benne, hogy hozza azt a szintet!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2021-04-08 19:0116 hsz
KérdésekFogarasi74, 2019-02-17 20:121 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Boldog halálnapot! 2. adatlap
Eredeti cím: Happy Death Day 2U
Évszám: 2019
Rendezte: Christopher Landon
Szereplők: Jessica Rothe, Ruby Modine, Israel Broussard, Suraj Sharma, Rachel Matthews...

További információk

Szereplők fórumai
- Jessica Rothe - Vélemények
- Bear McCreary - Vélemények
- Suraj Sharma - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk