Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Gyűrűk Ura - A király visszatér
- HBO, 09:20
Casino Royale
- Mozi+, 09:30
A csaló
- Filmbox, 09:40
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00
Egy pillanat az életért
- Film4, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Hiányolt fórumozók!
Szólánc
Mit hallgatsz most?
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eufória aaaaa
Zendaya Coleman aaaaa

 

Fórum - Jégvarázs 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Jaho (2021-11-13 17:23.29)  
Egyszer meg lehet nézni, az egy jobban tetszett, ez nálam is közepes.


25. Sakamaru (2020-03-11 17:22.08) aaaaa
Valljuk be ez az első részhez képest egy átlagos alkotás.



24. Cantri (2020-03-01 14:12.05) aaaaa
Mindenképp pozitív hogy egyre több kifejezetten gyerekeknek szánt produktumban jelenik meg hangsúlyosan a környezet-természetvédelem kérdésköre.....de igazából a Jégvarázs első epizódja nem ezért volt nagyszerű. Hanem mert remek érzékkel ötvözte a musical formátumot a látványos digitális technikával..miközben a klasszikus Disney üzeneteket sikerrel aktualizálta. Hat évvel később mindezt csak meglovagolni sikerült a készítőknek, sokat érdemben hozzátenni már nem tudtak...a dalok többsége pedig fájóan unalmas, és dallamtalan..egyedül a megjelenés minősége vitathatatlan tökéletes, vízanimációk már-már tényleg a fotorealisztikusságot idézik ahogy hömpölyögnek a játékidő folyamán.

Közepes minőségű, elődöt maximum megidézni képes felvonás... nem olyan jó, hogy igazán élvezhető legyen, de nem is olyan rossz, hogy zavarban kelljen lesni.


23. Juno_ (2020-01-09 20:40.18)   - (válasz N.Ani 22. hozzászólására)
Aki a Coco-ra képes 1-es értékelést adni, attól nem is várható több...


22. N.Ani (2020-01-08 23:47.35) aaaaa
A táj gyönyörű,a szeretet példátlan és Kristoff dala zseniális... az első részhez mérten nekem mégis gyenge. Bár többen írták,hogy ez is vicces, a magam részéről ezt nem találtam annak. Talán Olaf 1. részi összefoglalója lehetne az,de számomra az is inkább "csak" megmosolyogtató. A befejezést is másként képzeltem el. Bár az 1. részt 3 csillaggal értékeltem (az örök kedven RAJZFILM Disney-khez mérten),azt mostanra rengetegszer láttam,és akár fel is értékelhetném. Ezt biztosan nem fogom újranézni.


21. Dexter Sitzky (2019-12-23 13:15.41) aaaaa
Legjobban a két új dalbetéte vett meg.Show Yourself, Into The Unknown.


20. Törölt felhasználó (2019-12-11 21:32.33)  
Remélem hogy Elsa nem lesz leszbikus, mert akkor ez is olyan lesz mint a Pocahontas 2. Számomra el sem készült.


19. Cartman8/2.0 (2019-12-04 10:17.34)  
Méltó folytatás szép dalokkal sok sok poénnal.. Olaf marad a kedvenc :)



18. Halember (2019-12-02 14:31.23)  
Gyenge prodi :)


17. Misafeco (2019-12-01 20:57.56) aaaaa - (válasz Thejoker 16. hozzászólására)
Kicsit vicces, hogy a kritikák mennyit foglalkoztak a globális felmelegedéssel, őslakosok leigázásával, és további nagyon felületesen előjövő témákkal, miközben a valódi mondanivaló soknál mintha a felszín alatt maradt volna. Pedig nem rejtegették a készítők.

Az idő múlása, és az ezzel folyamatosan változó (élet)körülmények új kihívásokat hoznak, ezt a vonalat gyönyörűen vezette végig a film. Valamilyen szinten minden dal foglalkozik vele, de nem véletlen az őszi setting sem, amiről mindenki egyből a változásra asszociál.

A változás elkerülhetetlen, de ha megvannak a biztos pontok az életben, a szeretteink, a családunk, akikre számíthatunk, akkor sokkal könnyebb egy izgalmas kalandként tekinteni az új dolgokra.

SPOILER

Elsa ívét gyönyörűen zárták le, egy új kalandba kezd, valahol megtalálja a helyét, kibékül önmagával és a múltjával, miközben örömmel megy vissza Arendelle-be a családjához időről időre. Valahol erről szól a felnőtté válás: kirepülni a családi fészekből, meghozni a saját döntéseinket és felelősséget vállalni értük, de ez nem kell, hogy egy tényleges elszakadást jelentsen a szüleinktől/testvéreinktől.

Ebből a szempontból Elsa sztorija közel áll hozzám, de Annára is érdemes kitérni. Neki ugye nincs szuperereje (szegényt Olaf jól ki is figurázza :D ), de pont ezért nagyon emberi az erőfeszítése, hogy segítsen. Ahogy az első filmben is, most is hőssé válik, de egy sokkal "felnőttesebb" módon. A barlangban előadott dala fantasztikus, főleg eredeti hanggal. Kristen Bell nagyon kitett magáért, a fájdalmat olyan elemi erővel adja át, hogy megborzongat.

SPOILER vége

Hogy az év legjobb animációja, az számomra teljesen egyértelmű. Az egyetlen komoly kihívó a Toy Story 4, ami még mindig szórakoztató, de már érezhetően fárad a franchise. Az Így neveld a sárkányodat 3-mat már nagyrészt el is felejtettem, a Lion King a kiváló látvány ellenére az eredetinek csak halvány másolata. Lego kaland eh, a kiskedvencek pedig szóra sem érdemesek.


16. Thejoker (2019-12-01 15:53.27) aaaaa - (válasz Misafeco 15. hozzászólására)
Teljesen egyetértek veled, hasonlókat akartam írni! Nálunk jól szórakozott a család minden tagja a filmen, tehát megkapta mindenki amire vágyott!

Nem értem a fanyalgókat, nem tudom ők mit vártak volna egy Jégvarázs folytatástól! Szerintem az év egyik legjobb meséje!


15. Misafeco (2019-11-27 22:54.10) aaaaa
Valami különös érzés fogott el, amikor a jégvarázsos popcorntartóval a kezemben leültem a székembe a hétfő este is nagyrészt megtelő moziteremben. Mintha újra gyerek lennék, egy huszadik századbeli gyerek, körülvéve huszonegyedik századbeliekkel.

Ami véleményem szerint leginkább kiemeli a Frozent a mainstream animációs filmek közül, az nem feltétlenül a zene, hanem a testvéri kapcsolat megjelenítése. Megkockáztatom, hogy a Disney mesék elsöprő többségében egyedüli gyerek a főszereplő. És nem csak náluk. Az első rész a testvéri szeretet eltéphetetlen kötelékéről mesél, amely nagyobb erő még Elsa varázserejénél is.

Enyhe SPOILEREK

Ami a mozi közepére egyértelművé válik: ez a film jóval sötétebb; és jóval komplexebb témákat feszeget, mint az elődje. Többek között: a felnőtté válás, a múlttal való szembenézés, és annak megértésén keresztül jobb emberré válni, és hogy hogyan találjuk meg az erőt magunkban meghozni a helyes döntést akkor is, amikor azt elviselhetetlenül nehéznek tartjuk. Annának és Elsának is végig kell járnia a maga útját, ez különösen kidomborodik, amikor külön kell válniuk (illetve Elsa tesz róla, hogy különváljanak).

Olaf persze gondoskodik róla, hogy a hangulat ne legyen túl komor, igazi sziporkázó humorbomba. Dőltem a röhögéstől, amikor eljátssza az első rész történéseit. Kristoff egy jelenet erejéig így is ellopja tőle a rivaldafényt, egy zseniálisan vicces jelenetben a zenés klipeket kifigurázva énekel az Annához fűződő érzéseiről egy csapat rénszarvas társaságában.

És ha már énekekről van szó, a második rész sem spórol, miközben nem veri le az első rész által igen magasra rakott lécet a minőség terén sem. Sajnos csak magyar szinkronnal adják, ez némileg csökkentette számomra az élményt. Idina Menzel hangját eltüntetni önmagában is főbenjáró vétek, de így utólag meghallgatva az eredetiket, a fordítás minősége is hagy némi kívánnivalót maga után (hogy olyan elhanyagolható dolgokról, mint szótagszám és ritmus ne is ejtsünk szót). Hallgassátok meg az eredeti dalokat, megéri.

A film csúcspontja Elsa dala a szigeten (nem, ez nem a Let It Go, az megismételhetetlen). Nem lehet mást mondani rá, minthogy ez a jelenet egy audovizuális mestermű. Nem mintha nem lenne az egész film gyönyörűen animálva, de itt még rádobnak egy lapáttal, teljesen ellopja a showt.

Egy perccel később Anna még összetörte a szívemet (szolid második a kedvenc jelenetek között), hogy aztán jöhessen a "szokásos" Disney end, ami annyira azért mégse szokványos.

SPOILER vége

Összességében elmondhatom, hogy a Disney megint megcsinálta, méghozzá úgy, ahogy szerintem senki nem számított rá. Vicces, látványos, érzelmes, én személy szerint imádtam minden percét. Minden korosztály megkapja azt, amiért beült rá, nekem pedig pluszban megvan a következő időszakra a lejátszási listám. Habár a lezárás kerek, amennyiben mégis megcsinálnák a harmadik részt, az én mozijegyemmel már most számolhatnak. 5*


14. SzaboKri81 (2019-11-25 19:53.11) aaaaa - (válasz Dobsony 11. hozzászólására)
Hát ez van. De mondjuk, ha elolvasod amiket írtam egy párszor már leírtam, hogy pasi vagyok.


13. HMáté33 (2019-11-25 18:14.56) aaaaa
tök pozitív, hogy a többség azért egész jól megbirkózik a ténnyel, hogy énekelnek egy musicalben.


12. Alias_krisz (2019-11-25 18:09.51) aaaaa
Nekünk tetszett. Kissé félve mentem el a moziba a véleményeket olvasva, de azt kell mondjam megérte. Kicsit éneklős, valóban, mint ahogy korábban írták, de teljesen élvezhető volt. 12 évestől 69 évesig voltunk, mindenkinek tetszett.


11. Dobsony (2019-11-24 22:01.06)   - (válasz SzaboKri81 9. hozzászólására)
Hú, ez kemény felismerés volt.... ;)
Eddig azt hittem csaj vagy, most meg benyögöd, 38 éves manus. Eddig átbasztál mindenkit Kriszta. :) Engem nagyon.


10. Juno_ (2019-11-24 20:43.39)  
Ma néztük meg. Összességében semmivel sem lett rosszabb, mint az 1. rész. Komorabb, sötétebb, félelmetesebb, sejtelmesebb, fájóbb és persze szomorúbb! Viccesnek egyáltalán nem mondható, de a történet ismeretében ugyebár miért is lenne az. Külön öröm, hogy többféle módon is van utalás az első rész eseményeire, dialógusaira. A zenék továbbra is színvonalasak, szuperül passzolnak a cselekményszálakhoz.
Az 1. rész egy, úgymond tudatosan félkész mese volt, valójában az égvilágon semmit nem tudtunk meg arról, hogy mi ez az egész varázsosdi. A szülőket gyorsan kiírták, a lányuk és a szülők múltja így egy hatalmas nagy talány maradt, melyre most sikerült végre választ kapnunk. Bizonyára sok nézőt a legkevésbé sem foglalkoztatja az előzmény, hiszen végül is egy kereknek tűnő történetet kaptunk az első részben. Viszont -és persze még bőven lenne mit kifejteni a múltra vonatkozóan- a sztori a 2. résszel vált igazán kerekebbé. Jó volt látni a szülőket is fiatalon és még a nagypapát is. Megtudhatunk sok olyan összefüggést, melyet a korábbi epizódnak hála -még ha nem is tűnt oly bosszantóan feltűnőnek- elvarratlan szálként vonult be a filmtörténelembe ez idáig. Az első részhez képest éppen ezért nyújt szerintem többet, csak hát merjük is befogadni és ízlelgetni, s ne pedig a korábban, az emlékeinkben jól elraktározott cukiságot keressük benne folyton folyvást. Nyilván Olaf továbbra is az a mókás figura, aki azért hoz némi vigaszt és mértékletes vidámságot ebbe a nyomasztó világba, hiszen elvégre mégis csak elsősorban gyerekeknek készült ez a mese, de a mélyebb érzelmek megvalósításának ténye már inkább a felnőttebb irányvonalat veszi célba. A készítők érzésem szerint remekül megtalálták a mai kor elvárásaihoz igazított középutat, mely állítom a legnehezebb faladat egy animációs film esetében. Ijesztő, félelmetes, de úgy, hogy közben a kisebbek is megtalálják benne a nekik tetsző momentumokat, nem lesznek rémálmaik. A felnőttek pedig, talán érzőbb és felvilágosultabb lényként mélyebben elgondolkodnak a történéseken. Mit is jelent valójában a szülői, testvéri szeretet, az összetartás, az áldozathozatal, az önzetlen segítőkészség, vagy éppen az ármánykodás, álnokság, stb.
Mindezek ellenére nem tartozik a legkedvesebb meséim közé sem az első, sem a második rész, de a mai mesék tárházat szemügyre véve még így is bőven helye van mondjuk egy 20-as listán.


9. SzaboKri81 (2019-11-24 06:39.25) aaaaa
Nekem egyáltalán nem tetszett ez a második rész. Nyilván a Disney nem a 38 éves férfiak ízlés világának megfelelő filmet fog készíteni de az első rész tetszett. És sok más olyan Disney mese van, amit a mai napig szívesen megnézek a lányommal. Pl. a Jégvarázs első része. Jó, giccses és sablonos de egy szerethető és vicces mesefilm. Ezzel szemben ebben a második részben már semmi ilyen nincsen. Lehet, hogy mondjuk én voltam túl fáradt de nekem ez a film semmiről nem szólt. Csak annyi maradt meg bennem, hogy még a Disney-hez mérten is túl sok az éneklés. És olyan random szituációkba teszik bele, hogy az már idegesítő. Persze, nyilván én sem törném magam, ha tudnám azt, hogy lényegtelen milyen filmet készítek a több száz millió dolláros bevétel úgy is garantált. Azért többet vártam volna tőlük. Mert az, hogy a látvány csodálatos, az 2019.-ben már kevés.

Összességében két csillag. Főleg az első részhez mérten.


8. Sakamaru (2019-11-22 16:44.16) aaaaa
őszintén mondom az első rész jobb volt! Ez egy átlagos mese cuki látványba bújtatva.


7. Dexter Sitzky (2019-09-25 15:46.36) aaaaa
Legújabb előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=bwzLiQZDw2I


6. HMáté33 (2019-02-14 22:37.40) aaaaa
igen teszkós ez az előzetes


5. Dexter Sitzky (2019-02-13 19:49.42) aaaaa
Na,a Jégvarázson is érződik,hogy király folytatása lesz.:)Megvan,hogy mi lesz a következő idei mozi:)))))


4. Sergio Alba (2019-02-13 18:31.03)   - (válasz Misafeco 3. hozzászólására)
Főleg a kisgyerekes családok körébben, mint pl. a Grincs.
Én nem fogok kockáztatni (főleg, hogy bejött az első Jégvarázs), így valószínüleg marad az online nézés :D Semmi kedvem sincs egy újabb rajzfilmben csalódni


3. Misafeco (2019-02-13 18:28.52) aaaaa
A Disney előre elkezdheti számolni a pénzt, mert hogy ez is bankot fog robbantani, az tuti.



2. Sergio Alba (2019-02-13 18:23.14)  
https://www.youtube.com/watch?v=suVQt0pfOLc

Csak én látom úgy, hogy a CGI elég gyatra lett?


1. Dexter Sitzky (2019-02-09 12:19.38) aaaaa
Várom a folytatást:))))))))))))



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJaho, 2021-11-13 17:2326 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk