Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO2, 19:30
Börtönlázadás
- HBO, 20:00
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00
The Doorman - Több mint portás
- Filmbox, 20:00
Lassan
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kukkolók aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Fórum - Alelnök (2018) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Mclane 2 (2021-12-12 21:40.59)  
Én nem olyan régen láttam a filmet és nagyjából sejtettem milyen lesz a felépítése, mert volt már dolgom a rendező egy korábbi munkájával a Shortolós film kapcsán amit évekkel korábban forgatott le. És mindent egybevéve nem volt rossz film szerencsére, megpróbált tényszerű és a maga módján kicsit könnyedebb is lenni a bemutatás terén. Úgy hogy mindent egybevéve elégé érdekes film lett, amit akart bemutatott a néző felé és megpróbált valahol pártatlan de mindenes lenni, és ez valahol sikerült is nagyjából de persze ki hogy látja a dolgot magában.


6. Tjunior (2020-12-06 11:00.03) aaaaa
Nekem kissebbfajta csalódás.
Adam McKay meg akarta ismételni a Nagy Dobást. És ezt úgy hogy csinál egy ugyanolyan filmet. Csak valahogy az a stílus ami a Nagy Dobásban friss és érdekes volt az Alelnök esetében valahogy szolgai másolásnak és izzadságszagú erőlködésnek jött le. Az a baj hogy nagyon megakarták mondani a tutit. Ezzel együtt a Vice nem rossz film, valahol a 3 és 4 csillag között, csak az elvárás vitte nálam lefelé de nem is az amit reméltem.



5. Forthrightness (2020-06-18 18:57.35) aaaaa
Dick Cheney – az USA legfiatalabb alelnöke, előtte a Halliburton energetikai vállalat elnöke majd vezérigazgatója.

Mi is fűződik a nevéhez (amit megtudtunk)..

Az alelnöki hatalom soha nem látott megerősítése, a totális digitális megfigyelés, Guantánamo, erőből politizálás, a fokozott vallatási technika, melynek hírhedt helyszíne Abu Ghraib, nagytőkés érdekérvényesítés.


Milyen „eredményeket” ért el (amit megtudtunk)…

A tapasztalatlan Bush alelnökeként kiterjesztette befolyását az államigazgatásra, az energetikára, a hadseregre és a külpolitikára is.

A World Trade Center elleni támadás után elnöki felhatalmazás nélkül adott ki parancsokat a hadseregnek.

Afganisztán – megtörték a tálibok uralmát, az al-Kaida terrorcsoport helyi hálózatát felszámolták, de az igazi felelősöket nem tudták felmutatni.

Irányításával – bizonyítékokat kreálva vagy éppen eltüntetve lerohanták Irakot. Bizonyíték azóta sincs arra, hogy Irak rendelkezett volna tömegpusztító fegyverekkel.
Ezzel az értelmetlen megszállással megerősítette Iránt, emberanyagot adott az Iszlám Állam újraszerveződéséhez.


Mi az amit nem tudunk (nem tudtunk meg)…

Hogyan lesz egy átlagos emberből, akit kétszer letartóztattak ittas vezetésért, akit kirúgtak a Yale-ről a világ legnagyobb hatalmának legbefolyásosabb embere, hogyan tudott ekkora hatalomhoz jutni, mi volt az ő legnagyobb erőssége, ami másban nem volt meg. Mert jól eligazodik a rendszerben, mert amikor kell láthatatlan, mert jó helyen, jó időben bólogat/nyomja meg a szavazógombot? Mert határozott elképzeléssel érkezik vagy az alkalommal él? Nemzeti érdekek vezérlik vagy valóban a kapitalizmus profitéhségének szimbóluma? Van hite vagy meggyőződése?


Mi az ami biztos…

Az iraki olaj az iraki népet illeti meg – mondta Bush. miközben az iraki megszállás után a Halliburton megbízást kapott az olajkitermelésre és forgalmazására. Leányvállalata az üzemanyagot a piaci ár kétszereséért adta el az amerikai hadseregnek. Cheney ma is részvényes a társaságban..


4. Fütyülős (2020-02-02 19:06.16)  
Nem fog megjelenni soha?


3. HettyKing (2019-04-24 14:21.07) aaaaa
Nekem ez volt eddig az év filmje. Már annyira ki voltam éhezve egy ilyen típusú dokuszerű mozira, hogy ihajj.
Csodálom, hogy 2 hozzászólás van eddig csak itt, remélem az érdeklődés a történelmet elmesélő, megértendő mozikról nem vész el végleg.
Szabályosan jó volt végre a sok sallanggal teli bugyuta vacak mozikon kívül valami értelmeset is látni.

Na de a filmről is beszéljünk:
Valahogy jobban működik, ha az rendez, aki a forgatókönyvet is írja. Szerintem zseniális az egész, Adam McKay filmje egyediséget tükröz, pörög, kiszól, ad nekünk sok drámát és dühöt, ugyanakkor humorizál, nem is veszi mindig magát eléggé komolyan, de a tényeket közli és éreztet velünk, amit éppen akkor kell. Nem hiába, a sztorit az élet írta. Nem ahogy a közepén mi azt szeretnénk elképzelni. :)
Christian Bale remekül játszott, igaz a maszkja nekem még a mai korban is mesterkéltnek tűnt néhány grimasznál, de elég jól sikerült hozni az eredeti figurát, Dick Cheney-t. Jegyezzük meg ezt a nevet, mert bizony döntései és hatalmi vágya miatt nem kevés ember elvesztését okozta világunkban.
Szép ez az Amerika, nem? Az állampolgárok talán még mindig azt hiszik szabadok, és nincsenek megvezetve, szegények! Ez valójában mindig csak egy önámítás volt, mese habbal! ha valamihez, ehhez értenek!
A film remek, erősen ajánlott, pláne annak, aki figyelemmel kísérte szeptember 11-et és izgult, hogy most elfogják-e végre Osama Bin Ladent vagy sem. Bush rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab, lássuk, mennyire is volt a helyzet magaslatán!

SPOILER:
Gondolom mindazokban dúl a düh, akikben van némi igazságérzet és túllátnak dolgokon. Dick bár a mai napig él az új szívvel, bizony, nem kér bocsánatot sem azért, mert meglőtt valakit, sem pedig azért, mert milliók haltak meg miatta. Ő azt mondja, csak az amerikaiakat szolgálta, a dolgát jól végezte... Aztán hogy ezt tényleg így érzi, vagy csak mentegeti magát? Nem látunk a lelkébe, de szeretném azt hinni, valahol tudja, hogy hibát követett el.
Beteg az ilyen ember, te jó ég és az ők mindig túlélnek mindenkit! Szívósak.
Tanulságos, milyen, ha egy olyan ember kezében van a hatalom, aki mindig is erre vágyik, mint pl. Dick Cheney.


2. Emmersson (2019-02-17 12:55.03) aaaaa
Jobban tetszett, mint a A legsötétebb óra..pedig az sem volt egy gyenge mozi!


1. Cantri (2019-01-31 00:19.31) aaaaa
A politika az antik idők óta az egyik legérdekfeszítőbb, ugyanakkor legerkölcstelenebb játszótér, melyben szavak erejével gyakorlatilag bármit el lehet érni. Félelmetes belegondolni. Főleg, mert a kulisszák és indokolatlan rivaldafény mögött nem a jóravaló seriffek vágtatnak fehér lovon kiállni érdekeink mellett, és megmenteni a napot. Mindez púder, porhintés, ármány, manipuláció....gazdag tárház, mellyel könnyedén rá lehet venni az embereket, hogy pontosan oda tegyék az ikszüket ahova kell.

Dick Chaney csupán egyike ezeknek a nagyravágyó államférfiaknak, nem hinném hogy rosszabb lenne bármelyiküknél, és örömmel láttam, hogy a készítők sem próbálták szörnyetegnek beállítani, egyedüli felelősnek a 21. század egyik legjelentősebb politikai fiaskójában. Mert hát végső soron, ahogy a záró monológban is elhangzik, a legfőbb felelősség az átlag polgároké, akik újra és újra bedőlnek a pofátlan trükköknek. Sosem értettem pártállástól függetlenül miként képesek egyesek szinte istenként imádni politikusokat. Kérem szépen ők nem a családunk, se nem a barátaink...nem kell őket szeretni egyáltalán csupán számon kérni. Mindig és minden körülmények között...ennyi a feladatunk és nem több.

A valódi felelősség kérdését feszegetve McKay bravúrosan vezet körbe minket ezekben a nagyvilági játszmákban, ahol a legfontosabb, hogy ki kinek az embere, mivel és hogyan tartozik, mivel tartható kézben...zsarolás, megfélemlítés, manipuláció? Mindegy csak ha kell nyomja meg azt az átkozott gombot. Bale újabb zseniális átalakulása pedig már azt hiszem senkit nem lep meg, ez az ember képtelen szimpla színészetre megint valami elképesztő mód lényegült át, a végeredmény pedig több mint meggyőző, mert gyakorlatilag egyetlen percre sem a színészt láttam benne, hanem Dick Chaneyt magát.

Feszes, vagány, provokatív és progresszív politikai szatíra sült ki az amerikai történetelem egyik legellentmondásosabb alelnöke köré épített filmből, mely élesen világít rá, hogy ez nem one man show, a média egyszerű PR szócsővé degradálódása, a nagyvállalati érdekszférák vaskos bankjegyei mind elengedhetetlen partnerei az eseményeknek, és végül persze a mi szemhunyásunk az ami felteszi az i-re a pontot. Cirkuszt és kenyeret a népnek! Hát semmi nem változott volna több mint 2 évezred alatt? Aktualitásokat látva úgy tűnik nem nagyon... a film Trump-i áthallása a napnál is világosabb, de azt hiszem idehaza sem kellene süket fülekre találnia ennek a mozinak, mert nekünk sincs sok mindenre büszkének lenni, ha országunk vezetésére pillantunk. Lehet hát gondolkodni, hogy ki van kiért?!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-12-12 21:407 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk