Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ennél csak jobb jöhet aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Rossz versek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Semprini (2022-08-05 10:20.05) aaaaa
A film fent van a YouTube-on, bárki megtekintheti!

Kedvenc jeleneteim:
-Amikor a 7 éves Mertner Tamás beüti a fejét és elkezd halandzsázva beszélni, a szülei "szótárt" készítenek a halandzsa-nyelvhez és az ebédnél az asztalnál ők is így beszélnek egymással.
-A "Fél liter ingyen!!" nevű iskolai zenekar a valóságban is létezett, de az első "slágerük" címe valójában nem Réka, hanem Lujza volt. Azért változtatta meg Reisz Gábor a címet, hogy a raccsolva éneklő srác előadásában vicces legyen, hogy nem tudja rendesen kiejteni. Ez a kivágott jelenetek közt tekinthető meg a DVD-n, a filmben egy lány énekli, de ő nem raccsolva, viszont a zenekar tagjai a háta mögött a koncerten összeverekszenek egymással.
-Amikor a párizsi reptéren Tamás apját lekapcsolják a biztonságiak a levendulás doboz miatt, mert azt hiszik, bomba van benne, az minden idegen nyelvtudását összeszedve oroszul szólal meg a francia helyett: "Izvinyítye!"
-A felnőtt Tamás a pincében megtalálja azt a füzetet, amelybe az apja kamaszkorában verseket írt. Azazhogy csak egy verset, a többinek csupán a címeit írta le - egy évre előre, verset azonban nem írt hozzájuk. Amikor az apjának megmutatja, az ennyit mond rá: "Vegyél fel egy nyakkendőt!"

Számos hasonlóan jópofa jelenet és stílusparódia van még a filmben, tényleg csak ajánlani tudom azoknak, akik még nem látták. Persze rá kell hangolódni, mert eléggé egyedi stílusa van, de szerintem megéri! :)


8. Nor-bee (2021-06-22 16:31.42) aaaaa
Unalom. Fél óra után OFF.



7. Bertó!!! (2020-04-17 19:12.54)   - (válasz Semprini 6. hozzászólására)
Én lehetek a különc kisebbség. :)


6. Semprini (2020-04-17 14:47.46) aaaaa - (válasz Bertó!!! 5. hozzászólására)
Na, ezek szerint akkor legalább ez tetszett, ha a 'VAN' nem is. Érdekes, mert szinte teljesen egy stílusú a két film, amik ennek az erényei, már ott is többnyire fellehető volt, igaz, más volt a főszereplő. Kicsit csiszoltak még a formán, talán több pénz is volt erre, jobban odafigyeltek a castingra, de azért annyira nem két külön világ ez, látszik, hogy ugyanaz írta és rendezte mindkettőt. Azt hinné az ember, hogy akinek az egyik bejön, az a másikat se utálja nagyon... :)


5. Bertó!!! (2020-04-17 11:09.56)  
Ilyen mértékű kreativitást(és munkát),nemhogy magyar,de meg merem kockáztatni,hogy még külföldi produkcióknál sem látni.

Maga a filmnyelv és az elbeszélés,valami egészen elképesztő.
A korkép,flashback jelenetek,vágás,jelmez, díszlet(Budmil táska,Fargos poszter,szocreál panel)a fekete-fehér noiros blokk,a szavalós versfelolvasós "ideál"karakter,a tanárnő bemutatása,buszos zenés jelenet stb.stb. Rengeteg ilyenből csemegézhetünk.

Nekem maga Reisz Gábor(Tamás)játéka volt az, ami picit amatőr jellegűnek hatott,ellenben Nagy Katicából,sokkal többet is ki lehetett volna hozni,neki nagyon erős jelenléte van a képernyőn.


(((Ez nem egy Rossz vers,hanem egy nagyon Jó szerelmes levél,az emlékekről,nekünk pedig a múltról.)))


4. Bertó!!! (2020-04-09 16:15.06)   - (válasz Semprini 3. hozzászólására)
Ok köszi. A főszereplővel egyáltalán nem tudtam azonosulni, sajnos végig idegesített.


3. Semprini (2020-04-09 14:13.51) aaaaa - (válasz Bertó!!! 2. hozzászólására)
Hát eléggé hasonló stílus, úgyhogy szerintem inkább azoknak ajánlható, akiknek a VAN bejött. De ha mondjuk a VAN-t a főszereplő miatt utálta valaki, akkor ezt nyugodtan megnézheti, mert nem játszik benne.
Nekem mindkét film egyformán tetszett, várom a rendező következő munkáját.



2. Bertó!!! (2020-04-09 10:06.04)  
Aki a VAN-t rühellte, annak ajánlott?


1. Semprini (2019-01-06 21:02.09) aaaaa
Nem sok rendező mondhatja el magáról, hogy rögtön első nagyjátékfilmje kultstátuszba került, magyar rendező pedig még kevesebb. Nos, Reisz Gábornak ez a nem mindennapi bravúr sikerült a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című 2014-es filmjével. A film mára hivatkozási alap lett, nem meglepő tehát, hogy sokan nagyon várták a rendező következő egész estés filmjét, melyet Rossz versek címmel mutattak be.
Első filmjéhez hasonlóan ez a film is önéletrajzi ihletésű, azonban a rendező itt már a főszerepet is magára osztotta, talán ezzel is jelezve, hogy ezúttal még személyesebb vizekre óhajt evezni. Így is tesz, de a történet ezúttal nem lineárisan halad előre, hanem négy különböző idősíkot váltogat gyors egymásutánban, és a főszereplő harmincas férfikarakter megjelenik még nyolc, tizenhárom és tizenhét éves korában is, a film legvégén pedig találkoznak is...
Reisz Gábor ugyan forgatókönyvírónak és rendezőnek lényegesen jobb, mint színésznek, de végülis saját magát egész korrektül eljátssza, a három fiatalkori énje viszont ugyancsak remekel, jól sikerült a casting. A szülőpáros esetében viszont biztosra ment, és az első filmjében is szereplő Kovács Zsoltra és Takács Katalinra osztotta ki a szerepeket, amivel szintén nem lőtt mellé, sőt. Takács Katalin anyafigurája kicsit most háttérbe szorul ugyan, Kovács Zsolt viszont hogy úgy mondjam, valósággal ellopja a show-t, jobbnál jobb jelenetei vannak. Egy nagynéni-karakter is helyet kapott a történetben, Monori Lili személyében, az ő játékát kicsit enerváltnak éreztem, valahogy nekem kilógott a filmből.
Feltétlenül szót kell ejteni a vágásról is. Tálas Zsófia ezúttal is pazar munkát végzett, ötletes képi bravúrok tucatjait látjuk, ami a VAN ismeretében nem is annyira meglepő, de most talán még hangsúlyosabbak a különböző áttűnések, kameratrükkök, képi gegek, amelyek mind színesítik a filmet. Ezen kívül filmes utalásokat is láthatunk, megidézik a film noir-t egy fekete-fehér jelenet erejéig, és a Szomszédok teleregény is kap egy hommage-t most is.
Akiknek bejött a rendező első filmje, azoknak a Rossz versek abszolút kihagyhatatlan, de érdemes azoknak is egy próbát tenni vele, akik még nem látták. Többször nézős, remek mozi lett ez, a magam részéről alig várom a következő Reisz Gábor-filmet!
8/10



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2022-08-05 10:209 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk